Olika falla vädrets makter ! Det har man ju lärt sig !

 
I dag blev det en lite längre runda med ett litet nedslag hos kompisen Bengt , på vägen hem ! Här har vi hamnen i Simrishamn ! En gång i tiden Sveriges största fiskehamn när det gällde att ta emot bl.a torsk ! Ni kan tro här var liv o rörelse ! Och i slutet på 50-talet höll undertecknad till här ! Bodde på fiskebåten Hanö ! Praktiserade på båten några veckor ! Tyvärr togs det inte mycket foton på den tiden ! Men skepparen Jonas Olsson, Göte Isaksson o Ingvar o Tuvesson ! Jag kan se dom framför mig ännu ! Jaa, Göte bodde ochså på båten !  Kanske nån besöker bloggen från Simrishamn ?
 
 
Jaa, olika falla vädrets makter ! Idag pratas det om en halv meter snö i norra Dalarna , Värmland t.ex. Här i Simrishamn är nästan de 2 decimeter snö som föll för några dagar sen borta o idag klarade man sig utan broddar , på vägen in till stan ! Och som synes är ju asfalten bar till höger på gångbanan vid vägen ! Står på gångbana in till hemmet o tar fotot !
 
Jaa, V-75:an ! Otroligt svår att hitta ! 2 st fick tydligen in 11 miljoner ! Om man hade vunnit det ! Delat ut till nära o kära och sen köpt en bostad utomlands o pendlat dit när andan fallit på ! Att drömma kan ju ingen förbjuda en att göra !  Ju mer man trivs desto lättare kan man nog det ! Det här med livsglädje ! Och Tour de ski är ju avslutad ! Och den ende som tog plats bland de 6 bästa när priserna utdelades till herrar o damer var ryssen Ustiugov som blev 3 ! Kalla blev 4 o det jublades det över ! Herrarnas slalom i Adelboden vanns av en norrman ! Och den svenska insatsen skall vi tala tyst om ! Det här med att kunna åka på olika underlag ! Det skall man väl kunna utan bortförklaringar ! 
 
     Jaa, läste igår på text-tv att svenskarna var mest oroliga för  framtiden när det gällde terrorism, inte klimatet ! Jaa, nu är det mycket skrivande om de här sexuella trakasserierna i Köln o även i Sverige som lär ha mörkats ! Politiker går bl.a. som katten kring het gröt där ! Har dom aldrig hört talas om det här med hur olika kulturer ser på saker o ting bl.a. då när det gäller det synen på kvinnor i generationer ! Och skillnaden på kvinnors deltagande i samhällslivet ! Jaa, har pratatat regelbundet med flyktingar varannan tisdag i våras ! Bl.a om Isis o Sunni-o Shiamuslimers fiendskap ! Sen har vi ju de hårdhänta Sharialagarna som drabbar olika länder o områden o remsor ! Minnet är kort ! Kan ju nämna Malala, Swatdalen syror i ansiktet på skolflickor, mm,mm ! Jaa, den 600-åriga fiendskapen mellan Sunni o Shiamuslimska ledare o grupper som drar skam över Muslimerna men detta skall inte förtigas ! Nu drar jag inte alla över en kam men terroristerna har ju en förskräcklig syn på saker o ting ! Och verkar kunna med list o fanatism ställa till elände lite här o var ! Oavsett hur många flyktingar vi tar emot ! Vill vara vän med alla o  pratar med alla ! Men som sagt det här med kulturkrockar ! Och politikerna har gett sig in i nån slags tävlan....jaa, titta så human jag är !  
 
Och Dmi säger ! Tillfälligt mild innan frosten kommer tillbaks !
          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0