Har även en fågel att tänka på och omhulda mitt i alltet !

 
Jaadå ! Husdjur kan även en fågel kallas för ! Och idag har min friflygande parakit Totte fått sin lilla bostad rengjord och även fröer o fredagsgottiset hirskolv har tillförts ! O vatten är utbytt o påfyllt ! O nu sitter Totte på axeln när detta skrives. Människan har ju satt sig själv överst på rankingen men djur skall inte underskattas som en krydda i tillvaron. O stora stygga vargen ? Skillnaden är väl att den  att vargen inte har7hade nån pilbåge eller bössa att skjuta med !
             Jaa, helgen då ! Inga internationella sport- evanemang på Tv ! O svensk fotboll på tv kan jag inte se , t.ex. Jaa, men snart börjar olympiaden i Rio. Tyvärr hittas inga tv-tider just nu. Men har för mig att Fotbolls-vm i Brasilien inte visades mitt i natten ! O engelska ligan börjar väl igen omkring den 15/8 !? O World Cup i Canada börjar i september . Uj, uj, uj, vad spännande saker att se fram emot ! När det gäller sportens Värld !
 
 Men som vanligt så går V-75 i morgon. O i Bollnäs !  O hur många år har man inte tittat på det i Tv. Sen intresset kom via kompisen Bengt ! I början på 1980-talet var det väl !? Joo ! Och koncentrerar mig på spel på V-75 inte V-86 eller V-64 t.ex. Sen turas jag o en kompis Lars med att spela på dubbel, tvilling t.ex. varannan vecka på lördan. Pengarna vi får in sparas  som tillskott till  elitloppet på Solvalla o  vistelsen i Stockholm !
   Vädret jaa. .Är ju intresserad av vädret o klimatet i nuet o genom tiderna ! Siande o långtidsprognoser är en annan sak ! Det här med att se på 10-dygnsprognoser o på olika sajter med eller utan reklam. Ganska faschinerande hur svårt det verkar att få in dom ! O olikheten dag för dag på dom !
           Och nånstans såg jag att det förmodligen kan bli stigande temperaturer o högtrycksläge ? bortemot 4-5 augusti.
                Jaa, lite kul uttryck får man ju ha för sig ! ....Jaa, hur det blir om 10 dar är inte alltid rätt i prognosen men hur eländigt det skall bli om t.ex. 50 år det vet dom !  All negativism som sprider sig o säljer  mest via braskande svarta rubriker.
                Och det är inte svårt att utröna att mina förfäder inte hade det ett dugg bättre  oavsett det ena eller andra. När kurirerna kom ridande med senaste nytt ! Efter dagar av ridande !
                 Trevlig helg !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0