Ja det här med blåbär, o odon går ochså bra att plocka !

 
Ganska kul historia : När jag i söndags motionerade i Bäckhalladalen på stigen i närheten av gölen på långa slingan så träffa jag en person och vi börja prata om blåbärstillgången och så tittade jag ut över riset.. Nää, här finns inget sa personen. Och sen gick personen vidare. Men jag gick in några meter bland riset och visst fanns det både blåbär o o odon. Och nu har jag plockat bär i 3 dagar på samma ställe ! Och det här med att vända på bladen, riset. Och det här är dagens skörd. Och odon är även dom nyttiga att plocka.
 
Jaa, fotat har man gjort som vanligt ! Och i gölen lilla sjön jag nämnt så finns dessa näckrosor ! Lite gulvita.
 
 
O här har man fotat den liila sjön/gölen från ett annat håll än det som jag tagit o visat här innan.! Och här intill satt en man med kamera med teleobjektiv o fota . Jaa, fina motiv går att hitta i Bäckhalladalen och som sagt är naturreservat med fridlysta blommor , hasselmöss o lövgrodor bl.a.
 
Jaa, har har vi fridlysta o sällsynta blommor . Finns väl även på andra platser., naturreservat ! Men blåbär  får man iallafall plocka .
 
     Och den här fågeln, rosenfinken med störst utbredning i Sibirien o centralasien har tydligen ochså rört på sig västerut och kan tydligen finnas här i Bäckhalladalen/Skandinavien.
           Jaa, det här med att smida mens järnet är varmt. Det blir blåbärsplockning även i morgon ! Och kanske man får syn på  nån Rosenfink. Lövgroda har jag sett för rätt så många år sen. Finns ju bl.a. i träd.o buskar. Och finns nu endast i södra Skåne.
              Har böjt/ bockat mig mycket dessa dagar . Men inga problem med stativet Både gått o cyklat inget försämrat !
          
 
Och det här med att knalla omkring i vackra naturreservat ! Det här är ett foto från natureservatet Tjälvesta Ängar norr Askersund . Isälvsområde.Vem har inte ochså njutit av detta vackra  reservat. Ochså värt ett besök ! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0