Jaa, det här med somrar , då och nu ! Och bra minne sen 40-talet.

 
Jaa,  jag har varit med om många fina, fina somrar ! O några utomlands ! Minnen sen 40-talet ! I Och då utanför bl.a. Hjo ! Av byggd flotte o dagar i sträck med högtryck o värme ! 
 
 
Har ett svagt minne av detta ! Med mormor i Stenungsund .   sommaren 1943 troligtvis! Då läste ju folk kanske mest om de hårda krigsvintrarna . Och den här unga damen hette Sonja ! Har läst det nånstans  men vardå ! Kanske på nått vykort från mormor till föräldrarna, jaa, kanske baksidan på fotot !?
 
Och varmt sommarväder kan man ju ochså uppleva i Israel i Januari månad  ! Från besök i slutet av 80-talet ! 
 
Jaa, det här med platsen utanför Hjo där man upplevt många härliga somrar i högtrycksväder ! Flotte som jag och Claes Sahlström m.fl. byggde när man var skolgrabb ! Och när det här blåser ostvindar i bl.a. i samband med högtrycksväder ! Prata  om badande dagar i sträck ! Och detta har ochså upplevts i nutid !
 
Jaa, det här med bad i Simrishamn eller dess närhet ! Foto från 2012 ! Och vilka otal av varma sköna sommardagar man upplevt där med med bl.a barn o barnbarn, kompisar o själv ! Från ca 1960 o till  nutid ! Förra året var väl ingen hit när det gällde sommaren i Sverige i t.ex. Askersund ! Vi får se om vi kan få ett högtryck med ostvindar o värme ! Men det  är ju redan snart halva juli.! Jaa, har man ochså varit med om under många års lopp., Ihärdiga sydvästvindar med kyligare väder o klena vattentemperaturer 
 
 
 
 
 
 
 Joodå ! Bjuder på ett vackert foto  från Schweiz ! Via Life on Earth.i ! Och Bodensjön finns ju att bada i ! Och ett  intresse finns ju för detta land ! Att ha syssling eller sysslingar födda där bl.a.Är inget som jag förtränger. Tremänning är ochså ett ord för min mors kusins barn. Som då finns i nuet men var. ? Och namnet Brunner är vanligt i Schweiz !
         Jaa, vädret ute ! Denna ständiga blåst från sydväst, väst ! O de nyckfulla skurarna med ibland åskinslag. Bara o konstatera. Nu kommer att tittas på radarbild för att se nuläget. Åskvädret i söndags natt . kunde räknas ut i förväg ang. riktning o styrka via tittande  på åsksajt efter finalen i fotbolls-em.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0