Jaa, så här innan helgen .

 
Varför inte inleda med denna bild från S.M.H. Amsterdam . Good morning another fine day, enjoy, enjoy enjoy.
 
 
Jaa, foto från gårdagen. Som sagt man lever som man lär ! Och här har man kommit en bit till stället där man beträder naturreservatet Bäckhalladalens slingor. Jaa, kanske man har nån ny läsare idag !? Då får man ju skriva vad det rör sig om för plats.I Scania ,Simrishamn, Österlen , Sverige :
 
 
För fjärde dan i sträck plockades i naturreservatet en del blåbär/ odon . O det var ju bra att jag själv tittade efter trots att person pratat om att här finns inga . Och cykelkorgen är ju bra när dom skall transporteras hem. Och nu blir det uppehåll till måndag med plockande ! O värmen har tydligen genererat mer bär, upptäcktes.
 
Detta foto är taget från en bänk man satt på ! Inte så långt från innnanhavet inte så långt från badhytterna  . Och igår rådde ostvindar med värme ! Och stranden var välbesökt liksom utebadet Tobisvik. Idag råder sydvindar . Tittar varje dag även på den Danska vädersajten ! Där står idag följande Sommervaermen angribes från west näste uge , konstateras.
      Jaa, vem kommer som sagt inte ihåg somrar med långvarigt högtryck bra värme,o ostvindar . Även från barndomen när det badades i Vättern. Och det här med hur braskande rubriker utvecklats under tiden tills nu. Har antecknat följande på rubriker de  senaste 4 åren i minnet. Supervärme o monsterkyla.
        Om man tittar på värmerekord eller köldrekord genom tiderna i Världen eller Sverige skall man tänka på det här med när tempeaturmätningarna började ! Oavsett så kan konstateras att klimatet alltid varit växlande med sträng kyla o hög värme ! O det här med syd-o nordpolen. När vi har har höst o vinter tittar jag ju alltid på hur kallt det är i Canada, på Grönland o i Sibirien. Och nu tittas det på platser i Antarktis o dess närhet ! Det högt belägna Vostok har tydligen rekordet i kyla genom tiderna och medeltemperaturen/dygnsgenomsnittet där om året är på -57 C.Och köldrekordet lär ligga från år 2013, numera . Men jag rapporterar  alltid  från markstationen Mc Murdo stn. Och idag är det - 38 C . Och staden som ligger närmast Antarktis Punta Arenas i sydligaste Chile har + 4 C..
            Jaa, och inför helgen . Inre tjänst idag men besök i staden därefter. O tittande på det spelet som jag tycker är roligast att spela o titta på ! V-75 som går både lördag o söndag på Axevalla nära Skara . Men koncentrerar mig på lördagens ! Om man har varit o sett trav på Axevalla in live ! Jaa.på Stochampionatet !    
            Jaa, nu får man se vad denna helg har i sitt sköte ! Det kan väl inte ens domedagsprofeterna veta ! Som ständigt tar ut elände i förskott ! Ha en bra helg ! Oavsett ! 
      
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0