Så här innan motionen..

 
Kan ju visa detta foto från Discover Slovenia !  Med texten Krnica valley-A lonley cottage in the alpine valley near Kranska Gora, photo Matijal.
         Nu har man läst ordet Brexit i parti o minut , nu är det Almedalen som figurerar i parti o minut.Och allas sanningar o snusförnuftighet. Och jag håller med historikern Dick Harrison som säger detta Ta det lugnt ,historiskt sett är brexit bara en krusning på ytan. Nu har vi dessutom det här med brunkolsaffären . Sverige kan ju inte ta på sig det här med Världens samvete i  dess duktighets o godhetssyndrom. 
      Ånga o kol förde ju Världen framåt en gång i tiden . Satte igång många industrier som lyfte välfärden ! Och detta gjorde man nog inte för att vara elak. Inte det här med oljeindustrin heller. Jag filosoferar över hur Världen sett ut om inte dessa  energieslag hade utnyttjats.
       Vi har t.ex. länderna Kina o Indien. Som tillsammans har över 2,3 miljarder innevånare . Och som har varit och är fortsatt beroende av kolkraft Så det är nog inte bara att knäppa med fingrarna o fylla dessa länder med enbart vindkraft o solenergie O ofta är det ju så i debatten att dessa enegieslags nackdelar inte berörs. Och något som inte pratas om i Sverige t.ex. är kostnaderna som föjler om man skall ersätta all kol o kärnkraft med andra energiegivare ! Och hur mycket pratas det om när det gäller Frankrike som får 65  % av sitt energiebehov täckt av kärnkraft o där det forskas om den ? Det görs det ochså ang. kolkraftsverkens utsläpp, reningen . Har jag förstått.
            Och i Sverige begrep man tydligen att det här med att göra sig av med kärnkraften i nuvarande läge inte var särskilt bra.  Jaa. och jag frågar hur många vindkraftverk behövs t.ex. för att ersätta kärnkraft ,kolkraft, naturgas m.m. Och det här med solpaneler har väl ochså sina nackdelar ?
           I vissa kretsar anses väl  inte " en vanlig väljare " vara nån att lyssna på ! Men vi lever i en demokrati där man kan skriva vad man känner o tycker ! Även om man inte tillhör " comme il fautfolket ".
             Och 2012 gjorde jag uttdrag av en artikel från Epoch Times med rubriken- Nära 1.200 kolkraftverk planeras över hela världen enligt rapport- 4 år sen , världens energiebehov lär inte ha minskats sen dess ! Och några kärnkraftverk så usla som Tjernobyls var på den tiden finns väl knappast. Och som sagt var i Frankrike o många andra länder verkar dom funka bra nu förtiden. 
                 Man kommer väl inte att få uppleva o se om Världen kommer o vara fyllt av vindkraft o solkraft o elbilar  t.ex. Det är det här med en realistisk syn på saker o ting.
                Jaa, det här med pekfingrar får man väl nu ! Men bor ochså i ett land som har lätt i att dela ut pekfingrar mot andra länder som har en svårare situation, beroende på en stor befolkning t.ex.  ! Och det här med ju bättre man har det ..
  Och vädret ja ! Nu är vi ju i Juli ! Följande värmerekord ? från olika delar av Sverige kan anföras enl. Smhi.
 Götaland ,Borås 20 juli 1901 36,0 C , Svealand Ultuna 9 juli 1933  38,0 C och Norrland  Harads 17 juli 1947 36,9 C ! O så länge vi har t.ex sydvästvindar, västvindar eller nordvästvindar  lär inga rekord slås ! O varför innebär dessa vindar värme på vintern ?
            Och ikväll torde Frankrike bli Tysklands motståndare i semifinalen i Em i fotboll i Frankrike ?
        

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0