Jaa, det här med att cykla till naturreservat o sen gå längs kusten.

 
Färden gick söderut med cykel . O nära stadsgränsen parkerades cykeln nära denna skylt.O jaa, kylan från norr kändes av trots varma kläder o vantar. Och Svealand och Norrland har fått se snöflingor kanske norra Götaland ochså. Och kylan sägs bestå i Svealand o Norrland . Och t.ex. i Eskilstuna pendlande runt nollstrecket .Fortsatt vidhåller jag mitt intresse för väder o klimat som gör att jag inte förbannar  mina förfäder att dom tog sig hit.när isarna drog norrut o inte dom som anlände till landet senare . Sen tänker jag på den svensk som bodde på Fillipinerna  som jag träffa på vandrarhem i Örebro. som undrade över svenskars gnällande över vädret här hemma. 
 
 
Jaa, nu kommer några foton från vandringen längs kusten. Jaa, redan nu har jag bestämt mig för att vandra längre här i vår o sommar med ryggsäck på ryggen.. Och cykeln går ju att låsa o parkera. Men blir inte förvånad om jag nån dag när vädret passar åter går en bit här , fram o åter. Jaaja mänsan detta är ett naturreservat . O skylten ljuger inte.
 
Jaa, kameran tar sina bilder o det funkar ju bra med den lilla tingesten.Sen många år. Joodå. ibland tänker man på en ny. Vi får se.
 
 
 En blick över ett mellanblått ? hav .Och skulle lågtrycken styras söder om oss österut under kommnde vinter . Då kan vi snacka om vinter. Men går lågtrycken övervägande från Norska havet över fjällkedjan mot norra ishavet. Då blir det antagligen en tråkig grå vinter. 
 
          Jaa, Manchester City vann igår över Barcelona med 3-1 i Champions Leauge. Men Barcelona är väl så gott som klart för avancemang o City ochså . Men Barcelona stod bara att känna igen tills City gjorde 1-1 . Spara dom på krutet sen. ?
       
               Kör mycket med foton även på andra sociala medel. O detta tillsammans med bl.a. vacker musik o spänndee sport förgyller som sagt upp min livslinje från Rötter till Barnbarn.
 
 
Jaa, det här med gamla foton sparade . Och bl.a vandrat på naturreservat fån norr till söder i Landet. Men finns ju bilder från många olika vackra platser i landet. Tyvärr fotades det ju knappt inte i min ungdom . Med samma vurm. Och foton direkt in i datorn även avfotograferade foton. Började 2006.
         Och  dagens äldre foto är från ett besök i Värmland 2008. Och visar en av de vackra Frykensjöarna. Kul att ha med ett foto från äldre tider när jag skriver här . En del snöfoton har jag ju haft för att väcka upp minnet hos folk .
 
Det här med rysskräcken. Och se ner på 155 miljoner människor. Aldrig i livet. Det här med att flytta fram gränser. Det gör väl en försvarsorganisation ochså. Konstaterar jag . Och det här med när Sverige förlora överhögheten över Finland o överhögheten över östra Pommern. Och då ville ha Norge som ersättning som ju blev kallad en union. Som höll på att leda till förvecklingar i början av 1900-talet Sen kan vi ju prata om bl.a.Baltstaterna ochså o Polen .O fortfarande sjunger vi då ärat ditt namn flög över Jorden. Från fornstora dar . Vi är inget undantag från grymhet o förstörelse ., historiskt sett. Vare sig försvars eller anfallskrig företagits.
               Är varken kommunist, fascist eller rasist. Men påläst är jag. Och konstaterar att jag såg ett uttryck häromdagen om den humanitära stormakten. Vilken då. Landet har cirka 9,6 miljoner innevånare :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0