Jaa, måndag igen o man har fortfarande förmånen att få leva.

 
Som den " sportfåne " man är förutom allt annat så såg man ju premiären för damerna i alpint i Sölden. Som körde storslalom . O där blev Mikaela Schiffrin 2 . Bra gjort. Men Lara Gut från Schweiz vann ganska överlägset. Jaa, Schweiz ja,även det ett land som man är intresserad av av olika skäl , en av mormors systrar bl.a har bidragit till det med namnet Brunner..som gift.
 
Och detta foto har man fått från Discover Slovenia  med texten Sveti Tomaz right above the surface of the clouds of vhole different kind of worl exist.
 
 
Antarktis har ni väl hört talas om ? Från Animal Life  Peinguins air.
 
 
Jaa, Sibirien jaa, och en stad som det blir kallare o kallare i ,Yakutsk.
 
    Och då tar vi temperaturer från de platser där temperturen fotsatt lär sjunka.Sibirien Verkhoyansk -24 C, Canada Grise Fiord -14 C o Yukon Crossing-11 C . Antarktis forsatt en del minus på Mc Murdo stn.-24 C .
 Jaa, och det här med ytterligheterna på södra o norra halvklotet i närheten av Antarktis o Arktis, Punta Arenas i södra Chile staden närmast Antarktis o Reykjavik nära Grönland , båda har + 6 C .Jaa, Hall Land på nordvästra Grönland har -19 C.
 
Jaa, så är det . Likaväl som man tycker om varma sköna somrar med bl.a ostvindar så tycker jag om vita, snöiga vintrar. O det har jag alltid gjort. O det här med terapi finns ju bl.a. som innebär att. sitta i ett rum med vita väggar. Har inte själv behövt det men vet det av naturliga skäl via yrket.
Och då kan man ju fundera på vilket. som är bäst för sinnet vita vidder eller ständigt regn o slask o blåst på vintern med sydvästliga vindar..Och nu ser jag att det regnar ute här i Simrishamn . Det visade inte den prognos som tittades på i morse. Hade ju tänkt ut o cykla o sedan handla.Men får se tiden an. O sticker man ut näsan så känns det kyligt oavsett hur mycket pluss det är.
        Och nu skall jag titta på radarbilder i nuet. Vädigt tillförlitliga. Och detsamma gäller under säsongen när blixtnedslag i nuet redovisas. O områdens riktning .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0