Nej inte egotrippad. Utan redovisning av hittills bra liv.

 
                            Att få den blicken är väl en bra start här i livet.
 
Jaa, det här med att vara född på franska nationaldagen. O en huvudbonad som man fick senare av kompis när man gick i pension. O det här med påtalandet av Frankrike långt bakåt i tiden.
 
 
             Det här med att vara blyg men en romantiker som tycker om det motsatta könet. Utan att tveka.
 
 
        På väg till skolan . Då i Örebro.Kan det möjligtvis vara första skolåret 
 
 
              Jaa, nu har det flyttats till Luleå. Till Fredsgatan inte så långt ifrån  Gulzaudden.Foto från 1950-51 .
 
 
Åldern. Tror ungefär 18 . I så fall från 1956. Kan vara taget inför körkort . Nää, här sviker minnet.
 
  Sömnig morgon på luckan. Lumpen gjordes på I 6 i Kristianstad. Där det boddes några år efter Luleåvistelsen.
     
 
Och innan och i Simrishamn praktiserades det på olika platser I Sverige  Bl.a två omgångar på en fiskodling som Vattenfall hade i Forsmo utanför Sollefteå. Och ochså bl.a. i södra Lapplandsfjällen, Överuman där jag ochså  praktiserade med lön men från sötvattenslaboratoriet. Skickade bla. prover på öring o röding.O tillsammans med en annan killle som ochså var praktikant lade vi då ut nät och jag provfiskade ochså med kastspö Och lönen när jag praktiserade i Forsmo. Kommer jag ihåg, 600 kr i månaden.
        Tyvärr var man inte så intresserad att fotografera förr i tiden , i unga år .Inga från tiden i södra Lappland har man t.ex.
 
 
 
   . Mycket här i livet är ju en s.k. slump. Hade jag inte träffat mamma Signe så hade inte detta foto från Frostavallen blivit taget.  Med de 3 sönerna o en kompis . 
 
Jaa, det här med ett bra liv. I det ingår ju glädje och även sorg. Men glada foton är det man mest har utan tidsordning. 
 
         Jaa, från en flygstol på väg till Mallorca. Antingen i början eller mitten av 1980-talet.
 
Semester resor har man ju varit på mest med kompisar o barnbarn. Utom till Hjo förståss. Bsöket i Israel får gälla som talesman för resor utomlands . Till Tyskland,Israel, Spanien, London, Rhodos, Turkiet, Österrike bl.a.
 
 
Jaa, nu tar vi ett hopp framåt i tiden . Foto från 2012 . I Askersund . När franska nationaldagen firades i stan. Och är man född den 14 juli är det ju inte så svårt . Och det här med 25 % utländska rötter på livslinjen från Rötter till Barnbarn o en titt på bl.a sin mors utseende. O tänka på vad man fått reda på av nästkusiner. Som man inte visste.
 
 
. Det nyaste  tillskottet av många barnbarn o tillbaks till Simrishamn.. Rut som nu blivit ett år .O Hjo  ochså en plats som präglat farfar Jans liv.
          Massor av mer foton kunde redovisats här . Men livet fortsätter med tagandet av nya . O det här med att få vara nöjd med sitt liv hittils o med mognad o livserfarenhet se fram emot det som kommer. 
      
 
Och har ju varit ute o rest med de äldre barnbarnen ! Måns får vara representant för dom. Foto från när vi hälsade på hos mina kära vänner Cai och Ingrid i Frankenthal. Måns 7 år gammal, ungefär. 
         Och besöket i Berlin för min del 2006. . Med Cais o Ingrids dotter Anke som ciceron O ibland som sällskap. Vid tittande på storbilds-tv o vm-matcher i fotboll.
 
 
       Jaa, det här med fina minnen från många olika platser både i Sverige o t.ex. Tyskland . Undertecknad o Anke i Berlin
               Från minnenas arkiv både i hjärnan o via fotoalbum. En gång till.
  Daas, war dass . Haben sie alle ein schönes tag. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0