Jaha ja god förmiddag var det.

 
Jaa, andras bilder/ foton är bra att ha när man själv inte fotat i helgen eller annars. Och den här bilden har jag fått från Earth Pics och den visar Sorrento Back Beach Australia. Jaa, när jag tänker på den delen av Världen så lockar mig Nya Zeeland ännu mer. Men detta  foto är ju intressant om man tänker på Världens danande .T.ex. Och har ingenting emot Australiens folk.
 
Ochså från Earth Pics . The Georgius Icelandic . Iceland/Island . Fantastiskt foto. Och det här med klimatet trots närheten till Grönland o det här med golfströmmen . På nått vis kan man säga att rejäla vintrar eller somrar saknas på Island. Men intressant land är det. Om man tänker även bakåt i tiden.
 
Jaa, är väldigt intresserad av bl.a landet Slovenien. Med alper vackra dalgångar o fina sjöar som det verkar. Jaa, kanske ett mål att tänka på för bussfärd. Kul att berika sin entusiasm o fantasi med , oavsett.
    Och detta foto är då från följaren Discover Slovenia. Lake Bled just another beautiful day at Lake Bled . So peaceful and tranquil P Miilovan Kovacevic.
 
 Jaa, måndag igen. Då börjar vi med temperaturer på ställen som jag följer. Thule air base - 6 c , Grise Fiord - 2 C o Verkhoyansk +5 C . Det här gäller alltså ställen i nordöstra Canada, på Grönland o i Sibirien. 
     Antarktis ja, Mc. Murdo stn. - 28 C. Sen har vi ytterligheterna Punta Arenas, staden i södra Chile som ligger närmast Antarktis som har + 7 C och då den andra ytterligheten nära Arktis Reykjavik som har + 9 c..
 
Jaa, det här med att följa vädrets o klimatets makter i nuet o dået . För mig intressant.
 
Och när det gäller annat så är ju sport, bl.a. ishockey som jag tycker är intressant på min livslinje Från Rötter till Barnbarn. Och  igår slog ju Sveriges Tre Kronor Ryssland i World cup i ishockey Ryssland med 2-1 , bra gjort . O på tisdag kväll möter vi Finland . Det blir spännande.
  Jaa, det här med " skvalpet i Världens damm " . Blandar inte in politik i bland vackra naturbilder, Vacker musik eller sport. Hur folk än resonerar o det här med lobbyism o populism o dagens massmediasamhälle . Oavsett så är jag en Världsmedborgare som råkade hamna i den " höga nord " . Via bl.a människor som vandrade hit på sin långa färd. O inte stannade upp t.ex. söderöver. Hur många av mina gener som kom söderifrån ? En del har man ju fått via invandring på 1800-talet t.ex.
       Jaa, det är kul att fantisera, spekulera , sätta sig in i o motionera t.ex. :)

Kommentarer
Postat av: Lena

Otroligt fina bilder!

Svar: Jaa , håller med.
Jan i Askersund

2016-09-19 @ 16:14:24
URL: http://ozkagardens.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0