God förmiddag får man ju säga Efter en helg i bl.a sportens Värld .

 
Som vanligt finns fotobevis från många år tillbaks när det gäller bl.a vädrets makter . Så här såg det ut i Simrishamn den 22/1 2016 . Och med vädret som varit här i år så föredrar jag denna bild. Och som vi vet har andra delar NERE i Europa fått mycket snö och att snö o kyla bitvis slagit till från Polen till nere i Italien. Dessutom är det kallt i Sibirien, norra Canada o på Grönland.som vanligt . Dessutom börjar temperaturen sjunka i Antarktis . Som ju får kallare när vi går mot varmare väder i andra kontinenter o Världsdelar.
Min riktlinje på Antarktis är Mc Murdo stn.o där sjunker nu temperaturen från några minusgrader.Och Vostok på Antarktis höjder har ju alltid minus .Och om jag studerar vårat väder i Sverige så bestäms vädret av  de ideliga lågtrycksvandringarna via Norska havet över fjällkedjan o mot norra ishavet bl.a.
 
Jaa, det här med vintervädret i Slovenien t.ex. Foto från igslovenia med texten  ..Velika planina i beautiful throughout the year but winter gives it extra magnical look. Photo by / Boruttrdina..
 
Det här med spännande o härlig sport . 60.000 människor cirka såg skidtävlingarna på plats i Ulricehamn i helgen.gällande Världscupen. O bra Svenska framgångar. Och har även på tv då sett fina vinterbilder från tävlingar i skidskytte o alpint . Ända nere från bl.a Sydtyrolen. O andra platser i alperna.
      Och ochså sett Arsenal o Barcelona vunnit i fotboll. Och Sveriges män i handboll tagit sig till kvartsfinal i Vm i handboll.i Frankrike. Jaa, det här ungdomliga laget spelar fin handboll. Och nu väntar favoriterna  Frankrike. Jaa, det här med att många nationer spelar  handboll . O sensationerna . Qatar slog ut Tyskland o Ungern Danmark.Och när det gäller sport o ett av mina favoritländer Slovenien med ca 2 miljoners befolkning o bredden i idrottsutövandet.
       Har ju framtidstro även om en av mina deviser är..Är tacksam för varje dag som jag får uppleva att det är väder ute. O februari månad blir fortsatt mycket tittande på sport i Tv Vm i längdskidor. Vm i alpint o vm iskidskytte ses fram emot o Champions league i fotboll börjar igen.
 
             Och nu är ju Trump på tapeten o man ser det namnet mer än Putin.Och det här med hat. Hot har ju uttalats om att skjuta honom. Jaa, det här med att ha facit på föregående presidenters perioder Bl.a. sen den Arabiska vårens utropande. O sälja på braskande rubriker som ingen har facit på. Och jag har inte röstat på nån av presidentkandidaterna. Och  andra som ägnar sig åt hat o hotfulla scenarior. Och jag har inte glömt presidenterna Reagan o Gorbatjov som bl.a.fick Berlinmuren att rivas under det s.k. kalla kriget . 
 
            Och nu blir det handlande i stan om ett tag med cykeln i gående ställning om halka uppleves. Och det här med väder runt plus minus noll och bl.a. trafiken. Enligt min mening sämsta vintervädret. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0