Ny landshövding i morgon i Örebro län.

 Ja, det klart jag hälsar denna kvinna välkommen som Landshövding. Hon skall ju bo på slottet läste jag i NA. Länsstyrelsen låg ju förr på slottet och där hade min far Nils sitt tjänsterum på 40-talet. Det innebär ju att jag som barn ofta var där o det var ju spännande. Julfesterna för barnen till dom som jobbade där kommer jag ihåg en del ifrån. Ja, oj,oj, oj, jag diggar Örebro med omgivningar!
                           Jag läste ochså i Na att gösen i Hjälmaren var väldigt fri från gifter. JA, till och med har fisken inte mer än en 1/20 del av EU,s rekommenderade gränsvärlden!. Abborren i Hjälmaren som förr nästan räknades som skräpfisk exporteras nu till sydligare länder där den som rökt räknas som delikatess! Hjälmaren är ju Sveriges 4 största sjö så det finns yrkesfiskare där.
                           Rundan idag ok i det småregnande vädret. De 4 ankorna vid strandpromenaden vaggade omkring med sina andkompisar o åt gräs. Jag gick omkring o filosoferade om allt möjligt o det slog ju mig att imorgon är det ju den förste september! Var har den här sommaren blivit av. Det verkar som tiden går fortare o fortare ju äldre man blir.
                          Imorgon(var det) spelar ÖSK borta mot Djurgården. Vi håller tummarna!   Bild orebrolan.se

Det är skillnad på Volvo Amazon o Rolls-Royce

Ja, verkligen! Såg lite på Trelleborg- Aik i eftermiddags. Sen såg jag på Arsenal- Newcastle på Canal +. Du milde tid, det var som två skilda värlldar. Först o främst så är det ju gräsligt o se på Aik just nu o dessutom förlora mot ett sånt lag som Trelleborg. Men sen fick jag se Arsenal spela ut Newcastle, 3-0 Kunde lika gärna varit 6-2 eller nått sånt. Arsenals spel var en fröjd för ögat. Unga spelare de flesta och dessutom några nya för t.ex. Hleb o Flamini har ju lämnat laget. Behöver jag nämna att Arsenal är mitt favoritlag i Premier Liegue.
                             På v-75 blev det inget, varken på svågerns eller spelhålans.
När det gäller Kalle Parakit  så är han sällskapssjuk så idag drog jag honom i den med hjul försedda buren till dörröpningen till tv-rummet så han såg mig.

Taget från Tjälvesta naturreservat


Rundan Askersund, frukost, cyklat  till Tjälvesta, guidas på reservatet, dricker kaffe, cyklat från Tjälvesta, hemma vid 18-tiden. Dass var alles!
 Fotot från i våras.

Mer o mer hemtam!


Ja, Kalle Parakit är rolig att studera o det har jag haft tid med idag. har städat, mest dammsugit, I köket får jag städa mer än en gång i veckan för Kalle sprätter frö omkring sig så det smattrar  när man sitter vid köksbordet. Han är ju inte så gammal ännu så några ljud mer än skrin kommer det ju inte men jag pratar mycket med honom. Me än jag har gjort med nån annan av mina fåglar, tycker jag. Att ha honom i köket är ju en hit, för där är jag mycket
                                      Sen är det här, är Kalle en hane eller hona? Han som sålde den till mig i affären nedanför slottet i Örebro, ah, jag har glömt vad gatan hette, kunde inte se det ännu på fågeln för den var för ung. Allright , jag har namnet Kalla i reserv efter Charlotte om det skulle vara en hona! I morgon e.m. skall jag cykla norrut till en kompis. Då får inte Kalle-Kalla följa med!

Mitt i Askersund.


Inte så långt söderut ifrån  där jag bor o inte så långt norrut från torget i Askersund ligger ett område som kallas för Norra Bergen. Askersund är ju inte stort. Från där jag bor så tar det väl bara 2 minuter att cykla till torget o sen från torget 2 min. sådär o cykla till strandpromenaden. Det här området, Norra Bergen, är ett område som  om jag inte missminner mig byggdes upp i mitten på 1800-talet. Nere vid sjön var det dyrare o bosätta sig så folk slog sig ner här o byggde enkla bostäder. På bilden kan man se en originell utbyggnad på ett av husen. Numera är det mest sommarstugor som jag uppfattade det, bebodda av Göteborgare bl.a. Bengt  vår SPFordförande brukar guida folk i  Askersund och bl.a. här på detta unika område, Jag var alltså med på en guidning som Bengt hade, men det är ett tag sen. Att göteborgarna är intresserade av o känner till det här området berodde, som jag uppfattade det, på att det pågick handel mellan Göteborg o Askersund förr i tiden p.g.a. malmbrytningen i trakten.

Ja, ytterligare en bild från det unika området. Man kan ju se hur bergigt det är även i den här delen av Askersund.

Omväxlande natur i Askersund


Det här är bara en liten bit in i skogen söderut från min runda, den innan rundan i hembyggdsparken där det ochså är ganska bergigt. Här hitta jag ingen svamp men innan vid rundan hitta jag några soppar, så det blir en svampmacka i kväll ochså.

Längre ner här stupar det brant ner o nedanför ligger Vättern. Till höger på bilden stupar det ochså neråt, åt väster kan man säga, och där ligger bostadhus med lägenheter nära hembyggdsparken.

Missriktad ideologi?

Ja, på rundan idag så verkade "stativet" gå i takt med övriga kroppen och den blev betydligt skönare än i går. Det regnade men inget kallt regn. Nåra Karl-Johan svampar tittade jag inte efter. Det får bli när det torkat upp. Boule blev det ju inte heller p.g.a. regnet. När jag kom hem blev det som vanligt sen frukost och läser NA. Sen brukar jag prata rätt mycket med  Kalle, min parakit som är väldigt lugn om dagarna. behöver kanske vila upp sig efter flytten till Askersund och utflykten från buren. Ja, nu sitter jag här vid datan och har tittat på nätupplagan där det liksom i papperstidningen står om privatläkaren som går i pension och den minskande läkartätheten på Askersunds vårdcentral.
                       ELVA FÖRENINGAR OROLIGA FÖR LÅNGA PATIENTKÖER.
ELVA FÖRENINGAR I KOMMUNEN UPPVAKTAR I ETT BREV LANSDSTINGSFULLMÄKTIGE OCH STÄLLER ENLIGT BREVETS RUBRIK ETT MEDBORGARKRAV.
Anledningen är den minskande läkartätheten på Askersunds Vårdcentral, vilket gör att föreningarna tycker att det är självklart att landstinget ställer  sig bakom invånarnas rätt till en privatläkare..
Nuvarande privatläkaren går i pension och nu undrar föreningarna var alla de patienter som under alla år sökt vård hos honom ska ta vägen. "Ska de bli utkastade till att ställa sig i kö, bli bedömda på telefon om det är akut eller nödvändigt att de får den vård de har rätt till",
                   Källa Na:s nätupplaga Björn Palmqvist
Själv har undertecknad skrivit på i egenskap av styrelsemedlem i SPF Askersund. Alla i styrelsen alltså. Nu säger kanske någon varför säljer inte läkaren till en annan läkare eller hyr ut den så att praktiken kan fortsatta. Nä så enkelt är det inte i det socialdemokratiserade samhället. Den socialdemokratisk regimen har någon gång under sin regerings tid "hittat" på lagar eller förordningar som gör det i princip omöjligt för någon annan läkare att ta över en privatpraktik från nån läkare som går i pension eller avlider. Ja, det är för jäkligt när ett partis ideologi ska "stå över" patienternas väl o ve!

Prata om att slå 2 flugor på smällen!


Idag på rundan så stod Karl-Johan o andra soppar o bocka, ofta intill vägen. Jag var förståndig nog att ha en plastkasse med mig även om det inte är det optimala o förvara svamp i. Det blev rätt många påsar sen jag förvällt den. Fint o steka upp sen o ha på mackan. Tror att jag skall göra mig en svampmacka till matchen i kväll på Canal +, Aik-Hammarby. För övrigt avlöpte motionen så där, har fortfarande besvär med stativet(ryggen). Har fått träningsvärk av nått slag efter Motalabesöket! Det känns inte som besväret jag hade med enbart vänsterhöften för en tid sen! Ja, vi knallar på,. det skall mycket till för att jag inte skall gå ut! 

Det är intressant att studera fåglar....


Skatorna är ju roliga o studera liksom kajor, kråkor o andra kråkfåglar. Läste idag en artikel i Nerikes Allehanda om skator under rubriken Skator är få -fänga varelser. Enl. artikeln kan skator känna igen sig själv i en spegel, en förmåga som placerar dem  i samma exklusiva kategori av fåfänga varelser som scimpanser, delfiner, elefanter och, förstås, skapelsens största diva människan.
                               Tyska forskare har kommit fram tiil, tvärs emot vad villaboende trott, att de tjuvaktiga skatorna  bara bryr sig om att picka sönder soppåsar o sprida ut innehållet- så är skatorna faktiskt ochså medvetna om sin egen existens. I tester med prickar i olika färger som målats på ett gäng skator kunde de peka på sin "egen" prick i spegeln. Det säger mycket om deras hjärnor och våra hjärnor, menar forskarna. Det är dock osagt om skatorna blir fåfänga flickors nya umgänge, eller om de bara blir forskarnas favoriter!     Källa TT- REUTERS bild hem.passagen.se
                          Ja, där ser man. Skatorna följer ju en ibland på håll när man är ute o går men är ju mycket skyggare än kajorna. Sen sitter ofta skatan dold i ett träd o skäller ut en. O nere vid hamnen är ju kajorna nästan halvtama o nån skata ser jag alldrig. men dom är nog där på mornarna för dom är ju väldigt skygga o vaksamma.

Änderna är ju som jag tycker väldigt sociala o medvetna på nått vis och ochså roliga o studera o coola är dom ochså när dom ligger i gräset  o äter. I dag lyckades jag fota den vita hanankan bland änderna Dom är ju väldigt sams. Tittar man noga på fotot så ser man att ankan har en gul näbb o det har ju inte änderna. Annars är dom lika stora.
                                    Appropå fåglar så är nu Kalle Parakit  mycket mera "avslappad" sen han själv lyckades hitta tillbaks in i buren. Tofsen står nästan rakt upp på honom när jag pratar med honom och han galer inte längre när han skall äta. O Vad som är lustigt? är att han går o äter frö så fort jag äter!  Vad jag nu är nyfiken på är om Kalle är en hane för försäljaren på Zoo-affären trodde han var en hane men fågeln var för ung för att riktigt bestämt kunna säga detta. Jag får ringa till affären eller nån annan som begriper sig på o se det om några månader. Visar sig att det är en hona får hon heta Kalla efter Charlotte Kalla så blir det inte så stor skillnad på namnen. Ja, fåglar är kul och kanske inte så dumma som vi tror. Dom verkar både ha känslor o fåfänga!

Grattis ÖSK!

Det är ju alla tiders det här! ÖSK slog ochså divorna från Borås o det med 2-0. Nu har dessutom ÖSK slagit IFK Göteborg med 4-2 samt spelat oavgjort 2-2 mot Kalmar. O det är ingen dålig fotboll som ÖSK spelar även ifall jag tycker klassen på allsvenskan inte är nått vidare. Sverige är ju inte högt rankade när det gäller klubbfotbollen i Europa precis. Och faktiskt inte när det gäller landslagsfotbollen heller! Men det förtar inte glädjen av Örebros segrar. Laget har ju små resurser i jämförelse med de "stora" klubbarna i allsvenskan. O ca 9.000 åskådare var det på Behrn Arena. O bland dom min kompis o barndomsvän Rolf A. från S:A Bro antar jag!
                            Ja det här med bloggen ja. Det blev nog för mycket med olympiaden ochså. Nu är det som vanligt o jag kör när jag känner för det!  Bild funtest.se

Kom när jag visslade!


Att änderna är väldigt tama, roliga o sociala i Askersund det har jag berättat innan. Den här andhonan befann sig mitt bland vattenväxterna o leta efter godis när jag visslade på henne. O hon simmade in mot strandkanten där jag stod, jag blev nästan paff. Men det är klart hon förknippa mig väl med bröd antar jag, men det blev ju j-la bra tajmat!
                                Rundan idag gick bra. Lite ont i stativet mot slutet. Fråga damerna på Klockargården hur länge dom har öppet innan dom stänger för säsongen. Dom har öppet hela september ochså. Det är bra för dom har väldans god mat! Nere vid hamnen var det mycket folk i det soliga vädret.
                               Gick ochså o fundera på mina bloggar. Kanske jag sammanfattar veckan på den här. På min profil på b Expressen finns både kommentarer på artiklar i tidningen o min blogg då.

En slagen hjälte!


Parakiten Kalle flög ut ur buren i förrgår på e.m. O det var ju allright för jag har satt upp en gren som går ut från gardinstångens fäste. Men oj,oj,oj vad han kämpade för att våga flyga tillbaks till buren.  O han for fram och tillbaks både på grenen o gardinstången under en del ångestfyllt "tjattrande". Han stod nästan still i luften nån meter från buren men han våga inte sätta sig där. Det börja mörkna ute o han gav liksom upp. Jag tänkte all right jag jagar inte ifatt honom o tar honom för då förlorar han kanske förtroendet för mig. Så han sov över på gadinstången! Det såg nästan ut som han låg ner. Igår lika dant. Flög några gånger mot buren men mer blev det inte. Jag tänkte han måste ju va hungrig men jag ville inte jaga ifatt honom. Han sov på gardinstången i natt ochså. Jag vakna i morse o tänkte hur skall jag tackla detta men Kalle såg inte ut som han led av nån vätskebrist eller så. Men i förmiddags börja han ta tag i saker o ting. Först satt han o titta på buren under glada tillrop från mig. Sen flög han ner o satte sig överst på luckan som ju var öppen. Sen gick han ner för luckan o satte sig vid sidan av öppningen. O så flög han upp på grenen igen. Jäk, attan tänkte jag! Men sen efter ljudligt tjattrande flög han ner o satte sig överst på luckan igen. Då tänkte jag nu går jag in o ser på OS så han får vara ensam med sitt problem. Rätt som det var blev det alldeles tyst. Gick ut i köket o tttade. Där satt Kalle o käka frö så det sprutade om det. Alla tiders Kalle! Sen satte han sig till rätta på pinnen o börja sova!

Enligt min mening, icke godkänt!

Det börjar på o bli lite jobbigt det här,. har en blogg i Expressen ochså. Men allright vi kör ett tag till med den här, sen blir det nog bara Expressenbloggen.
                                Nu är ju olympiaden i Peking snart över och det blev inte ett enda guld. O det är ju otroligt många år sen det hände. Tyvärr var det ju så att när en del deltagare behövde göra årets bästa prestation på årets viktigaste tävling så blev det tvärs om. O kom man till final så underprestera dom som man trott på. Jag skrev för ett tag sen att Sverige är världsbäst på  4:e platser. En sak till är vi världsbäst på o det är bortförklaringar. Att höra på Carolina Klyfts tränare igår det var en bortförklaring i 5 minuter, sen kom han fram till att det egentligen var hans fel?!
                              Det positiva var enligt min mening cyklisterna och dubbelparet i tennis och silvermedaljen i hästhoppning, Jörgen Persson, Stefan Holm ändå, Johan Wissman trots att han blev sist i finalen. Han har framtiden för sig. Men hur har många har framtiden för sig av dom som tävla här i OS. O var finns återväxten?
                         Det här med återväxten tycker jag är skrämmande. Ta t.ex. tennis, bordtennis, friidrott, brottning, simning, skytte, ja, det går säkert o räkna upp fler grenar o sporter. O det jag undrar mest över är om dagens ungdomar är beredda o lägga ner den träningen o försakelsen som t.ex Stefan Holms generation gjorde. För o komma nånstans behövs vilja, ett brinnande intresse och åter träning o träning o en målsättning att bli bland de bästa. Har dagens ungdomar i det svenska samhället förmågan att plocka fram det där lilla extra som t.ex Stefan Holm har gjort. Jag tvivlar starkt på det!
                                   Svensk fotboll står ochså vid ett vägskäl, tycker jag. Klubbfotbollens status i Europa är låg o spelet i vissa matcher i allsvenskan uruselt. Landslaget, är ett stort frågetecken inför VM-kvalet tycker jag men hoppas att det blir ett utropstecken!   Nä, fortsätter nedgången för en del sporter så kommer vi snart att hålla till på idrottens bakgård och en viktig del av samhället går tillbaka.

Före sin tid?


Hur gammal den här Lamborghinin var, det har jag glömt. Avancerad såg den ut o hört talas om och sett den på bild nån gång har jag ju. Det här med Motala Motormuseum var faktiskt något alldeles extra även för en med ordinärt bilintresse som jag har. Är mera intresserad av motorcyklar och där fick jag ochså mitt lystmäte.
                             Nu är det bevisat. Man kan få träningsvärk av att stå för mycket, åtminstone om man är lite äldre. Idag på min runda gick det betydligt bättre o ryggen hängde med. Pratade lite med en man med en Golden Retriver. En gul en. Jag har  haft en golden för länge sen, en  ungefär 18 år sen. Så vi hade lite gemensamt o prata om. Dåligt med folk i "spåret" Jag fattar inte riktigt att det är september om nån vecka. Ja, som sagt var en bra runda och den stela ryggen verkar vara ett minne blott.
                            Återkommer till datan efter att sett Klyft hoppa längd, uruselt. Efter 2 hopp ligger hon på 9 plats med 6.49! Hoppas hon får till ett hopp så hon åtminstone kan gå med bland de 8 bästa. Jag är lite konfunderad över våra världsstjärnor! Hur är det med den mentala biten?
                           Kalle Parakit har idag visat en mera livlig sida, men tycker om o sittta på sin favoritplats o koppla av eller dega, Han vill nog gärna ut o flyga lite men det kommer nog.
                             Människan är inte så unik står det idag i Nerikes Allehanda i en artikel från TT: Skapelsens krona, evelutionens triumf- eller mest som alla andra? Faktum är att människans exklusiva trumfkort faller ett efter ett.. Nu tvingas vi ge ifrån oss det tyngsta, språkförmågan. Kvar som representanter för det unikt mänskliga står Zlatan, påven och mat-Tina.
                         Det fanns en tid när människorna trodde sig vara ensam på jorden om en rad egenskaper. Moral, känsloliv, empati, personlighetsdrag och förmågan att använda redskap hörde till dem.
                        Men närmare studier har visat att människans bild av sig själv som världsunik inte stämmer, enligt en genomgång i vetenskapstidskriften New Scientist. Visst finns skillnader, men de är ofta av kvantitativ art, inte kvalitativ.
                  Sen är det då en uppräkning av alla egenskaper som inte är unika för människan Dock är konst, matlagning, religion, humor, sport  unika för människan slutar artikeln!
                              Ja, där ser man, ödmjukhet var ordet. Jag tycker  t.ex. änderna vid strandpromenaden är väldigt måna om varann o allmänt sociala. ja kanske det är så att djuren både har känslor o empati. det bör nog vi som är djurägare tänka på. Sen är nog nog människan  grymmast av alla djur!
                     Ja det gick åt pepparn för Carolina Klyft!  Märkligt när hon hoppade 6.70 i kvalet. Det var hon inte i närheten av idag! Sorgligt, sorgligt!
                  

Ja men Mona Sahlin....

Citat från nått euroturkiskt möte som tydligen Mona Sahlin besökt.
"Jag tror att det lite är det som gör oss svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har er kultur, en indentitet, en historia som binder ihop er. Vad har vi? Midsommar och sådana töntiga saker"

Jag vet alltså inte om jag skall skratta eller gråta. Jag är själv en svensk medborgare som inte alltid tycker det svenska är så fantastiskt. Jag lyssnar på världsmusik o vill gärna läsa om andra kulturer på internet o tycker om att vi är med i EU o vill gärna att vi går med i Nato o skaffar mer kärnkraft m.m. Vad jag inte tycker om är sånt som är fanatiskt. Det ger jag tillägget  fundamentalism såsom t.ex. feministfundamentalister, islamistfundamentalister m.m.
                      Men Mona Sahlin vad är det du säger. Antingen är du den största populist som världen skådat(valfläsk) eller så är du mer korkad än jag trodde! Men Mona Sahlin är det så illa ställt med Sverige så att landet inte har en identitet o dessutom är  töntigt(fresten vilka har haft makten mest i Sverige i modern tid), så råder jag dig att emigrera till Iran. Dom behöver alla töntar dom kan få!
        Källa bloggen Feminix på Expressen

Vi tar en till!


Mera från motormuseet i Motala. På bilden är Gustav D V:s  jaktbil. Från 20-talet tror jag den är. Vad det är för märke på bilen har jag glömt. Det var så många bilar o titta på o fota så det har försvunnit ur minnet.
                              Rundan jag gick idag var jobbig. Det var inte höften utan hela ryggen som inte hängde med. Igår stod jag o satt mycket o dan innan var jag inte ute o motionera. Kan det vara så att jag stod för mycket igår o blev stel? Ja, vi får se imorgon om det bättrar sig! Annars var det inte nått sensationellt på rundan. Knappt nått folk var ute o gick. Kom en regnskur när jag nådde strandpromenaden. Änderna lata sig som vanligt. Ja dom har ju gräset på en näbbs avstånd så mat behöver  dom ju inte leta efter. Änderna ser man ju året om för en del flyttar inte.
                             Ja, idag förvandlades guld till grus, förlåt brons. Den svenska segelbåten lyckades med bedriften att bli sista båt av 10 i finalseglingen då det verkligen gällde. Nu undrar jag om det blir nån guldmedalj överhuvudtaget. Om det inte blir det så är det den sämsta insatsen sen 1908 eller överhuvudtaget, jag har glömt. Mer kan man väl begära av proffs, dom har ju det som yrke, åtminstone tillfälligt. Sen har det ju varit väldigt många skador på våra toppidrottare, alla i princip. Då kan man ju undra, vad beror det på?
                             Det som bekymrar mig mest är, vad kommer efter våra nuvarande toppidrottare på tillbakagång och några av skador förhindrade att tävla mer och äldre o äldre blir dom ju. Frågan är om det inte är den mentala biten som falerar. Är det den där förmågan att ta ut 110% när det gäller. Är det samhället som är uppbyggt så under flera år att den viktiga individuella förmågan att "ge järnet" även i egna situationer saknas hos många.. Det kanske inte behövs i landet "lagom" Det är kanske därför en guldchance förvandlas till en fjärdeplats. Sen kan man ju undra. Vi är ju det mest sjukskrivna landet i världen(åtminstone var vi det för nått år sen). Ger vi vika i det s.k. vällevnadssamhället i stället för att fightas? Världsbäst är vi ju när det gäller att köra "pekfingervalsen" mot andra länder, små som stora. så här ska ni göra, se på oss. Att vi skall vara världsbäst i all idrott är ju inte att begära. Men vi är ju inte ens världsbäst i grenar som sjukvård, skola, äldrevård, m.m.  längre. Världsbäst är vi i höga skatter. Vi är ochså(nästan?) "nordbäst" i att ha lägst löner o lägst värde på vår valuta m.m.
                                              Det är ju kanske så att vi får skylla på att vi är ett så litet land som vi gör när vi kommer med bortförklaringar. Det är vi världsbäst på! Se sanningen i vitögat istället. Det går inte så bra för staten Sverige som det skulle kunna gå. Sen har vi en bortförklaring till som en del kommer med. Det är den nuvarande regeringens fel, dom har ju haft makten i hela 2 år. Ett stort parti i oppositionen är världsbäst på att stoppa huvudet i sanden. Lättast så!                         

Besök i Motala


Idag åkte ungefär 10 SPF(Sveriges Pensionärsförbund) medlemmar till Motala med egna bilar. Motala har jag inte varit i så många gånger i, mest rest igenom. Motala är ju berömt för många saker. Bl.a. Motala Radio från vilken man som barn kunde höra farbror Schvens Stockholm-Motala o  barnens Brevlåda m.m.. Sen den nästan avsomnade Motala Verkstad där man tillverkade allt från rostfria kärl till lok. Och nuförtiden ett av de mest besökta museerna i Sverige, Motala Motormuseeum.
                                  Tyvärr förkortades vårt besök på Motala Verkstad ner p.g.a. att guiden missuppfattat platsen och stått vid motormuseet istället. Han undra var vi blev av o vi undra var han blev av. 1 timme gick nog åt att vänta och under den tiden åskade och spöregna det. Men vi hade skydd. Så småningom kom docjk guiden och han berätta en hel del, bl.a. att Motala Verkstad varit Sveriges första stora verkstad och att den startades p.g.a. Göta kanalbygget. Så i en byggnad var det ritningar av dom berömda bröderna Eriksson, redskap som användes vid bygget m.m ,m.m. Sen hann vi ochså besöka en byggnad där det stod lok, landningställ till Draken o Viggen, torpeder, minor, rostfria köksredskap. Ja, att Motala Verkstad hade ett sådant stort sortiment det hade jag alldrig trott. Ja visst ja. Dom byggde även ångfartyg o torpedbåtar.  Tyvärr blev besöket som sagt mycket avkortat
                                  Sen åkte vi och  åt middag, lax med stuvad potatis i närheten av Motormuseet. När den goda middagen var avklarad gick de flesta av oss och tittade på motormuseet. Någta åkte o titta på ett textilmuseeum. Ja, en annan som mest är intresserad flyg fick se det i skalamodeller, massor! Men det var inte det intressantaste den här gången. På museet fanns gamla radioapparater, gamla telefoner, gamla motorcyklar och bilar i ett stort antal. Det fanns bilar från T-ford till  Lamborghini, från Amason till Mercedes cl 190, från Rolls-Royce till Loyd. Ofattbar mängd bilar.

Knäppte säkert en 10-15  foton av alla olika bilar. På bilden längsr upp ser ni då den utomordentligt vackra Merceden, sport 190 cl tror jag beteckningen var från ja, -60-70-talet? Vad bilen här ovan heter har jag ingen aning om. Ja, vad var det mer. Jo Kungens gamla moped, Gustav den V:s gamla elegangta jaktbil, Kar De Mummas Rolls-Royce, Karl Gerhards Buick. Nä nu går det runnt i huvet på mig., jag kommer att drömma om bilar i natt . Jag är ingen bilentusiast men det här var intressant! Ja, lyckad utflyckt!
                             Kalle Parakit satt o åt när jag kom hem. Han såg måttligt intresserad ut när jag kallade på honom. Tofsen på huvet var dock uppåt vilket var ett gott tecken.  

Vilken prestation!


Att spela 2-2 borta mot Kalmar FF för några dar sen var väldigt bra gjort av Ösk. Nu får jag gratulera dom några dar för sent p.g.a. biljudet. Men bättre sent än aldrig!  Bild funtest.se

De bra o ha översikt


"Monterat" en gren på gardinstången. Dit upp flög Kalle Parakit för första gången idag. Innan den behövliga färden ner till buren igen så brukar det bli ett väldigt pipande innan självförtroendet stiger och matlusten tar överhanden och buren intas igen. Grenen är satt så att skiten trillar endast på golvet och där går ju att lägga en tidning när han är ute. Det ser ut att arta sig bra med Kalle och som jag sagt innan, det är skillnad på individerna bland parakiterna  ochså!

Biljud i datan


Som det kan bli!  Fredrik som har hjälpt mig med datan innan, firma Larra, öppnade datan idag och bad mig ta fram dammsugaren och vi dammsugde hela datan, fläktar o allt. Och, visst det var damm som orsakade biljudet  och inget bi!  Som det surrade skulle man nästan kunna trott det! Nu är det skönt att slippa biljudet skall ni veta! O nu vet jag var man öppnar datan för att dammsuga den!
                          Rundor har det blivit trots dåligt väder. Gått helt ok. OS har jag tittat mer på nu när jag inte haft tillgång till datan i ett par dar. Tittat på medaljfördelningen. Sverige är förutom Island det enda nordiska land som ej tatt en guldmedalj. Det verkar ibland som vi är specialister på att bli fyror till slut när vi har medaljläge. Idag skall ju Stefan Holm hoppa höjd, blir det guld? Och sen tar vi medaljer i grenar som ingen räknat med, nu har vi ju en silvermedalj i tennis ochså genom Thomas Johansson o Simon Aspelin i dubbeln, högst oväntat.
                              Kalle Parakit har nu varit hos mig i 3 veckor drygt. Jag kan väl säga att det går långsamt frammåt, det tar tid innan dom blir riktigt hemtama.
                              Imorgon blir det färd till Motala med SPF. Bli guidade på Motala Verkstad bl.a.
               Oj, vad skönt datan hörs som vanligt, bara sus inget surr!

Städning, det är ochså motion!

Städning var det fråga om idag. Jag börja med att städa i köket o sen fortsatte jag att slå mig genom skiten. Nej, nej, jag bara skojar. Har aldrig riktigt skitit men man kan lätt få om man inte tar en dag till det emellanåt. Har man då en relativt lättstädad lägenhet  o tar tid på sig(o det har man ju) så är det ju en baggis. Det passa bra o städa idag ochså för regnskurarna har varit täta. På datan syns en lågtrycksvirvel med centrum I Närke.
                                  När det gäller Kalle Parakit så deltog han ju inte i städningen. Han sitter ju i köket så han kom med en gång in i hetluften. Hur han tackla det. Jo han gick o satte sig på översta pinnen under den stora burens tak o där satt han o, jag vill ju inte påstå att han mös direkt men ändå nyfiken. Det är ju så att alla nya o relativt nya ljud är hans"fiender" tills han vant sig vid dom. Idag har jag ochså städat buren, enkelt då man kan dra ut botten o göra rent o lägga i ny tidning o ny sand. Mat o vatten byttes ochså. Tyvärr kan jag inte ge mat o vatten från utsidan utan måste gå in i buren o ta ut kärlen. Men det går rätt skapligt.
                                   Idag fick vi ju en ny medalj. En i brons genom brottaren Aba Abrahimian. Jag har själv inte sett matchen men enligt honom själv o en del andra blev han bortdömd i semifinalen. Besvikelse o ilska över detta resulterade att han slängde sin medalj i på golvet efter prisceremonin. En del mindre tempramentsfulla människor hade väl stått och hållt masken och lett ett snett leende o svalt förtreten, men så är ju inte alla människor o det får vi respektera tycker jag
                                  I kväll skall ordförande Bengt i SPF ta med oss på en stadsvandring i Askersund. Då kommer vi som går med att få reda på en hel del om Askersunds historia bl.a., i s.k. nutid o dåtid. Hoppas vädret bättrar sig.

Kubbning på hembyggdsgården


Rundan, alla tiders. Krämpfri. På hembyggdsgården  var getterna på lekhumör. Svansstumparna gick som propellrar. Och vem tror ni sprang omkring mitt ibland dom, jo min senaste upptäckt i djurvärlden, kaninharen som dock tog sig in till fåren under staketet inann jag hann få med honom? på fotot. Varmt o skönt ute idag o solen visade sig emellanåt.. Mötte en av bouledamerna nere på strandpromenaden och växlade några ord. Små flockar av gäss har landat på sjön de senaste dagarna har jag lagt märke till.
                               Kalle Parakit stimmar emellanåt, helt naturligt. Nya ljud, ny miljö. Örnie stimmade  när dammsugarn gick men det har inte Kalle gjort. Det gäller o vara cool som parakitägare för fåglarna kan skrika högt. Men det bättrar sig! Tålamod var ordet!
                               Idag kan vi glädja oss åt till en ny medalj i cykel. Gustav Larsson tog silvermedalj i tempoloppet. Ja, cyklisterna har verkligen överraskat. Jättekul!  Ja vad blir det i e.m. Jo jag skall gå och klippa mig kl 15.
                         Innan jag åkte för att klippa mig drog jag ut sladdarna till modemet o datan för det var svarta moln väster ut och på datan hade jag sett att det åska lite varstans o ganska kraftigt. Jag är noga med det där. Det är den bästa försäkringen! O den kostar inget mer än 30 sek tid! Nu är kl.19 o jag har suttit mycket i köket hos Kalle o lyssnat på radio. Nu skall jag skriva lite på Expressenbloggen. sen blir det sammandrag OS o där efter Olssons studio, OS-studiomed Richard Olsson o Hörstadeus eller vad han heter. Bra programm med olika gäster!

Spf hela dagen

På förmiddan var vädret så pass bra att det gick att spela boule nere vid strandpromenaden. Det blev en mycket jämn match men "mitt" lag förlora med 12-13. Appropå tävling så håller vi på att försöka få ihop 1 eller 2  5-mannalag till tävlingar i Ånnaboda den 4/9. Ånnaboda ligger mycket vackert upp i Kilsbergen c 3mil norr Örebro. Det är korpen som anordnar det och dan kallas för -en prima liv dag- . Tävlingen består av 5 olika grenar såsom pilkastnig, bollspark m.m. plus en tipsrunda.
Sen på e.m hade vi styrelsemöte, där jag då tog upp det här med tävlingarna. Fanns med på dagordningen.
              På torsdag skall det bli stadsvandring i Askersund med guidning av vår ordförande Bengt. Han är mycket kunnig när det gäller Askersunds historia. Skall bli kul att gå med på den vandringen!
               Kalle Parakit var ganska sur o "tjatig" i morse men han äter o putsar sig. Ja, han får fortsatta o anpassa sig. När han skriker o hetsar upp sig så pratar jag inte med honom men när han ser mer lugn ut då säger jag hans namn o visslar!
               Titta på en radarbild på SMHI för en stund sen. Ett regnområde med måttligt regn har kommi upp en liten bit ovanför Jönköping o rör sig norrut, så om nån timme eller två så kommer regnet till Askersund.
             Såg ochså på datan att Sveriges damer slog Kanada i fotboll i Os. I kvartsfinalen möter dom Tyskland som dom alldrig brukar slå. Hoppas det blr den här gången då!
              SPF= Sveriges Pensionärsförening.

Kaninhare, finns det?


Rundan idag ok. Vädret ok. Det mesta i mitt liv är ok utom att jag ibland får kramp i vaderna på nätterna. kom och tänka på detta o åkte iväg på stan och köpte en burk med magnesiumtabletter( se om det hjälper) och sparade inlägget men nu är jag efter en middag igång igen. Ja, det är som jag säger ibland, är man förnöjsam med tillvaron så är det ok. Förnöjsamma verkar de 10-12 ankorna på hembyggdsgården vara ovetande om vad som skall hända med dom nu när dom är fullvuxna. O andra sidan jag är ochså fullvuxen o har heller ingen aning vad som skall hända i framtiden utom  troligtvis att cykla till Örebro o nån resa till Skåne.

Sen kunde jag inte låta bli o fota den här kaninen som gick omkring bland getterna på hembyggdsgården. jag måste ju säga att han, hon hade drag av en hare, långa öron bl.a.. All right ner mot strandpromenaden där de 4 ankorna o änderna låg o beta i gräset. Avslappade och till synes förnöjsamma o totalt orädda!
Rundan gick bra och jag slapp o få regn på mig, var ganska tunga moln runt i kring.
                                          Kalle Parakit tycker jag har haft en bra dag hittils. Nån gång på e.m. fick han spel o skrek o rusa runt o flaxa i buren. Han har fönsterutsikt så man vet ju inte vad han har fått syn på, fåglar har ju en utmärkt syn. Tar det lugnt med honom så han blir trygg i buren. Pratar mycket med honom. Nån flygtur blir det inte förrän han är trygg i buren o köket. Det är många ljud som han skall vänja sig med.
                                         Hörde idag på radion att försvarsutskottets ordförande, Anders Karlsson S, vill att värnpliktsutbildningen skall ökas från 5000 till 15000 man. Men samtidigt säger han att längden på den skall kortas till 3-4 månader från 11. Den styrkan hade nog blivit rena "kanonmaten" med den korta utbildningen. Nä, fram för en elitarme med lång o intensiv utbildning. Proffs måste det vara. Det är det enda som duger i dagens moderna o "digitaliserade" försvar med beredskap mot  bl.a. terrorism. Det är helt annat nu än när vi "lekte" med k-pister o automatgevär för 20-50 år sen! Ja, jag själv var redan på 50-talet under min utbildning(11 mån) o på repmånaderna senare, väldigt tvivlande till hur vi skulle klara det om vi blev anfallna av en arme med 3 gånger så lång utbildning!  3 -4 månader, Karlsson måste fått hjärnsläpp!

Inte mycket skällande


Bra fart på rundan idag. O utskälld blev jag inte heller. På idrottsplatsen hade hundvänner slagit sig ner med massor av bilar, husvagnar, husbilar o hundar. Det är nämligen utställning o bedömningar av raser från länet eller kanske hela Sverige i Askersund nu i helgen. Tur med vädret verkar dom ochså ha för det kom bara några droppar på den timmen jag var ute. O när jag tittar ut genom fönstret så småstänker det nog bara.Idag
                                   Idag fick vi vår första Os-medalj. 23-åriga Emma Johansson från Sollefteå tog fullständigt otippad silver i damernas linjelopp på cykel. Sussane Ljungskog, som var vårt stor hopp, tog en dock ganska framskjuten placering. kanske har varit teamwork! Jag har tippat en 4-5 medaljer för Sverige, hoppas vi tar fler!
                                  Kalle Parakit har en sån där dag då han mest sitter o halvsover. Enda gången han ranta runt i buren var när jag bytte vatten. Får ju öppna luckan när jag byter mat o vatten!
                                 Ser i Na:S pappersupplaga att Mona Sahlin hållit sommartal. Bl.a. säger hon enligt TT: Regeringen pratar bara om att det är den internationella konjunkturen som har orsakat problemen och låtsas som om politiken här hemma faktiskt inte finns som en möjlighet. regeringen Reinfeldt kunde ha dragit nytta av,förstärkt och förlängt högkonjunkturen, sade honi sitt tal.
                                      
Kommentar: Mona Sahlin förnekar sig alldrig. Enligt Fredrik Reinfeldt(från TT) som ochså höll sommartal (i Vaxholm) är 3 paket redo att packas upp i höst för att lindra lågkonjunkturens verkningar. Mona Sahlins lobbyister tycker nog att hon skall förekomma det här genom illistiga kommentarer men det går inte jag på. Hade jag varit Mona Sahlin så hade jag sansat mig lite. Socialdemokraterna "skyllde" sina tillkortakommanden på lågkonjukturen när de hade makten och den infann sig. Förtidspensioneringarna ökade, folk fick gå utbildningar där dom t.ex. lärde sig o virka m.m.. Alla dom här AMS-utbildningarna o förtidspensioneringarna räknades ju inte in i arbetslöshetsstatistiken. Ja, det här med att kasta sten när man sitter i glashus!

Alla tiders Örebro!


Damlandslaget i OS tycker jag inte är värt nån hyllning med emblem. Vann visserligen med 1-0 mot Argentina men...Spelet var dåligt, målchanser missades och faktum är att i sista minuten av matchen nickade en svensk försvarare bort en boll som var på väg över mållinjen. Nä bättring behövs, Argentina ligger långt ner på rankingen!
                               Däremot hyllar jag ett frejdigt o offensivt speland Örebro SK som slog IFK Göteborg med 4-2 hemma på Behrn Arena. Ändå fick Örebro möblera om laget efter skador!
                             I morgon hoppas jag mitt andra favoritlag AIK slår divorna från Borås, Elfsborg. Då blir lyckan fullständig!
Bild: funtest.se

Hibiskus o parakitus


Den här Kalle ja. Igår satt han ju mest o sov. Idag har han fått sina ryck o sprungit runt i buren. Radion har jag på för det får han vänja sig med. När jag sitter vid datan kan han ge sig till känna ibland. Hör förmodligen när jag skriver. Det är bra han vänjer sig vid det ochså. Det viktigaste är ju dock hur han vänjer sig med min person. Det får bli som det blir. Hur som hellst är det ett roligt sällskap! Jag har ju möjlighet att lägga till något mer som händer senare även om jag  publicerar  inlägget nu o det gör jag!

Sicket regnande!


Det regnade så kraftigt att jag vaknade i natt. Somnade dock om ganska fort. Den här mannen, Göran Ilvered i Askersund har en regnmätare(kopplad digitalt ner i huset) som visade att det kommit 57 mm mellan 21:30-8:45. Rekord under så kort tid sen mätaren blev inkopplad! Källa Björn Palmqvist na.se foto Björn Palmqvist
Ja, prata om att himlens portar öppnade sig! Tydligen har det enl. na.se regnat mest i landet i Örebro län.
                                  För övrigt läste jag i pappersupplagan av NA:  Medicin kaos-och miljonerna rullar. Den ene läkaren vet inte vad den andre skrivit ut  Visar sig vara ödesdigert. Den gamle får yrsel o trillar om kull och slår sig så illa att hon hamnar på lasarettet.
                          Det här har andra och jag förvånat oss över i många år. Jag trodde att en sån utomordentligt viktig sak var avklarad. Det kan väl inte vara så svårt o ordna ett system som är till hjälp för den behandlande läkaren att gå in på datan o se vad andra läkare skrivit ut till äldre eller psykiskt dåligt mående patienter. Ja, alla patienter.
                             Nu sägs det från högre ort som det heter att man håller på att ta itu med frågan. Hur många år har man inte sagt det. Den svenska sjukvårdens dåliga struktur o brister på olika håll är klandervärd. Jag tycker en del partier skall sluta o "skryta" med den svenska välfärdsmodellen. Vi betalar inte världens högsta skatter till såna här "vansinnigheter" Svenska politiker o höga tjänstemän. Åk till Danmark för att se ett system där sjukvården fungerar bättre även när det gäller äldreboende o primärvård m.m. Kom hem efter att ha fått insikt om saker o ting. Ni har mycket att förändra inom den svenska sjukvården o äldrevården!
                                                           Basel vann rättvist, tycker jag

Visserligen gick Ifk Göteborg miste om en straffspark som det såg ut men ser man till lagens spelförmåga o tekniska kunnande så är ju Basel ett bättre lag. Varför har svenska lag så svårt att vinna matcher som verkligen gäller nått.
Det gäller ju inte  herrar o klubblag bara. Igår spelade det svenska damlandslaget en viktig match i en av  Osgrupperna mot Kina.Förlust där ochså med 2-1. När det gäller att kvalificera sig till em o vm är ju både herrarna o damerna framgångsrika. Men sen räcker inte kunnandet till längre, konkurensen hårdnar och lagen åker ut i gruppspelet eller kvartsfinalen.
                          Jag tycker att åtminstone herrarna skulle kunna ta ett kliv ytterligare. Med så många bra o unga spelare utomlands som proffs o några bra i allsvenskan ochså borde det kunna byggas upp ett slagkraftigt svenskt landslag. Jag tror att det behövs tänkas om i svenska fotbollsförbundet o i tränarstaben. Våga i stället för att fega!

Kalledag i dag

Nu har Kalle fått en egen kategori, parakit  På torsdagar brukar jag  inte motionera, ibland städar jag. Men idag studerar jag Kalle. Suttit mycket i köket. Tvättmaskinen har varit igång, vattenkokaren har varit på liksom kaffekokaren . Radion har varit på relativt lågt men jag hör tydligt. Jag har ätit frukost o "smackat". Dessutom har jag pratat med Kalle. Vad har han gjort? Jo, suttit o sovit! I morse fick jag ge honom nytt vatten. In i buren genom luckan och ut med vattenbehållaren o in med färskt vatten. Då for han runt i buren men inte skräckslagen. Sen somna han igen. Nu vid 13-tiden har han ljudligt gett sig till känna men jag har visslat o sagt Kalle. Nu är det rent tyst. Som jag har sagt innan så tror jag ljuset har inverkan på fåglar o deras beteende. I dag har det varit grått o murrigt ute. Nu kallar han igen eller vad det är. Men jag går inte  till köket varje gång. Nån måtta får det va!
                                   Kalle fortsatte o vara slö. Ett tag fick jag tanken, han är väl inte sjuk? Ah, jag gick ut en runda o det var härligt. När jag kom hem var han fortfarande slö men rätt som det var ruskade han på sig o gick o åt!

Inget att anmärka på..

Idag blev det morgonrunda som vanligt. En bit banan o en kopp kaffe innan rundan och 5 min uppvärmning på motionscykeln. I dag gick rundan betydligt bättre.Blev varken trött eller kände nåra större krämpor. Ankungarna på hembyggdsgården är nu fullvuxna och att skilja ut morsan är inte lätt. Hon övervakar dom inte längre. Hon kanske nöjer sig med FRA. Den debatten är pinsamt låg numera så för min del är den avslutad. Jag har uttryckt vad jag tycker både här o på Expressenbloggen! Ja, sen kom jag hem efter nån timme o åt  en rejäl frukost efter att ha styrketränat ryggen o armarna
                  Idag tjuvstartar OS med matchen i fotboll mellan de svenska damerna o de kinesiska. Jag fick OS-bilagan med NA så jag tittar efter varje dag vad jag vill se på TV. Nattöppet är uteslutet!. Tar vi 4-5 medaljer får vi vara nöjda men fler mottages tacksamt. Det är ju så många grenar så kanske vi har några fler som kan överraska i skytte eller nån annan gren?                  Dagens Kalle Parakit rapport.
                 Parakiter är ju känsliga  för många ljud, o för många på en gång är inte bra det märkte jag idag under frukosten. Kylskåpets lilla brummande går bra nu liksom ljudet av mikron. Kalle hoppa högt när vattenkokaren stängde av. Men han sprang fram o tillbaks i buren rätt länge o lyssnade inte på mig, tofsen bakåt o skrik,dock inte så högt. Radion har jag ju haft på halvhögt emellanåt när jag är i köket. Idag stängde jag av den o Kalle blev lugn. Jag har ju den lilla radion med "öronsnäckorna" som jag kan lyssna på.  O de här med tofsen är som med hästarnas öron, uppåt inga problem, bakåt inte bra. Men  när Kalle äter har han tofsen bakåt!

Jo, det blev en e.m. runda.


Men det var ingen bra runda. Det var länge sen jag blev så trött. Jag var redan trött efter halva. Är det kroppen som är så invand med morgonrundor? ÄH, det tror jag inte. Nån gång har man väl lov o bli trött.
                                      Kalle parakit har skrikit lite i kväll. Har lagt märke till att  han skriker innan han skall äta. Det gör han även när jag sitter vid datan.t.ex. i ett annat rum. Går jag då ut i köket där han sitter börjar han äta efter ha sprungit några rundor o skrikit. Börjar han köra med mig? Kanske han behöver stöd vid måltiden.  Nåja, han har ju inte varit här mer än en vecka. Vaksamma på ljud är dom här fåglarna ochså.  När dom spelade Peter Le Marc i radion på kvällskvisten börja han skrika o springa runt. Honom gilla Kalle inte alls. Får spela lite Macedonisk folkmusik för honom, det hoppas jag han gillar bättre! Ja, det kul o studera dom här fåglarna. Sen har dom olika personligheter ochså. Kalle verkar arta sig bra. Nån jag har haft sprang runt i buren o skrek emmelanåt i nästan 2 veckor
                                Fotot är taget från rundan mot Stjernsunds slott som syns till vänster. Kameran jag har är bra men det här är alltså så mycket jag kan zooma in med den. Ja, en lottovinst så blir det en med större möjligheter!

Regnat bra i Askersund

Det har det naturligtvis gjort i hela sydsverige. Tar min motion i e.m. då det nog torkar upp en del i blåsten! Igår ringde jag till 2 av mina kompisar, Bengt o Thomas. Det var kul att prata med dom och vi träffas naturligtvis när jag åker till Simrishamn. Igår fick jag ochså brev från yngsta barn-barnet Tåtte med fina teckningar. Så  jag skall skriva ett brev till honom o skicka med ett foto av Jan- Putte i blåbärsskogen. Han var ju den ende som inte var med på mitt 70-års kalas så han blir x-tra roligt att träffa i september. Alla sju barn-barnen bor ju i Simrishamn!
                       Igår fick mitt favoritlag AIK stryk av Kalmar i fotbollsallsvenskan med 3-2. Tyckte matchen var bra trots misserabelt väder. Aik pigga i första halvlek, kalmar tog över i andra. Rättvist resultat, njaaaa. Jag tror Aik vunnit om det varit en torr plan! Kalmarspelarnas överlägsenhet på det fysiska planet var påtaglig.
                                 Ja, sen hoppas jag att  Ann-Marie o Rolf hade en bra resa på Hurtigrutten!
                          Kalle parakit sitter mest o halvsover idag. Ljuset styr nog mycket fåglarnas pigghet tror jag!

Lite rödögd men...


Trots fotat med antirödöga påkopplat på kameran så blev Kalle rödögd ändå. Jag är högeligen förvånad hur bra det går med honom. Sällskapssjuk är han redan och nu när jag satt vid datan så kom några "kallande" skrik. När jag kom ut så blev det tyst o tofsen stod rätt upp!  Det är faktiskt även intressant den första tiden trots nervöst springande o skrik i buren. O det kan vara rätt jobbigt. Det är som att att få hem ett litet barn på nått vis! När det gäller Kalle så har det som sagt gått över förväntan! Nu kallar han igen!

Blogg även på Expressen!

Jag bloggar ochså på Expressen som har 2 milj. läsare på nätupplagan. Får bli lite mindre omständig så går det, kan ha olika inriktning. För att ev. läsa den får man gå in på bloggar på Expressens nättidning. Om jag kan få ut den mer får jag undersöka.
                          Nu börjar jag långsamt gå ner i vikt efter 2 veckors viktuppgång  i juli. Är ingen fanatiker, röker , dricker lite öl, äter god mat o goda kakor när det kommer t.ex nån kompis. Men har lätt för att gå upp i vikt som sagt.
                        "Rundgåendet", härligt, är ju återupptaget. Dagens runda gick bra men regn hängde i luften, o nu regnar det . Gick fort o det gick attans bra!
                        Den nya parakiten Kalle verkar trivas bra i köket. Har bytt vatten o mat idag, o det gick bra, inget stort stimm! Fått brev från yngsta barn-barnet Tåtte idag. Jättefina teckningar!
                        Den 25/9  åker jag till Simrishamn för att fira en 50-åring. Åker hem 29/9 så musketörerna träffas ju eller hur Bengt O. Syftar till att åka till Simrishamn en gång om året, i år blir det alltså i september!

Märklig match, förbaskat ochså!

Jag  tänker på matchen Trelleborg- Örebro. Först tyckte jag att Örebro var ute på det i första halvlek o i andra är det väl så, enligt radiosporten, att Trelleborg är nära att göra 2-0. Men då gör Örebro 2-1 på 2 min i princip. Sen kvitterar Trelleborg ganska sent till 2-2 varefter Örebro gör 3-2. Sen gör baske mig Trelleborg 3-3 i 95 minuten. Jag var ju så bergsäker på att Örebro skulle vinna matchen
                              Lika bergsäkra var väl Ljungskile på att dom vunnit borta mot Hammarby med 2-1 men när det återstod 30 sek gjorde Hammarby 2-2. Båda målen gjorda, som jag uppfattade det, av en debutant som hette Söderberg. Som sagt 2 märkliga matcher!
                         Den 3 matchen i kvällens omgång var ochså märklig på sitt vis. Gävle vann över Halmstad med hela 4-0!

Hur går det i Trelleborg?

Ja, det undrar jag. Som Askersundsbo och Närkingen som återvände, håller jag naturligtvis på ÖSK. Dessutom vill jag se om det här med pingen fungerar, annars blir det Roland eller hans medhjälpare på blogg.se. Dessutom har jag en ny parakit men han hoppas jag få in på husdjur med pingens hjälp!


Himmelsblått eller nattsvart?

Jaa, Malmö FF blir man inte klok på. Idag var jag säker på att dom skulle slå IFK Göteborg. Icke sa nicke! Istället gick dom in med en inställning som förvånade mig. Att man slår Kalmar FF behöver ju inte betyda att man plötsligt är ett storlag. Istället går junior Söder upp o nickar in 1-0 till Göteborg i kamp med en betydligt större motståndare. Jag är konfunderad över Malmö FF. Nu har dom en sån kapacitet som Roland Nilsson som tränare men det verkar inte hjälpa det heller. År från år ser man i princip samma tendens, upp o ner, upp o ner. Vad är det som inte stämmer med MFF. Viljan saknas på nått vis!

Blir en innedag förstår jag.

Just nu ca. 10:00 börja det regna i Askersund. Såg ochså på en radarbild från SMHI vartåt det lutade. För övrigt så är det ju en svår v-75 omgång som jag tycker idag. Jag är med på 2 system, ett som är svågerns o ett som är spelhålan nords(ligger nära där jag bor) På svågerns system är vi 5 o på spelhålans ca 10. Vi håller tummarna! För övrigt så är det ju en bra? match på tv 4 idag,  Ifk Göteborg- Malmö FF. Där håller jag på Malmö, absolut! När det gäller den nya parakiten Kalle så är det upp o ner. Problemet är när jag måste byta vatten, då måste jag öppna luckan o då går jag "in" på hans revir. Men det får han lära sig! Tålamod Jan!

HBT vad var det egentligen?

Sen gick jag in o titta i gårdagens Nerikes Allehanda där det förekom, Just det det stod något så här att  om att nu skulle den borgerliga majoriteten ta utmaningen ang vara bäst  bland städerna i Sverige att vara bäst på HBT. Nånting sädant stod det. Alltså H står för homosexuella, B för bisexuella och T för transar.
                          Ja, var det inte lika viktigt när socialdemokraterna hade makten i Örebro, det är ju inte så länge sen.
Sen funderar jag på varför allt blir så fanatiskt så att allting skall gå så snabbt. Dom här som jag kallar för feministfundamentalisterna är ju så radikala o tjatiga att dom gör de sansade feministerna en s.k. björntjänst
Nu börjar jag tro o ana att vissa i gayrörelsen börjar på o tjata o bli lika fanatiska som en del i feministrörelsen. Och dom som redan är anti mot de mest radikala i gayrörelsen dom kommer att fjärma sig ännu längre ifrån den.
                           För mig som är heterosexuell är det ju naturligare att kyssa en kvinna än en man. Om nu en man vill kyssa en man eller en  kvinna en kvinna är det upp till dom som känner för det. Men jag tycker: Tjata inte så förbaskat om det o gör inte så stor, aggressiv affär av det, då kan det ju verkligen ses som ännu mer onaturligt av dom som inte klarar av att se att det finns människor som är annorlunda!Inte ett moln!


Rundan gick bra, inget sensationellt. Fotot är på Borgmästarholmen t.v. och bron dit fullbelagd med båtar på båda sidor. Sån här blå himmel utan ett moln och lugnt vatten lär det inte bli nästa vecka i varje fall. Barometern har fortfarande samma läge så det blir ett väldigt snabbt omslag. Enligt tidningar o SMHI skall en kallfront komma norr ifrån och ett nederbördsområde komma in över sydsverige redan i morgon!? Det har man ju svårt o tro på när man tittar ut men...
Det är ju så härligt med sånt här väder så man känner sig lurad på konfekten.
                                Låt oss nu komma med lite floskler: Vädret blir som det blir, vi kan inte göra något åt det ändå!   Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder! Varje dag har sin tjusning! Det är väl härligt o höra regnet slå mot rutan! M.m, m.m.
                           
Jag skiter i alla floskler, i all snusförnuftighet, all statistik, alla fanatiska miljönissars domedagspredikningar m.m., m.m.. JAG VILL HA SÅNT HÄR VÄDER MINST TILL DEN 1 OKTOBER!
                                       

RSS 2.0