Dimma med bakelser


 Jag har städat färdigt precis. Innan dess var jag ute o promenera med 2 av SPF-kompisarna i dimman o efter det gick vi på cafe Tutingen o drack kaffe o åt Gustav d 11 Adolfs bakelser. Förenat nytta med nöje så att säga. Bakelserna var jäkligt goda men damerna tyckte marsipanen var för tjock o seg. Smaken är som baken o.s.v. Efter vad jag förstått  så har varje cafe sin design på bakelsen.?
                         Jag skrev igår på bloggen att lusthuset på hembyggdsgården höll på att flyttas. Nu vet jag varför! Det var alldeles för sankt där det stod så det skulle flyttas till ett annat ställe på hembyggdsgården. För övrigt inga sensationer. Parakiten Kalla är det bra med. Hon har nu varit hos mig i 3 månader drygt o det artar sig bra. Hon är ju inte "fullvuxen" ännu, bara till växten. Om 1 år är hon väl "färdig"
                       Det är ju attan vad tiden går fort. I morgon är det tid att börja se på "syster" v-75:an igen. Efter nyår blir det nog bara den jag är med på om det inte kommer in några vinstpengar. Jag och min kompis Lars spelar dagens dubbel på onsdagar. Och så har jag stående lotto. Det får räcka med det om det inte blir nån skaplig vinst att ta av!
                                              Apropå Gustav 11 Adolf. Han var en av världens största fältherrar genom tiderna läste jag idag på nätet! Han stupade den 6 november 1632 i slaget vid Lytzen men svenskarna vann ändå det blodiga slaget i dimman!
Ja, o vad slogs dom om? Jo som vanligt var religion med i bilden. Sverige var ju protestantiskt o tyska staterna var delvis katolska. Ja, så idag är ju Nordtyskland protestantiskt o Bayern fortfarande katolskt för att förenkla det lite. Det är väl ungefär så har jag för mig. Hela Österike t.ex har ju alltid varit katolskt, liksom Ungern, Polen , Italien Frankrike,  Kroatien, Irland, hela Sydamerika förståss plus några länder jag nog glömt!   Bild: Från Wikipedia

Kommentarer
Postat av: John-Erik i Huddinge

Hejsan,

Jag spelar också på Lotto med en stående kupong. Det har blivit några småvinster på sistone. Raderna är samma som gav 55600:- den 8 augusti och då kom de till på beställning i spelkiosken i Kopparberg. Det är ju ett rent turspel så man kan gärna ha stående rader. Vad gäller V 75 så tycker jag att det ser ut som om det kommer att bli en knackig utdelning. Försöker med stryktips ibland men det är svårt att få pengar där. Förr eller senare så .....

2008-11-06 @ 18:36:41
URL: http://blogg.aftonbladet.se/227

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0