Statistiken ljuger inte, i detta fall !

När det gäller tempeaturmätningar sen 2004 så ljuger ju naturligtvis inte statistiken med dagens sätt att ta temperaturer på. Antagligen inte heller från en bit in på 1900-talet !
            Jag har tittat på medeltemperaturen på månaden januari sen då 2004 ! Färgen röd betyder över medeltemperatur apropå januaris 2014 milda väder hittills.
         Mycket över det normala har januari 2005 o 2008 varit ! Över det normala har 2007 o 2009 varit ! Detta gäller hela Sverige. Sen har det varit nått år där det skillt sig åt i landet och något nära normal temperatur och resten av åren är kallare än normalt !
                   Som sagt det gäller att ha data med facit när minnet sviker en ! Och man tror att " klimatet, vädret är det värsta någonsin " !
       Hittils har det ju varit, rödfärgat, varmare än normalt de första dagarna i Januari i Sverige  ! Men det betyder inte att hela månaden blir varmare än normalt ! Och normal temperatur ? Jaa, när det gäller t.ex. norra Norrland så kan över det normala ändå betyda en snöig vinter ! O vice versa ! Blåfärgat i sydligaste Sverige betyder inte en snöig vinter !  
                  Fakta blått eller rött SMHI .
    Det är bra med bildbevis ! Så här såg det ut utanför mig i Askersund i slutet av mars 2009 ! Hur många kommer ihåg det ? Som sagt ! Att januari varit mild vid vissa tillfällen behöver inte betyda att Kung Bore lagt av !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0