Det här med sjuksköterskelönerna

Jag blir lite konfunderad. Jag är ju sjuksköterska o gick ju i pension för 5 år sen vid 65 års ålder. När jag ser uppgifter om en del löner i dagens läge så skulle jag inte fått nån löneförhöjnig alls om jag jobbat i 5 år till! Ja, det finns ju alltid 2 sidor av samma mynt.
                            En insändare i Na idag från "Cicero" Örebro inleds så här-  BARA LÄGSTA LÖNERNA REDOVISAS-
I ett stycke skriver insändaren- Med diverse tillägg är det vanligare med löner upp till 30.000 i månaden än de 20.000 som redovisas i media. Till saken hör ochså att sjuksköterskorna haft en bättre löneutveckling än alla andra inom offentlig sektor sedan mitten av 90-talet. Förra årets lönerörelse gav dem 4,3 % lönelyft- inga småssmulor precis-.
                            Sen avslutas insändaren så här- Sjuksköterskorna utför ett viktigt jobb, inget tal om något annat, men det gör ochså lärare, socialsekreterare, bibliotekarier och journalister, för att nämna några grupper, som ochså har högre utbildning men ungefär samma löner som sjuksköterskorna. Vi gillar och uppskattar er sjuksköterskor, men nu bör ni gå tillbaka till förhandlingsbordet!
                                Kommentar: Ja, jag har funderat lite på det här. Är det så att panikologin som jag skrev om igår även gått in här med överdrifter. Givetvis är det mumma för tidningar o massmedia o skriva om så "usla" löner. Sen har "Cicero" (som verkar mycket bra insatt) helt rätt när det  gäller -90 talet och löneförhöjningarna. Sen finns det ju ochså individella  potter som fördelas,  jag fick mycket bra löneförhöjningar  i början på 2000-talet
                            Kontrasterna kan man ochså se i den artikel  som finns på en annan sida. Där står om en sjuksköterska i Stockholm som jobbat länge o har specialistutbildning. Hon tjänar 29.500 i månaden men tycker hon borde ha uppåt 40.000!
Ja, minsann det skall bli intressant o se hur det här slutar. O hur kommer andra yrkeskategorier att reagera om sjuksköterskorna får mycket stora löneförhöjningar även om det kommer att bli så att man möts på halva vägen i förhandlingarna!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0