Klagar på mycket men...

Ibland undrar jag om vi som klagar på allt möjligt försöker tänka efter vad det är som gör att situationen är som den är. Jag kan nog ochså klaga på något men jag undrar ochså och försöker ta reda på hur det har blivit så här.
Vi tar då pensionen som många klagar på. Då kan vi börja med oss själva. Var det någon som tvingade oss att ta ett visst jobb. Nää, vi lever väl i ett fritt land? Visste vi inte att det jobbet som vi valde var ganska dåligt betalt. Visste vi inte att om jag slutar skolan utan att läsa vidare så är väl chansen mindre att jag skall få bra betalt som alla naturligtvis vill ha.  Detta leder ju till en relativt dålig pension.
                            Om vi nu mot förmodan inte har fattat det ovan beskrivna vem skall vi då skylla på. Samhället, regeringen, oppositionen, chefen, kompisarna, barnen, EU, världen, Amerika, Kina......
                          Några människor vill ju inte jobba liksom en del ungdomar inte vill gå i skolan, det liksom inte roligt har någon uttryckt sig.
                         Människor blir svårt sjuka, drabbas av stora tragedier m.m. Dom skall ha hjälp av samhället för dom valde inte ett sånt liv!  Vi som har haft "tur" att kunna välja själva efter egen förmåga, vi har ju valt att vilja ha det som vi har det.  Jag tycker vi har en j-la förmåga o skylla på allt o alla o inte ta ansvar för våra egna val o handlingar
                       Sjuksköterskorna är dåligt betalda det visste vi väl ochså när vi läste till det. Det vi skulle kunna skylla på där är ju facket som för många år sen skulle försökt få upp lönerna mer unnan för unnan. Nu är det så dax o tro att man kan få tusentals kr mer i månaden. Och så kan man fråga sig hur har facken i Danmark o Norge t.ex burit sig åt för att få upp sjukvårdspersnalens löner till den nivån dom har!
                        Ja, när det gäller att klaga va!  Är det skapligt med jobb så klagar folk på nått annat. En del klagar på höga skatter, andra på låga skatter. man vill liksom ha kakan o äta den på samma gång. Det klagas på allt just nu. Vissa partiers tankesmedjor gnuggar händerna!  Vissa som klagar vänder kappan efter vinden. Den regeringen som sitter nu har inte ens suttit i 2 år. Om det är några som har ett visst ansvar för hur det ser ut med löner och annat är väl dom som har haft makten i en herrans massa år innan!
                      Men framför allt. vi har själva valt vilket liv vi vill ha till stor del, vi har röstat på dom vi  vill ha vid makten, vi har valt att gå med i facket till den nyttan det nu har haft m.m.. Till stor del är vi faktiskt själva ansvariga för hur vi har det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0