Har ni hört!

Rubrik i Aftonbladet-ÅTALAS FÖR ATT HA STOPPAT BRÅK-  I oktober förra året blev en taxichaufför vittne till vad han uppfattade som ett bråk i en busskur. Ett antal tonårspojkar knuffade varandra  så att en flicka som satt i kuren ochså blev ansatt. De knuffade henne så hårt att hon var nära att stå på huvudet. När hon började skrika,"sluta, sluta" stannade jag taxibilen och tog tag i ena killen o  och sa åt honom att gå på någon i sin egen storlek, säger taxichauffören till tv 4 Nyheterna. I går ställdes taxichauffören inför rätta vid Linköpings tingsrätt för ofredande! Det är de som har anmält mig som begått brott, jag gjorde bara en god gärning, säger Nader som taxichauffören heter.
Att ha civilcurage bestraffas i ankdammen Sverige o det är ju inte första gången. Brottslingarna skyddas mer än dom som gör en human insats. Hur kan en sån här mentalitet uppstå i ett land!
En civilkuragelag har diskuterats men ingen har kommit till skott. Stödet om en sån lag finns i Alliansen enl. Kds Inger Davidsson i justitieutskottet, ja kom till skott då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0