Teaterbesök i Örebro.


Idag vi 1/2-tiden åkte några (15 st) SPF-medlemmar i 3 bilar,däribland undertecknad, för att se pjäsen Lejonets Unge på  Örebro Teater. Pjäsen var skriven av Frida Steenhoff, dramatiker, författare o debbatör. Man kan säga att damen  introducerade begreppet feminism  i den svenska debatten och pjäsen orsakade på sin tid moralpanik o debatt. Frida ville belysa och förändra och diskutera kvinnans position, barnets rätt och en förädling av faderskapet. Hon påstod ochså att den enda riktiga förbindelsen är den som bygger på kärlek oavsett lagar o normer, Inget fel på den tanken, tycker jag!
                   Pjäsen handlade om kärlek mellan 2 ungdomar och hur dom fann varann o bröt  fördomar och åkte tillsamman till Paris, vilket kvinnan ensam skulle göra från början(hon var konstnär). Men kärleken övervann allt och dom åkte med högburet huvud som sagt tillsammans mot äventyret. Vädigt förenklat det här, går säkert att hiita mer på datan om både författarinnan o pjäsen. Pjäsen var bra tyckte jag. Proffesionella skådespelare.
                                   Jag har varit på teater förr men inte så mycket och det är länge sen. Mitt starkaste minne är dock när jag var på Kölneroperan 1954 och såg operan Faust av Gounod. Det var pampigt, det glömmer jag alldrig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0