Tacka.... för att man är nöjd!


Nöjd eller förnöjsam, välj vilket. Jag är hellre optimistisk än negativ även om man inte alltid får som man vill eller yttre omständigheter sätter käppar i hjulet!  Nån dålig dag har vi väl alla men i mitt fall så är jag inställd på att livet är positivt och en gåva, har ständigt positiva bilder o ta fram. Lycka ja ! Det är t.ex. när jag får ett brev av, som igår, mitt barn-barn Tåtte som pratar om hur glad han blev, tack snälla farfar, över sin trisslott som gav honom 50 kr som åkte i sparbössan. Han har hjälp med att skriva o berätta om vad han fick till födelsedagen o vad för slags mat det var på kalaset. Men sen skriver han själv som avslutning "Pos o kra Farfar fron Tåtte".
              Ja nöjd var ordet. Att få längta efter barnbarn o andra är ochså positivt, att glädja sig åt att träffa sina anhöriga o kompisar. Det är en fin känsla som uppleves starkt om man bor långt ifrån varandra.
                           Ja, ibland undrar man hur det är ställt med samhället när många människor som bor bra, äter bra, har fin natur mm, mm gnäller o mår dåligt i vårt "folkhem?" Många fler än "stupstocksexemplen"
                  I Grekland t.ex. skall nu pensionerna frysas. Jag vill inte tänka på om detta hände i Sverige! Jag säger vad jag tycker! Sverige är ett jäkligt "bortskämt" land där eget ansvar för ekonomi o annat läggs över på staten. Det är nog slut på den tiden när "stekta sparvar flög in i munnen" och att bara vi gör si och så så har vi blivit inbillade att nått slags Schangri La skall uppstå i Sverige. I Grekland har grekerna vid val blivit lovade så många förmåner i valtaktiskt syfte bl.a. i offentlig sektor att landet blivit närmast konkursmässigt!! Tävlan mellan 2 politiska block!! Att ständigt lova folk guld o gröna skogar i val slår tillbaks mot partierna själva. Och att inbilla folk att stupstockar alldrig uppstår om vi vinner valet är ren lögn. Nått sånt land finns inte!!

                   Man kan ju inte bli något annat än nöjd när man varje dag , nästan, går ut i ett väder som i vinter sett ut så här den mesta av tiden. O nu dröjer det inte så länge förrän det blir vår o sen sommar! Kanske det blir en sån där fin sommar som jag vill ha med många andra. Men solen lyser alltid över oss med eller utan moln!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0