Ett gott skepp från Persien ..

Oj vad jag njuter ! Jaa, av t ex den grekiska musiken ! Jaa, jag skall vara tacksam över att dom grekiska tonerna o rytmerna går rätt in i sinnet o själen ! 
  Ett Gott skepp från Persien, To vapori ap tin Persia heter det på grekiska ! Och just nu lyssnar jag på Athinaiki Kompania som bl.a sjunger en sång med denna titel ! På nätet ser jag att det är fler sångare som har den titeln med i sin musik. Jag har ju sagt innan att det finns en touch av bl.a Persisk gammal musik med i den grekiska ! Det kan jag höra när jag lyssnar på Persisk musik !
               Och min dator förmedlar ju ett fantastisk ljud via högtalarna ! Har stått o lyssnat på musiken när jag gjort potatismos, nej,nej inte med pulver !!!
            Nää ingen skall ju påstå att min musiksmak o vurm för världsmusiken " plötsligt flygit på mig " !
   Musiksmaken gör ochså att jag tänker på olika länder o områden ! Hoppas jag får " plötsliga " resurser att åka o gotta mig till ett lands musik som jag tycker om på plats, inte bara för några dar ! Men jag har ju dragit en vinstlott här i livet ! Jag har ju blivit 75 år ! Och kan använda mig av förmågan att ta in toner o takter som passar mig ! Musiköra har jag ! Sjunger ju själv bl.a. Hava nagilah o Tumbalalajka !   "Förstärker" sångare o grupper på nätet ! Har spelat in det ! Även Ivan Rebroff och jag kommer " bra överens " Och jag har bevis på detta inspelat som sagt !
 
                Det här med världsmusik ! Det är verkligen en av dom indigrienser som förgyller mitt liv !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0