Jaa, han är värd ett eget kapitel.!

 
 Jaa, det här med husdjur ! Och allt ifrån min mors undulater till min parakit Totte.  Jaa, och det här med roligt sällskap genom åren. Oavsett hemvisst . Jaa, Totte döptes som sagt av min kompis Torsten i Askersund när han köptes i Motala . Och Torsten ställde upp o körde dit för mig.. O nu är Totte lite mer än 2 år gammal. Han var inte ens ett år när han införskaffades.
 
       Och när han köptes frågade damen i zoo-affären om jag arbetade . Nää, sa jag. är pensionär . Då får du köpa honom sa hon.Jaa, att ha en ensam fågel inlåst i en bur och att då aldrig få pröva sina vingar en längre sträcka, nej. Tydligen enligt djurskyddslagen. 
        Jaa, det här med att t.ex. ha en hund inlåst i lägenheten. O inte låta den komma ut ! 
           Jaa, på kvällarna är jag noga med att få in Totte i buren. O ibland får jag fånga honom för att få in honom i den.. Och jag äter frukost inne i vardgsrummet där han får flyga fritt. Och liksom mig o andra har Totte nytta av rutiner . Och Totte kan sätta sig på bröstet på mig o njuta av att jag kliar honom på huvet. Hade han varit katt så hade han spunnit.
        En del tycker kanske att det här med att ha en fågel, är väl ingenting . Har en del minnen av fåglar jag haft . En gul parakit som hades i Simrishamn.flög o satte sig under hakan på folk som besökte mig. Och hon flög ochså ibland ut o åt av maten som ett av mina barnbarn åt . Det där vet fler än jag om.
 
  Joo, på bordet där fågelburen står så har jag satt en spegel som Totte tyr sig till emellanåt. Och där kan man bl.a höra honom säga Totte  e duktig. o en vissling bakefter. Jaa, har visslat Kalinka för honom och ibland kan man höra några fraser från den melodin.
    Jaha , vädret verkar bli bra idag ! Det borgar för cykeltur . O den rutinen klararTotte trots att han hellst vill ha mig i rummet där han får flyga omkring .. Jaha då kommer frågan , skitar han inte ner . Inte svårt att göra rent efter honom Och ha rutiner även i detta fallet.. O köket då ? Där får han bara vara när jag är där. Giftiga porslinsblommor finns där . Men när du är borta då ? Via öppnade garderobsdörrar o drapperi kan han inte flyga ut i hallen eller köket. Det här med rutiner var det .
                 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0