Vilken härlig helg i Stockholm !

 
Lars och undertecknad flög från Sturup/ Malmö Airport vid 11.30- tiden till Bromma i Stockholm i lördags !  Och anlände till hotellet på Norrmalm vid ..12:45 nått ! Och som sagt 1995 började jag åka sista helgen i maj för att besöka  Stockholm, min födelsestad där mormor o morfar bodde o mamma växte upp.! Och flyttade därifrån med föräldrar i 3-4 årsåldern ! Och elitloppsdagen på Solvalla är en höjdpunkt.
       Ett enda år har missats, det 1915 ! Och via besök från 1995 o bl.a 40-talet o då senare år så känner man bäst till Söder, Kungsträdgården, Kungsholmen, Gamla stan, Skansen o Djurgården m.m. Men i år och 2014 bodde kompisen Lars och undertecknad på Norrmalm på hotell nära Tegnerlunden ! Och vi har mutat in andra stråk o andra vackra platser ! Och första dagen stötte jag ihop med denna glada dam som jag kallade Catwoman men hon klöstes inte men hon var med kompisar på väg till en möhippa , gifta sig  så småningom . Och hon ville gärna vara med på bild ! Prata om vem jag var , farfar o så vidare ! Kul !
        Och då i lördags var vi och åt en pizza nånstans på Drottninggatan tror jag det var ! Smaskens !  Och trevlig personal hade vi på hotellet ! Och på kvällen tiitta vi på tv på rummet o såg Championsleaguefinalen .
 
Jaa, sen blev det söndagmorgon ! Kl 9 ca for vi mot Solvalla fick platser inne i en av hallarna o kunde titta ut på folklivet vid träborden men loppen fick vi hjälp med att se via tv-apparater, folk ställde sig på bänkarna utanför så det var svårt att se loppen på banan . Men allt går ! Vi satt bra ! Jaa, Nuncio vann ju elitloppet , var ju favorit. Och många favoriter vann loppena bl.a. på V-75 ! Så några stora vinster gjordes ej. Spelar ju inte heller för så mycket. Vid 18-tiden åktes hem till hotellet !
 
 
    Sen på måndagen skulle vi inte åk åka hem föränn vi 16-tiden ! Och då gick vi på upptäcktsfärd i omgivningen ! Tegnerlunden har vi ju besökt innan . Fin plats med stor grönska ! Men så småningom gick vi upp för en brant trappa till Observationslunden/ kullen ! Vilken vacker plats med branta stup o fantastisk växtlighet ! Lunden ligger ca 45 meter över havet ! Och vi satt o njöt där på bänkar under promenerandet ! Har varit där förr ? Möjligtvis i barnvagn med kära mamma ? Eller båda föräldrarna ! Eller med momor eller morfar ?
K
Jaa, detta foto är då taget mot öster ! Och har för mig att Kaknäs tornet syns här ! Och här går ju o förstå hur högt Observationslunden ligger ! 
 
Kunde visat hur många fina foton som hellst ! Och här har vi ett till från denna ljuvliga plats ! Och en del turister möttes ochså här ! Säkerligen rekommenderade att besöka denna vackra plats !
 
Jaa, och här satt vi på en bänk där många människor gick förbi med hundar bl.a. och det fanns en brant trappa upp  där en del yngre människor sprang upp och ner för att träna upp konditionen ! Och en av dom var en trevlig tjej som vi pratade med ! Hon hade varken pulsklocka eller hörlurar på sig ! Och det här fotot kallar jag för reflextion  ! Solen träffade nämligen ett fönster på en hög byggnad ! Med detta resultat !
 
Och det här med solens betydelse för mänskligheten och dess betydelse ! Detta foto har tagits från gården tillhörande vårt hotell ! Innan färden mot Bromma för avresan hemåt. Och som vanligt har jag och min kompis Lars haft en trivsam helg ! Den vanan har vi ju fått in under årens lopp !
        Och nu blir det utegång ! Har åskat ett par ggr. i förmiddags men verkar vara slut på den för idag ?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0