Rundan m.m.

Jaa, +0, grader idag, lite frost på marken. Isen vid sjökanten o lite längre ut är borta. Nån vit jul ser det ju inte ut att bli. När jag tittar i mina dagboksanteckningar så har det inte varit nån vit jul sen jag flytta upp hit till Askersund o det var ju ingen i Simrishamn förra julen heller när jag var där på besök!. Tittar mer i mina anteckningar. Det visar sig att-06 börja vintern med snö I Askersund omkring 1 januari. Isen la sig  och sista snön försvann inte förrän i Mars! I år var det vinter med snö från halva januari till halva februari. Sen har det varit nån vecka i november båda åren.

Sen vill jag prata om för alla pessimistfundamentalister att när jag bodde i Luleå på -50-talet så kunde det faktistkt regna nån julafton där ochså, hör du Per Holmgren. O i Simrishamn för många år sen var det kallare på midsommarn  än på nyårsafton, HÖR DU PER HOLMGREN! Ja jag tror ändå att med det trycket o insikten som finns ang. miljöns färsämring så fixar vi det, men det går ju inte på en dag kära miljöpessimistfundamentalister!

Jag har ochså läst att skåningarna går i upprorstankar. Dom vill förena sig med danskarna igen! O sen är dom bl.a. anförda av en norrlänning! Ja, då är det väl 08rnas fel som vanligt! Jag ska säga en sak! Jag är född i Stockholm, har bott i Örebro, i Luleå, Kristianstad o Simrishamn o en del sommrar utanför Hjo, ja visst ja i s;a Lappland nått år ochså. Med min stora erfarenhet av olika landsändar så måste jag säga så här!! Inte f-n är skåningar o danskar särskillt lika varann. Jag har förstått t.ex att danskarna har lättare att förstå språk som pratas ovanför Kräbbleboda i göingebyggden! Ah, skåningar, Danmark kommer ju att bli dubbelt så stort, dom lurar er som dom gjorde när ni la ner Barsebäck o sen exportera el gjord av smutsig kolkraft till er! Lyssna på Ernst -Hugo Järegårds ord när han stog o titta mot Skåne från arbetsplatsen i Köpenhamn!

Demensen har slagit in! Jag glömde mata änderna idag ochså! Som tur är så har det inte gott så långt att jag glömt ge mat till Örnie, min parakit! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0