Vilken härlig helg i Stockholm !

 
Lars och undertecknad flög från Sturup/ Malmö Airport vid 11.30- tiden till Bromma i Stockholm i lördags !  Och anlände till hotellet på Norrmalm vid ..12:45 nått ! Och som sagt 1995 började jag åka sista helgen i maj för att besöka  Stockholm, min födelsestad där mormor o morfar bodde o mamma växte upp.! Och flyttade därifrån med föräldrar i 3-4 årsåldern ! Och elitloppsdagen på Solvalla är en höjdpunkt.
       Ett enda år har missats, det 1915 ! Och via besök från 1995 o bl.a 40-talet o då senare år så känner man bäst till Söder, Kungsträdgården, Kungsholmen, Gamla stan, Skansen o Djurgården m.m. Men i år och 2014 bodde kompisen Lars och undertecknad på Norrmalm på hotell nära Tegnerlunden ! Och vi har mutat in andra stråk o andra vackra platser ! Och första dagen stötte jag ihop med denna glada dam som jag kallade Catwoman men hon klöstes inte men hon var med kompisar på väg till en möhippa , gifta sig  så småningom . Och hon ville gärna vara med på bild ! Prata om vem jag var , farfar o så vidare ! Kul !
        Och då i lördags var vi och åt en pizza nånstans på Drottninggatan tror jag det var ! Smaskens !  Och trevlig personal hade vi på hotellet ! Och på kvällen tiitta vi på tv på rummet o såg Championsleaguefinalen .
 
Jaa, sen blev det söndagmorgon ! Kl 9 ca for vi mot Solvalla fick platser inne i en av hallarna o kunde titta ut på folklivet vid träborden men loppen fick vi hjälp med att se via tv-apparater, folk ställde sig på bänkarna utanför så det var svårt att se loppen på banan . Men allt går ! Vi satt bra ! Jaa, Nuncio vann ju elitloppet , var ju favorit. Och många favoriter vann loppena bl.a. på V-75 ! Så några stora vinster gjordes ej. Spelar ju inte heller för så mycket. Vid 18-tiden åktes hem till hotellet !
 
 
    Sen på måndagen skulle vi inte åk åka hem föränn vi 16-tiden ! Och då gick vi på upptäcktsfärd i omgivningen ! Tegnerlunden har vi ju besökt innan . Fin plats med stor grönska ! Men så småningom gick vi upp för en brant trappa till Observationslunden/ kullen ! Vilken vacker plats med branta stup o fantastisk växtlighet ! Lunden ligger ca 45 meter över havet ! Och vi satt o njöt där på bänkar under promenerandet ! Har varit där förr ? Möjligtvis i barnvagn med kära mamma ? Eller båda föräldrarna ! Eller med momor eller morfar ?
K
Jaa, detta foto är då taget mot öster ! Och har för mig att Kaknäs tornet syns här ! Och här går ju o förstå hur högt Observationslunden ligger ! 
 
Kunde visat hur många fina foton som hellst ! Och här har vi ett till från denna ljuvliga plats ! Och en del turister möttes ochså här ! Säkerligen rekommenderade att besöka denna vackra plats !
 
Jaa, och här satt vi på en bänk där många människor gick förbi med hundar bl.a. och det fanns en brant trappa upp  där en del yngre människor sprang upp och ner för att träna upp konditionen ! Och en av dom var en trevlig tjej som vi pratade med ! Hon hade varken pulsklocka eller hörlurar på sig ! Och det här fotot kallar jag för reflextion  ! Solen träffade nämligen ett fönster på en hög byggnad ! Med detta resultat !
 
Och det här med solens betydelse för mänskligheten och dess betydelse ! Detta foto har tagits från gården tillhörande vårt hotell ! Innan färden mot Bromma för avresan hemåt. Och som vanligt har jag och min kompis Lars haft en trivsam helg ! Den vanan har vi ju fått in under årens lopp !
        Och nu blir det utegång ! Har åskat ett par ggr. i förmiddags men verkar vara slut på den för idag ?
 

Åter väntar en intressant helg !

 
Jaa, och idag har man emottagit denna Vackra bild från som synes S.M.H Amsterdam med texten -Good morning all, another fine day, enjoy,enjoy, enjoy ! Jaa, det här med att njuta o känna spänning o entusiasm. Behövs i dagens massmediasamhälle med en massa påpekande in i hjärnan. ! Fantisera kan man ju alltid göra ! Tänker på mina förfäder här o där som fick nyheter via en ridande kurir !
       Som sagt innan ! På helgerna slopar denne skrivare sitt skrivande ! Oberoende vad han gör o hittar på ! Rapporter kommer i efterhand ! Och sköts alltid via datorn ! Telefonen används mest till samtal o sms ! 
                  Och en trevlig helg önskas BL:A:.   "mina gener"    längs livslinjen Från rötter till barnbarn, med fötterna på Jorden o armarna mot Himlen vare sig " Man bor i Korpilombolo eller Cathmandu ."
             

Jaa, det här med vacker natur o Vackra bilder !

 
         Det här fotot är taget igår och då från fönster via terass o gräsmatta ! Ingen dålig utsikt man har förmånen att fortfarande få vakna till ! Och utsikten från balkongen i Askersund t.ex. var inte heller dum ! Och när då grönskan kommit ! Men vackra vinterbilder finns ochså ! Men dom visas vid annat tillfälle när bl.a minnet är kort o " värmen har gått på huvet. " Jaa, imorgon är det ju den 27/ 5 ! Då värmerekordet fortfarande från maj år 1892 är på 32,5 C i Kristianstad ! O i Kalmar var det det samma 28/5 ! 
  Som sagt var att få Vackra bilder och seda kunna retweeta dom är väldans intressant ! Även om man inte varit på plats o i det landet ! Och det här fotot har man fått från Earth And Nature ! Och plats ?
 
 Och från Earth And Nature har även detta foto fåtts ! Jaa, det här med Vackra bilder var det !
 
Jaa, Marie Douglas från Ireland får man ju foton ifrån emellanåt ! Och denna Vackra bild har hon  retweetat från Sharon Grimes .!
                 En cykelrunda blir det idag ! Och igår gick det igen bra att vara ensam karl bland sångfåglarna ! Och trevligt samtal under det avslutande kaffedrickandet med bla.dam som har ännu fler gener från Tyskland än en annan har ! Kul.! 
         Och det här med vackra bilder ! Från Kungliga huvudstaden t.ex. Säg det !

Tillhör ochså vårarnas o somrarnas fina minnen !

 
Joodå, visat detta foto förr ! Och innan denna nya mc kom till användning körde jag in mig på 2 andra ! Och med körkort från slutet av 1950-talet så fick ju bl.a son lära upp mig ! Ingen körskola behövdes gå på . Skaffa denna Virago i början av 1990-talet ! Och hade den ungefär 8 år. Sålde den av olika anledningar !
            Men det kunde då i stället kunnat bli en resa med Transibiriska järnvägen i stället för Mc.Men jag och min kompis Lars satsade på Mc i stället 1
        Joodå körde en del till en kompis som bodde utanför Ängelholm ! Till Hjo på somrarna, var i Danmark med Mc-gäng som man tillhörde, Moens klint bl.a. Och småturer hit o dit även en del till Kristianstad .Och småturer runt i kring Simrishamn ! Och hade tur ! Ramlade bara med hojen stillastående på en gräsmatta ! Innan den skulle in under tak.
                Idag har man varit på vårdcentralen på lasarettet nära där jag bor ! Och lämnat resten av blodprover ! För att då ochså kunna få ny utskrivning på recept för 1 år framåt. ! På mina få mediciner ! Och sen man gick i pension för nästa 13  år sen ! Så är det nästan bara av denna anledning som doktor behövts anlitats ! Det här med att vara nöjd ! Fattas bara !
 
            I em. blir det sång o innan dess tänker jag sitta o sola nånstans i stan ! O kanske slänga käft med nån !? Vi har ju hamnen o sola i, Rosentorget mm. eller vid kyrkan ! Vi får se vad det blir !
            Och nu kan jag se på tennis på kvällarna från Franska öppna ! Som denna kanal behållt som utbud ! Det här med Game set and Mats !

Dagens foto o gårdagens ! Att visa innan motionen !

 
      Jaa, det här fotot har retweetats idag från S.M.H. Amsterdam/ Havenlust med texten : Good morning everyone , open your yeas and say hallo to a new day ! Jaa, det gör jag varje morgon oavsett vädret !
        Vädret ! Temperaturen sjunker nu i Punta Arenas i södra Chile, + 4 C och på Mc Murdo stn i Antarktis är det -24 C.Och tyvärr verkar prognosen till helgen ändrat sig i Sverige. Kyligare väder o regn är det ändrat till, tyvärr ! Ganska påfallande temperaturfall ! ?
 
Jaa, igår blev det bara en cykelfärd av kortare slag ! Och så här  fullt är det på campingen i Simrishamn med husbilar o husvagnar ! Hur skall det bli till sommaren ? Det löser sig säkert ! Gått om gräsmattor !
 
Jaa, och så småningom vändes näsan mot hamnen igen ! Och från en liten bro togs detta foto mot söder , hamnen ! Inte dumt foto av Tommarpsån som ganska snart rinner ut i havet !
 
Och detta foto togs mot det andra hållet från bron ! Jaa, inte dumt det heller !
 
Detta foto skulle man ju börjat med ! Här parkera jag cykeln och tog detta foto o återvände mot stan ! O nu är jag med mitt minne i hamnen o satte mig där o åt en glass o pratade med en man född i Chile som kom till Sverige för 26 år sen.Och varför han fick lämna sitt land ! Det vet jag .Vi pratade länge och han hade bott på olika platser i vårt land. Jaa, han tyckte t.ex. ochså mycket om Grekisk musik .Men sydamerikansk folkmusik prata vi ochså om ! Och även det går ju o lyssna på i datan ! O det har jag gjort ganska mycket ochså 
 
Och innan det cyklades mot hemmet besökte jag bl.a  yngsta barnbarnet Rut o hennes bröder o föräldrar !
         Jaa, det här med att skriva inlägg om gårdagen ! Inte dumt innan dagens motionsrunda med idag handlande ! 
           Men nån snabbis kan det bli ochså för dagen ?
 

Det här med naturreservatet Bäckhalladalen !

 
För första gången i år motionerades via cykel till detta naturreservat i Scania, på Österlen i Sverige, Europa o Världen Och då i alldeles närhet av the city of Simrishamn ! Och härifrån denna skylt motionerades gående via den långa slingan ! Jaa, och närheten till staden man bor ! Och här kommer nu att motioneras många ggr innan senhösten och vintern infinner sig  Jaa, det här med att programmer in positiva grejor i hjärnan.är faktiskt inte något att nonchalera ! Det här med signaler till hela systemet ! Och denna insikt planterades ochså in när en massa mil motionerades i Askersund under 11 år ungefär. 
 
Och här är ett avsnitt ganska nära skylten ! Om vädret var bra ! Alla tiders ! O vattenflaska fanns ochså tillreds !
 
Och inte så långt från början på motionen ligger denna lilla sjö/ damm ! Och som  på många andra platser o områden kan även istiden spåras hit till Bäckhalladalen .Några människor stötte jag samman med och bl.a. annat resonerade vi om att det kanske behövde komma regn för blåbärens skull ! Tort i markerna !
 
 
Jaa, ytterligare en vy längs vägen ! Vet ej hur ormbeståndet är här i Bäckhalladalen ! Jaa, vattenödlor o grodor har  man ju sett i sjön som passerats.! Även lövgroda har setts ! Men för en del år sen !
 
 
Jaa, denna olåsta cykel fick jag syn på när man börja vandringen nerpå igen d,v,s, österut ! Ungefär ! O inte en kotte syntes i närheten !
 
Och här har man hamnat på en plats på återvägen där  bilar kan parkeras ! Och här hade folk satt fram stolar o bord o satt o drack kaffe  ! Längre bort till höger ! O fotot är taget mot bl.a. där slingan går som jag beträtt  ! Innan det veks av hit !
 
Och sedan veksmot den gemensamma slingan för den korta o längre ! Jaa, och här är jag inte så långt från där cykeln parkerades, min alltså , inte långt från skylten ! Jaa, raviner , inlandsis o isälvar kan man tänka på !
 
Nu är ju Ishockey-vm slut ! Jaa, konstaterar att Canada vann över Finland i finalen och att Russia  blev trea. Jaa, var inte de 3 förväntade lagen som tog medalj ! Och nu har ju bla. Spanska ligan o Engelska ligan tagit semester ! Och Em väntar ! Går inte friidrotts-em ochså.? Och Olympiaden i Rio har vi ju ochså o se  fram emot ! Och Champions leaguesfinalen i fotboll , för herrar.  mellan 2 spanska lag ! Hade varit mer intressant om Barcelona eller Bayern Mûnchen varit ett av finallagen eller båda ! O Elitloppet på Solvalla o mycket annat förutom sport väntar ju ochså !
                Keep going man. Med carpe et Crea Diem och framtidtro ! Fattas bara ! Och det här med att vara nöjd o tacksam ! Det hoppas jag en del  en del andra ochså får uppleva när dom uppnått min ålder ! Men det här med eget ansvar efter omständigheterna o ålder !
 
Nytaget foto ! O det här med att försöka leva som man lär o stå för sina åsikter o sitt tankesätt ! Verkar inte vara något dumt koncept ! Eller vad säger du Jante :)
 
       
 
 
 

Ja, då var det ny vecka ! Minsann ! O det här med nöjd !

 
Och det här blir ett inlägg med bara fåglar ! Jaa, veckans fågel från Fågeldagboken är Sävsångare ! Som flyttar och då ner mot Afrika ! Latinskt namn Acro sephalis schonobelos ! Jaa, det här med att det susar i säven. Möjligtvis har man kanske hört fågeln i suset nån gång :
 
Nere vi hamnen har grågässen haft ungar några veckor ! Nåra canadagäss är det i varje fall inte ! O den har uppmärksammade familjen med  vaksamma föräldrar verkar inte bli särskilt störda av alla som kommer gåendes eller cyklandes i hamnen Det var bara att stanna upp o fotografera ! O fort växer gör ungarna !
 
Dom här fotona är alltså tagna igår ! Och via meddelande från en svärdotter blev jag uppmärksammad om att ägg kläckts hos svanparet man följt.. 3 ungar var det nu. Av då tydligen 6 lagda ägg ! Teorierna var ju många om äggen var för tidigt lagda och det då kyliga vädret emellanåt under äggperioden ! Men nu vet man att ägg kan läggas tidigare än i maj -juni !
              Jaa, man var bara inte nere i hamnen i Simrishamn igår ! Nytt inlägg kommer !

Jaa, och jag tror på en bra helg ! Till att börja med !

 
Det här fotot har undertecknad tagit via fönstret i vardagsrummet i november förra året ! Och mitt liv har fortsatt vara bra som jag förutsatte mig o planterade in i hjärnan. Är så naiv att jag ochså planterar in i hjärnan allá ,du skall bli 100 år Jan o sen tänker jag bl.a ochså på min fars morfar som blen 93 år.! Hur det än går så förlorar man väl inte på att tänka så.!
 
Följande foto fick man igår från Discover Slovenia / staden Kranj ! Joo då det här med favoritländer kan man väl ha efter känsla o smak utan att man vantrivs där man bor ! Israel, Tyskland, Slovenien , Grekland o Italien.! Jaa, men skulle ochså kunna besöka många andra länder ! Jaa, vet att jag skall bli 78 men äventyrslystnaden går aldrig ur eller fantasin o entusiasmen. Även om man inte vet nått om morgondagen !
 
Jaa, runt den här kyrkan har man gått och inne i den har man varit , i mitten på 1950-talet en sommar ! Och denna promenad företogs alldeles själv .Då visste jag inte att min mormors farmor föddes här med namnet Bönner, Boenner ! Och staden är Cologne/ Köln ! Gamla anor sen Romarriket !
          Den här bilden  som retweetats är så bra så den tas med även idag ! 
                 Jaa, ishockey-Vm ! Igår 0-6 mot Canada för Sverige ! En av de större förlusterna mot Canada, väl ? Jaa,  Sverige var sämrre än på länge , tycker jag ! Men i morgon spelas en intressant semifinal ! Den mellan Ryssland o Finland ! Men den kolliderar med V-75 på Eskilstuna ! Jaa, det här med en blick emellanåt ! Under reklamen ! Joo, den andra semifinalen går mellan Canada o USA ! Prata om grannländer ! 
             Jaa, det här med olika spänningmoment , känns igen sen barndomen.! Trevlig helg !
 
 

Nää, kvartsfinaler i ishockey-vm missar man inte ..

 
Jaa, kan ju inleda med ett foto från Bornholmsslätten ! Taget via bussfönstret ! Igår då !
     Jaa, det här med bl.a. entusiasm för det mesta i sport, för Världsmusik o Vackra bilder ! Är en bra aptitretare längs livslinjen Från Rötter till Barnbarn. Och via en sportintresserad far o via lyssnande på  Sven Jerring o Lennart Hyland t.ex. 
       Jaa idag börjar sändningarna från Ishockey-vm 15:15 ! Innan dess hinnes både motion och middag med !
 
Jaa, det här med vackra bilder ! Det här fotot från igår ! Marie Douglas/ After flare at Hollywood Lake ! Vem säger nej till att retweeta ett sådant här foto ! När man har den möjligheten !
Jaa, den här bilden säger mycket ! Ela Enterprise/ Beautiful day for all.
      Världen består av över 7 miljarder människor ! Trots alla eländesförklaringar/ domdagspredikningar har VI blivit så många ! Jaa, det här med omänskliga o mänskliga tillkortakommanden O tyvärr fanatism o extremism ! Men på nätet tittar jag ibland på följande rubrik från Dn.se : 2015 VAR DET BÄSTA ÅRET I MÄNSKLIGHETENS HISTORIA ...oavsett det eller det !
       Joo, Sverige möter idag Canada i en av kvartsfinalern ! Lättare uppgift kan man väl tänka sig ! ? Och tabellplaceringen i gruppen har ju bäddat för detta ! 
            Have a nice day ! Haben sie einen schönen tag ! Och... Carpe et Crea Diem !
 
 

Jaa, var skall jag börja ! Så klart i Rönne !

 
Jaa, efter en behaglig resa med katamaran från Ystad visas detta foto från Rönne ! Där det hämtades guide som följde med på rundresan ! En väldigt trevlig man som pratade " Svedanska " Inga problem med förståelsen ! Rundresa ! Nej vissa platser besöktes ! Sedan genades tillbaks till Rönne !
 
      Vädret var ganska kyligt ! Efter att ha åkt igenom Hasle körde vi förbi Hammarshus och vidare igenom Sandvik- Allinge !
 
Det finns ju gott om rökerier på Bornholm ! Och förr i tiden fanns det ännu flera som gårdar gick ihop om ! Rökeriet som vi besökte ligger på den här platsen vid havet ! Ej med på bild !
 
Så småningom anlände vi till Gudhjem och åt lunchbuffe på en restaurang ! Jaa, det var  platser som man inte varit på som besöktes ! Och en väldig grönska var det på ön som består till 96 % av granit ! Så granit från Bornholm har bl.a Öresundsbron haft nytta av ! Joovisst har lätt för att tända till o få positiva vibbar ! Vem skulle inte kunna bott på ett pensionat nån vecka i Gudhjem !
 
 Och här är delar av luchbuffen fotad , från restaurangen i Gudhjem !! Oj, vilken smaskig mat ! Med en viss egenkultur ! 
 
Blev ett bra foto detta. Nästa anhallt blev rundkirken,Österlars kirke, öns största kyrka av detta slag ! Från 1150 byggd i Romansk stil och av granit ! Även då nån slags försvarsplats dit folk kunde gå i oroliga tider o få mat o vatten ! Romansk stil . alltså en kyrka byggd under den Katolska tiden i Norden. Runstenar finns ochså från 1050 och gravsten af Gotländsk kalksten från 1370.
 
Jaa, många av oss gick in i denna gamla kyrka ! Och utan blixt påslagen togs detta foto ! Och då tänkte jag BL:A: på min kära mormor ! Folk får tycka vad dom vill men hon finns ochså med på MIN tidslinje ! Hon är ju även som sagt min gudmor !
 
Och det sista som besöktes var en mycket vacker trädgårdsanläggning ! Har glömt namnet ! Och utanför anläggningen stod 2 tyska bussar parkerade ! Och pratande med Tyskar från bl.a. Hamburg blev det ochså  :! Och det hade jag ochså väldigt fint utbyte av .
 
Jaa på återresan till Rönne stannade bussen vid detta ställe där granit brytits då bl.a. till Öresundsbron ! Jaa, vår guide poängterade det här med att Bornholm bestod av väldigt mycket granit ! Vilket ochså har inverkan på öns klimat ! Granitens kyla innebar enligt vår guide att vårarna var kortare och på somrarna då graniten värmdes upp kunde det vara bra värme ända in i oktober ! Han pratade ochså om för att 3-4 år sen så hade väldiga snöfall, snöstormar uppträtt på ön ! Folk som skulle åka hem från Bornholm hade fått övernatta i nån  lokal i Rönne! Och själv hade han flera meter snö.utanför sin port på huset i Rönne! Så en son fick skida dit o överlämna lite mat till honom o frun ! Jaa, det här med dåligt minne av vintrar  när värme ständigt utropas.! I Sverige var det ochså svåra vintrar för några år sen bl.a kan nämnas Gävle och Stockholm ! Och mina bildbevis !
 
            Jaa, Bornholm jaa .  Stor turism på ön ! En bra inkomstkälla för kommunerna ! Väldigt många villor, sommarstugor ! Ont om hyreslägenheter ! O dom hyreshus som finns inte höga ! Mycket vacker grönska o natur och minnen av bl.a. inlandsisens härjningar , isälvsområden ! Guiden nämnde nått av dom under resan !
         Joodå , och guiden , bara han en upplevelse, en äldre kunnig rolig gentleman. ! O vi  pratade rätt mycket om  saker o ting .  Frågvis och intresserad., bra att vara  ! Och som vanligt har man som person nytta av en öppen attityd .  Även när man inte pratar samma språk ! O aldrig har träffats förr ! O som sagt man har nytta av kunnandet i bl.a. tyska ! Många tyskar besöker Bornholm.  
       I sammanhanget Borholm har har ju tillhört Danmark allra mest , det vet vi ju ! Men kortare peroider bl.a. Sverige , under andra Världskriget Tyskland och det visste jag innan men inte alla ! Efter andra Världskrigets slut tog Sovjetiska trupper ön och var där uppåt ett år nästan ! Finns Ryssar begravda på en kyrkogård som vi passerade, med monument av granit !
 
 
 

Jaa, veckans fågel var det ju !

 
Jaa, veckans fågel ur Fågeldagboken är Drillsnäppa ! Jaa, flyttfågel vanlig i hela landet , inte minst i Lappland..  Ja det här med lätet är den ju välkänd för ! Är ju ingen fågelkännare och det är som sagt kråkfåglar, rovfåglar , hackspettar o andfåglar som jag mest är intresserad av. Men nått lär mn sig ju via Fågeldagboken o  nätet. Så det är ju  upp till var och en att ta reda på mera om även denna fågel !
       Jaa, vad jag ser för fåglar imorgon ! Det återstår att se . Laddar upp kameran inför morgondagen !
          

Jaha minsann ! Ny vecka igen ! O vad kan den ha i sitt sköte ! Spänning.

 
Jajamänsan ! I går var jag och såg på fotboll på den nära liggande idrottsplatsen ! Stötte bl.a ihop med son o sonhustru o 2 barnbarn ! Tvillingarna ! O även kompisen Knut ! Viktor prata jag inte med ! Men han spelade med A-laget , Ifk Simrishamns som slog serieledarna Lund med 1-0 ! O Viktor har nr 6 på tröjan ! O Simrishamn har ett ungt lag !
       Sen gläder jag mig år att Barcelona vann Spanska ligan, att Arsenal blev tvåa i Prremier Leaugue ! Jaa, Bästa placeringen på en del år ! O Byaern München vann ju Tyska ligan ! O Malmö o Örebro vann sina matcher i allsvenskan o ligger nu tvåa repektive trea ! Och Norrköping leder !
 
Jaa, har man nu förmånen att följa följare o tvärsom ! Så tänker jag visa mina Vackra bilder så länge jag kan o har förmåga ! O även då visa andras O det här fotot har idag fåtts av Der Brettemacher med texten Guten Morgen. Wünche einen guten wochenstart !
 Sen kör vi på med inlägget från Discover Slovenia Set on tale , Drava river ! Jaa, vackert !
 
Jaa, nu följer jag även Earth And Nature ! Och detta foto visar Lugano/Ticino .
       Jaa, sämre sysselsättning kan man ju ha än att motionera o ta vackra bilder och få av andra från håll o kanter. Och när jag kommer att snegla på Bornholm idag ! Ligger inte långt borta går att se ! Tyvärr går inget fartyg från Simrishamn längre men från Ystad på den svenska sidan ! Det hade väl varit nått att ta Vackra bilder på den ön ! O från ! 
        Spänning ! Har t.ex. så mycket intressant i huvet ! Och det här med olyckskorpar eller Domedagsprofeter ! Oavsett att utropet för 5 år sen av den Arabiska våren blev en flopp !
      Rekommenderar att titta på www.klimatupplysningen.se ! Och detta inlägg från dn.se ser jag på varenda måndagsmorgon ! DÄRFÖR VAR 2015 bÄSTA ÅRET FÖR MÄNSKLIGHETEN . oavsett det o det !
         Sen har vi det med värre/ varmare än någonsin som utropas ganska ofta  Var räknas någonsin ifrån och  hur länge har det funnits människor på jorden eller andra varelser ! Och hur länge har det funnits klimat på Jorden ! Och våra förfäder o gener var ju färre ! Men det var väl varelser för det ! Sen kan bifogas att Nasa uppstod år 1958 !
           Jaa, sommaren  kom av sig ! Men vi är ju bara i halva maj ! Och igår var det som man satt instängd i ett kylskåp på fotbollen. O vantar hade glömts o nått mer kunde man tagit på sig. 
      I sammanhanget kan nämnas det här med " varmare i Maj än nånsin " Har ingenting emot värme ! Och det kan påpekas att den 28 maj 1892 hade Kalmar+ 32,5 och den 27/5 Kristianstad 32,5 C. Och I Svealand hade Nora den 29/5 1911 31,3 C o i Norrland Överkalix -Svartbyn 1971 + 30,6 C ! Källa Smhi !Hur kunde det vara så varmt då. ! O Nasa fanns ju bara till 1971 ! Nu får vi se om dom här rekorden slås för maj., i Sverige !
      Jaa, hur kan man veta att just den medeltemperaturen är bäst för Jorden ! O det här med vattenhöjningar o landhöjningar o Norrland o Södra Sverige eller här o där under klimathistorien !
              o det här med en blogg med bl.a. vackra foton som är bra för sinnet ! Jaa, kallar den här bloggen för delvis en fotoblogg !  Men Allt möjligt kvarstår och Jan i Närke ändras inte på ! Är ju uppväxt där bl.a förutom Luleå innan 17-årsåldern via flytt Kristianstad  ! Ochså det viktiga år i Jahans liv ! :)
 
 

Vädret gav attan i att barometern sjunkit !

 
Jaa, Vackra bilder var det ! Och ibland med andra motiv i närområdet ! Vackert ? Jaa, nånting hade vält här vid vid dammen där jag förr sett häger ! Och vilket väder idag o här är man på väg norrut mot området kring Vårhallarna ! På Cykel !
 
Jaa, vem säger nej till att ta detta foto, även om det är ett motiv som återkommer ! Yes Southeast of Baltic sea, in the near av Simrishamn, Scania, Sweden !  Jaa, som sagt innanhavet Östersjön/ Baltic sea !
 
Och efter att ha cyklat hem togs detta foto från en bro över Tommarps ån ! Inte så långt från hamnen som ochså brukas cyklas förbi ! Jaa, en del motiv återkommer men dom är ju från nuet !
                Och idag blev det under vägs ände mycket prat med okända o kända människor oavsett om dom var brunögda eller blåögda ! Och barnbarnet Måns var en av dom brunögda  ! Och eftersom det slog mig var han jobbade förra sommaren så gick jag in genom en dörr till Tobisviksbadets servering, o där var han minsann ! O foten har ju läkt sig bra !
 
 
 
Och fortsätter att retweeta Vackra bilder från följare/ följer ! O detta  har jag fått från Marie Douglas Ireland 
 
 
Och detta är från Der Brettemacher, Tyskland ! Men varifrån ? Vet ej riktigt såg något om Hamburg !
            
Jaa, nu är det ju fredag igen ! Och det är ju dubbeljackpott på V-75 på Åby i morgon  ! Satsar lite extra då ! Och i  morgon kväll så blir det till att följa Eurovision song contest ! Visst håller jag på Franz men det Ryska bidraget tycker jag och många andra om ! Sen tycker jag om Serbiens, Bulgariens, Austaraliens, Frankrikes , Nederländernas , Belgiens och Maltas t.ex. Jaa, smaken är som baken men blanda inte in nån politik i det hela då får ni med mig o göra ! :) O på söndag blir det fotboll på idrottsplatsen och nästa vecka blir det dagsbesök på Bornholm me guide ! Med kameran i högsta hugg ! Det ni ! 
 
Och staden Cologne/ Köln är för mig intressant ! Av olika skäl ! Så dess historia kommer att skrivas om ! Och kyrkan ni ser har man gått runnt o besökt ! O vem har inte vandrat över Rehn ! Trevlig helg !
 

Trivs jag ochså med !

 
Trivs jag ochså med ! Att visa vackra bilder från närområdet och från andra länder som ochså följer mig ! Och för närvarande är det ju länderna Slovenien, Nederländerna , Irland och ibland t.ex.Tyskland ! Och det här med diggandet av bl.a musik från " Tusen o en natt " längs Sidenvägen upp mot t.ex. Grekland !
           Och det här fotot är retweetat från Discover Slovenia , Maribor, näst största staden tro jag !
 
Och detta foto är retweetat S.M.H Amsterdam o namnet är Zeeland ! Zeeland ja ! En provins i sydvästra Nederländerna !
 
Från Picture Ireland/ FrederickBancale ! Och platsen är Giants Causeway ! Och när man ser detta kan man nog t.ex. tänka på landhöjningar o havssänkningar i forna tider !?Man kan ju ta reda på saker o ting om man själv är intresserad ! Men Giant´s Causeway ligger vid Antrimkusten i Nordirland !
 
Jaa, vilket fantastiskt vackert foto från Discover Slovenia , Lake Jasna  ! Och det är inget fel att vidga sina vyer även om man  inte kan se saker o ting på plats ! 
 
Egna upplevelser var det ! När jag och min kompis Torsten fotvandrade längs halva Vasalopps-spåret mot Mora så besteg vi Hökberget ! Och  därifrån tog jag detta foto utöver Orsasjön !
                Jadåå ! Jaa, med mitt intresse för Världen i övrigt och vissa av dess länder så är det inga problem för mig o titta ut över övriga Världen ! Och de länder jag ochså skulle kunna trivas i. Sen eventuellt var vissa av förfäderna kunnat stanna upp på vandringen norrut ! Är en annan historia ! Eller det med på senare år !

Det är inte dumt att ta foton varje dag, av olika slag !

 
 Eller retweeta foton ! Som man kan få av följare eller dom man följer ! Och det här är retweetat från S. M. H Amsterdam , last minute Zeeland 
 
Parakiten Totte , döpt av kompisen Torsten ! Ibland får han även göra mig sällskap i badrummet ! Men duschat har han inte varit intresserad av . Idag ja, tvättar och har inte långt till tvättstugan ! O vad enkelt det är sen man blev visad första gången ! Och tumlare o torkrum ! Alla tiders !
 
Jaa, igår var det  ju fotboll ! Simrishamn mot Lunnarp i en cup ! Och Simrishamn vann med 2-0 o barnbarnet Viktor kom in i andra halvlek ! Men vilka stötte man inte på på slänten med voven Hannibal som härförare ! Joo son, svärdotter o barnbarn ! O längre ner mot planen satt barnbarnet Måns som inhystade en kram ! Och Ifk Simrishamn vann med 2-0 !
 
 
Jaa, detta foto togs då från filten jag satt på ! Ganska mycket folk och det finns ochså en läktare att sitta på så klart , på motsatta sida av planen ! Nämnas kan att det blev  kyligare ju längre ner solen gick ! 
    Sedan gick jag hem och såg på semin till Eurovision song contest i globen , Stockholm. 
              Jaa, och Rysslands låt tycker jag var bäst ! Och några burop hördes inte när låten annonserades ! Tvärsom ! Men som sagt ! En semifinal återstår innan finalen på lördag !
 
 Jaa, och så avslutas inlägget med detta foto retweetat från Discover Slovenia River Soca .
 
           Jaa, visst ! Ibland kan man känna längtan till länder utanför ens lands gränser ! Så dags nu ? , Har sett en del men äventyrslust och t.ex. dansa med Greker o lyssna på deras musik ! Har gjorts en gång !
         Äventyrslystnad o spänning tillhör även min dag som även baseras på Carpe et crea Diem ! Det mesta är sig likt sen barndomen i detta fall ! Tack o lov !
       Och idag blir det även sångövningar o träff med ett gäng med samma intresse som jag har. Av många ! Om nu det inte begripits !

Trodde inte det skulle gå ! Vadå ?

ras.
 
    Min far ! Som jag inte har några dåliga minnen av ! O mitt minne av honom från unga år är ochså bra ! Och 1 Augusti 1904 föddes han ! Och han var en bra sångare o en bra tecknare ! Och sagor skrev han när han var barn.O Aik höll han på i fotboll ! Och jag kommer ihåg när vi satt o lyssnade på bl.a Sven Jerrings spännande referat av sport i radion ! Har ju hyllat min mor mycket men utan min far !
 
Så här står det skrivet ! Jan i sömn  under familjeinfluensan i mars 1946.O detta inträffade alltså i Örebro !
 
Och här har vi sonen Jan som min far tecknat av ! Då  låg man som sagt o sov i lägenheten i Örebro 1946 utslagen av influensa ! Och mina systrar var då 2-3 år gamla o en annan 7 ! Och trodde inte att jag skulle kunna fotografera av dessa  teckningar !
 
Och denna teckning har min far gjort 1923 ! Då han från fönstret från studentrum ritat av detta motiv som han kallat Popplarna i Stockholm 1923 ! Jaa, och åldern här på pappa , 18 år ! 
    Fick jag för mig idag ! Det går kanske och fotografera av dessa blyertsteckningar ? O det gick med min lilla kamera ! Och den 1 Augusti fyller min far år ! Han föddes i Fellingsbro men växte upp i Nås i Dalarna när han var barn !
 
Och detta foto är antagligen taget i Nås ! Kan vara Fellingsbro ochså ! Och min far Nils var yngst av sina bröder ! Som från vänster heter Tore, Bengt , Carl Gustav o Leif ! lilla Nils profil !
          1 Augusti kommer en del i repris ! Men trodde aldrig att blyertsteckningarna gick o fotografera av.
 Yes this is my father in the grass ! And his brothers ! Ca 1908 probobly in Nås ! And if so in Dalarna, Sweden 

Joodå ! Motion idag ochså en bit norrut !

 Men först öppnar vi fågelbutiken ! Och nere i hamnen låg detta såta tålmodiga par ! Där honan på äggen ser nur betydligt piggare ut.i värmen ! Jaa, vi får hålla tummarna för fortsatt varmt väder ! Så kanske vi får se  på nåna dunbollar.!
 
 
 Biätare var ordet ! När det gäller Veckans fågel från Fågeldagboken ! En sällsynt gäst i Sverige men häckning har förekommit !   Och latinska namnet är Merops apiaster !
 
Även om man går på samma ställe när cykeln parkerats så går det ju att fånga olika motiv ! O det här var ju inte så dumt !
 
O då passar ju detta foto bra att visa idag ! Retweetat från Marie Douglas Ireland med texten Testing the water this  a.m 
 
 
Och förmiddags retweetade jag detta foto från S.M H. Amsterdam !
 
Och inte långt från hemmet tog man på hemvägen detta foto ! Och så får vi hoppas högtrycket håller i sig ! Men vi har ju ständigt lågtryck som väntar i vassen även om dom är en bit ifrån !
   Jaa, så här års börjar jag titta efter blixt o dunder ! Håller mest till i Spanien,även i södra Polen o osteuropa bl.a Jaa, det här med var kylig luft o varmluft möts eller värmeåskväder !
         Jaa, någon åskknall verkar ha förekommit mellan Östersund o Umeå !
 

Igår en härlig cykeltur till Brantevik o åter !

 
Vi börjar med det här fotot taget i Simrislund ! Och vem känner inte igen det som bott på Fyhns väg ! Och vilken fin cykelväg det ochså finns söderut från Simrishamn ! Och nu kommer en del foton att följa från färden !
 
Vem säger nej till det här fotot ! Och med fotonas hjälp färdas söderöver !
 
Och var hamna man inte ! Tog foto av Horsahallens hällristningar ! Och läste då denna beskrivning !
 
Och så här ser hällristningarnas plats ut ! Jaa, och det här med att dom är 3.500 år gamla satte genast fantasin i rörelse ! Jaa, det här med facit på gamla tider ! Jaa, det här med avlagringar, fröer, kolmetoden mm. Och det här med klimatet då ! Där havshöjningar o landsänkningar förekommit ! Liksom då variationer i tempertur ! I en Värld som såg helt annorlunda ut än nu ! Men vi är nu över 7 miljarder på Jorden ! Trots t.ex. alla krig o naturkatastrofer som förekommit under Jordens historia ! 
 
O det här fotot är inte taget så långt från Brantevik ! Och här hade ett svanpar sitt bo ! O det lågs i redet ! Tog ingen närbild !
 
Och sedan cyklades då samma väg åter ! Och det här foto togs då ganska nära Simrislund , har jag för mig ! Jaa, det här med elderberries , fläder om jag nu inte är fel ute ! Hur som helst vilken blomning !
 
 
Sedan tyckte jag att innan det cyklades hem så stannade jag bl.a. till  här ! Och här bor en kompis som man känt sen mitten av 1960-talet ! Och han är lika trevlig som alltid och vi har mycket gemensamma inställningar till det mesta och känner ju varann så väl ! Och vilka vackra blommor vid garageinfarten !
         Joodå ! Den här veckan är det "bokat" både tisdag o onsdag med aktiviteter  ! Och gåendes fram och åter till stan ! Så kortmotion blir det då med gående ! Inte att förakta ! Men idag en cykelfärd norrut som ju brukas göra för det mesta ! Med handlande på hemvägen !
    Och ikväll kommer att ses på Sverige mot Tjeckien i ishockey-vm ! Jaa, nu får laget nog spela upp sig ! Annat motstånd än Lettland o Danmark som slagits efter " sådär" spel !
       Yes this was a report from one more day/ sunday in Jan Jahan, Johannes near 78 years history ! As a human being of the world ! And i live in Simrishamn  Scania , Sweden near the south-eastcoast of the Boltic sea/ Östersjön !
 
           

Moin, moin var det !

 
Gårdagen ja ! En härlig cykeltur på Österlen slätten ! Och målet var ju inte krångligt att hitta ! Det har man gjort många ggr förr ! Och nu när våren o sommaren " rusar in " så kommer det att cyklas på detta hållet ibland tills hösten börjar ! Och här bjöds jag bl.a på barn-barn, mat, glass mm ! Och såg ochså Malmö förlora cup-finalen ! Jaa, sån är sporten, finns inga lagar som spikar resultat i förväg ! Men Liverpool såg jag senare i hemmet gå till final mot Sevilla när det gäller Europa-cup finalen !
 
Och det här fotot är taget från ovanstående plats ! Visar Österlenslätten nära Simrishamn, Skåne , Sverige, Scania, o Scania  var ju ett namn som användes en gång i tiden.!
 
Jaa, tycker att , vill gärna ha foton, Vackra bilder även från andra länder här på bloggen , retweetade eller egenhändigt tagna ! Och har mer foton från andra länder som jag tagit ! Skall vid tillfälle när vädret  är dåligt ute leta upp dom o fotografera av dom med min lilla kamera ! Funkar väldigt bra ! Fotona från Israel är t.ex. avfotograferade !
       Idag har jag retweetat ett foto från Der Brettemacher ! Vet inte riktigt var i Tyskland Der Brettemacher bor ! Kan det vara i Bayern ? Texten till fotot lyder så här ...Moin,,moin freitag mein liblings wochentag heute etwas entsparter ? spatzierergang. Mitt dem Hund etwas länger .
    Moin, moin ? Enligt uppgift  betyder detta ord hej eller adjö. Och  kan hänvisas till Lågtyska, Danska o Ostfrisiska ! Intressant att läsa ! Jaa, natürlich für mich der Deutsche und Niedeländische ahnen haben ! Von Grossmutter  ! Jaa, 25 % habe ich von  alle meine ahnen !
                      Och med detta önskar jag mina läsare från Ryssland till USA trevlig helg ! D.v.s. från dom länder som tittar in på min lilla blogg ! Är ju ingen kändis precis !

Allt möjligt är ju kategorin ! O sen har vi taggar !

 
      Jaa, då ! Vackra Bilder från Dicover Slovenia med Bred Island för ögonen tycker man även om ! Och idag  har vi ju Kristi Himmelfärdsdag ! Man får tycka vad man vill om detta och en del är naturligtvis glada över att det är en ledig dag ! Vi vet ju att en del av oss även får jobba idag ! Och folk har rätt att tro på vad dom vill ! Utan att bli kallade för allt möjligt ! Men det här med FANATIKER av religiös eller politisk art ! Vem diggar det ?
     Bloggen ja, har ju Kategorin Allt möjligt ! Och vem är inte intresserad av allt möjligt här i livet ! Det här med olika taggar ! Jaa, förmågan att prata med alla möjliga vare sig dom är brunögda eller blåögda ! Har man tydligen haft även som liten grabb ! På gott o ont som min far skrev.! I går i hamnen satte jag mig på en bänk där det satt en man som var konsult ! Och vi hade väldigt överensstämmande åsikter ! Pratade mer än en halvtimme om saker o ting ! Jaa, dessa möten längs livslinjen ! Dom spontana är inte oviktiga för en som både pratat med folk från Kina, Ukraina Syrien, Irak , Afghanistan, Tyskland, Nederländerna , Macedonien, Irland m.m. ! Tillfälliga möten utom dom då samtal via Röda Korset ! Jaa, när man besöker ett land blir det ju ochså tillfälliga möten ! Och där kan ochså  personer " fladdra " förbi som hastigast.Som t.ex. dom Greker jag träffa i bergen på Rhodoas en kväll ! Utan att nån reseledare var inblandad ! Kan se dansandet o bordet framför mig där vi satt  och vet att en av Grekerna körde oss hem till det lilla hotellet ! Ca i mil från Rhodos stad !
Jaa, det här med att ha ett rymligt kom ihåg o se många människor framträda inför ens inre bl.a.
              Jaa, det här med håll igång i hjärncellerna ! Resan till Israel och då turen i landet via Eilat och åter med bl.a besöket i Jerusalem ! Bland mina bästa minnen ! Jaa, som sagt Eilat vid Röda havet sedan Döda havet, Masada klippan , Jeriko, Grekiskt Ortodoxt kloster i bergen, förbi Beduinläger  , Betlehem o Jerusalem och Eilat ! Joo har en del foton därifrån  men erinrar mig ochså det omkring dom !
             Och idag i det fina vädret blir det en längre cykeltur ! Och var jag hamnar under vägs ände ! Det får vi se !
 
 
 

En bra början på dan !

 
Jaa, retweetat från S.M.H. Amsterdam ! Good morning all,another fine day, enjoy,enjoy,enjoy the sunrise !
 
Jaa, det här med förmånen att ha gamla foton ! Detta är min mormors farfar Johan Heinrich Geuken född i Amsterdam 1818 -01-04 ! Som senare flyttade till Preussen och gifte sig med Maria Anna Bönner, född i Köln,i Elbesfeldt, Wuppertal 1848 ! Jaa, det här med olika utseenden o rötter med blåa o bruna ögon inblandade ! Inget märkvärdigt med det men jag känner av mina olika rötter på ett positivt vis !
              Ibland skriver jag om mina förfäder ! Och vet ju att även från Nederländerna kan nån få syn på denna blogg !
 
O här har vi mormors farmor o farfar ! O visst har man deras gener inom sig, ochså ! Jaa, o de här fotona är avfotograferade med min utmärkta lilla kamera ! Gjort för ca 8-9 år sen !
        Och foton upprepar sig här ! Beror på att jag inte vet vilka som läser detta på bloggen de närmaste dagarna ! Napp har jag fått innan !
      
             

Flera vältaliga foton ! O det här med att våga säga vad man tycker !

 Det här är  mitt näst yngsta av mina barnbarn, Franke ! Som även han blev glad att se farfar som de andra i omgivningen ! Det här med att spontant besöka omgivningen ! Väldans bra ! O fint har dom det utanför lägenheten ! Dessa mina anhöriga ! Och vädret idag ! Kanske det är så att nu strömmar varmluften o sommaren in över södra Sverige !?
 
 
Jaa, har ju pratat om att det pratades med flyktingar regelbundet förra våren ! Och att prata om saker o ting i klartext ! Och sen dess har man pratat med många spontant både i Askersund o Simrishamn ! Och idag slog jag mig i slang med dessa flyktingar ! Och det var inga svårigheter att prata med killarna om religiös o politisk EXTREMISM ! Och inte heller att prata om att jag gillar Israel och det mångkulturella Jerusalem ! Och att man ochså måste ha förståelse för Israels situation ang. agendor som hotar landet o Judar med utrotning !
. Jaa, ni skulle bara visst vad vi pratade om ! Och vi kallade varann varken för det ena eller andra ! En fin komplimang fick jag ! Du påminner mig om min far sade den ene av dom. Kanske  dom diskuterat samma som vi gjorde ! Och grabbarna var trevliga o ville gärna vara med på bild !
 
        Jaa, och idag besöktes detta par i småbåtshamnen ! Och några ägg låg fotfarande i redet ! Och nu njuter dom väl av värmen ! Men om äggen kläcks efter stundom innan kyligt väder ? Står skrivet i stjärnorna ! Jaa, tror att det snart  är en månad sen man såg dom para sig i det då varma vädret !
 
Och det här med vitsippor en bit längre norr ut ! Fotograferades ochså idag ! Och nu ser man fram emot kvällens match mellan Bayern München o Atletico Madrid ! Och bland mina favorilag finns ochså Bayern München ! O då håller jag på dom !

Som det ser ut när man tittar ut !

 
Som sagt ! När man tittar ut verkar det åter bli en solig dag ! Och med detta foto retweetat från Marie Douglas Ireland, Carpet of wood anemon, inleder jag min dag där även jag kommer att se vitsippor på en planerad cykelfärd med intag av en del sol !
 
 
Som sagt det här med t.ex. cykelfärder och motionsrundor o ett digert fotoalbum där inte alla foton är förevisade  . Detta foto är från natureservatet  Tjälvesta ängar , taget juni 2013 ! Och Tjälvesta ängar ligger en mil norr Askersund och är ett unikt isälvsområde i Sverige ! 
            Som sagt det här med Vackra bilder , här o där ifrån ! Kan ingen heller ta ifrån mig ! Bland mina sysselsättningar ! På min intressekarta , typ ! Längs livslijen Från Rötter till Barnbarn med fötterna på Jorden o armarna mot Himlen oavsett " man bor i Korpilombolo eller Katmandou " ! Det gäller att även vara sig själv här i livet !
              

Fler fina foton till albumet, från bl.a innanhavets kust på Österlen !

 
Dom som har sett liknande foto innan eller dom som vandrat här längs innanhavetskust på Österlen nära Simrishamn skall tänka på att jag har utländska besökare o sidvändare här på bloggen.! Och detta foto är då från Scania/ Skåne i södra Sverige,! Österlen är många konstnärer bl.a. förtjusta i ! Det har med ljuset o färgerna o göra , har jag för mig !
 
      Jaa, det här fotot ! O dess gamla båtar ! Får en o tänka på gamla tider ! Då inga trålare o andra större fiskebåtar trafikerade innnanhavet ! Jaa, ålfiske mm.O torskrevar   t.ex..
 
 
Inlandisens härjningar tänker jag på när jag ser denna vy ! O nån mil ? längre norrut har vi ju den välkända nationalparken Stenshuvud ! Ochså en kvarleva från denna tid ! Då folk på andra sidan Östersjökusten ,företog sin vandring mot södra Sverige Scandinavien när isarna drog sig tillbaks ! Oj, vad våra kanske då första förfäder  fått kämpa mot klimatet och som dom även senare fått göra under värme -o kallperioder ! Som avlöste varann ! Det var ju inte så mycket folk då ? Men tänk på att dom o andra har sett till att vi nu är över 7 miljarder på jorden ! Och är det säkert att just du kommit till ?
 
Och det här fotot är taget norrut i motsats till det allra första ! Och går man längs kusten ett tag då kommer man till Baskemölla !
            Som sagt det finns många vackra platser i Sverige o övriga Världen ! Men var och en håller väl på sitt !? Men jag har ju sett en del ochså i t.ex.övriga Sverige ! Tyvärr fotade jag inte förr organiserat som idag o en del år bakåt när det gällde naturen ! 
 
Har som sagt ett digert fotoalbum på datan som jag kan hämta många Vackra bilder ifrån I Nationalparken Tividen ligger då den välkända sjön Fagertärn i Närke ! På gränsen till Västergötland ! Och där var jag på besök för ganska  många år sen med barndomskamraten Rolf o hans fru Ann-marie ! Det här med vackra platser ! 
   O ikväll i nuet håller jag för en gångs skull på Chelsea o att dom vinner eller tar en poäng mot Tottenham ! För då vinner uppstickaren Leicester Premier League i kavaj !  Som det heter !
 

Då börjar en intressant vecka igen !

 
Och vi inleder veckan o veckan på bloggen med att visa detta foto på veckans fågel från Fågeldagboken !
            Och turkduvan är väl den duva i södra o mellersta Sverige som man sett mest ! Latinskt namn Streptopelia decaocto 
           
 
Har ju också en tjusig väggalmanacka från Nordens Ark ! Och månadens djur är där uttern, Lutra lutra . Jag har nog bara sett utter i Skånes djurpark o på Skansen ! Inte i det fria ! Men i många naturprogram i Tv av olika art ! Intressant djur är ochså uttern !
 
 
      Jaa, djur är ju i natur ! O här finns säkert både djur o fåglar Och det här fotot är retweetat från Discover Slovenia ..Lake plansarsko jezero !
 
          Sport ! Som vanligt inget på V-75 ! Lägger nu om tankegången ang. tippandet denna månaden ! För dom pengar som satsas ! Inga överdrifter ! Men spännande är det ju det här med V-75 ! Förtröttas ej du tappra skara ! 
   Och den här vecka blir det spännande matcher i fotboll att titta på ! Börjar ikväll med matchen Chelsea- Tottenham. Vinner inte Tottenham så blir Leicester mästare i kavaj ! Sen på tisdag håller jag tummarna för Bayern München mot Atletico Madrid ! Jaa, onsdag ! Spänning ? Har en känsla av att Real Madrid går vidare mot Man.City ! Och det har nog de flesta !
 
Jaa, det här är en av mina favoritbilder ! Och det pratas nu om sol o varmare väder ! Jaa, barometern står högt ! Och vem vill inte tro att det stämmer som det förra året inte gjorde ! När det t.ex. på löpsedel stod Nu rusar våren o sommaren in i södra Sverige ! Har denna löpsedel nån stans  i mina fotoalbum ! Och det pratades om en kyligare vår än på länge ! Hoppas dom får skriva om en varmare vår o sommar än på länge !
           Jaa, maj har ju börjat det är bra med eget minne och statistik från Smhi ! Det här med högsta uppmätta temperaturerna i Sverige sen bokförandet börja ! Den 27/5  1892 i Kristianstad Kalmar lyder rekordet på + 32,5 C . 
      Det blir nått o bita i det ! Och vafalls hur kunde det vara så varmt då ? 
               Oavsett vilket kan jag nog hitta fin plats att sola på idag under motionsrundan !
          
           

Det här med att känna entusiasm o spänning !

På sin livslinje från Rötter till Barnbarn ! Om man då tittar bakåt i tiden så har ju detta redan påtalats sen barnsben ! Jaa, o det är väl därför ochså motion, sport, Världsmusik,vackra bilder , känslor för det ochså utanför  landet Sverige funnits inombords ! Och man får då en del favoritländer ! Förutom smultronställe o det absoluta nuet !
       Joo då det absoluta nuet ! Idag ser jag bl.a fram emot matchen Manchester United - Leicester ! Vinner Leicester så tar dom hem ligan ! Inte mig emot ! Arsenal är det ju kört för liksom Liverpool, bl.a. ! Jaa, ett nygammalt lag som vinner ligan ! I så fall kul !
        Och månaden som kommer nu ! Mycket att se fram emot, med planerad spänning o utan !
 
Jaa, jaa, trevlig helg önskades ju ! Men ibland kan man inte hålla sig o skriva spontant när andan faller på ! Hä bra hä ! Det här fotot är retweetat från Marie Douglas Ireland ! Det vill jag inte förvägra nån !
           Jaa, just det kl 13 börjar ju matchen Swansea- Liverpool Jaa, o sen då den kanske mest spännande ! 
           
      
 
 
            
             

RSS 2.0