Jaa, nu går båda bloggarna..

..som är av helt olika natur. Men den här är framplockad ur malpåsen och är ett alternativ . Bra o ha 2 " som backar upp varann " !

Hänger det inte upp sig med det ena..

Så hänger det upp sig med det andra ! Dessa bloggar ! All right. det är kanske bra att ha 2 olika ?! Så då kör jag emellanåt på den här igen !
Vädret idag i Askersund , nån minusgrad, lite snöfall ! Och i Churapcha, Ryssland -43 c och Urbano Santos, Brasilien + 27 C !

Jag konstaterar verkligen !

25 oktober var det 40 läsare på min blogg ! Sen har det gått utför ! I går var det 7 ! Jaa, tänker inte betala för att ha en blogg. Så " viktig" är jag inte. På den här är det reklam och gratis ! Skulle ägna mig mer o den här bloggen o så gick det bara utför...... Nu får vi se annars hamnar den i " malpåse o fryses in "  Andra bloggar finns !

Det trodde jag inte !

I vattnet o kring strandpromenaden i Askersund så fanns under flera år bland änderna en vit förrymd anka i samma storlek. Påstods från början var en " albino". Men jag träffade 2 äldre damer strax efteråt den visade sig varav den ena pratade om att den rymt från dotterns gård i närheten. Den verka faktiskt ta hand om " ledningen " i flocken och naturligtvis var den ganska tam o orädd. Tyvärr så blev den dödad o uppäten  av en katt inne på en gård inte långt från promenaden !
                  Jaa, tänkte jag den kan väl inte ha genererat några änder med vitt inslag ? Går det även ifall fåglarna är kusiner ? O sen har jag avfärdat tanken !
                Men döm om  min förvåning idag när denna anka, and dök upp bland de andra änderna nere vid strandpromenaden när jag gick min motionsrunda i dag. Om det är en hona eller hane vet jag inte !
              Och jag blev som sagt var väldigt häpen ! Men så erinra jag mig att en gång för länge sen så tappades en last med ankor i vattnet utanför Simrishamn. Och i ån i staden fanns o finns alla möjliga färger på änderna som var, är där året runnt, stationära !

En bra dag hittils !

Jag kan ju börja med något som jag läste på  @ttspraket ! " Dödsviktigt: Människor avlider av ålder,sjukdomar eller skador, omkommer i olyckor eller dödas vid oroligheter eller krig " . Realiteter utan " krussiduller ", dödsviktigt !
             Min  runda var bra idag i väder ! Men nån vaccinering blev det inte !  Gick in till " min " frisör, ursprungsland Libanon, o klippte  mig i stället. O vi pratar, skrattar o " genomskådar" det mesta ! Han har sina erfarenheter o jag mina o dom går bra ihop ! Vi hamnar på samma" våglängd" ! Jag blev så altererad så han fråga mig när jag gick om jag inte skulle betala idag ? Vad vet ni om Libanon ? I landet bor det många kristna t.ex. ! Klippning i stället för vaccinering ? Det kanske gick lika bra ? Nää, jag skall vaccinera mig nästa vecka !. Men faktum är att jag inte vaccinerat mig så många ggr i livet o klarat mig bra från influensan  efter vad jag kan minnas ! Men nu har jag gjort det de senaste 2, 3 åren !
            I kväll blir det till att se på hockey i tv, Södertälje - Karlskoga/Bofors ! Samtidigt spelar bl.a. Almtuna mot Örebro i Uppsala ! Hoppas det plingar in positiva målsiffror i rutan !
            Sen har jag börjat på att följa en serie som heter The mentalist ! Den tycker jag är bra, lite annorlunda ! Men jag får antagligen se dagens avsnitt på play om det går på den kanalen !

Vad har jag på agenadan idag ? Presidentvalet bl.a.

Jaa, efter mina slutsatser om att " vi skall avveckla kolkraften först "  ! 1 november ! Tiden rusar ! Det blir att motionera i det 4-gradiga vädret utan regn. Som alla andra ? skulle jag ju på min runda vilja se " fyllda badstränder med  lekande barn ". Men nu är det ju så att  våra förfäder valde att vandra ända upp hit till norra Europa , det är ju fakta som håller ! O inte går o göra nått åt ! Men en utlandssemester tar ju många, ibland över jul o nyår ! Och så kommer det ju hit turister till oss när vi har sommar !
            Idag, em skall jag gå och vaccinera mot den mot den årliga ? influensan ! Det har jag gjort de 2 sista åren ! Jag har haft tur hittils sen jag kom till Askersund för 7 år sen. Har bara haft nått gallstensanfall men inget annat utom förkylningar utan feber ! I princip har jag kunnat genomföra allt jag förutsatt mig, har inte behövt " ställa in nått " ! Ödmjukhet var ordet " Jante "!
         Det är nu fem dar tar till presidentvalet i USA. Det gäller att ta reda på fakta om det. President Obama o hans parti demokraterna har ju, det vet jag sen innan, inte majoritet i Representanthuset ! Det är ganska förödande för en president. Han får ju långt ifrån igenom alla sina förslag. Representanhuset väljs om vartannat år, senaten  1/3 vartannat år. Och en amerikansk president kan bara sitta 2 år i sträck. Så hur som hellst så blir det Obamas sista år om han blir återvald ! 
      När det är sådana tider i världen som nu, finanskriser av värsta slag sen 1920-talet  sägs det, så undrar jag om det har nån betydelse vilka som har makten i världen av presidenter eller regeringar ! Såvida inte " nån har en sedelpress i källaren ", typ!?
         

RSS 2.0