Blick mot söder

346465-18Ja ,  här har vi en fin vy söderut  över skärgården från hamnen Längst bort vid horisonten kan man se Stjärnsunds slott som en liten vit t fyrkant!

Ja, i hamnen i Askersund......

346465-17Är det full rulljans på sommaren. Här finns ochså restaurnger, 3-4 st.  Här finns ochså mängder av båtar överallt i Askersund och några som då går på turer i den vackra skärgården Här sjuder som sagt av liv och det är flera större evanemang att komma ihåg!  Bilden visar bara en del av hamnen.

Dagens Askersund

346465-16Askersund är en liten stad på ca 4000 innevånare och den välkommnar besökare hela året om  Men på sommaren lever staden upp och både båtar  och människor syns i stan. På bilden ser ni så gott som hela Askersund med  Vättern i bakgrunden!

Läs gärna....

För er som är intresserade av musik, sport, politik, mode & livet i stort finns det www.riff.se  att fördjupa er i! Rekommenderas! På frammarsch!

Historik

346465-15Askersunds historia härstammar från vikingatiden. Omkring år  900 flammade gravbålen på åsen vid Husabergs udde söder om staden. Norra Vätterbyggden som området ochså kallas räknas som ett av Närkes älsta bosättningsområden. År 1314 nämndes Askersund för första gången i ett påvebrev.Namnet Askersund härstammar från ordet "aeske" eller "aska" som var betäckningen på askdunge. Namnet "askdungen vid sundet" blev då så småningom Askersund. Samhället växte p.g.a. att järn fanns tillgängligt i området och i mitten av1300-talet fick bergsmännen tillstånd att av dåvarande kung Magnus Eriksson att bryta järn i större skala vilket hade stor betydelse för järnproduktionen under medeltiden.

Gustav Vasa besökte Askersund år 1550 och bestämde då bl.a. att staden skulle bli handels-och marknadsplats. Än idag ordnas en vår- och höstmarknad i stan.

Den 13 juni 1643 fick Askersund sina statsrättigheter  av drottning Kristinas förmyndarregering. I statsvapnet avbildades en smed med lyft slägga.

Den 6 juni 1776 brann hela staden ner sånär som 8-9 hus. Det var mycket dåligt väder med nästan orkanstyrka och på kvällen var hela staden nerbrunnen

Genom statshjälp o många frivilliga offer fanns här en ny stad redan efter 10 år på den gamla stadens plats!
Källa: www.Askersund.se

Dagens risbastu ger jag till.....

Fotbollshuliganerna som ordnar slagsmål o säger sig älska fotboll och djurrättsaktivisterna som släpper ut minkar o säger sig älska djur!

Larm: Extremväder i vinter!

 Rubriken finns idag på Expressens första sida! Längre in i tidningen står det ochså: Varning för sjuk vinter och så finns det en karta där det står : Så mycket varmare blir vintern i år mot normalt. På kartan är värmeöverskottet utritat!
Den kände meterologen Pär Holmgren uttalar sig ochså om det hela: "Det här är ochså en varningsklocka"

För Askersund då o hela Svealands del betyder det +2 gr. över det normala. Liknande siffror i Götaland o Norrland utom längst i norr!

Jag kommer ju ihåg vintern -06 då det var alldeles motsatt väder, snö, kallt o härligt! Det här skall jag hålla ögonen på o Pär holmgren kommer inte o få det lätt om han har fel, jäkla domedagsfrofet!  Då får han väl krypa runt Norrköping!

Symbol.......

346465-14 Ja, det här är nog symbolen för svensk klubblagsfotboll, just inte bara för Ösk. Svensk klubblagsfotboll rankas långt ner på Uefas ranking och är lägre rankad en både Danmarks o Norges klubblag t.ex. Det går ju inte o skylla bara på klimatet för det är väl likadant til vissa delar som i Danmark o alldeles likt som i Norge. Norges o nordens bästa klubblag sen länge, o särskillt då i champions Ligue, heter Rosenborg och kommer ända från Trondheim, långt i norr!!! Jag såg Rosenborg slå Valencia med 2-0 på tv för nån vecka sen o de va imponerande, släng er i väggen, Elfsborg!

Vilken fotboll......

Ja , inte tänker jag på allsvenskan som avslutade idag. Jag tycker det har varit en svag allsvenaska. Enda spänningen har väl varit den ovissa avslutningen men den blev ju ett antiklimax.
Bäst fotboll tycker jag att: Aik o Hammarby spelat, åtminstone snabbt o tekniskt!
Sämst fotboll: de 3 lagen i botten, inte allsvensk klass!
Största besvikelse: Malmö Ff och Hälsingborg
Största divorna Elfsborg som trodde dom var "bäst i värden"
Största överaskningen ändå Kalmar som kom igen efter 2  0-5 förluster
Oväntade reultat: att Djurgården skulle tappa 6 poäng mot Bp, där rök seriesegern!
Roligt för nästa år:att Norrköping är tillbaks
Ett måste för nästa år: Trelleborg och Örebro måste förstärka lagen på många platser
Inte bra: Att lag som Ljungskile o Sundsvall går upp i allsvenskan, strykpojkar!

Ja vilken fotboll! Då tänker jag på matchen jag nyss såg, Liverpool- Arsenal, vilka mål o vilket spel!! Arsenals unga lag är ju yttrest sevärt och Liverpool vet man ju var man har! Nästa lördag spelar Arsenal hemma mot Man United med divorna o benknäckarna Scoles, o Rooney m.fl o mästerfilmaren Ronaldo. Måtte Arsenal slå dom så det bara ryker om det! O en sak till vad är Allsvenskan mot Premier Ligue? Jag säger, blähä!

Idag blåser det nere vid sjön

346465-13Ja idag blåste en del nere vid sjön när jag kom gående längs strandpromenaden. Var ute o gick min vanliga motionsrunda, behövde träna inf. eftermiddagens sport på canal +

Oj,oj,oj,...

Jaha, det blev som vanligt inte något på v-75, inte ens en bön till högre makter hjälpte, men all right jag är frisk o har det bra men....... ah sluta nu o klaga det kommer nya v-75 tävlingar. Förresten jag såg i hockeyn Djurgården slå Luleå borta med 3-2! Alla tiders! Tyvärr norrlandsfansen så vann Västerås över Björklöven med stora siffror igår! Men Sundsvall gick till fotbollsallsvenskan idag genom att slå redan klar Ljungskile med 4-2 efter att legat under med 2-0, Grattis Giffarna! Ja det var allt för butiken o publiken idag!

I dag då för.....

Ja, då var det lördag igen o v-75!  Det är ju alltid spännande och skulle man ha tur o få in en vinst så blir det ju en liten krydda i tillvaron det tycker väl alla som spelar. Men för min del tycker jag att det har varit långt mellan vinsterna, ovanligt långt!

Redaktörs Bloms undringar o funderingar.....

Nyss hemkommen från ett besök med punch o hemtrevnad hos herr journalist Ljusterdahl , ansvarig för ledarsidan på Grönköpings Veckoblad, sitter jag Herr redaktör Blom här i Askerköping o funderar o tittar på min nya skrivmaskin som nästan ser uppfodrande ut med sitt moderna utseende. Besöket på hemvägen hos F.d Majoren av första graden Johan Bergsjö i Hjo som satt o löste korsord o myste över min storasysters Mary-Anns idoga trädgårdsarbete var som vanligt givande ! Min andra svåger herr Erik i Sjöliden på vägen norrut från Hjo pysslade som vanligt med sina hästar och det förstärkte mitt goda humör och även min syster Bettan verkade nöjd med tillvaron bland sina hundar o katter!     I dag är det dimmigt och jag känner en viss olust över att fortfarande inte skrivit  någonting  till tidningen Askerköpings Folkblad där jag jobbar. Nä nu får jag ta en promenad det kanske hjälper! Det är ju som vanligt nere på torget., det domineras av  bullrande Volvobilar o tjutande Saabar med sina 2-takts motorer o en o annan folkvagn som far in o ut ,hit o dit  En o annan häst o vagn ser uppkörd ut i den inte alltför sunda miljön! Själv står jag o drömmer om en miljö med rosor, rabatter , träd o buskar o en o annan uteservering till sommaren. Men jag skall nog inte föra talan i denna fråga har jag märkt, jag som har en Farfar som var  från Karlskoga o en farmor som var från Gällersta o dessutom har en av  kusinerna  i  Kumla,, jäkla utböling är vad jag är!. När jag spatserade ner mot hamnen träffade jag fru vice kommunalrådet Lillebill Petruson, Högern. Vi diskuterade bl.a. bussförbindelserna söderut och den ständiga badhusfrågan som de flesta politikerna inte vill ha att göra med. men jag tycker badhuset äntligen skall byggas. Jag säger till fru vice kommunalrådet att  betänk vad hälsosamt  det skulle vara för folk att slippa tvaga sig i det kalla sjövattnet och vad kommer inte ett varmbadhus att betyda för friskvården o stans barnfamiljer och sänkta kostnader för försäkringskassa o sjukvård Fru vice kommunalrådet börja då tala om bostäder. Jag förmodar hon menar Uddö söder om Askerköping vid sjökusten som kommunen satsar pengar i! Tydligen äro dyra hus till noblessen viktigare än badhus för folket!? Kommunens starke ordförande Börje Snygg, vänstern är av samma uppfattning som Fru vice kommunalrådet,Högern. Även Bondeförbundets starke man o kommunalråd är av samma åsikt, fattas bara!  Jag kallar dessa partier bakåtsträvare men mot ett sådant övermäktigt motstånd fortsätter jag in i dimman...... nä minsann jag tar upp det i tidningen i morgon, jag vet att jag har både Nils i Hammar o o ägaren till ortens skrivmaskinsaffär med mig!

Dagens risbastu ger jag.....

Till Anton Bergmark, kretsordförande i ssu södra Stockholm i sin(deras) blogg(källa Politikerbloggen) skriver" att överklassen börjat döda varann skiter jag i"  Han skriver ochså"lite gatuvåld har väl ingen dött av"  Det hela genomsyras av ett hat mot  den s.k borgerligheten och överklassen i samhället. Det hela handlar alltså om 16-åringen som slogs ihjäl på Kungsholmen för nån vecka sen och begravdes idag!

Till Bergmark säger jag SKÄMS! I vårt samhälle är vi alla medborgare trots olika åsikter o bakgrund! Frågan är vad jag skall kalla dig, har inte ord för det!

Till mina gamla arbetskamrater

346465-12Ja hej på er! Kanske ni behöver förstoringsglas till det här! Ja allright så här står det! Deprimerade ligger ligger bakom energibristen(artikeln från 2006). Elchockerna ökar i Sverige! Kraftbolaget E.on pekar nu ut behandligen som orsaken till landets energiproblem och de höjda elavgifterna! Ja, E.on tycker ochså att det finns mycket effektivare sätt att använda el än att skicka den genom människokroppen! Jag vill till slut påpeka att saligt avsomnade Söndagsnisse Strix var en ytterligt seriös tidning som troligtvis har stöd av vissa  psykiatriker på vår arbetsplats!?  Ja, va vet jag eller vad säger du Torbjörn?

Dagens undring...

I dagens Nerikes Allehanda ställs följande fråga: Vad tycker du att politikerna ska göra för att folk skall bli friskare?! Den frågan stör mig! Politikerna har säkert stor makt över mycket men det basala är väl, tycker jag,  folks eget ansvar att i grunden ta tag i den saken om det behövs och går!

Dagens hälsning.....

Ja, den  går till min kusin Hans-Olof o hans fru Ulla i Sigtuna!


Apropå silikon

346465-11Jag vill poängtera att jag fått  det här inlägget i silikondebatten från Nya Söndagsnisse STRIX som  tyvärr gick i graven för ca 1 år sen. Jag har några exemplar från denna ärevördiga och yttrerst seriösa tidning så att fler bilder kommer!

Uj,uj,uj,oj,oj,oj,...

Nedanstående bild tillägnar jag Sveriges radios i Örebros medarbetare Arne Holmberg. jag tycker han skall tänka på att: skuld o skam har Luther planterat in nog i hos oss svenskar
      att: bakom dimman finns en stor sol
      att: Rom byggdes inte på en dag
      att: efter regn kommer solsken
      att: en del av dina lyssnare har slutat skolan, magister Holmberg!
      att. fundera på ordet kategoriskt
      att: det är tur att Nadja får ner foten ibland, för dins skull!

All right det inte lätt att få gamla hundar o sitta det har jag lärt mig, därför kommer jag inte på mer!
     

In i dimman.....

In i dimman

Från Grönköpings horisont

Ja, Grönköping är kanske inte så olik andra småstäder men någon badhusdebatt är vad jag vet inte på gång. Dom nöjer väl sig med kallbad dom ochså!?, men det gör inte jag! Hur som hellst, ett av dagens problem som tas upp i tidningen är under rubriken magrare mat problem av vikt. Det är nämligen så att jättedamen och kroppsbyggaren Frkn  Lola Gustavsson är mycket missnöjd med att de livsmedel som saluföres i Grönköpings butiker innehålla allt mindre fett o kalorier! Därför tar Frkn Gustavsson upp kampen mot de allt magrare produkterna för att om möjligt slå vakt om sin spektakulära fysionomi(jättestatus) Detta problem har jag faktiskt inte tänkt på kanske man skulle ta upp det med Torghallen i Askersund. Ibland är det ju inte så mycket som skiljer småstäder som Hjo, Grönköping o Askersund t.ex åt Eller vad säger läsarna!?

Grönköpings s.k. Nej-rörelse har f.n. stora problem i så motto att man icke längre  har något att säga Nej till och kräva nedläggning av! Vi funderade ett slag på att säga Nej till oss själva säger en representant för Nej, men det mötte så stort intensivt motstånd att det blev Nej till den tanken!
I Askersunds kommun t.ex är det ju ja till Edö o Nej till badhus, så lite skiljer det ju, men enligt min mening skulle det vara tvärtom i dessa frågor!


Oj vilket väder.....

346465-9 Jaa, vilket väder idag! Tagit min vanliga motionsrunda i och utanför det vackra Askersund o med kameran i högsta hugg. Bilden är tagen från Borgmästarholmen till vilken man kommer på en brygga lagd från stranden. Holmen som ochså kallas Barnens egen ö är ju då populär särskillt på sommaren med servering, badstrand o lekplats

Bästa skolkommunen i......

Ja, Askersund har utsetts till bästa skolkommun i Örebro län före Nora tror jag det var, glädjande men hur ligger länets skolor till i hela riket?

Förbannad o besviken........

346465-9Jaaaaa, det precis vad jag känner över Ifk Göteborgs orättfärdiga vinst över Aik o dessutom ligger dom bäst till för att vinna allsvenskan, horibelt!

Oj, oj,oj hur mycket tur kan ett lag få ha.....

Det är ju uppseendeväckande hur mycket tur ett lag som som Ifk Göteborg kan ha. Det pratas om att Kalmar spelar tråkig o primitiv fotboll men vad i allsindar gör Göteborg då!? Visserligen får ju Aik skylla sig själv som missa alla chanser men om någon rättvisa hade skipats så skulle Aik vunnit med 4-1 minst! Att sen Ifk Göteborg dessutom vinner på ett mål som bara en vindögd domare ser går i mål, skandal!! Vad som gladde mig ändå var att få se fin teknisk fotboll från Aik!

Axevallatravet i sommras.......

346465-8Ja, eftersom jag är intresserad av trav o spela därpå visar jag en bild från finalen av stochampionatet slutet av juli. Hästen heter Vala Boko och kusken Jorma Kontio och dom infriade favoritskapet och vann! Jag tillägnar den här bilden till min svåger Erland i Hjo som ochså är travexpert hm!? Vi var där, tror jag, för åttonde, nionde eller tionde året i sträck! Bra jobbat pöjkar!

Örebro län

346465-7 Örebro län består av Närke, delar av Västmanland, Västergötland och Värmland. Länet består av Askersunds, Degerfors, Hallsbergs, Hällefors, Karlskogas, Kumlas, Laxås, Lekebergs, Lindesbergs, Noras och Örebros kommuner. Länets städer är Askersund,Karlskoga,Kumla, Lindesberg, Nora och Örebro. Länet gränsar ochså till Dalarna och Östergötland  Örebro län bildades 1779 ur det tidigare Närkes och Värmlands län.

Badhuset

Jag tycker att politikerna i Askersunds kommun skall tänka om och satsa på ett badhus!

Grattis Finland .....

Ja det blir allt mycket grattande idag. I Finland firas det o vrålas för fulla muggar  ikväll kan jag tänka mig. För en halvtimme sen gick Timo Räikinen i mål i formel 1 och slog Alonso o Hamilton med 1 ynka poäng i förar vm Dessutom tog Ferrari märkes vm. Det var  faktiskt jäkligt spännande tyckte jag som inte brukar se på så mycket motorsport. Men när Ronnie Petersson körde t.ex. var ju intresset större! O dessutom var han ju från Örebro!

Som vanligt.....

Dom säger att trägen vinner och det hoppas jag verkligen för nu är det rena natta när det gäller v-75 tipset!  Men på lördag är det lika spännande igen, åtminstone för optimister som en annan!

Grattis....

Ja grattis, Värmlands stolthet i fotboll, Degerfors till nytt kontrak i superettan. Jag får ju ochså grattulera Ljungskile till att ha gått till allsvenskan men har dom verkligen där att göra? Däremot hälsar jag sedan länge Norrköping tillbaks i allsvenskan och jag hoppas att Trelleborg blir det lag dom ersätter!  För några minuter sen gjorde Kalmar 1-1 mot Bp, en halvlek kvar, Trelleborg har 0-0 mot Hammarby!

Oj,oj,oj, bra Örebro Sk

Idag vann Örebro Sk över Elfsborg i Borås med 2-0 och säkrade med största säkerhet nytt kotrakt i allsvenskan. Laget gjorde en gradios kämpainsats o resultatet var väl inte alldelles orättvist mot ett inefektivt Elfsborg. När vi ändå är på ämnet sport så förlora Brynäs hemma mot Frölunda i Elitserien i ishockey och jag själv på V-75! Glömde ju prata om att mitt favoritlag  Djurgården spela 1-1 mot Södertälje!

Tar de lugnt.....

Känner jag börjar bli förkyld, kännde mig lite yr när jag gick upp i morse, så det blir o ligga lite lågt med motion o annat. Idag är det ju V-75 o där behöver jag ju inte vara med o springa så det o.k. Dessutom visas matchen i fotboll mellan Elfsborg o Örebro på tv 4(efter de 5 första loppen på V-75) och där håller jag ju på Örebro som ligger o kämpar för nytt kontrakt med Bp o Trelleborg!

     Veckans HÄLSNING går till ROLF o CONNY på FERRMEK utanför Simrishamn!

Nu är ja trött på det....

Härmed meddelas att jag, efter att ha läst de onyanserade, hatfyllda o osakliga  politiska debatterna mellan vanligt folk på nätet från de båda politiska blocken i Aftobladet o Expressen, helt slutar med att föra en seriös debatt i dessa tidningar!. Min politiska insats blir istället att försöka få de bakåtsträvande partierna i Askersunds kommunfullmäktige att äntligen förstå att Askersund behöver ett badhus!

Möjligtvis kommer jag att gå in i politikerbloggen o titta lit,lite!? Redaktören

Makabert o ännu mer...

Jag tycker det var makabert nog att Djävulen deltog i riksdagsdebatten för några dar sen men vänta skall ni få höra! I Mexico City(Exp) tog en man häromdagen livet av sin fästmö, tillagade kroppsdelarna och bjöd hundarna på dom under förevändningen att dom skall ju ochså ha mat! Kan man kalla en sån man för djurvän?
I AB idag har jag läst om krig o våld 9 sidor, anorexia 2 sidor, nära döden 1 sida, fetma och smalare liv 2 sidor, undergång 1 sida, avrättning 1 sida o sex 2 sidor(jag tror det var om hemmafruarnas). det var ju tur att det sistnämnda var med så det blev lite ballans i det hela. OBS sportbladet var inte med i den här genomgången om nu inte hemmafruarnas sex är sport på nått vis!? OBS Expressen kommer så småningom att genomgå samma seriösa undersökande journlistik!

Dagens skvaller....

Enl uppgift(AB) skall  Leif Padgrodsky ställa upp i Lets Dance! ja , vad gör man inte för att eventuellt bli kulturminister 2010 ,om det nu inte blir nyval innan dess, om han gör en strålande insats! Det som mest intresserar mig det är ju, vem ska han dansa med!?

Enl uppgift(J.E.) vill någon, några förvisa Marita Ulvskog ut i skogen(hellst gått om vargar)! Ja med det namnet så är det ju inte helt otroligt att det blir så!?

Örnie på galler

346465-6 Jaha det här alltså då min nymfparakit, han är ca 2 år, hade en gul innan men tyvärr flög hon ut på nyårsafton-05, obs jag var inte berusad. Det var -10 ute så hem kom hon inte. Det är en otrolig skillnad på dom här 2, hon sa inget o han tjafsar som bara den! Konstigt brukar det va så!?

Grattis!

Jag gratulerar Djurgården till 6-1 vinsten över Luleå o nu kom Hörnqvist o Bredberg riktigt igång ochså!!

De var som jäkeln....

Du vinner på att svära på jobbet, svära är bra för miljön bl.a. visar svensk forskning enligt Expressen! Ja, de va väl de ja visste! Det var därför jag svor så mycket på jobbet! Förbannat bra!

Eftermiddagspromenad

346465-5 Ja gott  folk, sicket höstväder. Fotot taget väster ut från strandpromenaden. Gått med händerna på ryggen, en bra variant av den vanliga motionen! Uj,uj, vad livet är härligt!!

Närke

NärkeJa, Närke är ju ett av Sveriges minsta landskap! Största orten är Örebro och de andra orterna är Askersund, Hallsberg, Kumla och Laxå. Landskapsdjur är Hasselmusen, landskapsblomma gullviva. Kända närkingar, Hjalmar bergman, Peter Flack( Hjalmar  i Viby), Martin Stenmark, Levi Rickson( Jeremias i Tröstlösa) Kronblom , Mattias Jonson, Emil Kåberg, Laurentius Petri, Torsten Ehrenmark, Verner von Heidenstam ock ornitologen Erik Rosenberg m.fl.  Närke har väldigt vacker o omväxlande natur tycker jag! Närke tillhör  Örebro län som är mycket större!

Enl. en rad ekonomer....

Välfärdssystemen inbjuder till fusk och överutnyttjande men tvingar ochså människor till egna lösningar!?

Det var ju självaste.....

Ja här hade man bespetsat sig på en bra match från Sverige i kvalet i kväll o va blev det, rena skimatchen! Resultatet blev ju 1-1 efter att egentlgen Nord -Irland spela bättre, särskilt i andra halvlek! Jag som med många andra trodde Sverige skulle bli klara till E.m. genom o ta 3 poäng. Vi har ju 2 matcher kvar men nästa är mot Spanien borta, svår match så klart men skulle Sverige förlora den så räcker det att spela oavgjort mot Lettland hemma o det klarar dom, men onödigt o spela så dåligt idag tycker jag!

Privatisering?

     Enligt Nerikes Allehanda  viil privata intressen  ta över gästhamnen o citycampingen i stan. Intressenten vill då ochså driva vandrarhemsverksamhet som inte har funnits på några år i Askersund. Spännande o se hur det går. Kommunen har ochså fått kritik för att den är ovillig att ta emot flyktingar!

Elvis Presley tolkningar

Ja, eftermiddags hade vi vårt månadsmöte i Spf(Sveriges pensionärsförenlng) Förutom det vanliga kaffedrickandet och lotteriandet o samvaron i största allmänhet var det en präst från Snavlunda församling en bit utanför Askersund som  då sjöng en del av Elvis odödliga låtar o gjorde det bra! Ganska faschinerande faktiskt, o inte helt fel för vi var alla mellan så där en 25-40 år när han var i ropet. Elvis var ju född -35 tror jag.

I kväll går vi till e.m!

Ja, det gäller naturligtvis matchen i e.m kvalet mellan Sverige o Nord-Irland!  När det gäller laget tycker jag som alltid att Kim Källström skall vara med från start, särskillt då i en sån här match med fysiskt spel och mycket försvarsspel från Nord-Irland. All right vi håller tummarna. Jag tror vi vinner med 2-0 och att  Zlatan gör ett av målen!

Grattis Torbjörn

Som sagt grattis! Björklöven slog ju Mif med 3-1!


Allt möjligt

Hörde att tillväxten ökat i Askersund(sen jag kom hit  förståss). Nu har jag bara styret kvar(för de insatta) Bygget av Netto i Askersund går frammåt, öppnar till jul, alla tiders! Underhållsmotion, dagens vikt 80,6! Datastefan tagit några kort på mig för min hemsida. Ringt upp Björn o Börje igår, verka bra med dom. Björn o Barbro har fått barn-barn i sommar, 2 st
                      DAGENS HÄLSNING GÅR TILL KLANEN I SIMRISHAMN!

Den förnöjsamme Närkingen

Den förnöjsamme Närkingen

Askersund är alla tiders att bo i men.....

Askersund är en fin stad att bo i med som sagt vacker natur o vackra omgivningar. Jag trivs mycket bra här och Närke förövrigt med Örebro som centrum har väldigt omväxlande natur och  är ett litet landskap, mindre än Skåne t.ex. Men en sak tycker jag inte om när det gäller Askersund, staden har inget BADHUS!! Det har tydligen pågått en diskussion om badhus i många år i staden men inget har hänt!  Kommunpolitikerna, alla partier, tror jag, med Socialdemokraten Bo Trygg i spetsen påstår att det finns inga pengar till det. Men jag tycker att ett badhus betyder mycket när det gäller att få t.ex. barnfamiljer till staden. Det blir ju även friskvård som kanske sparar pengar på mindre sjukskrivningar t.ex! Men det har gått prestige i det hela., och nån riktig kostnadsberäkning har inte Kommunen gjort! Jag och andra skriver insändare i saken i Nerikes Allehanda o gör va vi kan och fortsätter argumentera Jag vet  vem jag skall rösta på i nästa kommunalval, det av partierna som tänker om i frågan ,annars blir det blankröst!

Hembygdsparken i Askersund, där en del av min runda går igenom

Hembygdsparken i Askersund, en del av min motion

Funderingar

Ja, jag fundera där jag gick ute i småregnet runt Askersund. Man motionerar för o gå ner i vikt o sen motionerar man för o hålla vikten o det kanske är det svåraste!? O andra sidan så får jag ju fortsätta o se vacker natur o vara förnöjsam med livet. Det är ju j-ligt skönt o motioner o ju lättare man blir desto lättare motionerar man så klart. O det är ju inte bara det, har man tankar som maler i huvudet, så är det ett bra sätt o bli av med dom. Själv har jag ju förmånen o ha bra hälsa o det klart det gör ju mycket! Sen är det ju det att under mina motionsrunder här i Askersund har jag sett ekorrar, rådjur, en dovhjort, grävlingar, hackspettar bl.a en spillkråka, vid stranden ser jag änder, gäss o i sommras  doppingar i vassen vid Vätterns strand o andra fåglar som jag inte vet va det är!

Det gick som det brukar på v-75

Ja så är det o man har alltid en mängd förklaringar till att det inte gick som man trodde, dåliga spår, dålig kusk, hästen var dålig, banan var dålig o.s.v. o så brukar man muntra? upp sig med, ja det kommer ju när man minst anar det!  Hur som hellst så var det 3 favoriter o 4 högoddsare som gick in varav en 49 odds så några av de som vann fick in så där 350.000! Men det klart, hade man inte trott på det så hade man ju inte spelat, o då hade man ju aldrig vunnit! O det  är spänningen ochså!  Ja du milde sickna floskler! Apropå spel så vann Sverige i emkvalet i fotboll mot Lichtenstein med 3-0, det hade inte varit lönt attt spela på! Anders Svensson var bra idag(motståndet?) och han gnällde inte så mycket! P.s Jag tror att nu när jag börjat blogga så smått så tror jag vinsterna kommer!? Ja men snälla Jan vad har de med det att göra D.s.

Idag skall jag vinna.......

Ja, idag skall jag vinna, tycker jag ju varje lördag när jag går till spelhålan o lämnar in v-75 och kanske nån dagens dubbel. Det är ju inte ofta det händer, men nån gång kommer det in nån småvinst. I våras blev det en vinst på 2.500 på en bong för 50kr o av dom pegarna har jag 200 kvar med även då småvinster inräknade. Ja lördan är som sagt en riktigt sportdag med trav , ishockey o fotboll. Kompisar som läser detta , lycka till! med spelet idag! Ja leve entusiasmen o spänningen! Nu skall jag ut i det fina vädret!


Idag är det regn

Jaa, o till och med snöfall i norra Örebrolän. Som det kan bli, halva oktober! Men det skulle inte bli liggande så många timmar. Apropå snö så hoppas jag på en riktig norrlandsvinter en sån som var här i Askersund - 06! Då var det kallt o lugnt o man kunde gå på isen mellan småöarna i skärgården vid stan! Ja,ja, hösten skall ju vara ett tag till! För övrigt har jag städat idag, o nuförtiden tycker jag det är ganska roligt för det är en lättstädad lägenhet. Parakiten Örnie tycker inte om när jag dammsuger han skäller på den eller kanske är det mig han skäller på?
I kväll blir det hockey på Canal+ med Arne o Ankan, alla tiders

Nu har jag nått mitt mål

Idag har jag dragit ner en dag i veckan på motionen så nu blir det motion 4 dar i veckan o se till att jag håller vikten mellan 80-83 kg så där! För övrigt har jag cyklat in till centrum, det har regnat en del idag o va rätt kallt så baskern åkte på. Viska till tjejen i spelhålan, säg inget för jag tillhör Eta. Örnie, parakiten, är sällskapssjuk men tar det i för mycket så flyger han ut på hatthyllan där han ser mig vid datan i sovrummet!  Nä, nu ska jag in på Politikerbloggen o se om jag känner för att skriva nått inlägg. Dom här inläggen från folk är ganska elaka av sig, ser allt antingen i rött elle blått, det ungefär bara som man ser svart eller vitt här i livet, idag var det nått om att Jan Björklund hade HAFT en anställd som hade suttit 8 mån i fängelse tyckte jag att jag läste i morse, uj,uj,uj, som dom säger i mitt kära Närke. Nu kom Örnie i full kariär o satte sig på sin låda på hatthyllan. det  te o vilja ha koll  Jaha var det nå mer , nää.

Välkommen till min nya blogg!

Ja, då gör vi ett försök igen!  Idag har jag motionerat 1,5 t och styrketränat lite. Jag är stolt över att jag på ca 5 år gått ner från 98 till 81 kg ca. Blir 70 nästa år och säger till mina kompisar o anhöriga att jag motionerar för ålderdomen, för det måste ju va bättre o väga 81 kg än 98( är 1,83 lång) nu när man blir äldre! Dessutom är Askersund en mycket vacker liten stad med skärgård o fin natur inpå knuten. Själv är jag uppväxt i Örebro på-40-talet och det känns mycket bra att flyttat tillbaks till Närke igen! Min farmor bodde i Gällersta socken , 1 mil söder Örebro, och den delen av släkten har funnits där sen minst 1600-talet. Så nog är man iallafall en fjärdedels Närking. Farfar var värmlänning, morfar stockholmare och mormors mor var från sydtyskland och hennes fars föräldrar var från Holland! Sicken blandning positivt tänkt. Min mormor hette Geuken som ogift! Idag är det kanonväder i Askersund, uj,uj,uj,  Förresten, idag är det ungefär 1 månad sen som jag och en kompis gick halva Vasaloppsspåret mellan Evertsberg- Mora, vilken upplevelse!

RSS 2.0