Nä,, det är inget som jag viftar bort !

Och jag nonchalerar, frågan om Vem tror du att du är ! Det är ju inte o ta för givet att " rötterna inte går igen o formar en på ett vis " ! Och idag såg jag när Mia Skäringer försökte hitta svar på Vem tror du att du är och med den hjälpen som hon fick så fick hon en del svar ! Att få namn och årtal och ibland yrken o vistelseort långt bak i tiden ang. sina anfäder är ju intressant men hur levde dom sina liv och vad hade dom för egenskaper ! Det är klart lite kan man klura ut p.g.a. vilka yrken dom hade i generationer ! Och man kan vara den man är p.g.a. tidigare generationer än föräldrarna t.ex. ! Det gäller även utseende ! Och det här med skillnaden på utseenden kan man ju se på syskon !  Där nån inte  är direkt lik nån av föräldrarna !

Då gläder jag mig åt två resultat !

Först då åt Örebros 1-1  i Östersund beroende på att Östersund var bra och att Örebro behöll sin plats som tvåa i superettan ! Örebroarna bränner dock för många målchanser och har spelat 7-8 matcher oavgjort !
 Jaa, och sen håller jag ju på  Malmö FF i allsvenskan o dom vann mot Mjällby med 1-0 ochjag gillar deras tränare Richard Norling sen tiden med AIK !
 Jaa, det var allt ! Nu skall jag se dagens Vem tror du att du är på Play !

Det kan man ju fundera på ?

Den  "enda sanning jag tror på är den jag har facit på eller ser just nu " ! Varför t.ex. ta ut " elände i förskott  " ?

Det är bra med Play !

För idag såg jag till min glädje att matchen i superettan mellan Östersund och Örebro går på tv. ! Falkenberg verkar ha ryckt i täten men de övriga konkurenterna om de 3 tätplatserna Degerfors o Sundsvall spela oavgjort i helgen ! Därför är dagens match "superviktig " för Örebro SK ! Men jag tyckte jag läste att Östersund bara förlorat 2 matcher hemma ?
           Men som sagt Play gör att jag kan se både The Mentalist och Vem tror du att du är på datan i efterhand !

Idag var det kav lugnt på sjön !

          Och då assosiera jag till att den största " maktkampen " i världen nu pågår mellan olika energigivare ! Och då  tänkte jag ochså på vilka miljardsummor som står på spel ! Och att även politiker o vetenskapsmän är inblandad i denna miljardkamp ! Vi kan ta vindkraften som naturligtvis " hejar på " siandet om fyra % värmehöjning på jorden och 2 meters höjning av haven ! Men så enket är det ju inte men alla " pratar ju för varan " ! Jag själv som räknas " som novis " i frågan o oempatisk vet ju att när kraftiga högtryck täcker jorden o orkaner uppenbarar sig så ställer det till problem för denna " saligörande " vindkraft och då behöver man ta elenergi nån annan stans ifrån ! Solenergi tror jag är betydligt bättre att satsa på !
             I Tyskland pratas det nu om energifattigdom och man håller på att utveckla bl.a. nya kolkraftverk.  Kineserna t.ex. begriper ju att vindkraftverk och solenergi inte enbart kan bidra med energiförsörjningen.utan utvecklar 24 nya kärnkraftverk men satsar på vind och sol ochså !.
                  Ett energislag som har haft problem med lönsamhet och blivit subventionerad är ju vindkraften ! Och dom kommer alltid  att stå still periodvis vissa  delar av året världen runt ! Såvida " man inte kan förse dom med el från kolkraft " ! ? Och jag vill påpeka att kärnkraften inte är det energislag som tagit mest liv " av människor, djur eller växter " Vilket enegislag det är får ni själva räkna ut ! Och kampen om miljarderna mellan de olika energislagen fortsätter på jorden !
 

Det är inte ofta...

...som man hinner ta foto på dom ! Vilka dom ?

Hej på er ! Hoppas ni har haft en bra helg !

För det har jag haft ! Hur man nu kan ha det när allt negativiseras med bl.a datoriserade klimatmallar ! Det jag vet är att i år har det varit en fantastiskt fin sommar där jag bor och grönt o lummigt. Det som skall bli roligt att se är om vi här där jag bor t.ex får ytterligare en vinter med snö o minusgrader. Haft 3 i rad ! Och är det därför växtligheten har kunnat ta igen sig , rötterna bl.a. o visat oss denna gröna fägring ?
      På måndagarna kommer jag här att rapportera från den  " kalla sidan av världen ". På min andra blogg rapporterar jag på måndagar  temperaturer från utvalda platser från Askersund till New York !
     All Right då sätter vi igång från Arktis till Antarktis !  Grise Fiord - 10 C sol , Verkhojansk - 6 C sol, Nukk + 5 C regn och Mc. Murdo Stn - 17 C ! Sug på den rapporten om " ni har tid att skåda fakta i stället för datoriserat elände " !
 Hopp och förtröstan ! Det är mitt val att ha när jag går mot mitt 76 år ! Och jag har empati för dom som har det sämre än mig på det ena eller andra sättet ! Men att negativisera världen och Sverige utan att se det positiva tror inte jag är bra för VÄRLDEN. Ibland verkar det som om empati o humanitet bara har att göra med elände ? Och leta efter det i något " slags självplågeri " ! Och som jag framhärdar " jag tror att vi har tur som vi lever just nu på jorden om jag ser hur jorden mått under miljarder av år " .
               Om jag skall motionera idag ? Jaa, det tänker jag med fortsatt syreupptagningsförmåga på 99 % av 100 ! Förlåt Jante ! Men du är en av de " negativiserande faktumen " i bl.a. Sverige ! Och det är upp till var och en " att få det till " att ingenting är så uselt som just nu och i framtiden " !
              
           

Det har varit en bra dag hittills !

. Även tv-tittande, icke att förakta ! Och i kväll kommer, ganska snart kommer 3 bra deckare i rad bl.a. Fader Brown o Foyles War. Just nu går det väldigt bra med motionerndet, känns som jag " håller på att bli yngre än äldre " !  Så här får man väl inte uttrycka sig när " allt är så uselt i Sverige o världen " ! Jag anser att världen ser uslare ut för att media " lever på uselhet " o på att ta ut " elände  i förskott ". det där är lätt att genomskåda ! Tar man o tittar på t.ex. 90-talet så var det minst lika " uselt som nu " !  Med andra ord " kastas det mycket sten i glashus " ! Och jag har fakta som bevisar det ! Men det hjälper inte ! Allt är alltid andras fel " när man själv har makten eller andra har den " ! Och förmågan att titta ut över världen saknas ! Den består ändå av 200  länder o 7 miljarder människor  som faktiskt har en viss betydelse för hur vi har det i Sverige ! Det skall man nog tänka på när man ger en massa löften !
              Sådana här foton kan man visa hur  mycket som hellst ! Det är taget i nuet och liknande vyer har jag sett i hela mitt liv ! Och det kan ingen ta ifrån mig med " eländesförklaringar utan facit o med datoriserade mallar " !  Och det är sorgligt med politiska partier som tar politiska poäng på dessa eländesförklaringar utan facit !
 

Jag hyllar Arsène Wengar !

Och Arsenal ! Som nu leder Premier Lieuge ! Efter att ha blivit utskällda  efter första matchen hemma mot Aston Villa ! Sen har laget inte förlorat nån match,, varken i ligan eller i kvalificeringen till Champions League eller i denna liga !  Jaa, 1996 började Arsène träna Arsenal och är där ännu som sagt !
        Och eftersom jag är Arsenalfan sen 1989, såg dom spela live på det gamla Highbury i en match i ligan, så ser jag på alla matcher med dom  ! Och då har man  ju " rätt" kanal på Tv !
            I går vann dom igen ! Mot Swansea i en svår bortamatch ! Dom har ju fått tysken Özil som förstärkning men har rätt många skadade spelare ännu. Men en del spelare har lyft sig  som nuvarande kaptenen Mertesacker, mittfältaren Ramsey,den lugne målvakten Szezney m.fl. Försvarsspelet , lett av Mertesacker imponerar ochså.på mig. Och tänk på att dom förlorade t.ex. Van Persie till Man  United förra året !
          Och på tisdag tror jag det var, har dom en svår hemmamatch i Champ. L mot Napoli !
            Förra året blev laget mycket kritiserat men spelade upp sig o blev 4 i ligan. I år har dom fått en mycket bättre start än t.ex Man United ! Som bytt tränare men inte spelare precis ! Foto Commons Wikipedia.

Hopp o förtröstan..

..det är en del av min livsyn ! Och jag säger så här ! När jag blickar tillbaks på jordens historia o dess klimat, även innan " bilarnas o människornas tid ", o, har facit på det via skrifter och vetenskapliga undersökningar med fakta, så säger jag så här ! Jag ÄR VÄLDIGT GLAD ÖVER ATT FÅ LEVA JUST I DAG och i den här eran på jorden !
   Och i min livssyn och vetskap ingår ochså  att även framhålla att det även finns privata äldreboenden som funkar och är bra  men då är " man väl en förrädare om man vågar påstå nått sånt " !!
                 Jaa, jag påstår  att inte ens vetenskapsmännen och ofta deras lobbyister av politisk art inte alls vet hur " jorden kommer att uppföra sig i framtiden oavsett det ena eller andra " . Jorden " har varit uträknad många gånger under dess historia av miljarder år utan att det funnits människor eller bilar " !
              Jag visste ju att den av bl.a. politiker bestående Fn-klimatpanelen skulle hänga upp sig på det dom inte har facit på ! Men panelen kan inte bortse ifrån det vi har facit på, att de senaste 15 åren har temperaturerna legat näst intill stilla. Men att det skulle komma en massa men utan facit var inte svårt att räkna ut, " vem vill tappa ansiktet " !
         Det här är nog mitt enda inlägg idag ! För nu skall jag syssla med saker o ting i nuet och även sådant jag har facit på ! Nämligen att skriva ner mina tips från dagen trav på V-75 , Solvalla,och gå att lämna dom ! Sen skall jag göra Dagobertsmörgåsar och så ser jag fram emot bra sport i soffan, bl.a.i kväll med Swansea- Arsenal i Premier league ! Innan dess bl.a travet, även det på tv ! Och som den person jag är tror jag på ett positivt facit på det hela !!!
                 Att " plantera in positivitet i hjärnan "har faktiskt stor betydelse, för det finns positiva saker på jorden och i livet. Jag vet vilket ben jag skall stå på utan att  plåga mig med ambivalens !
 

Vilket mottagande vi fick på slottsgården !

  Jaa, av Ers kunglig höghet Charlotta som väl kände till slottet och dess historia ! Och nyckeln hade hon med sig ! Själv måste jag erkänna att drottning Charlotta är en av de drottningar jag vet minst om ! Men det pratar vi inte om nu !
 Den första salen vi kom in i var denna. Och för en grabb som " sprang omkring " på slottet så var det inte svårt  att memorera just den här salen ! Jag såg faktiskt statyn framför mig innan vi kom hit idag. Drottning Charlotta hade ochså en väldigt förnäm hållning och förnämt språk som passade in i tidsandan. Och lite drog hon på munnen när jag ställde följande fråga, vet Ers kunglig höghet var det finns nån toalett ? Och ni ser säkert vapensköldarna på golvet från olika kungahus och adelsätter . Jo där fanns en från t.ex Karl den V1111 och ätten Natt o Dag kommer jag ihåg. Jaa, Gustav Vasa ochså o många fler !
  Ja naturligtvis finns det många salar på slottet, Och man hade behövt o gå ännu mer o ännu längre tid med drottning Charlotta för att greppa allt. Men mycket berättade hon om olika tider ! I en sal hade det funnits ryska krigsfångar sen 1600-1700 talet som säkert fått lida svårt av bl.a  hunger o tortyr. Och när dom dog fick liken ligga kvar utan att nån tog hand om dom ! Jag är nog glad över att jag lever i vårt tidevarv !
             I ett annan sal hade det förvarats kvinnor som utpekats som häxor ! Några av er har har säkert hört talas om häxprocesserna  i Sverige och Europa ! Jag undrar vad Luther hade tyckt om detta  I Sverige avrättades 400 mellan åren 1492 och 1704 ! Men de flesta under de hemska åren mellan 1668 o 1676. Och Drottningen pratade om hur dessa kvinnor behandlats ! Suttit fast i bojor misshandlats bränts med glödgat järn, våldtagits . Och en del kastades i vattnet, flöt man så var man häxa , sjönk man så var man inte ! Jag är nog glad över att leva i vårt tidevarv ! Om det var en vålnad eller inte vet jag ej men Drottning Charlotta levde mellan 1759-1818 och var gift med Karl X111 ! Och hon höll den förnäma stilen hela tiden ! Dåtidens stil ! När det gäller siffror så har jag tagit hjälp av Wikipedia ! 
                           Jaa, det blev många intryck kan ni tro ! Och efter besöket på slottet så  åkte vi till Naturens hus och åt god mat ! Sen for vi vidare till studiebesök 3 !
            All right då ! Det var en studerande dam som spelade Drottning Charlotta !
         

Jag blev avslöjad !

Alldeles rätt Bengt O, fotot var taget från ett fönster i Örebro slott från en plats jag besökte för senast 63 år sen i och med min fars arbete på dåvarande länsstyrelsen ! Så det var på tiden att jag fick gå runt på slottet med en guide, kompisarna också förståss !
  Så här ser Örebro slott ut ! Jaa, det stämmer ! Jag var 12 år när vi flytta från Örebro till  Luleå så det stämmer med att jag inte varit INNE i slottet förutom i turistbyrån när den låg där på nedre planet ! O när jag kände igen en del från slottet, salar, målningar, salen med vapensköldar målade i golvet o.s.v.  Och då såg jag ochså framför mig,min far sittande på sitt rum ! Men där var jag inte ! Dom små rummen som folk satt i och jobbade var längst upp på slottet ! Och jag kommer ochså ihåg glimtar från julfester som jag och förmodligen mina systrar ochså var på. Dom är ju 4 0 5 år yngre än mig.  Dom som inte är uppväxta i Örebro eller inte var födda på den tiden dom förstår kanske inte att jag blev ganska tagen av besöket ! Men oj, oj,oj vad Örebrotiden/Gällerstatiden hos farmor, betytt mycket för mig ! Dom åren är ju viktiga för ens danande och naturligtvis har man haft nytta av dom framöver !

Det har jag !

Stor empati för dom enskilda människor som " förgiftar " sitt liv med att ta ut elände i förskott ! Och människor i Världen som har det sämre än jag har Däremot har jag inte det för media " som lever på att göra det , ibland med politiska förtecken via säljande negativism !
       Och nu skall jag snart gå ut o motionera o ge järnet ! Och det gör jag inte bara för min egens skull ! Även för att få kraft att bekämpa negativismen, ofta negativism som vi inte har facit på ! Och sen gör jag det för dom som har det sämre ! Hjäper det dom om jag tar ut elände i förskott ?
 

Vi kan väl ta ett foto från nästa anhalt !

Och ett smakprov visar jag här från resan i onsdags !  Kan någon prata om var jag tagit fotot ifrån så blir jag överraskad ! En vet det nog men jag avslöjar inte vem !
 

Jag måste ju visa dom på bild !

Jaa, jag kan inte nog påpeka hur intressant det var att besöka Skoindustrimuseet i Kumla ! Och jag vill ochså påtala att museet har bl.a följande stiftare, Örebro länsmuseeum och Kumla kommun !
 
          På översta våningen fanns den lilla tillverkningen av skor ! Dom tillverkades med gamla maskiner o inga " datoriserade mallar ". Det var bara 2 som jobba där, en äldre man kom ochså dit ibland o hjäpte till . Han hade jobbat där i 50 år ! Och vi fick se hela tillverkningsprocessen som naturligtvis var lite förberedd då bl.a lim skulle torka. Och vilket jobb dom måste haft för i tiden som fick trampa på en pedal upp och ner när dom t.ex.  stansade eller vad det heter o sydde o så. Ichias var vanligt förkommande o lim o annat andades dom in i forna tider ! Men dom som användes av tillverkarna av mina skor bl.a. hade eldrivna apparater av gammalt snitt. Såg gamla ut o var det säket ! Hur gamla har jag glömt !
  Och när folk gifte sig o skaffa barn så kunde frun jobba lite xtra hemma o serva fabriken. O tjäna lite xtra till familjens uppehälle !
 Jaa, så här ser ökenkängorna ut som jag köpte ! Joo, dom kallas för ökenkängor ! Användes av soldater i öknen på den allierade sidan i kampen mot t.ex. Rommel och hans trupper ! Om dom såg exakt lika dana ut vet jag inte men dom utformades för att passa i öknen med läder som släppte in luft och tålde strapatserna !
            Och när jag gick runt o tittade på skor från anno dazumal så försökte jag erinra mig vilka sorts skor jag hade på 40-talet ! Det enda jag kommer ihåg var hur vinterns pjäxor såg ut ! Och skidornas bindningar från den tiden !

Jag är väl nån slags avfälling !

Jag är medveten att världen är på gott och ont ! Men nu verkar det som om man är nån   "antihumanist utan empati" när man drar fram fakta som visar positiva saker om Sverige, Världen o klimatet ! Det där sker ju ofta med " politiska förtecken " som det kallas för, det verkar bara som man bara skall " tro på den ena sidan " !. Om det här t.ex. om den avstannande temperaturhöjningen de sista 15 åren , ja några små notiser kan man hitta ! Det var annat när det stod om den 4-gradiga temperaturhöjningen som INGEN HAR FACIT PÅ !
        Om vintern t.ex. som varit kall de 3 sista åren i Sverige har, man ofta kunnat läsa texter med braskande rubriker i förväg ! Skulle det inte bli " monsterkyla så skulle det bli monstervärme " . I München var det ju runt 20 C på julaftonen förra året, det gjordes ju stor affär av ! Att det var 8 C nästa dag skrevs inget om ! Nått år i närtid stod det att det skulle bli "ovanligt varmt"  i mars i en kvällstidning, i den andra att det skulle bli " ovanligt kallt ". Och ibland får vi ju reda på " hur kallt eller varmt " det skall bli där  du bor " i månader i förväg ! Och mest med " eländesrubriker " !
            Det där med att " spå vädret i förväg " är det mer än jag som tänker på bl.a. en metereolog som jag har haft kontakt med ! Journalister ringde " stup i kvarten " för att få honom att säga hur vädret blev om nån månad eller månader ! Han vägra att svara på detta och svarade , jag kan inte veta hur det blir till helgen ens !
                 Tidningarna har stor del i negativiseringen av världen ! Ofta med " politiska förtecken " !
     " Så här BLIR värmeökningen inom 15 år. Hmm, det enda jag vet hur den Varit är under de sista 15 åren " .

Vi hinner väl med en resa till..

...innan jag motionerar ! Igår reste jag och mina, 15, pensionärskompisar norrut med en liten buss. första anhalten var Skoindustrimuseet i Kumla ! Och eftersom jag bodde i Örebro på 40-talet så vill jag erinra om att området Kumla-- Örebro var ett stort säte för skofabriker innan importförbudet hävdes 1955 !
         Och det fina med det här skomuseet är att de tillverkar skor enl. gammalt sätt ! I små upplagor. Och jag köpte minsann ett par ökenkängor. Ökenkängor var populära en gång i tiden. Dom utvecklades av engelsmännen/ Irländarna,  för att " bli ett bra hjälmedel på fötterna under t.ex kriget mot Rommel i Afrika. Klarade ökensanden o fukten ! Och ser inte precis ut som kängor !
              Jag kan avsluta med denna symboliska bild från annodazumal ! Mer kommer !
 

En är som man är !

 
Tack o lov ! Vurmar för minoriteter vars majoriteter sköter sig liksom majoriteten av vårt lands innevånare ! Och även när gäller revolutioner och klimatet får man vända på myntet så länge man inte har facit !
Och i Turkiet har jag varit o bodde på ett hotell som ägdes av kurder ! Detta var i slutet på 1990.talet. Folket hänvisas det ju till när man gör revolution ! Jag använder dom inte som " bricka i ett politiskt spel " . Jag är intresserad av folkens kultur som deras musik t.ex. ! Och naturen där dom bor
och kontakten med dom !
Min gode vän Bengt , antar jag har kommit hem från Turkiet ! Detta foto tillägnar jag honom ! !
              Hejsan Bengt ! Hoppas du hade en skön " semester " ! Jaa, vi har ju en ständig semester du och jag ! 

Nu är jag hemma igen ...

....sen några timmar. Och trött efter en mycket intressant dag ! Men jag han tänka ut följande devis på hemvägen efter det att FN:s vetenskapspanel medgett att värmeökningen på jorden avstannat de sista 15 åren !
              " Det är bättre att tro på sådant som finns facit på än att tro på  sådant som inte finns facit på " !
 Och i morgon skall jag visa foton från resan !

Ja, det blir det !

Vadå ? Joo, idag blir det en annan sorts härlig motion ! Både i " nuet o det förgångna " !

Nu får dom skärpa till sig !

Jaa, Örebro sk ! Det får ni göra ! 1 poäng mot jumbolaget Brage är inte godkänt ! Och målchanser brändes ! Nu hade Örebro chans o rycka mot Sundsvall men tog den inte ! Nu måste det bli 3-poängare och nån allsvensk klass kan jag inte se att Örebro har ! O som vanlgt insäppt mål nån  några minuter efter att dom tagit ledningen ! 1-1 slutade matchen. Man borde vunnit sas det efter matchen ! Ja, det är många " borde"  nu ! Det vinner man inga matcher på !

Vad väljer ni ?

Om ni inte har facit på nått, inte ens morgondagen ! " Himlen eller avgrunden " ?

Visst blev det boule idag !

I kyligt väder, en del blåst men ochså EN DEL SOL !

Det visste jag inte !

Vadå ? Jo att de skulle visa Örebro sk:s match mot Brage i Superettan i tv ! En glad överraskning !
                    Idag har dom släppt  uppgifter från Fn:s klimatpanels kommande rapport ! Och t.ex. det som förnekats länge att temperaturökningen på jorden avstannat de senaste åren tas nu upp ! Även att att flera stora frågetecken kvarstår ! Men för att inte " förlora ansiktet " så sägs följande  "Vi är  mer säkra än någonsin på att människan förändrat klimatet på jorden " ! 
   Du milde, det kan väl var och en räkna ut när vi numera har över 7 miljarder människor på jorden ! Det väsentligaste är ju att det visar sig att " domedagspredikningarna " hur det egentligen blir i slutändan inte är så tvärsäkra " ! Det är så många faktorer som forskarna inte har en susning om, Jorden har läkt " massor av sår " innan , betydligt större sår än nu, anser undertecknad !
 
        Sen har ju avsmältningen i Arktis inte varit så stor som det siades om !
               Och idag kan jag meddela att Grise Fiord i Arktis hade -9 C i morse , att det snöat i Sälen i natt och att det blåser " kalla nordvindar över klimatpanelen i Stockholm " Inte bara bokstavlingen ! Jaa, Verkhojansk Sibirien/ Arktis hade ochså minusgrader i morse ! Och i Anratktis har det som sagt varit mycket kallt i år, extremly cold som stationen Mc Murdo Stn uttryckt stundtals ! Nu får vi se om media kan skriva " i andra ordalag " över sånt " som man slukar med hull o hår " !
               Källa angående kommande rapport SVT-text !

Ja, vad har vi på agendan idag då ?

Jag själv skall spela boule kl 10 ! Sen blir det väl den " vanliga vardagslunken " som är grovt underskattad ! Men just nu har jag ju inget facit på vad som kan hända i em.
        Appropå att inte ha facit så är det möte i Stockholm för IPCC, FN:s vetenskapliga klimatpanel ! Dom har inte bara kyliga nordliga vindar från norra Ryssland på sig utan har en hel del att tänka på ang värmehöjningen på jorden som sägs ha kommit av sig ! Sen förvånar jag mig över media som slukar allt utan att vända på myntet o ibland får ta tillbaks en del som t.ex Svt !  Men vad tror ni " säljer bäst " ? Jag kan ochså meddela klimatpanelen att idag har i Arktis på morgonen   Grise Fiord -9 C, Verkhojansk -3 C och Nuuk, på Grönland, + 4 C ! Att Mc Murdo Stn i ANTARKTIS har många minusgrader är inte ovanligt, men " förträngs säkert ochså " ?
               Det är nämligen så när det gäller orkaner, värme o annat så har det visst kunnat vara värre än " just idag " ! Titta gärna på www.theclimatescam.se, Stockholmintiativet !
        Och sen spelar Örebro sk mot Brage i superettan i fotboll idag ! Den matchen bör dom vinna tycker jag ! Särskilt som Sundsvall bara fick oavgjort hemma mot Värnamo !

Verkligen intressant !

Tv-programmet med Vem tror du att du är med Björn Skifs sökande av sina anor ! Och det tror jag många andra tittare tyckte ! Det här är inga oväsentligheter och ju äldre man blir desto mer intresserad blir man av sina rötter och nått som man inte kan komma ifrån är att man närmar sig dom för varje år som går ! Och mig skrämmer det inte ! Det är realiteter som ingen kommer ifrån !
Mannen på bilden heter Anders Karlsson min fars morfar, 90 år gammal, kring 1920 ! Den släkten var bosatt i Herminge i mil söder Örebro ! Nära Mosås o nära Almbro ! Och min farmor föddes på en gård, jordbruksfastighet,  som redan nämnts i slutet av 1600-talet !

Det kan vi väl visa !

 Ytterligare ett fint foto med en " väsentlig lyster " på vattnet även när det så småningom blir is på det ! Och solen lyser över allt levande ! Och hade den inte funnits så hade ingenting varit levande oavset.....!

Det är väldigt intressanta program !

 
Och idag är det Björn Skifs som skall ta reda på vem han tror han är  ! Då är det kanske intressant för andra än ochså för mig ! Jag har berört det där innan att jag som " human being " ochså vill få chans att ta reda på det ! Ointressant tycker säkert en del, vi lever ju i nuet ! Om nån tror jag inte lever i nuet så kan dom ju komma hem till mig ! Och tror ni ni hade varit den ni är om ni inte hade era gener o rötter ? En del förbannar dom kanske ? Men är det så " självklart att vi går här på jorden utan rötter eller just dom rötterna " ?
           Jaa, vem har jag fått min fighteranda o optimism ifrån o " barnslighet som går igen från just det, min barndom, baserad på bl.a. entusiasm o livslust oavsett .... !
         Detta innebär inte att man fått bakslag här i livet bl.a.beroende på täta miljöombyten som barn o ungdom ! Men det har rätt ut sig ! Och nu försöker jag bredda mina perspektiv utifrån utgångsläget, detta med stor kraft o tillit ! Vare sig " jag bor i Korpilombolo eller Baku ". Detta är symbolik ! Jag trivs där jag bor men " lever fortfarande i farmors ankdam " ! Tar vara på den andan ! Den har hjälpt mig genom livet ! Oavsett... ! Entusiasm var ordet. oavset....!

Ja ! Då var det måndag igen !

Och med detta konstaterande " visar jag att demensen fortfarande hålls på avstånd " Och måndag för en pensionär " betyder inte nått suckande eller nån måndagssjuka " ! 
        Det " sias ju nu villt om hur hösten o vintern kommer att bli " ! Jag för min del tittar på fakta i nuet och vilka jag har facit på ! Idag på morgonen svensk tid har Grise Fiord -8 C, Verkhojansk - 6 C, Nukk 2 c och Mc Murdo Stn - 17 C ! Jaa, detta är  platser i världen som är intressanta att " hålla ögonen på " när höst och vinter närmar sig ! Och " kunskap om dom är inte så dumt att ha " ! Både du och jag är väl Världsmedborgare ? Jag kan avslöja så mycket att en av platserna ligger på ANTARKTIS !
                    Nu skall jag ut o motionera ! Inte ens det har jag facit på ! Men det hade jag på morgonens temperaturer ! 
                 Och idag tänker jag på att en av mina systrar fyller 70 år 3 oktober ! Det hoppas jag ochså att andra gör ! Jag själv har ungefär ochså 25 andra födelsedagar att hålla reda på !

En riktig utskåpning !

Och spelarna var väl de samma som förra året hos Man United ! 4-1 blev vinsten för Man City ! Bra försvarsspel och blixtrande anfall ! Grattis Man Citys tränare som ochså är NY på sin post ! Så de så !

Arsenal vann....

...och Man city leder över Man United med 2-0 ! Och Jan med sin surfplatta njuter ! Och Arsenal kommer att leda serien efter omgången ! Och Wenger blev nedskriven efter första matchen ! Nu har Arsenal inte förlorat en match sen dess ! Och jag hoppas att Man United får stryk !

Det ser vi fram emot !

Det behöver inte vara så stora saker jag ser fram emot i det dagliga livet ! För mig har inte allt med pengar att göra ! Vare sig jag är " fattig eller rik " !  Att motionera kostar inget t.ex ! Varken om man går ut med rullator i en kvart eller promenerar 1,5 timmar ! Det går att motionera i regn ochså ! Det får jag göra idag för  för en gångs skull så regnar det mer ihållande i Askersund, inga skurar ! Jag har tittat på datan, det är ett regnområde som rör sig öster ut ! Och varmare kläder än på flera månader får jag ta på mig !
          Och i em. vare sig det är regn eller inte, så visar dom 2 matcher på tv från Premier Leuge ! Först matchen Arsenal- Stoke sedan matchen Man. City - Man. United ! Sen ser jag fram emot deckarna Fader Brown och Foyles War ! 
          Ja,ja, jag vet ! Som världsmedborgare skulle jag gärna "vinna en slant  "för att kunna göra Världen " ! Det tillhör  bl.a. det jag ser fram emot ! Och något av det jag ser fram emot går att genomföra , en bussresa i Europa t.ex. ! Europa tillhör ochså världen ! Detta är "sådana morötter " som inte är ouppnåliga ! Men nu skall vi se vad som inträffar det här året ! Vardagsnöjet är ochså en realitet ! Om man är på " rätt spår " !

Det konstaterar jag....

.....att jag har samma livsglädje o entusiasm som när jag fångade vattenödlor o grodor i min farmors ankdamm på 1940-talet ! Och detta använder jag som sagt mlg även av idag vare sig jag bor " i Korpilombolo eller Baku " !

Jag trodde inte mins ögon !

Sitter här vid surfplattan ! Tittar på text-tv ! Ser att Örebro hockey slog Hv med 4-0  i Elitserien ! Det är bara att gratulera ! Och Örebro hockey ger experterna näsknäpp efter näsknäpp !

Sätter man inte chanserna så...

......går det så här ! Det fick Örebro erfara i matchen mot Ängelhom i superettan i  fotboll ! Laget slarva bort en 3-poängare  ! O som laget spelar nu har dom inget i allsvenskan o göra ! Det här duger inte ! Och 1-1 sluta matchen !

Jag är ju en handlingens man !

Som trots min ålder inte ger avkall på entusiasm o livslust ! Det tänker inte jag skämmas för ! Och är just hemkommen från några härliga timmar med 2 bra kompisar ! Och fick köpt det jag ville ha ! 
             Ja, ikväll är det fotboll på tv som gäller ! Örebro Sk har åkt till Ängelholm för en svår match mot hemmalaget. Falkenberg leder ju superettan före Örebro som hellst inte får komma efter i poängstriden om plats i allsvenskan eller kvalplats ! 3 poäng behövs men tyvärr har Örebro både Yasin o Gerzik avstängda !
 Ja, vi får se hur det går !

Jaa, det är inte så man tror sina ögon !

Kan ju inte se elitserien SHL, i hockeyn på TV ! Därför tittade jag nu på text-tv och såg att Örebro hockey tog 2 poäng borta mot Skellefteå ! Avgjorde på straffar !  Jaa, det är bara o gratulera till resultatet ! Mot dom som av en del experter " uttropats som seriesegrare !  4 poäng på bortais, när kommer den första hemmasegern ?
           Idag har jag tänkt att åka o handla lite ! Vi får se om jag hittar det jag vill ha ?!

Inte är det nån större klass på svensk klubblags-fotboll !

Idag satt jag o titta rätt mycket på matchen i Europa Leauge mellan Salzburg o Elfsborg ! 4-0 blev det till Salzburg ! Och det var en himmelsvid skillnad mellan lagen i kvalite, både försvars - o anfallsmässigt !  Österrike  är ju inte större än Sverige innevånarmässigt så det går väl inte o förklara bort med det. Damerna är kanske något bättre men inte så bra som på Umeås storhetstid väl !?
               Det är tur vi har landslagsfotbollen, där går det ju skapligt ! Elfsborg, ja inte är det nått höjdarlag och dom har blivit sämre !

Olika äro ödets lotter !

" Ibland undrar jag över vad som är rättvist eller inte rättvist " ?

Det har jag gjort nu !

Varit på min andra blogg där folk sidvänder från " alla jordens hörn " ! Hur vet jag det ! Finns statistik på bloggen ! Just nu och oftast på sistone så leder sidvändarna från Usa före Kina och Sverige ! Ibland är det sidvändare från Ryssland o Ukraina, nån gång från Hongkong, Armenien   o många andra länder. Jaa, naturligtvis även från Tyskland o Frankrike o Nederländerna. Nått "exotiskt"  jaa, Vietnam o Jemen har förekommit.
              Sen lägger jag ut egna videoklipp och även ibland ländernas musik  på bloggen ! Och världsmusik gillas av mig, det har jag sagt ! Från Kaukasus..... till Kina ! Från Libanon till Israel ! Från Haris Alexiou till Candan Ercetin ! Vilka länder kommer dom ifrån ? Och på samma gång som man diggar musiken lär man sig " alltid nått nytt om världen " som består av 200 stater o 7 miljarder människor som jag inte ens " kan få in i samma kulturella  rättvisefålla " !  Men alla är människor o släkt med varandra ! Och glöm inte att vi brunögda är 90 % av jordens befolkning ! Och släkt med de blåögda ! Hur man än vrider på saker o ting o vill ta på sig " humanismens tröja " 
          Och nu för några minuter sen sen fick jag en sidvändare från Kazakstan !

Nu blir det snart motion i den vackra naturen !

Jaa, det är en fantastisk motionsrunda den jag tar i Askersunds stad ! Gående i skogar o längs sjön ! O med stora nivåskillnader ! Det poängterar jag ständigt här ! Om jag är tjatig ? Jaa, det är jag av medfödd entusiasm ! O motion bertyder mycket för mig ! Och jag har support av min doktor ! Har ni 99 % syreupptagningsförmåga av 100 % ? Det har jag och det " skäms jag inte för  att prata om " ! Och håll käften Jante ! Att " du inte kämpar som jag gör " både när det gäller att skaffa mig kunskap om samhället o Världen och ger järnet på dina motionsrundor, kan inte jag rå för ! Och en motionsrunda nästan varje dag kan även vara 500 m med en rullator ! Jag ser ofta en del äldre som är ute med sina rullatorer ! Och jag pratar ofta med dom  och dom verkar ganska förnöjsamma !
              Idag blir det en motionsrunda som sagt ! De andra dagarna denna veckan har det varit andra aktiviteter, bl.a då doktorsbesök ! Vadå då ! Jag går så ofta på " livets stigar med entusiasm o livsvilja " ! Det tänker jag fortsätta med  som en liberal människa !
             Och kepsen vann jag på lotteriet på pensionärsföreningens månadsmöte igår ! Och pensionärsföreningen heter SPF Gemenskap och den denna lokalförening finns givetvis i Askersund ! Ja nu går jag snart ut på min motionsrunda, utan denna keps ! Har andra bl.a en som står ÖSK på ! Den har jag på mig när det blir lite kallare ! Alltid kan det " väl reta nån " ?

Jaa, det gör det ?

Vadå ? Det åskar faktiskt, eller har åskat lite på morgonen, vid västkusten och östra småland ! Kan det vara det varmare vattnet nu när det är kyligare på dagarna o nätterna ?

Klart jag är nöjd !

Alla mina favoritlag vann i den första omgången av Champions League i fotboll. För herrar ! Bayern München, Barcelona o Arsenal vann sina matcher ! Och för en del lag var det " godnatt ", det är det för mig ochså ! Kl är 23:23 svensk tid !

Jag glömde ju rubriken till kåseriet !

Jaa, Lennart Lundströms ! Den löd "Man har evigheten på sig men inte en sekund att förlora " .

Oj, vad roligt vi hade !

     Så här såg jag ut vid flera tillfällen, med glasögon ! Alla har väl kanske inte hör talas om honom, prästen Lennart Lundström som ochså är känd via radio ! Och hans humor passade mig, bekräftade mig, som bl.a. lever via känslan av förnöjsamhet och känslan över att inte ta ut elände i förskott och som kämpar mot det ständiga negativiserande av samhället i media mm. ! Jaa, han tog ochså upp en sak bland väldigt många och gjorde humor av den med glimten i ögat. Han kåserade om en hiss där 3 svenskar och en vallon stod ! Möjligt att han hade vallonska rötter i sig ! Och han tog då fram skillnaden i attityd ! Och sade att om det var nån som började prata så var det vallonen , de okända hisskamraterna hindrade inte detta !
                  Och när han hade slutat gick jag fram till honom och tackade för att han bekräftade en del av min livsinställning ! Och drog ochså denna devis för honom som jag sagt till många " Jag blir glad för varje dag där jag kan se  att det är väder ute " !
  Jaadå, det stämmer hans son är Kristofer Lundström som bl.a håller i programmet Kobra i SVT ! 
              Och idag var jag med och förberedde pensionärsföreningens månadsmöte ! Och det var på detta som Lennart Lundström höll sitt fantastiskt roliga o insiktsfulla kåseri !
 

Hur har vi det idag då ?

Jaa, när det gäller mig själv så har jag " livslust o framåtanda ". Det är märkligt att man kan ha det " så mycket fel som det är på ens eget land just nu " ! Det är väl bara " o flytta till Nordkorea eller Grekland " ? Där har väl de flesta "jämlikt dåligt " !
        Själv konstaterar jag att det inte blivit mycket med motionen denna veckan, men jag har gett mig själv " dispans " . Doktorsbesök i måndags, boule i tisdags o idag skall jag vara "smörgåsnisse " på höstens första månadsmöte för vår pensionärsförening ! Och en av dagarna torsdag eller fredag kan ochså bli motionsfri ! Sånt är livet ! Huvudsaken för mig var " att jag upptäckte att det var väder ute idag ochså " ! Det gäller att vara ödmjuk " mitt i allt gnällandet över att allt inte är bra nog " !
              Jaa, vinner man skottstatistiken med 45-13, var det väl o bara gör ett mål, då går det som det gör ! Örebro Hockey slog väl " lite knut på sig själv " efter segern borta mot Färjestad ! Spännde sig väl på hemmaplan av förväntningarna när dom igår mötte Leksand ! Såg inte matchen, har inte den sportkanalen som sänder elitseriens matcher !  Men jag förstår att Örebro missade ett antal målchanser ! Och nu skall vi inte " räkna ut dom o tro att dom kommer sist i Elitserien ", efter 2 matcher ! " En del   gottar sig kanske i skadeglädje men vilken serie ligger Rögle o MIF i " ? Hi,hi !

En sport på förmiddan o en på kvällen !

 Idag är det ju tisdag ! Och då blev det boule på förmiddagen som vanligt ! I kyligare väder än på mycket länge. Men i stället för att gnälla om detta tar ett boulegäng mer kläder på sig. Det har varit kyligare på nätterna ochså några dar ! Vadå då ? Jaa, kanske jag " tillhör dom få som är inomhus då " ?
         I kväll börjar ju Champions Leauge i fotboll igen. Och eftersom jag har den sportkanalen som visar matcherna så har jag några att välja på  ! Men i morgon kommer jag att titta på Arsenals match. Dom andra grupperna spelar då ! 

Har dom ändrat sin livsåskådning ?

Talibanerna i Afghanistan o Pakistan ? Jag kommer med fasa ihåg hur det var när dom hade makten i Afghanistan för en del år sen !  Idag läser jag att den Pakistanska skolflickan Malala Yousafzai tilldelats Amnestys Internationalsförnämsta utmärkelse 2013 tillsammans med Hary Belafonte  ! Malala skottskadades av talibaner  när hom kämpade för flickors rätt att gå i skolan. Jag vet att hon så småningom skickades till England för operation ! Torde bo kvar där !  Talibanerna ja ! Jag ser med fasa tillbaks på tiden för en del år sen då Talibanerna hade makten i Afghanistan ! Jag ser med fasa tillbaks på när skolflickor i Swatdalen i Pakistan attackerades för några år sen av talibaner med bl.a syra ! Swatdalen gränsar till Afghanistan har jag för mig !   Det är religiösa extrema fundamentalistiska grupper, organisationer i minoritet, som fördärvar för majoriteten religiösa i världen ! Liksom extrema grupper både på höger-o vänsterkanten fördärvar för politiska partier !         Vänsterextremism ? Jaa, då det finns ochså , även i den muslimska världen ! Har jag läst om vid nått tillfälle !

Vilken fascinerande match !

Jaa, den mellan Swansea Och Liverpool i Premier Leauge ! Och en man Swanseas Shelby var inblandad i alla 4 målen ! Matchen slutade 2-2 och 2 " idiotpassningar "  resulterade i båda Liverpool målen. O inte nog med det. Han gjorde själv ett mål och nickade fram till 2-2 målet !. Och om man ser till andra halvlek så var ett mycket fint spelande Swansea värt 3 poäng !

I kväll blir det både hockey o fotboll på tv !

Och det andra som jag missar ser jag på SVT-play nån annan dag ! Ja just det, först ser jag på hockeyallsvenskan, matchen mellan Västerås och Karlskoga, sen premier Leauge mellan Swansea och Liverpool ! Och det känns skönt att vara stark i anden o kunna konstatera o tycka efter eget huvud ! Jag vill inte någon enskild människa något ont men vänder mig mot " företeelser o extrema minoriteter ". Och så tycker jag inte om  "avundskap och ständiga utopiska löften och framtagande av uselhet när man inte själv har makten " !

Det går ju o prata i symbolik o realiteter !

"I det här landet får man ju inte förhäva sig som enskild bara i kollektivet " . Och " skall man räknas som humanist så skall man tillhöra ett kollektiv " " Och nu är det ju inte alla t.ex rika som är elaka o skor sig på kollektivet " Vi skall nog vara glada för att även de rika bidrar till välfärden via PROGRESSIV skatt " Progressiv skatt  skatt är skatt som tas ut i större andel ju större den(eller annan storhet skatten grundar sig på) är ! Detta gäller naturligtvis även när det blir skattesänkningar. Och jag har både " rika o fattiga kompisar " ! Men jag ser till människan när jag värderar dom !             Idag har jag " återigen haft en bra dag på jobbet " ! Mitt blodtryck var bra, pulsen låg , syreupptagningsförmågan 99 % av 100 ! Och PSA-provet visade 2,6 , sjunkit mycket !           Är man en ödmjuk människa " när det gäller liv o död " så anser inte jag att jag förhäver mig när man pratar att  hittills på 8 år har det motionerats nästan hela Sveriges längd. Då är inte det "vanliga" gåendet o cyklandet inräknat i statistiken ! Dessutom är jag nöjd och har förmåga  till framtidstro ! Oavsett om " rätt parti " har makten eller inte ! Sen lever vi ju i en demokrati " vare sig rätt parti har makten eller inte " ! FOLKET avgör !          Och jag mår bra som människa o egen individ o farfar " vare sig jag har 100 barnbarn eller 1, vilka än avstånden är ! Och vare sig jag bor i Sverige eller inte " !

Jaa, god morgon på er !

Jaa, jag följer ju det Tyska valet ! I går var det lokalval i Bayern ! Valet till Bundestag kommer på söndag !  Väntad framgång för CSU " systerparti"  till Angela Merkels CDU. Desa partier kallas ju för konservativa ! Inte tycker jag att dom är mer konservativa än andra partier,inte om man ser till retoriken iallafall ! Tiderna förändras, det är inte som det var på Marx dagar på 1870-talet !
             Och som jag tänker som liberal så uppfattar jag inte mig som konservativ ! Mest konservativa är väl i så fall " ytterligheterna på vänster-och högerkanten " !

Sådana program är toppen !

Har precis sett 3 o sista avsnittet på play av naturprogrammet Svartbjörnens liv i Minnesota ! Jaa, vilka närbilder på björnarna o vilket förtroende dom visade för filmaren ! Och hur dom accepterade honom o de andra som värnade om dom !

Det var inte dumt !

Nu kan jag lägga in filmklipp med ljud från min lilla kamera på min andra blogg där människor från många olika länder sidvänder, sidvisningar ! Började häromdagen med sång ! Idag lade jag in en filmsnutt från strandpromenaden i Askersund !

Det trodde jag verkligen inte !

Nää, ! Jag är ju  förtjust över att  Örebro hockey tog säg till Elitserien, SHL ! Men inte kunde jag tro att dom skulle slå Färjestad borta i pemiärmatchen ! Och på tisdag möter Örebro hockye Leksand hemma ! Lapp på luckan ?
              Som sagt Örebro slog ju Färjestad på straffar och tog 2 poäng ! Leksand fick stryk mot Brynäs hemma ! Och hade svårt med Örebro i kvalserien till elitserien i våras ! Det  enda som jag tycker är tråkigt är att elitserien visas på ett annat TV-bolag. Och konkurenten som jag har  som visar Engelsk fotboll från Premier League bl.a. visar ju hockeyallsvenskan ! O där är inte Örebro med längre !  Visserligen visade 4:an Leksand- Brynäs men det var kanske en engångsföreteelse ?
       Jaa, hockeyallsvenskan går ju att se för min del ! Och då kommer jag att hålla på Södertälje o Djurgården ! O i Elitserien hålls det på Örebro o Leksand ! Örebro är ju uträknat redan av experterna som tror dom blir sist i elitserien ! Vi får väl se, dom har haft fel förr !
         Jaa,ett av mina favoritlag Arsenal ligger nu i toppen på Premier Leauge ! Slog Sunderland borta ! Har bara förlorat  premiärmatchen mot Aston Villa ! Men laget har många skador, har jag förstått ! Särskilt på fowardssidan ! Men vilket nyförvärv i Özil dom fått ! Och Vermalen kom in mot slutet för Arsenal, varit skadad länge ! O sen undrar jag om Mertesacker som spelat så bra ett tag ochså är skadad. Var inte med i Arsenal i går !

Jaa, vilken sportdag det kommer att bli !

...framför tv:n ! Innehållande trav, fotboll och ishockey ! Det kommer att bli " goda mackor och god sport " intagandes i soffan.
Ishockey jaa, hockeyallsvenskan har ju redan börjat men idag börjar ochså Elitserien, omdöpt till SHL , Svenska hockey ligan ! Och det betyder att Örebro hockey spelar där igen efter många år, möter Färjestad borta idag ! Ingen lätt uppgift ! Tyvärr så har jag inte råd att även ha kanalen som visar matcherna i SHL ! Men nån enstaka visas kanske i 4:n ? O datorn får pausa o det blir deckare som löser gåtor i kväll på TV !
Och idag håller jag tummarna för att jag skall få 7 rätt på travsystemet, loppen går på Färjestad, att Arsenal slår Sunderland i Premier League och att Örebro hockey slår Färjestad !
Och nu skall jag gå att lämna in de små travsystemen och sedan kommer goda mackor med kyckling att fixas. En behöver energi när det skall " sportas i soffan " ! Apropå mat så finns det många kryddor här i livet t.ex sport o musik ! Men idag blir det bara sport !

En av mina kompisar skall åka till Turkiet..

Kanske har han redan åkt ?Och jag tillägnar detta foto till honom och det Turkiska FOLKET !  Om mannen på bilden har varit i Turkiet ? Jaa, visst har jag det !

Det frågar jag mig ibland !

" Om man är mindre empatisk, humanistisk eller demokratisk  när man kan se det som även är gott och bra i Sverige o Världen ? Och dom som inte gör det har jag stor empati för ! "

ÖSK vann !

I superettan i fotboll över Assyriska ! Och Sundsvall fick oavgjort hemma mot Örgryte. Det 3:e laget i toppen Falkenberg spelar i omgången mot Brage borta ! Tar dom 3 poäng där så leder dom serien ! Före Örebro !
Jag såg ju på matchen i TV och var lite irriterad ibland. Över missad straff som verkade "panikslagen" och andra missade målchanser ! Men resultatet var rättvisst ! Men när Örebro tog ledningen i andra halvlek och Assyriska kvitterade nästan omgående, ganska sent då " sa jag några väl valda ord " Men vad glad jag blev när vår hjälte Yasin gjorde 2-1 i 90 minuten !
Nästa match är mot Ängelholm borta om nån vecka ! En mycket svår match, o där blir jag glad om dom får oavgjort ! Beroende på att både Gerzic o Yasin är avstängda då ! Onödigt o lite klantigt ! Men dom här 3 poängena var viktiga ! Och jag har NJUTNING som tagg ! Njutning är ett bra ord. Ett positivt engagerande ord !

Så är det ju här i livet !

Till slut så stänger kiosken ! Det är ju sant men i det här falllet så är det kioskerna i hamnen jag menar !
             Men är det fint väder så kanske nån öppnar på helgen ! Nästan alla bord är bortplockade ! En sommar går ju fort men årets har varit helt suverän, åtminstone i det här området ! Och september räknas väl till hösten men om man ser till temperaturen så räknas det kanske som sommar ännu ? Jag har ingenting emot årstiderna men jag vill absolut ha varma sommrar o snöiga vintrar !
         Och idag var det kav lugnt på sjön ! Och som sagt varmt o skönt .
    
                   Och ikväll, har ju nämnt det, så har vi matchen i superettan mellan ÖSK och Assyriska på Berhns Arena ! ! Intressant match Assyriska är inget dåligt lag ! Men visst hoppas jag på 3 poäng ! Men  idag börjar Hockey allsvenskan som man brukar kunna se på TV ! Men hockey Örebro har ju gått till elitserien o kanalen som visar den har jag inte !  Men så är det ju nuförtiden sporterna " går in i varann " ! Och "sköter sig" Örebro SK de  sista matcherna så hamnar dom ochså i högsta serien !
 

Jaa, då kom superettan i gång igen ! Efter Vm-kvalet .

Och i kväll spelar Örebro Sk:s herrar mot Assyriska på Berhn Arena ! O matchen går i tv ! Det gläder jag mig åt ! Jag titta efter nu på Superettans hemsida ! Den sista omgången går 2 november !  O då spelar Ösk mot Ljungskile borta. Men Örebros sista hemmamatch går mot Gais den 27/10 ! Den hoppas vi på ! Live !
         För övrigt har jag inte tittat mig om i världen på nätet ännu. Och nästa val som jag bevakar noga är Tyska valet som är nästa helg har jag för mig !

Jag har precis sett filmen Flight 93 på Tv !

Filmen handlar om det planet som kapades och inte nådde sitt mål den 11 september 2001 ! En del av dom manliga passagerarna försökte ta över planet när dom förstod vad det handlade om...men under tumultet så störtade det och alla omkom givetvis ! Arma människor, arma anhöriga som råkade ut för detta ! Och dödsångesten...nää det är inte mer att kommentera..... 

Jaa, vad hände den 11 september 2001 ?

Jaa, det var nog bland det mest avskyvärda jag hört o sett på Tv ! Terrorattackerna mot civila o militära mål i Amerika ! Bl.a. mot World Trade Center i New York. Flygplanen med passagerarna som styrdes mot byggnaderna ! Personen som fotograferades när han eller hon hoppa ut från den brinnande byggnaden !
      Jag kom hem på eftermiddagen o slog på tv:n ovetandes ! Och då såg jag när det visades när flygplanen flög in i byggnaden ! Jag trodde det var en skräckfilm som visades ! Innan jag förstod vad som hänt ! Jag tänker på dom som omkom ! Och jag tänker med fasa på dom som satt  i flygplanen o förstod vad som var på gång ! 
 

Det är bara att skratta åt det !

På en löpsedel såg jag idag " så här blir vädret där du bor i höst " !

Vad väljer du ?

I måndags hade jag en usel motionsrunda rent fysiskt ! Idag en utmärkt motionsrunda rent fysiskt ! Kände mig 10 år yngre. Hjärtat "spann som en katt" !
        Jaa, den var ganska påfrestande måndagsrundan ! Men vilken runda hade du ansett du skulle tänka o fokusera  på ? För min del var inte valet svårt utan att nonchalera måndagsrundan ! Det var dagens runda !
          Lite så är det om man ser till vår värld ! Den är inte enbart god eller ond, inte enbart vit eller svart ! Utan att nonchalera det onda eller svarta så vill jag för mänsklighetens skull tänka o fokusera på det goda o vita !!!!
                Tyvärr är det ju så att det t.ex. i Sverige fokuseras på det svarta o onda i media. Det går mera hem hos folk än att skriva om det goda o vita ! Ofta har det negativa politiska undertoner ! Vem vill skriva om nått positivt " om inte rätt parti har makten " ! Ändå så är Sveriges befolkning bland de 5 lyckligaste i världen ! Och Sverige ligger bland de 6 främsta när det gäller bl.a. välfärd o miljötänkande ! 

Vinner den som "skriker mest" ?!

Eller den som tjänar på " på det ena eller andra rent ekonomiskt o miljöpolitiskt " ? Jag tänker på det här med enegieslagen , dom som genererar el  till folken !
     I dagens Aftonblad läser jag på nätet följande rubrik. FORSKARE: VI GÅR MOT GLOBAL NEDKYLNING.
       Man har ju redan fått dubbla budskap ang. värmeökningen på jorden de senaste 11-15 åren + andra olika åsikter ! Jag själv ser ju att det på vissa platser i Arktis redan är minus i temperaturen ! Och på Antarktis var det på Mc Murdo stn. häromdagen -30 C. Extremly Cold som det uttrycktes. Minus i Antarktis har dom ju vinter nu ! Men uttrycket extremly cold !
 Jag för min del tycker " att man ständigt skall skåda myntet på båda sidor vare sig det gäller Syrien eller klimatet " Och mycket har med" lobbyistisk, populistisk, politisk, miljöpolitisk propaganda att göra " , anser jag !
 

Vilken rysare det kommer att bli !

Jaa, Sverige vann ju mot Kazakhstan i VM-kvalet i fotboll med 1-0 ! Men Österrike vann mot Irland med 1-0 ! Och Sverige och Österrike möts på Friends Arena i mitten av oktober ! Sen har Sverige Tyskland kvar och Österrike Färöarna ! Detta bäddar ju för " världens rysare " mellan Sverige o Österrike ! O herrfotboll är det fråga om !

Isaksson har mer att göra !

Inget vidare spel tycker jag ! Tur att vi har 1- 0 mot Kazakhstan ! I VM-kvalet i fotboll ! Ja , vi behöver nog ett mål till snart i andra halvlek ! Och konstgräs tillhör numera reliteter att spela på !

Nää,man ändrar väl inte på ett vinnande lag !

 
Och Johansson kom ju in i förra matchen i stället fär Lustig ! Vad gaggar han nu om ? Joo, Vm-kval matchen i fotboll mot Kazakstan i kväll ! Börjar 18, visas på tv ! Spännande ! Och efter den kan man se matchen i samma grupp,Österrike mot Irland 20:45 ! Vilken fotbolls kväll !
      Jag tror o hoppas att Sverige vinner sin match och hoppas även att Österrike o Irland spelar oavgjort. Detta kommer att gynna Sverige väldigt med tanke på kampen om andraplatsen ! Får tiita på en tabell !
      Jaa, Sverige leder med 3 poäng före Irland o Österike som har 11  ! Och sen har Sverige både Österike o Tyskland hemma i oktober ! Det blir sevärda matcher  !
           Nå, vad tippar jag nu inför kvällens matcher. 2-0 både till Sverige o Österrike !  Tror Österrike trots allt är bättre än Irland ! Och för att inte trampa nån feminist på tårna så meddelas att det gäller herrfotboll ! 
                  Och så här grönt o lummigt är det fortfarande utanför  min balkong ! Kallades inte fotboll för den gröna mattans schack av någon från fornstora dar ?

Det här med rötter !

Det är väl så att det bara är intressant när det gäller kändisars ! Vanligt folks rötter är väl mest blaha ! O mera till " förtret " !

Vem tror du att du är ?

Den frågan kommer att ställas till ett antal kändisar i det populära tv-programmet med rubriken Vem tror du att du är, nu i höst ? Ja, när det gäller mig själv så har jag ställt mig den frågan när det gäller min mormors utländska släkt där jag inget vet från ca 1830 o bakåt i tiden !
Inga platser, inga namn på generationerna innan ! Det har jag på de andra från morfar, farmor o farfar ! Och det är många andra för utom jag som är intresserad av dessa frågor ! Och kändisarna, får ju hjälp via tv-kanalerna både de svenska o utländska. Den amerikanska förlagan har ju ochså gått i tv här hemma i Sverige ! Dessa programserier har blivit mycket populära ! Och det är klart att sådana här program går hem för det är kändisars rötter o gener det handlar om ! Och en icke kändis, äldre pensionär som jag som är lika intresserad hade ju aldrig klarat det på egen hand ekonomiskt t.ex. !
                  Det här fotot är från 1938 ! Det är min kära mor som håller mig ! Och när jag döptes så var min mormor min gudmor ! Och det är då min mors o mormors kvinnliga släkt som mest är " dold i mörker "  bakåt i tiden och även till en del på mormors fars sida ! Jag gör så gott jag kan i denna intressanta fråga men känner mig väldigt hjälplös på samma gång som det är ett spänningsmoment i mitt liv !

Jaa, valet i Tyskland blir nästa intressanta val !

I Norge så gick valet som väntat ! Regeringsskifte om de 4 borgerliga partierna kommer överens ! O det gör dom väl !  Jaa, det är rätt intressant att se alla förklaringar till regeringens förlust ! Så blir det ju alltid ! Nästa år är det 2 val ! Det svenska o Danska ! Det Danska kan ochså komma att ske 2015 har jag läst. Siffrorna för S i Danmark är ju katastrofala läste jag här på nätet och det är ju statistiskt säkerställt, de är så  påfallande mycket mindre !
            Jaa, I Island åkte ju för ett tag sen den socialdemokratiskt ledda regeringen ! I Finland är verkligen en samlingsregering som  består av partier från höger till vänster med höger-statsminister !
                Det kan ju bli så att det bara är i Sverige som det kommer att bli en S-regering i Norden så småningom !
    När det gäller valet i Tyskland så PEKAR allt på att Angela Merkel får sitta kvar, går bra för Tyskland just nu !
            

Det blir intressant !

Hur valet i Norge går ! I I Australien åkte ju den socialdemokratiska regeringen efter valet för några dagar sen. Det skrivs det inte så mycket om konstaterar jag ! Jaa, i Norge VERKAR det gå samma väg i dag ! Tydligen har det inte hjälpt, tycker jag som liberal att " köra med högerspöket " i Norge ! Det går nog inte o använda sig av " högerspöket längre " i politisk propaganda  ! Jag tror inte " högern längre vill folket eller arbetarna illa "
                   I demokratier får vem rösta på vem man vill utom Nazisterna t.ex. Åtminstone i Sverige.., o en del andra läder  ! Men några partier byter ju namn. Jag tycker varken om Nazister eller kommunister ! Dom kan inte tvätta bort sin blodiga historia ! Visste ni att Stalin tagit  livet av fler människor än Hitler gjorde. Märkligt att folk röstade på dessa partier men egentligen hade dom inget val i en enparti stat !
                 Jag konstaterar ochså att det blir roligt att läsa alla " bortförklaringar från statsvetare, media o  partier åt vänster " om regeringen förlorar makten i Norge ! Men man vågar väl inte gå så långt som att " förklara att det kändes nästan som en statskupp " som en partisekreterare i Sverige gjorde för en del år sen ! Det säger verkligen något om hur det partiet o dess politiker anser om sig själva ! Det var lätt förr när det bara efter andra världskriget   gick uppåt i Sverige och delar av världen. En viss nedgång börja väl på 1980-talet. Och sen kom den svenska krisen i slutet på 1980-talet o framåt. O sen 2 efter varann några år efter 2006. O det är dom som sätter sin prägel på världen nu ! Det får alla sorts regeringar erfara !
              Och val är intressanta dom kommer jag ochså att behandla här i fortsättningen ! Efter det Norska har vi det i Tyskland ! Och visst angår det mig och Sverige !

Då avslutar vi mitt besök !

     Med den här bilden från soldattorpet där den indelte korpralen Kleingardt och hans fru avslutade sina dagar på 40-talet, antar jag ! Men jag och mina lekkamrater fick en liten insyn av en tid som tillhör det förflutna ! Vill man läsa om Indelningsverket som upphörde på början av 1900-talet och efterträddes av den Allmänna värnplikten så är det upp till var och en . Jaa den här uppdelningen,Indelningsverket, där man t.ex. samlade kompanier från socknen visade sig skapa starka armeer med kort varsel så att säga !
               Jag snyftar inte över nostalgi ! Jag är glad att över att ha fått vidga mina vyer här i livet " både bakåt o framåt i tiden " när det gäller min tidsera !
                 Från slutet av 1950-talet ! Och vapnet är en kg ! Som ochså tillhör en svunnen tid !

Rapport från mitt smultronställe !

 
Alla har väl ett smultronställe oavsett dom har bott kvar på samma ställe eller inte !? Och anknutet till uppväxten !?.Dom som bott kvar på samma ställe har kanske svårt att förstå dom som växt upp nån annan stans och under en annan tidsålder !?
Jag har idag bl.a träffat gamla kompisar o släkt som jag kännt i 70 år ! En släkting är 86 år och still going strong ! Jag har ochså gått och fotograferat, både med kameran och surfplattan ! Har bl.a fotograferat ett soldattorp som bevarats ! Dit gick jag och mina kompisar o hälsa på på 40-talet ! Och den före detta indelte korpralen Kleingardt levde fortfarande då ca 90 år gammal ! Det gällde ochså hans fru ! Alla som träffat en livs levande indelt soldat, räck upp en hand ! Och jag och mina lekkamrate minns att hans fru bjöd på riskakor o saft !

            Texten uppe skrevs på surfplattan direkt för ca 5 timmar sen på plats. På kortsidan i skuggan av huset ! Och nu är det datan som gäller i hemmet. Fotona är alltså  påklistrade nu ! Bara för att visa vad jag talar om !
 Sven-Arne min gamle lekkamrat sen 40-talet då kom och hälsa på mig. Och damen till vänster är släkt i släkten och den andra damen är en av hennes kompisar ! Jaa, Sven-Arne o jag ptatade som vanligt om tiden på 40-talet då vi lekte här. Och den andre lekkamraten Rolf pratade jag med i telefonen.Tyvärr kunde jag inte följa med honom o frun på fotboll  ! Kif Örebro skulle spela mot Umeå på em. Och vilket härligt väder vi hade och har !
 

Ja då är det natti, natti......

....från smultronstället där farmor o farfar tittar ner på mlg !

O inte nog med det....

Vädret verkar bli superbt !

Idag har jag en del i nuet att se fram emot !

Som självutnämnd världsmedborgare så är " inga avstånd för korta eller för långa " !

Ja, det gick vägen !

Och det var roligt bl.a för den ifågasatte Erik Hamren ! Som väl inte har ett fantastiskt matereal att tillgå ! Inte som för 10, 15 år sen ! Grattis Sverige till segern i Vm-kvalet i fotboll mot Irland ! Och jag fick rätt i mitt tips ! 

Spännande !

Nu Får vi se om Sverige gör ett till mål till ! O det gjordes precis ! Kredit till Anders Svensson som gjorde målet o till Zlatan som slog passningen !

Ja nu börjar den snart !

Vm-kval matchen mot Irland ! Jag sitter här framför tv: n med min surfplatta ! Jag tror sm jag sagt ! 2-1 till Sverige !

Jaa, det måste jag visa !

Jag har även hunnit med o sola litet efter brev-duverundan som tog 2 timmar o 15 minuter att gå med omtalad paus för bananätande o surfande på plattan !
 
   Vilken grönska ! Fotot togs från en bänk alldeles nära huset där jag bor  ! 50 meter ifrån, nått ! Det är flera timmar till fotbollen, vm-kvalmatchen borta mot Irland börjar Men en viss förväntan o spänning känner jag !

Jaa nu sitter jag och tar igen mig !

Efter att delat ut all pensionärspost i ett stort område med mycket gator. Här skulle jag inte vilja vara sommarvikarie på posten ! Jag har ätit en banan och sitter på en sten, surfar på plattan och njuter av det fina vädret ! Och det var allt från Jahans intressanta och livgivande värld , för nu !

Idag blir det en spännande afton !

Jaa, Sverige möter möter Irland i Vm-kvalet i fotboll till Vm i Brasilien nästa år ! Herrlandslaget är väl bäst att jag tillägger ! Prata om måstematch ! Båda lagen behöver antagligen 3 poäng ! För att kunna gå vidare ! Detta blir en nagelbitare ! O givetvis sänds matchen i Tv. Och många andra kvalmatcher går i Europa och andra världsdelar väl ?
          Idag skall jag vara brevduva ! Fredsduva skulle jag ochså vilja vara, men det är nog en omöjlig uppgift i en värld som består av  200 länder, nånting, och över 7 miljarder människor ! Skall gå en lång runda nu på förmiddagen o dela ut post till pensionärskolleger i föreningen ! Och det fina vädret verkar fortsätta  ! Och det hoppas jag det gör även i helgen ! Och så håller vi tummarna för Sverige ! Som vinner med 2-1 !?

Oj vilken utspelning !

Ja Wavrinka körde över Murray ! Det var inget snack om det ! Nu blir han intervjuad på franska ! Så han är en franskspråkig Schweizare ! Och jag tycker det är kul att recensera matchen på min surfplatta ! Eller annat på tv i nuet !

Jag håller på Wavrinka !

Och han vann första set!

Intressant match !

Tennismatchen i Us Open mellan Murray o Wavrinka som spelas just på Tv . Den kommer jag att följa till den är färdig ! Verkar bli en jämn match !

Det är ganska märkligt !

Det här med att alltid ha " syndabockar i Världen ". Detta har ju mycket med världspolitik att göra, en del bifaller o andra förkastar ! Sen att ett lands folk lider oavsett revolution eller inte har ju med politiska ståndpunkter att göra ! I vissa fall är det helt självklart i andra inte.
             USA och ISRAEL får ju mycket skit nu för tiden ! Jag frågar därför varför ingrep t.ex världen inte när Saddam Husseins trupper gasade ihjäl 5000 Kurder i Halabaja 1988 ! Varför ingrep inte världen när folkmordet i Rwanda pågick, 800000 människor dog ! Kanske den " Rekordeliga Vänstern " kan svara på detta ?
             Många försöker göra sig bättre än vad dom är ! O i princip kalla sig för bättre humanister än andra vare sig dom har på " agendan att utrota Israel o judar eller inte "
 

Det blir väl en dag som alla andra !

Jaa, det är nog riktigt att ha ordet väl med ! För vad vet jag om det ! Och jag tycker inte den ene dan är sig den andre lik ! Inte ens när jag går samma motionsrunda 4-5 dar i veckan för det mesta ! Att ha en tråkig tillvaro i vardagen ! Nää, det är inte något för mig ! Att livsnjuta i vardagen går bra om man har ett öppet sinnelag ! Men är man då intresserad även av världen i övrigt och kommer underfund med att man är världsmedborgare p.g.a." kunskap o tillhörighet ", intresse för sport, världsmusik, mm. det förgyller naturligtvis ens vardag ! Det känns på nått vis att man/ jag " alltid har nått på gång " både i hjärnan o i benen ! Typ !
Gårdagen, tennisen ! Jag såg en spännande match mellan fransmannen Gasque o spanjoren Ferrer som fransmannen vann kanske lite sensationellt över världsfyran Ferrer ! Och om president Obama får man tycka som man vill ! Och vilken utsatt position han har ! Men oavsett så verkar det vara en " person som man gärna ätit middag med ", typ ! Fotot ! Taget 2007 ! Tänk på programmet om TIDEN i Vetenskapens Värld ! Ingen har koll på den " absoluta sanningen " !

Vad gör man inte för att få braskande rubriker

..eller väcka uppseende i mediavärlden ! Bomb vid Åhlens var en skokartong, upphittat vapen på hotell glömt av polis vid toalettbesök ! Världens enligt min åsikt ensidigt mest " vänstervinklade tidning med usel journalistik " rapporterade misstänkt bomb på Centralstationen, dementerades av polisen ! Och kvällspressen i Sverige är så usel i sin journalistik så ibland undrar jag om det enda dagens journalister som t.ex.  gått på Journalisthögskolan " bara lär sig är att sätta braskande överdrivna rubriker " ! Och vad vet dom om t.ex Hamas agenda mot Israel o judar ? Eller fiendskapen mellan de Sunni-och Shiamuslimska ledarna som mycket är " roten till det onda i en del Arabstater och Muslimska länder, till stor olycka för FOLKEN där ! ! 

Imponerande tal och svar på " försåtliga " frågor !

Det tyckte jag Obama klara bra, presskonferensen. Sen är ju vi inte eniga om missiler mot Syrien ! Och jag tycker det är/var en bra ide att fira Raoul Wallenbergs minne i Synagogan i S-holm efteråt idag den 4 september. Och jag har alltid tyckt att förre statsministern Göran Persson klarade sig bra i internationella kretsar ! Och detta tycker jag ochså Fredrik Reinfeldt gör ! Men har får säkert " skit som vanligt från dom som aldrig gör fel " !
          Sen kan vi väl avsluta detta med ett foto från dagens motionsrunda !
               Jaa, herrarna som träffas i Stockholm kan ju få den här " blombuketten " av mig ! Den är även till Raul Wallenbergs minne och FOLKET i Syrien som lider och blir utsatta för kulor som inte bryr sig om " om dom kommer från höger eller vänster !!!  Eller från Assad eller revolutionärerna !!!
                
               

Jaa, det tycker jag är viktigt !

Att ett litet land kan få besök av världens mäktigaste man, President Obama, tillika överbefälhavare för sitt land USA ! Men lite " hysteri " blir det ju över det hela, många råd om vad statsministern skall säga o inte säga men i det hela har väl inte Reinfeldt mer o säga till om i sammanhanget är Löfvén t.ex. ! Jaa, och vad än vår statsminister säger så kommer han att få kritik av oppositionen o andra ! Det som alltid har förvånat mig är när man sätter " gloria " på en enskild människa .,oavsett politisk tillhörighet ! Och sen skall vi inte blanda ihop Demokrater i Usa med socialdemokrater i Sverige p.g.a. ordet demokrater. Obamas parti liknar i så fall mer liberalerna, Folkpartiet i Sverige, sägs det av någon statsvetare ! Läste jag när Obama blev vald till President första gången !
               För min del blir det att titta på tennis i kväll och något nyhetsinslag under tiden på surfplattan ! Som bara användes på kvällarna hemma. På dagarna i hemmet är det datan i ett annat rum som gäller !

Det är jag ochså !

Va pratat du om Gubbe ? Joo, jag anser att jag är en riktig fighter själv ! Det är därför jag t.ex gillar Viktoria Azarenka o Maria Sharapova ! En vitryska o en ryska med olika bakgrund. O dom har fått fighta sig fram från enkla förhållanden i unga år ! Men numera har dom sin framtid säkrad ! Viktoria bor numera i Monte Carlo o Maria i USA sen unga dagar ! Och även Elena Dementieva var en riktig fighter när hon spelade !
           Jaa, vädret ja ! Idag när jag vakna så var det väldigt dimmigt ute ! Det tillhör ochså högtrycks-väder så här års !
      Motion ! Nu har dom kommit med en ny vetenskaplig undersökning som visar att intensiv kort träning är lika bra som längre motion för kondition o vikt ! Vad tjänar dom som kommer med dom här " ideliga motsägande undersökningarna som ändrar sig vecka efter vecka " ! Det är väl inga dåliga pengar när media bassunerar ut dom med braskande rubriker " ! Jag för min del tänker inte avstå från min härliga motionsrunda längs t.ex strandpromenaden i Askersund ! Vilka braskande rubriker än media kommer med ! Är det någon som har hört talas om " dubbla budskap " ? Det finns både inom t.ex  politiken, klimatet, maten via braskande rubriker i dagens mediautbud ! Det gäller verkligen o fightas o vara sin egen " guru " o tro på sig själv. Tyvärr genomskådar inte alla detta " spel för galleriet " med ideliga dubbla budskap !

Viktoria är en fighter !

Hon vann till slut mot en bra spelande Ana Ivanovic ! Och Mats Willander gillar henne skarpt , det förstod jag på intervjun efteråt ! Och det är Us Open i tennis jag skriver om! Och efternamnet på denna min favorit är Azarenka !

När man talar om.....

....Azarenka så spelar hon just nu mot Ana Ivanovic ! Och ligger under i första set ! Och när jag titta på text-tv här på surfplattan såg jag att Federer förlora mot Robredo och längre kom han inte i turneringen ! Ja nu får jag koncentrera mig på tjejerna på banan !

Ja, det blir det !

I går avbröts ju tennisen från US Open p g.a. regn ! Jag tycker om att se på tennis och i kväll verkar det inte vara mycket annan sport för utom frågesporten Vem vet mest ! Det brukar jag se på, alltid något nytt som man lär sig !
Tyvärr är ju Sharapova skadad så jag håller på min andra favorit Viktoria Azarenka. Vilka amazoner ! Hos herrarna är det Federer som är min favorit som tennisspelare. Och jag vet att han inte är bäst längre men min favorit är han, eleganten ! Ja, det var väl det hele !
 Det här är väl ett foto taget för några, flera år sen men det får duga ! Heja Roger, du är den störste manlige tennisspelaren genom tiderna, anser jag !
 Viktoria Azarenka är inte så gammal ännu ! Hoppas att hon har många år kvar i toppen ! En tjej med temperament !
 Men den här tjejen var jag svag för när hon spelade för några år sen ! Den scharmiga ryskan Elena Dementieva !

Jag anade att det skulle bli så fint väder !

        Det här fotot från strandpromenaden tog jag när jag cyklade till boulebanan inte långt härifrån ! Och det är ju skärgård inte långt  från stranden ! Alldeles vindstilla var det, varmt o skönt, och av nattkylan fanns inga spår ! Och jag kan min läxa så det visste jag att det skulle bli sånt här väder !
         Jaa, boulespelet ja !  Jag var med i det vinnande laget ! Och jag tror att vi bara missat boulespelet på tisdagarna p.g.a. regn en eller två gånger sen i våras !
 Och här är en del av gänget som väntar på att börja spela !  Ja nu får jag in på nätet o se vad som hänt i världen. Jag vet att det finns positiva saker men dom skrivs aldrig om. Sen vill jag prata om att häromdagen var det 0 C i Grise Fiord,  - 4 C i Verkhojansk och - 20 C på Mc Murdo stn. Grise Fiord ligger i Alaska , Verkhojansk i Sibirien o MC Murdo Stn. i Antarktis ! Det kan vara bra o veta för det finns en del dubbla budskap om issmältningen i år ! Och även om temperaturhöjningen på Jorden de senaste ca 15 åren ! Och som jag har  sagt innan ! Man har inte ens facit för morgondagen ! Jag tänker inte ta " ut några katastrofer i förskott  o ta politiska poäng på dom " !
 

Visste ni det...

...att det går en svensk på ca 130 kineser ! Eller 1 svensk på ca 30 amerikaner från USA, nått sånt (OBS Amerika består både av Nord-och Sydamerika !) En proportion som gör att jag tänker efter ! Men det är  klart jämför vi oss med Luxemburg så.... ?
     På en vecka har fler kineser än svenskar sidvänt på  på min andra blogg som jag har ! Därför kom jag att tänka på att det var " väl inget märkvärdigt " ! Inte heller att det  är flest sidvändningar från USA ! Detta är bra när man kallar sig för världsmedborgare !
           Jo då , idag blir det boulespel vid den vackra strandpromenaden i Askersund i väder som var kyligt i morse o blir soligt o varmt på dan ! Vad beror då det på ! Högtryck är på gång ! Och det vet vi ju ochså ? Att på vintern betyder högtryck oftast att det är mycket minus på nätterna men härligt soligt på dan ! 
          Och den tekniske och unge tysken Mesut Özil har gått från Real Madrid till Arsenal . . Med dom skador som Arsenal har i truppen så var det bra !
              Men även på den här bloggen har jag några utländska besökare såg jag. Nyligen har det varit nån besökare från Colombia, Usa och Ungern . Men även här är nån, några besökare varje dag från många olika länder ! Ser jag på statistiken.Och har sett !
 

Inga missuppfattningar hoppas jag !

Jag skriver på surfplattan o pratar om o recenserar vad jag ser på tv ! Men häromdagen såg jag president Obamas tal från Vita Huset på surfplattan !
Tennisen bröts p.g.a regn, såg lite av matchen mellan Falkenberg o Assyriska. Den vann Falkenberg som jag imponeras av ! Och nu leder dom serien !
Men det mest intressanta var att titta på Vetenskapens värld som sagt. Och nog knaka det lite i hjärnan när man skulle hänga med i det hela. Med tidsbegreppet ! Logik är kanske ett invant tankesätt men ..... vi begriper kanske inte allt som kanske är " det logiska p.g.a. invanda o präglade beteende o begrepp " !?

Ja, det gör jag med min surfplatta !

Innan matchen mellan Falkenberg och Assyriska börjar i superettan i fotboll . Vinner Falkenberg tar dom över serieledningen från Örebro ! Det är tennis jag tittar på !

Min hjärna förstår inte allt..

-- o det är det ingen annans hjärna som gör heller, varken vetenskapsmännens eller andras ! Det är jag säker på ! Och därför finns inte förklaringar till allt här i livet, sen får man tro på det ena eller andra ! . 
            En gång tänkte jag på min gudmor, ochså min mormor, när jag gick längs strandpromenaden ! Om när jag t.ex var med henne i Katolska kyrkan varje morgon när jag besökte henne i Stockholm som barn på 40-talet ! När jag kom hem slog jag på radion ! O vad hörde jag i den ? En Katolsk gudstjänst från Stockholm !
         Annat exempel. Skulle till doktorn och tyckte att jag skulle ta på mig min ljusblå jacka jag fått från min yngste son som bor 50 mil ifrån Askersund ! Efter någon minut ringde det på dörren ! Vem stod inte där om min son !
        I kväll går andra delen av en serie i Vetenskapens värld på tv ! Det kommer att handla om tiden. Förra måndagen visades i första delen,  Den kosmiska väven ! Mycket intressant ! 
        Ett annat program som jag följer är björnarna i programmet Världens natur. Det handlar ochså om vetenskap, vetenskapen att lära sig mer om svartbjörnens beteende o liv ! Faschinerande !
 
 
 

Allt gick min väg , nästan...

Jaa, jag har tur ibland ! Både på det ena o andra planet ! Därför är jag t.ex. ödmjuk över min goda hälsa ! Men igår gick det ju bra för mina favoritlag utom kanske för Örebro o Malmö FF. Övriga mina favoritlag är Arsenal, Liverpool, Aik, Barcelona och Bayern München ! Gör jag det lätt för mig !? Nää ! Det är så " vidlyftigt" ! Damlag då ! Kif Örebro och nått tyskt som jag glömt namnet på, Frankfurt...
            Som sagt, för att vara riktigt nöjd så skulle Örebro Sk o Malmö FF vunnit sina matcher. I superettan får vi se hur det går för Falkenberg idag ! Vinner dom sin match så går dom upp i serieledning före Örebro !

Spännande var det !

Arsenal fick bra tryck på sig i slutet på matchen mot Tottenham men lyckades hålla undan o vinna med 1-0 ! Och Degerfors o Örebro spelade 1-1 ! Örebro leder serien men Falkenberg kan gå förbi om dom slår Assyriska i morgon. Och spännande matcher har det varit idag !

Fotboll för hela slanten !

Liverpool slog Man.United med 1-0 . Bra ! Nu pågår matchen mellan Arsenal o Tottenham ! Arsenal leder med1-0 ! I Degefors avbröts matchen mot Örebro ett tag p.g.a.åskådare som slängde något på assisterande domare ! Kunde lätt kunnat bli att matchen blev inställd ! Och då kunde Degerfors kunnat få 0 poäng som straff !
Ja , så ligger det till för närvarande !

Jaa, hör ni...

Dagens mediautbud " som frossar i negativism, katastroftänkande o domedagspredikningar av alla de slag " ! I en värld på gott och ont " ! Jag skulle vilja ta upp t.ex följande ! 30-åriga kriget, slaget vid Lund, Första världskriget, Andra världskriget, Koreakriget, kriget i Vietnam, kriget i forna Jugoslavien, kriget i Irak. Jaa, många fler hemskheter i världens o mänsklighetens historia . ändå " finns vi fortfarande " ! Och till en del har världen faktiskt blivit bättre men det " förträngs " av en del anledningar !

I dag smäller det....på fotbollsfronten !

Jaa, verkligen ! Det är bra att ha intressen ! Jag har många bl.a. då sport o musik !  Då har man inte " ständigt katastrofrubriker o domedagspredikningar om Sverige o Världen i huvet " ! Typ. P.g.a. dagens mediautbud så skulle man kunna tro  att det aldrig varit sämre på jorden ! Det har det visst ! Och kampen mellan det goda o onda pågår ständigt. Det gäller ha fötten på jorden o genomskåda att det negativa" säljer bäst " i bl.a. media ! Både om sitt eget land o världen i övrigt !
        Fotboll var det ! Matcherna idag som går på tv är Degerfors mot Örebro SK i superettan, Liverpool mot Manchester United och Arsenal mot Tottenham i Premier Liege...oj, oj, oj, säger jag bara ! Jaa, dessutom börjar matchen mellan Sverige och Finland i ishockey, turnering i Tjeckien, i tv redan 12:30 !
                     Och själv skall jag sporta nu på förmiddan ! Carpe och Crea Diem med "framtidstro, barnbarn o rötter "i bagaget ! Världen är som den är och alltid har varit " oavsett " pilbågar eller kulsprutor " !

RSS 2.0