Om jag har hämtat mig !

Jaa, då ! Men att förlora med 4-0 på hemmaplanen som Bayern München gjorde var ju inte väntat ! Men i kväll utses Real Madrids motståndare i finalen ! Och kommer det att bli en hel-spansk final mellan 2 Madridlag ?
Själv tänker jag snart gå ut o motionera och handla ! I ett väder som kommer att bli kallare ! Vilket inte är ovanligare än att det kan bli varmare, oavsett månad ! Men jag har inte sett nån braskande löpsedel allá " nu kommer hösten " !

Det är bara o bita i det sura äpplet !

Bayern München är totalt ur form ! Dom vann ju sin liga hur lätt som helst, långt innan den var färdigspelad ! Sen verka dom tappa formen ! Och ser man spelare för spelare så tycker...., ja försvaret håller det samma klass som innan ? Jaa, dom kanske ochså har haft sin period som Barcelona hade !? Kanske det blir 2 spanska lag i final ! ?

I kväll kommer en spännande match !

Den mellan Bayern München o Real Madrid i Champions League ! Otroooligt spännande ! Intressant scenario ! Har inte riktigt kännt igen Bayern Münchens fantastiska anfalls spel. Och håller med dom som tycker att Lahm skall spela offensiv back på kanten igen ! Skall vi gissa på förlängning ? Inte omöjligt !
          I morgon går ju den andra semin ! Den mellan Chelsea o Atletico Madrid ! Liverpool fick ju i ligan, liksom Atletico Madrid smaka på ett fantastiskt försvarsspel från Chelsea ! Detta är ochså en oviss match ! Men jag tippar Bayern München o Atletico Madrid i final !
            Och Premier League ! Vilken spännande avslutning det blir på den ligan ! Bara några matcher kvar ! Och Arsenal ser ut att bli 4 i år ochså ! Bra med alla dom skadorna på nyckelspelare !
        Mmm ? Spelade Liverpool  bort sin chans att vinna ligan när dom förlorade mot Chelsea ? Manchester City har ju överlägsen målskillnad ! Tar nog hem ligan !?
 Javisst blev det boule idag ! I det fina vädret ! O herrarna vann båda matcherna ! Hör inte till vanligheterna !
                    

Det finns många kloka gubbar !

 Alf Henriksson kommer jag ju ihåg  En av många kloka gubbar som finns o har funnits ! ! Jaa, det här med kloka gubbar o gummor ! Levnadsvisdom är en underskattad vara i dagens samhälle ! Liksom respekten för den !
             Från Nerikes Allehandas insändarsida .

Visst blir det det !

Boule kl 10 ! Som vanligt på tisdagar ! Vädret är bra men så småningom kommer det att bli kyligare några dagar ! Nordvindar drar ner ! Och det är inte nått ovanligt med det heller så här års !
            Och jag känner mig pigg ! Efter gårdagens kraftprov längs Vättern ! I närheten av Igelbäcken ! På gränsen mellan Närke o Västergötland !
               Jaa, den här bilden bjuds ochså på efter gårdagens fotvandring !

Ännu ett fint foto !

 Nu fick jag upp en bild igen ! Har haft besvär med detta ! Utnäsets naturreservat ! Vilka vyer , vad vackert ! Det är bara att njuta ! O det har vi gjort idag, Torsten o jag !

Då har vi gått denna fantastiska runda, igen !

 I naturreservatet Utnäset som utgör en bit  av det kust-och skärgårdslandskap som finns vid Vättern , 25 kilometer söder Askersund ! Fantastiska vyer, fantastiskt väder ! Pauser med bl.a mackor o kaffedrickande ! Och gående upp o ner ! Och med en bra insats av " gubarna " ! Snart 76 o 79 år gamla ! Och att gå denna runda det gör man inte utan bra grundträning ! O fysiken o orken höll ! O vänsterhöften min" höll käften " ! 

Ett fint återbesök !

Idag skall " gubarna " Torsten o Jan fotvandra ! Vi skall gå Utnäsrundan ! Sist vi gjorde det var 2008 !

Då var det helg igen !

Vad är det egentligen som är värt nånting här i livet ! Jag behöver inte så mycket för att känna mig nöjd o tacksam ! O ödmjuk ! Idag var det ju strålande väder ! O bl.a. den här delen av norra Vätterns arkipelag ser jag ju var o varannan dag+ att jag sett mycket annat vackert i mitt land ! O frisk är jag igen ! Är inte van o vara sjuk faktiskt !
                   Jaa, sen kan man ju fråga  sig hur det är med svenska folkets nöjdhet egentligen ? Och förmåga att förstå att vi har det egentligen bra oavsett regim i landet ! O de svenska medias förmåga att nästan bara  påpeka det som är negativt i landet, tar jag bestämt avstånd ifrån ! O det verkar som svenska folket hellre gottar sig i negativism än optimism ! Om man hittar fel på en sak betyder inte det att det är fel på allt annat i samma sammanhang !
 Jag hoppas att ni kan få några poitiva vibbar av detta foto ! Jag håller som vanligt med skrivandet i helgen ! Både här o där ! O behöver du gnälla över allt för att känna tillfredställelse så är det upp till dig ! Konstaterar undertecknad !

Klart jag hälsar honom välkommen !

 Nu är det vår i luften ! Myskankan Kalle har anlänt till ankdammen på hemgygdsgården i Askersund ! Och den här gången har han utökat sitt harem med en ny medlem ! Gottegrisen ! Som sagt Kalle kommer att få fullt upp ! Få se om det blir några telningar ? 3 st brallisar ? Kan inte det leda till svartsjuka o ovänskap ? Kommer att bli intressant att följa hela såpan ! 

Oj,oj, vad jag blev skrajsen !

När denna bild dök upp ! Kan det vara nån som bekämpar " Världens ondska " En signal av nått slag från yttre rymden " ! I bildform ! Vem kan detta vara ! Nää, Spiderman är det väl inte ? Hjälp mig o lösa problemet ! Spänningen stiger !

Jaa, hur kommer det att gå i München !

Ingenting är ju avgjort trots att Real Madrid vann med 1-0 hemma i semifinalen i Champ. L. Dortmund höll ju på att ta in ett underläge med 3-0 mot Real Madrid i kvarten  ! Semifinalerna avgjörs ju nästa vecka och båda är fortfarande ovissa ! Tror att Bayern München o Atletico Madrid går till final ! Och hoppas !
               Nä, nu blir det motion o inhämtande av v-75 program !

Motion igen, gick bra !

Och jag lyckades till en början motionera mig igenom vårmarknaden ! Om det köptes nått ? Batterier för 10 kr ! Marknader jaa, en gammal tradition ! Medeltid...! Då tänker jag på medeltidsveckan i Visby ! Det var roligare än detta ! Men den här marknaden har anor sen Gustav Vasas tid ! Frågan är vilka som hade roligast, dom på medeltiden eller dom  nu ?
 O sen kom man ut på strandpromenaden ! Varmt o skönt ? Inte där nordanvinden tryckte på ! Men om inte solen lyst hade vantar varit på !
 Sen kom jag upp i skogarna ! O då sjöngs det som jag gör ibland !
                    Havah nagilah
                    Havah nagilah
                    Havah nagilah venismechah.... o.s.v
                    
                      
                                                                                                
                                                                                               ....
                    
 
 
                    Låt oss fröjdas
                    Låt oss fröjdas
                    Låt oss fröjdas och låt glädjas..... o.s.v.
 
          Och i dag passade det mycket bra att sjunga denna sång ! Det är över en vecka sen det gicks rundan ! Av olika skäl !

Det var en tråkig match !

Den igår i semifinalen mellan Atletico Madrid o Chelsea i Champions League ! 0-0  blev det ! Hoppas den i kväll blir bättre ! Den mellan Real Madrid o Bayern München ! Vilka jag håller på ? Bayern München !
   Örebro Sk förlora 2 poäng kan man säga mot Brommapojkarna ! Ledde med 2-1 men fick en straff emot sig under övertid ! Och matchen slutade 2-2 ! Tyvärr kan jag inte se Örebros matcher på TV !  Har inte det utbudet från kanalen som kallar sig för " mera " !
            Nu håller hålls det på Liverpool när det gäller kampen i Premier League om ligatiteln ! Och på Arsenal när det gäller Fa-cupen ! Och på söndag såg jag att det blir en intressant match mellan Liverpool o Chelsea ! Vinner Liverpool då blir dom nog mästare !

Det blir en lugn promenad i den vackra naturen !

Och denna promenad slutförs med handlande av müssli bl.a. Vacker natur ? Jaa, det är det inte långt till. Det är bara att gå.ex. längs strandpromenaden för att uppleva det ! 
            Det här med att se vacker natur ! Det har man upplevt från norr till söder i Sverige i ens liv ! Inte bara i städerna jag bott ! Skall leta fram nått från annan plats !
        Jaa, många har jag från vacker natur ! Det här är ingen gissningstävling ! Vackra platser var det ! Det här fotot är från 2007 och är taget vid Frykensjöarna i Värmland ! Det räcker ! Det är naturbilder jag är ute efter ! Med egen upplevelse ! Och årtal !
 

Har mycket stor betydelse !

Jaa, finns överallt i Världen i olika former, den Romska musiken ! Har ochså stor betydelse för t.ex. Balkans musik liksom den ryska folkmusiken ! Och när jag intresser mig för Världsmusiken så diskriminerar jag inga folkslag eller etniska grupper ! Och skiter fullständigt i politiken ! Romerna, Gypsys kommer  enligt forskare från Indien, andra o dom själva ? tycker från gamla Persien eller Egypten ! Det är inte konstigt att det finns inslag på Balkan av olika " blandningar " av musik o danser ! Är det någon som visste att t.ex.Flamencon ochså har med Romerna o göra ?
            Jaa, och det finns olika kombinationer ! T.ex.som Barcelona Gypsy kletzmer Orchestra ! O det är klart att Romernas musik o dans präglat t.ex. Balkan o Ryssland ! Dom vandrade ju ända upp hit till Europa via Asien Mellersta östern ! Den Bysantinska eran var kommer den in ! ?  När det skrivs detta sitter jag o lyssnar på Gypsy musik från Balkan ! Och jag kommer att tänka på Ungern av nån anledning ! O i Greklands musik hör man som sagt influenser !
        Jaa, musik o dans är ett starkt kännetecken i den Romska kulturen ! O den flödar över allt jaa, även i andra delar av  Europa o Asien ! 
               Jaa, även den Romska musiken känner jag för ! Det spritter i kroppen ! Musiken går in " överallt " , från fötterna till hjärnan ! Och min mors utseende ...jaa, ! ?
 
 Färglada kläder på så ! Men det här utseendet är ju svårt att placera ut ! Går inte o få reda på tyvärr ! Vad är det för inblandning i generna ?
                       O i min mormors ! ? I hennes kvinnliga släkt ! Bakåt i tiden !
 
              

" Guben " rör på sig !

Nej, nej ! Gör inte på sig ! Verkar vara slut med det ! Skämt åtsido så blev den en liten cykeltur ner till boulebanan där jag prata med kompisarna ! I fint väder ! På avstånd !
 Jaa,  Så här fint har vi det vid strandpromenaden ! Vilket visats innan ! I morgon blir det en promenad. O sen trappar jag upp efter förstånd ! 
O det här fotot är taget från soffan jag satt o sola i , i närheten av hemmet ! Ännu en rapport från Jahans liv ! Jaa, Johannes, Jahan , Jan ! Efter ålder på namnen ! Jaa,  har förmåga att känna " susningar " från alla håll ! Fastän jag lever i nuet !

God morgon, everybody !

Min " tappra lilla skara " som läser detta ! Har tänkt mig att spela boule idag ! Det gör ju gänget på tisdagar ! O försöka komma igång med att äta som vanligt efter magåkomman. Det  gläder mig åt är att den inte slog till i Örebro ! Då  hade man inte klarat av att ta bussen hem ! Och begivenhet nummer ett i årets resande/ besökande, avklarades med glans ! Nu ser jag fram mot nästa besök " nånstans i Sverige " och hoppas på fina dagar i nuet, oavsett vädret !
        Vädret ja, vår o vår ? I Örebro var det kyliga vindar liksom det varit i Askersund en tid ! Har haft fingervantar på mig för det mesta ! Det är klart att det blir varmare när solen lyser så här års ! Men vindarna kommer från nordost o det är inte mer än ca 3 C ute nu ! 
        Klimatet ja ! Utan facit rörs det om i grytan o oenigheten fortsätter ! Men enl. uppgift så har temperaturen inte stigit mer än 0,8  C på hundra år . Och sen kan man läsa ibland att höjningen stannat av de sista 15 åren ! O sen slår vetenskapsmännen varann i huvet med datoriserade mallar o teorier om solens inverkan bl.a.. Som skall vara underskattad ! Det värsta är när man läser om en del politikers uttalande som enbart går ut på att ta poäng på domedagspredikningar ! O en del journalisters ! Det är comme in fau att hänga på predikningarna ! Och kommer det fram nåt positivt med facit, så förträngs det !
            Jaa, det är   klart ! Ingen förlorar ju på att måla f-n på väggen ! För kommer nån nu levande person att få facit på hur det blev 2100 ? Då temperaturen sägs ha höjts med 4 C på Jorden ! När jag tänker på den tidsperioden som är 86 år så tittar jag 86 år bakåt ! Då hamnar vi på år 1928 ! Och vad har hänt tills nu under den perioden ! 
               Media har ju utvecklats till nån slags förespråkare i negitivismens tecken ! Där allting går ut på att  "sälja elände med svarta braskande rubriker " ! Kvällspressen har inget stort förtroende hos svenska folket längre och intresset för pappersupplagorna minskar ! Undertecknad köper inga ! O på nätet är det bara sporten som gäller !
                  Vad kan man inte hitta för fina motiv längs Svartån  i just Örebro ! Fotot taget på väg till Wadköping via stadsparken ! Det var målet för denna min promenad !

Fler o fler upptäcker jag !

Fler o fler duktiga grekiska musiker ! Och mer och mer ser jag sambandet med musiken från Indien, Kina, mellersta östern o upp igenom mot Balkan, sen Bysantinska tiden ! Och även i Gipsy musik från olika länder ! Javisst den innehåller mycket s.k. Bysantinskt  vemod ! Men det dansas till den ändå ! Jag tycker den är så vacker så det bara " lyser upp " mitt inre ! Tonerna, glidningarna, rytmerna passar mig perfekt !  Njuter så o blir verkligen inte " nån dödansare " i sinnet ! T.ex Mikis Theodorakis musik blev ju uppskattad, även i Sverige ! Där finns ochså känningar från förr i tiden ! O sen skall vi inte glömma den Grekiska Ortodoxa kyrkans vackra musik ! Från  tidig medeltid då ! Med dess tonsättningar ! Den går ochså igenom idag !
                Har ju pratat om det här innan !  Tar in denna musik till 100 % ! Det är jag väldigt tacksam för ! Det  ger mig ett ännu rikare liv !

Nått foto får jag bjuda på ,idag !

 Nu är det ju några dar sen man kom hem från Örebro o fick sin magokomma, virus, bakterie ? ! O kompisen Rolf ringde för nån dag sen o pratade om att frun ochså drabbats  !  Och vi träffade ju varann men var inte ute och åt ! Och sen drabbades en av  Rolfs systrar ochså ! O henne träffade jag inte ! Jaa, Rolf hade haft samma sak för ca en och en halv månad sen ! Samma förlopp ! Ja det är jäkeln vad di kan fara omkring de här bakterierna ! Men nu " skiter" vi i dom ! Fotot är taget från Slottsbron o då nära slottet förståss ! O motivet är Svartån och den mynnar ju ut i Hjämaren ! Och går man neråt längs ån så kommer man till Oset, via bl.a Stadsparken, Wadköping o Naturens hus ! En fin promenad är det ! Har inte tagit nån tid men 45 minuter ? till Oset, fågelparadiset ! 
            Det, är fint väder så lite sol  blir det idag ! På en bänk, i närheten av där jag bor ! Nää, j har ju inte nämnt nått om matchen vi såg mellan Ösk o Malmö FF ! Mycket bra match som Malmö vann  med 2-1 !  Tippade 2-2 och det hade  varit rättvist ! Det här med var sin halvlek ! Och Hotellet / vandrarhemmet  som jag bor på är jag mycket nöjd med !

Vilken början på påsken !

Efter några bra dagar i Örebro ! Men 1 timme efter hemkomsten ! Inte så långt efter förra inlägget så åkte jag på magsjuka som slog till som en blixt ! Trött  o orken försvann totalt ! Hade jag fått detta i Örebro så hade man inte kunnat ta sig hem garanterat ! Så stor tur på det viset att magsjukan slog till här hemma ! Går inte in på några detaljer men är glad över att tvättmaskin finnes i lägenheten !  Nu får vi se hur det  här reds upp ! Är inte så fruktansvärt trött som i torsdags ! Jag tar ochså  med ett ord till , äckligt !  Vi hoppas på bättring, behöver inte vara så långvarigt !
 Kan det möjligtvis varit Kronblom som har smittat mig ?  Eller rent av svärmor ?  Jag brukar ju hälsa på Kronblom när jag är i Örebro ! Han bor i Wadköping ! Men Kronblom sover alltid middag när jag kommer o hälsar på !

Det är ochså en resa !

 Jaa, 4,5 mil ! Och det  är en resa som verkligen går att uppskatta för min del ! Om man bott här hela 40-talet som barn ! O hade farmor på landet ! O det blev mycket promenerande i stan, i kyligt väder ! Och sen blev det ju matchen i går kväll som en sorts höjdpunkt ! Den mellan Ösk och MFF ! O Mff vann med 2-1 ! Men jag själv tippade 2-2, fråga folket på stan ! O det resultatet hade varit rättvist  ! Mycket bra match var det .
 Örebro slott ! Det fotograferar jag gärna ! Ochså beroende på att det var min fars arbetsplats på 40-talet ! Och  tänker på min far så klart !  Kan se honom framför mig i rummet han huserade ! Det görs med glädje ! Och även spännande var det , ett slott är ett slott ! Inte alla som har det som arbetsplats !
                  Återkommer med fler foton från Örebro !

Naturbilder var det !

 Idag blev det en långpromenad med lite solande mellan varven ! D-vitamin, yes ! Här har jag kommit en bit på väg ! 15 minuter sen starten hemifrån ca ! På väg in i skogsområde ! Och fint väder var det !
 Jaa, har ju påtalat påverkan av istiden för området som bl.a. Askersund är byggt på ! Liknande natur kan ses i Tiveden t.ex. ! 
 Efter att ha gått igenom ett skogsområde till kom jag till hembyggdsgården ! Och rakt söderut ligger strandpromenaden o Vättern ! Sluttar bra såsmåningom ! O hönsen har anlänt ! Till sin vanliga plats !Nu kommer snart ankorna, myskankor igen ? . O getterna o fåren o kaninerna ! Till barnens glädje bl.a.!
 Jaa, sen kom jag ner till strandpromenaden ! O satt o sola ett tag !
  Och här har vi bron till Borgmästarholmen, Barnens Egen Ö  ! Barnens Ö är nått mer kännt i Stockholmstrakten ! Jaa, här har 6 av mina barnbarn vandrat med mig ! Dock inte alla på en gång !
 Och från Borgmästarholmen kan man ta följande foto mot hamnen , i Askersund ! Där glasskiosken var öppen idag !     Tiden går så fort ! Snart kan man sitta i hamnen o äta glass i shorts o tjattra med de  tama änderna, o andra !

God morgon får jag väl säga !

Har ju varit uppe ett tag ! Vädret jaa, solen lyser ! Så det verkar bli bra väder o gå ut i ! Men vår i luften ? Om solen lyser ! Annars har det varit rätt kyligt i luften hittills i april ! Fingervantarna har varit på när det motionerats ! 
                Jaa Örebro Sk liksom Malmö FF har nu inte förlorat någon match ännu ! Möts i Örebro på onsdag kväll ! Ett  på sistone tilltufsat Arsenal har gått till Fa-cup final ! Och ett annat favoritlag , Liverpool slog Manchester City, fantastisk match, och leder ligan ! Bayern München har ju redan vunnit tyska ligan o verkar nu gå på sparlåga o koncentrera sig på Champions league ! Där dom möter Real Madrid om nån vecka ! Barcelona är ochså ett favoritlag sen många år ! Men...jaa, dom har tappat i styrka ! Olika, olika favoritlag i ! Dom jag skrivit om här är mina favoritlag !
             Men jag har inte tittat på något övrigt ännu från Världen ! Jaa, jag vet att det är 100 år sen första världskriget starta ! Min mor föddes ett år efteråt ! Jaa, vad är  lång tid egentligen ? Om man tänker efter i nuet ?

Det mesta går ju min väg

 Det tänkte jag på idag när jag tog mitt fredagsbad ! Och jag peppar mig ständigt i nuet med  tankar på positiva saker om både mig själv o annat ! Det har inte ett dugg med " oförstånd att göra " hur det ser ut i Världen ! Men jag framhärdar i att det är mycket som blivit bättre ! Till det fodras kunnande om Världens o klimatets historia t.ex.! Jag har så mycket att se fram emot " utan att ta ut elände i förskott " !
            Nu återupptas ju de återkommande resorna till Örebro, Stockholm, Simrishamn o Hjo ! Pluss ett senare tillskott av utrikes resa ! Bara en sån sak ! Ibland vågar man knappt prata om att man är nöjd ens ! Men allvarligt talat ! Entusiasmen kan man lägga på annat än elände ! Sen får " kultureliten " tycka vad dom vill ! O tycka att man saknar empati o humnaism !
   
 Jaa, motionen gick bra " den brydde sig inte om " att solen var ovan molnen ! Och nu visar sig solen när detta skrives ! Idag sågs för första gången i år ett par gravänder ! För långt ut för att fotografera ! Nån mer iaktagelse ! Nää, joo jag mötte ett par pensionärskompisar ! Vi hade roligt åt att det för nån månad sen stod på en aftonblaskas löpsedel -Nu varar våren ända till sommaren- ! Det har en ju nämnt innan här på bloggen !
          Världsmusik ! Det är ett av mina stora intressen ! Har lärt mig mycket om musikens ursprung ! Och ägnar mycket åt den bysntinska/ grekisk ortodoxa musikens inverkan ! Den kan man höra ända från Kina,  Pesien/ Mellanöstern, Turkiet , Grekland , Ryssland , Centraleuropa/ Balkan ! Jaa, det finns mycket moll i den o glidningar mellan dur o moll ! För mig är huvudsaken att den är vacker o det går o dansa till de mesta  tonerna ! Både i dur o moll ! I Grekland vimlar det ju av bra sångare o sångerskor ! O på öarna, Kalimera kallat, finns det olika stilar ! Vissa har även uppkommit i städerna ! Och den serbiska sångerskan Divna Ljubojevic sång är otroligt vacker att lyssna på ! Visst den har religiös anknytning !
                Och nu blir det snart lite titt på helgens travtips ang. V-75 som går i Eskilstuna ! Bara en så sak ! Här gäller att ha olika intressen i livet ! Jag får hälsa mina unika besökare på bloggen och sidvändare en trevlig helg ! Men det är ingen garanti på att det kan hållas käften hela helgen !

Det är väl inget fel med gamla foton ! I nuet !

 Det var väl inte så roligt på mornarna på luckan när det varit en hård dag i fält ! Gjorde ochså en månads längre värnplikt beroende på utbildning till gruppchef ! Tillhörde ett regemente där benen och cyklar var " fordonen " ! O visst hade man nytta av sin värnpliktsutbildning, som " mammas gosse " ! Repmånader jaa ! På en av de sista repmånaderna så hade cyklarna bytts ut mot stridsvagnar ! Och då blev det utbildning på en spanings-pbv, som " spanade åt " stridsvagnarna o gjorde eldöverfall ! Och efter dom sista repmånaderna kom det ett papper som medelade att jag blivit furir istället för korpral ! Papprena har jag kvar ! Jaa, furirer blev fanjunkare o så vidare ! Uppgradering i graderna !
                        Jaa, värnplikten ! På gott och ont som allt annat ! Kanske jag kan tycka att diciplinen och ordningen som var nödvändig i det militära inte bara var av ondo för oss som gjorde värnplikten.! Om jag ser på saker o ting i dagens samhälle !?
                    På det här sömniga ansiktet ser jag en del likheter på barn o barnbarn ! O det är ju inte så konstigt !

Det är lite tjatigt att skriva det !

Vadå ! Att vädret var bra idag ! Det hade nog sålt mer om jag hade skrivit att det var dåligt ?  Ännu mera om jag skrivit att det blir uselt år 2100 ! Hm ,det är bara o sticka ut hakan o genomskåda samhällsdebatten idag ! Sen får vi se om det lugnar ner sig i Oktober ? O Vädret o Sverige blir perfekt ?
 Gamla foton var det ! Här har vi mammas gosse med på bilden ! Här är jag nog ganska lik henne, lilla mamma  O andra jag känner är ganska lika mig ! Lilla mamma jaa, hon bekymra sig nog en del över sin  " lilla gosse " men såg att det ordna sig bra !
           Jaa, vem är inte OCHSÅ glad över " sin lilla mamma " !  Med sina vackra mörka anledsdrag ! Och vackra inre !  O det där kommer vi underfund med ju äldre vi blir ! För vi " närmar oss " ju våra  anhöriga ! Oavsett utseende ! Det här känns väldigt bra att få skriva !!! Vi kan aldrig undkomma vårt öde ! Den insikten fördärvar åtminstone inte mitt liv !
              Men det känns lite hjälplöst att inte känna till hennes kvinnliga rötters ursprung , bakåt i tden! Men dom kan kanske förklara att jag tar in musik i själen från olika länder, ute i Europa !? O njuter så !
 
 
 
 

Solen lyser !

Den gör ju det alltid som väl är ! Men det är ju roligast när den visar sig ! Efter denna självklarhet som kanske inte alltid vi tänker på när det är sämre väder så tänkte jag visa 3 gamla foton idag ,ett färskt o 3 äldre !
       Här har vi ett färskt ! Som fotograferats av ! Som kom på posten ! Från Cypern ! Men snart är det Sverige igen ! Alla inblandade i släkten vet vilka det är ! O nån annan ochså kanske ? Vi hälsar dom välkomna hem eftersom det är i görningen !
            Det här fotot är taget för ca 8 år sen ! Gamla fina minnen ! från ett fotbolls-vm !  Vi var 4 som var ute på stan tillsammans ! Undertecknad, min kompis Björn, min kompis Cais dotter Anke, som tog fotot, o hennes numera man Eberhard !  Jaa, rätt gissat !? Från fotbolls-vm i Tyskland ! Från Berlin ! 
       Tyvärr så hade vi inte tur när utlottningen av biljetter i Sverige gjordes, så vi fick se någon av Sveriges matcher på storbildsskärm ! O vi bodde i östra Berlin, nästan en vecka ! O blev guidade av Anke en söndag !
             Och numera har Anke o Eberhard 2 barn, är läkare o bor kvar i Berlin ! O Cai och jag har känt varann sen 1940-talet ! Och skickar ibland mejl o foton till varann ! 
  Jaa, det här kortet är från 1950-talet ! Undertecknad  o Cai träffades  efter nått år !  Kommer så väl ihåg det ! Cais familj var på besök hos oss ! Och kan nämna att jag besökte Cai och hans familj i Köln ,1954 ! Åkte själv tåg från Luleå ! Övernatta hos min mormor i Stockholm och fortsatte själv även nästa dag till Köln ! Och återvände efter nån månad eller så tillbaks till Sverige ! Men då möttes jag av föräldrarna i Köpenhamn !
   Jaa, brukar ju fotografera av gamla kort med min utmärkta lilla kamera ! Här ett från mitt besök i Köln ! Och flickan är Cais syster med smeknamnet Püppchen ! 
                     Minnen ja ! Inte att förakta ! Inte heller i nuet ! Utan att gräma sig över dom få dåliga ! Tågresan  själv  till Köln  tur o retur förstår jag var en verklig prestation ! Hyllar mina föräldrar som släppte iväg mig alldeles själv ! Åkte med ett tutff-tuff tåg, koleldat ! Kommer ihåg att det ständigt fick pratas tyska, att det togs kontakt med en äldre dam som det hades verklig nytta av. Och att jag av någon anledning blev utskälld av konduktören !
Kan ochså prata om att i Köln sågs det bl.a engelska o Belgiska trupper ! Och flyg cirkulerade ibland över staden ! Och  kommer även ihåg att jag jag själv tog buss  in till Kölns centrum , besökte Kölnerdomen och gick runt den ! Vad stor den var ! Och de allierades flyg hade försökt undvika att träffa den ! Med gott reultat !
                 Ingen som känner mig skulle påstå att jag inte lever i nuet ! Men sådana här minnen tillhör min livslinje -Från rötter till barnbarn- ! Kanske nån annan även tjänar på att bevara dom för eftervärlden !?
                      
           

Amusing, så kan man beskriva motionsrundan !

 Och denna runda bedrevs i nordostvind,i råkallt väder och i temperatur som var + 3 C ! Men det sket " motionen o undertecknad i " ! :) Men jag var ochså på studiebesök till att börja med !
 Och det var jag i den här gamla nyrestaurerade fabrikslokalen i Askersund som invigdes för några dar sen ! Jaa, byggnaden innehåller sportbar, bowlingbana, restaurang o konferenslokal ! Och jag blev så imponerad ! Måtte det gå bra ! Stan är ju liten, men ryktet kommer att sprida sig utanför grindarna, det är jag säker på !
  Vi börjar väl med bowlingbanan, av förnämt snitt ! Vi får väl se om det blir nått slag ! ? Ni kan tro jag blev imponerad när jag klev in genom ingången ! 
  Jaa, här har vi delar av restaurangen ! Baren ligger till vänster ! Allt imponerande ! Jag pratade med killen i baren fick information om priserna mm ! Och ägaren till det hela syns faktiskt på bilden ! Honom prata jag ochså med ! Och fick information ! Och jag sade till dom att detta var en höjdare ! Det har min kompis Torsten påtalat redan ! Och jag håller med honom ! Vilken hit det är för denna lilla stad ! Och strandpromenaden ligger inte långt bort ! Ja, Detta kommer att dra folk utifrån ochså ! Jag blev mycket mer positiv till detta efter mitt besök !
 Apropå min kompis Torsten o Vivi-Ann ! Detta är deras barnbarn Anna som jag ochså pratatde  med ! Arbetar här ! Tyvärr blev kortet suddigt , men det bjuder vi på, Anna o jag ! Jaa, det blir ju inte något springande här ! Men besök kommer det att bli, efter budget ! Själv, men visst folk är välkomna att följa med !
                         Det här besöket blev ett stort utropstecken ! 
 

Dessa ständiga utropen om att våren kommer !

Bakslag igen , ang den utropade våren ! Jag vet inte hur många löpsedlar från kvällsblaskorna som utropat , nu är våren här ! Den senaste löd efter detta bakslag, åtminstone där undertecknad bor, -Till helgen kommer våren- Den roligaste kom för några veckor sen -Nu varar våren till sommaren - ! Skulle den varat till hösten då ? Att dom här tidningarna orkar hålla på ! Fortsätter dom med dessa löpsedlar så genomskådas dom ännu mer ! Och då tappar dom både läsare o intäkter ! Hoppas jag !
                  Dagens kvällstidningar är det uslaste jag upplevt ! Deras agenda verkar vara att sälja till varje pris med " sianden o negativism " ! Så är dom ochså enligt undersökning de media som har minst förtroende hos svenska folket ! Jag läser inga längre som sagt ! Bara v-75 tipsen ! Jag tittar på en dagstidning på nätet ! Och läser min morgontidning ! Nyheter kan man även få på andra ställen på nätet !
       Jaa, vi får se om det blir nån motion i det gråa vädret ! Det råa 3-gradiga vädret " känns ända in i lägenheten " Regnandet verkar hålla upp  hos mig ! I norra Svealand har det väl snöblaskat ! ? Ja det är tur att man levt så länge så man sett " vårar kommit o gått "  Utan braskande rubriker ! 
                         Jaa, solen lyser även ovan molnen ! Varför inte ha en sån rubrik ? Klyscha, ja men synnerligen viktig sådan !
           

Den ser jag med tillförsikt fram emot !

 Tiden som kommer ! Utan facit ! Det väljer jag ! Jaa, har hunnit bli 76 år snart ! Bara en sån sak ! O människorna blir fler o fler o äldre o äldre ! Det har undertecknad bidragit med ! O dom innan mig ! Fortsätt med era domedagspredikningar ! O oroa er över sånt ni inte har facit på ! Tänk så man kan växa  "efter ett råprov " !

Ibland undrar man ju litet ! ?

Nu påstås det att 2014 skall bli  "varmare än någonsin " ! Det är så gott som redan bestämt ! När tror ni det var varmare än någonsin, jo 1880 ! Men innan dess till 1850 var det något som benämnts lilla istiden ! Men även där varierade vädret ! 1600-talet var kallt o 1700-talet varmt ! Och innan lilla istiden var det givetvis en varmare period för lilla istiden började på 1300-talet ! 
               Jag vet inte när de stora enegieslukande kolkraftverken började uppföras ! Men 1880 t.ex fanns det ju inga bilar bl.a o betydligt mindre människor ! Och vem kollar neutralt upp alla uppgifter om de kommande " förskräckligheterna " ! Facit har vi ju på saker o ting ! Bl.a. på perioder med varmare o kallare väder på jorden ! Sen långa tider tillbaks ! Betyder det att t.ex 2014 " skall bli varmare än någonsin att " värmen ökar i längden " ? Det är förargligt att man inte får reda på om dom här siandena slår in 2100 ! Då värmen skall ha stigit med 4 grader, vilket ingen har facit på !!!! Det är nog det enda jag kan gnälla över, att jag inte får reda på det ! I övrigt konstateras, tycks o tänks det ! Och tro inte jag är ensam om det ! Och hittills " har inga domedagspredikningar av människor gått in "  ! Ang. bl.a. klimatet !

Varför inte visa det ? Minnet är ju kort ?

 Jaa, så här såg det ut hos mig  den 13/4 2013 ! Kan det vara möjligt ? Absolut, o även i framtiden SPÅR jag !

Boule kl 10 men ..

Vädret kan nog sätta käppar i hjulet ! Syns när jag tittar ut o på radarbild ! Och det har faktiskt åskat på gränsen mellan Skåne o Halland i morse ! Nu för tiden finns det utmärkta åsksajter att titta på inte bara Smhi:s ! En som jag tittar på visar nedslag var 20 sek ! Och när åskan närmar sig mitt område då åker sladdar till känslig apparatur ut ! En billig försäkring !
             Det blir ju Champions League i kväll på TV ! Kommer att titta på matchen mellan Chelsea o Paris St.G ! Zlatan kan inte vara med ! Men Paris-laget vann med 3-1 hemma ! Jag tror dom klarar biffen utan Zlatan !
 
Och Djurgården följer med Örebro hockey till SHL/ Elitserien ! Det var mycket spännande igår ! En målskillnasaffär ! Rögle var ett tag bara 1 mål från avancemang ! Men jag hälsar Djurgården välkommen tillbaks till högsta serien ! Jag har hållt på dom så länge jag minns ! Tumba, Rolle, Lasse,, tvillingarna m.fl. Så nu har jag 2 lag att hålla på ! Skulle gärna  haft upp Malmö ochså ! Som slog ett klart Örebro med 4-0 ! Men det hjälpte ju inte ! Men jag tror dom gör det nästa år ! Ser dom hellre där uppe  än Rögle !

Jaa, vad vore livet utan sport o Världsmusik !

O genomskådande av dagens populism o lobbyism ! Men nu tar vi sporten ! Arsenal går ju på tomgång, minst sagt ! T.o.m. det förut stensäkra försvaret sviktar ! Det beror nog på att laget är slitet, delvis på nyckelspelare under långa tider ! Och orkar de som kommer igen nu ? åstadkomma under ? Och vinna slaget om 4-platsen i ligan ?
               Ikväll avslutas ju kvalet till Hockeyallsvenskan ! Örebro är ju redan klara men deras sista match mot Malmö hemma är ju viktig, eftersom 4 lag slåss om andra platsen ! Det står nog i första hand mellan Djurgården o Rögle ? Djurgården möter Västerås, Rögle möter AIk ! Spännande skall det bli att se det på TV !
                  Världsmusik ja ! Den njuter jag av i både dur o moll ! Om moll är tråkigt att lyssna på, eller deprimerande ? Då skulle många folk vara detta i Världen ! Mollmusik är ju otroligt vacker ! Vem säger nej till nått som är vackert ! Och det går att dansa även till mollmusik !
 Och sen tar vi ett foto från dagens motionsrunda ! Med spår från inlandsisens härjningar. Visst sanden ser lite rödaktig ut ! Men det har den varit sen innan ochså ! Så oroa er inte över detta !

Då var det måndag igen !

Jaa, o det har undertecknad inget emot ! Ännu ett uppvaknande kan man lägga till sitt liv ! Ett uppvaknande för nån timme sen där det konstaterades att det regna ute !  Jag vet att blodregn är röd sand från Sahara i regnet som ochså nån gång kan uppträda i t t ex.England o Norge o södra Sverige ! Blodregn ! Vad gör man inte för att oroa folk o öka upplagan !
       Tycker ju om att titta mig runt i Världen o då ingår ochså vädret ju ! Med några givna platser ! Om man nu tycker om värme året runt så skall man nog bosätta sig i Rio de janeiro ! Tycker man om sträng kyla så rekommenderas Vostok Stn på Antarktis ! Detta är kanske ytterligheterna ! Jaa, när det är vinter hos oss då kan man ju i Australien ha + 40 C men nu sjunker temperaturen där ochså liksom i Antarktis !
  Askersund har idag + 8 C o regn ! Måste ut o se om jag hittar nått blod ! Skämt åtsido ! London 12 C regn, Moskva 4 C, Beijing 25 C, Nairobi 16 C, Sydney 20 C, Rio 23 C och New York 4 C !
               Som sagt nu stiger temperaturen i Arktis, Sibirien men det verkar gå långsamt i norra Kanada o på Grönland  Ja Grise Fiord- 29 C, Grönland Thule - 25 o Nukk- 10,Sibirien Vekhoyansk- 18 C ! Kommentar, golfströmmen gör skillnad på norra o södra Grönland !
                     Jaa, Antarktis där temperaturen sjunker ! För mig är det ju självklart som vet skillnaderna på Syd-o Nordpolen ! Der högt belägna Vostok Stn har nu -51 C och det lägre belägna Mc Murdo Stn, sydväst ,ut har nu kommit ner i -20 C ! Jag tror faktiskt att de kalla områdene behöver nämnas för att få balans i det ständiga tjatet om värmeökningen på Jorden ! Och om golfströmmen skulle ändra sig blir det säkert mer tjat om kyla !
                Men något facit på endera har vi inte ! 
     Motion ? På nått vis blir det ! Regnar bra,stora pölar ute. Har alternativ ju ! Det har inte regnat så mycket på sistone där jag bor ! Behövdes nog ?

Jag har inte svårt att skriva om vad jag tycker o konstaterar !

Och det gäller  ochså kvällsdrakarna, kvällstidningarna ! Jag bojkottar dom sen länge, köper inga ! Läser bara sporten på nätet ! Gäller båda ! Men tyvärr kan jag inte undgå o se deras löpsedlar i t.ex affärerna !
                  -Nu är blodregnet på väg in i Sverige- ! Rubrik löpsedel idag ! Alla människor människor vet  kanske inte vad blodregn är ! Rusar in o köper tidningen på grund av detta t.ex. " Allting går att sälja med mördande reklam, kom o köp, kom o köp...konserverad gröt " Idet här fallet  "blodregn " ! Inne i tidningen kommer sen naturligtvis fakta om det hela antar jag ? 
      Som väl är jag påläst i frågan vilket gör " att jag inte tror att det är fråga om jordens undergång " ! Vi kan ta en nyanserad rubrik från en av dom tidningar jag läser på nätet, förutom min morgontidning som kommer i brevlådan !
-Ingen fara, det är lite blodregn-
                       Då tar vi det hela " så inte hela svenska folket tror att detta ochså är det värsta någonsin " ! Blodregn är känt ända sen åtminstone romartiden ! Det har med rödfärgad Saharasand att göra ! Och bidragande orsak är bl.a.att det. bara från Sahara transporteras mellan 60 o 200  miljoner sand till andra länder bl.a Sverige ! 
               Fenomenet, beror bl.a på att varm o kall luft möts o det utlöser då turbolens ! Det går väl att jämföra med när man får snöstormar ! Snökanoner, varmt vatten möter kallluft , över t.ex. Östersjön ! Och sand från Saharaöken sägs ochså vara en viktig faktor för Amazonas växt-och djurliv p  g.a.medförandet av mineraler !
                     Fakta Wikipedia o 2 artiklar på nätet från dn.se 4/4 -Ingen fara-det är bara lite blodregn- Och -När det regnar blod- 2011-05-19 
                                       Och själv har jag vetat vad blodregn är , rödfärgad sand ! Om jag varit med om nån sandstorm ? Jaa, ingen ofattande , en lokal antagligen ! Men den försenade en flygning hem frå Israel !
                          Bojkotta kvällstidningarna ! Deras " eländesrubriker " på löpsedlarna går bara ut på att sälja mer tidningar !  Och en löpsedel häromdan löd- Nu kommer våren igen- ! För " femtielfte gången " Rusar in o rusar ut ", tydligen " ! Nää, vet ni vad !!!
            
 

Jag tycker jag får upprepa det varenda dag !

..att det är helg snart ! Tiden går väldigt fort ! Men det är för att man trivs med tillvaron, antagligen !
             Det var ju strålande väder idag på motionsrundan, lite kyligt när jag gick ut ! Nån minusgrad i natt ?
Men vantarna åkte av ! Det här fotot är taget nära Hagabadet i Askersund då . Och om dom känner igen sig vet jag inte men både Tåtte  o Melissa har badat där !
 
 
 Det är ju väldigt kuperat i staden,det syns ju ochså här nära Vättern ! Det beror alltså på inlandsisens härjningar ! Naturen i stan är ett typexempel på detta ! Och jag mötte många trevliga människor på rundan i dag ochså ! O positiva ! O en del satt o sola på en bänk ! Rundan tog nog en halvtimme  längre p.g.a.pratandet .
 
 Som sagt det finns ju skogsområden i Askersund ! Idag var det häckande ? korpar som förde talan i skogen ! Det har dom gjort i flera år ! Antagligen är dom stannfåglar ! Och flyger över området gör dom ofta o kallar på varann ! Håller koll antagligen o spanar efter byte eller as !
              Jaa, sen måste jag tala om nått kul ! I Askersund har en rustik fabrikslokal förvandlats till typ internationellt nöjespalats med lokal prägel ! Innehållande bl.a. sportbar, konferenslokal o bowlinghall !!
              En satsning i en liten stad som jag hoppas är värld pengarna ! Besök från folk utifrån är nog  nödvändigt ! På somrarna kommer det nog inte vara något problem ? Om undertecknad kommer att gå dit ? Givetvis men nån stamkund har jag inte råd att bli ! Och palatset ligger inte långt från Vätterns strand !
                    Nu är jag  lite trött känner jag !  Har varit mycket motion i veckan ! Men i morgon blir det ingen ! Som vanligt !            Trevlig helg ! Jag är inte slav under datan ! Möjligtvis spelar jag musik på den ! Och vi har ju telefoner om vi vill varann nått ! 
 En imponerande fågel, korpen ! Och en renhållningens förkämpe , typ ! Är ju nån slags allätare ? Svår o fotografera ! Och flyger ofta för högt med min kameras resurser ! Så här nära lär jag inte komma nån ?
 

Tiden går fort !

Nu närmar sig ju helgen igen ! Ibland tänks det ! " Du har ju helg varje dag Jan, inga tider o passa ! Tar dagen som den kommer med framtidstro utan facit på ! Och att se fram emot saker o ting o leva varje dag i andan av Carpe och Crea Diem, det passar mig perfekt ! Det här med att " plantera in  positivt i huvet " prioriterar jag ! Om du nu ju inte ens har facit på morgondagen, vilken " plantering " tror du du mår bäst av efter dina omständigheter ! Jag börjar tycka synd om svenska folket !  Det är inte mycket positivt dom får läsa o höra nu för tiden ! Fast än det även finns sådant, " både här o där ", i majoritet ! Jag tror inte man kommer långt med " att bli självplågare i elände "  i ett land där vi har det så bra , som i Sverige efter våra olika omständigheter !
          Det verkar bli soligt i dag ochså ! Och jag ser fram mot min motionsrunda ! Där jag skall fortsätta o insupa sådant " jag inte räknat med " ! O ta fina foton av t.ex. lekande doppingpar ! 
                  Har ni något positivt o komma med så får ni gärna göra det ! Om ni retar upp er på mig " för att jag tycker jag har det bra fastän grannen har det bättre " så får ni gärna göra detta ! Om ni ständigt tror att allt skall räknas i pengar ! Om man bara hänger " upp sig på de rika " så skall man komma ihåg att dom ochså betalar mer skatt till välfärden ! Och att dom ochså kan vara  mänskliga varelser  på gott och ont !
                   Om jag är rik, jaa !  Men inte på pengar ! Det går faktiskt att vara belåten med livet  fastän grannen har det bättre ! Och i Sverige har vi större chans till detta än i många andra länder !
                   Korta resor här i livet kan vara lika mycket värda som långa ! Och lika spännande ! Det går att välja efter omständigheterna !
              Och först och främst är jag nöjd med att jag kunde titta ut " genom fönstret " även i morse ! Och kunde skriva detta ! Oavsett omständigheter !  "Att reta upp sig på alla som har det bättre överlåter jag till andra " ! Och jag tror faktiskt inte " att en medborgarlön " skulle hjälpa till för att få ett rättvist samhälle ! Därtill är vi människor alldeles för olika ! 
             
                  

Ja nu blir det lite olika foton från en härlig promenad !

 Det blev en härlig motionsrunda, lång ! Jordens undergång får andra tänka på, utan facit ! Det var kallt o kyligt i förmiddags när det gicks ut ! Men som av ett trollslag titta solen fram ! Det här fotot är taget ganska nära boulebanan ! Det blåste en del , men inte ens i Sverige kan vi få det perfekt !
 Det här fotot togs i ett ögonblicks ingivelse ! Råkade ha min lilla kamera i handen. Fotot togs " blixtsnabbt "
 Och här är jag i en annan ände av stan. Går till vänster där uppe ! Men kommer oftast från ett annat håll ! Härifrån är det väl en 20-25 minuters väg hem ! Och på parkeringen till en affär jag handla prata jag med en trevlig dam som kommit hem från Afrika ! Och vi hade en del saker att reflektera över, bl.a svenska folket ! Och naturligtvis kan man hitta tillkortakommanden i mängd i media ! Där man får det att se ut som det bara finns en enda ansvarig !  Det är ju lätta o ha nån o ständigt skylla på ! O sätta sig på sin piedestal ! Som ibland baseras på ren okunskap " där det verkar som tideräkningen börja 2006 " !
 

Visst, jag kan vara sarkastisk !

Men jag tycker inte om "när ens egna fosterland görs besinningslöst sämre än någonsin på nästan alla plan för att ett val till varje pris skall vinnas , Via bl.a en kanonad i media av olika de slag " !

Vad skall det göras idag då ?

Jag börjar dagen med motion, och handlande på hemvägen ! Det är väl en bra början! Men det är ju bara 2 plusgrader ute ? O ingen sol ! Det skiter jag väl i ! Solen finns även ovan molnen ! Hade den inte funnits där heller så hade det knappast blivit nån utegång ! Dåligt väder ? Det ordet kan man fundera på i alla sammanhang " utom det man inte har facit på " ! Att oroa sig för allt i framtiden ? Fördärvar man inte sin vardag då ! Jag har svårt att " måla fan på väggen " !
Sverige är ett bra land o bo i , vackert o med omväxlande natur ! Med avsaknad av mycket som " är mycket värre " ! Men jag börjar på att bekymra mig för dess oroade folk " som bara tar det i minoritet negativa till sig " via media och annat ! Nått slags "självplågeri " där som sagt ständigt " fan målas på väggen " Oavsett....
Och i kväll blir det intressant att se åt vilket håll det lutar ! Jaa, vilket lag kommer att få övertaget i att få andraplatsen i hockeykvalet efter att Örebro kvalificerat sig ! Men Örebro har 2 matcher till ochså ! Där dom får ge " järnet för de andra lagens skull " ! Hur kan jag skriva om sådana här banaliteter när Sverige är så "uselt enl. media o insändare " ? 
                 Jaa, man får ju se sig om " efter ett annat land o bo i ,det måste finnas hundratals som är bättre att leva i. Där det är mindre våld, mindre terrorism , mindre krig, mindre kriminalitet, bättre skolor, bättre sjukvård , bättre äldreboende, bättre väder, bättre skolmat, bättre järnväg,bättre förskolor, mm,mm, O allt var mycket bättre förr, innan 2006 ! Dä var allt rättvist o ingen kom i kläm " !  

Jaa, det undrar jag ibland..

..när buffelhjordarna sätter igång.. hur kan jag bo i ett sånt här uselt land ? "Lugn Jan , lugn, lugn allt bättrar sig den 15 september " ! Är du säker på det, det har vi ju inte facit på, oavsett !

Jaa, den blev bra , rundan !

Och av det längre slaget ! Pratade med en del bl.a. 2 män från Slovenien varav den ene hade en jacka med nån reklam ? som slutade på .de ! Men vi pratade engelska och kom fram till att vi hade något gemensamt ! Som jag visste innan jag träffa dom ! ? Kan ni klura ut det ?
          Vem skulle inte vilja besöka det här landet ! Men resmålet utomlands är ju bestämt för i år ! Det är bara det att en t.ex. lottovinst att tala om hade kunnat ändra på det.....! Men det är inget som jag hänger upp mig på ! Önska kan man ! En resa om året efter ekonomisk förmåga ! Har ju inte rest så mycket på senare år ! Men Stockholm, Sinrishamn, Hjo o Örebro besökes ju varje år ! Plus Askersunds omgivningar ! Inget att klaga på men äventyrslusten sätter in i bland bl.a. via min Världsmusik ! Jaa, i Berlin var jag 2006 ! 
  Och den hä vyn ser jag nästan varje dag ! Och varje motionsrunda är på nått vis ett äventyr ! Foto taget idag !

Närmar mig 76 år !

Jag tänker fortsätta att tänk positivt om min och andras framtid ! Det finns massor som var värre förr på jorden o drabbade mänskligheten ! Det har vi facit på ! Tänk på alla farsoter o stora erövringskrig t.ex ! I alla delar av världen ! En del för tusentals, andra för hundratals och något för ca 70 år sen ! 
             Jaa nu skall vi " mänskliga o omänskliga " varelser som är 7 miljarder " skällas ut för att vi fördärvar klimatet o miljön " Jag tror ingens avsikt är att göra detta ! Men titta er runt i Världen ! Alla länder har inte kommit så långt framåt i utveckling i världen, kanske inte kunnat skaffa sig det ännu som för landet framåt ekonomiskt ! Ger välstånd ! Pekfingervalsen ! Har ni hört talas om den ?
               Och idag gratulerar vi Örebro hockey till fortsatt spel i SHL/Elitserien. Har redan vunnit kvalserien ! Nu blir det spännande att se vem som blir tvåa ! Jaa, vilket lag skulle jag vilja ha på andra plats o som då ochså går upp ! ? Vilket lag man än nämner så blir man väl " impopulär " !?
               Nu närmar sig motionen i det härliga vädret ! Vågar man uttrycka sig så ! Joo då för jag ser att det är så just nu ! Om jag vet vad som kommer att hända på rundan ? Nää, inte ens det kan jag sia om !!!! Och vad positivt för Närke o Örebro kommun ! Att både ha ett lag i högsta divisionen i ishockey o fotboll !

Verkar bli ett strålande väder idag , ochså !

Det är ju bara att tacka o ta emot ! Men tänker man på våra medmänniskor i andra delar Världen så kan man knappt kalla vädret här dåligt, överhuvudtaget ! Här hos oss har vi inte drabbats av katastrofer likt den  övriga världen om man ser långt bakåt i tiden, även när det gäller naturkatastrofer ! Det finns det facit på ! Nu används " katastroftänkandet " för framtiden i olika syften ! Och Gud nåde den  som påpekar att  vi inte ens har facit för  morgondagen oavsett vilka datoriserade mallar vi räknar ut framtiden med !
                Ibland verkar det som om det enda facit som finns " är det angående framtiden " !? Jag tänker inte ta ut elände i förskott o springa med i " buffelhjordarna ". Ibland undrar jag varför detta elände påpekas varje år ! Men detta är ett slags psykologiskt inbankande i folks huvud ! Där inget positivt ang. klimatet  nämns ! O  hur det blir nu om 86 år ! Jag kommer ju inte att leva då o inte många andra heller ! 
             Det som mest oroar mig över denna " fastslagna kanonad utan facit " är att detta sprider oro bland mänskligheten  , negativiserar den !  Jag skulle vilja fråga de här vetenskapsmännen ofta förbundna med politiker o andra intressen om " dom har utfärdat garantibevis för scenariot utan innefattande oväntade händelser som inte ens dom kan räkna ut med datoriserade mallar " Inte ens för morgondagen " !
               O media med eller utan kunskap i frågan hänger med för att " sälja på braskande svarta rubriker " ! Att inhämta något positivt i frågan är naturligtvis inte säljande ! Mediasamhället med sin " medhängarpopulism " har alldeles för mycket att säga till om ! Även numera innan ett val !

Vad spännande det blir !

Allting har ju sina avarter här i Världen ! Men jag brukar säga så här " vad vore Världen utan musik eller sport " ! Det är väl lika värdefullt som att titta på som  "allt skådespel i världen som går ut på att just nu leka det vanliga kriget mellan de självutnämnda goda o det utnämnda onda " ! Ett synnerligen genomskådbart skådespel där " Du sätter dig på din piedestal utan att vara med om tillfällen o omständigheter som drabbar andra " DU känner ju inte ens makthavarna och folken har DU har ofta förutfattade meningar om " 
                   Men ikväll kan jag se både matchen till kvalet mellan Djurgården o Örebro i ishockey o sen omedelbart, tittar jag på Manches United mot Bayern München i en av kvällens matcher i Champions League !
                  Sen får " Putin o Obama " titta på vad dom vill ! Varför kan dom inte se matcherna tillsammans ? Nää, det går ju inte " o förlora ansiktet " ! Men  "jag kan medla har inga förutfattade meningar om den ene eller andre ! Har ju aldrig träffat dom på " tu man hand " ! Det verkar många andra ha gjort ! Oavsett !

Tyvärr glömde jag kameran !

Idag har vi spelat boule för första gången för säsongen ! Det är väl det där med åldern ! O glömma kameran ! Ah, man är väl ingen robot, tack o lov. Lite ringrostiga var vi, en del ! Mens nån var i fin form ! Tränat på köksgolvet ?
                Mitt i alla " domedagspredikningar " ang. klimatet så har jag bevis för att det var en del snö kvar i Askersund 1/4 förra året. Det visar foton i mappen  ! Det verkar som om vi var nere på banan för första gången 21/4 förra året ! 1 april är det ju som sagt idag, nu tror väl nån att jag luras ! 
            Det är ju inte säkert att det var lika mycket snö nere vid strandpromenaden där vår boulebana ligger ! Men det var fortfarande tjock is i vattnet i närheten ! Har jag ochså foto på ! Sen den 1/4 förra året, som sagt I år är det isfritt !
 Så  här såg det ut 21/4 förra året ! Och jag tror att det var den första aktiviteten på banan ! Och soligt var det även idag ! Men banan var helt annorlunda i ordning ! I dag gick det att spela på den, med en gång !

RSS 2.0