Har lite bilder att välja på!


Det här är det flygplan som fick mig att bli flygintresserad, främst då för jakt o- attackflyg. Annars blir det för omfattande. Det här planet såg jag för första gången över Vättern vid vår sommarstuga, inte långt från Hjo! Dom kom ibland flera stycken lågt över sjön, kanske så nära som 100 m och på en höjd av 25-50 m.  Första gången jag såg dessa flygplan måste varit mellan 1943-45 och då var jag mellan 5 och 7 år. Planen kom så nära så jag såg piloternas gula "tyghjälmar". Inte fråga om plast här inte!
Planet som fick mig intresserad av flyg hette A-21 "tvesjärten" och var stationerat på F6 Karlsborg några mil norrut. F 6 är ju nedlagt sen länge men jag har sett alla plan kommma lågt eller högt över stugan från Tvesjärten till Viggen!
Idag då? Jo, boule, mat, data och i em. söka efter svamp. Mer blir det inte! Det räcker så bra!

Vilken fotboll, ÖSK


Jaa, Örebro Sports utskåpning av serieledarna Helsingborg i herrallsvenskan. Det är bäst att skriva herrallsvenskan annars får jag väl "feministfundamentalisterna" på mig! Vi som är sportintresserade vet att damlaget i Örebro som ochså är i allsvenskan heter KIF Örebro och vi som är "sportfantaster" vet att Helsingborg har inget lag i damallsvenskan.
Det bästa var ju att matchen gick i TV så att jag satt o njöt i fulla drag o visste att mina Örebrokompisar med Rolf i spetsen såg matchen på Berhn Arena. Och Rolf var fullständigt enig med mig i superlativerna. Bollinnehavet var i första halvlek 70-30 till Örebro. Och nu gick ju Malmö om Helsingborg i tabellen vilket inte var förvånande för mig som sett Malmö slå ÖSK på Berhn Arena i början av augusti.
Idag har jag tagit blodprover hos min doktor (privatläkare). Knappt man vågar prata om det i dessa tider, en del skulle nog anse mig som "suspekt" som går till privatläkare. Och det kostar inte mer att gå till privatläkare. Dom är anslutna till försäkringssystemen. Varför jag tog prover? Jo jag behöver nya recept på mina mediciner för kolestorol och understimulerad sköldkörtel(inget nytt !) Motion, sportar, håller mig ochså frisk och naturligtvis har jag varit på min runda idag. Ja, få se om proverna är lika bra som förra året då jag skall gå till doktorn den 15.

Ibland är det roligt med gamla bilder!


Den här är tagen 2006 tror jag när jag och min kompis Torsten fotvandrade i Tiveden. En och annan varg, lodjur räv, rådjur eller annat vilt vill man ju gärna träffa på i dessa skogar. Döm till vår förvåning var det enda "vilt" vi såg den dan var dessa får inne i skogen. Vi försökte hitta nått hägn dom kom ifrån när vi gick vidare men icke. Ganska chanslösa har dessa får varit om just en varg eller lodjur fått vittring på dom.
Idag har varit en som varit ganska lik dom andra. Så är det ju! Men bara det att jag går i naturen nästan varje dag gör att jag är nöjd. Jag har inget o gnälla över. O gör jag det så kallar jag det för att konstatera o tycka. Och vad jag konstaterar o tycker är att en del folk gnäller alldeles för mycket.
I dag ökade jag takten på min runda. Nu gick jag som innan hälseneskadan. Men jag har jobbat hårt för att kurera den! Mycket cykling o.s.v.
I morse fick jag sitta o vänta länge på att datan var "uppvärmd". Men i e.m. kommer en man och sätter in mer ramminne. Då skall jag fråga honom om diskrensning som finns på systemverktyg bl.a. av temporära filer. O lördag är det igen i morgon, min "vilodag" med sport ,V-75 direkt mm. Trevlig helg på er!

Äntligen höll hälsenan för den ordinarie rundan!


Ja, efter en och en halv månad. Men tack vare det så fick jag träna lite andra benmuskler med idogt cyklande! Och den rundan vill jag ta nån dag i veckan. Fotot här är ju från ankdammen på hembyggdsgården. 2 ungar blev det i år !

Sen kom jag ner på strandpromenaden. Och nere vid den så hade cirkus Viktoria slagit upp. Vilken utsikt cirkuspersonalen har!!  Och på håll kan dom se Stjärnsunds Slott som kanske blivit lite mera känt sen kungabesöket. Slottet inköpt av Carl den X1V Johan, kungens anfader om nu inte nån visste det?!
Nu skall jag banne mig cykla o handla. Handlar om inget oförutsett hänt på torsdagarna. Och höjdaren idag hittils var att jag kunde gå min runda igen som vanligt!  Ikväll kommer det en höjdare. Den första intervjun med en partiledare. Vem som börjar av dom fär ni ta reda på själva. Jag skall se varenda intervju. Det tillhör "allmänbildnig", tycker jag!! Spännande blir det iallafall och jag kan inte fatta att det har gått 4 år sen det förra valet

Även ovan molnen finns den!

Även bakom molnen finns om sagt denna strålande sol. I dag passar det bra att visa solen för det har regnat hela dan och regnar ännu!
Vad jag har gjort idag ?!  Upp 7:30 nånting, satt på datan som tar förskräckligt lång tid på sig för att bli "uppvärmd" och funktionsduglig, tittat på vädret i datan så småningom, såg lovande ut, druckit en stor kopp kaffe, ätit en bit banan, cyklat ut i snabb takt en halvtimme, kommit hem, styrketränat, satt på gröt i mikron, fått telefonsamtal från Sven-Arne som var i stan, skulle träffas och äta middag, skulle höra av sig när det var tid, "slängt" gröten åt sidan, klätt på mig, tittat i datan, Sven-Arne ringt, skulle träffas i hamnen, cyklat dit, regnet började skvala ned, träffats vid resturangen, ätit middag där med Sven-Arne o Margareta+ två av deras kompisar, tagit adjö av varandra, cyklat upp på torget, gått in på spelhålan och spelat tvilling på V-64 tipset, hälsat på Johan Persson( riksdagsman för folkpartiet i Örebro län), gått in i deras valstuga och druckit kaffe och pratat med deras ordförande i Askersund, gått till Data-Stefan och pratat om min långsamma data, cyklat hem kollat ramminnet som är för litet numera, ringt till Data-Stefan som beställt ett ramminne, kanske sättas in på fredag, ringa om det till "insättaren" på fredag!!! Kl är nu 17:14 PIP. In och tittar på nättidningarna!!

Skadad berguv, bra motion och boule.


Jaa, idag prövade jag min hälsena på en lite mindere runda. På vägen på strandpromenaden stog en polisbil och poliserna stod och dskuterade med några andra och tittade mot staketet. Och tittar ni noga på bilden så ser ni vid högra stolpen en stor berguv ligga. Jag ville inte gå för nära den och kameran är dålig på att Zooma in.. Jag gick sen vidare för ugglan skulle omhändertagas av berörda myndigheter!
Boulebanan ligger inte långt här ifrån och där fanns mina SPF-kompisar. Damerna vann överlägset!

Det blåser bra ute idag och vattnet  var blygrått på Vättern. Skurar har nu börjat uppträda och åska har förekommit enl. åskseiten men vid Vänern. Och igår ringde jag till min mellerste sons mobil. Jag hamnade tror jag i Litauen och staden hette Klaipeda. Bengt var där med "sin" tullkryssare i något ärende! Nån samövning kanske??? Han sa att det blir dyrt det här men vi pratade några minuter. Jag ringde med min vanliga telefon, numera bredbandsansluten. Får för skojs skull gå in och titta på min sida på Telia. Där kan man se varenda samtal man ringt och vad det kostar!

Mycket skogsluffning o hälsenan höll!


                Och cykling i går. Om nån tror blåbären är slut så dementerar ovanstående foto detta. Det finns fortfarande men lingona är inte riktigt mogna ännu. Eftersom frysfacken i kylskåpet är fulla så använder jag dessa bär i nuet

          Om jag hittar sådana här så använder jag dom ochså i nuet. Steker upp dom till maten. Det här får man så att säga på köpet när man plockar bär. Och som vanligt inga andra i skogen och plockar!

           Och det var inte mer bråttom än jag kunde sätta mig på den här bänken o mysa o filosofera. Om vad då? Jo, bl.a. tänkte jag att de som tycker det är så eländigt i Sverige, de kunde ju ge sig ut i skogen o plocka av dess läckerheter. Det är ju rent gratis!
                 Nu har ju engelska fotbollen kommit igång! Alla tiders. I kväll kommer en intressant match. Manchester City-Liverpool. Nu skall jag gå och ringa till min son Bengt! Det kan ju vara kul att snacka med nån som är nöjd!?

Ormsnokaren på nya äventyr!


              Som sagt så cykla jag idag i skapligt väder mot Tjälvesta naturreservat inte långt från då Snavlunda. Igår inte så långt från nämnda by stod detta bilvrak vid vägen och har så gjort länge. Idag hade vraket flyttats närmare ett träd och närmare vägen. Traktorspår syntes ochså. Troligtvis är bilen flyttad p.g.a. avhämtning? Att någon just nu har visat intresse för vraket kallar jag en ren tillfällighet??? Så många tittar inte på min blogg men gårdagens 24 är jag nöjd med! Apropå blogg ja!  Min moderblogg, blogg.se verkar bara bestå av kvinnliga kolleger, proffesionella och unga sådana. Ja, det är väl skönt för dom o ha en farfar på bloggen. Men att läsa vad en farfar har för sig är nog inte lika intressant för läsarna, antar jag!?

                  Sen kom jag då till Tjälvesta ängar med ögonen på skaft men utan stövlar med skaft. Min favoritorm är snoken eller vattensnoken som den ochså kallas. Men får jag syn på en huggorm eller hasselsnok så säger jag inte nej. Nu är det ju inte rätt ormsnokar väder, antar jag. Det måste ju vara på våren när solen värmer upp och ormarna kryper fram ur sina gömslen och är "nedkylda" och därmed förlångsammade. Växelvärme kallas det visst det ormar har. Jag skall läsa mer om det!
                     Det här med gummistövlar bör man ju ha på sig om man skall in bland rösen och liknande för huggormens skull. Och hur skall jag få ett eget foto på en orm i naturen? Antingen rena slumpen och med kameran "skjutklar" eller sitta tyst nån stans vid stenröset eller sjökanten. Det finns ormställen där man kan fotografera ormar lätt på våren, har jag läst i Nerikes Allehanda, men så lätt vill jag inte göra det för mig. Jag vill fotografera dom som finns i detta reservat för här måste ju vara ett eldorado åtminstone för snokar. En enda orm har jag sett för några år sen då den ringla över en liten bro i området. Troligtvis var det en snokunge då både en bäck och sjö var i närheten, sjön på fotot!
                 Jag passade ochså på att testa hälsenan på min vandring på ängarna. Aktade mig noga för att bli för "övermodig". Och jag hade inte ont när jag kom hem.
                 Jaa, nu är det hästar o fotboll hela helgen på tv. V-75 går på Örebro(Marieberg) men dit skall jag inte för nu börjar V-75 gå direkt i tv igen. Fotboll var det! Vad jag vet så spelar b.la. Arsenal mot Blackpool( nykomling). Så nått bloggande blir det inte i helgen! Möjligtvis om Gina Lollobrigida i 50-60-talsförfattning dyker upp. Då blir det en rapport. Sen tänker jag börja läsa i en bok av författaren till Flyga Drake, Khaled Hosseini, som heter Tusen Strålande Solar som bl.a. handlar om mina "absoluta favoriter" Talibanerna. Nu ljög jag men jag går inte in på det men jag är utbildad på granatgevär, kulspruta, automatkarbin och k-pist. Behöver jag säga mer?! Boken har jag lånat av mina kompisar i Örebro, Rolf o Ann-Marie!


Cyklat på högra o östra sidan av vägen!


               Ja, åt vilket håll har jag då cyklat? Det här bilvraket har jag sett länge på mina "irrfärder". Jag har för mig att det innan ,förra året, stod med fronten mot vägen.  Nu står vraket längs med. O motorn är utplockad verkar det som?! Hur som hellst har vraket stått här länge och ingen tycks bry sig om att frakta bort det! Får föremål o bilvrak stå hur länge som hellst i naturen o rosta. Är det ingen som har ansvar av kommunen, vägverket eller jordägaren?

               Det här är ganska typiskt för utseendet längs vägen. grönt o fint. Jag hamna ju i Snavlunda idag, längre upp längs vägen. Och idag "lyfte " jag bort en död fiskmås från vägkanten. Och den låg exakt där snoken låg för nån vecka? sen. Här blev det ju inte fråga om "den enes död den andres bröd". Vi kan väl prata om 2 påkörda förlorare! På vägen hem tittade jag efter svamp där jag hittat innan. Jag tittade inte överallt men jag hittade ingen matsvamp.
              I kväll tänker jag se på fridrott på tv och i morgon skall jag testa h. hälsena genom att gå en långsam promenad ett stycke på Tjälvesta naturreservat. Prioritering. Titta efter ormar. Men det brukar ju vara en lyckträff om man ser nån så skygga som dom är och svåra att se! Och snabba i det gröna och i vattnet!


"Vinnarskallen" på gång trots "oklarheter"?!


           Idag var det SPF-dag på Borgmästarholmen med tipsrunda och 4 olika grenar som det tävlades i ! Allt räknades ihop. Undertecknad vann men efter att "jurun" fått omvärdera resultatet om man uttrycker det så! Namnförväxlngar sades det!? Men att "dribbla bort"? en uppmärksam "vinnarskalle går inte !
            Här ser vi fiket på borgmästarholmen. Det kör på sista versen både när det gäller säsongen och hyrandet av fiket. Kommunen har höjt "arrendet" och de som drivit fiket i flera år avtackar sig för nu. Vad säger man om en sån kommun. Företagarvänlig?

                   Och här har vi bron som leder tillbaks till strandpromenaden. Den har jag "tagit" mig över många gånger. Den här ön är ju suverän med sina naturliga bad, ställe för grillning, lekredskap o fik. Frågan är om Askersunds kommun upptäckt detta. Inte är det nån större marknadsföring i Askersunds Kommun för att förstå vilka "pärlor" det finns överallt i södra Närke.
               Och i kväll går en x-tra V75 omgång på Solvalla. Hoppas att jag får en vinst!

På banan igen!


      Jaa, på min motionsrunda. Men vis av skadan cykla jag och gick långsamt med cykeln. Vad var jag ute efter? Jo, att se om det var lönt att plocka blåbär ännu, tittade efter Carl-Johan svamp och såg om lingonen var mogna. Ingen  svamp, inga mogna lingon än på 1-2 veckor men fortfarande mycket båbär, lika fina trots förmiddans regn. Så det blev ungefär 1,5 L som jag har till frukost några dar och låter de i frysen vara. Här har vi då Klockargårdens servering på hembyggdsgården.

    O "längre in" i skogen kunde man se denna klippformation invid rundan jag tog. Kantareller finns det nog ännu av sommarupplagan men jag har inte sett några i dessa omgivningar! Men jag har ett ställe där det finns både kantareller och taggsvamp på nått annat ställe. Taggsvamp är undervärderad tycker jag! Den är gul den ochså!
                  Mera! Jaa i morgon har SPF en dag på Borgmästarholmen med början kl 11! Hoppas inte det regnar! Och Man United imponerade mot Newcastle och vann med 3-0. Och Scholes imponerade mycket i Man United. Tet måste jag erkänna, hm, tyvärr! Arsenal fan som jag är!!! Nu skall jag gå och äta!


Motvind och medvind...


              Eller upp o ner här i livet. Det har vi ju naturligtvis alla haft. Sen är det fråga om att begränsa detta område  och lära sig tackla det. Dock är jag hellre lite euforisk och "halvmanisk" än "neddeppad". Och har man koll på sin personlighet så lär man sig, enligt min mening, att tackla "avarterna" ju äldre man blir. Och då räcker det med att vara nöjd och förnöjsam och att ha framtidstro dag för dag. O inte krångla till det för sig och leva efter omständigheterna. Jag själv har alldrig haft tålamod när det gäller vissa saker, särskillt det tekniska o praktiska. Allt skall vara klart på minuten!  Jag vet en gång när jag köpte en ny mobil och inte fick rätt med den. Håret stod på ända av furiositet och jag förbannade allt o alla. Till slut ringde jag en av mina söner som frågade, har du tittat i instruktionsboken? Nä, fick jag ju erkänna! Inte ens det hade jag tålamod med!!!
              Motvind och medvind rent "praktiskt". Ja, idag hade jag motvind mot Snavlunda. Och det går mer uppför det hållet. Bra för konditionen. Hemmåt gick det med en väldig fart. Och den döda snoken låg fortfarande vid vägkanten allra längst ner på bilden. Och nedför bar det av hemmåt i medvind!!!
                       Matchen igår mellan Liverpool o Arsenal var spännande men märklig. När man trodde Arsenal skulle ta ännu mer över i andra halvlek över ett decimerat Liverpool, blev det tvärsom. 1-1 blev väl rättvist trots allt. Och i kväll skall jag se Man United mot Newcastle. Jag håller på Newcastle! 

Långsträckt backe och olycksoffer.


                     Jaa, idag begav jag mig på en cykeltur på vägen mot Åmmeberg. Syftet var att testa konditionen på en sån där backe som suger, ständigt går uppför nån kilometer. Innan backen cykla jag förbi denna lilla sjö, en av många i Närke. Inte långt härifrån svänger man till höger in på en grusväg som leder till närheten av ett vackert flygarmonument uppe på ett berg med utsikt över Vättern och med Askersund i bkgrunden på avstånd. Monumemtet jag syftar på är över Elsa Andersson, Sveriges första s.k. kvinnliga aviator som på början av 1920-talet så olyckligt störtade på isen utanför Askersund. Fallskärmen fällde inte ut!! Elsa blev bara ca. 24 år gammal och var från Helsingborgs trakten. Jag har varit ett flertal ggr vid monumentet och blivit lika gripen varje gång!

             Här har jag tagit mig uppför backen och kondisen var inget fel på och allt gick bra trots den mycket fuktiga o kvava luften. Dock ingen åska i närheten av Askersund som klarat sig både från den och skyfall hittils i sommar när jag varit hemma vilket jag varit till 80 procent! Någon knall har jag bara hört! Ja, det känns bra att ha börjat att köra igång motionen efter det vanliga receptet. Dock måste jag finna mig i att jag nån gång får cykla på träningscykeln i lägenheten, vilket jag tycker är bland det tråkigaste jag vet!!

              Nära Askersund fick jag syn på denna grävling som blivit påkörd. Och eftersom den inte låg här när jag började min cyckling så blev den påkörd ganska nyligen. Det är relativt ofta jag ser grävlingar som är påkörda. Nån gång nån orm. Några andra djur förutom nån fågel har jag inte sett påkörda men, vargar, lodjur, vildsvin och rådjur t.ex tas väl ganska fort om hand liksom naturligtvis älgar!!
                            Egentligen tänkte jag hålla en bloggfri helg men jag väntar spännt på matchen Liverpool-Arsenel i Premier Liege som börjar kl 17:00 i TV. Gissar på oavgjort men hemmaplan kanske är en fördel. Nä, nu har jag garderat min "ångest" nog!!!

Helt rätt Peter!


                   Visst var det en snok som jag hittade död vid vägkanten. De vita fläckarna på huvudet var lösningen! Efter vad jag läst skulle det vara x-tra svårt o skilja en svart huggorm och en snok. Beroende på likheten i färgen då? Hur som hellst så är alla tre arterna numera fridlysta, alltså även huggormen!!
                Idag har jag varit o filmat utsikten från strandpromenaden i stan. Det blåste och det hörs på inspelningen. Jag får vara nöjd med min lilla kamera som ju inte är en "riktig" filmkamera. Nu har jag gjort 14 clip på JAN farfar på youtube och alla är sedda av nån. Leder gör inslaget från Garpa gruva som setts av över 150. Det är jag nöjd med. Minst sett är katten och fjärilen. En person har sett det! Stackars fjäril!!!
                Nu kommer ju helgen. Med engelsk premier-liege fotboll. Eftersom jag nu har 4 sportkanaler via telia i mitt nya bredbandspaket så blev det bingo. Alla matcher skall visas och redan på söndag spelar Liverpool mot Arsenal.  Arsenal är ju mitt favoritlag sen jag såg dom i London i slutet av 80-talet på Highbury. Men Liverpool håller jag före både Chelsea och Man United!!!
                  

Hä bar o kör på!


                   Ja visst blev det motion med cykel som jag sa. Och mot Snavlunda. Den rundan är på ca nån timme. Vädret var bra idag trots varningar om åska o regnskurar. Det har jag inte sett nånting av hittils men nära Skåne finns ett område såg jag på datan. Och idag är det stora rubriker på kvällstidningarnas löpsedlar om att det fina och varma vädret skall återkomma. Varmt har det varit hela tiden, tycker jag.. I Askersund har det varit över 20 grader i skuggan varje dag, regn eller inte! Namnet på sjön som jag cyklar förbi ca 5 km från stan känner jag inte till. Gårdsjön heter ju den alldeles i Askersunds närhet.

        Tyvärr blir även ormar överkörda av bilar! Den här fotografera jag nära Snavlunda längs vägkanten! Själv ser jag vilken art det är. Gör ni det? Ta hjälp av mina inlägg på denna blogg om arterna i Sverige! Natur o djur är kategorin!

               På hemvägen vek jag av de hundra meter som behövdes för att komma till "ingången" av Tjälvesta ängar. Tyvärr syns inte namnen på de sällsynta växterna på tavlan. Kanske det går att förstora upp bilden, jag vet inte? Jag räknar upp en del istället! Skogsvicker, backsippa, skogstry, vätteros, smörblomma o lungort. I sjöar bl.a. blomvass o brudbröd. Det finns som sagt naturligtvis mycket mer! Området är ju mycket unikt i Sverige.
                Idag har jag ingen aning om vad det är på tv men igår gladde jag mig åt av att se Sveriges nygamla landslag med Zlatan i spetsen spela sån fotboll som inte går för att vi är ett litet land. Men det tror vår nya förbandskapten!!! Heder åt honom som prövar nått nytt och satsar på en del unga med "superlöftet" Ola Toivonen i spetsen!!! Han o Zlatan där framme växelvis! Det kan bli något stort!!!

Som en kalv på grönbete men....


                  Jaa, Örebrobesöket var som vanligt toppen o mitt värdfolk, Rolf o Ann-Marie som vanligt alla tiders! Och grillat åt vi hos den andre "lekkamraten" Sven-Arne och hans fru Margareta på söndag kväll. Det var 5 året i rad som detta besök i Örebros närhet företogs. Och fotboll på Berhn Arena såg jag antagligen ochså för 5 gången. Fotot togs strax innan matchen mellan ÖSK och MFF i herrallsvenskan företogs i lördags. Malmö vann rättvist med 3-0 ioch Örebro kom av sig efter 2 snabba mål av Malmö inom de första 16 minuterna. Men lagen ligger kvar på andra och tredje plats. Avståndet växte dock mellan lagen. Matchens kvalitet så där och MFF styrde skeendet efter de snabba målen!
                  Under matchen var det lugnt men det var otroligt tråkigt det som hände på Stortorget innan matchen där s.k. "fotbollssupporters" drabbade samman och höll på att skrämma livet av bl.a. en mamma och hennes 2-åriga flicka som fick fly i full panik!! Det hela filmades och vittnen finns väl men "idioterna" var maskerade till del. 25 poliser var ditsatta men tydligen hjälpte det inte. Nu tycker jag att Malmö-och Örebropolisen skall göra allt för att få fatt i en del skyldiga. Så här kan det ju inte gå till men varken MFF eller ÖSK kan ju lastas för vad som händer utanför arenan. Men klubbarna borde stänga av dom från inträde som avslöjas!!
                Ja, besök på Vinön i Hjälmaren hann vi ochså med på måndagen!!

          I Örebro så gick jag o Rolf ut ett par rundor i helgen och jag testade hälen som höll bra. Även på Vinön gick vi 2 kilometer ungefär. Jaa, och då bar det då iväg i full fart på min runda som jag inte gått i Askersund på ca 1 månad. Gick alldeles utmärkt tills jag kom till hembyggdsgården. Då höll hälen inte längre och via strandpromenaden och kyrkogården haltade jag mig hem. Men nu kör jag mitt koncept som jag tänkt mig men jag byter återigen gående mot cykling vilket ju fungerat innan. So Snavlunda, here i come!!  Det gäller att inte "vika ner" sig här i livet.
                 O i helgen börjar engelska ligan på de sportkanaler som jag har efter reducering av konceptet. Och i kväll går träningsmatchen mellan Sverige o Skottland på kanal som finns på bostadsbolagets kabelnät. Inga ledsamheter här inte. Och miss Marple får vila upp sig om det programmet fortfarande går! Dass var alles für heute!!

Skall det vara ett blåbär månne?


                  Idag kom solen precis när jag kom till mitt blåbärsställe i stan. Som vanligt inga mer som plocka. Fick ihop ca 2 liter med bär som var riktigt stora! I morgon kommer jag att cykla mina 4 minuter till stället o plocka mer innan dom blir övermogna! Och från stället har jag videofilmat idag o lagt ut på JAN farfar på youtube.
                  Nu kommer jag att plocka för dagen och äta för facken är fulla med blåbär.
               I kväll har jag ett eldorado när det gäller engelska deckare. Först blir det Miss Marple och sedan Morden i Midsummer som går i repris. Alles fûr heute! Nu skall jag ringa några telefonsamtal. 
               

Tillbaks i blåbärsskogen!


                     Som sagt 4 min på cykel till "min" blåbärsskog. Jag kallar den för det för där är alldrig nån annan o plockar. Det bor folk som inte har mer än några minuter o gå dit från där dom bor. Och jag behöver inte uppsöka nått annat ställe. För mig räcker det och blir över o frysfacken i kylskåpet är snart fyllda. När dom är det så plockar jag för dagsbehovet bara. Det är ju inte konstigt att jag funderar på varför inte någon plockar blåbär där jag är. Och hela statsparken är full av blåbärsris o det är inte långt ifrån där jag plockar.
                         Kantareller får jag väl åka ut o leta efter nån dag. Trattkantareller som man plockar till hösten "föråt" jag mig på ett år. Blir det några kantareller nu så steks dom upp samma dag! Karljohan har jag inte sett några ännu. Men om 2 veckor börjar nog lingonen bli röda. Men jag tror blåbär är nyttigare så det prioriterar jag i frysfacken!
              I kväll går det två deckare på samma gång i TV kl 21. Jag ser på den i 9:an med Peter Ustinov som Poirot. Morden i Midsummer ser jag en annan dag på Play. Och i morgon är det Miss Marple kl 20. Engelska deckare är stor underhållning med sina fina miljöer o skådespelare. Skådespelare som jag bl.a. känner igen från humoristiska serier som....ja, bl.a. Skenet Bedrar och den ljusa i serien vars huvudpersoner var 2 kvinnor på "dekis" och varav den mörka hade en "undertryckt" dotter, m.fl som sagt.

Din adapter får ingen kontakt med nätverket!

Förra veckan kom jag ju hem på måndan. Den 27 skulle bredbandstelefon o bredbands digitaltv kopplas på enl. avtal. Bredbands internet via uttag hade jag sedan ett år. Telefonbolaget hade dragit in fiberoptiken till lägenheterna i huset för ett år sen. Men nu ville jag ha allt från bolaget utom mobiltelefonin som jag har på kontantkort. Allright,  i fredags kopplades alla adaptrar o switchar in med hjälp av utomstående som hade hum om det hela. Efter förrättat värv lyfte vi på telefonen some ej gått o ringa på sen den 27 på det gamla viset, urkopplat!  Ja, så lyftes luren och vad hördes jo "Din adapter får inte kontakt med nätverket" och när vi kopplade på digitaltv:n( nya boxen) så blev det inte heller kontakt utan rutan visade 2 gula prickar o en röd! Vi kliade våra huvuden o kollade så alla sladdar var rätt  isatta i switchen o telefonboxen. Inget hjälpte! Medhjälparen gick hem utan att det funkade.
Jag ringde till telefonbolaget och frågade vad detta berodde på att en röst sa följande som beskrivits ovan. Jo, det betydde att påkopplandet skjutits upp till söndagen den 1 augusti av telefonbolaget utan att förklara varför. Så igår kunde jag slå in koder på telefonen och skriva koder på tv-skärmen o trycka på ok och nu funkar allt!
Jag har numera "bara"4 sportkanaler via telefonbolagets utbud och sen har jag ju kabeltv (husets) från samma telefonbolag. Det räcker gott har jag förstått men jag undrar hur det skulle gått om jag inte följt skrivet avtal. Jag hade inte fast telefoni på hela förra veckan. Stänga av det gamla systemet gick bra men att koppla in det nya på telefonen enl. avtal gick inte!!
Jag får säga det att så bra bild som jag har på sportkanalerna som ingick i avtalet digital-tv har jag alldrig haft så det förtränger det övriga strulet!
Blåbärsplockning o cykling har det inte blivit i veckan p.g.a. vädret men jag har 1 o 1/2 fack fyllt med bär så blir det bara soligt o torrare i markerna så fyller jag snart upp med vad jag kan!
O Sverige tog en medalj i friidrotts-em! Fler lär komma i sim-em som lär börja nästa vecka. O det bästa av allt! Snart kan jag se Engelska premieliege o Championsliege på mina sportkanaler som jag beställt i det nya bredbands- paketet.

RSS 2.0