Ja, då håller vi tummarna!


     Ja, det är klart vi gör! Hoppas Charlotte gör ett bra lopp idag på 3-milen! Och givetvis Anna, Brita o junioren(glömt hennes namn). Nu får vi ju hoppas att inte laget drabbas av magsjuka o annat elände. En sak har jag lagt märke till under de senaste åren att under OS o vm-tävlingar drabbas de svenske ofta av sjukdomar o misserabla insatser på startsträckorna i stafetterna!
                     Prata med min svåger Erland igår kväll. Imorgon kommer vi att vara upptagna av skidor från morgon till kväll, nästan. För då går först Vasaloppet och sedan herrarnas 5-mil. Själv kommer jag att ha en termos kaffe o mackor med mig i tv-rummet. Frågan är om jag inte skall ha med mig en "potta" ochså. Nä, jag bara skojar, men vilken skiddag och vill man endast följa elitens kamp i Vasaloppet då skall man se på TV 24. Tyvärr har ju Södergren ochså blivit sjuk så nån svensk medalj lär det knappast bli på 5-milen
                Igår var det ju herrarnas stafett och det var ingen lustig syn o se Richardsson på startsträckan. Jag la märke till att han hade sämre glid än de andra i täten. Sen föll han bakåt som en sten! Felvallat? Min egen insats igår var styrketräning, handlande av mat och inlämning av mitt lilla v-75 system.
                  Idag var det -7,6 grader i Askersund, så en del snö är faktiskt kvar!. Spåren mellan Sälen o Mora torde vara mycket bra. Där uppe i norra Dalarna har dom ju haft snö sen i november i princip. Naturligtvis med en del avbrott till att börja med. Men vi hade ju några omgångar med snö i november även i Askersund.

Nu blir det snart skidor!


Ja, damernas skidstafett i VM. Rundan gick bra och det tar på snön. Fortsätter töandet så är den väl borta om några dar. Istan gjorde jag ett litet uppehåll o gick o köpte granatäpplen. Det har jag i gröten, lär vara mycket nyttigt! Fotot är från Hembyggdsgården Hej på er!
                             

Nu töar det! Går det mot vår?


På den här bilden från rundan ser det ju inte ut att töa. Men hembygdsparken ligger rätt högt så här var kanske kring 0. Om vi nu långsamt går mot vår så är den här rundan ochså väldigt givande på det viset att i och med att jag går här så ofta så märker jag ju varenda skiftning i naturen. Idag tyckte jag att det var mer fågelsång än det varit på länge. Spår av rådjur eller hjort såg jag på flera ställen. Det är faktiskt inte tråkigt att gå samma runda. Det är många fördelar med det! Men nu till våren cyklar jag ut nån dag i veckan. Så det blir ochså foton från andra ställen i kommunen så småningom!


Här kan man se vilken dimma det var nere vid Vättern. Råkallt var det ochså. Här nere var det plusgrader iallafall!
                                                         Sport
Tyvärr verkar det som Djurgården missar SM-slutspelet i hockey. Fick 2-2 mot Skellefteå! Borde nog fått 3 poäng för att haft chansen. Det är bara 2 matcher kvar i grundserien. Inter fick bara 0-0 mot Man. United, Men egentligen skall dom vara glada för det. Zlatan jaa!? Hans begränsningar kommer fram i dom här internationella matcherna. Han skarvar o passar o dribblar men det går för långsamt. Ronaldo har ju betydligt större register. Zlatan måste ochså lyckas i sådana här matcher om han skall bli världsklass! Han har gjort ett enda mål i Championsleague! Han har ju spelat många matcher där nu!
                      Ikväll kommer en  ny intressant match i Championsleauge, Real Madrid- Liverpool. Heja Liverpool!

Idag blev det ochså besök på bokhandeln!


Idag blev det en runda med först minus o mulet men när jag kom ner till hamnen så börja solen lysa o det började droppa från taken. Våren visade sig kanske en smula. Bara den kommer så där sakta så det inte blir så förbaskat blaskigt på rundan. Det här fotot är taget mot Hotell Norra Vättern som skymtar i bakgrunden. Änderna verkade faktisk tjattra mer idag än innan. Vårkänslar?

Sen gick jag upp till bokhandeln. Fick hem en tidning härom veckan ang. bokrean och där fick jag se att dom reade ut en världsatlas, stor o fin! O första dan(idag) fick man den för 69 kr!. Det var ett fynd! O visst fanns den kvar! Hemma har jag haft en liten atlas från tiden innan muren föll så den blir ju unik. Men den här spelar dagens verklighet!


Sen knalla jag iväg  hem via Norra Bergen där jag tog detta fotot av det gamla vattentornet. Till vänster på bilden kan man ana stadskyrkan. 
                          Väl hemma så blev det ju till att titta på sprinten i skid-vm. Tyvärr så klanta både Kalla o Emil Jönsson till det i semifinalerna. Kalla föll 2 ggr o Jönsson blev överrumplad!  Men i B-finalen visa Kalla vilken fin form hon är i. I rena raseriet tog hon ledningen o vann överlägset. Bådar gott för stafetten o 3-milen. Jag vet inte om hon skall köra sprintstafetten i morgon, kanske den gå i klassiskt. Vi fick dock Helner till final i herrarnas där han blev 5. 2 damer gick till final, Olsson o Ingemansdotter! Där blev dom 5 o 6. Men en besvikelse blev det! Ingen medalj!
                   Ikväll blir det hockey och fram för allt Inter mot Man. United i Champ. Ligue i fotboll: Gissa att jag håller på Inter!
                             

Jobbigt o plumsigt, men ack så skönt!


 Den här killen, Anders Södergren tog Sveriges första medalj i längd-vm efter en fenomenal insats! Han gjorde hela loppet med sina ryck både på den klassiska delen o skatedelen. Jag trodde aldrig att han skulle orka. Men det gjorde han den här gången och gick in på silverplats! O vallateamet hade skött sig! Skid-vm går i Tjeckien o avslutas på söndag med 5-milen. O innan dess går Vasaloppet! Oj, det blir många mil att stelna till på, 14 st. Det tar jag gärna. Innan dess i veckan är det både sprinten, stafetterna o damernas 3 mil. Apropå sport så trodde jag inte mina ögon när Barcelona fick stryk av Espaniol på hemmaplan i lokalderbyt. Nu är det bara 7 poängs ledning motför Real Madrid!
 Efter en helg i sportens tecken gick jag själv på sporten. Jag fick igen  för att jag sportat framför tv:n. Det mesta stelnade till?! Men det var det förbaske mig värt! Tjejen på bilden Helena Jonsson tog hela 3 medaljer i skidskytte -vm i Sydkorea. Strålande. Skidskytte-vm är slut. Foton  zport.se   gfx.aftonbladet-cdn.se

Det här fotot är taget mot Hembyggdsparken!

Men jag vek upp mot det den första rundan t.v. Där hade man lagt skidspår som sedan fortsatte även upp i Hembyggdsparken. Det gjorde att jag fick plumsa vid sidan om. Ville ju inte förstöra spåret! Det är jobbigt att plumsa i snö. Men det gick! Det är mer snö nu än det har varit den här vintern. I går e.m. var det en plusgrad men idag är det något under minus.

Sen kom jag ju ner till strandpromenaden via hembyggdsparken. Jag tänkte att jag får ta ett kort av den "splittrade" pilen. Kommunen börjar ta bort en del träd längs promenaden. Jag hoppas inte dom tar bort den här pilen som har blivit lite "kändis" i Askersund. Så dumma är dom väl inte! Men i våras tog dom ju bort vass vid Landskyrkan precis när doppingarna skulle bygga bon. Detta gjorde att endast 2 par häcka där motför 10-12 st våren 2007..
                     När det gäller kommunen så har dess ordförande Bo Trygg,S, gjort ett kritiserat uttalande ang. naturreservaten i Askersunds kommun. Han fällde orden "dessa förbaskade naturreservat" i en intervju ang. antalet som han tyckte börja bli för många!
                                 Nä, nu skall jag gå ut o göra nåra övningar för höften som blev ansträngd idag. Troligtvis efterdyningar efter sportandet i fåtöljen i helgen. Men det får jag ta, som sagt!
                                 På v-75 blev det som vanligt inget!

Då var det fredag igen!


 Det här förra vårens första blomma. Dom här hibiskusarna är ju tacksamma. Dom blommar från vår till höst! I ett, i ett. Blommorna varar bara 2 -3 dygn men sen kommer det nya hela tiden o en massa vatten går det åt.

O kylan fortsätter. I onsdags var det årsmöte i SPF. En annan skulle vara behjälplig i köket och var i lokalen redan innan 12. Inga sensationer precis men föreningen bjöd på  jättegoda smörgåstårtor. Som vi åt O jag fick en stor bit med mig hem. Den här veckan har jag lagt på mig i1kg såg jag idag på vågen. I går vad gjorde jag då, jo jag satte om 2 av mina hibiskusar. Den ene slokar tyvärr men den andre märks det inget på, mystiskt. Den kanske tar sig igen! Vad jag gjorde mer, slappa o såg på skidor.
                      Men idag blev det en runda igen, den gamla vanliga. Gick bra men höften kändes av mer. Men det har ju gått bra flera veckor med den nu. Hur som hellst gick jag en liten tur på isen ochså. Inte en kotte syntes till.
     Så småningom kom jag ju ner till hamnen. Tog ett foto av den från bron. Änderna har en liten "damm" mellan isarna. Dom syns som små prickar invid kajen
                                                                  Sport
                                               Det har ju varit VM i utförsåkning, där blev det ingen medalj. Skidskytte-vm har ju hållit på några dar. Där har vi hittils fått 2 medaljer, en guld o en silver. Vm i längdskidåkning har precis börjat, ingen medlj ännu. På damernas 10 km var ju inte bästa laget med och på dagens .15 km klassiskt så valla svenskarna bort sig. Tog fel beslut! Det var synd om dom som körde för dom var bland favoriterna. Oj, vad dom fick slita ont på sina felvallade skidor! I morgon är det damernas jaktstart. Där är Kalla åtminstone med. Om Haag är med vet jag ej. Hon har ju haft magsjuka..
                                            Ja, nu är det ju en fin sporthelg igen. Så jag har fullt upp med idrotten. Handlat och lämnat in V-75 tipset har jag gjort i eftermiddag. så kan jag riktigt "sporta" i morgon! I soffan!
                      

Åt nordväst!


Då blev det som sagt en motionrunda åt nordväst. Fotot är taget på en gång -och cykelbro över riksväg 50.  Mitt mål är natureservatet Kvarnbacken som syns 11/2(ungefär) km bort.. Nu gick jag över bron, förbi byggnaden. Så småningom vek jag av från vägen mot Vretstorp och sen var det nog bara 100 m till backen.

Och här har vi backen. Brantare än vad fotot ger sken av.  Askersunds bästa skidbacke. Mötte ochså en del ungdomar med tefat o likn., inga med skidor. Hur som hellst så måste det bli en väldans fart nedför backen o vidare ner över vägen mot där jag fotade. Jag för min del gick upp för backen, ganska jobbigt, för vidare färd mot Gårdsjön på andra sidan reservatet.

Dock tog jag detta foto från den högsta punkten punkten på backen mot Askersund. Här ser man ju tydligt hur hög backen är! Ja, vilken utsikt! Sen börja jag gå längs med åsen mot Gårdsjön.

Här har jag kommit ungefär 2/3:delar av åsens längd o det sluttar betydligt brantare nedför än vad fotot ger sken av. O till höger stupade det brant neråt mot en å och där nere går en stig som man ochså kan gå mot Gårdsjön.

Här har vi nu Gårdsjön, snö och isbelagd. Här är mycket vackert även nu men vår o sommar är här fantastiskt fint o då går jag hit en gång i veckan. Sjön är liten men det ligger en del hus vid den o dom har verkligen hamnat på rätt plats. Här kan man bada , fiska o njuta. Jag har ochså cyklat förbi sjön på Vretstorpsvägen o satt mig vid ett bord o tagit en kopp kaffe o beundrat utsikten. Och cyklat förbi sjön har jag ofta gjort på väg mot  Tjälvesta naturreservat, 6-7 km ytterligare norrut. O det är ett område som är ganska unikt i Sverige. Jag har inga ord för hur det ser ut på våren när vitsipporna blommar men foton kommer. Jag cyklar ofta dit på våren och sommaren.

sen gick jag hem via den andra vägen längre ner som är bekvämare o gå. O när jag kom hem så satt parakiten Kalla o titta på mig från sin gren på gardinstången. Hon har koll på allt i köket o på mig. Har jag på mig nån tröja som hon inte sett så flyger hon runt  o är rädd men inte lång tid. Är det ett ljud som hon inte är van vid, samma beteende. Frö sprätter hon omkring sig, men det finns ju dammsugare. Hennes favoritgrönsak är paprika av alla färger, även röd. För har jag nått rött på mig så blir Kalla rädd. Ett tag var hon rädd för svart ochså!
                              Det är lätt att hålla rent efter henne. Under grenen har jag en tidning. På den hamnar hennes skit!. Handtam är hon inte. Jag har haft 3 st parakiter hittils. En var otroligt tam redan från början. Kalla är ju hona liksom den som var så tam. O av samma färg. Den tredje var en hane av den ursprungliga färgen, gråspräcklig med rött o gult på huvudet. Det var en hane o en riktig "suring". Men vissla kunde han. Jag har upplevt att det är lättare att få undulater att prata. Dom andra 2 hade jag i tv-rummet där balkongdörren är. Inte bra o ha bur där, lätt att dom flyger ut när man glömt stänga den. Därför är Kalla i köket!

Hej, hur har ni det i kylan?


                                               SPORTEN
        Jag har ju haft många grenar o syssla med i helgen. 1 guldmedalj fick vi o det var genom Helena Jonsson i skidskyttet. Det som jag mest konstaterar är att Sverige inte var bland de 10-12 nationer som tog medalj i vm i utförsåkning. Det tycker jag inte är godkänt. Som vanligt var det en del mer eller mindre "fjantiga" bortförklaringar! Jag drar dom inte!  I genrepet till vm i längskidåkning som börjar på torsdag, gjorde många svenskar bra i från sig. Anders S vann 15 km klassiskt o Johan O blev trea o övriga 2 svenskar gjorde bra ifrån sig!. Damerna gjorde ochså ett bra genrep. Alla 4 bland de 18 bästa. på 10 km klassiskt. Anna H blev nr 7 o Charlotte K. blev 8.
                           I fotboll så vann Inter med 2-1 över Milan efter omdiskuterad hands vid ett av Inters mål. Zlatan var lysande i Inter tillsammans med Adriano. Det var inte lätt o se Adrianos "armmål"  för domaren eller linjedomaren. först på huvet o sen ner på armen. O fort gick det. Domaren har inga repriser o se på som vi. När det gäller Barcelona så tappa dom en poäng borta men leder forfarande med 10 poäng över Real Madrid
                                   Efter mitt sportande framför tv:n och "nervösa" knaprande på jordnötter i helgen blev det motion idag. J-ligt skönt i det kalla (-4.0) o mulna vädret, dock utan blåst, och jag tog min vanliga runda.  
                 Vädret har ju inte ändrat sig mycket, vintern består o isen har nu lagt sig nästan överallt i hamnen. Änderna har bara en liten"pöl" att simma i!  När jag kom gåendes så låg dom som på översta bilden med de 3 ankorna närvarande. Tittar man noga så kan man se den vita ankan.
                                    När dom sen fick syn på mig så kom en del gåendes o en del flygandes. Det blev ett väldans kakalorium. Dom förvänta sig naturligtvis säd o bröd men det hade jag inte. Men jag hade nog inte kunnat fördela det rättvist bland flocken. Jag har för mig att kommunen matar dom här nere i hamnen o en del andra människor ochså. Jag tror ochså att dom äter upp sig bra på hösten för det var inte nån som såg sjuk o avmagrad ut.  Ja, det var en otrolig massa änder som samlades.
                         I morgon tänker jag ta en runda norr om stan o gå runt en liten sjö som heter Gårdsjön. Där är så vackert på sommaren, säkert nu ochså!

Håll till godo!


Med dessa "goa" bilder hoppas jag på en bra helg i detta toppenväder!  

Alla tiders, nu kom ochså solen!


Det är ett tag sen solen var framme i Askersund. En vecka sen, kanske. Vilket ljus i det snöiga landskapet! När man går sådana här rundor då står tiden liksom stilla. O klaga är en sak men konstatera är mycket bättre. I morse kändes det lite segt för jag har motionerat rätt hårt den här veckan och intensfierat min träning med hantlar. Den träningen går ju inte o köra varje dag. men 3 dar i veckan blir  det. Motionerar gör jag 5 dar i nästan alla väder. Det kan bli 4 ochså. Men det dröjde hur som hellst inte länge förrän jag piggna till. Bilden visar den nyspolade bandybanan. Det var -9,1 när jag gick ut så banan frös nog till fort.

Sen blev det den vanliga rundan genom närliggande områden till  Statsparken. Den här bilden visar uppfarten till Hembyggdsgården. Men jag lämnar den här och går ner mot vattnet o strandpromenaden.

O här kom jag ner och förstod att här kan bli ett fint foto. Solen kom fram ur diset, roddbåtarna. Längre fram ligger ett bad. Det är omklädningshuset som skymtar. Jag föredrar dock badet på Borgmästarholmen, har alldrig badat här. sen vände jag helt om och började gå längs strandpromenaden innåt stan o hamnen där promenaden slutar.

Här längre ut gick jag ju igår. Här ser man ochså solen resa sig ur dimman eller diset. Det är nästan som jag blir bländad när jag tittar på fotot. Ingen dum bild!

 Nere i hamnen lägger sig isen mer och mer. Andflocken rör sig dock i vattnet emellanåt så än har dom lite öppet. Men i natt skall det ju bli uppåt -15 så det blir till att simma mycket!  Dom 3 ankorna såg jag inte till. Det tycker jag inte om. har liksom kollat upp dom i 2 år snart. Så länge sen är det som jag såg dom första gången och senare fick jag reda på att dom hade rymt från en gård utanför Askersund. Jaa, det stod i tidningen att den ene som var vit skulle vara en albinoand men sen kom ju sanningen fram!  O nu är jag ju hemma o har styrketränat o ätit frukost o tycker att jag inte har nått o klaga på. Däremot konstaterar jag och framhåller vad jag tycker om o inte tycker om på Expressenbloggen o en annan seit! Det njuter jag ochså av!

I dag var det "isigt"..


I dag gick jag ut under den föresatsen att vandra på isen utanför Askersund. Jag brukar vika av åt höger nere vid villorna och sedan mot skogen. Det blev lite paus i skrivandet! Var och tittade på damernas storslalom med Maria PH. och Anja. Konstaterar bara att  Maria kom in på den bästa placeringen hittils i Vm, bland de 10 bästa!
 Var var jag nu? Jo, det här området på fotot kallas för Lingon o blåbär p.g.a. de röda o blåa villorna. Ganska trevligt område, tycker jag! T.v. skymtar man den gamla riksvägen mot Örebro. Den nya går ju utanför stan och har nummer 50!

Gick igenom skogen bortanför bandybanan och kom ner på isen På Alsen(Vättern). Sista biten på Vättern kallas ochså för Alsen. Hela Alsen är is -och snötäckt bland holmar o skär. Jag gick  en bit ut och sedan vek jag av västerut mot Borgmästarholmen.

Här har jag kommit en bit på väg och man kan ju se vilka klippor o berg det är längs stranden. Jag mötte inte mycket folk, Det var bara jag som gick på isen. Ja, det är ju inga problem med den, det är till och med upplogade små vägar som man kan gå på! Här ute är det mest sommarstugor som ligger.

Men lite senare så kommer ett rätt stort bostadsområde. O här i närheten nånstans ligger ochså Hembyggdsparken.

Sen gick jag ett stycke tills jag kom i närheten av Borgmästarholmen. O där tog jag detta foto in mot stan. Där kan man se det gamla vattentornet till höger. Till vänster om det synsns tornet på den vita stadskyrkan. sen allra längst till vänster skymtar Landskyrkans torn O sen är det ju en del av strandpromenaden som går inne vid stranden.

Sen vek jag av igen uttåt mot sydost. O det blev en ganska lång bit på en upplogad bred väg o där kom det några killar med långfärdsskridskor och lite senare en man med en Golden rettriver. Här passade jag på att fota mot Stjernsunds slott som syns mitt på bilden vid strandkanten. Där kan ni tro att det är fint, särskilt på våren o sommaren. Sen vände jag på klacken och gick mot Borgmästarholmen igen o därifrån på en mindre plogad väg som gick in till strandpromenaden. Där mötte jag en man och jag sa, vilket fint väder idag! Ja, men det är ju ingen sol sa han!  God natt tänkte jag säga! Ibland är det f-n o va entusiast!

Jag kör på.....


Jag kör mitt race som jag brukar säga. O jag tröttnar alldrig att gå i naturen o ta mina naturbilder. Naturligtvis har jag hjälp av livslust o av en fantastisk natur. Sen har jag ju Expressenbloggen. Där  kör jag ett annat sorts race som ochså har med livsvilja att göra.
                           Idag var det mulet, minusgrader o lite snö i luften när jag knalla ut på min runda. Som ni ser så är det full vinter, precis som det skall vara den här årstiden. Jag fick som jag ville. Bad till "Godfather" o han hörsammade min önskan. Jag tycker att jag för det mesta blir hörsammad men nu ställer jag lite större krav. Jag ber Honom just nu om en V-75-vinst eller Lottovinst så att jag först kan åka på lång semester till Slovenien och därifrån blir det Israel och den semestern skall bli riktigt lång!  Ja, håll tummarna!  Fotot ovan är taget mot bandybanan i Askersund öster ifrån!

Sen knalla jag vidare österut ner mot sjön. Nu ligger ju isen överallt och det kom en liten snöby som synes. Jag hade säkert kunnat gå här på isen till dit strandpromenaden börjar. Men det får bli en annan dag.

Jag gick upp mot skogen igen och det här fotot är tagen i Hembyggdsparken på väg mot Hembyggdsgården. Tänk det här ligger "inne" i stan. Här såg jag ochså lite viltspår av räv( tror jag) och rådjur eller hjort för jag har sett bådadera då det var den långa vintern 2005-2006. Det är inte sä mycket folk ute o går nu som annars, väglaget?

Sen kom jag ju till Hembyggdsparken. Det här är en vattenpost som stått inne i Askersund innan det blev vattenledningar. Vattnet kom från en källa antagligen. Det måste varit mer än hundra år sen? Här träffa jag 2 bekanta, mannen med hunden som jag med nästan varje vecka och smeden som jag fotografera i smedjan. Det fotot har varit med här på bloggen och han hade varit inne på nätet o tittat sa han.
                        Sen knalla jag som vanligt ner till strandpromenaden och gick via hamnen hem.. Några ungdomar var ute o åkte moped på isen, någon pimplare gick ut mot sitt "hål", antagligen. Isen börjar nu att breda ut sig lite mer nere i hamnen men under bron så är det mer fart på vattnet så där och i närheten är det fortfarande öppet vatten!

På väg hem..


Då var mötet avslutat. På vägen hem gick jag via Norra Bergen.  Strax här intill ligger den gamla träskolan Norrbergaskolan(nedlagd) och stadskyrkan. Det här området, Norra Bergen ligger ligger väl högst i stan o mitt i, skulle jag vilja påstå. Hit upp hänvisades i slutet av 1800-talet. de människor som inte hade råd att bo nere vid stranden. Efter vad jag förstår byggde dom husen med stor snickarglädje o roliga lösningar. Nuförtiden bor det nog en del sommargäster här, bl.a. göteborgare! Pittoreskt område verkligen !

Sitter här o väntar...


                                  Ja, i eftermiddag skall jag gå styrelsemöte SPF. Städa(dammsuga) skall jag göra innan. Det skulle komma mycket snö här i mellansverige men det har nog ändrat sig! Är inne o tittar på mina bilder i datan o dom är inte dumma. Den ovan är från Fagertärn inne i Tiveden mot Västergötland till men sjön ligger i Närke som sagt. Här är ju väldigt vacker natur ochså. Tyvärr verkar det som om de röda näckrosorna minskar i antalet. Jag var där med kompisar imkring 1 augusti, har jag för mig.

                                 Den här bilden är från Motala motormuseum där ett gäng SPF:are var i slutet av augusti. Bilen har tillhört Gustav V och är från 20-talet tror jag det var. Kungen använde den iallafall som jaktbil. Chauffören står väl o väntar på honom o han har nog väntat länge o lär stå där ännu!
                                  Ikväll är det hockey från elitserien på Canal +. Det ser jag nog mest fram emot idag. Det är Frölunda som möter Brynäs. Hoppas Frölunda vinner. Nä nu får jag gå o dammsuga! Parakiten Kalla sprätter frö omkring sig så visst är det nödvändigt!

Det var då det men....


ja, jag blev så entusiastisk(inget ovanligt) att jag fick plocka fram bilderna från 2006 o då blogga jag inte. Man kan nog säga att det här är början av Tivedenskogen och närmast dit för mig är att cykla vägen mot Laxå och vika av där det står Tivedstorp, Fagertärn bl.a. Det är väl en 1 1/2- 2 mil från Askersund till dit man viker av!
                                     Ja, här står dom fåren, intet ont anande!? Vi gick ju vidare sen en bra bit men hitta ingen fårfarm eller nån äng där det gick får o beta!

                                        Det finns ju en massa fina sjöar i området. Laxåområdet har den största tätheten av småsjöar i landet. Den här bilden är tagen vid "får"utflyckten Till Laxå från Askersund är det väl ca 3 1/2-4 mil, tror jag! Jag ångrar nästan att jag inte skicka bilden av fåren till Nerikes Allehanda då det var aktuellt. Dock vet jag att jag ringde till "naturvådarn" i kommunen och talade om att nu fanns det en ny art i storskogen! Jag vet han blev förvånad o lite road!

Oj, vilket väder!


                                         SPORT
Min stora upplevelse i helgen var att se mitt spanska favoritlag, FC Barcelona, fortsätta segersviten i Spanska ligan. jag undrar om det finns nått bättre lag i värden just nu! Ursäkta Man United, Inter o Örebro SK m.fl. Jaa, sen var det ju roligt o se Tre Kronor vinna L.G. Hockey Game. Mer, nä det var väl höjdarna!

Jaa, gott folk en höjdare var det ochså att gå ut o ta sin motionsrunda idag. En av många höjdare, men det är ju den senaste man kommer ihåg mest. Står på Borgmästarholmen och nu går det lika bra att gå över isen som via bron. Fotot är taget mot strandpromenaden.

Här har jag gått till andra sidan av den lilla ön  Jag har fotat från den omtyckta badstranden mot hamnen kan man säga. Här är j-ligt fint på sommaren och ön kallas inte för inte för Barnens egen ö. I somras bada jag o en kompis som var på besök från Skåne flera dagar här i slutet av juli då det var en kortvarig värmebölja. Man kan ju gå in o titta på rovobs.se o det gjorde jag häromdan och såg då att en kungsörn setts på en av småöarna alldeles här i närheten. Själv har jag sett en örn men det var enl. utsago en havsörn och det var på andra sidan av hembyggdsparken, alltså österut. Det är nog ett år sen. Tyvärr har jag ingen systemkamera så jag kan inte få bra bilder på fåglar en bit bort!

Sen tog jag då bron tillbaks mot strandpromenaden och tyckte denna ensamma båt blev ett bra motiv. En "isjakt" kanske? Det knarra så fint under kängorna när jag gick. Helt fenomenalt! Vaderna får bra "motion" det märkte jag när jag kom hem!

Men hemma är jag inte ännu. Nu är vi i hamnen som jag alltid går förbi på mina rundor istan.  För utom den vita fina snön består bilden innehåll av ett antal änder, en matande man  och sightseeingbåten, den utmärkta "gruntvattens"båten Vettervik. På våren, sommar o höst går den på dagliga turer ut i skärgården o till Stjernsunds slott o Hammarsundet o man kan landstiga på viss öar i det naturskyddade landskapet!

Här är jag på väg hem mot norr. Fick för mig att det här skulle bli ett fint kort o plåta. Det visar ju bron in till Askersund med landskyrkan i bakgrunden. Sen var det inte mer än 10-15 min hem Stativet(v. höften) har det varit bättre med nu ett tag! Det var bara vaderna som var lite spända som sagt, när jag kom hem Sen får jag hoppas att "Askersundarn" Sten- Olof i Australien som tittat(r) på min blogg inte har drabbats av eldstormarna där.
                          Jag sitter här o tänker på hur fort tiden går. Nu är det ju inte mer än 2 månader till våren kommer. När det blir varmare o cykelväder tänker jag ta en dag i veckan till att cykla till olika ställen o ha massäck med mig o fotvandra som t.ex i Tiveden eller andra relativt närliggande platser. Kameran har jag givetvis med mig! Skall ni följa med. Det påminner mig om när jag o en kompis var ute o fotvandra i skogarna för, ja, 2 år sen o lite till. Då stötte vi ihop med 3 får som stod mitt inni djupaste granskogen  o beta! Jag vet att jag sa till kompisen, här finns ju lodjur o kanske varg, dom blir inte gamla! Jag har kortet på en CD-skiva så jag skall visa det vid tillfälle på bloggen!
                              Hoppas ni har haft en lika fin dag! Aufwiedersehen!

Ännu mer snö!


Jaa, i natt kom det nog en så där 6-8 cm nysnö. Hoppas det ligger kvar till i morgon då jag går min motionsrunda. I dag "motionerar" jag som sagt vidare inomhus med ishockey o fotboll för nästan hela slanten. Återkommer i morgon med "recension" av sporten o fler bilder!

Då var det täckt igen!

                                                           SPORT
Uråkning på uråkning o utåkning på uråkning. Ja, så kan man väl sammanfatta alpina landslagets insats hittils. Idag hette uråkarna Anja Pärson och Frida Hansdotter
                  I går såg jag dock ett 3 Kronor i ishockey från sin bästa sida. Det var en bra  match att titta på den mot Ryssland! O vinst med 4-3!

I natt blev det snötäckt i Askersund igen. O det har jag inget emot. mjukt o skönt var det att gå. Det här fotot är taget i hembyggdsparken(statsparken). Ser det inte härligt ut! Tyvärr så har det blivit plusgrader så vi får se om snön ligger kvar i helgen.

Jag tänkte när jag gick rundan att isen har legat rätt länge nu(3 veckor minst) och att det har ända sen november varit perioder med snö med kortare o längre mellanrum. Mer vinter denna säsongen hittils än förra iallafall!. Här nere vid strandpromenaden har inte änderna och de 4 ankorna varit på lång tid. Men dom håller till på öppet vatten i hamnen och när dom återvänder hit, jaa, det kan ju dröja!

Det här fotot är taget just i hamnen. På andra sidan vattnet kan vi se den s.k. landskyrkan o lite längre bakom går riksväg 50 från Motala mot Örebro o vidare långt upp i Dalarna o ända in i Jämtland eller Härjedalen. Har glömt vilket!

 O sen kom jag hem och gick ut på balkongen o tog detta kortet! Nä, nu ljög jag. Jag tog det i morse innan jag gick ut. Korten kom i fel ordning på datan. I e.m är det  fredagshandling på Netto och sen kommer väl en helg i sportens tecken. Sen har jag ju tänt till lite på v-75 eftersom det blev en vinst förra lördan.
                              Ja, jag glömde en sak. Vill ni se hur rovdjuren "rör" sig i Örebro Län så gå in på www.rovobs.se/

Ännu sämre!

                                                                               SPORT
Det är väl bara att konstatera att herrarna som ställde upp i super-g som väntat gjorde "dåligt" ifrån sig. Järbyn körde ut, (knät) och Olsson kom 6 min efter segraren! Ja, jag vet att vi är ett litet land! Det där med litet land körs det ju med alltd som förklaring när det går dåligt. Men går man igenom resultat o annat ibland så ser man att det inte är hela sanningen!
Här brukar jag plocka blåbär på sommaren. ja inte bara här. I somras var det ju inte så gott om dom men jag fick ihop ett helt frysfack så jag har i gröten varje morgon ännu! Sommarn innan igen var det kollosalt många så då hade jag frysen full av bara blåbär! I somras fick jag plats med lite svamp ochså. Stenblock finns det ju gått om i hela hembyggdsparken, stora som små.

Här har jag vandrat många gånger sen jag flytta till Askersund. Ja, det blir ju dom dagar som jag motionerar. Det går ju o räkna ut ungefär om jag drar bort "spillet". Det blir nog en 500 ggr ,lågt räknat!  Fotot är ju taget på hembyggdsgården o vänder jag mig om så är ju målet att komma ner till strandpromenaden

Stranden ligger bara ca 10 m till höger. man ser ju att berget går nästan ända ner. Längre bort ligger ett bad, har glömt vad det heter, o vänder jag mig om  o går iväg så blir det väster ut mot så småningom hamnen. Efter badet är det ingen mer väg.
            Rundan i dag gick bra. Var inne i blomsterhandeln o prata om min skötsel av hibiskusarna. Och jag har gjort rätt när jag klippte dom först. Sen sker omplantering om några veckor. Det viktigaste är dock att inte göra båda delarna på en gång! Nått jag gick o tänkte på idag var hur tyst det var i hembyggdsparken och inte såg jag mycket fåglar o inga djur för övrigt. Skogen är ju hackspettsvänlig så till våren blir det trummande o skrik!

Det gick ju inte så bra!

                                                                         SPORT
Det kommer ju att bli ännu mer sport i tv nu, med alla vm som kommer att gå. Dessutom landskamps hockey i veckan.  Den kombinationen jag har som pensionär är jag mycket nöjd med! Motion,natur, sport, politik(skriver på Expressen-blogg). Dessutom har jag tur med mina hibiskusar som alltid blommar flitigt minst halva året. Idag skall jag klippa dom! Parakiten Kalla är ju ochså med i sammanhanget. Flyghistoria är jag ochså intresserad av. Ser på flyguppvisningar på You-tube vid tillfällen. Favoritplan är Mustang och Spitfire som fortfarande uppvisningsflyger. Sen har vi världsmusik som jag är mycket intresserad av. Ja, o inte behöver jag jäkta med nått!. Ja, sen har jag ju 3 söner(snart lika "gamla" som jag) 7 barn-barn, 2 systrar i Hjo o kompisar. Ja, en kan inte ha det bättre!
                          Det bliv lite avvikning från ämnet! Det gick inte bra för dom svenska tjejerna, Jessika o Anja i super-g, som jag nyss såg. Anja körde ur mot slutet o Jessica blev väl omkring nr15. Jag tycker Anja ibland har lite för mycket bortförklaringar. Idag var det dåligt ljus, men det är väl lika för alla?
Som vanligt en runda idag i -grader och molnigt på himlen. När jag kom till hembyggdsgården gick jag bort till den här stenen eller berget. Här brukar jag sitta på en utplacerad bänk när det blir vår och sommar och tiita ner mor Vättern o strandpromenaden mm.

Jaa, titta vilken utsikt! Man kan se bron mot Borgmästarholmen över vattnet om man tittar noga!. Jag undrar om det finns så många hembyggdsparker med det läget som den i Askersund. Eller vad säger du Sten-Olof som skickat ett trevligt"inlägg" till mig. Du är inte den förste"Askersundare" som har fäst sig vid mina bilder. En har skrivit hit till bloggen från Australien om jag inte minns fel!

Sen gick jag som vanligt längs strandpromenaden, förbi hamnen, korsa bron, gick en bit längs "tarmen" från Alsen(Vättern) och vek av uppför denna backe. Den tar jag alltid på hemvägen i bra fart och utan att bli andfådd. Jag skall inte klaga som sagt!

Äntligen en vinst!

Jag har ju inte köpt några andelar på spelhålans v-75 tips på ett tag. Men i lördags fick jag ett infall o köpte en andel beroende på att v-75 gick i Örebro. Min favoritstad, det ger säkert tur tänkte jag. O banne mig den gav mig 1.800 kronor. Vi var 11 som delade på pengarna!  I övrigt så "grät" jag tillsammans med Roger Federer som återigen förlora en final mot Nadal i tennis. O tyvärr var det ochså en Grande Slam- turnering, Australian Open. Barcelona vann som vanligt. Kalla närmar sig storformen liksom Södergren. Anja likaså!
                         Det blir ju 3 intressanta vm-tävlingar i vintergrenar den närmaste tiden. I utförsåkning, i skidskytte och längdskidåkning. Oj, vad det är härligt med sport!


O sportat har jag själv gjort idag. Gick min vanliga runda o solen lyste o det var minus. Ingen snö dock En sväng genom stan blev det ochså. Beställde klippning hos min frisörska, den trevliga o vackra asyriskan. Ja, asyriska, inte släkt med syrier. annat folkslag inte araber ! Isen är nu riktigt stark efter ett par nätter med minusgrader. Lite snö ligger det på den ochså så att det går att gå utan broddar. Jaa, ett av mina barn-barn fylde 18 år i helgen, grattis igen Fia!

RSS 2.0