Bra resa söderut...


Efter att ha kommit tillbaks efter en lyckad resa till Österlen o barn,barn-barn, kompisar o Birgittas 50-årskalas, sitter jag nu framför datan, förkyld, hostig o snörvlig. Jaa, jag fick det på tåget när jag åkte hem. Bilden naturligtvis från kalaset. Man kan ju se undertecknad släppa loss bland "brudarna". Det här fotot skulle kommit längst ned men....

Min yngste son Martin o frun Sara känner en man som äger denna superba bil. Den har medverkat i programmet Idol och var tydligen till salu. Den åkte vi med till festen! Det var ungefär som att  vara ute i en lägenhet!. Bardisk var det ochså i bilen! Apropå åka så cykla jag hit o dit under min vistelse o hälsa på folk jag kände. Dagarna bara svepte förbi.

Den här killen, barn-barnet Viktor är en fena på att spela tennis o att spela gitarr. !0 år är han Jag var med när han spela en turnering uppe i Kristianstad. Där blev han 3. Lovande är han o han är nog som sagt lovande att spela gitarr ochså verkar det! Hans tvillingsyster Moa är ochså duktig i vad hon företager sig i b.la. linedans(heter det så?) och att rida! Det är Martins barn och hos dom bodde jag under vistelsen. Dom har gård på landet med hästar, katter o en hund..

Jaa, och här har vi världparet för festen, Birgitta och Bertil! Alla tiders fest var det. Många jag kände naturligtvis! Övriga barn-barn träffa jag naturligtvis ochså utom den älste Pelle(20 år) som är i Karlstad o studerar. Den yngsta barn-barnet heter Tåtte(5 år) o han var jag ute o gick med i S-hamn i söndags. 
                                      Ja, det var mycket jag hann med som sagt. Åtekommer kanske till fler blänkare.
 Här i Askersund  regnar det och nån boule blev det inte idag. Kalle-Kalla parakit  har haft"barnvakt". Han var precis som vanligt när jag kom hem! Mysig fågel är det. Han är ju inte mer än 5 månader, så vi får se vad det månde bliva! Åtekommer bland annat till SJ o deras ständiga förseningar!

Arg, ung man...


 Ja, gott folk. Man är jag ju men ung o särskilt arg är jag inte. Däremot har jag något slags rättvisepatos när överdrifter o propaganda överskrider förnuftets gräns där galla o floskler öses över en motståndare på ett dramatiskt sätt. Att dela ut beröm för något som ens motståndare gjort bra tillhör god ton och saknas alldeles för lite i t.ex. svensk politik. Allting är faktiskt inte bara vitt o svart! Så känner jag o det kämpar jag för!
                                              Om ca 1 timme far jag söderut. Tittatill vakter är ordnade till Kalle-Kalla. Käns bra! Hoppas granfrun frisknar till! Och själv känns det bra som vanligt! Vi hörs om ca 5-6 dar!

Grattis ÖSK!Vilken bra prestation att slå Halmstad borta! Inte många som klarat i höst! Nu ser jag fram emot att se matchen mot Helsingborg den 20/10 på Berhn Arena! Alla tiders!

Så fint den ligger!


Idag i det vackra vädret träffade jag som vanligt Spf- boulegänget nere vid strandpromenaden, alldeles vid hamn inloppet. Vi hade kul! som vanligt med kulorna, damer som herrar. Vi delade upp oss som vanligt och "mitt" lag kämpade som furier men vi åkte dit med 13-10, avgjordes i slutomgången. 2 av mina damer i laget ställde upp som fågel, post o blomvaktare under min bortovaro. Alla tiders. Vad jag hoppas är naturligtvis att grannfrun frisknar till men det är bra med fler som kan ställa upp!
                               Apropå resor tänkte jag göra en visit i Örebro i oktober. Rolf i S:a Bro, matchen Ösk-Helsingborg den 20/10 hade dei inte vart nått. Jag ringer snart!
                              Ja, nått annat var det inte idag, känns bra som vanligt!

En trevlig utflykt längs Åmmelången...


Idag kom min yngre syster och hennes man från Hjo o hälsa på. Även deras hund Edda fick följa med. Dom gick ut i köket för att bekanta sig med Kalle-Kalla, parakiten med obestämt kön. Han satt o åt av sitt frö o hetsade inte upp sig nämvärt över besöket. Efter fröätandet gick han bort till andra ändan av buren o åt på en bit äpple. Sedan gav jag honom en dusch. Då gick han ut på grenen som stack ut från buren o satt där o titta en stund på oss innan han flög upp på grenen vid gardinstången o satte sig. Erland lyfte upp hunden o höll henne bara nån meter från fågeln. Han satt kvar lika lugnt. Då kom vi överens om att den här fågeln är det bra psyke på.
                         Solen ville inte riktigt komma fram men vi bestämde oss för att  köra till sjön Åmmelången vid Åmmeberg o gå en runda längs östra sidan av sjön. Då kunde vi ochså göra ett besök på den uppfräschade katolska kyrkogården som låg på den sidan. Dit brukar jag själv cykla nån gång och filosofera över och ära mina katolska rötter!
Här där jag och syrran sitter drack vi kaffe innan vi fortsatte  till kyrkogården och att gå norrut längs sjön. Jag tror vi gick en 30-40 min innan vi gick söderut igen o återvände till bilen. På vägen tillbaks fick syrran syn på en liten snok som låg mitt på grusvägen. Erland lyfte ut den vid sidan av vägen. Den verkade nedkyld och var väldigt liten men rörde på sig en aning. Sen avsluta vi det hela med att äta dagens på klockargården i  Askersunds hembyggdspark. Det var ändå så pass varmt att vi kunde sitta ute o äta. 11 grader är det ute just nu. Sen åkte herrskapet hem mot Hjo efter, som vi tyckte, en trevlig dag!
                             Jag har ju fågel, post o blomvakt när jag är bortrest nån gång. Det skall jag ha nu i veckan ochså men tyvärr har min granne som hjälper mig blivit sjuk så jag får ordna en standin i morgon. Hellst får det ju bli nån annan i trappen!

Kring hembyggdsgården just nu...


Det här är verkligen nuet, fotot tog jag i förmiddags. Jag går samma runda alltid, det är  omväxlande nog eftersom naturen är så skiftande! Idag var det full fart igen. Inga krämpor. Det här med vänsterhöften känner jag inte av, bara lite ichias. Men det har jag haft i många år. Ryggen verkar ha kommit i takt med det övriga "stativet".  Kör en övning där jag ligger på magen o har armarna rakt fram o "lyfter" på dom upp o ner i 3 omgångar med 15 lyft. Obs, inte "bända" på ryggen!
              I hembyggdsparken syntes inte en människa o inte på hembyggdsgården heller. Ankorna kvacka ljudligt när jag närmade mig dammen, verkade hungriga. Nåra får o getter syntes inte till, åkt hem? Ja, just det. Det var väldigt dimmigt i Askersund i förmiddags. Nu är det bara molnigt o solen visar sig inte.
              Inte blev det nått på v-75. Rögle slog Färjestad med 4-1! i hockeyn. Idag skall jag njuta när, som jag tror o önskar" Chelsea tvålar dit Man. United. Matchen börjar vid 15-tiden på Canal +
            
Kalle-Kalla parakit flög in i sin bur i går e.m. och efter mycket beröm fraktades han o buren tillbaks till köket!

Nästa vecka är det mycket på gång. I morgon kommer(om bra väder)   min yngsta syster med man o hund från Hjo. vi skall gå en runda i Askersundstrakten. Sen blir det mat av något slag. På tisdag blir det boule på f.m. Onsdag skall jag på f.m gå på möte med kommunen som representant för kommunala pensionärsrådet. O på torsdag åker jag till Simrishamn. Kommer åter till Askersund den 29/9 på kvällen.

På utflykt


Kalle- Kalla, som jag kallar parakiten. är på utflykt till vardagsrummet. Fågeln har ju vant sig vid  många ljud i köket där han har sin hemvist. Han har lärt sig att inte bli rädd för alla möjliga ljud från radio till telefonringning. men igår stängde jag en skåpdörr lite för hårt i närheten av honom och då flög han in i vardagsrummet. Ja, nu får han sitta där o tjura. Buren har jag dragit in(den har hjul, tack o lov) och där står ju ochså tv:n. Han flyger ju in o ut i buren i köket  så det får han göra här ochså. Jag tänker inte stressa upp honom genom att fånga in honom. Ja, han får väl se på v-75  o ishockey o fotboll tillsammans med mig. Han lär nog flyga in i buren när han blir riktigt hungrig!

Vackert va?


Rundan gick bra idag och full fart, strålande. Trots högtrycket så regna det i Askersund idag precic just när jag var ute o gick i förmiddags. Fotot är inte från min runda utan från Fagertärn i Tiveden som jag och Ann-Marie och Rolf besökte i början av augusti tror jag det var. Fotot tillägnar jag alla domedagsprofeter o pessimistlobbyister. Tittar dom på bilden så kanske dom kan se lite ljusare på tillvaron!?
                                    Jag påstår fortfarande att världen är mycket bättre rustad nu för tiden att ta hand om nedgångar o uppgångar, katastrofer m.m. Sen måste jag ge tidningar, media m.m. en känga!  För all den pessimism o domedagsanda som tidningarna o media bidrar till att bygga upp blir till "onödig" pessimism o oro! Men det är klart det säljer, folk fastnar "på" eländet som flugor på ett flugpapper. Det verkar precis som det är roligt att plåga sig själv o frossa i elände. Ta vara på det "lilla" i livet o gå inte på allt.
                                     Själv har jag anledning att vara "x-tra" glad idag. Mitt "tjatande" o patos har gett reultat. Hi, hi.
                                 Domedagsprofeterna(när dom inte själva har makten) socialdemokraternas ledare, Mona Sahlin säger enl. SVT:s hemsida idag" Vi måste förändra oss". Mona Sahlin rannsakar sig själv o socialdemokraternas politik.
 För mig har socialdemokraterna gjort bort sig för all evighet genom att inte förstå detta o göra nånting åt det när dom själva hade makten. Så blir det väl när man blir ett stort o maktfullkomligt parti!!
                                           Jag skrev här om dan att politiken skrev jag om i Expressbloggen. men ingen regel utan undantag!
                                    Nä,nu blir det mat o sen  blir det o sätta ihop  v-75:n inför morgondagen!

Börjat igen!


Ja, då återuppväckte jag Spf:s torsdagsmotion. Idag blev vi 3, undertecknad o mina kompisar på bilden. Vi tog det lugnt  längs strandpromenaden. Jag har ju förklarat för mina Spf-kompisar att det blir inte sån fart som när jag går själv. Dessutom är det en social grej, umgås o ha roligt. och det hade vi idag! Dessutom får jag reda på en del om Askersund som jag inte vet. Ja, inte bara jag utan damen i grått ochså som är relativt nyinflyttad. Sedan avslutades det hela med kaffe hos damen i rött. Vi satt säkert o pratade i en timme!
                       Ja, tiden går så väldigt fort. Om en vecka åker jag till Simrishamn o är där några dar!
 I kväll ser jag fram mot elitserien i ishockey på Canal +, som har suveräna sändningar. Kvällens match är Linköping- Modo. Vilka jag håller på!  Linköping.

Tjusiga mannekänger!


Ja, så blev det då månadsmöte med Spf. Idag hade vi bl.a mannekänguppvisning där dessa eminent snygga damer visade upp kläder från affär i stan. Det gjorde undertecknad och 2 andra kompisar ochså. Om vi ochså var eminent snygga det vet jag inte, men välklädda var vi. Sen talade jag med "församlingen" och vi prövar på nytt med en liten runda varje torsdag kl 10:00. Vi får se hur det går!

Spf för hela slanten


Ja, igår var jag på Spf i Örebro i egenskap av friskhetsombud för Askersunds Spf. För femtielfte gången hörde jag på föredrag om hur viktigt det är med motion, äta rätt, leva rätt m.m m.m.. Ja, hela dan gick åt i princip med bussresor, väntan o föredrag. Tyckte det var så fint här vid svartån snett bakom koncerthuset. Där ovanför satt jag ochså o vänta på bussen. Apropå Spf så har vi månadsmöte idag och där skall jag vara med o mannekänga för medlemmarna. Det är en affär i Askersund som visar upp sin höstkollektion. Jag tycker det har rört sig mycket om Spf hela månaden så nu får det va bra för den här månaden!
                             Det var skönt o gå ut rundan idag o koppla av Spf. Det är inte lätt o va profet för det här med motion. I somras stod jag o vänta rätt många gånger i hamnen då jag erbjudit mig att varje torsdag kl 10 "leda" en liten runda längs strandpromenaden o på samma gång beskåda fågellivet som krydda. Det var knappt några som kom. Det sociala var ju ochså med i bilden, fika på hembyggdsgården eller på borgmästarholmen o prata o ha trevligt. Men icke sa nicke.
All right det är upp till var och en! Men betänksam blev jag!

En rätt skön dag...


Ja, det tycker jag ofta att det är. Men, trots världens ostabila tillstånd på många sätt o en del saker o ting som inte är bra i Sverige så är jag glad att bo i konungariket Sverige o en av dess idyller, Askersund. Det klart att man skall säga vad man tycker  men o reta upp sig för mycket det är det ingen mening med, då får man bara ont i magen. Men o engagera sig det får man inte ont i magen av, tvärsom! O går man förbi sådana här trevliga individer vid Vätterns strand, de många änderna med den vite herr Anka i spetsen, vilket mys! Ja, det är en förrymd anka och han han tog 3 ankfruar med sig. Ankfruarna påminner mycket om andhonorna men är litet mindre och näbbarna är lite kortare o har annan färg, kan inte riktigt avgöra om dom är med på bilden. Den vita ankan har ju blivit en kändis i Askersund med omnejd och han o fruarna har nog varit nere vid strandpromenaden mer än ett år! Bilden är från dagens runda!
             Obs! Mina samhällskritiska funderingar och tyckanden finns på min Expressen blogg!

Ja, gott folk idag tjuvstartar elitserien i ishockey med matchen Hv-71 o Frölunda i SVT. Sen kommer matcherna ju i Canal+ för resten. Jag har några Canal + kanaler på ordinarie kabelnätet via box o då bl.a. sport 1. O det är jag glad att jag unnar mig för en ishockeysändning är som gjord för tv. Mitt favoritlag är det på bilden och jag har haft Djurgården som favoritlag sen Tumba spelade med på 50-talet!  Heja Djurgårn!  Bild  static.hockeyligan.se

Var blev helgen av?!


I fredags blev det motion o den gick bara. Sen blev det genomgång av lördagens v-75. Sen såg jag på tv men vad det var har jag fullständigt glömt! Men igår höll jag o några Spf stånd vid icaaffären på torget. Vi delade ut plastpåsar med pennor, reflexer.  tidningen veteranen m.m. O vi blev av med allting.Vi börja 10 o gick hem 12:30-tiden. Sen kom jag hem, ringde in tipset till svågern. O sen blev det hästar o fotboll, fotboll, fotboll....på tv.. Jag har alldrig sett så många matcher på en dag!  2 spanska, 2 engelska, 1 italiensk o en svensk. Ett resultat som gladde mig mycket var det att Liverpool slog Manchester United med 2-1. Det var väl den ende matchen jag inte såg! Arsenal vann, alla tiders, Inter vann. Jag kan inte räkna upp allt, men det lag som jag tyckte imponerade mest var Chelsea som övertygande slog Manchester City. Puh!
4 rätt blev det på v-75. All vår början bliver svår!

Idag var jag ute på min runda igen. Uppe på hembyggdsgården hälsa jag på ankorna som nu är stora o feta. Ja, dom sjunger väl på sista versen så att säga. Rundan gick bra i det fina vädret. Änderna vid strandpromenade satt på träbryggorna o sola sig o de 4 ankorna gick o åt gräs lite längre bort. Ja fresten, uppe i skogen träffa jag en svampexpert som var ute o plocka svamp. Han skulle ha förevisning av många svamparter  på Iogt-lokalen på tisdag kväll.

Ja, sen kom jag så småningom ner till hamnen som var präglad av chokladfestivalen i stan. Vettervik var precis klar att gå ut en tur till med chokladentusiaster i skärgården. Skulle tänka mig att även dom servera choklad!. O kan ni tänka er kl 17 kommer matchen Hammarby-Kalmar i fotbollsallsvenskan. O senare i kväll kommer 2 spanska matcher på tv 4 sport.
Tv 4 sport är plötsligt bland mina kanaler på Viasat, reklam?  Ja, o imorgon går premiärmatchen av elitserien i ishockey på Svt som brukligt. Sen blir det väl canal+ som tar över. Ishockey är som gjort för tv, jag uppskattar matcherna mycket!

För o lugna ner mig ser jag på den sista bilden av årets ankor på hembyggdsgården. Har följt dom sen dom var små kycklingar i våras!

Bra Kim!


Rundan igår gick i mulet väder. Höll igen litet då jag anar att en förkylning är på gång. Det är inte ofta jag känner av något sådant. När jag kom ner till strandpromenaden så fota jag detta trädet. Har fotat det förr, för jag har inte sett nått liknande. Det är en pil men varför den blivit så här har ingen av de Askersundare jag frågat kunnat svara på. Den har funnits mycket länge det har jag förstått. Det är ofta barn o klättrar i det. Verkar stabilt.


Den här mannen, Kim Källström, är en av mina faoriter. I går bröt han det taffliga spelet mot Ungern genom att snyggt nicka in 1-0 iandra halvlek. För passningen stod Henke. Fotot är från ett annat tillfälle för Chippen var ju inte med igår.
Sen blev det ju 2-0 genom Holmen innan ungrarna reducerade till 2-1 i absolut sista sekunden. Men som dom agera då går inte att göra mot Portugal i oktober. Det kan ju betyda 1-1 t.ex. Portugal slog väl Danmark hemma igår . Låt oss nu hoppas att landslaget fortsätter med det nya offensiva systemet o spelar som de gjorde igår i andra halvlek. Dom måste spela med det nya systemet för annars kommer dom o fortsätta ligga på 31 plats på Fifas ranking! Friskt vågat , hälften vunnet!
                                  Idag tar jag det lugnt o tittar på lördagens v-75. Sist blev det 4 rätt på "syster"tipset. Men jag skall tippa t.om. oktober så jag ska väl få in nått hoppas jag!  Lite skrivande på bloggen i Expressen blir det väl ochså!
                                     Oj, o, oj, Danmark slog ju Portugal med 3-2. Jag såg en del av 2 halvlek o då ledde Portugal med 1-0 långt in i halvleken. Så jag slog över på nått annat. Det här blir ju mer spännande än jag trodde. Vilket lag som vinner gruppen nu är ju svårt o tippa!   Bild  dn.se

Vilken kille!


Den här mannen är skuld till att jag är trött idag. I natt såg jag hans fantastiska spel o match i US-Open mot Andy Murray. Killen heter Roger Federer o han vann i 3 raka set. Det är en av dom idrottsmän som jag beundrar mest. Det är inte konstigt att han fått utmärkelsen som årets främsta idrottsman vid 4 tillfällen.  Roger har nu 13 grand slam titlar, en mindre än Pete Sampras. Han är bara 27 år så han klarar nog att gå förbi Sampras. Roger har tagit hela 56 titlar i sin karriär. Jag anser att han är världens genom tiderna bästa tennisspelare och jag hoppas han blir världsetta snart igen! Elegantare tennis än den han spela igår det kan ingen annan göra! 
                                             Grattis Roger Federer!                                           Bild futuretennisstars.com

Lugnt o skönt!


Ja, det här med lugnt o skönt, det uppskattar man när man blivit lite äldre. Det är nog inte bara jag som tycker. Drömmar o go finns i "guben" ännu. Några har gått in o några "väntar" kanske? Men jag tycker att det här med att det alltid skall hända nått det har jag inget behov av längre. Jag har det så jäkla skönt, bara så ni vet det! Jag tar en dag i sänder men dagen har fått en annan dimension sen jag flytta upp till en del av rötterna i närheten av uppväxten.
                                Idag gick rundan bra, småregna bara. Ankorna på hembyggdsgården kacklade bra. Dom här ankorna (på ett äldre foto) låg o kajkade i en liten sjö som hade bildats på gräsmattan vid strandpromenaden. Massor av änder låg ochså i den lilla sjön men dom blev rädda när jag kom gåendes och flög iväg. Flyttande änder kanske?
                               Kalle Parakit han sitter just nu o putsar sig uppe på sin gren. Ibland övernattar han där men oftast flyger han till buren på kvällen.
                                Tyvärr visar dom KIF Örebros(damerna) match borta mot Lbd Malmö i tv 4 Sport ikväll. Tyvärr finns den kanalen ju inte på Viasat. O på kabel tv finns den inte!. Dom kunde ju gjort tv 4+ till sportkanal. Jädra flyttande hit o dit!
                               S vill ställa hårdare krav på sjuka. Ja, det här ana jag. Nu går det bra att erkänna sina tillkortakommanden när den "stygga" alliansen med dom "fruktansvärda" moderaterna gjort förarbetet. Ja, masken faller, det gläder mig Men det finns mycket mer som socialdemokraterna ska stå till svars för under sin regeringsperiod.
Nått mer som socialdemokraterna erkänner på nått vis är ju tillkortakommandena i intregrationspolitiken o flyktingpolitiken! Sent skall syndaren vakna heter det ju!
                               Jaa, hur går det nu på onsdag mot Ungern i fotboll. Seger blir det hoppas jag! Annars ligger laget illa till redan. Usch det blir spännande!

En kul herre(eller dam?)


Entusiasmen för gårdagens begivenheter, travet o vm kvalmatchen hjälpte inte. 4 rätt på v-75 o en dålig match. När det gäller tipset är jag inte orolig, jag har precis börjat tippa. Vad jag vet är att man måste vara lite modig när man tippar, ha med några egna ideer. Ja, jag håller på o köra in mig som sagt.
                                 Mer bekymrad är jag över fotbollen. Jag såg ju första halvleken mot Frankrike i en vänskapslandskamp för nån månad sen. Där vågade landslaget spela ut med det nya systemet 2-5-3. I den här matchen mot  Abanien blev det ju varken hackat eller malet. Försiktigt, tråkigt, rädda att släppa in ett mål. Det duger inte att  spela oavgjort mot de s.k. sämre lagen o fega fotboll. Det är bara vinnaren i gruppen som automatiskt går till V.M! Nu såg jag Ungern -Danmark på dansk tv 3. Ingen rolig historia det heller. Men tror Sverige att Ungern bara är att köra över på onsdag så vill jag höja ett varningens finger! Dom hade en del snabba o tekniska spelare som gav danskarna en del huvudbry!
                              Rundan idag alla tiders! Länge sen stativet(ryggen) hängde med så bra. Ja , det var en härlig runda med filosofier o positiva tankar utom om då Sveriges fotboll mot Albanien. Uschligt!
                             Kalle Parakit han äter både äpple, haricoverts o kiwi(o frö förståss) Ost skall jag ochså testa. En del äter ju allt. Men Örnie den förra, han åt bara äpple.  O när jag spelar min världsmusik på datan, rätt högt, så sitter Kalle med tofsen rätt upp ute i köket, så där har jag ju en diggare till!. Ja, o idag när jag satt o läste tidningen så satt han o glodde på mig på en trädgren (som går ut från buren) utan att jag märkte nått, jaa, på 3-4 decimeters avstånd.
                                  Vid 17-tiden skall jag titta på Kriteriet på Jägersro på TV-4. jag undrar vem som får ta på sig den gula kavajen i år som segrare. Kanske Calle Lindblom från Örebro som kör en bra häst Carmel?!

Lycka till, kapten Larsson


Idag regnar det i Askersund, men det ger jag självaste........ i. Det är inte mer än 11 grader ute, men elementena har slagits på så den råa luften som jag upplevt  finnas i lägenheten är försvunnen. Kalle Parakit myser så i köket o tofsen står rätt upp! Ljus har ju stor betydelse för fåglars livlighet o idag är det då sannerligen inte ljust ute 
                  Men som sagt vädret bryr jag mig inte om för idag får entusiasmen allt den kan få!  Kl.14 börjar v-75 på tv 4 o där har jag inlett en period där jag står för tippandet av systertipset( systrarna, svågrarna, ena svågerns son och undertecknad). 5 är vi och jag kommer att avlasta svågern Erland som tippat nästan hela tiden i 3 år sen jag kom med! Det är inte lätt att få in något nu för tiden.
                 Och sen kommer VM-kvalet i fotboll mot Albanien borta på, ochså det på tv 4, uj.uj.uj. Så vad vi får göra idag det är att önska lycka till både till undertecknad o Henrik Larsson! En vinst i fotbollen(måste hänga med från början) och 7 rätt på v-75, då vore lyckan fullständig!  Foto 134.photobucket.com

En bra dag hittills, tycker jag.


Rundan gick bra idag. Stannade som vanligt till på hembyggdsgården och hälsade först på hos ankorna som hade det lugnt o fridfullt i sin ankdam.  I landets stora ankdam käbblas det, svartmålas o gnälls  bland partiankorna och det kommer väl att öka innan valet 2010!?  Det enda jag gnäller på i mitt badkar är ett stort ofelbart maktfullkomligt parti. Det gör jag så gärna och jag har fått fram vad jag tycker. Det blir mest i Expressen jag gnäller över gnällpartiet!

Sen stanna jag till hos kaninhararna som jag kallar dom. Dom är 2 och särskilt den ene är tam och dom knallar omkring bland burarna. Fina är dom!  Djuren här på hembyggdsgården är "leasade" och jag vet inte när dom hämtas. Jag undrar om dom är här längre än september. Och det kommer o bli tomt efter dom. Det är alltså frågan om får , getter, höns o tuppar,  ankor o kaniner. Men det kommer en vår igen! Förvissad om detta knallade jag iväg mot strandpromenaden där det inte gick en kotte. Sen kom jag hem o växla ett par ord med grannfrun på gården innan jag gick upp till min lägenhet Ja, jag glömde o säga att det regnat innan idag men nu lyser solen. Kl  är nu 15:15 ca och jag har varit o handlat, kokar kikärter, pratar med Kalle som anpassat sig otroligt bra. Och tittat på  v-75. Skall "avlasta" svågern från vårt tips i  minst 2 månader Skall bli kul!
                               Apropå Kalle Parakit så är det verkligt kul med honom. Han flyger ut o in ur buren o sitter o putsar sig uppe på sin gren. Han njuter så när jag duschar honom, han har börjat o äta äpple o jag har hängt in en bit kalksten som han äter av. Den andre parakiten jag hade innan han ville inte ha nått annat än äpple, förutom frö förståss. Ingen annan frukt eller grönsak dög. En del papegojor äter ju det mesta så nu  skall jag testa Kalle. Idag har jag satt in en bit kiwi i buren. Jag skall testa med ost o annat ochså. En av mina undulater förr i tiden åt smör o drack kaffe. Jag antar att det var mjölk i kaffet. Jag pratar som sagt mycket med Kalle. Vi får se om han kan säga nått om nått år eller så.  Men det kvittar egentligen. Jag tycker redan att det gått över förväntan med honom eller henne!
                                       I kväll blir det Golden Ligue på tv 4. I morgon börjar dom med v-75 kl 14:00, damfotboll och huga, huga  VM-kvalet i fotboll mot Albanien borta kl 19:00, tror jag.. Måtte det bli en bra början på kvalet. På Onsdag har Sverige Ungern hemma!

Idag blev det Ånnaboda!


Idag, vid 8-tiden åkte vi 5 st  SPF:are(ett lag) från Askersund till Ånnabodas Frilufts- och Kursgård i Kilsbergen för att i Korpen i Örebros regi delta i - en prima liv dag. Vi tävlade mot många andra lag från PRO o SPF i femkampsgrenarna: bollspark, hästskokastning, bollkastning, ärtpåsekastning o pilkastning. Lagmedlemmarnas poäng räknades sen ihop.

I år blev det bättre resultat för oss än förra året men tipsrundan som vi gick efteråt o som ordnades för sig tycker jag var minst lika rolig att delta i som tävlingarna. Endast de 3 bästa lagens poäng räknades upp de fick så klart priser. Men sen lottades priser ut till 6-8 lag. I år hade vi ingen tur med detta. När det gällde tipsrundan så hade inget lag 12 rätt men priser lottades ut där ochså men inte heller där hade vi nån tur Ja just det! Innan prisutdelningarna satte vi oss och drack kaffe o åt medhavda smörgåsar i det skapliga vädret.
                                    Vid 14-tiden åkte vi hem efter en bra dag. Bengt, vår ordförande körde på småvägar genom det vackra landskapet, Vägar som inte jag varit på förut. Och vid 15-tiden var vi åter i Askersund

Parad o vila


Paraden tilltog när jag gick förbi men inte mycket! Bryggorna längs strandpromenaden i Askersund tycker änderna om. Där ligger dom o solar eller vilar. Dom har det bra o förutom allt gräs som finns längs strandpromenaden, så matas dom av folk, mest då på vintern. Hur många som flyttar av dom vet jag ej, men många stannar. Rundan var godkänd idag rent fysiskt och humöret är det inget fel på. Fattas bara med en sån här miljö inpå sig. Askersund är en alldeles för okänd pärla i Sverige. Landskapet Närke har ju en fantastiskt skiftande natur, från Kilsbergen i norr till skärgården i norra Vättern i söder där Askersund ligger. En del av Tiveden tillhör ju ochså Närke. Närke har nog hamnat lite i "kläm" mellan Värmland o Dalarna
                             Jag blir alldrig klar med inlägget idag, spar det som utkast emellan. Precis pratat med min kompis Lars i Skåne om dagens dubbel på Solvalla som det är min tur att tippa. Eventuella vinstpengar undet ett år användes alltid till Stockholmsvistelse i slutet av maj, där en av kryddorna är Elitloppet. Vi bor på söder så att sitta på Medborgarplatsen o prata med folk o dricka öl är ochså "kryddigt"
                             Idag har Kalle-Kalla suttit på grinden till buren, ganska nära mig, o iaktagit mitt ätande o sett hungrig ut. Nu sitter han i buren o äter frö för fulla muggar. Sen tycker han mycket om att bli duschad. (av en sån där grej som man duschar blommaor med) Han sitter alldeles still när jag gör det!  Jag har nu haft Kalle i en månad. Ska bli roligt att se hur han utvecklas. Han är inte "färdig" för än om 1, 1,5  år!
                             Imorgon skall jag o 4 andra SPF.are till Örebrokorpens- En prima liv dag- i  det vackra Ånnaboda. Vi har lag som tävlar mot varann i femkamp. Det är lag från PRO o SPF o andra pensionärsföreningar. Det blir kul. Hoppas vädret blir bra!

Boule idag


Det här glada gänget från SPF plus fotografen spelade boule kl 11 idag. Vi har alltid den tiden på tisdagar. Jag har aldrig spelat boule förrän dess jag kom till Askersund, men det är riktigt kul O boulebanan ligger så fint, 5 meter från Vätterns strand o o då nära strandpromenaden. Man kan säga att hamnen nästan börjar där och att slutet av strandpromenaden ochså är där, eller början om man går från hamnen österut.
                               Vi delade upp oss 3 o 3 men det laget som jag tillhörde förlorade stort, det är bara att erkänna. Ibland åker måttbandet fram, rätt skall va rätt!  Det kan röra sig om millimeter. O det är tur att vi har måttbandet, annars hade vi nog alldrig blivit klara. Damen till höger o hennes man hade åpplen med sig från trädgården. Dom var relativt små o vita o mycket goda. Det skulle vara en gammal sort som hette Stenbock!
                                Parakiten Kalle- Kalla(kön ovisst) är rolig att studera och tycker mycket om att bli duschad. Nu flyger han utan problem in och ut ur buren. När han sitter uppe på grenen putsar han sig länge o väl. När han är ute passar jag på att  byta vatten. Byter vatten gör man rätt ofta, frö inte så ofta. Det håller sig ju mycket längre och det rymms mycket i(vad kallas det för)i plasttråget.
                                ÖSK fick ju oavgjort, som jag befarade, mot Djurgården. Enl. tidningarna räddade målvakten Alvbåge dom från förlust. Men det gäller o hålla i. Trots att dom inte har förlorat på 5 matcher så har dom inte kunnat slita sig loss från nedre halvan där lagen ibland tar oväntade poäng. Nu blir det ju vila ett tag p.g.a. VM-kvalet! Sen är det nog bara en 8-9 matcher kvar, tror jag.

Lycka till mot Djurgården, ÖSK!

Djurgården har ju gått bättre nu ett tag. Hade ju en väldig svacka från när allsvenskan  kom igång igen efter fotbolls-EM o fram till för några veckor sen. Men efter  mötena mot Rosenborg i kvalificeringen för UEFA-cupen, där Djurgården förlora bortamatchen stort, undrar jag hur det står till med självförtroendet! Hur som hellst så blir det en tuff uppgift för ÖSK att ta poäng, tror jag. Vi hoppas på det bästa.
                                                     Rundan idag, sådär. Men det går an. Inga sensationer i fågellivet. September idag, inte mycket o göra åt. En dag i sänder var det!
                                                   Kalle Parakit, som jag mer o mer tror är en hona, blev nog väckt av tidningsbudet i morse vid 4-tiden. För när jag kom ut i köket kom han flygandes ut från hibiskusen där han tydligen slumrat till. Sen var det ett väldigt "kacklande" tills han kom upp på trädgrenen från gardinstången. Sen gick jag så småningom ut på min runda o när jag kom hem satt han o myste i buren!

RSS 2.0