Oj, men inte ovanligt


Det här fotot tog jag vid 8-tiden i morse från balkongen. Tempen var + 0,6. Jag skriver ju en kortfattad dagbok på datan o de bra för då kan jag plocka fram lite fakta om när första snön kom för året i Askersund som lade sig. 
 2005 vet jag ej, möjligtvis precis innan nyår, för sen blev det ju en riktigt fin vinter, vet jag
2006   2/11 -6,7 En fantastisk vinterdag har jag skrivit. Snön låg 2-3 dar. Flera dm.
2007  10/11 -1,6 tunt snötäcke, varade bara nån dag
2008   31/10 +0,5  1 dm, slabb, snöar ändå nu vid 12-tiden
                           Ja, så är det o så får det bli som en tv-meterolog brukar säga! Jag själv hoppas på en rejäl vinter, alla vintern 2006, då isen lade sig på nordligaste Vättern. Jag kunde gå på plogade vägar till småöarna runt i kring!
                     Idag har jag gått i slabbet till spelhålan en liten bit norrut o hämtat min v-75 andel. Det blir det enda jag går ut idag för det var jäkeln vad det var moddigt. Det blir en skön dag, vet jag, trots missad motion. En har väl framtiden för sig!
                           Här "filosoferar" jag inte om politik o annat i den världen men det gör jag på min blogg i Expressen.
Jag kommer att "beröra"  det av mig o Lotta Gröning myntade uttrycket, buffelhjorden. Sen får jag ju säga att jag saknar Göran Persson trots att jag inte röstat på hans? parti på många år. En sån röra som det är nu i den s.k. rörelsen hade inte han tillåtit! Nu skall jag själv titta på v-75 till Hjo-tipset som jag har han um i några månader, minst!

Minus för första gången i höst....


                                                                  RUNDAN
I morse när jag gick upp vid 1/2 8-tiden var det 1,8 grader minus. Den kallaste morgonen än så länge där jag bor i Askersund. Omvänd runda blev det ochså. Gick via kyrkogården, hamnen, strandpromenaden, hembyggdsparken , slingan o idrottsplatsen o hem. Det ångade ur Vätterns vatten o var disigt men alldeles lugnt.

                                                                     RUNDAN
Det här är kortet är taget söderut och visar mera ångan o diset över vattnet, o lugnet. Längre ner vid boulebanan stötte jag ihop med damen med taxarna. Under vår promenad längs strandpromenaden löste vi en del av världsproblemen. Innan hembygdsparken skildes vi åt. Damen gick åter mot stan och jag gick in i hembyggdsparken i god fart. Inget som"tog emot" men kände lite i knäna. Vägde runt 85 kilo idag. Nått kilo behöver jag gå ner känner jag. Jag tror min "matchvikt" ligger vid 83. 2 kilo gör faktiskt på sig.
                                                                   ASKERSUND
Kommunens budgetkonferens i Loka brunn i början av oktober har ju skrivits om I Nerikes Allehanda vid olika tillfällen, så även idag. Deltagare på konferensen var hela kommunstyrelsen utom vänsterpartiets representant, nämndorförandena, kommunledningsgruppen(ledande tjänstemän och chefer) och ekonomer. Vad som diskuterades var hur kommunens verksamhet ska förändras för att kunna klara budgeten nästa år och framåt. Kommer väl inte att redovisas förrän i december efter vad jag förstår.
                           Enligt kommunens ekonomichef var merkostnaden för att hålla konferensen på annan ort ca 40.000 kr och hon tycker det var en vinst att konferera på annan ort.
                                   40.000 är ju en liten summa i sammanhanget. Vad som som kan sticka en del i ögonen är väl att man åker på en konferens som gäller besparingar och samtidigt drar detta med sig en merkostnad på 40.000. Är det inte lite Grönköping över det?
Källa na/askersund, Jessica Uhlin.
                                                               SPORT
Jaa, Söderling hade ju sin överman i Federer i gårdagens tennismatch i Paris. Siffrorna 6-4, 7-6 antyder att det var en jämn match men ack nej. Fobin var alldeles för dålig i sin returtagning på Rogers servrar, Ingen chans. Alltså Federer är min store favorit. Vilken elegant, där har Söderling mycket att lära.
                                  När det gäller den allsvenska fotbollen så är det väl vara ganska klart att Kalmar blir Allsvenska mästare efter gårdagens omgång! O dom är värda det!

Ingen fart alls!

Nää, det här med motionen hänger upp sig av olika anledningar. Lite biverkningar kan man tydligen få av influensavaccinet. Det har jag väl fått då för nån motion blev det inte idag. Jag tvättar och dammsuger istället. Tycker jag känner mig yr i bollen. O slappa är jag bra på, så inget ont som har nått gott med sig!
                                                             ASKERSUND      
                             Det är 3 saker som jag ogillar med Askersund o Askersunds kommun.
1. Att kommunpolitikerna ej lyssnar på innevånarnas önskemål om badhus
2. Edöprojektet, som jag tycker är en gökunge i Askersunds kommuns planeringar.
3. Torgets bilparkering. Ett gammalt fint torg som förstörs av bilar som far fram o tillbaks o letar efter parkeringar o släpper ut avgaser. Hela torget är praktiskt taget täckt med bilar från morgon till kväll. På sommaren tycker jag det är rent jäkligt! Man kunde ju åtminstone dratt ner på hälften av platserna.
 Men det är inte bara det. Naturligtvis kan man ta sig fram på det kullerstensbelagda torget till fots. Men då stöter man på andra problem. Torget som för några år sen blev omlagt har trots det en mycket guppig struktur med gropar o uppstickande stenar som ställer till det för gående. Många äldre med rullator och andra hjälpmedel har svårt att ta sig fram på torget. En dam råkade riktigt illa ut i maj och skadade menisken o ett ledband. Kan nu inte t.ex. gå ut i naturen som hon gjorde innan. Rehabeliteringen kommer att ta ett år. Damen kommer nu att begära skadestånd av kommunen Andra har ochså råkat illa ut på torget.
                              Även DHR(de handikappades riksförbund) har sedan länge klagat på stenbeläggningen. Dom tycker att torget inte är tillgängligt för alla!
                            Kommunens tekniske chef säger bl.a." det finns betydligt gropigare kullerstenstorg" Jag går inte mer in på alla hans byråkratiska förklaringar!
Källa: Mera finns att läsa både på nätet, na.se/askersund och NA:s papperstidning och är skrivet av Jessica Uhlin.
Så här ser det ut på ett ställe på torget. Kommentarer överflödiga!  Foto: Jessica Uhlin, na.se/askersund

                                            Att det inte är alldeles lugnt i småstaden Askersund numera kan man ochså läsa i dagens NA.
Rubriken lyder"Poliser tvingades spreja med tårgas" Ingripande mot påverkad utvecklades till en hotfull situation
Källa: Björn Palmqvist   Nerikes Allehanda, Askersundssidan.
                                                                       ÖREBRO
 Appropå SJ:S tillkommakortanden som jag beskrivit innan så läser jag följanden på NA:s förstasida del 1.
                                                              Tåget försvann
För andra gången inom loppet av några veckor försvann Stockholmståget ur tidtabellen. Orsak, akut fordonsbrist.
                                     Jag tänkte vad är detta, så jag gick in på sidan 4 o läste artikeln. Förklaringen var att det var ett tekniskt fel på den dubbeldäckare som skulle avgå från Stockholm mot Örebro klockan 5.59 i går morse säger en presskommunikatör på sj. Vi vet ännu inte vad som var fel. Men eftersom det tåget inte kom till örebro/Hallsberg på morgonen fick det till följd att även returtåget till till Stockholm med avgångstid 8.08 från Örebro ställdes in. Det fanns helt enkelt inga ersättningståg. 
                             Källa: Nerikes Allehanda, Håkan Bågenvik
                         Ja, det räcker för mig att läsa detta. Tågbrist, spårbrist, personalbrist o utslitna tåg. Vad är det som händer med SJ o landet Sverige. Håller Sverige på o bli en s.k. bananrepublik?
                                            I kväll skall jag se Robin Söderlings match mot Roger Federer i Paristennisen. Hoppas han kan få lite fart på den slokande Svenska fanan o göra en bra match!
                                                        

Gick på halvfart!


I förmiddags skulle jag   spela boule kl 11 som vanligt. Men vid 10:30-tiden kom det en skur och jag bestämde mig för att se på Viasat kl 11 när Robin Söderling spelade mot en okänd(för mig) fransman i Paristurneringen. Som bekant? så vann ju Robin Lyonturneringen i söndags på ett övertygande sätt. Den här matchen idag vann Robin utan besvär trots ganska lojt spel. Kanske inte så konstigt med tanke på tiden o det flitiga matchandet. Nästa match blir mot Roger Federer. Hoppas jag har tillfälle att se den! ikväll blir det mer tennis på tv. Där lär jag nog få reda på när Söderling spelar sin match imorgon!
                                                               TEATER
                 Kl 14 idag träffade jag 5 SPF-kompisar för att skissa på ett lustspel som vi skall spela upp i vår. Det skall bli intressant för jag har aldrig spelat teater förr. O ett lustspel skall man ju inte ta alltför allvarligt!
Bild:gfx.aftonbladet.se

Vardagen är ochså skön!


I f.m. skulle jag gå o få en spruta vaccin mot den mycket svårartade influensa som påstås komma på julafton. Skämt åtsido, jag har bara tagit en sådan spruta o det var på jobbet för 15-20 år sen. Men nu har jag ju blivit betydligt äldre så varför inte. Man skulle infinna sig på vårdcentralen mellan 10-12 för att få denna spruta. När jag kom dit stod Askersunds halva befolkning o köa. Enormt med folk. Nä, där gick gränsen. Gick till luckan o fråga om det fanns andra tider som man kunde få sprutan på. Jodå, mellan 13-17 i e.m. Så jag gick hem, bytte om och gav mig iväg på min runda i det mycket fina vädret. Hembyggdsgården o dess omgivningar var lika fina som vanligt, ankorna simmade fortfarande omkring i sin damm o en del människor mötte jag o pratade med,  bl.a. annat en mycket trevlig kvinna med såna här pippilottaflätor, uj, uj, uj. Ja, vad var det nu jag tänkte på. Jo, om nån timme ger jag mig iväg till vårdcentralen. Där lär ochså finnas folk att prata med som sagt!

Sen kom jag ju ner till strandpromenaden. De fyra ankorna gick omkring bland sina kusiner änderna. En del änder blev när jag kom gåendes rädda o flög(flyttande) mens de gamle vanliga knappt reagerade inte ens för hundar som gick där med husse eller matte. Fortsatte sen mot kyrkogården o hemmet. Vid kyrkogården träffa jag en SPF-kompis som undrade hur jag haft det i Simrishamn när jag var där för en månad sen. Själv hade han varit i Skåne nyligen.
                                                                   FOTBOLL
 Allt gick nästan "min väg" när det gällde fotbollresultaten. För Real- Madrid hade vissa svårigheter o slå bottenlaget Atletihco- Bilbao. Vann med 3-2 efter att ha lett med 2-0. Heja Barcelona!
                                         Ja, visst jag glömde ju. Vaccinerad blev jag ungefär vid 16-tiden

Alla tiders!

Ja, det var det verkligen! Liverpool slog Chelsea med 1-0. O IFK Göteborg slog divorna från Borås o Elfsborg med  5-2! Heja Kalmar! Får nu Real-Madrid stryk ochså ikväll så blir jag riktigt nöjd! Heja Barcelona!

Usch, tortyr!


Ibland sätter ju vädret gränser för rundan. Efter en viss ångest i morse bestämde jag mig för att beträda detta tortyrredskap! Med musik på datan(rivig) genomförde jag denna motion på ett närmast "maniskt" sätt! Sedan följde styrketräning(lätt) inför ögonen på Kalla parakit som iaktog det hela von oben. Det var nog över en vecka sen jag var ute här i Askersund på en runda. Jag vägde mig ochså. O vikten var under min satta gräns på 85. 84,5  vägde jag, positivt!
                                                         FOTBOLL
Ösk vann ju igen! Slog ju Gais med 1-0. Sår här i slutet på säsongen drabbar ju skadorna lagen extra hårt. Så även Ösk. Men Ösk:s höst har ju varit alldeles suverän. Kan nu spela avslappat de sista matcherrna
Läste på NA:s resultatsida att Gronningen slagit Sparta-Rotterdam med 3-0. Gissa vilka som gjorde målen? Jo, Petter Andersson 2 och Markus Berg 1 !  Petter Andersson anser jag vara en av de mest lovande mittfältarna som Sverige fått fram. Landslagsmässig redan!!!  Som väl var slog Kalmar Djurgården. Vill absolut inte att Elfsborg vinner allsvenskan!
I eftermiddag spelar Chelsea mot Liverpool i Premier Ligue och därefter möter Ifk Göteborg just Elfsberg! Allt i Canal +
Sen är det spansk fotboll i kväll i tv4 sport
                                                     ISHOCKEY
 Djurgården ligger på plats 4!  Hv är ojämnt o Brynäs åkte på sitt 3 raka nederlag o Skellefteå leder Elitserien o Färjestad förlora hemma mot Rögle!  Världen är upp o ner! Men kanske Brynäs spelat av sig det mesta?
                                                    TENNIS
Söderling är i final i Lyon.  Det tråkiga dock är att vi knappt har nån mer av klass, åtminstone i singel. Jag undrar om dagens ungdom numera har viljan att träna hårt, riktigt hårt? En del skulle väl knappt hänga med mig!?
                                                   V-75
Tipset gick inget vidare. Bara 3 rätt. Dock var det positivt att jag hade en del högoddsare bland de 3 bästa. Jag försöker alltid spela med 3 spikar. Någon gång kan jag gå ner till 2. Brukar ha 2 s.k. säkra o en "känslo"spik. Ja, det är bara o köra sitt race här ochså. Att ha 2 hästar i ett lopp tycker jag inte om! Då tar jag hellre ställning o väljer 1 spik!

Strumpmysteriet, make efterlyses!


Alla som tvättar vet ju hur lätt det är att en strumpa försvinner. Gör den det i den stora tvättkällaren är det väl inte alltid förvånande. Men jag har tvättmaskin i badrummet så det hela är mycket underligt. Nu har jag många strumpor i samma snitt så på det viset gör det inget, Men iallafall Jag hade alltså inte mer än 4 strumpor o tvätta upp tillsammans med tröjor o kalsonger o ett par bruna jeans. O strumporna hängde på tork alla fyra på gallret ovan badkaret, det är jag säker på! Tog in den torra tvätten i förmiddags och lade den på sängen. Det var inte mer än 3 strumpor bland det andra! Tittade i tvättmaskinen om jag missat strumpan när jag hängde upp tvätten i går. Nää, inget. Kröp nästan in under badkaret o lyste med ficklampa, ingen strumpa! Gick igenom påsen där tvätten legat, ingen strumpa. Tittade under sängen, ingen strumpa! Detta är ju löjligt!!!  Vad attan håller jag på med!? Kan det vara så att jag håller på att bli dement och att jag inte märkte att jag gått omkring med bara en strumpa vid ett tillfälle. Kan det vara parakiten Kalla, nää! Ja, hur som hellst kommer rapport att ske när mysteriet är avklarat!
                                Idag har jag annars tagit det lugnt. Kokat upp kikärtor o fryst in. Varit o handlat på Netto o hämtat V-75 andelen o program på spelhålan. NU skall jag ta itu med mitt o Hjobornas v-75 system inför morgondagen. Sist gick det ju bra o vi fick en månads frispel. På söndag inleds motionen igen efter nån veckas uppehåll. Lördagarna är motionsfria o datafria. Då är det sport o dobbel som gäller. Det är ingen ide o "störa" mig! 

Örebroresan....


I måndags reste jag med bussen till mitt kära Örebro med omnejd. Rolf var o hämta mig vid 12-tiden i Örebro för färd till Norra Bro där jag skulle ligga över hos Rolf o Ann-Marie. Norra Bro ligger väl ungefär en 6 km söder Örebro. Inte långt ifrån där min farmor bodde, Björneborg, och där även Rolf bodde som barn o ungdom. Så vi är alltså gamla lekkamrater från 40-talet som träffas ibland nu när jag flyttat till Askersund. Ett av syftena var att vi skulle gå på fotboll o se ÖSK- Helsingborg på Behrn Arena på måndagkväll. Rolfs svågrar var ochså med
                                       Jag såg ju ÖSK förra sommaren mot Hammarby, men det här var mycket bättre. Efter en halvlek som HIF dominera och vann med 1-0 kom Örebro ut som ett nytt lag i andra halvlek o spelade fullständigt ut Helsingborg o vann matchen med 3 -1. Nöjda återvände vi till Norra Bro. Nämnas kan ju att Örebro slagit samtliga topplag utom Kalmar tror jag!

Sen på tisdagen var Rolf och jag ute o gick en runda i området. Vi var ute 1 timme tror jag. Därefter vid ett-tiden for vi o hämta den andre "lekkamraten" Sven-Arne som ochså växt upp i närheten av farmors hus. Vi skulle åka o hälsa på min kusin Gunnar och hans fru Birgit som sedan länge bott i  huset. På bilden syns Birgit, Rolf, Sven-Arne o Gunnar! Det blir ju så mycket man pratar om. Både forntid o nutid Vi var nog där några timmar. Sen gick vi en runda tillsammans på gårdsplanen.

Det är ladugården som tillhörde Björneborg som syns. Sven- Arnes pappa arrendera  marken och i ladugården hade han  kor på den tiden. Vi som syns på fotot är Rolf, Gunnar o undertecknad. Sven- Arne tog kortet.

Det här är Gällersta kyrka, några km från Björneborg. Här var Rolf och jag o gick runt bland kända o okända. Jag har en del anhöriga som ligger begravna där. Bl.a. min farmor o farfar, farbröder. Min Farmors far o hans fru m.fl från trakten. På baksidan har i år kommit till en minneslund  o urnlund. Alla som känner till min kärlek till Örebro, Gällersta, Björneborg o trakterna runt ikring förstår nog att det har varit lätt att sätta ner foten. Det behöver man i min ålder. Jaa, jag är ju uppväxt i Örebro, o på Björneborg tilbringade jag var o varannan helg, jular, påskar, lov innan jag vid 11 års åldern flyttade till Luleå. Farmors släkt har funnits i trakterna ända sen 1600-talet och antagligen längre.

Jaa, här är mitt kära Björneborg. Ett eldorado för en uppväxande pojke. Gener, gener, gener, röter,rötter, rötter. Tack vare bl.a. dom lever jag starkt i nuet och har en glädjerik tillvaro!

Blev till en månads frispel


Vad kan man inte se i skogen. Naturen gör sina egna konstverk. Apropå konstverk så lyckades jag med konsten att få in 7 femmor på gårdagens v-75 tips. Det räckte till 1 månads frispel för mig o Hjoborna. På lördag går v-75 på Jägersro. Blir en liten kick när man äntligen fått in lite. Det kanske har lossnat, ja de tror vi!
                               Lördagar får datan vila liksom när jag åker bort. 
                                                                  TENNIS
 Det tittar jag gärna på. Igår åkte både  Federer o Nadal ut i semifinalen i Madrid. Federer åkte ut mot skotten Murray och Nadal mot fransmannen Simon. Särskilt matchen Nadal-Simon var spännande. O Nadal blev för en gångs skull osäker o börja fegspela. Simon är ochså en ung kille, 1.80 lång o 70 kg tung o betydligt spensligare än den kraftfulle Nadal. Matchen var på nått vis en hjärnas kamp mot musklerna. Grymt fashinerande o se Simons spelförståelse. Ja, ungefär som en toreador som tämjer tjuren! Idag kommer finalen mellan Murray o Simon i tv kl 16:00. Kommer jag absolut inte att missa. O Simon kommer jag att följa noga. Barn-Barnet Viktor! Hoppas du såg matchen!
                                                               FOTBOLL
        Tyvärr verkar inte Kalmar hålla hela vägen i Allsvenskan. Måtte inte gnällaget Elfsborg ta hem allsvenskan. Isåfall vill jag att Hif gör det men nu är det ju så att ÖSK möter Hif på Berhn Arena imorgon så Örebro kan sätta käppar i hjulet för HIF. Naturligtvis hoppas jag Örebro vinner, tyvärr HIF! O jag skall se matchen i Örebro. Hoppas vädret blir bra!

Motion, natur o fornminne..


Ja, nu är jag minsann trött skall jag säga Först var jag ute på min runda o pratade med ankorna som gick för sig själva bland sina kusiner änderna nere vid strandpromenaden. Den vite hanen höll ett vakande öga på de 3 andra. Ja, nu har dom varit hör över ett år har jag för mig! Ja, sen hem o åt  frukost. Kl 13 hämtade mig mina tjejkompisar(SPF) vid bostaden för färd mot Åmmeberg  ca 1 mil öster Askesund

Här är vi på väg mot ett fornminne vid Vätterns sydöstra strand på någon kilometers avstånd från där vi parkera bilen. Klippan här är full med vitmossa, vackert, men man fick ta det försiktigt för halt var det. Ja, sen gick vi ju vidare mot fornminnet.

Här har vi kommit fram vid fornminnet. O fornminnet är Ansgarsstenen. På den har nordens förste apostel, Ansgar, stått o predikat för folket enl. sägnen. men nån sanning ligger det väl i det, eftersom stenen är upphöjt till fornminnesmärke! Ja, imponerande sten o den låg ditkastad av inlandsisen på kanten av ett litet berg nära Vättern. Eller var det kanske nån jätte som slängt dit den? Efter vad jag vet så finns det fler stenar i södra o mellansverige som förknippas med Ansgar. Naturligtvis så var det lämpliga ställen o stå o predika på. Någon historiker vet väl mer om detta!

 Ja, det här fotot är taget i närheten av Ansgarsstenen mot Vättern. Ja, sen gick vi tillbaks mot bilen och begav oss åter mot Åmmeberg.

När vi kom tillbaks in i Åmmeberg stannade vi i närheten av Åmmelången o gick över en bro till andra sidan där vi gick några hundra norrut mot den av Zinkgruvan anlagda Katolska kyrkogården. Här vilar några av de tyska o belgiska människor som hjälpte till att anlägga järnvägen som förde malm till Otterbäcken från Znkgruvan för vidare färd mot Belgien. Jag tror järnvägen byggdes omkring mitten av artonhundratalet. Till katolska kyrkogården i Åmmeberg brukar jag cykla en del gånger om året, mest när det är vår o sommar. Det är min närmaste "församling" o där brukar jag stå o filosofera o meditera o tänka på bl.a. min mycket troende mormor som höll mig när jag döptes i katolska kyrkan i Stockholm! Fotot är taget från bron norrut över den vackra sjön Åmmelången. 
                      Rolf i Örebro. Idag fick jag Viasat fotboll, motor o sport på min tv. Och dom hamna där  1, 2 o 3 låg innan! Hej Ann-Marie! Vi syns!

Tutingen blev det o klippning.

Trots blåsandet cykla jag ner till hamnen innan kl blev 10  för att se om  några SPF-medlemmar ville gå med på en liten runda idag. En medlem var där nere med sina hundar vilka hon gick o lämnade i sin lägenhet. Sen gick vi o fikade på cafe Tutingen i stället o hade trevligt. Där sitter alltid folk. In kom ochså ett gäng tjejer med barnvagnar. Nä, men titta sa jag till dom, här kommer tjejligan! Munterheten spred sig i lokalen. Tjejligan var dock icke riktigt homogen då 2 av bebisarna var killar, vilket påpekades! Tiden gick fort och det var inte lönt o cykla hem för 12:45 skulle jag gå o klippa mig hos tjejen i hörnan. O det blev gjort o vi hade ochså trevligt. O sen cykla jag hem till tjejen Kalla. Oj,oj, oj, det blev mycket tjejer  det här, det är så det går runt i huvet.!
                               Men nu skall det inte handla om tjejer utan killar. Dom killar som spelar fotboll i ÖSK o vilka jag o Rolf A. m.fl. skall betrakta på måndag kväll då dom möter Hälsingborg. Kommer att ta buss in till Örebro på måndag. Att cykla blir det inte den här gången. det är inte så länge sen som jag var förkyld eller vad det nu var.. Nu är jag frisk sen en och en halva vecka men nån måtta får det vara även för en stålman! Hör av mig i kväll eller senast i morgon, Rolf.

Motion o pension(ärer)


                                                 RUNDAN
Rundan gick alldeles utmärkt i dag i det vackra vädret. Höstfärgerna blir mer om mer påtagliga. Luften var frisk o torr. Full fart igen utan besvär!  Träffade en annan pensionär som jag ofta möter på min runda. Han har alltid hunden med sig Vi dryftade mest politik idag och jag förstod att en o annan "själsfrände" har jag! Men som sagt politiken är på Expressenbloggen! Vad mer, jo. Naturbilderna är från precis innan hembyggdsgården och utsikten från densamma. Där kan man se nivåskilnaderna i Askersund. Vättern i bakgrunden

             Fin utsikt, eller hur?

                                             SPF-MÅNADSMÖTE
Det har inte bara varit motion idag. I e.m. var det möte med pensionärsföreningen. Där var det kaffe, lotterier och hörselombudet som gav rapport från träff i Örebro. Men inte bara det! Några av oss spelade teater. Ett lustspel kan man nog säga som handlade om Lotta(damen i vitt) som gick i pension vid 65 års ålder. På bilden avtackas hon av sina arbetskamrater med den manlige chefen i spetsen, en chef som hade mycket brått till ett möte. Sedan pågick lustspelet med några ytterligare små akter.  Den sista handlade om när Lotta blev medlem i SPF och presenterades av ordföranden för resten av "församlingen" Stycket  var bra, alla tiders. Själv skall jag vara med på något till våren men det är då det. Ja, o nu vid 18:40-tiden har det regnat en stund.

Boule var det..


Vi får ju ha en skön bild från Tjälvesta naturreservat idag när det är så fint väder. Fotot är taget nån gång i våras, tror jag.
Idag var det boule i det fina vädret Blåsigt var det dock. "Mitt" lag förlora med 14-3 så nu är jag jättedeppad!. Nä, kul har vi o gliringarna haglar på ett uppfriskande sätt!. Tennis är en bra tv-sport. Ikväll spelar Nadal kl 20.00 på Viasat. Den som jag håller på är dock Federer. Hoppas dom möts i finalen i Madrid där turneringen går. Tennis är roligt o titta på som nästan all annan sport. TV sport har ochså tillkommit på Viasat-paketet + att dom på fredag ändrar i sitt utbud o bl.a renodlar.en av sportkanalerna till Viasat fotboll. De andra 2 kommer att heta viasat motor o viast sport!

En skata är en skata...


                                                   Rundan
Ja, skator är det ju gått om på rundan Trevliga fåglar. Varför skata ibland har blivit nått slags skällsord på en kvinna vet jag ej. Dock kan jag tycka att det ibland kan vara berättigat på någon kvinna men jag har ingen i min närhet! Dock kan jag i t.ex. TV se nån som jag skulle vilja kalla för j-la skata! 
                                 Ja, rundan idag gick bra, lite stel i ryggen bara. Gick o fundera på gårdagens debatt i tv mellan de politiska blocken. Jag får nog säga att Fredrik Reinfeldt  uppförde sig som den statsminister han är. lugn, säker o trygg. Behövs i dessa tider. Oppositionen ja. På deras vagn verka inte hjulen gå på samma håll. Nä,det var inte nått tryggt över dom precis. Sen undra jag om det var nån"elak moderat" som stylat Mona Sahlin.! Sen undrar jag vad "domedagsjournalisterna" skall hitta på o skriva om idag när börsen stiger! Dom jäklarna skulle jag kunna ta i örat för ibland så har dom inte fakta för sina negativa artiklar. Då är det bara sensationsjournalistik för att sälja lösnummer o "rida" på folks oro, tycker jag!
                                                  
Apropå fåglar så är det bra med Kalla parakit. Idag sitter hon mest i buren o halvsover. Det verkar som ljuset har betydelse för beteendet. Pratar jag med henne så blir det nån slags fågel"grymtning" till svar!

Fin dag...


                                                         RUNDAN
Rundan gick alldeles utmärkt, full fart. Inga krämpor i stativet. Saker o ting kan tydligen bättra sig även fast än man är över 70. De enda djur på hembyggdsgården är nu höns o ankor. Här finns plats för fler ankor Bl.a. dom Kalle-ankor  i den s.k. marknaden som låter domedagsprofeterna styra börskurserna och på så sätt är så dumma att dom själva "skjuter" sig i foten!

Sen fortsatte jag mot Borgmästarholmen där jag tog detta foto. Där kan man se bron från strandpromenaden, omgiven av båtar,  Standpromenaden kan man ana på andra sidan vattnet och längst till vänster ligger hamninloppet.
                                                                                 SPORT
Landslaget i fotboll bevisade ju för Lagerbäck att unga spelare är minst lika bra som de "gamle" i 0-0 matchen mot Portugal. Dock borde Sverige avgjort? matchen med ett eller annat mål i första halvlek. Elmander hade flera chanser. Men Lagerbäck är en konstig typ, tycker jag. Elmander var så trött att han sprang på knäna de sista 20 minuterna. Att inte Lagerbäck byter in Marcus Berg som är en etablerad målskytt i holländska ligan, förvånar mig. Tydligen är rädslan för att förlora större än nödvändigheten av att vinna. För det är ju så att det är väl bara ett lag som går vidare från gruppen+ några tvåor. Då gäller det ju att inte spela för många oavgjorda! Holmen och Sebastian Larsson måste ju få plats permanent i laget. Och Mikael Nilsson var ju lysande på högerbacken! Där skall han va! Kim Källström fick äntligen spela där han passar bäst. han skall inte springa o va hjälpgumma "där bak" Ny fick han styra rätt bra med sin vänsterfot trots att portugiserna så att säga förstärkt mittfältet i närheten av Kim o för att skärma av Zlatan! Sverige ligger 2 poäng efter Danmark som dom ej har mött o som slog! Portugal på bortaplan! Nja, jag undrar om Sverige klarar det här?!
                            V-75 gick som vanligt, inget. Men loppet mellan Commander Crew o Triton Sund var en höjdare! Men bu för open strech. Travsport skall ju inte bli som lotto!
                                      I.em. blir det finalen mellan Robin Söderling o Nabaldjan i Stockhom open, oviss match. Sen blir det kamp på tvåan 20:00 mellan de politiska partierna. Jag kommer att skärskåda Mona Sahlin mycket noga. Har hon råd att göra bort sig mer!?

Som hund o katt,nää!


Fick detta foto via datan från en av mina  från en av mina systrar. Bilden är ett bevis på att uttrycket, (osams) som hund o katt inte alltid stämmer. Katten heter Bosse o dvärgsnauchern heter Edda.
                                                              RUNDAN
Nema problema, men lite segare än i onsdags Mycket änder längs strandpromenaden. En del är på väg söderut. Det syns för dom är betydligt skyggare än de stationära änderna. Mycket damer som var ute med stavar idag. Mildare i luften, 12,5 grader. Jag håller målsättningen på vikten, under 85 kg. Vägde 84,8
                                                            SPORT
        V-75 ingår ju i travsporten o v-75 tipset skall jag titta på idag. Höjdaren imorgon på Åby blir ju duellen i gulddivisionen  mellan Commander Crowe o Triton Sund. Sen deltar Åby i det här försöket med open strech. Åby har till och med dubbla spår. jag tycker inte om det. Jag skall nu tippa "syster"tipset minst t.o.m. december. Har haft 2 veckors uppehåll men nu kör jag på. Jag har tippat 3 gånger o det har inte gått bra men nu kommer jag att ha tid på mig! 
                        Har suttit o tittat lite på tennis från Stockholm Open  här på webben. Ikväll skall jag se Robin Söderling spela kl 20:00 men det blir på TV  TV4 sport visar ishockey från allsvenskan, men det blir tennis.
                        Igår blev det ju en rätt rolig match att titta på mellan Rögle o Djurgården. Det blev 3-3.

Vi tar Wettervik ochså!


M/S Wettervik byggdes på Boghammars varv i Stockholm 1950. Fartyget har ju flat köl på 1m djup så jag tror kanske att fartyget gått i Stockholms skärgård i de vassrika områdena till Sandhamn bl.a. Men Wettervik är ju stationerad i Askersund och går på turer i en av, ja faktiskt ,  Europas största sötvattensskärgårdar utanför staden! Själv har jag åkt med fartyget ett par gånger bl.a. med 2 av mina barn-barn. Fartyget är ju så konstruerat att det lätt kan lägga till vid öar m.m. En tur som är x-tra intressant som jag tycker är den som går till Stjärnsunds slott. Där släpps de passagerare av som vill bese slottet. Wettervik fortsätter mot Hammarsundet för att nån timme senare hämta Stjärnsundsbesökarna för att sen återvända till Askersund
                                    Fartyget går naturligtvis att chartra och har specialkryssningar.. Men högsäsongen är vår o sommar kan man säga med schemalagda turer. Man kan vigas av kaptenen o fartyget kan lägga till vid flera kyrkor.
                                   Ja, Wettervik har blivit ett känt turistmål i det vackra Askersund!

M/S Sandön i Askersund


                                                        RUNDAN
 Idag blev det ju torsdagsrundan för SPF-medlemmar som vill följa med på en vad jag kallar" långsam runda i natur och konversationssyfte" d.v.s. vi tar det lungt, tittar på fågellivet o pratar om allt möjligt! Vi blev 2 st som börja vår runda i hamnen o där fick vi syn på detta tillfälliga tillskott i hamnen.
                                        Det här fartyget byggdes 1910 vid Eriksbergs mekaniska verkstad i Göteborg.  Fartyget byggdes för Karlskrona Fästning och gick under namnet Bore som transportfartyg för Blekinge kustartelleri. Sedan 1977 trafikerar fartyget Göta kanal, kanalkryssningar, o vad jag förstår populära sådana. Nu är säsongen slut på Göta kanal och från och med 29/11 kommer kryssningar med julbord att pågå till den 21/12 i Askersund. Från maj till december kan man chartra fartyget o beställningstrafik blir det ju då. sen börjar kanalsäsongen i juni. Kommer ochså att skriva om fartyget i Askersund, Vettervik som går med bl.a. skärgårdskryssningar, populära sådana.
                                  Ja, sen knalla vi strandpromenaden framåt och gick så småningom upp till hembyggdsgården o därifrån till centrum igen där vi skildes.
                                                       STÄDNING
 Ja, det är knappt jag vill skriva om detta tråkiga ämne men jag tycker ändå att jag känner mig till freds när jag gjort det. I köket verkade det som parakiten Kalla inte var särskilt förtjust över "tilltaget" Dammsugarn har hon ju vant sig med en länge men ja, hon hade väl en dålig dag. Det gick så långt så jag vänligt men en anning irriterat fråga Kalla om hon fått dåliga nerver?! Fick inget svar.
                                                      SPORT
  Ishockeyn igår var ju på 3 ställen, Viasat 1 som visa HV -Bern,  Viasat 3 som visa Sparta  Prag mot Linköping och tv4 sport som visa Leksand- Mora i allsvenskan. Den enda matchen som var något så när spännande var Sparta Prag matchen. Så den såg jag nästan hela tiden. Sparta vann med 4-2. 
                             När det gäller allsvenskan i ishockey så är jag lika undrande över MIF som Mff i fotboll. Mif förlora hemma mot Sundsvall med 2-1! I kväll kommer jag att se Rögle - Djurgården på Canal+. Leve idrotten!

                                                        

idag blev det bra fart, minsann!


                                                      RUNDAN
Den gick ju jättebra! Kände mig pigg när jag vakna i morse o även igår kväll kväll. Var uppe till 24, det har jag inte varit på ett tag Lite snörvlig är jag ännu men inget upphostande av skit från lungorna. Det är ju lätt hänt att vi som är äldre kan få lunginflammation i samband med influensa. Jag har aldrig haft det men jag vet folk som råkat ut för det. Ser i tidningen att det går en sorts influensa nu o sen lär en värre sort komma. Vi får se! Ni vet ju vad jag tycker om alla "domedagsprofeter". Man kan ju nästan kalla det för ett nytt yrke. Bra betalt har dom säkert!
Fotot är ju från hembyggdsgården. Vilken natur i denna stad som jag bor i.
                                                   BIOBRÄNSLE
Jag har skrivit om detta innan. Jag tycker att det sämsta politikerna med det "ivriga" miljöpartiet i spetsen gjort, är att satsa på etanol Detta biobränsle, sämre än både disel o biogas enl en del experter, kan enl. FN o jordbruksorganisationen FAO, orsaka svält. Enl TT-AFP har produktionen av biobränsle i världen tredubblats mellan 2000 och 2007. Det betyder att två % av det bränslet  används i världen. Det hörs ju inte så mycket men tänk på åtgången av bränsle överhuvudtaget på jorden.
                         Hursomhellst betyder det ochså att jordbruksmark som tidigare använts för produktion av livsmedel nu används för att framställa biobränsle, något som FAO menar driver upp livsmedelspriserna och hotar att slå hårt mot de fattiga i världen.
 Jag är ingen expert men jag vet att biogas kan t.ex. framställas av sopor!
                                                     Tv-sport
Jag är glad att jag valde Viasat som "huvudkanal". För plötsligt kom tv4 sport med på deras utbud för nån månad sen. Var inne och titta på Viasats hemsida idag. Där skall sport 1, 2 o 3 bytas ut mot  V-sat sport, motor o fotboll.  Särskilt fotbollskanalen verkar bli en höjdare. Där kommer o bli hård konkurens mellan tv4 sport+ Canal+ sport och Viasats sport. Tv 4 har ju köpt Canal+ har jag läst.
                         I kväll hade jag tänkt se Leksand-Mora i ishockey på tv4 sport. Samtidigt spelar HV 71 o Bern på Viasat sport i ishockeyns championslegue. Det går ju o zappa men jag koncentrerar mig nog på den första matchen i Leksand!

SPF för hela slanten


Och det är ju inget fel med det. Först blev det boule på förmiddan. Vi delade upp oss i ett herrlag o ett damlag. Utan att gå in på vilket lag som var bäst, kan jag avslöja att kampen blev tämligen ojämn och att vi herrar hade en tämligen  lugn dag!  Sedan på e.m. hade vi månadens styrelsemöte, o det var ochså tämligen lugnt.
                                    Själv tar jag det ochså lugnt, är förkyld ännu och ganska trött på kvällarna. Promenad i sakta mak blir det iallafall i morgon!
                                                                            SPORT
Igår gick det inte så bra för ÖSK i fotboll. Förlust mot MFF med 3-1, första på 7 omgångar. Olycklig utvisning o flera gula kort gör antagligen laget försvagat mot Helsingborg den 18 på Behrn Arena. 15 poäng är det kvar att spela om för lagen och nedflyttning blir det inte men vad är det till kvalplatsen, 9 poäng tror jag.
                                               Något som jag tycker är väldigt synd är att IFK Norrköping ser ut att åka ut efter endast ett år i allsvenskan. Jag hade mycket hellre sett att Trelleborg eller Ljungskile hade åkt ut! Att Örgryte verkar komma tillbaks till allsvenskan har jag inget emot men det kan ju bli en väldig massa Göteborgslag om även Häcken går upp!
                                           Fotot har jag tagit mot Vättern för att ni skall se nivåskilnaden på en del ställen mellan staden Askersund o vattnet där strandpromenaden går.

Som en kalv på grönbete


Äntligen säger jag! Efter 2 veckor blev det  runda som vanligt efter uppehåll. Jag känner mig fortfarand lite förkyld o hostig men o gå ut i det här vädret, vem kan motstå det! Vad vi ser på bilden ovan är utsikten från min ballkong. Fina höstfärger va!

Sen gick jag genom hembyggdsparken o hamna på strandpromenaden. Jag går sen till höger men på bilden syns badet österut.

Efter att hälsat på änderna o de 4 ankorna(ingen ändring, såg lika coola ut som vanligt)  fortsatte jag längs stranden och gick ut på bron till Borgmästarholmen(barnens egen ö) och gjorde ett besök på ön. på bilden syns badplatsen med lekredskap i förgrunden. Här badade jag o en av mina kompisar Lars en del i sommras, andra tider nu.

ja, sen kom jag ner i hamnen. Här var lite annorlunda i sommras, fart o fläkt1

Från hamnen tog jag till slut en bild på Landskyrkan på andra sidan. Ja, så fint det är på min runda. Har ju visat många likn. bilder från den innan, men som sagt idag var jag som en kalv på grönbete. Sen blev det färd mot hemmet norrut.
Imorgon skall jag spela boule med SPF-kompisarna inte långt härifrån!
                                                                                       SPORT
 Ja, banne mig slog inte Trelleborg  Kalmar igår. Ve o fasa! Förbaskat! Skall nu Elfsborg bli mästare! Nä, jag anser Kalmar vara det bästa laget i Allsvenskan, men har dom matchat för mycket?. Vinner inte kalmar så hoppas jag på Helsingborg men dom har lite tunn trupp! Ikväll är det tv-match på Canal +. Dom visar matchen IFK göteborg mot Hammarby. Jag hoppas på  vinst för Hammarby som blivit av med den ene duktige spelaren till utlandet efter den andre. Och så gillar jag deras tränare, Tommy Gustafsson. Örebro spelar ochså i kväll mot Malmö borta, svårtippad match, men Örebro ligger faktiskt före Malmö i tabellen. När hände det sist? Jag håller  naturligtvis på Örebro men är besviken på Malmös säsong! Fattar ingenting!
                                     För övrigt var det kul med NHL-hockeyn. Alfredsson är ju som en liten"dynamitgubbe" Ja, ishockey gör sig vädigt bra i tv tycker jag. Elitserien i ishockey på Canal +  en suverän sändning med fina reportrar som Niklas Holmgren, Calle Johansson, Aarto Blomsten o Arne o Ankan m.fl. Mycket proffesionellt altihop. Sen såg jag Mora-Malmö från Allsvenskan(ifredags tror jag) på tv 4 sport, inte dålig den heller.
                                                  Jag blir så entusiastisk av bl.a. sport, det håller en ung som allt annat man är engagerad av!
                                                    

Regn,regn,regn....


Det här fotot är taget för flera veckor men då hade det regnat färdigt.
                                    SPEL O SPORT
Ja, inte blev det nånting på gårdagens v-75. Till o börja med gick det bra, men sen kom 3 som gick åt...., därav en ett lopp med en 48-oddsare. Det är svårt är så svårt o få in något trots att jag är med på större system med andelar. Det verkar precis som hästarna blir bättre o bättre tränade o därför blir det svårare i vissa lopp, jämnare. All right, att uppleva spänningen är ju mycket värt.
                                Idag spelar Trelleborg mot Kalmar i fotbollsallsvenskan. Jag hoppas att Kalmar vinner men det lutar åt oavgjort, särskilt om vädret fortsätter att vara dåligt. matchen går kl 15 o visas på tv4 sport. Imorgon spelar ÖSK mot Malmö borta.
                               NHL-ishockeyn igår var rolig att se mellan Ottawa och Pittsburg. Isen var tyvärr väldigt dålig i Globen men fullsatt var det. Pittsburg vann i förlänningen. Ikväll kommer returmötet i Globen. Hoppas Ottawa vinner!
                                              POLITIK
Det här får gå på politik. Att läsa tidningar nu för tiden är inte särskilt roligt. Mord, mordbränder, dråp, misshandel, väskryckningar, sömnproblem, lider du av dolda sjukdomar, problem med sexlivet, ät rätt idag som blir fel imorgon, kändisar hit o dit, m.m.
                          Sen är det ju lågkonjunkturen. Alla domedagsprofetior. Jag har då alldrig hört talas om någon gång innan  att världen har försökt dämpa nedgången på ett sådant vis som görs nu! Jag håller med om vad som  stod på Nerikes Allehandas ledare häromdagen. Där stod bl.a.:- Trots allt kunde det vara värre. Det handlar ju än så länge om pengar. Bevare oss från social oro o överreaktioner. Låt oss inte vara naiva och tro att vi är skyddade mot sådana. Det är därför viktigt att se till att krisen skildras nyanserat och sakligt-
                         Carpe Deum, ta vara på dagen. Jag kommer att glädja mig åt fin sport på tv i e.m. Sen får alla domedags profeter skriva o säga vad dom vill!
                            

Nu saknar jag rundan!


Det är nu snart 14 dgr sen jag gick den senaste rundan. Det här ju en talande o vacker bild från rundan då den kommit till strandpromenaden. Det blir nätt runda på måndag, har jag tänkt mig. Vikten, ja, den är nu 85 kg o där har jag satt gränsen uppåt! För fjorton dar sen vägde jag 84,5 såg jag på almenackan så de ok som det är nu. Har skickat in en "felanmälan" till SJ via datan om förseningen mellan Stockholm - Mjölby o vidare mot Hässleholm. 
                                    För övrigt är det ju min spel o sportdag idag som vanligt. där blir matchen Helsingborg-Elfsborg prioriterad så alla travlopp ser jag ej. Sen kommer ju matchen i kväll från globen, nhl-premiären mellan Ottawa och Pittsburg. Lördagarna är alltid vikta för sport o spel när jag är i Askersund. Leve entusiasmen!
                                 Ja, nu skall jag till spelhålan o hämta ut min andel på v-75. Erland tippar systertipset denna veckan ochså men sen kör jag igång med det åtminstone tll nyår! Ja, hä va int mer!

SJ, ja just det!


Ja, barn-barnet Viktor har ju ochså åkt tåg till och från Askersund tillsammans med syster o kusiner. Om dom blev försenade nån gång på den färden vet jag ej, tror inte. Däremot tror jag att barn-barnen Måns o Emil blev det en gång på hemresan härifrån Askersund. Själv har jag blivit försenad ett par gånger innan jag åkte på den senaste resan!
Resorna går alltid till Hallsberg med buss, för nån järnvägsförbindelse till Askersund finns ej. Åker man sen till Stockholm t.ex. så är det raka spåret. Men det är det inte när man åker söderut. Då är det alltid nästan byte i Mjölby. Den här gången (tar ungefär en timme från Hallsberg till Mjölby) skulle jag  hoppa på tåget( x-2000) 14:15 för färd mot Hässleholm där jag skulle ta tåg (lokalt) till Kristianstad o sen buss till Simrishamn. Jodå, jag kom till Simrishamn men 2 1/2 timme försenad
                          På perrongen i Mjölby stod jag o andra o vänta o vänta. Nya bud i högtalarna. Det visade sig att x-2000-tåget från Stockholm hade fått tekniska problem och blivit stående på spåret oförmöget att köra vidare. Enl. utsago hade lufttrycket i tåget? sjunkit o då skall bromsarna slå till o sen är det kört!. Det som var tur i det hela var att det var dubbla spår just där tåget stanna. Det gjorde att ett mindre tåg kunde stanna vid x-2000 och via en enda ramp ta över passgerarna. Detta berättat av passagerare från Stockholm. Som sagt vid 16:45 tiden kom tåget till Mjölby och jag steg på. Vilken röra på tåget. Folk som inte fått plats o sitta stod o satt överallt, i korridoren, i utrymmet mellan vagnarna o på andra otänkbara ställen. Min platsbiljett gällde ju naturligtvis inte längre. Jag stod länge men lyckades skjuta några väskor längre in på nån slags rörställning som dom stod på o satte mig där. Väldigt bekvämt som ni förstår. Som väl var gick en man som hade sittplats av i Nässjö och jag kastade mig över den. Nästa problem var ju hur funkar det med resten av min resa med byten o sånt. Kaos rådde ju ochså bland tågpersonalen. En av dom trodde att jag skulle få åka till Malmö istället o ta lokaltåget därifrån till Simrishamn. Men strax innan Hässleholm ropades bl.a. upp att resande till Simrishamn går på lokaltåget till Kristianstad för vidare färd med buss till S-hamn. O det funkade o en av mina söner o hans minsta son hämta mig på stationen i Simrishamn. Jag pratade ochså under resans gång med en man som skulle flyga från Kastrup nån stans ut i världen. Den avgången var körd. Han påstod att han ej fick ersättning från SJ för den missade flighten!
                                      Ja, sen blev det ju hemresa efter några fina dagar i Simrishamn. Jag tog lokaltåget till Malmö o steg på tåget till Stockholm. Det visade sig att det ordinarie tåget gått sönder, iallafall hänt nånting, och ett nytt tåg stod på centralen. Nu slår det mig plötsligt. jag tror att det ordinarie x-2000 skulle kommit från Köpenhamn men som sagt nånting hade hänt. Allt hade väl gått i en hast för vagnsnummer fanns inte på vagnarna men jag kom rätt på min plats. Ja sen åkte vi mot Mjölby där jag skulle ta buss till Motala o sen buss till Askersund! Allt gick bra!
                             Men vet ni vad jag hörde när jag steg på bussen i Mjölby!  X-2000 FRÅN STOCKHOLM MOT NÄSSJÖ, HÄSSLEHOLM, MALMÖ ÄR FÖRSENAT PÅ GRUND AV.......PERSONALBRIST!!!!!
                                     Enligt folk jag pratat med är det för mycket enkelspår i det svenska järnvägsnätet(kapaciteten räcker inte till) och X-2000-tågen börjar bli nedslitna. Sedan har väl SJ blivit "tagen på sängen" av det stora ökandet av resenärer. Tjänar pengar gör dom ju som attan igen. Men det här duger inte SJ, det börjar bli skandalöst!
 Tänk vad folk blir drabbade. Förseningar o annat som t.ex leder till missat flyg, missad anställningsitervju, missat jobbet, kanske missat nått viktigt möte. Ja jag kan säkert räkna upp fler saker! Ja, det är mycket som går utför i det svenska samhället på många områden. Dålig planering o låt gå mentalitet.
                                                   Men svenska folket är som martyrer, finner sig i allt! Vi får ju börja säga ifrån om vårdköer, "tågköer" och mycket annat som börjat fallera under en del av 90-talet o hittils under 2000-talet.
                                                    Nu skall jag gå in i datan o dra ut ett papper från SJ o fylla i det om ersättning för förseningen. Det glömde jag förra gången!
                                          Jag kommer att fortsätta o protestera mot sånt som jag "genomskådar" o inte funkar i det svenska samhället. Har skrivit om SJ i Expressenbloggen innan. Där var det nån som ville påstå att SJ  inte är statligt längre. Det är det visst det. Den "ursäkten" går jag inte på!
                                         Men som sagt "protestbloggen" finns på Expressen och solen lyser just nu i Askersund! Halleluja!
                                          

Kalla var namnet..


Kalla(döpt efter Charlotte) verkar arta sig bra o är troligtvis en hona. O skillnaden mellan Kalla o Kalle är ju inte så stor. En del påstår ju att honorna har svårare att lära sig prata men jag var i en fågelaffär i Örebro när jag var på kurs för ett tag sen. Där påstod ägarinnan att så var det inte?! Ja, jag skiter i vilket, det är kul med fågeln hur som hellst
                                              Förresten så såg jag på datan att det skulle inte bli mer än 2 grader i Askersund till helgen. Kanske dags för Kalla att plocka fram skidorna!
Det här blir lite småtjafs om allt möjligt. Jag saknar min runda men det verkar bättra sig så, ja tålamod Jan! Nu kom solen fram i Askersund trots att barometern står mycket lågt!
                      Ni anhöriga som läser bloggen får ju dubbla kort ibland(e-mailen) men det får ni ju stå ut med. Det är kompisar o andra som ochså läser den.

Idag är det..... skit!

Ja minsann! På tåget hem sa det bara pang o sen tog influensan över. En annan är väldigt sällan sjuk får jag säga men det går inte o nonchalera. De tabletter som jag äter när jag är sjuk blir nästan bara alvedon o likn. Då får man ju ner febern iallafall. Pennicilin har jag inte tagit på länge t.ex. men det hjälper ju inte, men det är lite klurigt med influensa för det kan bli komplikationer med bakterier, främst lunginflammation som drabbar oss lite äldre! O då blir det ju till att äta pennicilin
                    Sist jag åt penicillin, måste vara 10 år sen minst. var när jag blev biten av, ja, just det, en patient på jobbet! Dessutom fick jag en stelkrampsspruta!
            
                 ÖSK spelade ju 2-2 mot Norrköping. Det måste ju bli godkänt. Det var väl 7 matchen i följd utan förlust. Inte illa.
Det är tur att jag fick influensa nu, för då kommer jag ju att vara frisk till den 20 då jag skall se ÖSK- Helsingborg!
               Jag går o tänker på hur kul det var o träffa anhöriga o kompisar m.fl. nere på österlen o sen åker man hem o tycker det är kul. Den känslan skall minsann ingen influensa ta bort för mig!

                               Kalla parakit är lika cool som vanligt. det syns hon trivs! Hoppas inte jag smittar henne! Det är ju faktiskt så att virus kan även drabba djur, främst hästar, fåglar o svin. Men det är väl en annan typ av virus får jag hoppas!

 Det här lär inte va den influensan som kommer senare o som man kan vaccinera sig mot. Jag har alldrig vaccinerat mig mot nån influensa mer än en gång för många år sen på jobbet. Det har klarat sig bra, det är många år sen jag hade influensa.
                      Ikväll skall jag se Inter- Werder- Brehmen på tv-6. Till dess är jag väl inte frisk. men jag tar det lugnt o går på sparlåga o hoppas att jag blir frisk om en vecka eller så!

RSS 2.0