Isande vindar mot strandpromenaden !


                  På min runda idag kom jag då så småningom ner till strandpromenaden och där var det svinkallt. Och det blåste mot promenaden. Det var nästan så det kändes som man "promenerat in i ett kylskåp". Nu skall det ju bli varmare sägs det så isen kan smälta. O så har det ju varit minus på nätterna. Det har ju gjort sitt till !
              För övrigt har jag varit ganska trött den här veckan ! Men humöret är det inget fel på och jag kör mitt race !   Örebro slog ju Södertälje borta igår i kvalserien i hockey ! Det var bra gjort, banne mig. Och allsvenskan i fotboll börjar i helgen ! Ösk börjar borta mot IFK Göteborg. Och det har sålts mer årskort än någonsin till hemmaarenan Behrns Arena !

Idag tog jag Gud i hågen !


               O motionera äntligen i skogarna i Askersund,. Det här är från första skogsrundan vid idrottsplatsen. Trots att jag hade walkmanskorna så var det inte så halkigt. Och nån gång var det borttöat vid sidan om grusvägen. Jaa, eftersom det varit frost i natt så har det inte tagit så mycket som synes. Men äntligen kunde jag gå här men med 100-procentiguppsikt på t.ex. isfläckar.

                   Sen kom jag ju då fort till Stadsparken ! Där var ochså mycket snö som synes men det gick ochså bra. Skogsrundorna är ju intressantast o gå och idag hörde jag en trummande hackspett o en skrikande korp och småfåglar. Jag har tittat på vädret framåt i datan och det skulle så småningom kunna bli 10 plus. I dag var det omkring noll när jag gick ut i det soliga vädret.
                 O i em kaffe med SPF-kompisar på kafeét o sen veckohandling efter det. Och snart kommer jag att cykla till Snavlunda och därmed ochså till det närliggande Tjälvesta natur- reservat, unikt i Sverige faktiskt med sina isälvsåsar  och sällsynta växter mm.

Mer snö i morse...


...... men nu är den nästan borta ! Och 5 grader plus har det blivit ute, Carpe Diem för attan ! Det gör jag genom att städa o blogga och o mysa efter mitt vårprogram ang. motionsdagar, städa är ju motion, fresten ! ! Vad kan jag göra åt vädret ? Framtidstro har jag på en jord som är 3,5 miljarder år och där människan funnits i ca 8.000 år. Och faktiskt med facit hittills och om man tänker på att vi nu levande lever en otroligt liten del av dessa föregående 3,5 miljarder år utan "undergång" så tänker inte jag oroa mig för allt" ! O det gör jag inte heller ! Däremot kan man ju ha åsikter om bl.a. dagens "ensidiga domedagsretorik" i nästan"lobbyistisk anda" som skärrar upp människor vare sig det är "supersnö-stormar" eller jordbävningar ! Och japanerna är väl jordens mest drabbade folk bl.a. p.g.a. sitt "geologiska läge". Japanerna har jag stor beundran o empati för för att dom alltid kommer igen ! Gnällare om hur hemskt det är i Sverige har jag varken det ena eller det andra för. Ibland skulle jag " kunna emigrerar" o sätta mig o lyssna o diskutera med folk som verkligen har det svårt och anledning att oroa sig för det mesta. Men är man "inte bortskämd" så gör man nog inte det i samma utsträckning som t.ex. i Sverige!
                    O i morgon går jag ut på min motionsrunda ! Sen får vädret vara hur det vill ! Sen har jag styrketräning. Sen cyklar jag till stan o fikar med kompisar o handlar en del. O emellan lyssnar jag på musik o bloggar ! Som alltid !

Kung Bore är seg !


                   Nästan lika seg som undertecknad ! Men de här 3 cm ? snö som jag fotograferat från sängkammarfönstret kom inte som nån överraskning, dels för att det är mars ännu och dels för jag såg genom tv-rums fönstret i går kväll att det snöade. Så visst fick man se sig för idag när jag gick min runda. Men underlaget var inte så isigt under den kramiga snön. Så det gick med walkmen-skorna !

            Eftersom det varit frost några nätter så finns det is på det mesta av Vättern nere vid strandpromenaden. Och i går blev det en runda ochså o då fanns nästan ingen snö. I natt, sa dom på radio Örebro, att det kunde komma snö igen ! Men det skall inte hindra mig från att gå en lång runda imorgon. Då har jag ingen styrketräning.
              O igår fyllde yngsta sonen år, 42 om jag räknat rätt ! Jag brukar säga till sönerna, "ni är ju snart lika gamla som mig". Och nån gång kommer ju dom att bli det men jag hoppas att det dröjer länge till ! Ja, jag ringde o gratulera. Tycker det är bättre än att E-maila. Blir mer personligt och dessutom fick jag prata med barn-barnen på köpet. Hur han ser ut ? Skall se om jag hittar lämpligt kort !
     
                    Ja, här har vi Martin för 2-3 år sen ! Men han ser lika dan ut idag ! Ja, tiden går fort o resorna börjar närma sig !  Om Martin är lik mig. Teorierna är många om vem som är lik vem till sättet eller utssendet. Jag har förstått att det tolkas olika från olika håll och jag överlåter numera "likhetssyndromet" bedömas av andra än mig själv. Jag själv har fortfarande inte kommit underfund med vem jag själv är mest lik av min mor och far. Det är nog bara mina systrar som numera kan bedöma det mest beroende på att dom sett mina föräldrar mest i den ålder som jag nu är !
                    Det blev inget på V-75 o ingen har ringt från Svenska Spel ang. mitt stående lotto. Men förtröttas ej du tappra skara "våren kommer snart". En skall aldrig ge upp !

Än går det inte, men snart !


            Vadå går ? Jo, att lägga till mina skogsrundor på motionsrundan. Idag var det inte att tänka på då det frysit lite? i natt . Men det blev en timme ändå av snabbmotion i det fina vädret.
             Nu är det snart helg och nu återgår vi till sommartid och jag till sommarprogram ! Jag börjar nu att motionera på söndagar då skidor o andra vintersporter är slut på förmiddans tv. Snart blir det ochså boule på tisdagarna ! Jag har upplevt en fin vinter, frisk o snöig ! Frågan är vad det nu skall gnällas på ? För varmt, för blåsigt, för regnigt, för torrt, för kallt i vattnet, för mycket knott, getingar o mygg o regeringen som vanligt ? En del tycker inte om det här med sommartid så det gnälls säkert om det ochså. Om att skatterna är för låga gnälls säkert ochså om ? Nä, nu skall vi tillbaks till folkhemmet, pv 444, oljekraftverk, ddt, kolkraftverk mm, mm ! Och det märkvärdiga är att på dom som betalar mest i skatt gnälls det allra mest. Samhällets fiender mummer ett !?
                       Ursäkta att jag vågar gnälla på gnällarna. Men jag kom att tänka på att Juholt väljs idag, enväldigt !
                     V-75 går ju nu direkt kl 14 på lördagarna. Jag har inte vunnit nått på länge. Men det är spännande bara att tippa. Nu skall jag göra 3 system på ca 35 kr styck. Olika ideer o "ingångar" på varje. Så det blir även spännande att se vilken idé som får mest rätt !
                  Jag hälsar på folk alltid när jag är ute o går, vänligt o naturligt. Hej, tjena till dom jag känner lite mer . Men ibland undrar jag om jag ser "konstig" ut ! Jaa, jag får nog dra till med detta istället ! Bonjour, guten tag, buenos dias, shalom, latjo dives. Då kommer jag att få "strålande leenden" tillbaks, tror ni inte ?
                       Ja, nu tänker jag ha en trevlig helg o vara livsnjutare i vardan som en kompis tyckte jag är. Det betyget är ju inget o gnälla om !

Nu håller dom på att ge sig !

Khaddafi och hans anhang ? Det vet jag inte just nu. Jag ger mig inte, det kan jag snacka om ! Jag kör mitt race och just nu spelar jag musik av Fanfara Concarlia vilket gör att det spritter i kroppen o fötterna går i takt !

                  Det är dom här som håller på att ge sig, isarna vid strandpromenaden i Askersund. Men snön har inte gett med sig ännu i Stadsparken o skogen vid idrottsplatsen ! Men när där är gångbart då går jag hela min runda igen !

             Jaa, här har jag kommit till hamnen ! Där bryts isarna upp. Änderna o de 3 ankorna verkar ha flygit nån annanstans, kanske dom drar sig mot strandpromenaden där dom vistas på våren, sommaren och hösten. På fotot syns en gås om man tittar efter ordentligt uppe till vänster på isflaksspetsen. Kanske det är den "ensamme" gåsen som jag vingskadad följde med foton för ett par år sen. Fresten jag såg den förra året. Den verkar klara sig trots att den inte kan, kunde flyga.
                      Rundan, alla tiders bra i blåsten. I går blåste det nästan som på Österlen ! I kväll blir det till att titta på Aik-Färjestad i TV ! Heja AIK !!!! O  Luleå vann i tisdags i sudden i Skellefteå ! Det blir ett alla tiders till !

                        Hej på er önskar Jan Farfara o "hans" Fanfare Ciocarlio. Oj, vad det svänger !! 

Besök av gruvhål bl.a.!


              I förmiddags vid 9-tiden hämtade mig min gode vän Torsten. Vi skulle göra en inspektion vid gruvorna Garpa o Västerby. Se efter hur skyltarna o marken vid gruvarna klarat vintern inför besöksäsongen. Även scenen vid Garpa gruva. Den gruvan vi inspekterade först var Västerby där en fruktansvärd olycka ägde rum på 1700-talet. Här skall i vår hållas gudstjänster för de avlidna. Men fotot är från Garpa gruva där blåaktig is hänger ner från bergväggarna !

                    En närbild då från Garpa gruva där bl.a i sommar det kommer att bli musikunderhållning från scenen. Och turismen till gruvorna ökar naturligtvis ju mer kända dessa blir. Och det hela är min kompis Torstens förtjänst till stor del och Askersunds kommun stöttar det hela.
                     Jaa, vad har jag mer gjort idag ! Sångkören har övat i e.m. och sen var vi några som som vanligt drack kaffe på ett av stadens kafeér.
                  Om man vill veta mer om dessa gruvor är det bara gå in att söka på google. Namnen var Västerby-och Garpa gruvor !

Det är så spännande, leve entusiasmen !


            Vadå?  Att i nuet ochså ha ett intresse för ens gener o därmed rötter ! Ingen skall få mig att tycka att det inte är tillgång för nuet o därmed ens fantasi ! Generna tillhör många av mina entusiasmer så att säga. Det här är ett nytaget kort av mig själv, idag faktiskt ! Ålder, mot 73 !

        Det här är då min kära mor Birgit. Ålder, jag tror mellan 65-70 .

            Sen tar jag min kära mormor Maria ! Min gudmor och ochså betydelsefull liksom min mor, mycket ! Ålder ,nja mellan 50-60 ?

                   Min mormors mor Helena, ålder ca 50 ?

              Och detta är ett nyfunnet kort i min kista ! Trodde först det var någon av mormors systrar men stilen på baksidan av kortet var min mormors och det stod "mammas syster Lina" ! Dessutom stod det Halle på kortet ! Ja just det, det här är min mormors moster o Helenas syster då naturligtvis ! Ålder, vet ej, mellan 30-40 kanske !
           
                    Ja, det här blir då en fyrklöver med då bl.a. Schmidtska rötter från bl.a. staden Halle ! Vad jag utröner av dessa kort och funderar på är ännu mer av likheter o olikheter !

              Var och från vem härstammar de gener ifrån som min mormor,på bilden 15 år, och en del av hennes syskon begåvades med och hur långt bak i tiden kan man härföra dom ifrån ? Och behöver det betyda att de kommer från Schmidts. Lina är ju inte lik min mormor precis men fanns de bruna ögonen där och  den bruna hyn. Och jag antar att Helena var brunögd men... Spännande är det. Någon som sett kortet på min mormor ovan trodde att det fanns romska(zigenar) rötter inblandade längre bak i tiden ???? Kanske då att någon avlägsen ? släkting kommit från Rumänien, Ungern t.ex ?
                        
              Det här skriver jag inte bara för mig själv och anhöriga. Någon eller några Geukens har varit inne och titta på min blogg. Helena (Schmidt) var ju gift Geuken
                Och jag kommer att "tjata vidare" när jag t.ex. hittar fler kort !

Jag undrar om de finns i Japan ?


               Jaa, hibiskusar alltså ! Jo då visst finns det. De här blomorna från min ena hibiskus tillägnar jag Japans folk, både döda och levande, både hjälparbetare o de som försöker komma tillrätta med de av jordbävningen utslagna 6 kärnkraftverken m.fl. Enligt uppgift så finns det ca 50 kärnkraftverk i Japan. Detta är fakta så att stänga av dom som fungerar hade nog inte varit tillrådligt för det japanska folkets skull. Jag funderar på hur många vindkraftsverk Japan skulle behöva för att ersätta de ca 44 som fungerar !? Och vindkraftsverk snurrar ju inte alltid, t.ex. vid högtryck. Då får de nog ha lite "kärnkraftsel" för att fungera. Jaa, vad jag vill säga är att det inte är "att bara knäppa med fingrarna" här i världen så är allt löst !

             "Postmannen ringer alltid 2 gånger", kommer ni ihåg den filmen med Jack Nicholson som postmannen och...jag har glömt hennes namn. Idag har jag ochså varit postman men inte ens ringt 1 gång. Jag har delat ut post till några SPF-medlemmar, lagt i lådorna ! förenat "nytta med nöje", gjort det på min motionsrunda. Och då hamnade jag igen på "det lilla berget" som nästan var snöfritt. Här skall jag sätta mig i vår o sola o ha kaffe med . Sola, ja ! Jag solar inte för att få cancer, jag solar för att få d-vitamin i mig. Det är liksom lite olika hur människor tänker och oroar sig !
                          Ikväll är det till att se Luleå-Skellefteå i slutspelet i elitserien i hockey. Eftersom jag bott i Luleå på 50-talet så håller jag på dom ! Och eftersom jag är född i S-holm så håller jag på AIK mot Färjestad. Så lätt kan en del göra det för sig !

Fina dagar med besök från södern !


              I torsdags förmiddag anlände min mellanson Bengt. Och det visste jag ju ! O två fina dagar fick vi tillsammans med god mat o enbart vistelse i Askersund. Det här kortet är taget från hembyggdsgården mot Vättern ! Så en runda hann vi med på torsdan, även på systemet där vi köpte....alkoholfritt, hm.

               Bengt tog ett kort av mig med sin mobil. Det klart det skall vara med. Som bloggare med många naturfoton blir det ju andra kort än "linsluskort" på en själv ! O det är bara bra med mig ochså !

                  På fredan drabbades ju Askersund som övriga Götaland o Svealand av årets sista ? snöstorm. Bilen var riktigt insnöad när vi kom ut till parkeringen. Bengt åkte vid middagstid till Skövdeområdet för att hämta upp sambon Marit för vidare färd mot Karlskrona. Och hemfärden gick bra fick jag reda på !
                  Idag gjode jag mitt första"riktiga" motionspass sen ett par dar. Det var skönt med full fart i en timme. Därefter styrketräning hemma ! O nu precis kom solen fram. Och i natt var det ochså plussgrader. Så om nån vecka kan jag nog gå mina skogsrundor ochså ! Då blir rundan som vanligt o lite längre !

Det bergiga Askersund !


                         Det här fotot är taget från ett litet berg eller del av ås i tjaa, nordvästra delen av stan. Det verkar precis som Askersund ligger mest på bergrund eller en ås. Och höjdskillnaderna är fraperande även nästan mitt i stan uppe vid Norra Bergen där de röda husen ligger bl.a. Och fraperande är ochså nivåskilnaderna mot strandpromenaden. Detta syns tydligt om man står o tittar från hembyggdsgården mot Vättern !
                       Lång runda idag. Köpt nytt virusskydd som snart går ut. Förnyar inte via datan även om det är lite billigare för skulle nått hänga upp sig så är det bra att ha cd-skivan från det nya. Mitt virus och brandväggsskydd mm fick jag när jag köpte datan för, tjaa, 6 år sen. Har aldrig haft så att datorn fått in virus som fördärvat o blivit kvar.
             Ikväll blir det till att titta på matchen i elitseriens slutspel, AIK-HV. Ska AIK göra sensation o slå ut HV från kvartsfinalen ?

Det hjälper ju inte världen om man ....


...stoppar huvudet i sanden eller går i ide , hur jag nu skall uttrycka mig !? För mig är det just nu så att jag koncentrerar min medkänsla till det japanska folket varav mer än 10 000 omkommit och hundratusentals blivit hemlösa. Jag tar inte ut domedagspredikningar om "än det ena än det andra" i förskott !
                Nu tittar solen fram efter det att det varit väldigt disigt i förmiddags. Fortfarande kan jag inte gå min vanliga runda med valkmanskorna, för mycket snö och isfläckar ännu !
              Därför kom jag idag in i centrum av staden, till torget ! Då tänkte jag att så länge det här torget ser ut som vanligt så tänker jag fortsätta att filosofera om saker o ting, tycka om saker o ting men undvika att gnälla om "ovesäntligheter i ankdammen Sverige"
              Rundan idag gick bra och numera är jag ju betydligt mera lättfotad med valkmanskorna. Det kommer jag ju att vara till nästa vinter sett till vårt klimat!
                Ikväll börjar kvalserien i ishockey. Örebro möter Rögle men på tv visar dom Södertälje-Modo på hockeykanalen !

En bedrövelsens dag !


              Inte nog med krig, där "kulorna inte tar hänsyn till en civilbefokning om dom kommer från höger eller vänster" mm förskräckligheter har idag en jordbävning med medföljande sunami drabbat Japan o världen ! Detta gör att jag ochså blir "rosenrasande" över gnället i vissa kretsar över "hur uselt Sverige" har det !
           Det här fotot hittade jag "i mina gömmor" nån gång för ett tag sen. Jag tippar att det är taget nån gång 1942-44, mitt under brinnande krig som Sverige klarade sig undan! Jag vet att jag var med min mormor på västkusten, Stenungssund tror jag det var, några dar , någon vecka. Där träffade jag denna väna flicka, Sonja hette hon det är jag säker på. Sonja har jag naturligtvis inte träffat mer men vi får aldrig låta hoppet försvinna. Och visst ser undertecknad lite blygt "förälskad ut ! Och linlugg var jag på den tiden ! Sen övergick hårfärgen till brunt men det är ju en annan historia !
                       Trevlig helg trots allt !

Det finns olika sorts motion !


           O är man alla kvinnors dröm "en mullig mansgris" så klarar man allt !  Män som klarar sig själv och "bejakar sin manlighet" utan våld o förtryck är nog alla "feministfundamentalisters största fiende" Så tänkte jag med ett leende på läpparna sen jag städat spisen ! Och dessa män , som en annan, vill inte bli indragna i "överdrifter o manshat", vill inte bli dragna "över en kam" i "frigörelsens o likriktningens tecken" !
                   Nu skall jag börja o städa i sängkammaren. Man vet ju inte om "GinaLollobrigida" dyker upp i 60-talets skepnad. Nä vet ni va, prata om "mullig mansgris" !

Snö, sen regn nära förestående !


              Det har jag sett på en radarbild alldeles precis. Det blev en lite mindre runda idag på asfalten men o andra sidan blev det styrketräning efteråt. Fotot är taget när jag går ner mot staden( huset där jag bor "bakom ryggen"). Jag trodde att jag skulle ha lite ont i höften idag eftersom jag går fortare nu beroende på underlaget o med de lätta träningsskorna. Nädå, det gick med fart o utan nästan någon smärta.. Jag trodde höften skulle bli sliten mer efter flera månaders gående med drobbar o tyngre kängor.
             I e.m. blir det kaffe på Lilla Cafeét med några SPF-kompisar. I kväll blir det fotboll o hockey på tv igen. Barcelona vann rättvist mot Arsenal igår. Ikväll möts Tottenham och Milan. Jag tror Milan får det svårt !
             Dass war alles für heute !

Nu är det vår, punkt slut !


           Ja det är det ! För idag slängde jag "alla mina hämningar" och tog på walkman-skorna för första gången sen nån gång kring i mitten av november. Eftersom inte demensen infunnit sig ännu så räkna jag ut att där solen stått på så borde det vara längre sträckor som var isfria. Jaa, det hade ändrat sig bara sen igår trots lite minus i natt. det här fotot är taget lite ovanför Netto och norrut. Och jag fortsatte och tog av till vänster på en cykel -o gång-bana !

            Så småningom kom jag till ett barndagis till vänster och denna kulle framför. Sen fortsatte jag till kullen och gick upp där .

           Och här tog jag detta foto österut. Sen fortsatte jag mot ett villaområde längre bort där jag gick runt på en gata tills det blev skugga och glattis. Vände gick samma väg tillbaks till huset där jag bor. Fortsatte ner till hamnen och gick på strandpromenaden till isen tog överhanden. Vek av upp hemmet igen på solbelysta stråk. När jag kom hem så hade jag varit ute i mer än 2 timmar !
                         Idag är det ju internationella kvinnodagen. Trots en del gnäll så har vi ju kommit bland de länder som kommit längst i jämlikhets- frågan. Och eftersom ett jämlikt samhälle efterfrågas så bildar jag härmed "Jans mulliga-mansgris dag ". Styrelsemedlemmar äro min mamma Birgit och Gina lollobrigida, två starka vackra kvinnor som bl.a. varit mina ledstjärnor. Och jag tillhör faktiskt majoriteten av svenska män som INTE våldtar kvinnor eller diskriminerar dem men håller på sin manlighet. Och ingen skall tvinga mig o bära rosa kläder eller kjol i jämlikhetens namn!

För alla vintertrötta !?


                Som sagt, man kan även fotvandra längs Vasaloppsspåret. I början av  september 2007 gick jag  och min kompis Torsten längs halva Vasaloppsspåret från Evertsberg. Dock gjorde vi en sväng upp på Hökberget där det naturligtvis inte går några skidspår. Dom går nedanför genom byn Hökberg där fresten Mora-Nisse har sommarstuga. Vintern har ju sin tid även numera men en sån här sensommarbild, tagen av undertecknad skadar ju inte . Utsikten är mot Orsasjön för dom som är "bevandrade" i trakterna! Jaa, Vasaloppet ja. Det har jag inte missat i radion o på TV knappt nångång. På 40-talet satt jag säkerligen o lyssnade på Sven Jerrings referat tillsammans med min far. Jag räknade ut att jag säkerligen lyssnat o sett på det ca 65 ggr. Nån gång har jag nog missat och någon gång har loppet varit inställt p.g.a. snöbrist ! Och fotot är bland de bästa naturbilder jag tagit ! Och det var inte helt lätt att bestiga berget, åtminstone inte för  äldere män !

                   Men nuet gäller ! Så här såg det ut i stadsparken idag. Och eftersom det fryser på nätterna så var broddlöst inget att tänka på. På strandpromenaden var det stundom glansiga isfläckar liksom på vägen vid idrottsplatsen där min runda är i begynnelsen ! O nåra mer medaljer fick vi inte i skid-vm och Liverpool slog Manchester United !
              

Målgång i Mora !


         Jaa, det här är undetecknad när jag går i mål i Mora efter att ha fotvandrat halva Vasaloppet nån sensommar dag för några år sen. Och på söndag blir det ju först Vasaloppet och sedan fem-milen i Holmenkollen precis efteråt i TV. Helgen som kommer nu är ju en fantastisk sporthelg för oss idrottsälskare ! Jag har till och med "tagit ledigt" från dagens motionsrunda för att kunna orka med allt "sportande" i fåtöljen!! Jag kommer säkert att även "pyssla o syssla" med V-75 tipset ochså till i morgon. Ingen Harry Boy här inte !
                        Idag fick vi ju en medalj till, en av silver på herranas stafett. Dock trodde jag att vi skulle ha chans på en guld dito när Richarson fick sånt försprång på norrmannen på första sträckan. Tyvärr så hade inte Olsson eller Södergren nån vidare form så scenariot blev som befarat o icke önskvärt, spurtduell med Nordhug. Det retar mig lite grand för avståndet på första sträckan var 24 sekunder till norrmannen.
                   I morgon kör damerna 3-milen i fristil ! Heja Kalla o kompani ! Kommer Björgen att avsluta med en Nordhuggare eller dra  sönder fältet. Jag tror nog i så fall på det sistnämda.   Trevlig helg o håll entusiasmen uppe, det mår hjärnan o kroppen bra av !

Jaha, en medalj till!


             3 mars o fortfarande mycket snö i Askersund. På fotot ser vi den s.k. landskyrkan i Askersund. Inte långt från riksväg 50 o på andra sidan hamnen då ! Så länge det är minus på nätterna lär jag få använda mina drobbar o kängor ! Men det går som sagt ! O motionen gick i bra fart. Och jag går lika fort som jag gjort sen 5 år tillbaks !
                Ja, tjejerna tog silver på stafetten idag på VM i Holmenkollen. Lite oväntat p.g.a. in med reserv i "sista minute" ! Men Britta Norgren gjorde det bra och växlade som tvåa efter Norge som dock låg 35 sekunder före Kalla på slutsträckan. Men ändå bra kämpat o fina skidor hade dom igen !
             Nu skall jag äta mat o sen skall jag se på backhoppning i stora backen. Och jag hoppas schweizaren Aman vinner, världens kanske förnämsta backhoppare genom tiderna. Ja, och sen har jag ju släktingar i Schweiz på min mormors sida ! Några har jag träffat men det var senast på, tjaa 50-talet men kan vara även på 60-talet ?
           Ja, just det . 3 medaljen var det idag. I morgon blir det betydligt mer spännande om kampen om guldet när herrarna skall åka. Sverige ställer upp med samma lag som vann i OS !

Revanschen för vallateamet och...


...därmed kunde Kalla och Ingemansdotter visa vilka bra skidåkerskor dom är ! Och visst, det är så här i livet, ris och ros får man båda tåla ! Därför till Larry Poroma, vallarnas chef ! Ett stort grattis och bra att ni hittade rätt. Och grattis till guldet Charlotte o Ida !
                    Idag blev det motion på grus,asfalt, is o snö. Det går inte på annat sätt just nu och drobbarna går inte att vara utan ! Fotot är på Borgmästarholmen en bit ut från strandpromenaden. Den holme som det går en bro till vilket syns till höger. Och angående sport så slog Chelsea man. United vilket betyder att om Arsenal slår Sunderland på lördag så ligger dom bara en poäng efter ligan !
        Och Jon-Erik Nilsson. Tur att vallalaget kom rätt !

Inte en gång till !


                Jaa, så här ser det ut i Askersund i närheten av norra kyrkogården. Fotot är taget mot riksväg 50 . Motionsrundan gick bra idag men nu är det för många olika väglag för att gå med drobbar. Jag skall försöka hitta en is o snöfri runda och hoppas jag får hjälp av solen med detta. Broddarna går sönder !
               Jaa, idag fick jag spader som det heter. Svenskarnas skidor på 15 km var katastrofala. Richardson kom in på 43 plats bl.a. En finne vann före 2 norrmän. 3 finnar bland de 10 bästa. Och den här trenden när det gäller klassiska skidor i nollgradigt står sig sen Tour De Skie för Sverige. Både Hellner o Kalla förlorade ju flera placeringar tack vare usla skidor i det klassiska loppet innan finalen. Nä, det här var inte roligt. Men ikväll skall jag förhoppningsvis få se Chelsea slå Manchester United så skiljer det bara 1 poäng mellan de sistnämnda o mitt favoritlag Arsenal !

RSS 2.0