Tomtarna förblekna....

Det var ju så fina dagar för ett par dar sen med snö o minusgrader. Tomtarna , åtminstone dom med luva, ser lite malplacerade ut! Frågan är om dom inte drar norrut! Jag hoppas åtminstone få hälsa dom åter till jul! Va f-n är tomtar utan snö! Ungefär som bad utan vatten, ja julafton utan fotograf  K. Anka!

På gåsfronten kan jag meddela att jag inte har sett paret på 2 dar! All right, jag fick se 23 änder istället men det hjälpte inte,  Inte ens att  jag fick syn på en kråka! Var har ni blivit av mina kära gäss? Spaningen fortsätter!

Annars har jag ju inte undgått o läsa om våld, våld o åter våld. Det som berört mig mest är misshandeln av ettåringen! Det här med att alla människor egentligen är goda ställer jag inte upp på!

För övrigt så skall jag tillbringa kvällen med Oldsberg o Hellberg på spåret det blir intressant, titta på v-75tipset  o se på Morden i Midsummer på tv 24.  Det är repriser men jag har inte sett alla avsnitt. Ja, appro på våld. äh vi reder inte ut det  idag!

Snart öppnar dom....

346465-36Ja, den 6/12 öppnar Netto!  Ica på torget gör nu reklam utanför kassorna på hur billiga priser dom har på Euroshopper artiklar. Konkurrens lönar sig för oss konsumenter, alla tiders!

Konstigt.....?

Forskare har kommit fram till  att läraren måste vara ledaren i klassrummet!?  Det är alldeles för slappt säger en intervjuad elev!? Klart  att läraren måste säga ifrån!? Och regler är bra tycker en del!?

Ja, utan att förhäva mig måste jag säga att det hade jag kommit på utan o forska!!!!

Grattis...

346465-52Ja, just det ! Grattis Tomelilla If tiil vinsten i Österlencupens innomhusturnering 2007! Tränaren, min yngste son Martin, syns till höger.

Bantning.....

Står det ju ofta om i tidningarna. Den här metoden är bäst, nä, det är den här, nää det är det  inte alls, det är den här så det så! Ja, tidningarna är översållade med bantningstips!

När det gäller undertecknad så har jag som sagt gått ner från 98 kg till 81 på 4 år! Det är jag stolt över! Hur jag bar mig åt. Jo, jag åt mindre o motionera mer! Det låter ju enkelt, men det är ju faktiskt lite så!   Ett halvår efter det jag gick i  pension fick jag urinvägsinfektion o i samband med det lite högt blodsocker. En del motion var det redan innan p.g.a. bättre tid o man kom ju ut mer i naturen. Men sen tog jag tag i det, strukturera mer, inte så mycket socker, gröt till frukost m.m. o cykla o gick betydligt längre, ibland 2-3 timmar. När jag flytta till Askersund för 2 år sen blev det lite nytändning o  jag plocka långsamt men säkert kilo efter kilo! Ja idag väger jag 80,6 men tro inte jag har slutat motionera fastän jag nått mitt mål. Nu försöker jag hålla vikten o promenerar snarare än går fort! Blodsockret fick jag  ner på rätt nivå ganska snart p.g.a. motionen. Skall jag jämföra mig nu i 70-års åldern med hur det var i 60-års åldern så är jag i bättre form nu! I Askersund så är det fenomenalt fin natur, så bara det är en bonus!

Men ett mål ska man ha, envis ska man va o struktur i upplägget ska man ha! Ja, o gilla(älska) livet!

Vädret....

Ja, idag var det -6 när jag gick ut på min runda. När jag kom hem efter 1 ½ timme var det +0,5 och i skrivande stund, 14:00 är det +1,2. Det hänger  regn i luften verkar det som. Så nu kan man väl säga att det blir höst igen!
Det här med vädret har jag alltid tyckt vara intressent, det är ju ganska viktigt för en som är ute nästan varje dag! O inte bara det. Jag tycker det är intressant o lära sig hur det funkar, vindarna runt högtryck o lågtryck t.ex. för dom rör sig ju åt motsatt  håll, kolla radarbilder på åska, regn o snö m.m..

Läste på nätet i nån tidning att i söder, Götaland o s:a Svealand, var det stor risk för att det inte blir nån vit jul, synd i så fall! Dimma, blåst, +grader o regn är det säkert en del som tycker om så här års, men inte jag!

 Jag tycker iallafall att det intressant med metreologi. Vill man göra ingenting av nånting så kan man ju säga så här- vädret va f-n det kan man ju inte göra nått åt, det blir som det blir!- Ja, likgiltighet för saker o ting är kanske bäst då behöver man ju inte engagera sig, men fy f-n sicket liv!

Här är dom igen...

346465-51Kunde inte låta bli o ta en bild på gässen på den fortsatta rundan. På samma ställe idag igen nere i hamnen. Ja, nu är det nog ett par veckor sen jag såg den med skadade vingen för första gången! Kompisen dök ju upp bara någon dag senare. Än så länge kommer dom ju åt gräset. Blir det mer snö så får vi väl ordna en snöfri plätt. Efter vad jag förstår så utfodras fåglarna i hamnen av kommunen o privatpersoner! Ja, jag följer gässen o änderna med stort intresse o spanar även efter andra fåglar. Har alltid kameran med mig!

Vilket väder...

346465-50För en annan som tycker om snö, blå himmel, lugnt o kallt kan det ju inte bli bättre! Fotot är taget från Hembyggdsparken. Vi var några stycken som stog o prata här ochså, alla tillfreds med sin runda. Ja, det har ju varit flera vinterknäppar redan o det är ju inte december ens. Än så länge har inte domedagsprofeterna haft rätt om vädret, men blir det regn i jul så ska f-n ta mig Per Holmgren få sig en åthutning ! Dom verkar ha svårt på Smhi, inte många rätt hittils! Strejkar satelitterna?

Badhuset

JAG TYCKER POLITIKERNA I ASKERSUND SKALL TÄNKA OM O BLI POSITIVA TILL ETT BADHUS I STAN! SLÄPP PRESTIGEN!


Skummat lite....

Ja, vad har jag hittat  på vebben. Politikerbloggen hamnar bl.a. om att det hittats cd-skivor från Zunamikatastrofens e-mailtrafik inlåsta på regeringskansliet som ingen vetat om, alltså inte fler band. Nu vill en politiker i Kd att KU skall titta på detta! Ku ja, det kallar jag för en gammal tandlös tiger. Jag förstår inte meningen med Ku, har någon blivit fälld ännu. KU verkar vara ett ställe för inbördes beundran o andras värdelöshet o dumhet! Ja, givetvis beror det på vem som har regeringsmakten i den svenska ankdammen!

Ja tidningarna består till  en del av artiklar om våld, sex, o kändisar, kommande vm-kvalet o så naturligtvis om de här cd-skivorna med zunamimeilen!  Drevet gå väl snart igen! Vilhelm Moberg skulle ha läst dagens artiklar, oj,oj,oj!
Sen såg jag en, tja en grej- var i världen finns exempel på att hot o våld skapar ett bättre samhälle-. Så, sant, så sant men jag sitter här o tänker, är det onda människor som skapar dagens samhälle eller är det samhället som skapar onda människor. Världen har ju alltid varit en kamp mellan ont o gott, det som människorna består av. Här gäller det att ha fötterna på jorden. Vem plockar fram antingen det onda eller goda o slår mynt av det  så att säga. Ah, det här kan besserwisserna Freudianerna ta hand om.

På en nättidning läste jag att 42-årig man,gift med 2 barn, levt  enbart på korv i sitt  liv. Han äter korv morgon , lunch, middag o kväll! Bäva måtte alla hälsoguros! Ah, va fan är det för mening o sitta här o äta frukt, grönsaker, fisk, kosttillskott m.m. Det räcker väl med 4 korvar om dan! Jag undrar om han har senap på? Korvbröd äter väl han ändå?! Det verkar ochså som han har bra hälsa! När han blir bjuden på middag nån gång så äter han ett par korvar på kiosken först! Dessutom  har han i hela sitt liv bara druckit hallonsoda. Nä det här är ju rena Kafkan. Ja, det står mer i Expressen!

Ja, i Askersund idag är det vinter, har snöat lite från o till o tempen är väl  lite över noll så marken o taken är snötäckta o det tycker jag om. Kommer sen solen fram i morgon så blir det alla tiders, uj,uj,uj!

Har lite ont i  högra vaden så det har blivit en lugn promenad idag. "Mina" gäss betade på samma ställe som igår omgiven av skator, kråkor, änder o  undertecknad!

Bra helg....

346465-49ja, hittils har det varit en bra helg. I går morse vad det -7 grader. Bad en bön o gick o lämna in travtipset. Sen hem o eftermiddagen blev positiv. Först slog Liverpool  Newcastle o Arsenal Wigan Sen slog Bolton divorna från Man United med 1-0, alla tiders! Sen efter det såg jag på travet o banne mig jag hade 6 rätt på v-75(4 st) o kamma hem en tusenlapp. Skall det lossna nu till jul? Ja det tror jag! O inte nog med det, Djurgården vann hemma i ishockey över Modo med 4-1!!! Uj,uj,uj, säger en glad fan! Ja, sen i morse gick jag ut min runda. det var 2 plusgrader 0 en ½ dm snö på marken på vissa ställen! Kraxade lite med kråkorna o tjafsade lite med skatorna o tittade efter gässen o ja minsann idag var dom i hamnen på den västra sidan o betade i gräset!. Numera kan man stå på 2 meters avstånd från dom utan att dom går ifrån! Jag vet att dom ochså blir utfodrade tillsammans med änderna, så dom ska nog klara kallare väder! I e.m. har jag sett på lottningen av kvalgrupperna till fotbolls-vm 2010 i Sydafrika. Sverige kom i samma grupp som Danmark!, Portugal, Albanien, Malta(inte ofarligt) o Ungern. Bara vinnaren i gruppen är garanterad plats i vm. Målvakten Hedman tyckte det var en lätt grupp o trodde Sverige skulle vinna den, det tycker inte jag! Det  kommer nog inte  in en galning igen   på idrottsparken i Köpenhamn o ger 3 poäng till Sveige!  Nu är det snart finito med denne ugen! 

Rätt ska va rätt


 346465-48 Så här ser Djurgårdens If  hockeyemblem ut! Titta o njut! Heja Djurgården! O för utom dagens kämpar hyllar jag Tumba, Rolle stoltz, Lasse Björn, Stig o Hans Tvilling, Tjalle Mild och naturligtvis Mats Sundin och Challe Berglund m.fl.

Hur är det egentligen..

Enl undersökning (förtroendebarometern) anser 48% av svenska folket att politikers moral är ganska dålig eller mycket. En oroande siffra i för sig själv som uttrycks  i dagens ledare, na.se/ledare. Själv undrar jag så här- är inte politikerna ochså en del av samhället, dom är ju uppväxta i det här samhället som vi alla tillhör med normer o fördelar o nackdelar m.m.- så jag tror att svenska folket om dom undersöktes lika noga som politikerna skulle hamna på ännu högre % än  48, så egentligen ger svenska folket ganska dåligt betyg på sig själva!?

Rundan....

Yes, motion idag igen efter gårdagens kombination av lättstädnig och Benny Hill o ishockey. Det inte ofta jag är inne en hel dag. På dagens runda såg jag "mina" gäss betandes av det gröna gräset på platsen där jag såg den skadade första gången. Nån nöd verkar det ju inte gå på dom ännu.Till helgen skall det bli minus o sol igen enl.smhi o det tror jag på för när jag gick ut i morse så var det +7 och nu på e.m. +0,5 o lite vitt på marken.

Vad blir det i kväll vid tv:n, ah får gå efter tidningen! Jo, det blir Doobidoo och sista delen på Camilla Läckbergs Predikanten o sen vet jag inte, går sällan o lägger mig före 24. Ja, jag kommer o syssla lite med mitt v-75 tips o läsa bl.a Micke Nybrinks krönika i AB. Ja, de länge sen jag vann nått hoppas jag får in nått i morgon!

Ett gott skratt....

346465-47På torsdagarna brukar jag städa på förmiddan o sen på eftermiddan brukar jag se på videon. I dag har jag sett på avsnitt med Benny Hill  som jag beställt på nätet. Den här mannen är ju otroligt rolig, han har ju inte sin like nånstans o skicklig är han ju! Han driver ju med sex o allt, men de blir aldrig plumpt och snygga damer är det med hela tiden! Otrolig man! Oj, oj, oj vad jag skratta o kul återseende!

2 bra dar i sportens värld---

346465-46 Ja, det kan man faktiskt säga. Sverige gick som väntat vidare till E.M i fotboll. Spännande med gruppindelningen i december. England klara inte o ta sig till E:m. o tränaren Mac-Laren fick sparken! Svennis tog dom ju till V.m. i Tyskland så han har ju fått upprättelse på många sätt!

Sen måste jag ju hylla Djurgårdens If i hockey som slog divorna Färjestad med 3-0 i Karlstad. Färjestad hade inte en chance! Får hoppas Djurgården börjar spela lika bra hemma som borta, då kan det bli riktigt bra!

Verner Von Heidenstam

346465-45 Verner Von Heidenstam föddes på Olshammargården i Olshammar 1859. Olshammar ligger vid norra Vättern på den västra sidan ca 2 mil söder Askersund. Han dog 1940 på Övralid, ja mittimot på andra sidan Vättern! Verner Von Heidenstam är en av de mest kända författarna i Sverige o fick Nobelpriset 1916. Hans rum finns bevarat än idag o kan ses vid guidning

Von Heidenstams kanske mest kända alster är föjande. -BÄTTRE LYSS TILL DEN STRÄNG SOM BRAST ÄN ALDRIG SPÄNNA EN BÅGE-

och följande dikt, som berör mig och säkert många andra- JAG LÄNGTAR HEM SEN ÅTTA ÅR,  I SJÄLVA SÖMNEN HAR JAG LÄNGTAN KÄNNT, JAG LÄNGTAR HEM, JAG LÄNGTAR VAR JAG GÅR- MEN EJ TILL MÄNNISKOR. JAG LÄNGTAR MARKEN JAG LÄNGTAR STENARNA DÄR BARN JAG LEKT-

Utflykt med Spf

346465-44Som vanligt hade vi trevlig gemenskap. Olshammargården verkade väldigt trivsam tycker jag. Jag har ju åkt förbi Olshammar både som barn o i nuet, möjligtvis kan jag varit här med mina föräldrar när vi bodde i Örebro. På Övralid var vi ,det vet jag!
Maten var god, bestod av grönsaker, gratänger, skinka tror jag det var o såser. Till efterrätt fick vi tårta o kaffe. På bilden syns bl.a. Inger o Vivi-Ann.

Spännande....

Ja nu blir det fotboll.  Em-kval   Måtte vi klara de. Mer om Olshammar senare!

Utflykt med Spf

346465-43 Idag samlades jag o mina pensionärskompisar vid  ½ 2-tiden på den s.k. Tullplan i Askersund för att  med bilar åka till Olshammarsgården, Verner Von Heidenstams födelsehem. Där skulle vi äta mat. Olshammar ligger ca 2 mil söder Askersund nära Väsrgötagränsen

Dimman fortsätter....

Ja, det gör den verkligen! Nu har det varit dimma o dis i flera dar o nån grad eller ett par grader över noll! Fukten kryper liksom in i en. Men att gå rundan är skönt ändå. Fötterna tar ju ingen skada i princip vilket väder det är. Efter dessa självklarheter vill jag ochså meddela att idag såg jag gåsparet igen! Dom betade i gräset  framför bron mot Borgmästarholmen, var inte mer än 2 meter ifrån dom! Vad jag funderar på är om vingen någonsin kommer o läkas på den "ensamme" men jag undrar om den inte kommer att  göra det trots allt för det verkar som den inte är bruten. Jag undrar ochså om inte den gåsen är en hane, för han iakttar mig noga och står still medan den andre lugnt betar vidare! Kul o se dom! Det var allt från djurens värld idag, tror jag.

Äntligen.......

Ja, äntligen verkar det som polisen o staten börjar ta i tu med de kriminella mc-gängen! Detta leder ju följdaktligen till desperata motåtgärder från dessa gäng!

Läste igår i Ystads Allehanda artt reportrar på tidningen som skrivit sanningen om dessa gangsters blivit hotade av medlemmar i gängen. Även till Kvällspostens reportrar har hot framförts i syfte att inget negativt skall skrivas om dom Stå på er reportrar!

Vi har ju ochså läst i tidningarna och hört o sett i medierna hur de här kriminella gängen skjutit på polishelikoptrar, på en polisstation, misshandlat, hotat! Idag har ju något mycket allvarligt skett! En åklagare som har hand om mål mot medlemmar ur de här gängen har fått dörren på sitt hus bortsprängd!

Vad jag inte förstår är att inte politiker fattade att de var tvugna att ge polisen resurser att  ta itu med de här  mc-gängen för flera år sen. Nu är dom ju betydligt mer väletablerade och ännu mer kriminella!

  Nu kan vi inte lyssna på de verklighetsfrånvända flumpratarna i vårt samhälle längre Nu är det hårda tag mot brottsligheten som gäller. I Danmark t.ex är man betydligt längre komna i kampen mot mc-gängen sägs det!

Dimmigt som bara den..

Ja, idag på min runda var det dimmigt som attan, det var knappt man kunde se ut över sjön. Jag fick gå snabbt för värmens skull, dimman kröp in i kläderna. Änderna låg mest o vila men i hamnen blev dom matade, så där va lite liv. Gässen såg jag inte till nån stans, kanske var dom ute vid nån holme eller nått skär.

Jag vet, man kan inte göra nått åt vädret, men till jul i allafall önskar jag mig en riktig vinter. En vinter med snö ger mycket ljusare dagar o friskare luft tycker jag!

Ett förunderligt ljus

346465-42Ja, på rundan idag tog jag detta foto från strandpromenaden söderut över Vättern. Det var ett fantastiskt ljus, gråvittblått på nått vis! Grå himmel, blå sjö o vitt ljus. verkligen vackert. Här i Askersund var det faktiskt  -0,5 gr i morse mens i Örebro t.ex var det +5. Ja det var lite frost på gräset faktiskt. Längre fram på promenaden  vek jag av och gick över bron till Borgmästarholmen eller som den ochså kallas, Barnens egen ö. Gick en runda där och tittade efter om det hänt nått särskilt på ön. men det såg ut som vanligt. Återvände till strandpromenaden och gick ner till hamnen. Titta mot kyrkan på andra sidan ,nedanför i vattnet låg gåsparet o putsa sig. Dom såg fortfarande ut o ha det bra! Det var alldeles kav lungt i vattnet , inte en vindpust. Fortsatte sen norrut längs det lilla som är kvar av sjön fortsatte sen över en gång o cykelbro som går över riksväg 50 kom så till Vretstorpsvägen, gick på den ett tag, vek av till höger mot nästa gångbro över 50:n och sedan var jag hemma om ca 10 minuter. Det blev en lång promenad över 2 timmar lång och mycket omväxlande. Nu skall jag skriva ett kåseri(reportage) om Elsa Andersson, Sveriges första kvinnliga aviator som har ett minnesmonument ca 4 km från Askersund! Ska skriva det för en seit som jag lämnar bidrag till!

Intresse som...

346465-41Jag haft sen pojke är flyg o då kanske mest jaktflyg sen andra världskriget., inte för att jag är särskillt krigisk av mig  men jag tycker dom är häftiga o vackra! Det här är en P51 MUSTANG. Panet flögs för första gången 1940 och anses vara ett av andra världskrigest bästa jaktflygplan och snabbaste. Hastigheten kunde komma upp i ca. 700 km/h  Sverige köpte efter världskriget in ett antal begagnade och betäckningen blev J26. En del plan flyger fortfarande och används på flyguppvisningar bl.a. Själv har jag sett planet på några flyguppvisningar i Sverige, häftigt kan ni tro!           airliners.net

Appropå passion...

Jag har ju skrivit om Björneborg, Björneborgsandan, Gina Lollobrigida, sport m.m.  Det  är ju mycket symbolik på nåt vis  Här kommer något som jag tycker är bra

"DEN SOM ÄR HERRE ÖVER SINA PASSIONER ÄR SLAV UNDER SITT FÖRNUFT"
                                                    Cyril Connoly

I dag...

Blev det motionsrundan som vanligt. Snön var försvunnen o det var 6 grader +, bara lite blöt is i nån backe. Det konstigt, jag går samma runda nästan varje dag, men det är så mycket o spana efter i den omväxlande naturen så jag blir alldrig trött på den. En fördel tycker jag är att man ser naturens växlingar tydligare på nått sätt!

Det finns ju änder överallt o en del av dom är ju halvtama. Nere i hamnen på våren o sommarn är det inte långt ifrån att dom hoppar upp i knät på en. Dom går omkring bland bord o stolar o  de många människorna som är där. Där finns ochså sparvar o nån av dom blev så tam så han satt på mitt finger o åt rån. Kajor finns det ochså o dom är roliga o studera!

Appropå fåglar så var jag som vanligt o titta till de 2 gässen. Nu är dom nere i hamnen på den västra sidan o betar av gräset som är där. Det tar nog tid för vingen på den "ensamme" att läkas!

Igår...

Var ju en jäkla dag på nått viss. Ingenting på v-75 o dd som vanligt. Sverige förlora mot Spanien i emkvalet  med 3-0 och jag har inte kanal 9 så jag kunde i se matchen men efter vad jag förstår sa va det ingen höjdare! Danmark förlora mot Nordirland med 2-1!  Detta gör att Sverige fortfarande inte är klara för e.m Chanserna är ju fortfarande mycket stora, oavgjort mot Lettland hemma räcker så är det klart! Och dessutom måste Nordirland slå Spanien borta om Sverige förlorar!

Men en sak gladde mig, Djurgården slog Skellefteå borta i ishockey efter att ha legat under med 3-1 efter andra perioden! Jag tror kompisen Torbjörn ochså tyckte om resultatet!

Men som sagt allt är relativt. Klarar man inte värre smällar än det här kan man gå in i garderoben o dra sovsäcken över huvet!

Badhuset

Jag tycker politikerna i Askersund skall tänka om o bygga ett badhus i stan! Jag läste ochså i NA att staden tappat 48 innevånare i år, inte bra!

Cyklat till stan....

Ja, det har jag gjort via strandpromenaden. Gässen har dragit sig in mot hamnen. Ser feta o välmående ut. Via bankomaten fortsätter jag till spelhålan som ligger inne i icahallen. Det inte dumt o ha mat o spel vid sidan om varann. Det första jag fick syn på var en braskande löpsedel på båda kvällstidningarna- Slaktare mördade fembarnsmamma-. Jag har inte läst tidningen jag köpte med mig än, men kan tänka mig att det ochså står om, ja låt mig gissa, miljöförstöring, mera mord, kanske nått drev på gång och kvällens landskamp mot Spanien i fotboll som jag inte  kan se för jag har inte kanal 9. Ja, alltså nu är man ju totalt nere i dyngan alltså! Men gott folk hur duktiga vi svenskar än  är o hur mycket skuld o skam vi än känner över vår otillräklighet så för fanken..........nu kom solen fram ur dimman, jag lämnade in mitt v-75 system, pengar på gång? Fotbollen får jag höra på radion, sopsorterar gör jag, bil har jag inte, frisk är jag o glädje känner jag. Här skall inte nåra domedagsprofeter komma o förstöra livsglädjen!!! Det hjälper väl inte miljön att ha människor o ett folk som gräver ner sig i elände!?

Smultronstället............

346465-40Ja, det här är alltså mitt omtalade smultronställe, Björneborg, där min Farmor bodde  Det finns verkligen i nuet o är fortfarande i släktens ägo. Det är numera en kusin till mig som äger det  På utsidan ser det i princip ut som det gjorde på -40 talet  Inuti är det ombyggt till en del och moderniserat. Nyckelorden är Örebro, Gällersta socken, Attersta by o Björneborg. När jag ser den här bilden så symboliserar den för mig både nuet o barndomen o rötterna i en skön o spännande blandning!  Leve livet!

Ja, apropå det här med trygghet...

I en tidning läste jag följande häromdan- I det trygga Sverige skall det ofarliga förbjudas-. Ja, visst ligger det nånting i det!

Spänning i tillvaron

346465-39Ja, prata om spänning i tillvaron! Den här damen har bl.a. spelat  ziegeneska på film Varför tror ni jag vill dansa bland ziegenare! Gick det upp ett ljus eller?

Trygghet till varje pris?

Härom dan satt jag och lyssnade på radio Örebro och en som hette Eberhart, jag tror han var psykiatiker. Han tyckte att vi svenskar va ena riktiga trygghetsnarkomaner. Det var på nåt vis att trygga det trygga o göra det tryggare o tryggare. Faktum är att jag för några år sen filosoferade om detta och jag vet att jag diskuterade detta med någon i samband med trygghetssystemen. Jag började väl tänka på ordet trygghet då. Det kom för mig att om det blir för mycket av den varan kan inte det leda till tristess o pacifisering? Nånstans tycker jag det skall finnas nåt go o nån ovisskänsla som skakar om en. Jag har många gånger i mitt liv haft känslan ,nä ny jäklar ska jag ut o dansa bland dom stolta kosackerna eller ziegenarna . Ibland har jag väl upplevt att  jag gjort det på nåt vis o vem f-n tänker på trygghet då! Det där är en känsla som kan ställa till det för en men man får bejaka den. Jag tror faktiskt man får en viss förnöjsamhet av att bejaka såna känslor. Spänning i tillvaron behöver inte vara nåra stora grejor  det går o känna den i vardan ochså. Jag brukar lyssna på världsmusik ibland, bara det får man spänning av!

Jag själv har någonting inom mig som jag kallar för Björneborgsandan! Det är så att min farmor bodde på ett ställe i Gällersta 1 mil syd Örebro, som döpts till Björneborg. Jag växte upp i Örebro och jag var ofta ute hos min Farmor på lov o helger och det var alltid lika spännande att komma dit. Den lycka o spänning jag kände när jag t.ex. sprang upp till Björneborg från busshållplatsen, den har jag inom mig än idag o det ger mig fortfarande spänning i tillvaron. Det var där jag lärde mig dansa bland Ziegenarna o kosackerna på nåt vis fast Björneborg ligger mitt i Närke! Men för attan en Ziegenare kan säkert vara trygg sin  värld men jag tror inte dom är nåra trygghetsnarkomaner!

Men hur som hellst, jag tycker fortfarande att för mycket trygghet ochså begränsar ens fantasi och spänning o hindrar oss från att ta ett nytt steg i livet ! Jag flyttade igen och den här gången åter tillbaks till mitt spännande Närke med mitt älskade Björneborg. Det tackar jag  Björneborgsandan för!

Så ser den ut......

346465-38Den svarta kråkan. Har hittat bilden på nätet, Wikipedia . Det inte konstigt att den kan förväxlas med korpen trots att den är mindre!

När det gäller gässen.....

Så gick dom o betade precis på samma ställe som igår. Gick förbi dom på 2 meters avstånd. Andra fåglar jag såg idag var naturligtvis änder, ett skarvpar, fiskmåsar o en o annan dopping på håll. Bland änderna såg jag dock en brunfärgad fågel, större, nästan så stor som en anka. Det här med fåglar är jäkligt roligt, särskillt då sjöfåglar. Även tycker jag det är roligt att iaktaga skator o kråkor o kajor. Dom är speciella. Visste ni att det finns en art av kråkorna som är helt svart och ibland förväxlas med korpen tack vare det! Men den svarta kråkan är  mycket mera sällsynt än den vanliga.

Det nordligaste av Vättern

346465-37Ja, på min runda idag tog jag en bild av slutänden på Vättern norrut då. När jag kom hit för en 2 år sen trodde jag att det var en större å som rann ut i sjön. Men det var det ju inte. Delen av Vättern här vid Askersund kallas ochså för Alsen. På bilden syns ochså en bro. Över den går riksväg 50 mot bl.a. Örebro

Är det bra med konkurrens......?

346465-36Ja det tycker jag! Till jul kommer Netto att öppna i Askersund. Den här skylten sattes upp i går. Jag tror ochså att det är bra både för Ica o Coop med konkurrens. I Simrishamn där jag bodde innan fanns det Netto. Ingen av dom andra affärerna la ner vad jag kommer ihåg utan "skärpte" väl tiil sig med en del priser för att kunna gå vidare!? Välkommen till stan Netto!

Usch, så hemskt....

Ja, jag tänker på politikern som vanvårdat sina katter! Det finns ju bilder på nätet  i kvällstidningarna som visar kaoset i mannens hem! Naturligtvis är det minnst lika mycket kaos i mannens själ o liv. Men hur kan detta gått så långt utan nån märkt det? O en en gång stackars djur som fått sitta emellan!

Ja, här är dom...

346465-35 de tappra kanadagässen betande gräs på samma ställe som igår. Inte alls rädda trots att folk gick förbi bara på 2-3 meters avstånd! Den skadade gåsen  är den främre. En liten bit av den skadade vingen syns framför huvet på den andra gåsen. Efter vad jag förstår så kan dom väl övervintra i södra Sverige, lite olika bud, men vi får se hur det går för den ena gåsen kan ju inte flyga. Gick in på Google o  titta på fakta om Kanadagåsen, stannfågel till största delen Ja, i morgon kommer ny rapport!

Idag är det minusgrader i Askersund o det skall bli kallt  i natt men till helgen blir det varmare enl Smhi.

Fortfarande ihop...

Ja, gåsparet är fortfarande ihop! Idag på min runda såg jag dom på nära håll betande av det snötäckta gräset. Tyvärr hade jag inte kameran med mig, attan ochså! Nu såg jag ochså att vingen på den "ensamme" var värre skadad än jag trodde. Inte så att den släpar i marken men flyga kan gåsen inte. Det är lite rörande det här på nått vis. Första gången jag såg den "ensamme" så simma han omkring bland änderna med riktiga "längtanskrik". Sen efter nån dag eller 2 uppenbarar gåsen sig med en kompis Nä vet ni vad det är kärlek. En kärlek som är så stark att makan eller maken vänder åter till sin skadade livskamrat. Prata om hjälte eller hjältinna. leve livet!

Återkommer med fler rapporter ur fåglarnas värd!

Vart är samhället på väg?

Ja, de undrar man ju!  Härom dan sköt man mot en polisstation som tydligen som tur va var tom, men ändå! Idag sköt man mot polishelikoptrar som stod uppställda i en hangar, ingen skadades eller vistades där just då, men  iallafall! Vi har väl ökande maffia i Sverige har jag förstått så saker o ting eskalerar väl! Sen undrar jag ibland vad egentligen polisväsendet går för! Det skulle va roligt o veta hur det egentligen är organiserat.

Idag blev dom 2

346465-34Ja, igår var ju den ensamma gåsen försvunnen men idag på motionsrundan fick jag syn på 2 st istället! Antagligen har den "ensamme" fått sällskap eller det  är 2 andra? Kunde inte se den skadade vingen, dom var för långt ut! , All right, rapporterna fortsätter!

Igår vann dom igen.....

346465-33
med 3-1 över Reading, inget snack om vart segern skulle gå! En som jag gillar skarpt är tränaren Arsene Wenger! Vilket lir han har fått in bland sina unga spelare! Den bland spelarna som jag vill framhålla är Alexander Hleb, vitryssen, vilken snabbhet o teknik o igår gjorde han mål ochså! Arsenal leder ligan trots en match  mindre spelad än tvåan Man United!

Ja,ikväll spelar ett annat bra lag......

346465-32
o det är Arsenal, skall se dom på Canal +. Jag  håller på Arsenal ända sen jag såg dom spela på Highburry i London på slutet av 80-talet. Det är väl egentligen Arsenal o Liverpool som jag hållit på av dom engelska lagen. Manchester United t.ex har jag efter vad jag kommer ihåg inte hållt på. Men ni vet åldern!? Hm, allright . Av svenska lag håller jag på Aik liksom min far gjorde. Varför Viktor håller på just Liverpool kan jag inte räkna ut???

Ja, vädret.....

346465-31Intresserar ju oss människor en hel del kan man väl säga utan att överdriva. På Smhi kan man gå in o se på allt möjligt om vädret både utomlands o här hemma. Det här är en radarbild från 17-tiden över Sverige. På den kan man se att det är stora chanser att vi kan få  nederbörd i södra Sverige då med nordostliga vindar Området har precis kommit in mot ostkusten Jag själv bor väster om Norrköping vid Vätterns nordspets. Som synes har ett litet område med nederbörd nästan passerat Vättern!

Gåsen var borta

346465-30På mina motionsrundor har jag  mot slutet sett en ensam canadagås bland änderna. Innan dess var det hundratals gäss som rastade på väg söderut. Den här gåsen(bilden är från mitt dataalbum svenska fåglar, andfåglar) hade en vingpenna som stack ut så den har inte kunnat flyga med på vidare färd. Vingen såg dock inte bruten ut! Ja, det finns ju skär o öar utanför Askersund så det är ju inte bara vid strandpromenaden det finns fåglar. Lovar hålla utkik efter gåsen. Rapport kommer!

För övrigt var det som vanligt en skön runda i det snötäckta Askersund med omnejd med sol som strålade. Ja, tänk va lite snö ochså kan lysa upp. Hoppas vädret håller i sig!

Badhuset

JAG TYCKER POLITIKERNA I ASKERSUND SKALL TÄNKA OM O SATSA PÅ ETT BADHUS!


Liverpool....

346465-29Mitt barn-barn Viktor på Anfield Road. På arenan spelades matchen den 10/11 mellan Liverpool o Fulham. Både Viktor o min son Martin var då som sagt över i England och såg matchen som slutade 2-0 till Liverpool. Torres o Steven Gerardh gjorde målen och jag såg matchen på Canal + .

Fars dag.....

346465-28Mina hibiskusar blommar ochså i november! Med denna bild vill jag skicka en hälsning till alla andra pappor, bl.a. då mina söner! Och tack för sms:en, mina pojkar!

Första snön i Askersund

346465-27Ja, gott folk så här såg det ut utanför där jag bor i morse. Härligt tycker jag. Promenad ner i stan blir det. Inlämning av v-75 bl.a.

En dag i mitt liv

Lugnt som vanligt. Gick upp vid 8-tiden. Drack en kopp kaffe o åt en bit banan. Ut i regnet på min motionsslinga ca 75 min. Väl hemma tog jag en mjölkdrink med proteinpulver. Sen gick jag in o drog av överkastet på fågelburen. Örnie(parakiten) satt o väntade på sin äpplebit som vanligt!  Styrketräning med hantlar(4kg på varje)
Fredagsbadat(badar alltid på fredagar, duschar för resten) Frukosten blir ju sen beroende på att jag motionerar innan. Den består av havregrynsgröt,  i den har jag min sönderdelade(använt en sån där manick med propeller) specialblandning av morötter, vitlök, apelsinsaft, citronsaft,  blåbär(plockade massor i sommras, ja höstas), kiwi, äpplen ,ibland har jag granatäpple ochså., ägg, en stor kopp te eller kaffe, ett glas vatten o macka med bregott  kryddat med Närikes Allehanda. Ja, sen har ju klockan blivit så där halv ett. Sen cykla jag ner på stan o handla. Hämta program till morgondagens v-75. Hem vid 15-tiden. Läste Aftonbladet. Tittade på vad Micke Nybrink skrivit om travet. Ja för fanken vad tiden gick fort som vanligt! Kl blev 17, oj middag. Grönsaker,  tonfisk o durummakaroner. Titta efter vad tv har att bjuda i kväll, Bestämmer mig för att titta på Travelchannel vid 20-tiden sen blir det deckarkväll med både Isprincessan o Morden i Midsummer! Ja, nu är klockan 19:15.  Kvällen vid tv:n börjar snart efter en bra dag hittils, en sån där vanlig dag i mitt  liv.  Ja det behövs inte så mycket mer, en dag i sänder!
 Fressten kom o tänka på att min yngste son Martin o mitt barn-barn Viktor flög till England  igår för att se på favoritlaget Liverpool i helgen! Måtte dom få det kul o se på en bra match på Anfield Road!

För ett år sen ungefär

346465-26såg det ut så här några mil utanför Askersund i Tiveden. Vintern varade i 3 dar sådär o sen blev det  ingen mer vinter förän några veckor i januari- februari om jag inte missminner mig. Det verkar som det är nått på gång, kanske i nästa vecka. Jag tycker om när det är vinter! Dis o dimma o ett par plusgrader dag efter dag tycker jag är skit! Nä fram för en ordentlig vinter, det här ser väl härligt ut , eller hur!

Dåligt i hockeyn, sensation i fotboll

Dåligt spel av Tre Kronor mot Ryssland i hockey, förlust med 3-1. Krampaktigt passningsspel. Damerna förlora mot Findland med 3-0. Dom har 0-16 i målskillnad efter 3 matcher, ser sämre ut än på länge!

Sveriges damer i fotboll slog Danmark på bortaplan med 4-2 i OSkval 1. Bra läge inför returmötet hemma om 2 veckor!

Men den stora o glädjande grejen  var att Helsingborg på bortaplan vann över Galatasray med 3-2 i  Uefacupen! Det var som attan!

På Aftonbladets- Örebros nätupplaga...

sid 2 läste jag följande rubriker efter varandra.

Sparkade benet av sin hustru- åtalas

Yxbeväpnad man rånade bingohall

Försvunnen man återfunnits död

Tre personer gripna för människorov

Expressen- Örebro hade på sid 1

Blev svartsjuk, högg 34 ggr

Nä, jag får gå in o se på tv, kanske det är nya drev på gång! Men förresten på  svt visar dom 19:30  Sverige- Ryssland i Karjala cup! Tack o lov! O ta det lugnt pojkar, inget blodvite tack!

Sitter o funderar....

346465-25över det jag läste i Lotta Grönings utmärkta blogg igår. Jag njuter så! Lotta är så nyanserad i det hon skriver och mycket  är tankar som jag själv har Bl.a. skriver lotta" ALLa Dessa SVARTJOBB STÅR MIG UPP I HALSEN PÅ MÅNGA SÄTT!  Lotta tar upp bl.a. detta"SVARTJOBB HAR VARIT ETT PROBLEM I ALLA TIDER,alla har någon gång betalt något i svart" Moderaterna får välförkänt kritik på många punkter bl.a skriver Lotta så här " MODERATERNA HAR I ALLA TIDER FRAMSTÄLLT SIG SOM SOM DEN STARKA STATENS FIENDER. NU RASAR DERAS IMAGE FÖR DE LEKER DET NYA ARBETARPARTIET OCH INTE LÄNGRE VÅGAR STÅ FÖR FORNA UPPRORISKA TENDENSER" Lotta skriver vidare" SOCIALDEMOKRATERNA GASTAR PÅ! FÖRFASAR SIG OCH HOPPAS ATT FOLKET VÄLJER DEM NÄSTA GÅNG. DE ÄR VISSERLIGEN HELT UTAN EGEN POLITIK MEN ATT TALA OM VAD ANDRA GÖR FÖR FEL KAN OCHSÅ VARA EN FRMGÅNGSRIK VÄG! Journalisterna får sig ochså en känga!"VI JOURNALISTER ARBETAR SOM EN MAN. I ALLA MEDIA HITTAR VI EN JOURNALIST SOM INTERVJUAR NÅGON SOM BETALAT SVART OCH VINKELN ÄR DEN GIVNA. OH SÅ FÖRSKRÄCKLIGT. Och sen kommer nått som jag verkligen med råge ställer upp på" EGENTLIGEN MÅR JAG ILLA ÖVER ANKDAMMEN I SVERIGE Jaa, en riktig KRAM skall du ha Lotta!

Som sagt en liten stilla undran...

Vem eller vilka ska granska journalisternas ev. betalning i svart eller svartarbete?  Jag undrar om inte dom  egentligen har mer makt än politikerna själva!

Att sila mygg o svälja elefanter

Ja, överst på DN:s nätupplagas första sida står det idag"" M-SEKRETERARE  KÖPER SVART MEST" Nästa  rubrik är"90  DÖDA I BOMBDÅD I AFGANISTAN"

Dagens risbastu flera gånger om

Ger jag till de fegaste människor jag vet,de arabiska FUNDAMENTALISTERNA som under förevändning av Koranen övertygar unga människor  om att spränga sig själva o andra i luften!


Nötskrika, kråkfåglar, tättingar

346465-24Ja, idag sysslar jag med lite annat än den svenska ankdammen men fåglar är det ändå!  Jag håller nämligen på att bygga upp ett bildalbum i datan på svenska fågelarter. Just nu håller jag på med tättingar, underarten kråkfåglar! Ja, inte visste jag att kråkfåglarna tillhörde tättingarna som är en jäkla stor grupp! Nötskrikan ja, den håller till i nästan hela Sverige och jag själv förknippar den alltid med rönnbär o vinter på nått vis!

Förbluffande löneskillnader

.  När jag tittade på Agenda i kväll höll jag på att falla av stolen! I programmet jämfördes en undersköterkas lön i Sverige, Danmark o Norge I Sverige tjänar en undersköterska 18.500 kr i månaden, i Danmark 27.000 o Norge över 30.000. Inte nog med det. Vi har svagast valuta av länderna + åtminstone lika högt skattetryck som Danmark. Inte konstigt att svensk sjukvårdspersonal åker  till dom andra länderna o jobbar! Nu såg jag inte allt av inslaget så jag fick inte nån förklaring till detta men det ju horribelt Hur kan det ha blivit så här? 

Vi lever i ett land med lågavlönad sjukvårdspersonal, åtminstone när man jämför med Danmark o Norge.  

 Ja ni politiker, ge mig en förklaring!

Storgatan

StorgatanJa, här är en stadsbild från Askersund. Längst ner på fotot kan Vättern anas.

På min motionsrunda idag.........

346465-22såg jag en otrolig mängd Canada gäss som antagligen vilade upp sig på färden söderut. Här är några av dom Apropå fåglar så finns det ju en del välkända fågelsjöar i Närke. Bl.a. Hjälmaren med Oset  i Örebro och Kvismaren 1,5 mil sydöst Örebro. Kvismaren är berömd och uppskattad bland  ornitologer! Frågan är om jag inte cyklar dit nån gång med kikaren i högsta hugg. Sjön ligger cirkus 3 mil från Askersund.

Fin match

Såg i e.m. fin fotboll mellan Arsenal o Man. United, 2-2! Jag undrar hur länge unga Arsenal skall behålla ledningen i ligan. Hoppas hela vägen. Såg ochså Skellefteå vinna över Timrå med 2-1 i elitserien. Skellefteå är svårslaget hemma! Djurgården förlora mo Mora med 3-0, hm. Själv vann jag inget på v-75 men fick pengarna tillbaks på dubbeln. Nä nu jäklar skall jag lägga mig!

Kram o grattis!

346465-21Farfar gratulerar Emil på födelsedagen idag! Till held o lycke!

Ja men för.....

Såg på datan att Reinfeldt skall anmälas rill KU i den s.k. "pusskalasaffären" med krognota! Ja, ja, allvarligt talat så går det väl runt i oppositionspartierna med dom här anmälningarna! Så nästa gång är det väl Lars Ohly som skall anmäla nån om någonting!  Likadant var de väl när  nuvarande regeringspartier var i opposition!

Men va leder det till, de ju bara ett spel för gallerierna, har någon politiker fått avgå ännu!?

Vi tillhör inte den svenska ankdammen....

346465-20KANNST DU UNS ETVAS ZU FRESSEN  GEBEN, BITTE?

De inte lätt i storskogen...

346465-19Akta er naiva lamm så inte ULV-en kommer o tar er där ute i SKOG-en!  Vargflocken jagar, statskupp nära!?

RSS 2.0