Jaa, jag har fått Litsa på hjärnan ! :)

Vem är Litsa ! När träffa du henne ! Nää tyvärr är nog för gammal för henne o man bor ju inte i samma land som henne ! Men hon heter Lisa Giagousi, Yiagousi ! Och sjunger vacker Grekisk musik som jag tycker om! Den går rätt in i hjärtat o sinnet som mycket annan Grekisk musik ! Och den Grekiska musiken har ju bl.a. Bysantinska rötter , med en del av det s.k. Bysantinsk svårmodet ! Men de här glidningarna mellan dur o moll ! Är ju så vackra ! Och jag får ett vackert sinne av denna musik , och annan på Balkan t.ex. ! Har ochså pratat om det Romska inflytande även på den och Ryska folkmusiken t.ex. !
   Jag har ju en del rundor att välja på ! Idag togs på mitt livs vandring detta foto på Gårdsjön norr Askersund ! Med ett perspektiv nordväst åt ! Småhaltade utan att ha ont ! Nån millimeter hit o dit, på benets längd ? :)
 Sen vändes på rundan ! Så att affären nåddes, som ligger norr om där man bor, från norr ! O sen mot hemmet !
 
              Jaa här har man placerat ut de 2 blommorna, kallade Browallia ! Vill gärna kalla dom Browallius ! Är det det Latinska kynnet som ger sig till känna ! När jag första gången hörde Latin ! Med min Mormor i Katolska kyrkan i S-holm o antagligen när man döptes där, innan ! :) Vattna mycket o gödning en gång i veckan, blir det !
 
  Och den här Vackra bilden har man retveetat från Marie Nassar via andra ! Förtjusande ! Vet inte vilka länder det gäller när det gäller de flesta av dessa retveetade bilder ! Men vadå ! Huvudsaken jag visar dom ! Kallar ju mig ochså Världsmedborgare !
        
             Jaa, i morgon börjar ishockey-vm i Prag ! Och som av en händelse så spelar Sverige första mtchen mot Tjeckien ! Då tänker man ochså på förra årets bussresa till Prag som blev inställd p.g.a. tillräckligt intresse ! Många nog hade inte anmält sig ! Så är det ju ! Hade man varit stadd med kassa ! Chansat o åkt dit ? Men både min son Peter och en annan ser bl.a fram emot att se även detta VM på tv ! Och många andra ! Sverige har en väldigt intressant trupp ! Med en del unga spelare !

Uppdraget utfört !

 
 Vårmarknad i stan ! Ingen särskild skillnad mot för föregående år, eller föregående, eller föregående....Men man träffar ju alltid nån man känner ! När jag gick ut idag så möttes jag av hagel o kyla ! Några plussgrader ! Men solen kom fram emellanåt, o värmde ! Det behöver man ju varken vara journalist eller metereolog för att begripa ! :)               
       Jaa, du milde ! Har ju refererat positiva saker ang. klimatet här på bloggen ! Som finns facit på ! Tror jag hellre på än domedagspredikningar utan facit !
 
      Jaa, hela det här klimatspelet ! Ni tror väl inte att t.ex. en vindkrafts direktör som lagt ner miljarder i på det ena åt andra skulle prata något om positiva uppgifter om klimatet !
 
 
  Uppdraget ja ! Sen efter marknadsgenomgången fortsattes det norrut till trädgård, blomförsäljare bl.a. I Ett par km.,nått ! 
Har ju haft hibiskusar i många år , till för 2 år sen nått ! Men nu skall jag placera 2 sådana här blommor i sydfönstret i tv-rummet ! Har bara sydfönster ! Och Browallian skall ochså ha mycket vatten o sol !
 
 Jaa, vilka foton vilka Vackra bilder ! Jag har förmånen att hämta efter att fått delningar ! Den här gången är det från Alena Wishnewskaya ! En annan Världsmedborgare ! Nån Nationalist kommer jag aldrig att bli ! Det är inte Sverige som styr Världen ! Det är Världen som styr Sverige ! Och nån förening som den som bildades i Uppsala på 1850-talet där vnkingar o stormaktstiden glorfierades kommer jag aldrig att bli medlem i ! Dessutom var det denna förening som satte hornen på vikingahjälmarna !
              Jaa, hur var det nu ! Hur många svenskar går det t.ex på 130 kineser ? Har ni hört talas om musen som röt !?
 
             
 
 

Trodde inte mina ögon !

 
 Det har ju sina fördelar att samla foton i mappar ! Har gjort sen jag kom till Askersund ! År 2008 var jag och mina goda vänner i Örebro, Ann-Marie o Rolf på utflykt till Tiveden ! O då tog jag detta foto av den , för bl.a. sina röda näckrosor, välkända vackra sjön Fagertärn ! Jaa, mina barn , som snart är lika gamla som jag är :) har bl.a. ochså sett denna sjö när dom var små , tillsammans med mig och sin mor, så klart !
 
        Idag blev man förundrad ! En världskändis fick syn på mig på nätet, o följde mig ! Hon har 12 000 följare cirka o 11 000 följer hon själv ! Jag lägger ut Vackra bilder över allt ! Kan det var det hon fått syn på ? Namnet ! Nej, nån hemlis får jag väl ha !
               Konstaterar att det i morse var +4 C ! Och molnigt ! Vilket gör att den kyliga luften mer gör sig gällande ! Motion blir det ! Har ärende på stan och skall gå en bit norrut utanför stan sedan, o köpa blommor ! 

Från min sida inga Vackra bilder ! Men många andra finns Världen runt !

   Vi  kan väl ta den här från Cryptinate , t.ex. Och var dom här fotona är ifrån förutom mina eller Carpahtian Gardens vet jag ej ! 
      Boulespelet ! 1-1 mellan herrar o damer ! Vädret ! Varmt i solen kyligt när det blev skugga ! Glömde o ta mobilen med mig ! Så inga egna foton ! 
  Det här fotot kan härledas , är delat från Photography ! Har ju en del följare på twitter som jag ochså följer ! Många med natur-o djurfoton ! Så dom har väl fått syn på mina egna då ?
 
  Jaa, nu är ju cykeln utplockad ! Och jag använder den i stan och för mindre sträckor ! Men till Tjälvesta ängar eller Katolska kyrkogården i Åmmeberg blir det ingen längre färd ännu ! Träden, naturen får klä sig i mer grönska !
 
 
 Har ju ett stort förråd av foton ! Så nu visar jag detta från en cykelrunda för 2 år sen ! Håll till godo !
 

Jaa, det blir det !

Boule på förmiddan ! Småärenden på Em ! O solen lyser ! + 2 C i morse ! Letar efter Goda nyheter här på nätet !
  Och anser forfarande att de  goda människorna är i övervikt i Världen men att minoriteter extremister av olika slag  ger dåligt rykte till Mänskligheten !
 
         Positiv nyhet är väl  att elpriserna i Sverige väntas bli rekordlåga i år  ! Väntas bli de lägsta sen 2004 ! Mycket vatten i vattenmagasinen och högt utnyttjande av kärnkraften ! Och som sagt i Frankrike står kärnkraften för 60 % av elenergin, har jag läst !
 
                Sen undrar man ibland över en del massmedia brakande löpsedlar om hur det skulle gått för Sverige om Hitler gjort så eller så ! Att spekulera i efterskott och i förskott verkar dagens massmedia sälja bra på !

Idag har det cyklats , för första gången i år !

 
 Jaa,den ystre gubben har cyklat norrut på asfalt, grus o skog ! Efter besöket på torget ! Hem och iväg ! Fick en ide att uppsöka en liten vacker sjö ! O  på vägen dit togs detta foto ! 
 
 
 Sen fotades detta under vägen på skogsstigar o lite grus ! Kuperad terräng ! 
 
  
Och här vid denna lilla sjö har man varit förr ! Både gåendes o cyklandes ! Och visste att det skulle bli en vacker bild av sjön vars namn icke kännes till ! 
            Trots höften så klarades cykelfärden väldigt bra ! Inga krämpor vid hemkomsten ! Och nästa mål en längre cykelfärd till Tjälvesta naturreservat ! Med medhavande av kaffe o smörgåsar , o vatten så klart ! Men i morgon blir det boule ! Behöver inte känna nån stress ! Har ju väldigt många vardagar framför mig ! Långa färder på cykel göres icke på helger !
 
Ett foto från 2013 som synes ! Via Carpahtian garden, Romania ! 
 

Lite foton från gårdagen , innan dagens motionen !

 I det fina vädret igår , innan fotbollen på tv , så togs en motionsrunda norrut ! Till denna backe , Väderkvarnsbacken ! Naturreservat med samma namn till höger om, norrut mot Gårdsjön ! Det här ser på fotot inte så brant ut men undertecknad tog det fram och åter till toppen , med glans !
  
       Jaa, här har jag nått toppen ! Och tagit detta foto söderut mot Askersund ! Vättern kan anas ! 
 
 
Och här har det gåtts några meter norrut från toppen ! Och detta foto är taget mot nordväst !
 
         Helgen har varit bra ! Med spänningsmoment ! Ungefär som fångandet av grodor i Farmors damm och när man satt inne i köket hos henne på 40-talet o bl. lyssnade på Pelles planetfärd , Sotlugg o Linlugg eller farbror Sven mm. Både Barnens brevlåda och sportreferat ! Fina minnen att bära med sig i nuet, bland många andra !
Jaa ingen jackpott på V-75 ! Men för en gångs skull miljonutdelning ! Men det var väl stora system som fick in det ! Sexorna gav 14 000 o femmorna 780 kr ! Men nothing för en annan ! Men , spännigen med sport är ochså givande ! 
         Tyvärr måste man konstatera att Örebro sk går kräftgång i allsvenskan ! Stryk borta mot Aik med 3-0 ! Ligger sist i tabellen ! Vad är det som har hänt med laget som tagit sig till den svenska Cup-finalen ?
        Jaa, Arsenal fick oavgjort hemma mot Chelsea ! Hade gärna sett att Arsenal fått in ett mål mot slutet t.ex. Då chanser ochså skapades ! Men Chelsea leder ju med 10 poäng ! Är nöjd om Arsenal blir 3 i topp o kvalificerar sig till nästa års Champ. L  ! O tar hem den engelska cupfinalen !
           Visst blir det motion snart ! Och har besvär med den gamla" lössläppta telefonen " Batterierna slut ? Detta skall fixas först ! 

Har ju fredag hela veckan ! Men idag är det ju verkligen fredag !

 
         Konstaterar ang. vädret ! Vantar på vantar av ! För övrigt så gratulerar vi Växjö till hockeyguldet !
       Tyvärr så fick jag inte som jag ville ! En final mellan Barcelona o Bayern München ! Dom lottades i semifinal !
              Och när det gäller V-75 ! Fina tävlingar på Åby imorgon ! Skall det åter bli jackpot på 6 o 5 rätt , eller 5 ! Men för småspelare kan det ju kanske vara den enda chansen o få en sjua ?
 
 
     Jaa, tuppen i hönsgården har vi väl hört talas om ! Och det är ju länge sen annan fick ha den rollen ! :) Från hembygdsgården i Askersund , i dag ! Så klart !
 
 
 
Många tycker att jag själv tar vackra bilder ibland ! Vacker bild kan ju även vara på ett barnbarn t.ex. ! Vackra bilder i fantasin o verkligheten berör hjärtat o sinnet hos mig ! Jaa, elände, det har alltid funnits ! Kanske ännu mer än nu ? Från Carpahtian Garden !
 
 
Vackra bilder var det ! Oj,oj,oj, :) Nytaget foto för idag ! Men sinnet är vackert o ser fram emot en spännande  helg ! Med V-75 , annan sport och imundigande av Dagobertsmörgåsar, t.ex.! Dock inte på höjden utan rullat mjukt bröd med godsaker i ! Bröd från mellanöstern bl.a ! Som Libanesiskt t.ex. ! O en glass efteråt t.ex. !
 
 
        O grabben i Luleå 1950 har jag fortfarande i mig ! 12 år gammal ! 
           Bodde ju innan dess flera år i Örebro ! Var nog en livlig o entusiastisk grabb ! Träffade för några år sen en granne som lekt med mina systrar som liten,då på 40-talet Och vad hon berörde allra först, berättade skrattande, var att jag tagit med mig grodor från farmors damm på landet , släppt ut dom på toaletten o när min kära mor öppnat dörren till den så hade dom hoppat ut i hallen eller nått av rummen ! Och det här hade tydligen spritt sig i närområdet ! Jaa, Cecilia Lantblom hette mina systrars lekkamrat, då ! Och hennes far ägde då hyreshuset som vi bodde i ! 
 
                   Med detta önskar jag en trevlig helg ! Och hoppas att min kära mor tittar ner på mig o ler en smula !

Jaa, vad skall man börja med ?

 
 Här är ett foto från nära hemmet ! På väg väster ut på en runda som går motsols ! Via norra kyrkogården , torget, hamnen , strandpromenaden !
 
Och från strandpromenaden hamna man på hembygdsgården ! O satt o njöt ett tag i sol men lite kylig vind ! Sen vidare genom 2 skogsområden och förbi idrottsplatsen till Bergslagsvägen , gamla genomfartsleden i Askersund, .o hem längs den ! En bra runda i skaplig takt ! Nära hemmet träffa jag en av mina vardagshjältar ! Älldre man som satt i rullstol med avkapat underben ! Och tog sig fram via armarna ! Och han sade med ett leende ! Det här är bra träning för armarna ! Det här med att kämpa efter sina omständigheter !
 
         Vad tänker man när man ser dessa löpsedlar ! Jag tänker så  här ! Journalistiken går ständigt framåt ! När det gäller att hitta braskande säljande nyheter ! Nää, vet ni vad ! Bäst o sämsta vårdcentral ! O snart kommer det väl en löpsedel om att våren störtar in o en som handlar om vilka som tjänar bäst o är rikast i Askersund ! En annan behöver inte skylta där i varje fall ! Bu för kvällspressen !
 
 
 Joodå har man förmånen att ladda ner vackra bilder från Carpahtian Garden så klart man gör det ! Våren går väl framåt här ochså !?
 
 Sen tar vi det här fotot från The Cult Cat ! Det kan väl ingen motstå !
 
Vill inte att Bayern  München o Barcelona möts i semin i Champions League  ! Vill att dom skall mötas i final i stället ! Efter att bl.a nått av lagen har slagit ut Real Madrid !
 
             Tiden går så fort ! Nu får jag börja  på o  tiita på loppen i lördagens V-75 på Åby ! Med Olympiatravet ! Där norsk häst är favorit !
          Have nice day ! Haben sie eines gutes tag !
 
 
 
  
 

O tur hade jag ochså !

 
Jaa, för nån timme sen kom jag hem från pensionärsföreningens månadsmöte ! Med underhållning o allsång med 3 Gökar ! Äldre gentlemän som var duktiga o även drog roliga historier ! Efter det blev det kaffedrickning i goda vänners lag ! O när vi hade vårt lotteri vann en annan en trisslott ! Vem vet ? Nu är ju inte pengar allt, att få ha fått ha bra hälsa är mycket mera värt ! Och jaa, har ett väldigt intressant liv med Vackra bilder o Vackra bilder för ögonen o öronen ! Och den här livslinjen Från rötter till barnbarn ! Ingen dålig vandring man haft längs livets stig hittills ! Joo, jag åldras som alla andra ! Vadådå !
 
                        Joo då ! Även från The Cult Cat kan man få Vackra bilder naturbilder !
 
 Och den här är ochså från The Cult Cat ! Vem säger nej till sådana Vackra bilder !
         Nu skall jag gå o äta ! O senare se  den spännande matchen mellan Atletico-o Real-Madrid ! Om vem som tar hem en semifinalplats i Schampions League ! Finns mycket spännande här i livet .som man hat utbyte av ! Jaa, stuntals känner jag igen spänningen o nyfikenheten från min barndom ! När grodor fångades i farmors damm och när det åktes förbi ett läger, med Romer t.ex. Eller när jag gick med mormor i kyrkan i Stockholm o hon senare på dagen släppte mig iväg, alldeles själv till Skansen ! I 10-års-åldern ! Från Skeppargatan ! Nuet med olika minnen bl.a. , förgyller tillvaron ! Visst  har det hänt tråkiga saker ! Men det skall inte förta det övervägande positiva ! Det kan ni skriva upp !
 

Jaa, fotbollen ja !

Jaa, sporterna ishockey o fotboll går ju varann  till mötes i vårdagjämningen, i Sverige t.ex. , så att säga ! Ishockey-vm , herrar är väl bäst att skriva, börjar ju 1 maj !  
         Och när det gäller ishockey så vann ju Växjö borta mot Skellefteå i finalomgången i SHL ! Och vinner Växjö hemma på torsdag så är dom svenska mästare !
 
      I går vann ju 2 av mina favoritlag ! Barcelona slog ut Psg med 2-0 o Bayern München slog Porto med häpnadsväckande 6-1 ! Jaa, trots 5 viktiga spelare på skadelistan ! Vilken bredd dom har på sitt lag ! Och matchen mot Porto borta var väl " olycksfall i arbetet " ?
 
 Och idag spelar Real -o  Atletico Madrid avgörande match om semifinal plats ! Håller på Atletico ! Den andra matchen är mindre intressant ! Men båda matchera är svårtippade även den mellan Monaco o Juventus !
 
         Det här med resor ! Är otursförföljd ! Även i år blev en inbokad resa inte av ! 3-dagars turen till Tyskland med buss ! Men till våren kommer boende att bli flera dar på vandrahem i Örebro i stället ! Inte dumt det heller !
 
       Visst har varit en del i Tyskland ! Berlin, Köln o Frankentahl t.ex. O resa genom landet till Österrike ! O besök i både Mosel-o Rehndalen med kompisar ! Jaa, och det här med att ha kunna unna sig lite x-tra  ! Skulle man få det så hade en vecka i  München varit en höjdare bla. av olika skäl ! Ligger inte så väldigt långt från Frankentahl heller där jag har kära vänner ! Som besökts för 12-13 år sen, med barnbarn  ! Och som min mor och senare jag haft kontakt med brevledes bl.a sen 1947 ! Cai träffade jag ju ett år i Örebro 1946 ! Då han bodde hos oss !
            Ich hoffe meine ahnen in Deutschland habe es gut ! Die in Köln mitt die name Bönner ! Und in andere platzen  Und vieleicht auch in Halle an der Saale und Magdeburg oder andere platzen ! Mitt die namen Schmidt und Geuken ! Schade dass ich niemant troffen gehabt ! Geukens in Schweden habe ich getrofft ! Natürlich !
       Dass ist gut für mich in Deutch zu schreiben ! Meine mutter und grosmutter hat viel Deutch nach hause gesprochen ! Und ich habe auch Deutch ins schule gelernt !

Jaa, nytaget foto !

 
  Jaa, det här fotot är taget från min balkong, för en halvtimme sen, ungefär ! Vädret ! Den verkliga värmen i Europa finns väl i Spanien ! I övriga Europa , tjaa ? Läste att över norra Europa förs kallare luft in västerifrån ! I öster kall luft med snöinslag över Bulgarien o Rumänien ! Ingen  " växthuseffekt " där inte ! Och påpekar fortfarande att enl. uppgift verkar  koldioxidutsläppen inte öka ! Enl. mätningar !
           Solen lyser ju ! Och då blir det ju varmare även i skuggan ! Lade dock märke till att här i Askersund och i Bukarest var morgontempen den samma,  + 4 C !
             Jaa, naturligtvis är det presige med allt ! När det gäller klimatet ! Har man i förväg bestämt via datoriserade matematiska mallar att klimatet skall bli varmare om 50-100 år så går ju inte det att rubba ! Och dom vetenskapsmän och andra som hänvisar till klimatets ständiga kallare eller varmare perioder genom tiderna anses mer eller mindre vara avfällingar ! Och mätningar ang. värmen hänvisas ju till efter 1890 !
          7 miljarder människor finns numera på jorden ! Det är väl  fantastiskt att klimatet kan vara så bra som det är ! Jaa, fråga "dinosaurerna o mammutarna " vad dom tyckte om klimatet på sin tid !? :)
  Jaa, idag ja ! I em månadsmöte med pensionärsföreningen ! I samma lokal som jag mötte andra Världsmedborgare i går !
 
 
Jaa, vackra foton förses jag ju med ständigt ! Via s.k. delning på sociala medier ! Joodå, detta foto är delat från Carpahtian Garden, Romania !
 
                      Och det här är delat från The Cult Cat ! Det säger jag inte nej till !
 

Jaa, en givande dag , hittills !

  Jaa, det gör jag ! Frågar folk om jag får ta en bild på dom ! O visa den ! Jodå, via Röda korset har jag påtagit mig en roll att hjälpa människor i möten o lärande av språk mm. Och jag tror inte någon i ett av mina t.ex.favoritländer Israel har något emot att jag  i Mänsklighetens anda hjälper folk som blivit fördrivna från hus o hem av bl.a. Isis ! 
      Min musiksmak som  bl.a innefattar hela Mellanöstern  har jag ochså nytta av ! Och musiken i bl.a Grekland o Turkiet har ju avtryck av den musiken ! Som kan härledas bl.a. till den Bysantinska tiden !
     Mer man kan ha som gemensamma intressen , fotboll bl.a ! Jaa, här krånglas inte till det ! Ibland kommer jag med roligheter som det skrattas åt ! Men politik o religion är inte något brett samtalsämne ! Har ochså nämt att man varit både i Kristna kyrkor , Moskeer o Synagogor ! Punkt slut !
 
 
 På hemvägen från samvaron gick jag denna väg hem ! Och tänkte på Jerusalem ! Där jag besökt olika byggnader från olika religioner ! Jaa, även den urgamla Synagogan på Masadaklippan !
 
   
  Det är väl klart vi skall ha med ett foto från Carpahtian Garden , Romania ! Som tydligen ochså ibland visas i andra länder via denna blogg !
 
 
 Tänk att man även kan visa foton från The Cult Cat ! Även detta kan ju intressera folk , from the World !
 
        Jaa, ikväll blir det till att titta på Champions League ! Barcelona möter ju Psg ! Zlatan lär väl vara med ! Och Bayern München skall hemma försöka ta upp underläge på1-3 mot Porto ! Klarar dom det ? Ich hoffe dass ! Meine Deutsche freunde !
        Fotboll ja ! Örebro Sk verkar totalt tappat formen dom hade när dom gick till final i Svenska Cupen ! Förlora mot Sundsvall med 3-1 igår ! Har bara en poäng i allsvenskan hittills !

Jaa, då även en runda idag ! Varför rubba på ett framgångsrikt koncept !

 
När boulebanan ligger detta lilla hus , som många stannar till vid ! 1776 drabbades Askersund av en våldsam brand ! 8-9 hus undkom ! Men det här lilla huset är det enda som återstår från denna tragedi för folket o stan ! Vilken fruktansvärd upplevelse o råka ut för nått sånt ! Utan brandbilar o med en massa träbostäder ! 
      Med dagens eländes letande o beskrivningar så har väl  folk svårt att förstå hur våra förfäder led o drabbades av allt möjligt ! Men det har inte jag iallafall !
 
Det här ju ett vanligt avfotograferat motiv från mina motionsrundor ! Men det kommer att visas fler ggr. Kan inte visas för mycket !
             En hel del prat med olika kändisar o okända ! O dom hade kul åt min löpsedel ang. vädret ! 
 Solen lyser, värmen stiger o vantarna åker av !
 
 
           Jaa då ! Fortsätter ladda ner foton från Carpahtian Garden , Romania ! Dom tittas ju på  bl.a liksom mina  enda ner i Indien o Kina t.ex. ! Enligt min statistik på bloggen ! Går hem även på andra media ! Sen vet man ju inte hur mycket mitt skrivande översätts i olika länder ! Tyskar tittar ochså ibland ! Kanske skriva lite på Engelska o Tyska ! Tyvärr glömt Franskan !
 
 
Det här fick jag samtidigt som det som ovan ! Så vackert ! Jaa, från Karpaterna !
 
               Inte någon sport i dag på Tv ! Örebro spelar ju mot Sundsvall hemma ! Men det har man inte resurser att se,  ! För dyrt för mig att ochså ha den kanalen via bredbandet ! Tur att dom inte har lagt rabarber på Engelska fotbollen o Champions League ochså ! 

Det här med att vara född med halm i skorna !

       Är såå nöjd med mitt liv ! Det kan man väl ochså få påpeka även om det finns dom som har det " bättre eller sämre än mig "  ! Tänker inte bara då med dollar i huvet ! Vann dock 2 Sverigelotter på bingolotto ! Skrapas på lördag ! Då  har man "spel och dobbeldag" , alltid , nästan !
          I lördagskväll var jag och Torsten o Vivi-Ann på folkets hus och såg Askersunds manskör uppträda med Steevi Wonder låtar ! Välkända sådana ! Mycket bra, känner några där som sjunger med i SPF-kören som en annan ochså gör ! Jaa, dom behöver folk, hellst yngre ! Men jag verkar ochså vara välkommen ! Får fundera på det ! 
 Och igår , söndag motionerade man norr om stan ! Detta foto togs av den vackra lilla Gårdsjön ! 
         Vädret ja, vantarna åkte av ! Luften värmdes upp av solen i den nordliga vinden ! Nu sägs ju att soliga dagar komma skall ! Men över Balkan, Grekland sägs kall luft strömma ner !
        Min löpsedel ang. vädret i nuet lyder så här . Solen lyser , temperaturen stiger, vantar av ! 
 
         På nätet är bra att ha lite " försänkningar " följare ! Detta foto har jag fått från The cult cat, Marie Nassar ! En förmån att få ladda foton vidare vare sig det gäller egna , från Carpahtian Garden, Romania och The cult cat ! M.fl. Många djurfoton kommer från denna följare !
 
              Joo då varför skulle man  inte ut o motionera ! Vältränad som man är efter sina omständigheter ! Så om nån timme blir det av ! Utan stånk o stön ! Carpe o Crea Diem, med framtidstro ! Simrishamn ! Snart kommer jag dit ochså ! Så fort som tiden går !

Tiden går ju väldigt fort !

Snart helg igen ! Jaa, tiden rusar iväg ! På gott o ont som allt annat förståss ! Men är nöjd med mitt liv och livsviljan är obruten ! Detta är väl viktigt för nuet o det som komma skall utan att ta ut elände i förskott o belasta hjärtat o hjärnan med ! 
            Kan inte lastas för om " en del har det sämre eller bättre än jag har " Nått recept på " fullständig rättvisa under olika omständigheter i skilda Världar finns inte " !
           Försöken och lovandet att få in 7 miljarder människor på Jorden i samma fålla är väl ungefär som  "att lova evigt liv "?  T.ex. Socialismens ständiga löften kan man tänka på , genom tiderna !
 
        Det gläder mig att Mänsklighet från andra länder varit inne o besökt denna blogg i veckan ! Från Usa, Finland, Tyskland, Rumänien, Norge o Indien ! En Mänsklighet är på gott o ont i alla länder ! Just för att vi är människor som inte är likriktade ! Piedestaler kan man ochså tänka på !
 
      Tycker om ordet begivenheter ! Som vanligt är V-75 o annan sport en begivenhet i helgen ! Dessutom skall jag gå på lokal och senare gå och lyssna på Askersunds manskör ! Där några ochså är med i SPF -kören som en annan sjunger i !
 
         Och från denna " amatörbloggare o icke kändis " önskas trevlig Helg ! Oavsett antalet läsare o sidvändare ! 
                                                             
 
 
              
 
 
 
 
 

Jaa, så var det ! Inget konstigt eller ovanligt !

     Jaa, där det var soligt och lugnt ! Kunde man ha tagit shorts på sig ! Men där der var skugga o blåsigt kunde man tagit vantar på sig ! April är det ju ! Något som förvånar mig är att det är så lite änder vid strandpromenaden ! Tycker dom inte om byggandet av den nya skolan ?
 
 
 Visst foto från strandpromenaden längre bort ! När isen ligger går man ut här ! Och under de här 10 åren jag varit här har isarna funnits funnits allt från några veckor till flera månader ! 
 
Det här har jag inget emot att fota ! Asklunden på Norra kyrkogården ! Har man devisen Fötterna på Jorden o armarna mot Himlen så ! Om jag står här o deppar o orar mig ! Nää ! Att hamna på en kyrkogård tillhör väl ochså livet ! Men jag programerar ständigt in att jag skall bli lika gammal som farmors far Anders som blev 93 1923 ! Hjärnan tar gärna emot sådana budskap !
     
  Joodå ! Dagens Vackra bild från Carpahtian Garden , Romania ! När jag ser mig om i Världen bl.a. på nätet så är det musiken , Vackra bilder o kulturen o historien som gäller ! I Rumänien finns väl ochså folk på ont o gott ! Skulle aldrig falla mig in att som svensk slå mig för bröstet när jag ser till vår historia  ! Och om man tänker på Romer ! Hur har dom blivit behandlade i Sverige ! Har ni hört talas om Rasbiologiska Institutet ! Som las ner i slutet av 50-talet !
             Man får ju tänka sig in i hur en del länder haft det I Europa innan muren föll ! Och vi slapp vara med i både första o andra Världskriget ! 
 

Tänk att stiga upp o se detta väder !

          Visserligen var det bara  +3 i morse ! Men t.o.m. en som inte är utbildad meteorolog begriper att vår kan anas när solen lyser så här års ! O temp stiger även i skuggan !
 
Motion blir det givetvis o handlande på hemvägen ! Jaa, man kan kalla sig själv för en handlingens man ! Lever som man lär med t.ex. dom gener som man bär !
 
Gårdagens fotboll i Champions Leauge ! 3-1 segrar för Barcelona o Porto ! Bayern Mûnchen åkte dit med 1-3 ! Vilka försvarsmissar av ett resevbetonat lag ! Men är inte förvånad om dom vänder på kuttingen i München nästa vecka !
 
         Jaha det var det de ! Då får man se vad man upplever under färden på livets stig idag ! Och nån Vacker bild kommer säkert att redovisas ! Av något slag !

Jaa, det var mer befogat !

Vadå ? Att i dag ha vantar på , i stället för shorts ! Oavsett löpsedlars hojtande !  + 4 C var det när jag gick ut på min motionsrunda kl 10 ! Nu är det 8 men regnet har börjat falla !
           Vi kan ju börja med ett foto från hamnen, Askersunds då ! När solen lyser har det ju varit varmare , va konstigt ! Glasskiosken har varit öppen, vid något tillfälle, iallafall den längst hitåt, därborta !
 
            Jaa, det här fotot skäms inte för sig ! Från strandpromenaden ! Grå himmel o grått vatten, lite kyligt ! Det får man stå ut med ! Benen gick ju ändå ! 
    Och efter ett tag på strandpromenaden träffa man en man som det ofta pratas med ! Ganska länge ! Han har Skotska anor och jobbat i Usa o Canada ! Är fysiker o matematiker ! Så där har man alltid lärt sig nått ! Min motsats är han ! Jag är ju latinare ! Läst Franska , tyska, Engelska o latin ! När det begav sig på 50-talet ! Men Franskan o Latinet är som bortblåst , tyvärr !
         Jaa, fotbollen igår ! I Champions League ! Atletico-o Real Madrid spela oavgjort ! I första mötet ! Och märkligt är att domaren inte varnade Sergei Ramos för armbågen mot Mandzukic ! Som fick gå av o på planen med omplåstrande av blödande ögonbryn ! I andra halvlek när Atletico spela upp sig !
   Och idag får man se Psg, utan Zlatan , spela mot Barcelona ! Och Bayern München mot Porto, var det väl ! BLir väl att zappa om inte nått lag drar iväg !
 
           Har ju varit i Jerusalem o besökt Förintelsemuseet ! !988 ! Och detta museem ingår i komplexet Yad Vashem ! Varför jag tar upp det ! 15/4 1945 befriades lägret Bergen-Belsen ! Och månaden innan hade bl.a systrarna Frank bragts  om livet ! Men numera kan man ju inte belasta dagens Tyskland för detta ! 
 
 
            Jaa, sinnet behöver ju vackra bilder ! I en Värld där Mänskligheten är på gott o ont sen urminnes tider ! Jaa, och hjälper det det goda o bara skriva om det onda ! 7 miljarder människor på Jorden ! Med olika omständigheter ! Vi får göra oss av med människorna o uppfinna robotor som är lika goda som du och jag är ! Efter våra omständigheter ! Det här med pekfingrar o sätta sig på sin piedestal, efter sina omständigheter o peka finger åt andra med andra omständigheter --------- ?
 

Själv har jag inte tagit några Vackra bilder idag !

Jaa, idag var det -3 C på morgonen ! Här i Askersund ! I morse var det heller inte så varmt på en del platser i Europa ! Berlin t.ex. hade +1 C ! Men nu har temperaturen stigit i Berlin, Paris o Aten t.ex. ! Sol värmer !
   Blev utomhusboule idag för första gången i år för min del ! Och ett tappert gäng stod ut med iskalla vindar ! Men tävlandet varade blott omgång ! Och kaffe imundigades vid uppehåll i denna omgång ! Och sen vandrade vi hem ganska frusna ! Jaa, vårkänslor får man inte av braskande rubriker i förskott ! Utan hur vädret är just idag . Och idag " svepte inga vårvindar in " ! " Allting går att sälja med mördande/ braskande reklam . Kom o köp, kom o köp , kom o köp konserverad gröt " !
 
        Gick ju inget särskillt bra i helgen för Örebros dam o herrlag i fobollsallsvenskan ! Ösk åkte dit mot Falkenberg med 2-0 ! O Kif Örebro mot Rosengård från Malmö !
 
        Jaa, folk får väl kalla mig för " sportfåne " bäst dom vill " I så fall  är man bl.a. " musikfåne " ochså ! I kväll så kan man se på 2 matchen mellan Växjö o Skellefteå i finalserien i ishockey ! Växjö leder med 1-0 ! Sen har vi senare Champions League-matchen mellan Atletico Madrid mot Real Madrid !
 
   Musik ja, är  ju väldigt förtjust i bl.a Grekisk musik ! Går rätt in med sina rytmer, bl.a. ! Och nu har det hittats en Grekisk sångerska till,  att lägga till bland de  många som jag gillar, Litsa Giagousi, ! 
 
 Jaa, sen har man deklarerat via telefon ! Och kommer att få 670 kr tillbaks ! Är jag glad över ! Som ensamboende pensionär ! Det här med pengar ! Är ju så många jag skulle vilja kunna dela ut till ! Får hoppas på storvinst ! Men att få det till att gå runt ! Livsviktigt för min egna person !
 
 
Som sagt ! Vackra bilder är bra för sinnet oavsett om dom kommer från Carpahtian Garden, Romania eller inte ! Vem skulle inte kunna sitta o mysa på det här torget ! Nånstans i Rumänien ! Oavsett vilket språk som talades ! Jaa, Romania ! En gång för länge sen tillhörde delar av landet Romarriket ! Som t.ex. England t.ex. 
              

Vackra bilder från hemorten ! O nerifrån !

             Ja den här livsviktiga symbolen o stjärnan ! Kommer jag aldrig att sluta fotografera o visa så länge jag förmår ! Ja men den är ju så orättvis så den lyser både över goda o onda ! Jaa, då får vi väl släcka ner den ! Så har majoriteten goda inget heller som lyser på dom !
 
                Våren är kommen ! Pullorna är komna till hembygdsgården i Askersund, som sagt ! Vädret idag ? Hade inte solen lyst från blå himmel så hade det varit en del kyligt i luften !
 
 
 Det här är väl en vacker bild ! Fick jag mig tillsänd i dag ! Har ju 10 barnbarn ! Det här är dom 3 yngsta ! Abbe , Kallle o Franke ! Tiden går så fort ! Snart kommer man att få krama om dom allihop alla 10 ! Om jag får som jag vill ! Och det tror jag hellre än att måla hhm, hmm på väggen ! Med patos o fighteranda kämpar man för det !
 
          Lille Franke , den yngste spexar med farfar, bl.a. Nu dröjer det inte så länge Franke för än du får sitta i farfars knä igen ! Tiden går fort ! Leve livet ! Oavsett det är motsägelsefullt ! 

Jaha minsann ! Good morning !

   Har haft en bra helg ! Vädret ? Vår kan man utropa om det är sol och lite blåst ! Jaa, inga egna foton ! Hållit mig till lägenheten ! Mycket sport på tv t.ex. Men om en timme , motion ! Jaa, skänker ju en summa, liten, till Nordens Ark varje år ! Och här har vi ett foto till, på en snöleopard ! Djur o narur ! Båda delarna ser jag ju på mina motionsrundor ! Mest fåglar ! Skall man se djur ! Skall man nog gå upp i ottan ! Dom finns i Askersunds skogar !
 
 Romania ja ! Carpahtian garden ! Får fina foton därifrån varje dag ! En gång tillhörde delar av Rumänien Romarriket ! Bra att veta ! Och idag gjorde undertecknad en test om vilken nationalitet man kunde tillhöra om man beskrev sig som människa ! Italienare blev det ! Jaa, med tanke på vad för gren av kristendomen Italien hör till så var det ju inte nån överraskning ! Man har ju på 40-talet tillsammans med mormor hört predikan på latin !  Vackra bilder ! Tänker på majoriteten i olika länder som " är lika goda som jag är " !
                Majoriteten MÄNSKLIGHET som " sköter sig i Världen " tycker jag är lika nödvändigt att skriva om ! Men det säljer ju inte lika mycket ! O nu blir det motion om en halvtimme ! Ca !

Jaa, snart kommer storken !

           Jaa kul att kunna föra över foton från Nordens Ark ! Går lika lätt som att föra över foton från Carpahtian Garden , Romania ! Har inte besökt Nordens Ark ! Hoppas det blir nån gång ! Stöder den ju !
 Är så nöjd över att få gå på mitt livs stig ! Så länge det varar ! Utan att ha dåligt samvete för det ena eller andra ! Tycker inte om att vara självplågare ! Som människa har jag väl ochså gott o ont i mig ! Men som det  levs så överväger det goda i livet ! O i sinnet !
  Nu är våren kommen ! Hönsen har anlänt till hembygdsgården ! Välkomna pullorna ! Till dels barnens förnöjelse ! Och snart kommer nog både ankor, kaniner, får o getter ! O mer o mer besökare ! 
 Och med denna vackra bild från Carpahtian Garden , Romania så hälsar jag helgen välkommen med spänning, mys o pys ! Och som sagt ! På helgerna så slipper sociala media mig ! Är inte slav under dom , eller någon annan ! Som sagt ! trevlig helg !

Jaa, snart helg igen !

   Det här är ett foto via Nordens Ark ! På västkusten ! Som jag stöder via en liten summa varje år ! För mig är den inte så liten ! Och detta foto visar en snöleopard ! Har ochså läst om att dom lär öka i Kaukasus ! I ryskt naturreservat bl.a. 
       Lär knappast sen någon snöleopard på min runda idag i bl.a Askersunds skogar  ! Liten chans har jag, nån procents kanske , att se ett lodjur eller varg ! Lodjursspår har setts  när det varit snö ! 
       Och kommer solen fram blir det naturligtvis varmare ! Och det är solar över hela Europa och i morse var det inte så stor skillnad på dom ! T.ex. hade London 10 C och Istanbul 11 C ! Obs i morse ! 
          Men här i Askersund blåser det till emellanåt ! Så några shorts blir det inte ! :)
 
               
 

Jaa, allt upprepar sig !

På en av kvällsblaskornas löpsedlar, konkurrentens ? stod i dag följande ! -  Då sveper vårvindarna in över Sverige - 
            Jaa, för ungefär 3 veckor sen lästes - Nu kommer våren o sommaren - Men sen om nån vecka dök denna löpsedel upp - nu kommer vintern-  Man kan väl säga att Grönköpings veckoblad fått konkurrens !
                Har väldigt utbyte av att vara på twitter ! O skriva mina " underfundigheter " o lägga ut Vackra bilder ! Men man måste ochså vara påläst om t.ex. Mellersta Östern !
      Och har skrivit följande ang. mig själv ! Är kristen, med i Röda korset, Israelvän, mot rasism , mot politisk och religiös extremism, arbetar med flyktingar !  
        Och Putin är ju på allas läppar ! O krigsindustrin jublar o Rysshatare ! O Vikingahjälmar tas fram ! ! Vad jag tycker om Putin ! Känner honom inte ! Det tycks alla journalister göra !? Men nu är det så att man är med i Röda Korset ! Därför bryr jag mig mest om FOLKET i olika länder ! Som lider o alltid fått lida ! Men visst, jag var ingen vapenvägrare ! Men på äldre dar är jag mån om FOLKET i Världen ! Som får o fått lida av ledares , oavsett religiösa eller Politiska , ondska ! 
  Det här fotot togs ju idag , längst ut på en ganska lång brygga ! Vår i luften ? I morse såg jag att Askersund hade + 7 C ! Och Aten + 8 C ! Kan man fundera på ! Men inte första gången det hänt ! Och har ju pratat med en som är mer ubildad än mig när det gäller klimatet bl.a. ! O han höll med mig ! O påtalade bl.a lågtrycks o högtrycks bertydelse för kallare eller varmare här o där ! Som sagt ! 
            Varför det var varmare på t.ex. vikingatiden är nu !? Det kan ju inte bero på antalet människor , kolkraftverk, bilar, flyg t.ex. !
           Titta Kalles klätterträd ! Har pilen döpts till av mig ! Varför ? Tänker på mina barnbarn när jag går förbi där , o naturligtvis Kalle då ! Det näst yngsta ! Ännu :)
 
 Idag "går " vi till Alperna i Schweiz ! Som ju Karpaterna är en förlängning av ! Och följande länder går Alperna ochså igenom ! Italien , Lichtenstein, Farankrike, Österrike, Tyskland o Slowenien ! För den som brukat titta på utförsåkning ! O åka på skidresor , är ju många platser kända , i dessa länder ! Och dagens foto är från Jungfraumassivet i Schweiz då ! Och har ju innan visat foto från 1925 ! Från min mors o mormors besök hos släkt i Schweiz ! Då från Grünenwald massivet , var der väl 
        Bergskedjor ! Tänker hitta foton från andra bergskedjor förutom från Kaukasus, Karpaterna o Alperna ! O tiita mig omkring i Världen via datan o fantasin , spännande ! Tyvärr .... men man kan inte få allt serverat här i livet !
 
                      
 

Vem vill inte hälsa vårens ankomst !

  Det här fotot har man tagit för nån dag sen ! Vem vill inte ha full vår o sen full sommar ! Men vintern har slagit olika i år ! Skandinavien har knappt fått kalluftsutbrott ! Sällsynt i år med nord-o nordostvindar !  Men kalluftsutbrott har i år drabbat bl.a östra Usa o sydost Europa ! Och det har till och med snöat i Syrien o öknen ! Det här ständiga skrivandet om extremvärme ! Att skriva om extremkyla verkar inte vara lika populärt ! Säljer inte lika bra när växthuseffekt är utropad i förskott !
          Har skrivit om det innan ! Skälet till att vi inte fick nån omfattande vinter i södra eller mellan-Sverige särskilt är inte växthuseffekten utan lågtryckens styrning från farvattnen runt Island mot norra ishavet över fjälltrakterna ! Har ju berättat innan om vad en meteorolog pratat om för mig ! Det här om journalisters ständiga ringande om hur kommer vädret bli i sommar eller några månader framöver ! Han var mycket irriterad över det ständiga ringandet om detta ! Svarade , kan inte ens säga hur det blir om en vecka med bestämdhet !
                Och vad läste man inte igår på löpsedel , med braskande rubriker ! Så här blir vädret i vår o sommar de närmaste 3 månaderna ! Oj,oj,oj, ! 
 
 Och efter som jag öppnat blomrabbaten så slutar jag mitt inlägg med detta foto från Carpahtian Garden !
            Nu blir det motion ! Och vem  "fightas inte för livet " trots att vi inte ens har garantibevis för morgondagen ! Oavsett ålder ! Och med den insikten gläds jag ändå åt mitt liv ! O tänker inte ta ut elände i förskott ! Hjälper varken " döda eller levande " ! Fötterna på Jorden o Armarna mot himlen !  

Jaa, det har jag gjort i eftermiddag ! Njutit av musik !

 Men visst har jag njutit av att motion i förmiddags ochså ! O vacker natur ! Som passar till vacker musik bl.a. !
          Och detta tar man ochså in i sinne o hjärta ! Har alltså lyssnat på musik från Ryssland, Ukraina , ganska lika traditioner ! Musik från Persien , föredrar att kalla Iran för det ! O kletzmer musik o sång på jiddish då ! O ibland dansas det till den ! Rytmerna har man inte svårt för ! Sen har man ju musiken från Balkan bl.a. den Grekiska o musik med Romska inslag !
               Och politik o fördomar blandas inte in i det hela ! Det är FOLKENS musik ! Sen sjunger jag ju själv svensk musik när det övas med kören ! Och musik från Sydamerika , Inka-musik lyssnas på ibland ! Även klassisk ! Inte har man nått tråkigt liv precis ! Av olika anledningar bl.a genom att ta in rytmer som passar ens sinne o hjärta !
 
         

Varför inte lite Vackra bilder så här på kvällskvisten !

   När jag visar Vackra bilder så blandas inte in nån politik i det hela ! Är mest intresserat av länders kulturer o musik men vet att alla länder inte är rumsrena ! Är Sverige det fresten när det gäller behandling av Romer o andra minoriteter ! Genom tiderna ! Det här fotot är då som vanligt från Carpahtian Garden , Romania som vanligt !
 Men det här fotot är från den Polska delen av Carpatherna ! Taget av Marek Silarsky 2005/ Wikimedia commons. Carpatherna är som sagt en förlängning av Alperna och går genom Serbien,Rumänien, Ukraina,Ungern, Polen, Slowakien o Tjeckien ! Kan vara bra att veta !
 
  Jaa, nu återvänder vi till Rumänien igen ! Vackra bilder via Carpahtian Garden, Romania ! Min " huvudleverantör"  ! 

Mänskliga möten, var det fråga om !

Jaa, den här symbolen och för oss livsviktiga planet har idag lyst över oss ! Och fotot är taget under eftermiddagens motionsrunda ! 
 Innan dess var det mänskliga möten , mellan mej o många andra , från olika länder ! Folk med fördomar , rasistiskt sinne elller mätande av skallar , göre sig icke besvär att syssla med det jag gör ibland !
         Och roligt har vi ochså ! Trots att man förstår lidandet hos många !
Och sen på motionsrundan stötte jag ihop med folk som kände igen ! Som gick tillsammans ! En kristen från Syrien, Syrian och fyra från Iran ! Och  har väldig nytta av att vara inläst på Mellersta Östern ! Och när folk märker man är påläst så är det inte nån nackdel precis !
 Sen åts årets första glass ute ! Och som vanigt blev det slagsmål om smulorna ! O den mest ilskna var skrattmåsen ! Skränmåsen ! :) 
 Men till slut lugna det ner sig o änderna lade sig till ro ! Och njöt av solen liksom undertecknad !
 
            Idag kändes det som vår ! Och kl 9 i morse hade dessa platser ochså sol,o  högtryck  ! Och Askersund hade 6 C ,Budapest 5 , Rom 4, Paris 4 och Berlin -2 C !  Jaa kall natt har det varit då , i Berlin bl.a. !

Jaha ! Då var denna uppvärmning inför veckan som kommer klar !

  Jaa, det blev en lång runda ! Med en del sol och kvarvarande kylslagen luft i skuggan sen kylslagen natt ! Nu är ju våren utropad igen via braskande rubriker ! Jaa, blir det bara sol på dagarna ett tag så blir det givetvis varmare även i skuggan ! Och kylslaget har det varit även söder om oss ! Under 10 C i Budapest t.ex. ! Vår utropades även av massmedia för 3 veckor sen ! O inte ens dom vet hur allt blir i förskott !
 Jaa, har ju påpekat innan att många spår från istidens  härjningar ochså finns i Askersunds stad ! Och dess skogar ! Mycket kuperad terräng ! Med sluttande mot Vättern ! Och i skogarna många sådan här sten-och klippblock !
 
Härliga minnen har man från den här tiden ! När våren kom ! Vare sig det gällde lång-eller korttripper ! Jaa, in på nån småväg o upptäcka vackra vyer t.ex. ! Tror att det längsta jag var med denna 1100-kubikare var till Möns klint i Danmark ! Kanske det är ännu längre till Hjo eller Örebro ! Som man åkte till från Simrishamn ochså ! Det är det ! Sen har jag inte haft något motorfordon ! 15 år sen den såldes ungefär ! Och den här modellen görs inte mer ! Men är populär bland nostalgiker !
 
 
Prenumerer ju på Länsposten ! Som kommer en gång i veckan ! Och där  är nästan alltid roliga teckningar av Birgitta Örn ! Om man nu har förstått vilket parti jag tillhör så förstås vilket parti som ligger bakom tidningen !
 
             Ikväll ? Tänker man bl.a. se på Vetenskapens värld ! Med rubriken Vilddjurens återkomst ! Det var positivt tycker jag ! Faunan skulle inte klara sig utan vildjuren ! Och det vildaste och farligaste djuret är väl människan ! 
 
 

Det har varit en givande helg !

Joo, det är annandagen idag ! Men ändå måndag ! Och om jag får bestämma så blir det mycket motion i veckan ! Hittils har det ju varit ett givande koncept för mig !
 
I fredags tittades på Påven i Rom ! Och lyssnades på den utmärkta kommentatorn ! Jaa, där hade jag gärna  varit med i sångkören eller som åskådare ! Är väl ingen sämre människa för det ! ?
 
Vädret ja ! Sol idag, dimma i morse , minusgrad ! Jaa, sommaren ! Längtas ju efter ! Men tålamod ! Har ju själv varit i Stockholm , 20 år i sträck i slutet av maj ! Och har då upplevt både sommar o svalt , regn o sol ! Ibland verkar det som folk vill ha sommar året om !? Har man det nånstans ? På södra halvklotet , så sjunker ju nu temperaturen i t.ex. södra Chile , Australien o Antarktis ! Södra Chile ! Där brukar jag titta på Punta Arenas temperaturer ! I Sibirien kan dom få sommar i 2 månader ! Innan temperaturen sjunker igen !
         När det gäller det som en del tycker ,usla vädret i Sverige ! Så får vi väl då förbanna dom som inte stanna upp i Italien, Grekland t.ex. på sin vandring upp till Skandinavien ! Jaa, i somras gnälldes det på en del håll över att det var för varmt vissa dagar ! Som sagt är glad över att jag ser att det är väder ute , för varje dag som går !
 
Varit mycket sport i helgen ! Arsenal slog Liverpool med 4-1 ! Norrköping- Örebro 1-1 i seriepremiären ! O Växjö- Skelleftteå möts väl i finalmatcherna i SHL  . 
 
 Och jackpot igen på V-75 inför lördagens omgång  på Jägersro !
 
           Vilket mediabrus i dagens samhälle ! Med trender som komma o gå ! Och där Världen beskrivs som uslare än någonsin ! Jaa, enligt min mening är massmedia uslare än någonsin ! Ibland verkar det som om dom på journalisthögskolan mest lär sig att skriva braskande svarta rubriker ! Säljer tydligen mest hos folk ! Och egen kunskap behövs i detta mediabrus ! bl.a  ang. mänsklighetens historia ! 
              Jaa, synnerligen märkligt att det kan vara över 7 miljarder i Världen ! Och att medelåldern stiger ! Och att en del länder fått det bättre med allt möjligt ! 
      Men att utlova fullständig rättvisa o jämlikhet ! I en Värld på gott ont ! Det är till att lura folk ! Det är ungefär som alla skulle få leva lika länge, ha lika mycket betalt , bli lika lite sjuka mm ! 

Det har väl ingen nått emot !

Varken " högre eller lägre " makter ! För om några timmar börjar matchen i Premier League mellan Arsenal o Liverpool ! Jag håller ju på Arsenal men skall dom förlora nån match så får dom det mot Liverpool ! Dessa 2 lag diggar jag sen långa tider ! Men Arsenal har jag sett in live !
 
          Det är ju lite skillnad nu för tiden motför när en annan var ung men ochså sen dess ! Det moderna samhället har bl.a. omdanats via massmedia av olika slag ! Och när det gäller det hänger väl både " högre och lägre " makter med ! Sport o musik  förgyller tillvaron för mig i ett samhälle där massmedia lever på att prioritera minoriteten ondska ! Men ochså på sportsidornas analyser o spekulerande !
 
          I en tidning som jag läser på nätet finns rubriken Goda nyheter ! Nu har jag tittat på den i några veckor ! Och fortfarande börjar den med att Koldioxidutsläppen slutat öka ! Inget nytt har tillkommit ! Antaglingen så är det väl få som tittar på Goda nyheter ! Människan är ganska destruktivt lagd ! ?

Jo då ! Den devisen står jag för !

 
 Fötterna på jorden o armarna  mot himlen ! O då går ochså min livslinje Från Rötter till Barnbarn in !
              Och detta rättesnöre är inte nått som man går o grubblar över ! Det faller sig naturligt för min del ! Vare sig det bos i Korpilombolo eller Katmando ! 
                  
                   

Så är det ju ,oavsett ! Tacksamhet !

Jaa, lugn dag, strålande sol, blå himmel ! Tacksam över att leva ! 
 

Jaa, påskveckan ! Tar vara på den ochså !

  Jobbar ju inte längre ! Kan ta vara på Carpe et Crea Diem varje dag ! Utan att jobba ! Reser gör man på våren o sommaren, mest i Sverige ! Efter kassans storlek ! Men ...Jaa, läste precis på snabbmedelande på mobilen att Tv-avgiften höjs i sommar ! Jaa, men så pigg som jag är, reser mer om kassan förstärks !  längtar efter att besöka fler än de 10 länder man besökt ! Bott längst i Norge ! Praktiserade i Oslo en månad !
     Men jag reser mycket i fantasin, genom att lyssna på olika länders musik och genom att läsa in mig på deras historia ! Och då kommer jag ochså på att vi inte i Sverige har anledning heller att slå oss för bröstet !
 
               Jaa, klagar inte ! Och tycker om att prata med folk från andra länder som uppskattar att jag lärt mig en del om dom !
 
          Jaa, motionsrundan idag ! Gick som mest genom Askersunds skogsområden ! Hörde läten både från korp o spillkråka ! Men inte mycket från småfåglar ! Vädret, kylig vind från nord men solsken !
        Jaa, det verkar faktiskt som ju mer jag motionerar, desto bättre mår höften o ryggen ! O naturligtvis är det bra för hjärta o sinne ! Och ibland uppmuntrar man sig med orden Kom igen Jahan !
 
      Och när jag kom till hembygdsgården ! Så sjöng en man som jag känner som hjälper till  där ! Och vackert ! Men han har sjungit i kör ! Och jag brukar ochså öva mig när jag går i skogarna ! Härligt !
 
   Sen träffa man på hemvägen en man från Askersund men född i Iran ! Och vi hade mycket att prata om , kan ni tro ! Sådana möten är till gagn för båda parter ! 
 
         Och ikväll som sagt bl.a avgörande  matchen mellan Leksand Malmö Redhawks om en SHL-plats ! 
 
               Långfredag imorgon ! Och ibland skänker jag mina rötter vackra tankar ! Men på deras tid var det väl inte sport på tv hela påsken ! V-75 imorgon o v-75 på söndag ! Hallå Carpatherna snart kommer jag till er bl.a. :) Och på påskafton har jag för mig att Arsenal spelar mot Liverpool !
'
             Och i dag har min mellerste son o hans fru åkt till Budapest ! Det gillar jag ! Som sagt vem vet o.s.v. ! 
  
      Jaa, en vacker bild från samma land men olika områden ,  Carpahterna Garden, Romania säger jag  aldrig nej till ! 

Jaa, det var en trevlig äggsexa !

 
         Här är man inte så långt ifrån lokalen där C-anhänngarna i Askersundskretsen träffades ! God mat och en intressant film att titta på om orginalet Walle i koja ! Ett männskoöde ganska gripande och som ochså visar den tidens avigsidor ! Går säkert o hitta fakta på nätet genom att skriva Walle i koja ! Fortfarande håller jag styvt på att jag föddes vid rätt tidpunkt på Jorden ! Även när det gäller klimatet ! Mänsklighetens historia börja inte när jag föddes !
 Innan jag kom fram till lokalen där vi träffades så växlades några ord med dessa vackra djur ! Inga travhästar dock ! Jaa, trav ja ! En v-75:a på fredag o en på söndag ! Och annan sport olika dar hela veckan ut ! Lite annorlund mot för när en annan växte upp ! I kväll kommer ju t.ex. den avgörande matchen mellan Leksand o Malmö redhawks om plats till SHL !
 
Sen blev det ju hemgång vid 21:30 tiden ! På norra kyrkogården nära hemmet togs dett foto av månen ! Ingen dumt foto faktiskt ! Månen har ochså betydelse för vår Värld ! Allting tas så självklart !
 Går ju ofta igenom Norra kyrkogården ! Och känner ingen skräck i mörker ! Detta foto är taget mot Asklunden ! Med tända lyktor ! Jaa, både glädje och sorg finns i livet ! Det får vi förstå även i välfärdslandet Sverige ! Hur än sorgen drabbar oss , gammal som ung ! 
         
   
Vackra bilder ! Är väl bra för sinnet ! Även inre som yttre ! Och foton från Carpahtian Garden Romania är även dom till hjälp för mitt sinne ! Är förtjust över att ha förmån att visa dom ofta !
        Trevlig Påsk önskar man alla ! Men mina dagar i helgdagarna kommer fortsatt bla, att bestå av motion ! De flesta dagarna ! Har ingen anledning att ändra detta för mig framgångsrika koncept ! Som både är till gagn för kropp o själ ! Så här blir säkert mer skrivet innan lördag ! 
          Och det gillar jag skarpt ! En av mina söner o hans fru sms precis att dom skulle åka till Budapest ! Nu ! Det gillar  jag skarpt som Världsmedborgare !

1 april ! Och braskande rubriker o artiklar skall lura folk !

Dagens lundrejerier håller inte enligt min mening samma klass som gårdagens ! Vem kommer inte ihåg när det utropades ang färgtv ! Trä nylonstrumpa över tv:n ! Den klassen kommer massmedia inte upp i idag !
        Vi har en väldigt rolig finansminister ! Enl. TT har hon fällt följande ord ! Inför tillägsbudgeten i vår !
- Vi  kan inte ha rock`n`roll och tjolahoppsan -  Nää, oj vad jag saknar Anders Borg !
 
    Och min morgontidning ! Vill inte nämna namnet, hade idag tipsförslag på V-75 inför den 28/3 på Solvalla ! Mig lurar dom minsann inte ! :)
 
 
 På agendan om man får som man vill ! Motion med ingående av handling på hemvägen, städande , och i kväll promenad mot lokal där äggsexa hålles ! Om jag kommer att egga upp mig, nää, måste ha kraft till hemgången ! :)
 
Vädret är väl ett aprilskämt idag ! Trots braskande rubriker, hit o dit ! Men lyser solen så  är det ju fint väder, vare sig det är vår, sommar, höst eller vinter ! Kan inte massmedia ochså komma fram till detta ?
 
Jag har vid ett flertal läst att kolkraften ökar i Världen ! Liksom konkurrenten vindkraft ! Enligt artikel i Epoch Times för några år sen lästes , som jag sparat, - nära 1 200 nya kolkraftverk planeras över hela Världen - :
 
Jag har alltid haft följande fråga ! Tror ni t.ex. Kina klarar sitt el-behov utan kolkraft ? Om man går och tittar på fler länder kan man ochså ställa den frågan ! Till landet Tyskland t.ex. Och skillnaden mellan Frankrikes o Tysklands sätt att tackla energibehovet , idag, är ochså intressant att titta på ! Man kan ochså titta på en del andra grannländers sätt att tackla energibehovet ! Och vad dom då även kan exportera via nätet !
 
Kunskap leder till att man genomskådar följande ! Vilka miljarder som t.ex. står på spel när det gäller att prata för varan o spela ut energislag mot varandra ! Att bygga så många vindkraftverk som möjligt gör att direktörerna där bara hittar fördelar för vindkraften och nackdelar för andra energislag ! Och det här med att slopa kärnkraft o kolkraft ? Tror nån att välfärden för folken i dom länder som är beroende av den tjänar på det ! 
          Och mycket negativt som utropas om klimatet utan facit ! Vilka tjänar på det ! Och hur kan det nu vara att koldioxidutsläppen inte ökar längre ! För att man lägger ner Kärnkraften ?
Och med följande bild vill jag muntra upp oss alla , som Har fötterna på Jorden o Armarna mot Himlen !  Och som via kunskap genomskådar mycket av populism , lobbyism o braskande rubriker ! Allting är ett spel för miljarder , vare sig det blir minus elle plus i framtiden , när det gäller  t.ex. temperaturen ! 
 
 

RSS 2.0