I väntan på..

346465-75Morgondagen ja! Den kommer jag som sagt att fira med en av mina systrar o hennes man utanför Hjo! Kommer att vara borta några dagar! Örnie, min parakit får vara hemma, honom passar grannfrun som så många gånger förr! Helgen har varit bra, min svåger fick in lite pengar på v-75 ,så det blev 3 frirundor. Själv fick jag in DD, 200 kr(vinst 100) så kanske vi kommer in i en period med lite mer vinster?! Arsenal slog Everton borta med 4-1! Divorna Man United förlora mot West Ham borta med 2-1. Alla tiders! Juniorkronorna slog för första gången Kanada i ishockey, vann med 4-3! Ikväll är det Man C mot Liverpool på Canal + och sista delen av psykologiska kriminaldramat Död o Förintelse, huga!

Jag får säga att det här året har varit ett bra år, absolut! Har nu bott i Askersund i över 2 år och trivs väldigt bra i mitt kära Närke. Nästa år blir det träff med klanen(söner m. repektive ,barn-barn 7 st ),systrar o deras barn vid ett speciellt tillfälle. Vidare kommer jag ta kontakt med Katolska församlingen i Örebro som jag tillhör numera efter flyttningen. Senast jag var där i församlingen var när jag konfirmerades(heliga kommunionen) -49. Prästen hette då De Bee och var belgare, kommer jag ihåg. Vi var 3 st  kommer jag ochså ihåg  o en av kamraterna hette Montgomery.Jag vill fortsätta med den delen av mitt liv o behöver struktur inför ålderdomen ! En blir ju inte yngre precis! Annars tar jag en dag i sänder o fortsätter njuta av tillvaron!

Ja nu stänger jag ner datan för några dar så till ALLA berörda ETT GOTT NYTT ÅR!

De skönt o njuta...

346465-74 Ja, det här är från Stocholmsresan i maj förra året med Solvallas Elitlopp som krydda.Det här fotot är taget på Medborgarplatsen. Vi brukar bo på hotell Columbus o det ligger ju ochså på söder! Jag är en sån där konstig typ som enbart röker vid festliga tillfällen eller om jag umgås med nån kompis som röker! Jag började på att få in de här beteendet för några år sen. Innan dess hade jag rökt varje dag sen 18 års åldern med nått undantag som inte höll!

Idag regnar det i Askersund

Ja, det gör det verkligen! Hade tur då jag gick rundan i f.m. för då hade det inte börjat. Föresten gåsen lyste med sin frånvaro Apropå vädret skall det bli kallt till nyår sa meterologen igår! I övrigt skall jag börja titta på v-75 tipset. Måtte det slå till morgon. Det gäller ju o få en ide som inte alla har men småvinster tas ochså tacksamt emot  Den så kallade Solvalladubbeln gick iallafall in i onsdags! Det är en av mina kompisar Lars o jag då som tippar en dubbel varannan vecka. Sen använder vi vinstpengarna på i slutet av Maj då vi bl.a. går på Elitloppet. För mig är det nog 13 året i streck som jag gör det. Kul med traditioner. O sen pratar ju Lars o jag med varann varje vecka tack vare spelandet! Ikväll blir det  På Spåret. Hoppas jag kommer på spåret när det gäller v-75 ochså!


Avskyvärt, de jag föraktar mest....

346465-73Är de fega självmordsbombare som i sin och de andra fundamentalistiska islamisternas tolkning av Koranen rättfärdigar dessa avskyvärda handlingar såsom självmordsattentat. De vill införa lagar som för oss tillbaks till medeltiden och rättfärdigar avhuggning av händer, stening till döds, offentliga avrättningar samt stort förtryck mot kvinnor som knappt får röra sig i samhället och alltid måste gå beslöjade m.m, m.m. Detta står bl.a. talibanerna(exempel ,deras störtade regim i Afganistan), Al Quida m.fl. för Jag hoppas efter detta vansinnesdåd att alla muslimer förstår att detta inte alls gagnar deras sak eller trovärdighet! De här fundamentalistiska vanvettingarna är en lika stor fara för övriga muslimer som för västerlandet!! Det är ju klart att Usa är bra att ha som syndabock för att genomföra den värld som dessa galningar vill ha! Usa är ju störst i västvärden!

Låt oss hylla denna modiga kvinna, Benazir Bhutto, som återvände till sitt land Pakistan för att i fria val försöka bli vald till ledare igen  o få igång demokratin. Benazir Bhutto var väl  medveten om hoten som riktats mot henne från Al Quida och andra p.g.a. deras  fundamentalistiska islamism! Hennes återvändande gynnade inte deras syften! Även en del militärer med kopplingar till dessa element såg Benazir Bhutto som ett hot!  Idag lyckades inte helt oväntat de fundamentalistiska galningarna ta livet av denna kvinna i ett attentat!

Foto  soliander.wordpress.com

O julen varar ända till påska....

346465-72Heter det ju i visan har jag för mig!  Men vi tar nyår först!  Det firar jag hos min syster Elisabet o hennes man Erland utanför Hjo. Min andra syster o hennes man Jan kommer hem från Madeira precis efter nyår. Dom bor i Hjo så dom kommer jag ochså att träffa! För övrigt kommer min kompis Lars hit till Askersund helgen efter är planerat. Änderna är så tama så det ochså nån sorts kompisar det ochså. Idag på rundan såg jag ochså den skadade gåsen(ena vingen) igen. Jag såg honom på nära håll men på bilden skymtar han ute i vattnet. Har inte sett gåsen på ett par dar, tyckte han såg mager ut?!

All right, igår fick Arsenal "bara" oavgjort mot Portsmouth borta, 0-0, och blev av med serieledningen till divorna från Man.United. Men jag måste erkänna att Man. United har ett grymt starkt lag! Det var inte lätt att skriva dom orden! I kväll blir det att se Manchester City mot Blackburn. Heja Svennis, han har verkligen tagit revanch på sina belackare, främst då de engelska sportjournalisterna! 

På tv 2 eller 1 följer jag en jäkla bra engelsk kriminalare, Död o försvunnen, som handlar bl.a. om 2 poliser i en spaningsstyrka som har satt sig i en mycket svår situation. Ja det är det minsta man kan säga! Ikväll kommer det 3 avsnittet av 6, spännande!

God fortsättning...

346465-71 Ja, här ser ni hur det ser ut i Hembyggdsparken idag, lite skillnad mot fotot nedan! igår var det datafritt men inte julaftonsfritt! Det var en liten annorlunda julafton för Örnie o mig som inte firade jul tillsammans förra året, men det var ok! Fick både telefon o sms, o idag när jag öppna min blogg hade jag en hälsning från mina vänner i  Bro i  Örebro, Rolf o Ann-Marie! Ja det fint med Bro när man är från Örebro! Hoppas vi träffas när det är Hindersmässan! Har glömt  vilken dag o vilket datum den är! Jag har en viktig sak som jag behöver klara av i Örebro ochså men vi kan prata om det  senare, Rolf o Ann-Marie!

Kungen önskade i sitt Jultal att vi skulle bli mer miljömedvetna o det har vi väl blivit det här året men låtom oss icke gripas av panik! December förra året var varmare o regnigare än i år(hittils).

Jag har börjat o se mina dvdskivor som bara har legat där! Igår såg jag Missisippi Brinner o några deckare! Idag tänkte jag se nån mer deckare o Järnkorset eller Okän Soldat, vi får se.

På rundan idag hade jag bröd med mig till änderna mest! Vackert stickan! På vattnet längre bort såg jag en fågel som dök! Efter att ha gått in bland mina fågelalbum i datan så kom jag fram till att det måste vara en Bergand! Svart hals o vit sida o ganska stor var den o betydligt större än en Vigg t.ex ! O Berganden är ju en dykand!
Ja, det kul det här med fåglar. Mina favoritfågel  bland sjöfåglar är nog  Skäggdoppingen som bygger bon i vassen i hamnen i Askersund  på våren o som man kan iaktaga på 2-3 meters avstånd när de ligger o ruvar o hanen far runt o vaktar! Dom är ju så skygga annars o dyker så fort man kommer för nära!

Jag gör än en gång reklam för www.riff.se ! Dass var alles!

God jul o..

346465-70Ja, så här vill jag att det skall se ut i vinter! Bilden tog jag i november! Ja, barn-barn, söner o deras, kompisar o deras, kusiner o deras, systrar o deras, o övriga kända o okända önskar jag EN GOD JUL O GOTT NYTT ÅR! Jag tänker på er!

Rundan m.m.

Jaa, +0, grader idag, lite frost på marken. Isen vid sjökanten o lite längre ut är borta. Nån vit jul ser det ju inte ut att bli. När jag tittar i mina dagboksanteckningar så har det inte varit nån vit jul sen jag flytta upp hit till Askersund o det var ju ingen i Simrishamn förra julen heller när jag var där på besök!. Tittar mer i mina anteckningar. Det visar sig att-06 börja vintern med snö I Askersund omkring 1 januari. Isen la sig  och sista snön försvann inte förrän i Mars! I år var det vinter med snö från halva januari till halva februari. Sen har det varit nån vecka i november båda åren.

Sen vill jag prata om för alla pessimistfundamentalister att när jag bodde i Luleå på -50-talet så kunde det faktistkt regna nån julafton där ochså, hör du Per Holmgren. O i Simrishamn för många år sen var det kallare på midsommarn  än på nyårsafton, HÖR DU PER HOLMGREN! Ja jag tror ändå att med det trycket o insikten som finns ang. miljöns färsämring så fixar vi det, men det går ju inte på en dag kära miljöpessimistfundamentalister!

Jag har ochså läst att skåningarna går i upprorstankar. Dom vill förena sig med danskarna igen! O sen är dom bl.a. anförda av en norrlänning! Ja, då är det väl 08rnas fel som vanligt! Jag ska säga en sak! Jag är född i Stockholm, har bott i Örebro, i Luleå, Kristianstad o Simrishamn o en del sommrar utanför Hjo, ja visst ja i s;a Lappland nått år ochså. Med min stora erfarenhet av olika landsändar så måste jag säga så här!! Inte f-n är skåningar o danskar särskillt lika varann. Jag har förstått t.ex att danskarna har lättare att förstå språk som pratas ovanför Kräbbleboda i göingebyggden! Ah, skåningar, Danmark kommer ju att bli dubbelt så stort, dom lurar er som dom gjorde när ni la ner Barsebäck o sen exportera el gjord av smutsig kolkraft till er! Lyssna på Ernst -Hugo Järegårds ord när han stog o titta mot Skåne från arbetsplatsen i Köpenhamn!

Demensen har slagit in! Jag glömde mata änderna idag ochså! Som tur är så har det inte gott så långt att jag glömt ge mat till Örnie, min parakit! 

Bra resultat....

För en annan som har lite 08- blod i sig så var det ju bra resultat igår i elitserien, Djurgården slog Linköping borta med 2-1, Södertälje slog Frölunda med 7-0! Södertälje spelar ju fantastisk ishockey just nu har jag förstått! Sen vann Luleå över Brynäs med 3-1( gläder en som bott i Luleå på -50-talet). Hur Luleå kunnde  förlora hemma förra gången mot Skellefteå är ju en gåta!? Eller hur Torbjörn?

Nya kompisar

346465-69½ grad minus i dag på rundan. Disigt men ingen blåst. Lite tunn is fanns det ännu men mycket öppet vatten Idag uppenbarade sig den i vänster vinge skadade gåsen igen efter flera dagars frånvaro i närheten av strandpromenaden! Hans gåskompisar hade nog flygit vidare men titta vilka kompisar han skaffat sig, den vita anden med följe!  Glömde som vanligt bröd o mata dom med! Får komma ihåg det till nästa gång! Nere vid hamnen fanns det otroligt mycket änder!! Rundan blev lång . Flåset är bra!

Telefon,telefon...

Ja, idag har jag haft städning lätt o det brukar bli på torsdagar! Ja va är nu tung städning då?  Det är kanske o torka golv o torka bord o likn. förutom att använda dammsugaren o den för mig suveräna dammvippan. Ja, den är väl alla tiders dammvippan!

Telefonsamtal har jag haft, både min kompis i Örebro Rolf  o mellansonen Bengt ringde up. Rolf o jag prata om allt möjligt bl.a om att besöka Hindersmässan i Örebro nu i Januari som Sven-Arne prata om häromdan. Vi prata ochså om att besöka Fagertärn( känd för röda näckrosor) nu i vår eller sommar, fotboll, hur vi mådde(inga problem). Ann-Marie, Rolfs fru, brukar dra ut utdrag ur jobbdatan av min blogg så Rolf får följa mina "eskapader" Kul! Vi prata bra länge å det brukar vi göra!

 Med Bengt blev ochså ett långt samtal, Jag brukar ju höra hur klanen har det där nere i Simrishamn. Klanledaren bor ju numera i Askersund men det går säkert bra ändå Det verka bra, alla är friska o krya o det är väl huvudsaken! Klanledaren har det bra i sin hembyggd, det gläder dom säkert. Det är ju inte långt till Örebro med omgivningar.

Bengt o Lena o barnen o en annan familj skall fira julen ovanför Sälen tror jag det var! Även kusin Viktor skall följa med! Viktor (9 år) är jätteduktig i tennis bl.a. o gick till kvartsfinal igår i10-årsgruppen.  Viktor tränar o spelar i  tennisklubben Fair Play i Ystad. Ja, Viktor ringde ju igår o prata om hur bra det gått! Heja Viktor!

Vi börjar med......

Den här texten hörde jag i en låt dom spela i radion i f.m

- man skall inte förlora sin själ genom att alltid tänka på vad andra tycker-

Ja man kan tydligen hitta  såna här korn hastigt o lustigt genom att förstrött lyssna på en låt!


Djur är kul....

346465-68På rundan idag gick jag även ut till Borgmästarholmen via bron dit. Vid sidan av bron satt de här 3 vanligt färgade änderna + en vit en på en vire eller ett rep! Alltså jag tyckte den vita var lite större men färgen kanske lurar en? Hur som hellst, kan det vara en förrymd anka eller en albinoand, eller finns det vita änder utan att vara albinos När dom sen simmade så tog den vita täten utan krussiduller!  Änder o ankor är ju nära släktingar. Jag tyckte jag såg nån vit and? ochså när jag bodde i Simrishamn!
Det låg is längs sjökanten i dag ochså, ca o grader ute.

I dag blev det rundan igen...

Ja det blev det o det var skönt efter några dagars uppehåll!  Nu är det flera minusgrader i Askersund och säkert ännu fler nattetid. Isen har börjat lägga sig vid strandpromenaden och där är ju grunt så det inte så konstigt. I hamnen har inte isen börjat lägga sig ännu så där fanns fågellivet,bestående av mest änder. Några gäss har jag inte sett på flera dar!

Idag har jag pratat i telefon med min kamrat  från Örebrotiden, Sven-Arne. Han bodde på samma ställe där min Farmor bodde, i Attersta utanför Örebro. Allt var bra med honom. Det är kul o ha kontakt med honom igen liksom med den andre kamraten, Rolf, som ochså bodde i Attersta! Rolf  o hans fru Ann-Marie bodde jag hos i en vecka i somras. Vi cyklade runt i Örebro o gjorde utfärder i Närke! Ja en hel del har ju ändrat sig sen jag bodde i Örebro på 40-talet! 

Jag trodde jag hade kommit ihåg o skicka julkort till alla men inte! Fick iväg några idag. Jag kommer ochså o skicka i datan som e-mail o även ta bloggen(www.ekblo.blogg.se) till hjälp så nån kommer väl o få dubbelt men vadå!

Julen kommer jag att tillbringa i Askersund o nyår hos min syster Elisabet i Hjo! Det känns bra!

Örnie ja....

346465-67 ja Örnie på lilla buren! Det är en rolig typ o tuff! Skäller på mig ibland särskilt om jag pratar i telefonen. Örnie är en hane och han är betydligt mer intresserad av att vara i sin ordinarie bur i tv-rummet! Den här buren är mera min transportbur. Den andra är för stor för att ha i en bil! Numera passar grannfrun Örnie när jag är borta, det är alla tiders! Tack vare att Örnie är så mycket i sin stora bur så kan jag numera ha blommor i huset. Den förra parakiten  var alltid ute, var bara inne  i buren o åt i princip, fick knappt in den i buren när det var kväll. Den åt  som sagt av blommorna. Det enda Örnie kan säga är just Örnie men han har en massa andra ljud för sig men är inte alls så tam som den förra som inte sa nånting!

Helgen......

Ja gott folk man får väl säga att helgen gott i sportens tecken. Rundan fick vila, spor,sport sport. Ja fresten jag var faktiskt o handla o lämna in travtipset! Vackert så!? När det gäller trav så är det ju ochså sport o spännande  men inte ett rött öre på spelet men vi ger inte upp eller hur! Jag var på väg att få sådär 100-200 kr på en dubbel(som skall vara räddningsplankan) men "min häst" blev slagen på mållinjen! Jag tycker så är det lite nu men.. ah jag skiter i klyschorna!! Örnie, min parakit, sitter nu på sin lilla bur (tillfälligt) där jag har datan o iaktager mig under skrivandet. I vanliga fall håller han till i en stor bur i tv-rummet men ingen har dött av omväxling! 
Ja var var jag nu jo som sagt särskilt igår var det en massa fin sport. Det börja med skidsprinten( inga framgångar) sen kom Anja o vann super-g, hon är fenomenal nu leder hon värdscupen trots tidningarnas domedagsprofetsior! Har dom inte lärt sig! Efter det skidskyttestafetter(ingen framgång), herrarnas storslalom, överraskande en 6 0 9 plats! Sen börja helgens höjdpunkt, först matchen Liverpool- Man United där tyvärr Man United vann med 1-0! Hm! Men sen börja matchen mellan Arsenal och Chelsea o den vann Arsenal med 1-0!!! Heja! Nu ryckte Arsenal o Man U. i tabellen Sen såg jag lite på Tre Kronor mot Finland, förlust med 3-2! Ja o inte nog med det sen såg jag på Real Madrid mot Osasuna i spanska ligan, Real vann med 2-0 utan o förta sig!

Ja, jag tycker sport är kultur o en spännande sådan! Känslor , entusiasm, ilska, vinnarskallar, vackra insatser m.m. Vad vore världen utan sport o idrott av alla slag, inte lika rolig tycker jag! O själv kan man utöva den på nått vis med fotvandringar o härliga rundor utan tävlan!
 I veckan har det ju varit miljömöte på Bali! Trots alla motsättningar tycker jag det blev en framgång miljöfundamentalistpessimisternas tummen ner till trots!  Även ett litet steg frammåt tycker jag är en framgång, vad är det man säger, Rom byggdes inte på en dag! Jag tror att världen löser det o inte f-n hjälper det om oroandet går folk på huvudet!

Idag är det nån minusgrad i Askersund, disigt! Barometern står mycket högt men det betyder inte att det alltid är kallt o klart så här års säger experterna! Själv är jag litet trött efter kamp med gallan i natt! Hade suppar Voltaren hemma för att dämpa smärtan men man blir j -ligt trött när man tatt dom! Men dom hjälpte så småningom! Men trots allt har jag mindre känningar än förr om åren då jag hade några anfall om året! Jag vet mycket väl att för mycket kryddor o för fet mat m.m. inte är  bra men vem f-n är fullkomlig!? O i dessa tider med nötter, chocklad, pepparkakor m.m.( jag utnämner pepparkakorna till boven)! Ja, i morn blir det motion igen så det jämnar ut sig sa han som.....

Rundan ja...

Den får jag inte glömma, den är viktig för min hälsa! Jag har ju anlag för både högt blodsocker o kolestorol! Ligger i släkten! blodsockret är ju bra tack vare motion o då viktnedgång. Tabl. mot högt kolestorol måste jag äta trots motionen beroende på åldern o det ärftliga! Men som sagt var jag har inget fel på värdena och det beror till stor del på motionen så jag förenar nytta med nöje kan man säga.

Annars på rundan, skönt som vanligt. Minusgrader. Inga gäss i sikte, änderna, kajorna o kråkorna är ändå roliga o studera o ganska orädda. På avstånd på sjön såg jag ett doppingpar , troligtvis skäggdoppingar, men kanske skrakar!? Ja, det har ju som sagt blivit jäkligt roligt det här med djurlivet o omgivningarna är ju som gjorda för det!

Nä minsann, nu blir det att studera  v-75 programmen igen. O efter det blir det På Spåret.  Jag tycker tiden rusar iväg fastän jag tar det lugnt! All right,  jag har den ändå framför mig ännu!

Igår kom dom, Hjoborna

346465-66Ja det gjorde dom! En trevlig eftermiddag hade vi! Det här kortet är taget på cafe Tutingen, i Askersund då. Där drack vi kaffe förståss o åt smaskigt! Ja det kul o ha dom så relativt nära inpå sig motför förr i tiden! Ett besök på nyöppnade Netto gjorde vi ochså, mest systrarna! Men visst är det billigt på Netto, inget snack! Mina systrar heter Elisabet o Marianne o dom är tryckt omgivna av sina män.

Redan igår kom Lucia.....

346465-65 Kom hon till oss på Spfs(pesionärsföreningens) månadsmöte. Det var fjärdeklassare från någon av Askersunds skolor som underhöll oss med sång o diktläsning. Lärarn höll sig i bakgrunden vilket var bra! Annars brukar det bli för mycket "duktighet" över det hela vilket jag tycker hämmar det spontana. Tyvärr glömde jag koppla in antiredaye i kameran så det bästa kortet fick jag kassera! Idag har jag lättstädat nu på f.m. I e.m. kommer mina systrar som bor i Hjo o deras "gubar"! Då ska vi gå o fika på det välkända cafeet Tutingen i Askersund. Ja, så pass nära som jag bor systrarna nu har jag inte gjort sen jag flytta hemifrån i slutet av -50talet! Det känns bra!

Apropå pensionärsföreningar så är ju Pro och Spf de 2 största!

Sjöutsikt?

346465-64Här, en bra bit från stranden(300 m?) vid Edö tänker sig Askersunds kommun bebygga ägda tomter, vilket ju ej möter något hinder! Men vad kostar det inte att dra vägar, dra ledningar, kanske spränga m.m. Bara några 100 m härifrån har kommunen avverkat skog på ett stort stycke! Är det för att bekosta projektet som skall fortsätta enl ordförande Trygg, trots bakslaget?

Det blev inte av...

346465-63Det var väl här nere nån stanns på Edö som kommunledningen i Askersund ville bebygga  tomterna med sjöutsikt innanför 100 m gränsen. Detta blir nu inte av då  Naturvårdsverket överklagade Länsstyrelsens beslut  om godkännande av planerna och igår gick regeringen på Naturvårdsverkets linje, vilket jag tycker var bra!

Jag undrar......

Ja, jag undrar varför Askersunds kommunledning tycker att kommunen är för liten för att ha ett badhus i Askersund  men inte för liten för att satsa på Edöprojektet!?

Gick o tänkte på.....

Ja, rundan idag ja, som igår ungefär. Gässen o änderna på samma ställe, kanske lite kallare o inte så blött på strandpromenaden. Ingen ny fågelart att titta på. Gick o tänkte på insändare till N.A ang Edö och att jag skall ut o fotografera på Edö nån dag. Min kompis i Hammar Torsten kör säkert för mig. Foton lär komma på bloggen. 

Ja, julkorten är nu"frimärkiserade" och skrivna

Skogmans museum

346465-62 Ja, så här ser museumet ut! Ganska speciellt va! Jag tror han fått eller hyrde det av kommunen i Karlstad. Där inne hade han väggarna fyllda med tavlor, träsnide, foton m.m.. Byggnaden var på 2 våningar. Thore Skogman sålde ochså vykort, cdskivor o böcker med sig själv. Konstnärer blir väl lite egotrippade eller ochså ville han dryga ut pensionen lite. Jag tror jag kommer ihåg att han sa att hans musik spelades allför lite numera men det kan vara nån annan som har sagt detta!

Thore Skogman in memorium

346465-61Ja, i höstas(september) på en bussresa med Spf stannade vi till i Karlstad o hämta Thore Skogman utanför  hans hem för färd till hans museum inni staden. På museet kåsera han lite o sjöng några sånger. Jag tyckte det märktes att han var lite trött o sjuk. Saknaden efter frun som dött för nått år eller 2 sen verkade tagit på honom. 

Det kvittar nog vilken musiksmak man har för hans låtar känner ju alla till! Ta t.ex Fröken Fräken, tio tusen röda rosor, surströmmingspolka m.m. Sen sjöng han ju operett, i kyrkorna m.m. Jag hann faktiskt växla några ord med honom!

Edöprojektet, Askersund

I dag har regeringen godkänt  Naturvårdsverkets överklagan angående byggnation på Edö mindre än 100 m från stranden! Det gläder mig! Jag tycker kommunpolitikerna är lika "oansvariga" kring detta projekt som frågan om ett badhus i Askersund. Själv har jag skrivit o skriver kritiska insändare i Nerikes Allehanda ang kommunenpolitikernas agerande i dessa 2 frågor.

Edö är ju ett vackert område, inte så långt ifrån minnesmonumentet över Sveriges första kvinnliga aviator, Elsa Andersson!

Att en liten kommun som Askersunds kan gå in i ett så stort projekt som Edöprojektet o dess utom har mage att vilja  bygga lyxvillor mindre än 100 m från stranden är mycket förvånande! Nu gick det ju inte men än då! Är det lagligt för en kommun o hålla på med sådana projekt för skattebetalarnas pengar, det undrar jag och flera!

Kommunen kör med dubbla budskap! Kommunen är för liten för ett badhus men när det gäller jätteprojektet  Edö då är kommunen inte för liten!

Badhuset

JAG TYCKER POLITIKERNA I ASKERSUND SKALL SLÄPPA PÅ PRESTIGEN O SATSA PÅ ETT BADHUS I STAN!

Bl.a. julkort...

Ja, rundan blev av idag, skönt som vanligt. När det gäller fågelfronten ingen havsörn i sikte men gässen gick o beta på gräset ovan strandpromenaden igen o änderna låg mest o slöa på strandkanten i stort antal. Efter att ha duschat åt jag frukost o sen skrev jag en del julkort! Numera skriver jag mest till dom som inte har data. Barn-barnen skickar jag alltid  julkort till förståss! En adress till en kompis hade jag gjort av med, men det fixa Eniro! Men det blir ändå fler julkort än datahälsningar. Ja, jag har tid till det och skriver man några åt gången så.....
 Jag undrar om det blir en vit jul, hoppas!  För mig får det gärna vara vinter från dags dato till Mars! Men det klart benen går ändå vilket väder det än är........ Nä framför för snö i långa banor o så vitt o grant det blir!!!
O så hör ni, glöm inte serien "stridspiloterna" som börjar vid 22-tiden i kväll på Kanal 5!

Jas 39 Gripen, på måndag...

346465-60Ja just det, på måndag kväll börjar en serie på kanal 5 för oss flygintresserade!  Den handlar om flygskolan på Malmen utanför Linköping o om flygflotiljen i Såtenäs i Västergötland. Berörda plan är  skolflygplanet Sk 60 o då stridsflygplanet Jas Gripen.  20 elever o blivande fältflygare är "skådespelarna".  6 avsnitt skall det bli! Jag har ju själv sett berörda plan på flyguppvisningar bl.a. Detta är ju inte flyghistoria och egentligen är  jag ännu mer intresserad av andra världskrigets jaktflyg med Spitfire, Mustang m.fl. Mitt intresse börja med att jag läste Bigglesböckerna på -40talet  
  och intresset beror även på att jag bott relativt nära F 21 kallax(luleå) och F 6 Karlsborg i Västergötland.
Källor: Expressen.se , checkpoint-online.ch.


I e.m. såg jag Arsenal förlora mot Middlesbro med 2-1, tyvärr! Det var första förlusten i ligan i år. För mycket skador på Arsenal just när det kommer en massa matcher en månad framåt! Liverpool förlora igår mot Reading med 3-1, det tycker jag inte heller om! Nästa helg möts Arsenal-Chelsea o Liverpool- Man. United! Uj, uj, uj, säger jag bara!

Var blev den av?

346465-59Ja, det  är bra att jag har kameran med mig nästan alltid! Regnar det mycket  har jag den inte med o det gjorde det när jag såg havsörnen tyvärr!  Ja, fresten Bengt O, som sagt tack för meilet o njut av pensionen! Ja, trav är ju intressant eller hur Bengt!
På rundan gick jag o tänkte på hur svår denna omgången var på v-75 igen, ja även dubbeln! Inte ett rött öre! Men på lördag är det lika spännande o intressant igen! Leve entusiasmen!
Ja det här med v-75 går liksom i våger. Ibland kan man ha en period då man får in lite spelpengar o sen blir det inget på ett tag igen Men det är en krydda i tillvaron, inget som styr ens liv! Naturintresset har ökat sen jag flytta hit o jag har sett en del djur o fåglar. Det mest förbryllande är nog ändå fåren jag såg i djupa tivedenskogen för 1½ år sen, jag undrar hur länge dom klara sig bland varg o lo! 
Sen gick jag ochså o tänkte på att Djurgården tog 2 poäng uppe i Karlstad mot Färjestad i går med 6 ordinarie spelare borta, starkt! Heja Djurgården! Nä nu skall jag gå o se Arsenal på Canal +!

Musjakt?

346465-58 Ja troligtvis va? På rundan idag så var vädret bra, utan regn! När det gäller "mina fåglar" så vill jag prata om att det var en havsörn jag såg! Enl min svåger Erland i Hjo har havsörnarna ochså börjat visa sig vid Vättern och ökar.  O i Tivedenskogarna finns kungsörnen! 5 änder såg jag idag o inte en gås. Så kan det va i skärgårn! Men jag såg en häftig katt med tjock päls o yvig svans, päls som en norsk skogskatt men färgen är ju annorlunda, dom brukar ju va gråa! Det måste ju va en mus den fått syn på! Ja vi tar nästa bild!

Ser svårt ut

Ja, en vecka går fort! I morgon är det v-75 igen, den här gången på Bergsåker. Vädret blir väl inte mycket bättre än i lördags på Örebrotravet. Som vanligt gäller det att hitta 3 spikar för min del Jag spelar för 100 kr o då behöver man 3 spikar för att få några skrällar i de andra loppen! Nä, nu får jag försöka få ihop mitt system till i morgon, åtminstone göra klart med spikarna!
I kväll kommer  På Spåret i tv, toppenprogram!

Var det en sån här?

346465-57Det här är en fiskgjuse men den fågeln jag såg var på ja  ca 150 meters håll! Den satte sig faktiskt ochså i en tall i några sekunder! 
Källa: www.digipics.se

   

Va var det för sort?

  Skärgården i anslutning till Askersund bjuder på ett rikt fågelliv på höst-vinter ochså. På rundan idag såg jag en mycket stor rovfågel, betydligt större än en ormvråk t.ex. Alltså sen jag tittat i fågelboken kan det vara en fiskgjuse eller havsörn, kanske kungsörn. En fiskgjuse är ju inte så mycket större än en ormvråk, några dm längre, äh ja vet inte, men imponerande stor var den o spännande o se den. Sen kom jag ner till strandpromenaden o där såg 4 canadagäss för sig o så dom 2 jag följt en månad ungefär för sig o så änderna förståss. Men sen fick jag syn på 2 andfåglar på avstånd, den ene vit på sidan o den andre mörk. Såg i fågelboken att så påfallande vit som den ene(hanen?) var på sidan kan det bara vart en knipa eller gravand!? En vigg var det inte, dom är mindre!

Det här med fåglar , djur o natur har blivit mer intressant sen jag flytta hit till Askersund, det är liksom in på en. Det svåra är att hinna fotografera djuren, fåglarna i vattnet är betydligt lättare men jag har ingen kamera med teleobjektiv så det får ju bli på nära håll!

Geijeraffären

Ja, jag sitter här o funderar på den här gamla affären som ju kommit upp med jämna mellanrum. har ochså läst om det sista i tidningarna på nätet. Det är ju att beklaga de kvinnor som var medelpunkten i affären för dom har ju råkat mest illa ut av alla beroende på mörkläggningen. Gubbarna kan ju ljuga o ha sig o skydda varandra men de här unga flickorna är ju dom enda som har ett ansikte!

Den som tydligen var med att mörklägga affären på order uppifrån var dåvarande rikspolichefen Carl Persson! Hos honom jobbade Leif GW Persson, kriminologen. Den mannen blir jag inte klok på! Han säger ju att allt är bara nys i princip o namnen som framförts nu har inte förekommit i sammanhanget!

På samma gång säger Leif GW att det var allmänt känt att den döde  justitsieministern Geijer uppsökte  bordeller  Han säger ochså att han tappa aktningen för Olof Palme när han förnekade Geijers "eskapader" o mörklade affären!

Ingen skall inbilla mig att Geijer var den ende i affären av dåtidens politiker, det var väl inte straffbart ens att köpa sex, men flickorna var ju 14-15 år gamla! Men som vanligt skyddar politikerna varandra vare sig det hände för 30 år sen eller i nutid! Vad som retar mig är att de  stiftar lagar o delar ut "pekfingrar" till landets fromma men själva är dom inte alltid så benägna o följa dom!!!


Idag öppna dom!

346465-56Jag vill hälsa Netto välkommen till Askersund. Har idag handlat så klart. Jag gjorde personalen ännu gladare genom att säga till dom hur tillfreds jag var över att dom etablerat sig här i stan! Har goda erfarenheter av Netto som jag handlade på i Simrishamn när jag bodde där.  Billiga grejer här ochså, så är ju deras upplägg!  På Ica vid torget sålde dom äpplen för 8 kr/kg stod det i deras annons i tidningen idag. Det gjorde dom inte för 2 dar sen har jag för mig  Det är bra med konkurrens!

Gässen åter...

Idag var det så mörkt så man hade behövt pannlampa på rundan. Jag tog i lite mer idag, kan va skönt o blåsa ut. Jag hade ju ont i en vad ett slag men det fixa jag genom att värma upp några minuter på träningscykeln innan rundan. Tydligen så räcker det inte bara o stretcha alltid.

Idag såg jag gässen igen. dom gick o åt gräs på en gräsyta ovanför strandpromenaden ca 100 m bort. Ja det va kul o se dom igen. Undrar var dom hållit hus? Det är en jäkla massa  änder nu, både på land o i vattnet! Några doppingar har jag inte sett på länge. Jag ser här i fågelboken att dom mest är i Nordsjön o Atlanten sen höst o vinter!

För trettio år sen utpekades vissa politiker o andra kändisar att ha rört sig bland prostituerade. Idag har en kvinna som  var med de utpekade männen trätt fram o berättat om detta. Hon och hennes kusin som ochså var med verkar inte ha varit mer än 14- 15 år!  Dom vill ochså ha skadestånd av staten eftersom dom anser att den dåvarande regeringen sopade allt under mattan. En polis som hade hand om spaningen mot bordellen framträdde ochså!

Ja, fram o tvätta byken politiker o andra som var med men det är väl för laddat! Vissa som namngivits i alla år  kommer naturligtvis att neka nu med!

Ja var det bättre förr? Vad är dagens skandaler mot det här! Naturligtvis är det så här, ingen rök utan eld! Det här hade varit nått för Janne Josefsson.  Bratt höll väl på med det men locket lades väl på!

Detta är Elsa Andersson, aviator

346465-55 Jag rekommenderar mina ev. läsare att läsa om denna Sveriges första kvinnliga aviator o fallskärmshoppare på www.riff.se Bild Genealogi

Solen kom fram...

Oj vad jag trivs när jag går rundan! Kroppen o själen förenas i en enda njutning! O inte blev det sämre av att solen kom fram o min yngste son Martin ringde i mobilen. Han var ochså ute o gick en runda nere i Simrishamn med samma syfte som jag antagligen men 50 km söderut. Känslorna är de samma även om man är långt ifrån varandra. Jag är inte mycket för snyftnostalgi! Det är positiva känslor även vid långa avstånd! Det verka bra med klanen därnere ochså! Jag sa till Martin att flytten upp hit till hemtrakterna hade varit en positiv kick för mig och bra att  jag gjorde det innan jag blev för gammal. Det klart att klanen tycker det bra att jag njuter av livet! Kram på er hela bunken!

Gässen har jag inte sett på flera dar men jag håller till godo med alla änderna!

Fy för den lede...

Hallå, hallå, rött o blått , fanatism är er lott, ni bygger en mur som ej ger Sverige hopp?

Jag är så jäkla trött på alla politiska fanatiker, inga vettiga resonemang, bara makadam, makadam! Vems politik är egentligen "bäst"  floskler, floskler!  Ni tror ni är herre över havet, egentligen är ni inte ens herre över er ankedam av makadam!

Badhusfrågan

Jag såg idag en insändare i Nerikes Allehanda igen ang. badhuset. Rubriken på insändaren löd- lyxboende tydligen viktigare än badhus!- Håller fullständigt med!

Det är ju inte första insändaren ang. badhusfrågan! Själv har jag och andra skrivit insändare i frågan. För nån vecka sen tyckte skolungdomar i Askersund att ett badhus även var viktigt för dom att få, dom hade till och med en ritning på ett badhus som dom gjort

Själv är jag mycket besviken på politikerna i Askersund både när det gäller badhusfrågan och Edöprojektet. Oppositionen märks inte utan går i majoritetens ledband

Att lyssna på kommuninnevånarna det är tydligen inte o tänka på, prestigen i frågan har lagt sig över Askersund som en grå dimma.
 Själv funderar jag på att inte rösta i nästa kommunalval om badhusfrågan fortsätter  behandlas på det här "auktoritära" sättet!  Riksdagsvalet är en annan sak.

Försmak till fotbolls E.M.

346465-54Det lär väl bli framför den egna tv:n som jag ser på E.M. i fotboll den här gången antar jag. Den här bilden är från V.M. -06 , ochså i juni,  och från Berlin där vi såg Sverige- Trinidad på storbildsskärm. Vad jag kommer ihåg är att det blev oavgjort och att Sverige missade en massa målchamser så det till slut blev riktigt pinsamt o sitta bland en massa tyskar, dock mest beklagande sådana! Personerna på bilden förutom undertecknad är min kompis Björn o Eberhart  Bilden är tagen av Eberharts  Anke, min tyske kamrat Cais och hans frus dotter  som även var vår ciseron i Berlin! Ja, det var en jäkla fin vecka med strålande väder!

Vad tycker ni.....

Har idag tittat på E.m slutspelets lottning! Sveige kom i grupp d tillsammans med Spanien!, Grekland o Ryssland. Första matchen blir 6/6 o går mot Grekland. En av gruppena består av Rumänien, Italien, Frankrike o Holland så nog hade vi tur ändå med lottningen! Men skulle vi gå vidare från gruppen får vi möta något av de uppräknade lagen, så längre en så kommer vi nog inte. Men oj,oj, vilka tv-fester i sommar! 2006 var jag i Berlin under en del av Vm-slutspelet. Vi hade ingen tur i utlottningen av biljetter, men vi såg en del av matcherna på storbildstv!! Vilket tryck och vilken upplevelse. Vi bodde i östra Berlin, drack öl o åt gott o njöt som sagt av atmosfären.

Ett slutspel i fotboll slår allt annat när det gäller sporthändelser, den saken är klar tycker jag!

Det blev svårt!

Ja gott folk, det blev så svårt som jag o många anade med Örebros v-75:a. 3 st med 7 rätt fick 7 miljoner var av ett av dom systemen endast  kostade 38 kr!!! Även en "blind" höna kan hitta ett korn eller hur man nu ska säga om det! Det kan ju ha vart en harry boy, jag har för mig lägsta insatsen är just 38 kr. Spikharry kanske! Hur som hellst nån expert tror jag inte det har vart!  Jag gillar inte Örebros bana, kort upplopp o konstig start där spår 1-3 i princip är chanslösa o ta ledningen i bilstart. Detta säger jag trots uppväxt i Örebro, men o andra sidan travbanan ligger i närheten av köpcentrat i Marieberg 1 mil syd Örebro, so what! Själv fick jag igen pengarna på min räddningsplanka, dagens dubbel
Jag fick stå nere o vänta spelhålan i över en timme innan jag kunde lämna in lapparna! Det berodde på att datorsystemet pajat. Som väl var gick det igång 13:50 igen. På banan blev tävlingarna uppskjutna en ½ timme p.g.a. en häst sparka av kusken o sen sprang runt på banan i 20 minuter! En häst, Stefan Melanders Royal Winner, dog knall o fall på banan under uppvärmning!  All right tråkigt, bra häst, men det hela kom till slut i gång både spel o lopp!
För övrigt tillbringades lördagskvällen med 2 fina matcher i ishockey, först Djurgården- Timrå o sen Ottawa - New York Rangers! Timrå o Rangers vann. Fin underhållning, bra matcher men...no komments!

V-75 i Örebro idag....

346465-53Så som det ser ut på bilden från Elitloppsdagen på Solvalla i år lär det inte se ut på Örebros v-75 idag. Mycket regn o då tung bana gör att favoriter sitter löst! Kl är nu ½ 11 o jag har inte kommit nån stans med mitt 100 kr system! Spår 1 0 2 är inte bra o ha på Örebros bana, upploppet är kort o favoriten Acclaim i gulddivisionen lär enl. expertisen inte klara tung o kladdig bana. Ja, det går runt i huvet på mig, det blir o chansa. Jag går in o tittar på Örebrotravets hemsida! Håll tummarna!

RSS 2.0