Grattis Borussia Dortmund !

Vinst med 4-3 mot Real Madrid ! Välförtjänt ! Går inte att förlora en semifinal med 4-1 nu för tiden, Real Madrid. Två bra målvakter ! Hade inte Reals räddat en given målchans till 5-1 så hade matchen varit körd långt innan. Och så får man sätta sina målchanser ! Levandowski missa ett par liksom Real spelare !

Vem skulle inte vilja åka dit !

   Till det vackra Slovenien ! Det är ett av mina resmål ! Jag har ju många och alla kommer jag kanske inte att uppleva, då hade jag fått resa " en gång i månaden " ! Ett om året men inte i år ! Varför Slovenien ? Det är något som drar mig ochså i den riktningen ! Jag har sett att man kan bo på pensionat ganska billigt några månader, det hade jag trivts med ! Oj,oj, ! Och är ni som läser detta intresserade av detta resmål, land, så läs om det på Google ! Där får ni reda på bl.a vilken religion som råder mm, mm, ! Jaa, landet var det första som bröt sig ur Jugoslaviska federationen, det kan jag avslöja 
             Och här har vi en karta över  Slovenien ! Från Wikimedia !

En snabbis blev det...

.. på en 20 minuter ! Vem har inte varit med om det förut !?   Hm, när man gått en runda fram och tillbaks till stan ! Här är jag nästan mitt i stan på hemvägen. Och här kan man ännu en gång se en av höjderna som stan  Askersunds berggrund består av. I närheten av stadskyrkan o den gamla skolan !
              Vädret ? Ganska blåsigt idag ! Men solen har tittat fram och enl. den norske väderseitens 10-dygnsprognos så kan vädret bli en hel del soligt under perioden . Då blir det till att sola dom dagarna nere vid stranpromenaden eller på balkongen !  Är du inte rädd o få cancer, vårsolen är farlig står det ibland i tidningarna ! Nää, jag njuter i stället av all D-vitamin som då kommer kroppen tillgodo  Tyvärr är trygghetsnarkomani och oroande en av svenska samhällets stora avarter, enligt mig och en del andra ! Skulle man tro på o oroa sig över alla dubbla budskap som hela tiden dyker upp i media, i "säljande syfte" så " skulle man varit död för länge sen " !!!
            Fotboll var det. Spännande ! Skall Real Madrid ta upp underläget på 1-4 mot Borussia Dortmond ? Nää  jag tror tyskarna klarar av det : En annan ful tackling lär man få uppleva från Ramos o Pepe ! Mycket står på spel ! Heja Dortmund !!
         Världsmusik var det ! Den kan jag spela på samma gång som jag skriver på datan ! Och just nu spelar jag  grekisk musik . Despina Vandi heter sångerskan ! Njuter ! O känner livsglädje o äventyrslust !  Thats all folks !

Det blåser i träa idag !

Det har det gjort några dar här i Askersund ! Men när jag tittar på en långtidsprognos, 10-dygns, så verkar det kunna bli en del soliga dagar med mindre blåst ! Det tror vi som tillhör Positiva klubben ! Men bakslag får man väl tåla här i livet. Huvudsaken är att " solen lyser även ovan molnen ". Hade den inte gjort det så hade ni inte läst detta, och jag inte skrivit det ! Typ !

Jag höll på att kissa i byxorna ..

...av spänning o nervositet ! Jag har precis sett 3 avsnittet av Unge kommisarie Morse på play. Nää, jag har inte mer att säga ! Bland de mest spännande upplösningar jag sett. Och med pianospelandet som x-tra krydda till det spännande slutet !!

Jaa, det tar jag med här ochså...

Det är ju så att jag har en blogg där amerikaner sidvänder mycket. Och faktiskt fler ryssar än svenskar ! Och i dag hade en från Ukraina sidvänt. Och ibland kan det vara nån från Frankrike eller Tyskland. Och andra länder har ochså förekommit ! Men det är bara sidvändningar, inga kommentarer ! Men det duger ändå !
            Jag visar även detta på denna blogg ! Grönskans framfart. Tar ett foto varje måndag från balkongen !  Det här togs den 22/4 !
              Och detta tog jag idag den 29/4 ! Och inte har det hänt mycket på en vecka inte ! Men vänta bara ! Jag håller på med detta "projekt" tills det är utslaget. Och nu skall jag se Unge herr Morse på play ! Prata inte om vem som var mördaren !!!

Jaa, vad har denna vecka i sitt sköte ?

Jaa, när det gäller mitt " eget " sportande blir det ju sedvanliga motionsrundor ! Nu kan jag ju variera med att cykla ! Det är väl spännande med ny vecka ! Inte "ens jag " vet vad den har i sitt sköte " ! O inte " vetenskapsmännen " heller. Däremot så vet jag att jag kan se fram emot två avgörande semifinaler i Champions L. Om dom nu inte redan är avgjorda ? Av de tyska lagen. Och sen börjar ishockey-Vm på fredag ! Som går i Sverige, Stocholm o Finland, Helsingfors och då uppdelat på 2 grupper. O dom är inte lätta nån av dom ! O sen har vi V-75 i Örebro på lördag. Och det finns en möjlighet att jag kan se travloppen på plats ! Jag " lever mycket på entusiasm "o inte blir det sämre av detta ! Men glöm inte min devis " fötterna på jorden o armarna mot himlen . Stöttas av nuet, rötterna o framtidstro ", typ !  
           När det gäller vädret så börjar det bli varmare i Sibirien. Verkhojansk har - 2 C. Alaska, jaa där har Grise Fiord -14 C och MCMurdo Station på Antarktis har - 21 C. Här smälter inga isar precis. I Askersund är isen i Vättern försvunnen sen jaa nån vecka. Och i morse hade vi 5 C ! Regn väntas senare idag !

Sport,sport,sport... o musik..

Det är inga dåliga grejor o va intresserad av ! Det ger både glädje, entusiasm o njutning av att se och lyssna till. Idag har jag sett på både fotboll o hockey ! Dels Sverige mot Finland i hockeyn, turneringen i Tjeckien som Sverige vann liksom matchen mot Finland med 2-1 ! Och sedan har jag sett Arsenal mot Manchester U. i engelska ligan, 1-1 ! Arsenal kämpar ju att komma bland de 3 främsta i ligan o kvalificera sig till Champions Leage nästa år. Och Man.u. har ju vunnit ligan redan ! Och numerar går ju fotboll-och ishockeysäsongerrna in i varann ! För i veckan som kommer så börjar ju ishockey-vm i Sverige o Finland ochså är det väl ? På fredag o många fina matcher framöver. Dessutom så är det ju de sista matcherna i semifinalerna i Champions Leage ! Få se om Real Madrid o Barcelona kan uträtta något " mirakel " ! O hämta upp stora underlägen ?

Så tycker jag !

För varje vindkraftsverk som byggs blir det ett nytt ingrepp i naturen " Med buller o bång ". Skall titta efter varför solenergie " kommit i skymundan ". Vindkraftsindustrin har blivit en miljardrörelse där " politik och ekonomi " går hand i hand ! Och förmåga att se dess nackdelar " raderas bort av lobbyister " !

Så är det !

En snabbis innan jag cyklar ut. Jag konstaterar o tycker ang, "politik o dess ständiga löften" på min andra blogg, inte här alls längre ! Konstaterar dock att " världen ser annorlunda ut än när Marx ideér florerade i en värld som då var helt annorlunda än nu, även i Sverige " !

Soligt verkar det bli !

Först var det dimmigt o sen kom solen. Kanske det blir en cykeltur i dag på fm ? Sen körs det igång med motionsrundorna gåendes ! Inte blev det något för min del på V-75 men jag fick ytteligare 2 månaders gratisspel via svågertipset som jag är med på. Han saknar bara " pricken över iet " nu. Men då är vi ju 5 som delar på det. Så det här med gratisspelet är jag nöjd med !
           Jag har inte läst några nyheterpå nätet ännu !  Men det kommer jag att göra. Och se mig om i världen. Det tycker jag är allmänbildning att göra. Och ett sätt att få distans till "gnällandet i den svenska ankdammen med dess ständiga långkörare i olika media ", typ !

Då var det lördag igen !

Efter detta konstaterande som visar att jag " ännu ej är dement " så har jag precis gjort färdig dagens V-75 tips ! Att ha olika roligheter o spännande saker i huvet, ta reda på allt om övriga världen, mm. mm, ha hjälp av sin egenskapade liberala stabila plattform bestående av rötter, anhöriga,framtidstro, mm, med carpe och crea diem ingående är nog ett bra sätt " att förlänga hjärnans fräschhet " Kallar man sånt här  marknadsförning, jaa.
       Tips var det ja ! V-75:an går ju på Umeåker ! Vädret idag däruppe skulle enl väderseit bli bl.a. regnskurar ! Sånt kan ju ha inverkan. Sen såg jag att upploppet var långt, 220 m ! Sen är det ju hästar o kuskar o personal som kommit söderifrån, rest långt. Men man får nog inte komplicera till det för mycket för sig när man tippar, få en egen ide o läsa in sig lite ! O spikarna , i mitt fall, litet system , får bli 3 st ! Ofta tar jag favoriter ! Kanske nån annan om jag känner starkt för det !
           Och visst är det socialt med gemensamma intressen. En av mina svågrar ringer varje lördag in tips som vi är 5 som är med i från min " klan " ! Och en kompis från södern pratar jag med varje lördag. Vi spelar ett tips, oftast tvilling varje vecka. Idag är det hans tur. Får vi in nått så sparas det till kommande äventyr ! I ett år !
               Och nu är det ju direktsändning varje lördag på tv från V-75. Kl 14 sätter det igång håll tummarna. 
Och det är fortsatt kallt i Antarktis, MCMurdo Station ! Extremt kallt enligt  hemsidan ! -29 C ! Hur går det med de datoriserade mallarna i det fallet ang. isarnas nedsmältning ? Det hela tystas nog ner av en del " domedagspredikare " ?

O titta vad jag har fotograferat av !

                Me and my sons ! Detta foto är taget för cirka 30 år sen, vid stranden i Skillinge. Och jag säger bara så här ! Leve livet !

Kan man ha kul med sig själv ?

Fastän man är ensamboende ! Det kan man visst det om man har ett bra socialt nätverk, 3 söner o 9 barnbarn o dessutom bonusbarnbarn, systrar, svågrar, kompisar och är sig själv ! Och har lite av " hundraåringen som hoppa ut genom fönstret " i sig. Är en självständig individ som står för sin personlighet o tycker , tänker o konstaterar och har egen symbolik med egen " tillsnickrad plattform " ! Och ordet ensamstående är inget att använda för mig ! 
                  Och "Salomos " huvudbonad är gjord av barnbarnet Tåtte !

Motionera kan man göra på flera sätt, ju.

 
                 Om man har guts kan man till exempel bestiga detta "tortyrredskap" o på samma gång kan man lyssna på världsmusik o låta  tvättmaskinen gå i badrummet ! Svårare behöver det inte vara ! Och min livsglädje kommer ochså att visa sig genom att jag tittar på morgondagens V-75  på  Umåker, med långt upplopp såg jag !   Kanske jag ochså kommer att fotografera av gamla kort, går utmärkt med min kamera, och föra över dom till datans arkiv ! Har vi nått mer att glädja oss över idag ? Njaa, skall man rätta oss efter tidningars o övriga medias rubriker så är det inte mycket ! " Överdrifter o negativa rubriker verkar sälja bäst hos svenska folket " ! " Går  vi på det får vi skylla oss själva " ! Och glöm inte att alltid vända på myntet i sammanhanget !

Det är intressant med vädret, tycker jag !

Oavsett om folk tycker det är uselt eller inte i Sverige ! Jag ser det på ett annat vis ! Vi har 4 årstider o vi bor " fortfarande" i norra europa ! O våra " absoluta " förfäder tog oss hit efter istidens upphörande ! Då får vi väl skälla på dom över vårt usla väder ! Och vad är uselt väder " är det allt annat förutom " palmer o vita sandstränder " . För mig är inte vädret i Sverige uselt ! Och jag har förmåga att se vad uselt väder är genom att se mig om i världen ! Allt i omvärlden är inte bara " vita sandstränder o palmer " Ibland kan det ju som bekant bli högsommarväder även i Sverige. Och visste ni att då kan det vara "rena rivieran" i t.ex. i norra norrland ! Har ni varit på Pite havsbad nån gång ! Det har jag på 50-talet ! Och där har varit varmt även sen dess när det kan vara det !
             Värme och kyla ja ! Idag är det ju den 26 april ! Då har Grönland minusgrader, Verkohojansk i Sibirien - 16 C, Grise Fiord på Alaska - 16 C och enligt MCMurdos Stations hemsida, Antarktis, är det extremt kallt där -26 C !
                 Ja som sagt ! " Allting har sina rimliga orsaker " !  Och för " att då förstå saker i sitt sammanhang " kan jag prata om att Bafoulabé har, hade kl 6.00 + 26 C ! Och lite frågor . Vilket län tillhör Piteå, var ligger Arktis och var ligger Antarktis ! Och i vilket land ligger Bafoulabé ?    Foto Wikimedia commons .

Har ni ochså funderat på det könsneutrala ordet hen ?

Jaa, man har väl rätt att fundera över sådana saker. Att kalla nån för hen är för mig väldigt främmande och väcker vissa associationer ! På engelska blir ju hen höna o på tyska blir höna henne ! Han honom,hon henne ! 
                Hur har det gått med dettta svenska " påfund" i nån slags ambitiös "jämställdshumanism" ! Hur skall det överföras till övriga världen i ett " könsneutralt " perspektiv ! Och vem, vilka, i Sverige kom på det här ? Om man skall införa det officiellt i svenska språket, hur går det till ? Som sagt frågan är fri för en som är ganska förbryllad ?! Henem, henom, honom, henne. Nä, det går runt i huvet på mig !

Jag förstår inte det ?

Nää, jag förstår inte att Manchester United kan hyllas så mycket ! Ett storlag skall väl kunna vinna mer än ligan !? Och jag tycker engelska ligan i år har varit svagare än vanligt ! Och kommer Barcelona att hyllas lika mycket när dom antagligen vinner spanska ligan ! ? 

Ibland får man tänka till !

Jaa, ibland får ju " makteliten " för sig att si o så skall det vara ! Ibland beskylls människor, grupper  i bl.a. Sverige för att inte vara "salongsfäiga o humanistiska " när dom inte finner detta vara naturligt med enkönade äktenskap ! Bla. genom att " föräldrarna " inte kan få barn tillsammans ! Det betyder ju inte att dom " ställer sig över lagar o förordningar " men i en demokrati får man väl ha vilka åsikter man vill " Jag för min del föredrager " Gina Lolobrigida " o inte "  "nån manlig skådespelare" . Det känns naturligast för mig !

Några foton från dagens härliga motionsrunda !

                  Efter ett tag var jag nere på strandpromenaden ! Och när jag går här så försöker jag bl.a få syn på nån vattensnok ! Har jag något barnbarn med mig så kallar jag det ormsafari ! Men det är inte lätt att få syn på dom ! Såg nånstans att snoken är väldigt beroende av att lägga sina ägg i bla. gödselstackar ! Undrar om inte ormarterna är på tillbakagång i Sverige ! Fridlysta är våra ormar och en snok kan bli 25-28 år !
             Sen satte jag mig och sola ett tag på promenaden. Utsikten är inget fel på. O långt borta på andra sidan en liten vit glimt av Stjernsunds slott !
               Sen kom jag upp till den fridlysta stadsparken och tog med glädje detta solkort !
                Och efter ett tag gick jag in i skogsområdet vid idrottsplatsen ! Vättern i bakgrunden. Och blåbärsriset är talrikt som vanligt. Blir det inte frost några nätter i slutet av maj eller början av juni som " tar blommorna " så tror jag att det blir mycket blåbär ! Förra året kunde jag inte plocka så många som jag ville, fick problem med ryggen ! Jag har bara 5 minuters cykelväg till närmaste blåbärsställe ! Och det är förvånansvärt lite människor som plockar blåbär, för det mesta är jag ensam om stället ! Och jag har fler ställen. Och alla i Askersunds stad. Alla foton idag är från Askersunds stad ! Prata om fantastisk natur !

Så är det ju !

För stor i hackan får man ju inte bli ! Under har hänt förr ! Jag tänker på returmatcherna i semifinalerna nästa vecka ! Men man tar nog inte i om man säger att det pekar på heltysk final i Camp. L ! O bara jag " slipper se Real Madrid i final " så är jag glad ! Är det nån " spanjor som spelar med där " ? Sorry ! Men ett " hopköp utan dess like är ju laget " !?

Då får man själv sporta !

Idag är det fint väder i Askersund ! Och efter gårdagens urladdning av Borussia Dortmund så blir det motion igen ! Och nu gläder jag ju mig ochså åt att jag kan gå skogsrundorna i staden igen ! Nykommet !
Ja fotboll ja ! Har tyskarnas snabba " tillslag på bollen " och rörliga spel tagit över ! 2 lag går ju fram som " stenkrossar " ! Jaa, sån fotboll som Bayern M. och Borussia D. spelar nu, otroligt ! Lite " part i målet är jag ju " via min mormor !
           Väder ja ! Jag har tittat på de kallaste platserna på jorden just nu ! Verkohojansk i Sibirien har -18 C, Grise Fiord på Alaska har -18 C , MCMurdo Station på Antarktis har -23 C !  Jag tycker det är spännande med vädret som vetenskap. O någon via datoriserade uträknade mallar, temperaturhöjning på 4 C  på jorden, tror jag och en del andra inte på ! Jordens temperatur har gått upp och ner under de senaste 600 000 åren " med eller utan bilar ". Läs theclimatescam.se, där finns " det forskare som vänder på domedagsmyntet " !

Mama mia , vilken utskåpning ! Viva Deutschland !

Jaa, det var säkert  dom som var skadeglada när Barcelona blev utspelade mot Bayern München i går. Så är det ju när ett lag dominerat som Barcelona gjort i flera år  ! Sportexperterna bl.a. på tv brukar vurma lite för Real Madrid ibland o Ronaldo höjs ofta till skyarna ! Idag fick dom se Real Madrid bli lika utskåpade som Barcelona. 
                 Nu verkar det som tysk klubbfotboll verka vara starkast. Vi skall inte heller glömma att ett sånt lag som Manchester U bara har vunnit ligan ! Allt annat har dom åkt ut i ! Men får nog inte glömma att Barcelona nästan väl är på väg att ta hem spanska ligan ! Jaa, vi får se om det kan bli något mirakel nästa vecka då de spanska lagen har hemmamatcher ! Men det är svårt att tro annat än att det blir en heltysk final !

Sådana deckare tycker jag om !

 Inre tjänst var det ! Och just nu har jag sett avsnitt 2 av 5 om -Unge kommisarie Morse- i play ! I 60-tals atmosfär ! Engelska deckare är " det bästa jag vet " ! Miljöerna oslagbara !  O Morse som äldre o Frost !  Sen har vi ochså Poirot då med  David Suchet som huvudpersonen. Miss Marple ! Oslagbara ! Och ibland kommer dom i repris, men då ser jag om dom ibland, bl.a. för miljöns skull !
              Men jag har sett på- Miss Fishers murder mysteries- nu ett tag ochså med intressanta miljöer från 20-talet i Melbourne, australisk serie med charmig miss Fisher ! Och nu kommer en annan serie från Kanada igen och efterträder miss Fisher, -Murdocks Mysteries- ! O den har miljöer som är ännu äldre ! Toronto-miljöer från slutet av 1800-talet  O dom här två serierna gillar jag ochså ! Jag har säkert glömt många andra som " passar " mig !
           Och en av mina favoriter med ett förbluffande slut är -och så var de bara en-  " får inte skriva det ursprungliga namnet, löjligt " ! Och boken är ju skriven av Agatha Cristhie men det är länge sen jag såg tv-versionen. Och paff blev jag när mördaren avslöjades, fantastisk intrig !
                     Det finns ju andra som filmerna av Hitchcock, -Fönstret mot gården- t.ex. men hans filmer är lite mera thrillers, tycker jag ! Och många, många fler som man glömt som varit bra ! Men miljöerna betyder mycket för mig !

Det glömde jag att säga..

Vadå ? Joo, idag blir det inre tjänst. 4-5 dar i veckan räcker att motionera ! O det är skönt det ochså ! städa , lyssna på musik, se nått på play som jag missat, läsa nått kapitel i en bok ..... Och just nu tycker jag det är roligast att skriva på den här bloggen !

Lite chockad blev jag ändå !

Jaa, jag har ju följt Barcelona i " vått o torrt" via media. i många år. Och så beroende på vilket tv- utbud jag haft på parabolen . Några år kunde jag se varenda match dom spela i serien o inte i Champ. L . Nu är det tvärs om ! Nu har jag inte parabol längre utan några sportkanaler via bredbandet. Naturligtvis har jag sport ochså via det vanliga kanalutbudet som bostadsbolaget står för !
               Jag tror aldrig jag har sett Barcelona förlora med 4-0 nån gång. Dom såg tröttkörda ut från början  Och storhetstiden är nog slut, måste jag medge. Är det Bayern M som tar över förstaplatsen i Europa, kanske världen ? Inte mig emot !  Och jag måste tillstå att varken Manchester United, som bara vinner ligan i år, och Real Madrid är några av mina favoriter av utländska lag. Det är Bayern München, Barcelona, Liverpool o Arsenal ! I Sverige är mina favoritlag AIK, Örebro SK o Malmö FF ! Jag har svårt att bli fixerad vid ett enda favoritlag ! Jag får väl säga viva Bayern München. Men   "vi " är inte i final ännu ! 

Inget att snacka om ! Bayern München var bäst !

Att 2 av Bayerns mål var tvivelaktiga förändrar inte saken ! Men får en plan vara så nedvattnad som när matchen börja ? Inget lag i världen kan i längden hålla den klass som Barcelona gjort ! Undra om inte Bayern M är det bästa laget just nu i Europa. Och jag tror ju inte Barcelona kan komma ifatt på hemmaplan  på returmatchen ! Men Real Madrid är väl inte given som segrare i den andra semifinalen ! Men jag hoppas att Bayern München får möta dom i finalen ! Nää, Barcelona är inte outstanding längre ! Vem trodde att det ständigt skulle rulla på ? Inte jag ! Till slut tar det slut. Särskilt när många nyckelspelare är skadade ! Och Messi var sig inte lik trots att han mötte ett mycket bra försvar ! Men för mig är Barcelona som sagt  absolut världens  bästa lag  genom tiderna när dom var som bäst !

Vem skall jag hålla på ?

Jaa, i kväll spelar ju Bayern München mot Barcelona i den första semifinalen. Båda lagen tillhör mina favoriter i Europa ! Tyvärr fick inget av lagen möta Real Madrid o då slå ut dom i slutändan.  Bourossia Dortmund  spelar ju mot Real M i morgon. Min önskefinal hade varit Bayern mot Barcelona. Det är väldigt svårt att räkna ut vem som vinner idag ! Jag får nog hålla på Bayern !  Dom har nog mest chans att slå Real om dom går till final ! Barcelona har väl nästan vunnit spanska ligan men Real M har dom haft svårt mot i år ! Det här blir spånnande.
          Gammalt foto, 6 år gammalt ca, som jag hitta " i datans gömmor " .

Har man bara tålamod så ordnar sig allt !

Isarna har lättat nere vid strandpromenaden i Askersund !

Hur har ni det då ?

Joo då, det är bara bra, det var ett tag sen sist ! Jaa, visst är det bra att isarna gått upp ! Nää, nån mat har jag inte med mig idag ! Men ni kan få lite av min glass när vi ses i hamnen som vi brukar ! Ha en bra dag o simma lugnt !
Det är bra med kompisar av alla de slag !

För mig är det så !

När du lyser kära SOL då är vädret bra vare sig det är vinter, höst, vår eller sommar ! Både " inne o ute " !

Vem skulle inte vilja åka dit !

                Det finns så många länder som jag är intresserad av ! Och detta intresse blir starkare o starkare i " äventyrslystnadens o livsnjutandets spår " ! Tänk o motionera här ! I år blir det ingen resa utomlands, bara inomlands,men nästa år ämnar jag ta tag i det hela. Ja, ja, carpe o crea diem men i mitt sätt o tänka finns fantasi o möjligheter med i det dagliga ! Matterhorn visas på denna bild.  Förr i tiden var det ju" Mallorca  o bad o sol " som lockade, nu är det en mera " kulturell, gemenskaps känsla  " ! Varför Schweiz ? Jag har sysslingar där bl.a. men dom blir nog omöjliga o leta upp. Men jag har foton från 1920-talet på min mors besök där tillsammans med min mormor då ! En av hennes systrar gifte sig med en Schweizare. Jag har foton här innan på bloggen från olika länder, men jag börjar om igen. Och bussresor är det mest jag tänker på, Ja, visst är det spännande o tänka på sånt som går o genomföra utan att sätta men efter ! Positiva tankar, japp ! O vill ni ha reda på mer om Schweiz så är det bara att googla ! Foto Wikimedia commons
               O här har vikartan över Schweiz. Från Google .

I dag har jag skrivklåda !

          . Nä, jag skriver när andan falIerpå !dag var det första gången i år som jag gick på snö-och isfria vägar i Askersunds skogsområden ! Och därmed går jag min ordinarie motionsrunda igen ! För mig är detta vårens ankomst ! Och det har varit olika varje år sen jag kom till Askersund när vägarna/ stigarna varit isfria !  Och nått år har jag nog nästan gått här hela tiden ! Betyder det att " jordens undergång " är nära ? Variationer i klimatet har det alltid varit " med eller utan bilar " ! Även på Antarktis o Arktis t.ex. ! Och vilket av dessa områden ligger på nordpolen eller sydpolen ? Det vet nog inte alla " vädergnällare " !?
           Och den här snön vid idrottsplatsen är säket snart borta ! Men den ligger ju inte i vägen O bli nu inte sura för jag visar lite snö ;)

Den kommer att ändra sig, grönskan !

                   Här blir ju vädigt fin kavalite på mina foton på den här bloggen ! Och jag har tänkt mig detta ! Varje måndag fotar jag parken här från min balkong ! Och då kan man följa grönskans kommande frodighet ! Vårens fortsatta frammarsch. Det enda gröna ännu är  en del av gräsmattorna !
             Kyla blir jag inte störd av , den tillhör liksom värmen världen. Jag tittade just nu på MCMurdo Station på Antarktis, extremt kallt stod det på deras hemsida , - 29 C . Jag undrar om det är kallare på något ställe i världen ? Skall titta efter ! Samma temp hade Grise Fiord, Canada-Alaska. I Sibirien är det dock varmare,där hade köldhålet Verkhoyansk bara - 6 C ! Det är rätt bra att vända blickarna från Sverige när svenskarna pratar om sitt usla väder ! Och i Bafoulobè i Mali hade dom + 43 C i morse ! Jag säger inget mer så har jag inget sagt, konstaterar är ordet ! Jag tror jag skall följa MCMurdo Station noggrant. Tjockleken på isen lär väl knappt minska nu i Antarktis !? Och vi skall tänka på att när vi har vinter så har dom sommar i t.ex. Australien o tvärs om !

Det är tur vi har Nato...

Som " försvarar vårt luftrum " ! Mot ryssarna på övning ! Men nej, inte skall vi vara med i Nato, vi alliansfria land ! Men deras hjälp tackar vi inte nej till ! Som liberal vill jag att vi skall vara med i Nato, som våra nordiska grannländer Norge o Danmark, de Baltiska staterna. Länder i närområdet ! Och många andra länder i Europa ! Bekvämt att luta sig mot nått som man inte är med i ! Bara dom hjälper oss och vi slipper vara med ! Jag  fattar inte att vi inte är med i Nato. Ännu mindre efter den ryska övningen i närområdet ! Vi vet ju hur det är i världen, ryssarna är väl inte " pigga på att " anfalla oss . Men vi har inget facit för framtiden. Då är det bättre o vara med i Nato ! Nää, i det här landet pratas det med dubbla budskap, i det alliansfrias tjänst ! Samarbete är tydligen inget att ha, vi får ju hjälp ändå !? O " garderar " oss med Partnerskap för fred !

Det tänkte jag på häromdagen !

Jaa, så här innan jag går ut ! Jag gör själv så gott jag kan för att se ljust på min tillvaro ! Och vara nöjd med tillvaron ! Och har man empati för dom som har det sämre och inte är avundsjuk på dom som har det bättre här i världen så räcker väl det på nått vis ? Och försöka hitta det goda som ochså finns i världen, det går !

Då var det måndag !

Och veckans motion inledes om en timme ! Och den svenska ankdammen har jag lämnat åt sitt öde rent intressemässigt. "Gnällandet , trygghetsnarkomanin och bortskämdheten lämnar jag filosofiskt ". Har inte med mina anhöriga, rötter o  kompisar att göra ! Dom  finns i min värld. oavsett ! Ägnar mig ännu mera åt världen som består av ytterligare 6 miljarder 990 miljoner medmänniskor, nått "  ! Och några uträkningar via teoretiska datamodeller ang. klimatet i framtiden  tror jag inte på !  Här tas inte ut "nått elände i förskott ". Punkt slut ! O tiden går " vansinnigt fort " ! Det beror väl på att man är nöjd o håller igång utan o ägna sig åt "  eländet o usla vädret i Sverige " ! " Oroa sig i förskott, är det lönt !?. Jaa, ett bra sätt som sagt att veta hur bra eller dåligt man har i ett land, det är väl  att ständigt " blicka ut över världen ", vare sig det gäller uselt väder eller inte ! O allt i denna övriga värld är väl inte bara " vita sandstränder o palmer " ?!

Boulesäsongen närmar sig !

                Kommunen hade lagt ut grushögar på vår boulebana ! Och vi som spelar av pensionärerna samlades och slängde ut gruset o jämnade till det. Riktigt alla var ju inte här men vi lyckades med uppdraget ! O kände under kaffedrickandet att nu är det snart tid igen !
               Och så här blev slutresultatet ! Och lite regn o kanske en vält gör nog susen ! Men vi skall träffas nästa vecka och kratta till den ytterligare ! Och sen blir det spel varje tisdag när vädret tillåter ! Och banan ligger ju så fantstiskt till vid den fina strandpromenaden med utsikt över Alsen, norra Vättern !

Jaa, så är det.. på nått vis..

Som mänsklig varelse är jag nöjd med mitt liv. Hur kan du vara det ? Joo, jag har empati för dom som har det sämre än jag har och är inte avundsjuk på dom som har det bättre än jag har !
Och människor kommer alltid att vara " sjuka eller friska, arbetslösa eller arbetande , fredliga eller krigiska, goda eller onda ". Visa mig " en rättvis o jämlik värld, stat " ! Ge mig namnet ! Shangri La ?

Det var ju lite mer än 2 år sen det inträffade !

Den stora jordbävningen i Japan, 5 största sen 1900 så nånting ! Och tsunamin som följde på detta ! Jag " vågar sticka fram hakan " o säga att vi svenskar är förskonade från det mesta ! Tragedier drabbar naturligtvis även svenskar i Sverige men inte i samma omfattning o förödelse som i många delar av övriga världen. Vad jag lade märke till i svenska media bara några dar efter jordbävningen i Japan var att förödelsen o tragedin för japanerna kom i skymundan av debatten om kärnkraftens vara eller icke vara ! Och antikärnkraftsmotståndarna " fick nytt bränsle på elden  Det var nästan som man fick till det " som att kärnkraften hade utlöst jordbävningen o tsunamin " ! Detta har jag inte glömt ! Apropå den svenska ankdammen !

Jaa, det skvalpet kan man bli hjärtligt trött på !

Vilket skvalp ? Jo skvalpet i den svenska ankdammen ! Där saker o ting kör fast i ett ständigt säljande ältande av andras tillkortakommanden o bortförklaringar av " betydelse för världen " ! Typ följetongen " Mustafa o socialdemokraterna " ! När jag tittar mig ut i värden, som jag gör ständigt, då tänker jag just nu på de döda, skadade o deras anhöriga i jordbävningen i Kina.

Visst våras det !

Jaa, snön är ju försvunnen. Och även i skogsområdena i Askersunds stad så tinar den bort. Och nu hoppas jag få gå igenom dom ochså så blir min motionsrunda den gamla vanliga. Till skogsområde vid idrottsplatsen från hemmet, 5 min ca, igenom skogsområdet vid idrottsplatsen, till naturreservatet stadsparken, igenom det, till strandpromenaden via hembyggdsgården, till hamnen, gående längs vattnet norrut, igenom norra kyrkogården, sen hemma om 5 minuter.
I dag skall vi pensionerade spf-boulespelare lägga på sand på på banan vid strandpromenaden. Träffas kl 13 ! Ytterligare ett vårtecken !

Tjaa, där har dom kallt ! Extrem kallt står det !

Allt går väl inte vädermässigt  de " datoriserade mallarnas " väg om temperaturhöjningen på jorden. I Antarktis, ej att blanda ihop med Arktis, är det väldigt kallt just nu. Jag brukar titta om på väderstationen Mcmurdo station i området ! All right Antarktis ligger på sydpolen om ni nu undrar. På Mcmurdo station har dom idag -30 c, extremt kallt står det på deras hemsida ! Det har ju tjatas om isen minskar i området men enl. en del klimatseiter är det obetydligt ! Jaa, isen verkar väl inte minska alls nu, åtminstone. Jaa, miljöpolitiska och även ekonomiska gör ju att man får många dubbla budskap ang. klimatet. Jag för min del tror inte på " domedagspredikningar " som man inte har facit på !

Vi får väl ta en liten blänkare !

Att vara med i en positiv klubb som jag " bildat " är inte lätt i dagens enorma mediautbud som " koncentrerar sig på alla hemskheter " som tar en  en enorm överhand " ! Jag försöker stå emot detta genom att ständigt känna empati för dom som råkar ut för dessa hemskheter o illgärningar ! Jaa, inte hjälper det " världen om jag går ner mig i grubblerier o depression " ! Världen är väl inte "sämre eller bättre " än den har varit. Det är det enorma mediautbudet som får det att se ut som om den är sämre !
Jaa, det är ju lördag igen, " konstaterar min fortfarande fungerande hjärna " Det innebär att det är V-75 på Åby idag. Skall snart lämna in mitt tips. O när jag gör det så får jag solens strålar över mig från en molnfri himmel ! Och dom tar jag emot i all ödmjukhet ! Ha en bra dag !

O glöm inte ....

- Demokrati och mänskliga rättigheter förbund-   www.iran-demokrat.se

Har man inget annat för sig..

          Så kan man ju åka på ormsafari ! Och det med en egen bild som jag tagit förra året. Jag tittar alltid efter ormar när jag motionerar o är på utflykt ! Jaa, jag är intresserad av ormar ochså ! Och på 40-talet fanns det väldigt gott om huggormar på farmors tomt utanför Örebro ! På sommaren bl.a. blev det stövlar på när det behövdes ! Eftersom det ochså fanns en ankdamm på tomten så fanns det naturligtvis även vattensnokar ! Och ormen på bilden är en vattensnok ! I Sverige finns det ju 3 arter,den giftiga huggormen, vattensnok och hasselsnok ! I Sverige är vi ju förskonade från det mesta, o då många stora reptiler , krokodiler , boaormar o allt från gröna mambor till glasögon ormar, typ ! Jag vill inte tänka på " gnällandet om vi skulle ha sådana här ", konstaterar undertecknad ! Dom här arterna som vi har i Sverige är numera fridlysta och antalet minskar ! Men det slås nog ihjäl en del ändå o då blir nog t.ex. vattensnoken tagen för en huggorm ! Och ormen på fotot var bara halvvuxen ! Längs starandpromenaden i Askersund finns det vattensnokar bland stenarna, men det är svårt att få syn på några.
              Och vad är det här för orm ? En hasselsnok kanske ? Nää, ibland undrar jag om alla vet att detta är en ödla, kopparorm/ödla eller ormslå som den ochså kallas ! 3-4  dm ungefär är dom väl ! Fullständigt ofarliga, rädda så dom tappar svansen ibland, självförsvar.  Men har man ormfobi så är man väl rädd för allt som slingrar sig !
                   I Australien har dom väldigt giftiga ormar, kommer inte ihåg namnen, och väldigt giftiga grodor ! I en del städer till  och på villatomterna bl.a. Det ni ! Prata om att vara "förskonade" från mycket i Sverige ! Nää, det skadar inte att se sig om i världen för att förstå hur vi har det i vårt land !!! Och fotot ovan har jag ochså tagit ! Och numera kommer jag bara att visa foton på ormar som jag själv tagit, annars är det väl inte "nån sport "! 

Naiv, kanske en del tycker..

...att jag är ? Nää, jag jobbar stenhårt för att fortsatt få en bra ålderdom. Filosoferar, symboliserar med " fantasi och realism " på mitt vis ! Visar att även en äldre mans vardag kan vara innehållsrik " vare sig han bor i " Korpilombolo eller Baku " ! Och att jag själv har go och är positiv, "tjänar väl även andra på " ? Förhoppningsvis !?
                     Ja, ja, jag vet , tiden kommer kanske då även jag får "använda mig av rullator" ! Men även det är en utmaning, tur att dom finns rullatorerna ! Och tack " för att jag fått leva så länge som jag gjort ", hittills ! Nu skall jag  " snart flyga ut " med min cykel !

Jaa, då var det fredag !

Och idag på fm skall jag vara brevduva o flyga omkring o dela ut post till pensionärskolleger. O cykeln skall jag ha med mig ! O regnar gör det KONSTATERAR jag ! Inget som skall hindra mig ! Att vara pensionär har sina fördelar, inga tider o passa " med andan i halsen " ! O stress , vad är det ? Carpe o crea diem med framtidstro o fötterna på jorden o armarna mot himlen " vare sig du bor i Korpilombolo eller Baku " ! Världen är din ! Och längs vägen använder du dig både av anhöriga o dina rötter ! Åtminstone om du heter Jan, Jahan, Johannes !

Har ni tänkt på det !

Det enda sättet för att undvika tråkigheter på jorden hade ju varit " att solen inte fanns " ! Men då hade vi ju inte heller " upplevt det som varit positivt " Så jag föredrar " att solen lyser trots tråkigheter " !

Henne gillar jag !

Vem då ? Amanda Jenssen ! För mig är det ochså världsmusik ! Och nu har jag ju så ställt att jag kan ladda ner musik som jag kan spela under tiden jag t.ex. skriver i datan !
Idag regna det som sagt när jag gick ut ! Så följande kort fick jag ta "under tak " . Och pension fick jag idag, tack o lov att jag har den för kommande behov ! Och det är väl inte självklart att " alla har den förmånen i världen " ! Men det " vågar man väl inte påpeka " ! Men jag gör det ! Det som är självklart i Sverige är inte självklart i världen, oavsett pension, sjukersättning,arbetslöshetsunderstöd, särskilt stöd, barnbidrag mm ...! Men så får man inte säga, men jag gör det ! ! Det är skillnad på folk o folk, på människa o människa verkar det som !

Det gläder mig !

Vadå ? Joo att folk har " hittat tillbaks " till den här bloggen. Igår hade jag 25 läsare ! O 43 sidvisningar ! Idag regnar det i Askersund, men det är bara att ta regnkläder på sig o "trava ut" ! Nu är det ju snart V-75 igen apropå trava ! Idag tänker jag handla på hemvägen. Och jag saknar faktiskt lite det fina vädret som var " när man sov under kalla nätter o sola på varma dagar " Tror ni inte att " svensken gnäller om vädret nu igen när det regnar " ? Det är mycket bättre att konstatera att så här är vädret " och jag lever efter det trots avsaknaden av vita sandstränder o palmer just nu " ?

Ett väldigt blåsande..

....i Askersund. Nästan " värre än på Österlen" ! I dag fick jag göra skäl för " envishet o fighteranda " på min motionsrunda. Det tog i i motvinden o sand yrde ! Snön är nu borta i stan och blåsandet hjälper till att bryta upp isen på Vättern ! I Stan finns skogar varav en fridlyst. Att gå på dom småvägarna tillhör min ordinarie motionsrunda. Och det kan jag snart göra !

In i dimman, men vadå..

Nu , nästan kl 17 lyser solen ut ! O när jag cykla ner till fiket var det ganska varmt ute. Och som vanligt löste vi världsproblemen. Alla var nog filosofiskt eniga om att kampen mellan " det goda o onda " ständigt fortsätter ! Och håller man på det det " goda " så bör man tillhöra positiva klubben ! Och " goda och onda människor finns det vilket parti man än tillhör ". Och idag läste jag följande rubriker på SVT-text - Växthusgasutsläpp FORTSÄTTER minska -. Och den andra rubriken löd- Många befaras döda i jordskalv i Iran-. Och människor i fattiga områden i det sydöstra området drabbades. O nu tänker vi på människorna i Iran o inte regimen. Blanda inte ihop det ena med det andra !
            Jaa, jag tog närbild på dimman ! Eller är det jag själv som " är lite dimmig " ?

O vad håller vi på idag då ?

I dag " håller vi på " att gå ut o motionera som vanligt i ett för dagen mycket dimmigt väder ! Sen blir det träff på kafeét i em. Och kan ni tänka er att " det usla vädret " hindrar mig inte ett "dugg " ! Nu skall jag " förkovra " mig i övriga världen, för där bor 6 miljarder 990 miljoner mer människor än i Sverige, ca , innan jag går ut , som sagt !

Ikväll håller vi? tummarna ?

Och eftersom jag tillhör positiva klubben så tror jag på seger i kväll för Örebro Sk mot Gif Sundsvall i superettan i fotboll ! Och matchen sänds i TV ! Det ni ! Och härom dan vann Kif Örebro mot Mallbacken i allsvenskan för damer med 4-0 ! Det ni ! 
                Och Örebro vann med 3-0, vilket spel i första halvlek !. Nästa gång spelar dom mot Hammarby borta. Hoppas att den ochså visas i TV !

Ja, då var det gjort ! Dagens motion !

         " Reta nu inte upp er på den här bilden ! Men eftersom vi svenskar bor i stora Världen så går det ju att reducera " gnällandet " genom att hitta  det som alla ständigt tjatar om , vita sandstränder o palmer " ! Det behöver inte ta så många timmar i våra dagar ! Om vi nu kan lugna ner oss så är det ju inte omöjligt att vi får se vita sandstränder hemma snart ! Men palmer blir nog bara dom i krukor som står i Trelleborg eller Karlsborg !
                    För min del är carpe o crea diem lika viktigt ! I det ingår som sagt även framtidtro utan facit och även stöd av rötter. Utan rötter hade vi nämligen inte levt. Lika självklart som att vi inte hade gjort det utan solen, vare sig den skiner ovan molnen eller inte ! Om man inser detta kan man kanske " göra sig av med onödigt gnällande , typ "

Så är det ju !

Nu skall jag ju snart gå ut på min motionsrunda ! På den bär jag nuet o nyfikenheten med mig ! Eskorterad av mina rötter o anhöriga m.fl. Ingenting om framtiden vet jag ! Men härliga mål har jag av olika slag ! Och då är det här med att" bära omkring rötter o anhöriga o andra inom sig " till stor hjälp ! O då känner jag mig nöjd o det utan att släppa devisen " fötterna på jorden o armarna mot himlen " ! Den ger mig " vägledning " !

Jag skall bena ut lite saker !

Jaa, eftersom jag med "stor övervikt "  är en positiv person, så  har jag alltid Positiva klubben som kategori ! 
            Nu skall vi åter prata om att det inte " är nått märkvärdigt " att vara brunögd ! 90 % av jordens befolkning är brunögda !  Fördelningen i Sverige vet jag ej, det skall jag ta reda på. Jag själv, barnens mor, barnen o barnbarnen är till, 95 % nått, brunögda trots att 3/4 delar av , mödrarna, svärdöttrarna, till mina barnbarn varit blåögda !
Min morfar var blåögd, farmor blåögd, farfar blåögd, mormor brunögd.
Mina barns Morfar brunögd, mormor blåögd, farmor brunögd, farfar blåögd.
 Vad man här kan förstå är  att brunt tar över väldeliga. Jag vet att jag sa när de yngsta barnbarnen av 9 var födda , nån skulle väl kunna få bli blåögd. Det har blivit nått "mellanting " på de 2 sista ,typ ! Skall hälsa på dom snart i " södern" !
            Och som sagt, det är" inget märkvärdigt" att vara brunögd ! Men det intessanta för mig är när det gäller släktforskningen, dom andra 75 % har jag koll på, är som sagt områdena i Europa. Och oklarheten över var kvinnorna kom från 2 släkter, min mors mormors och min mormors farmors, kom ifrån innan 1800-talet ! Bodde dom på samma platser även då ? Och ochså, vilka var ursprungligen katoliker ! Konverterat ? Herrarna Geuken i dessa familjer är jag ju klar över, deras ursprung från Nederländerna !
               Undra får man ju ! Det synd att man inte är kändis ! Då hade man kanske fått åka runt på "andras bekostnad " o få reda på" VEM DU VAR " Jag syftar naturligtvis  på programmen i tv som hette " VEM TROR DU ATT DU ÄR " Där fick ju människor bl.a reda på saker ang. släkten långt tillbaks. Betydligt längre än uppgifter om årtal o födelse o platser som jag hittat på 1800-talet !  Hur var det på den tiden är nått som jag ofta fantiserar om !  Jag har ju t.ex. räknat ut att min mormors farmors föräldrar lydit under Napoleon om dom bodde i Kölnområdet även då !
              Mormor Maria Geuken/ Lander är på kortet 15 år gammal ! Kortet är taget på besök i Berlin 1908 ! Min mor Birgit Lander/ Ekblom är på fotot i 18-20 års och då taget omkring 1935, nått sånt i Stockholm ! 

Lugn,lugn,lugn...

...svenska folk. Det är inte första gången i världshistorien det har snöat och ligger nån centimeter snö i Askersund den 13 /4 ! Och strax lär våren komma hit bakom nederbördsområdet med början imorgon ! Och naturligtvis tror positiva klubben på det !
Det är ju dubbel jackpott på V-75 idag på Färjestaden. Och om man är medlem i en positiv klubb vad gör man då ? Satsar en hundring extra på ett system ! Håll tummarna !

Jag är eld o lågor !

Det är väl så när man tillhör sin självutnämnda positiva klubb ! Jag har nu under ganska kort tid fått kontakt med 2 sysslingar på min mors sida ! Alltså barn till min mors kusiner !
            Jaa, jag ärar alla mina rötter men de 25 % som kommer via mormor har jag inte den vetskap om som jag skulle vilja. Jag tar det lite här bara. Geukens vet jag via hörsägen att den släkten kan spåras till 1500-talet i Nederländerna. Naturligtvis har jag inga namn o platser förutom att mormors farfar Johan Heinrich Geuken föddes i Amsterdam i början på 1800-talet. Och sen har jag hennes farmors Maria Anna Bönners födelsedatum i Köln. Och sen har jag faderns Johannes Geukens födelsedatum i Magdeburg i dåvarande Preussen och hennes mors Helena Schmidts födelsedatum i Halle an der Saale. Efter detta vet jag ju mer o har foton att visa upp ! Det blir alltså via mail till mina nykomna släktingar ! En har jag redan kontakt  med via mail. O nu blir det du ochså Irene ! Jaa, naturligtvis har då Mormors farfar invandrat till Preussen !

Har vi nått mer roligt att komma med ?

Jodå ! Jaa, när jag tänker på det så skrattar jag o ler ännu ! För några dar sen drömde jag att jag och min äldste son lumpa, gjorde rekryten tillsammans. Alla drömmer vi ju även roliga saker, och jag såg honom framför mig på luckan rota bland en massa utrustning. Och vi prata med varann. Jag ringde o undra om han kom ihåg det ! Vi fick oss ett gott skratt o det tycker jag andra ochså skall få ! Men sköt tillsammans det kommer jag inte ihåg att vi gjorde !

God eftermiddag !

Det var från positiva klubben. I dag har jag känt våren igen i solskenet trots nån minusgrad i natt. Och med det fantastiska solsken som har varit så har jag känt våren sen länge ! Och " hav tålamod svenska folk ", snart öppnar kioskerna i t.ex. hamnen i Askersund !

Det gick vägen !

Barcelona o Bayern München gick vidare till semifinal i Champions Leage ! Och drömfinal för mig är Barcelona mot Bayern M ! Få se hur lottningen blir ! Hoppas att Bayern M slår ut Real Madrid i en semifinal !

Vad har vi idag då ?

Lite inre tjänst nu på förmiddagen ! Sen blir det sångövningar i em. med vår lilla pensionärskör ! O i kväll blir det Champions Leage och 2 bra matcher ! Frågan är om Barcelona o Bayern München tar sig vidare till semifinal ? Jag hoppas !

Jaa, så är det !

Ibland, nån gång kan jag få nytta av mina skriverier om delar av mina kära rötter ! Skickar foton, Gun !
        Det här fotot har ju inte med mina rötter o göra men som världsmedborgare tycker jag om " alla människor utom de suspekta ledarna och de  i minoritet extremister som följer i deras fotspår " Och idag kom jag att tänka på att för snart 15 år sen  firade jag i förväg min 60-årsdag i Turkiet. Och när jag mötte " mina turkiska bröder " på gatan iförd denna huvudbonad fick jag bara leenden o bugningar ! Jaa, jag var på semester på en badort jag glömt namnet på ! Och fotona hittar jag inte därifrån. Med mig på färden följde delar av klanen . Barn, barnbarn o då undertecknad o farmor Signe !
                Jag tillhör inte dom som " snyftar av nostalgi " över mina minnen. Jag använder av mig av dom i nuet " vare sig jag fångar grodor i farmors damm utanför Örebro eller reser till Turkiet " ! O vad som än händer står jag för detta ! Det vet ni NU om inte annat !
              Och idag har jag ochså varit ute o cyklat.Det är säkert "en del som tycker att jag gör ofta" , det bjuder jag på. Jag cyklade till Edö och marken jag stod på ärvdes på 1300-talet av Heliga Birgitta och hennes son ! Och på andra sidan vattnet tittade jag på Stjernsunds slott som ochså tillhörde Heliga Birgitta. Sen övertogs det av Vasaätten ! Och på 1800-talet köpte Carl den 14 Johan slottet. Numera sköts slottet av svenska staten, nån stiftelse eller liknande !
           Jaa, här har vi slottet ! Jag lovar liksom på den andra bloggen att jag  skall cykla ut till slottet o ta flera bilder när jag känner för det ! Ganska snart känner jag !

Vi längtar väl alla efter våren !

Och den har jag funnit flera ggr. solandes på bänk vid starndpromenaden !
        Jaa, det här med våren ja ! Det här fotot tog jag den 18/3. 
              Och det här fotot idag den 8/4 ! Kom nu inte med några MEN utan jämför bilderna !

Jaa, så är det !

Här kallar" vi "oss" för positiva klubben ! En positiv klubb lägger inte till ett MEN så fort det skrivs nått positivt ! Nu vet ni det om ni skall vara med i denna "enmansshow " ! Min positiva klubb vill gärna ha lite medlemmar ! Och då skall ni inte lägga till MEN,om nån vänder på myntet o hittar nått positivt angående t.ex. klimatet !
Hembyggdsgården går jag alltid igenom när jag går mina motionsrundor. Och här visar jag en bild på en gammal skola från 1800-talet. Kan ni se fröken stå på trappen o ringa med sin klocka när rasten är slut ?

Fyra timmar tog det !

    Att cykla till Tjälvesta naturreservat, gå där i delvis snötäckt mark, sola, filosofer o njuta o sen cykla hem !
         Det är ingen liten runda att gå på detta unika isälvsområde, vars struktur då är en kvarleva från istiden !
 Jaa, jag har aldrig varit här o gått när det varit så mycket snö, isbelagt o så lite utslaget, naturligtvis ! Om man tittar noga så ser man Snavlunda kyrka i bakgrunden. Naturligtvis är det ovesäntligt för "de flesta " som läser det här men inte för en som är uppväxt i Närke ! Och bäverhyddan jag letade efter ? Den hittade jag ! Var är den ! Pratar jag inte om ! " Människan är ju det grymmaste djur hittils  på denna planet " !
 Här har vi ochså en vy från området ! Och när det våras, på allvar, då kan vi ju dricka kaffe här men " intresset för det beror väl på vilket landskap man är uppväxt i " Antar jag väl som har givit mitt liv i 45 år i ett annat landskap utan att vara uppväxt där " !
          Och jag vill återigen påminna om hur det ser ut när visipporna blomma o allt är grönt ! Och så kommer det att se ut ganska snart ! Då kommer jag att befinna mig här igen o konstatera att det finns fina platser förutom dom där jag bodde i 45 år ! O även om jag " emigrerar till Örebro eller utomlands " så  var denna dag det " optimala nuet " !

Så kommer det att bli !

Jaa, idag kommer " mannen som alltid försöker skåda ljuset " att bege sig på cykel till Tjälvesta Natureservat i mil norr om Askersund ca . I Snavlunda om nån vill titta på kartan. Det kommer naturligtvis inte att se ut som det gör på mitt arkivfoto ännu ! Men nu kommer det att hända saker där och det kommer jag att följa några ggr i månaden på plats ! Och på mina bloggar ! Om nån halvtimme ger jag mig i väg på årets första besök !

Ja, visst tar det på snötäcket !

Och idag var det en ny fantastisk dag med solsken ! Och enligt en väderseit så verkar detta fina väder stå sig några 4-5 dar till ! Sen kommer "mångas önskeväder , några plusgrader, regn/snöblandat o blåst ". Jaa, vad härligt " då slipper man ju sitta o sola vid strandpromenaden !! Fredag är det ju ! O bl.a. dagobertssmörgåsar med V-75 i helgen ! Då skall jag ochså njuta !

" Jag är en nagel i huvet på folk" !

Jasså ? Joo brukar i entusiasm ibland avbryta folk, stå för mina åsikter, hänvisa till övriga världen där dom ochså är människor, vända på myntet och ibland avväpna folk !

Jaha, vad har positiva klubben att komma med idag då ?

Jaa, egentligen räcker det ju med att solen lyser !
 
 

På nytt en strålande dag !

Suttit o solat o pratat med folk nere vid strandpromenaden ! Och kylan på nätterna oroar inte mig, jag är ju inomhus ! Och nu kommer folk att få anledning att oroa sig igen, havsvattennivån LÅG i hela landet ! Och inte nog med det, vi arma människor, om 2,8 miljarder år kommer det bara att finnas mikrober på jorden, " arma svenska folk" ! Och allt detta trots att vi inte ens har facit för morgondagen ! Vill ni gå med i min positiva klubb där man inte oroar sig för "nått utan facit " ! Carpe och crea diem med " fötterna på jorden o armarna mot himlen " !

Ja, hej på er !

Idag åkte cykeln ut från källaren till cykelstället. Den fick vårkänslor ! Den har inte varit ute på ett par månader ! Men nu är det snöfritt i stan och på en del gång-o cykelvägar ! Skall man tro på " vederspåmännen " så behöver jag inte ta ner den i källaren igen ! Det är bara att hänga en plastkass över sadeln ! Till min förundran ser jag att 10 besökt den här bloggen idag och 15 sidvisningar har förekommit. Ju mindre jag skriver desto fler besökare ? Och ikväll möter Zlatans lag PSG Barcelona. Men det hjälper inte , jag håller på Barcelona ! Och fikat med kompisar har jag gjort idag förutom att motionerat. Tyvärr blir det ingen sång i morgon, för direktören är sjuk, den musikaliske !

RSS 2.0