Uppe med tuppen !

 
Jaa, det blev Medevi Brunn  ! Med mina kompisar Torsten, Vivi-Ann o Ingalill .  Gänget som brukar åka ut på nån tur ibland ! Mörka moln tornade upp sig, några knallar hördes men den åskskuren gick förbi ! Så kaffe o kaka som Ingalill bjöd på kunde ätas utomhus .
 
Och brunnsmusiken satt igång kl 15 som vanligt ! Med wienervalser o marschmusik ! Schweizeriet kallas ju stället för där man dricker kafe o äter nått gott av deras  kakor ! Som t.ex en chocklakaka överdragen med blåbär o med en klick vispgrädde till ! Smaskens var det !
 
 
Lite skuggigt men damerna får ju va med på bild ! Mina pensionärskompisar ! Sen kom Torsten o undertecknad o satte sig där ochså, så klart ! Och solen lyste faktiskt ett tag ! Men efter ett tag kom en ganska kraftig regnskur under musiken ! Vi styrde kosan mot bilen och hemfärd till Askersund genomfördes !
 
 
 Med detta foto taget en bit från paviljongen där musiken spelades avslutas Medevibesöket via foton o pränt !
        Och precis innan Torsten släppte av mig vdär jag bor ringde mobilen ! Det var min mångårige kompis Lars från Simrishamn , bor lite utanför , som stod med sin nyinköpta husbil utanför huset ! Hade tagit sig en tur från Österlen och körde längre än han tänkt ! Pratat om innan att han skulle ta en tur med bilen hitåt men inte när ! En glad överraskning ! O då steg jag in i hans bil och vi for in i stan för att hitta en plats för husbilar ! Vid hamnen var det fullbelagt men på en grusplan som kändes till så hittade vi plats på lagom gångavstånd ! O regnet vräkte ner ! Och Lars o Ylva har en fantastiskt vacker hund, Leonberger, Lea, som var med på turen ! 
      Efter det vi köpt pizzor gick vi tillbaks till parkeringen, grusplan ! Där ett par från Flensburg befanns sig med sin husbil ! Trevliga människor som kunde lite danska o svenska ! Men jag använde min tyska när det pratades med dom ! O det visade sig att dom kommit via Simrishamn, varit på loppis där ! Och skulle bese antikmarknaden som startar i morgon 1/8,  ! Brukar dra mycket folk ! Hoppas vädret blr bättre !
       Och kl 9 skall Lars och jag träffas nere vid husbilen ! Så får vi se vad denna dagen har i sitt sköte ! 
 

Underhållning har man o goda o spännande tankar i nuet o för framtiden !

 
        Totte parakit är nu 4 månader ! Han är född den 27/3 i år ! Det finns kanske läsare här som vet vilket roligt sällskap t.ex en nymfparakit är ! Om dom får förtroende för en o inte enbart ensamma behöver vistas i en bur ! Det skall inte vara lagligt ! Har ju som sagt var haft några stycken innan Totte !
     Totte är en hane o enligt uppgift från några håll så har dom lättare för att härmas, prata !
        Jaa, Totte har för flera veckor sedan lärt sig vissla som jag gör , typ efter nån trevlig tjej ! Men nu kan han på sitt vis även tydligt säga Totte duktig ! Som jag envetet sagt ! Höll på att trilla av stolen när jag hörde det första gången ! Kanske jag skall lära honom o säga uj,uj uj ochså ! :) Som jag lärt mitt barnbarn Franke att göra !
                 Vädret idag ? Blir det nån färd till Medevi Brunn ?

Har mycket spännande o intressant att tänka på !

Just nu sitter man o tänker på skillnaden mellan 46 o 53 kvm när det gäller en lägenhet ! Lägenheten jag har nu är på 53 kvm. 
           Och spänningen kom av sig efterhand när travloppen, v-75, kördes i går på Jägersro ! Bl.a vann en 90-oddsare ett  lopp ! Vilken småspelare har med en sån ? 4 rätt blev det ! Men fina lopp var det ! Så det är inte enbart sekiner i huvudet !
 
Är ju intresserad av klimatet/ vädret i nuet o dået ! Och ibland verkar det som " experterna " inte har full koll ens på morgondagen ! Nån åska blev det inte, chansvärdering till hälften på vädersajt ! Idag är sannolikheten för åska i Askersund 57 % när jag tittar på samma vädersajt ! Är det inte lite Grönköping över det hela ? Men UV-strålningen är minimal idag i Askersund ! Sånt går ju att mäta ! Och då tänker jag ju givetvis på rubriken som jag läste på SVD nyheter den 10 september 2014 om att - OZONLAGRET PÅ VÄG REPARERAS- ! Och detta kunde skydda miljontals männislor från att få hudcancer lästes ochså ! Men elände har ju redan tagits ut i förskott bl.a. av massmedia ! Positiva nyheter med facit, faller i glömska ! 
 
 Ja en gång i tiden blev det Simrishamn- Örebro/Askersund ! Men nu riktas blickarna söderut mot mina barn o barnbarn ! O mina söner är mina ombud när det gäller tittande  bl.a.  på lägenheter ! Känns tryggt !
 
               Och Örebro och Gällersta Härad kommer alltid att vara i mitt hjärta ! Men med ålderns rätt vänder jag på klacken !

Intressena äro många !

Jaa, och det håller ju hjärnan igång ! Liksom kroppen o sinnet hålls igång via bl.a. motion ! Och när dett gäller detta finns bildbevis och skrift som visar detta, via undertecknad ! Och klimatet nu o då är ett av de många intressena , där även egna erfarenheter finns ! Av då t.ex. 40-talet via minnesbilder o fakta !
 
 
Detta foto är retweetat från Sahil ! Och då erinras att jag för nått år sen läste en uppgift om att isbjörnarna inte minskat i antal de sista 8 åren ! O då tänks ochså på uppgifterna som redovisats om de växande isarna i Arktis o Antarktis ! 
     Sen funderar jag på om den kyliga sommaren har med växande isar  i Arktis att göra ! ? Klart är ochså att här i Skandinavien betyder BL:A.  högtryck o ostvindar varma somrar o kalla vintrar ! Jaa, och det här med lågtrycks o högtrycks placering o rörelse är bla.en av nycklarna till klimatet ! Det visar nuet o dået ! 
 
 
Jaa , har man ju påtalat innan ! Det här med en vädersajts siande om risken för åska inom 0-100 % ! För olika områden ! Det här fotot är taget nu ! Och visar ingen åska i södra Sverige o  på gränsen till det ! Fortsatt så sägs risken vara 45 % i mitt område vid norra Vättern ! Har följt o kommer att följa detta siande om åskrisken även noga idag ! Ibland undrar man om de här datoriserade matematiska mallaras tillförlitlighet  , både ang. t.ex.morgondagen och om femti till hundra år ! Radarbilder i nuet är väl det enda där 100 säkerhet kan visas ! Dom följer jag ofta ! Ang. nederbörd o åska ! Finns sådana där blixtar registreras även via ljud !
 
     Joodå ! Har lämnat in ett litet system till kvällens V-75 på Jägersro ! Och hoppas att Tor håller sig undan då ! Hoppas jag så KLART !

Då var det måndag igen !

Det var väl härligt att återigen få uppleva ! Det här med ödmjukhet mitt i mediabruset skadar väl inte , särskilt inte  i min ålder ! Idag blir det Vackra bilder ! Är ju en tagg som finnes bland många andra man har ! Och kallar alla mina bilder Vackra oavsett vad man tycker om dom ! Men det " fula o negativa " säljer ju mycket mera verkar det som !
         
 
 Vi kan ju börja med detta foto från dagens motionsrunda ! Som inleddes med kyligt väder men sedan steg temperaturen när Solen visade sig ! Men när jag tittar ut genom fönstret söderut så ser jag gråa moln ! Och för morgondagen spår en vädersajt åska i området, med 45 % chans ! Hur räknas det ut på det viset ? Ja du milde ! Men låg UV-strålning pratas det ochså om ! 
 
 
     Ochså från strandpromenaden ! Här stötte man ihop med ett par från Espania ! Intressant samtal följde, off course på Engelska !  Och dom hade ochså mobilen/ kameran riktad mot Stjärnsunds slott som syns på andra sidan vattnet ! Och frågade mig var " färjan" gick ifrån som gick på det hållet ! Från hamnen blev naturligtvis svaret ! Och Wettervik stannar ju till vid slottet  och hämtar folk på återvägen från vacker skärgård ! Fråga mig ! Åkt med denna båt vid många tilfällen ! Med barnbarn bl.a. !
 
 
Sen komms det till Hembygdsgården och runda vidare genom naturreservatet Stadsparken ! Men innan stannade jag till vid ankdammen ! Där myskankan Kalle kom som ett skott  o skrockade o viftade på gumpen ! Och här har vi hans telningar som växer så det knakar ! Och detta är den ena frun , han har en till som var på annat håll ! Verkar inte synas nån ovänskap !
 
  För övrigt så tar man en dag i sänder ! Men gläder mig åt den framtid som kommer ! Som jag kallar Operation Återkomsten ! Oavsett ... när den sätts  igång ! Och åren här nära Örebro kan ju ochså kallas en sorts  återkomst !

Det har man naturligtvis ochså rätt att framhålla !

Det har jag gjort ! Gratulerat min äldste son Peter via telefon på hans.... 53-årsdag ! O vem svara inte i telefonen först , lille Franke 1,6 år, yngsta barnbarnet , hittills  ! Och han kände igen min röst o sa Farfar ! Har jag bevis på !
 
Har inte svårt att tala om att jag enbart alltid varit intresserad av det motsatta könet ! Oavsett det är inne eller ute ! Detta är ett foto på min mor , 20 år ungefär ? Det är en av mina hörnstenar i det här med att alltid varit attraherad av det motsatta könet ! Sen är det upp till var och en att ha andra känslor i hjärna o hjärta ! Jag står för mina ! 
 
 
 Har ochså alltid haft Gina Lollobrigida som min symbol ! För det jag känner i hjärta o hjärna ! Och har berört det innan ! På 50-talet gick jag och såg en del filmer med henna ! Och var då en förälskad tonåring ! Jaa, visst mina 2 favoriter här som visas på bild är mörka ! Har inget emot blondiner , heller !
 
                Man måste få säga vad man tycker här i livet ! Att krama om ALLA har jag dock inga problem med ! Kanske är det det allra viktigaste ?
 
               Sen kan man väl aldrig komma i från att en man o kvinna är som skapta för varann ! När det gäller att föröka Världen ! Tillsammans ! I en kärleksfull omfamning !

En bra runda innan tydligen det omfattande regnet drabbar oss i helgen !

 
Blev en lång runda idag ! I skapligt väder ! Nån motion blir det inte i helgen ! Ser på radarbild regnområdet som kommer i morgon e.m till detta område ! Men i morgon är det V-75 från Hagmyren , Hudiksvall ! Tror inte regnet hinner dit under loppen ? ! 
          Jaa, att jag ämnar flytta  åter till nära o kära i Simrishamn är inget att hemlighålla ! Och känns bra att ha support från anhöriga o andra över detta beslut ! När barnbarnet Franke 1,6 år gammal pekade på mig o sa farfar sattes foten ännu hårdare i backen ! 
   Och gläder mig över att jag bl.a. har läsare från Nex York, Redmond och Mountain View på bloggen  ! Läsare finns även från andra länder ! Och olika städer i Sverige t.ex. Statistiken räknas bl.a. veckovis !
 
 
 Kom på min runda även upp till hembygdsgården ! Och när jag närmade mig ankdammen där kom myskankan Kalle springande mot mig ! O ställde sig vid staketet o skrockade o viftade på bakdelen ! Och kan ochså nämna att när det komms hem och gicks in i vardagsrummet så kom Totte parakit flygandes o satte sig på min axel. Vilket härligt fågelliv ! :)
 
 
På den långa runda ingår ju 2 skogsområden, tillhörande staden ! Här börjar vandringen i det andra av dom ! Har ju plockat mycket blåbär här under årens lopp ! Förra året fanns det knappt nånting ! O i år blir här inget bra år heller ! Men efter regnen skall jag cykla hit o plocka ! Nån liter skall man väl få ihop ?
Men känner till andra områden ! Får väl cykla dit ochså !
                Jaa, det var väl inget mer ! Är ju inte så mycket i datan på helgerna ! Men mejlen o vädret o eventuell  åska kommer att kollas upp , bl.a. 

Jaha , god eftermiddag !

 
Joodå det blev motion idag ! Men blev " överfallen " av regnskurar ganska snart ! Som sagt var är jag mer intresserad av vädret, klimatet som vetenskap än att gnälla om det ! Och tror inte att man någonstans i VÄRLDEN har eller haft lagom klimat ! Tittar mig ofta ut i Världen !  Och ser hur vädret är i olika Världsdelar ! Bl.a har jag följt åskans härjningar i Polen mot Ukraina till !Som synes ! I mitt område , kring Askersund, har vi de sista åren blivit förskonade från ordentliga åskväder ! O det har jag inget emot ! Med dom erfarenheter man har från förr i tiden ! Från nu ! Och i USA åskar det så gått som varenda dag ! På sina ställen !
          Har ju skrivit om de utbredda isarna i Antarktis ! Och på Antarktis är det ju vinter nu ! Och den stad som ligger närmast Antarktis heter Punta Arenas som ligger i sydligaste delen av Chile  och där är det -5 C just nu !
  Australien och Antarktis skiljde sig ju åt för länge, länge sedan ! Och delen av Australien som ligger närmast Antarktis sägs ha samma väder ungefär som Sverige ! Sommar när vi har vinter o vinter när vi har sommar  ! Just nu på Antarktis har markstationerna många minusgrader ! Mc Murdo stn har t.ex. - 33 C och Vostok Cabo - 30 C ! Och det på tusen meters höjd Vostok har -57 C ! Och där råder minus året runt !
 
 
Jaa, det här fotot tog jag idag ! Man kan väl säga att löpsedlarna ger en bild av kvällstidningarnas utbud i dagens samhälle ! Frågan är vilken löpsedel som säljer bäst !
          Naturligtvis är det att beklaga dom enskilda människor som t.ex. får hudcancer ! Men det här med eget ansvar ? Och varför inte skriva om det flertal som inte får hudcancer fast dom solar ! Eller dom som blir botade  från den ! O det här med eget ansvar ? Särskilt när man är ljushylt !
 
    Askersunds värsta viltvägar ! Finns den löpsedeln över hela landet ? Och sätts den upp i alla städer med olika namn ? Konstaterar att braskande rubriker tillkommer bla. beroende på att öka upplagorna , till varje pris ! Pengar måste komma in för att få det hela att gå ihop ! Liksom den ständiga reklamen som översvämmar papperstidningar o dom på nätet ! Med den erfarenhet jag har så blir detta värre o värre ! Och   uttrycken t.ex.extremvärme  o monsterkyla har väl aldrig använts i samma omfattning som idag ! 
         Våra förfäder hade ju t.ex. ochså väder o klimat  som gick upp o ner ! Men dom var åtminstone förskonade från dagens braskande , ibland överdrivna löpsedlar o rubriker ! 

Jaa, att motionera är nått som hjälper till att hålla livsandarna uppe !

 
Jaa, har man gjort det ännu mer sen 2003 och har facit på detta så är ju ingen som kan bestrida detta ! Bildbevis finns ju förutom skrift !
 
          Jaa, massmedia kan man ha väldigt roligt åt ibland i ivern över att skapa braskande rubriker ! Idag stod det något om nånstans att männen gick upp i vikt när de fick barn ! Ja,ja, modern gick iallafall ner i vikt !
 
         Ibland undrar man vad det är för land man bor i ! Det här med trygghetsnarkomani, perfektionism o rättvisa åt alla kan man fundera över ! O det här med att ständigt oroa sig för allt hjälper sannerligen massmedia till med ! När det gäller det mesta ! Att vara påläst angående det mesta  kan vara bra när överdrifterna hopar sig i säljande syfte ! Bl.a utan facit ! 
 
 
Jaa, det blev en lång runda idag i delvis soligt väder ! O bra fart hölls ! Inte så många o prata med längs vägen ! Nää, jag är ju inte nån metereolog men att det blir varmare när solen visar sig begriper t.o.m. en annan ! Men  braskande rubriker lovar svalt väder månaden ut ! Tur att man har fått bli 77 år o har minne av både regniga, svala, varma o torra somrar ! 77 år har väl inte alla metereologer o journalister hunnit bli ännu ! :)
 
          Jaa, Myskankan Kalle kom med full fart när jag kallade på honom ! O hans telningar har förvandlats från dunbollar till denna storlek på bara några veckor !
 
 
Och det här fotot har man tagit av de 3 yngsta barnbarnen ! Kalle, Franke o Abbe ! Ett foto säger mer än ord !
 
 
 
Men det här längtade jag ochså efter ! O alla fina minnen som jag upplevde med mina barndomskamrater ! O gjorde slag i saken ! Och har sett Örebro o mitt älskade Björneborg o träffat kompisar ! Mer än på 55 år ! 

Då får man sätta fart på målsättningen igen ! Längs Livets stig !

 
      Den här bilden , retweetad från Jena C säger mer än ord ! En sorts symbolik ! Och i mitt huvud finns minnesbilden av ett 1,6 årigt barnbarn som pekar på mig o säger farfar ! Och att jag pekar tillbaks o säger Franke !  
 
 
Jaa, det här med att retuschera bilder symboliskt ! Då kan man i stället för ovanstående kattunge på förra bilden kunna placera dit Totte parakit istället ! :)
 
Och idag sättes motionerandet i Askersund igång igen ! På min livslinje Från Rötter till Barnbarn ! Med fötterna på Jorden o Armarna mot himlen ! Jaa, efter som man är " en handlingens man " blir det ochså att handla på hemvägen ! :)
 
             

Synnerligen intressant !

Jaa, då det skrev jag om förra året när fakta kom i frågan ! Att havsisarna i Antarktis juni 2014 var mer utbredda än nånsin de senare åren ! Och vad läste man igår , på Svt-text ! Havsisen i Arktis återhämtade sig ! Efter att ha gått ner 14 % mellan 2010 -2012 ! Och efter den kalla sommaren 2013 ökade volymen på havsisen med hela 41 % ! 41 % .!
           O det här har vi facit på ! Liksom vintern i östra Usa t.ex. 2015 !  Nu är det ju så att vända på myntet när det gäller klimatet i kylans tecken är ju närmast tabubelagt ! Dessutom såg jag en snöig bild från Australien , inte för så länge sen !
       Tyvärr är man ju inte med om 50- 100 år ! Så man kan se om allt elände ang. klimatet utropat utan facit infinner sig ! Men det verkar som massmedia även börjar peka på det kalla !
      Allright ! Finns det facit på ! Att värmeökningen planat ut de sista 14 åren ! Att ozonhålet håller på all repareras ! Att koldioxidsläppen har planat ut ! Och sen har vi ju ochså t.ex. det här med havsisarna ! Och jag har även läst nått om att en kallare period närmar sig !
 
          Jorden består av över 7 miljarder människor som t.ex. behöver el för att överleva och att då i många länder få det lika bra som dom  i Skandinavien t.ex. ! Och glöm inte kampen om Världsherraväldet mellan de olika elenergigivarna ! En kamp som rör sig om miljarder och åter miljarder i lobbyismen tecken ! Med olika svansar av politiker o vetenskapsmän i släptåg ! 
                     
 

Joodå ! En härlig resa till anhöriga i södern !

 här har vi farfar o hans yngsta barnbarn Franke ! Ca 1,5 år ! Jaa, mina 3 sista barnbarn är ju födda efter det man  lämna Simrishamn ! Så jag känner mer o mer att man vill följa deras uppväxt där dom bor ! Som gjorts med dom andra ! Dessutom beräknas det 11 barnbarnet anlända i september ! 
       Och  det har som sagt varit en härlig vistelse i södern ! Med barn, barnbarn , kompisar o systrar o svågrar ! 
 
 
          

Jaaha , då var det helg igen !

                       
 
                  Jaa, nu är det inre tjänst ! Innan bl.a. en härlig helg väntar ! Trevlig helg ! :)
 
 
 

All right ! Då talar jag om vad det visas bland stenarna !

 
Ovanför dom mindre stenarna ligger en större sten, mörkare till färgen ! Ovan för den syns en hermelin ! Tittande åt vänster !  Vars vita nos syns o stora delar av den bruna ryggen ! ! Visste att den fanns där och hade tur att knäppa av fotot när den stack upp huvudet ! Dessa stenar är som sagt inte främmande för mig ! Ligger vid Vätterns strand ! Och här har man vistats både som barn o vuxen !  
 
        Jaa, nu får vi se vad dagen har i sitt sköte ! T.ex.motion i regnkläder ? Eller spinning innomhus ?  Vädret ? Har varit med om både perioder med varmt o kyligare väder i mitt snart 77-åriga liv ! Och det innebär att man inte förr i tiden träffa på orden extremvärme o monsterkyla i säljande syfte ! !  Och värmen på Vikingatiden ! Extremvärme ?
 
 
           Minnet är kort ! Foto från februari 2010 ! Beskrevs det här som monsterkyla eller värre än någonsin ! Och i vilket århundrande ingår ordet någonsin ?

Vackra bilder var det ja ! Av olika slag !

 
Jaa, det här tycker jag är en vacker bild ! Kanske nånstans från den Tyska kusten eller öarna , som Rügen t.ex. Ja det här påminner mig om när jag semestrade  en veckohelg på Rügen ! Med bastubadarklubben i Simrishamn ! Retweetat från Uwe ! Kanske det kan vara Tyska nordsjökusten ?
 
 
Det här är ochså för mig en vacker bild ! Med många minnen från nu till 40-talet ! Vattnet tillhör Vättern ! En bit norr Hjo ! Men på den här bilden lägger man ochså till nåt särskillt ! Om man tittar noga ! Vadå ? 

Joodå ! Inre tjänst blir det !

 
För nån timme sen såg det ut så här på åskfronten ! Vi  får väl se om det blir någon aktivitet i mitt område , senare idag ! Åskan kom väl in över västkusten ! Inget ovanligt ! 
            Nu är jag tvungen att ha många lampor tända i lägenheten ! O Totte parakit vaknar knappt till ! Blir väl mer liv när jag går in och sätter mig hos honom ! Har en speciell vissling som jag lär honom ! Och ibland använder han sig redan av den ! Dessutom säger jag ofta Totte till honom !
 
 
 Jaa, dom här fotona står bredvid varann på min kista ! Och det här med Från Rötter till Barnbarn ! Kan man tänka på ! Och även texten på kistan  Anna Elerbrockes      Anno 1687 ! Vilket land kan man då associera till ?! 
 
        Även en annan , snart 77 kan sägas gå i väntans tider ! Kan ochså associeras till 2 andra saker ! :)
 
                    Jaa, nu blir det Tv-vardagsrummet ! O sällskapa med Totte parakit ! Och har ingen aning om vad det är på Tv idag ! Det blir nog att se på naturprogram som visar filmer hela dagen ! Intressanta program ! Men oftast ser jag bara på tv på kvällen ! Om det inte är sport ! Eller något riktigt angeläget !

Joodå ! Allt är väldigt bra !

 
Jag kan skriva 2 ggr om dan , en gång om dan ! Helgerna är jag inte så mycket i datan, tittar mest på vädret o radarbilder ! Och hälsan fortsatt god efter att lätt högt blodtryck konstaterats ! Kör på som vanligt !
 
Vädret idag slog ju om liksom vindars riktning ! Konstaterar blåsigt men soligt emellanåt ! Fr.o. m. i kväll kommer vädret försämras och åska KAN uppträda imorgon ! Så innan jag lägger mig följer man sitt telebolags råd att dra ur alla kontakter ! Den allra bästa hemförsäkringen , även när man reser bort !
 
Jaa,  namnet Schmidt kan även  has av judar ! Och i några papper nånstanns  här hemma ? har det lästs nått med anknytning till Judar ! Från 1800-talet då . Det fanns ju något som hette konvertering ! Och i sammanhanget tänker jag på boken jag har Morgengebet som Johannes Geuken förärade Helana Schmidt år  1881 ! Tjaa, konstigare saker har hänt ! Oavsett !
 
Jaa, och jag älskar min Grekiska musik med dess Bysantinska touche ! Blir närmast salig när jag hör den o flyger på ett moln ! O hör o häpna ! När jag lyssnade på denna musik idag, o nu, satt Totte parakit på min axel ! Och nu visslar han ibland , ganska likt det man håller på att lära ut !
 
Jaa, det här med Carpe et Crea Diem o inte förvandla allt till elände , utan facit ! På min vandring på livslinjen Från Rötter till Barnbarn med fötterna på Jorden o Armarna på Himlen vare sig man bor i Korpilombolo eller Katmando ! Är inte särskillt krångligt även om jag inte vet var vägs ände slutar !
 
 
          

Sommarbilder var det ! Från Österlen !

 
Jaa, det här med att njuta när det är sommar o varmt ! Det har ju fått göras några dar ! Och naturligtvis går det bra i en liten badbassäng ochså ! På en gård på Österlen ! Och här har vi 2 av barnbarnen Viktor o Franke , kusiner ! Och vissa drag av farfar känns väl igen ! Och säges vara ! När det gäller den större killen !
 
 
 
                 Och här har vi Abbe , Frankes bror ! Som njuter på gräsmattan !
 
 
 
 Och här har vi Abbes o Frankes bror , Kalle i full fart ! Hoppas sommaren kommer igen när man besöker Österlen , om inte så lång tid !
 
               Och i september skall Abbe, Kalle o Franke få ett syskon ! O då ser man fram emot att få sitt elfte barnbarn ! Oj,oj, oj ! Vissa avtryck kommer att bestå här i Världen av ens gener ! Vilka avtryck , det är frågan !
 
 
 
Jaa, här har vi undertecknad ! Foto troligtvis taget i Långängen Stockholm ! Där föräldrarna köpt en villa ! Kan man vara 3 år, 1941 ?
       Jaa, året man skulle bli 50  föddes det första barnbarnet Pelle , nu 27 år ! Prata om att ha det bra förspänt !

Jaa, godmorgon ! Prognoser ändrar sig snabbt !

Det kan man säga ! Regn kom redan i dag annat ljud i skällan för några dar sen ,  i mitt område ! Och åskan söder om Gotland drog sig till Baltikum ! Jag är mycket tacksam över att vara påläst om klimatet förr i tiden och över att ha egna minnen av vädret sen 40-talet ! Och rekordet från Ultuna i juli 1933 på 38,0 C är fotfarande inte slaget ! Kanske vi ochså skall erinra oss följande rubrik från början av detta år ! -Rekordkyla i östra USA - ! Köldrekord slogs på en del orter och snöbyar förekom ända ner till Jacksonville i Florida !  Skolor stängdes på månfga håll  och flygavgångar ställdes in ! Och i Toronto stannade spårvagnarna sedan dörrar o bromsar frusit ! Källa DN.se 2015-01-10 2015 !
         Under Vikingatiden vet vi enligt dagens moderna vetenskap som finns facit på att det var mycket varmt under Vikingatiden ! Då fanns ju inte dagens massmediautbud ! Bara runstenar t.ex. Och otroligt mycket mindre människor !
 
 
Om jag har suttit o gnällt o grämt mig över vädret i helgen ! Nää, är intresserad av klimatet i det förgångna o vädret i nuet ! I går togs det en kort cykeltur i det varma sköna vädret mot följande mål ,naturreservatet Väderkvarnsbacken norr hemmet ! Och som sagt betydelsen av högtryck ost-eller västvindar, pålandsvind i Sverige har jag konstaterat över här om dagen !
 
 
Och här har vi målet för min korta cykeltur ! Väderkvarnsbacken ! Här satt jag o gotta mig i solskenet , delvis med tunna molnslöjor ! Och vem dök inte upp , journalisten Ove Danielsson  på sin motionsrunda ! Vi stöter på varann ibland ! O då ventilerar vi bl.a. gemensamma åsikter ! 
            Jag tycker att i Sverige råder en sorts masshysteri , när det gäller det ena o det andra ! Väl understött av massmedia ! Bla. tänker jag på det här med intenationellt luftrum och Östersjöstater ! I den psykologiska krigföringens anda ! Vilka tjänar mest på denna stormaktspolitik ! Antagligen krigsindustrin !
 
            Is är ju en fruktansvärd grym fundamentalistisk organisation ! Ej heller väl sedd av Muslimer ! I Syrien få det arma FOLKET stå ut med 3-frontskrig med olika utgång ! Läste om att soldater från regeringssidan blivit ihjälskjutna av unga från IS ! Och vilka består den av t.ex. utifrån understödda revolutionskoalitionen av ! Politiskt o Religiöst sett ? Och vem avfyrade egentligen gasen ? Och mitt i denna härdsmälta ligger Israel ! Tur att landet har diplomatiska förbindelser med Jordanien o Israel !
        På denna blogg finns det sidvändare och läsare från bl.a Usa , Remond ! Och dom vet att jag stöttar Israel men som sagt jag pratar med flyktingar som fördrivits bl.a av IS ! Nu uppehåll ! Och ibland är människor väldigt elaka ! Man skall inte blanda in det ena med det andra ! Shalom !
 
 
Och från min utsiktsplats vid Väderkvarnsbacken hade jag följand utsikt , in mot stan !
 
        Jaa lite badfoton av barnbarn på Österlen kommer i ett annat inlägg ! Och det går även  att bada i en bassäng på en gård ! I sol o värme ! 
 

Oj, fredag igen !

 
 
Det funkar fortsatt bra med Totte parakit ! O i morse satt han på min axel när jag läste morgontidningen ! Bara en sån sak ! Som sagt en del har hundar andra katter o andra parakiter, bl.a. O bl.a. kaniner , hamstrar o vita möss o ormar har en del människor ! 
 
 
    Det här fotot tycker jag är kul att titta på ! Det är taget av min mormor när hon och jag var på " semester " i Stenungssund i början på 40-talet ! Kanske skall jag bli 4 ? Och flickan som man håller blygt i handen heter Sonja ! Har jag reda på ! Och på den tiden var man ljushårig ! Men det ändra sig ju ! Om man skall rätta sig efter fotot verkar ju vädret vara varmt !
 
 
           Har ju  minnen från varma somrar på 40-och 50-talet ! Som barn ! Och bakom dessa minnen är naturligtvis högtryck och ostvindar ! Och särskilt då vid Vätterns strand ! Något finns från Pite havsbad på 50-talet ! Jaa, eldorado o rivieraväder ! O ljummet vatten ! Regn o västvindar ! Kallt i vattnet på västsidan där ju Hjo ligger !
        Sen kan vi ta 60-o 70-talet ! Fina minnen med barnen ! Högtryck o ostvindar o varmt i vattnet ! Längs Österlenkusten/ Simrishamn ! Rena rivieravädret när detta scenario rådde ! Och motsatt är förhållandet även där ! Regnigt o västvindar ! Kallt i vattnet ! Vilka härliga  minnen ! Och nått prat om extremvärme hördes väl inte ! Alla njöt i på stranden ! I Kyl ochså ! Ställe som var populärt !
 
 
  Visst blev det en motionsrunda idag ochså ! Inte tyckte jag att det var så förskräckligt varmt !
   
          Men jag vill uppmana människor att passa på o njuta i helgen av sol o bad o värme ! För enligt den norska vädersajten så blir det kyligare o en del regn, mot onsdag ! På nån av dagarna nästa vecka såg jag temperaturer som sades bara vara 12- 14  C , nån förmiddag ! Dessutom verkar åskrisken öka i bl.a. Örebro län ! Även en svensk vädersajt pratar om nån åskskur ! Detta gäller nu mitt område ! 
      Jaa, som vanligt är dom här, till 90 % med reklam, vädersajterna inte riktigt överens ! Hur skulle det se ut ! Då hade det väl bara blivit plats för en ? Jaa, Spanien o Portugal o andra ställen ! Där är ju väldigt varmt ibland ! Står svenska folket mer ut med det ? När dom semestrar där ?
 
            Visst är det det ! V-75 i Halmstad igen ! Det blev ju jackpot o låg utdelning på omgången i torsdags !  Ser svårare ut den här gången ! Inte har det gått bra med spelandet nu på en lång tid ! Men skam den som ger sig ! 

Jaa, idag lyste den från klarblå himmel !

 
 
Men denna stjärnas betydelse har ju 100-procentig  betydelse för Mänskligheten , vare sig den är på gott o ont ! Lyser över alla !
 
 
 
Som sagt inte ett moln på himlen ! Fantastiskt väder ! För varmt ? Inte för mig !
       I det sammanhanget skall vi ta lite fakta här  om värme !
I maj 1892 var det 32,5 C i Kristianstad ! I juni 1947 var 38,0 C i Målilla ! I Juli 1933 var det 38,0 C i Ulltuna ! Om jag yrar ! Nää, fakta från Smhi ! Jaa, krigsvintrarna i början på 40-talet har vi väl hört talas om men som sagt ...på t.ex. Vikingatiden sägs det varit varmare i Sverige än det är nu för tiden ! O.s.v.....
 
 
 
 
Det här kallas väl för selfie ! Fotot taget med hjälp av spegel vid hemkomsten från en fantastisk skön runda ! Med olika tank-o tankeställen ! Och efter som man är som man är lever jag som jag lär ! Med hjälp av nuet , rötter, kunskap, livserfarenhet ! Som man är ! Naturligtvis är man även präglad av sina rötter ! Och guben verkar inte ha mått dåligt av det ! :) På sin vandring på livslinjen Från Rötter till Barnbarn ! Med fötterna på Jorden o Armarna mot himlen !

Vilken spännande match ! Fantastiska killar !

 Vilka kämpar dom i U-21 laget som slog favoriten Portugal på straffar i EM !  O tog guld för första gången i svensk historia   ! Praktiskt taget varje match har dom varit underdogs ! Och mot ett av favoritlagen England förlora dom med bara 1-0 på ett mål i sista minuterna , då ! Och det här var bra för svensk fotboll ! Nått att bygga på för framtiden !
 
Och nått att bygga på för framtiden verkar Totte parakit vara ! Och idag blev han presenterad för  barnvakten ! Utan o röra en min med tofsen i topp ! Och när jag la en bit av en hirskolv i hennes hand , då flög Totte dit o satte  sig o åt ! 
 
 
Vackert väder var ordet ! Varmt o skönt ! Hoppas det håller i sig några dar ! Jaa, mer än så ,så klart !
 
 
Jaa, på sommaren har jag en favoritbänk som jag sitter o tittar på vackra vyer från ! Finns i närheten av Hagabadet !
 
 
 
Visst lever båtstaden Askersund upp på sommaren ! Liksom båtstaden Simrishamn ! O det ser man ju på gatorna o i hamnen ! 
 
 Det har jag ochså sysslat med ! Har tittat På karte zum namen ! Gällande 2008 ! Jaa, ang. namnet Bönner så fanns det då bara 113 telefonnummer med det namnet ! Och då sammanlagt 301 personer som hade det namnet ! I hela Tyskland ! Inte konstigt att man undrar över dom rötterna ! Jaa, namnet längst bak i tiden som man har är ju Maria Anna Bönner född i Köln 1826 ! Tänk om man hade varit kändis o fått åka omkring o få svar på Vem tror du att du är ! 
 
Geuken jaa, Det finns ju anor i Nederländerna med detta man ! Påstås sen 1500-talet ! Och i Tyskland fanns bara 50 st 2008 med telefonnummer på min mormors  fars sida ! Och endast 133 personer med detta namn av Nederländska anor !  
 I Sverige då ? 28 st med namnet Geuken ! Inga från Tyskland med namnet Bönner ! Namnet finns dock taget av svenskar !  Då med anspelning på yrket bönder ! Fick jag reda på när jag ringde upp en svensk dam som hette Bönner !
 
            Hur uppkom namnet Bönner i Tyskland ? Togs namnet ? Eller har det med området Elsass- Lohtringen att göra ? De ideliga gränsskiftningarna på t.ex. Napoleons tid ! 301 personer som heter det i hela Tyskland ! 
 
               Hade jag haft gott om pengar hade det blivit Tyskland , Köln för släktforskning ! Bl.a. !
 

RSS 2.0