Det tycker jag var glädjande !

I Saudiarabien t.ex är ju mannen, far eller barnen kvinnans förmyndare ! Men en lag har i dagarna stiftats  mot våld i hemmet där tanken är att kvinnor ,barn  och även anställda ska skyddas. En kvinna kommer ochså att kunna anmäla misshandel eller övergrepp mot sin förmyndare.
               Jaa, det här med diskriminering mot kvinnor och stränga ålderdomliga lagar finns fortfarande i en del Arabländer. I bland kan man nog ochså skänka en tanke till dom kvinnor som bor t.ex. i Gaza där Hamas har makten  ! Källa SVT-text, 

Det är vad jag håller på med !

Oväsentligt för en del människor kanske ? Sätter ihop mina små V-75-system som jag snart kommer att lämna in ! Dagens omgång går ju på Jägersro och imorgon är det x-tra v-75 på denna bana. Där blir det en Harry Boy ! Men som sagt "oväsentligheter som tillhör lördagens höjdpunkter för var och en " skall man inte nonchalera ! I de " säljande katastrofrubrikernas tid " !  Det är tur att dagens media utbud t.ex.inte fanns på medeltiden ! Grymheterna har väl inte ändrat sig särskillt ! Det är bara " redskapen " !

Det var väl roligt !

Har haft besök från Schweiz här på bloggen ! Och dessutom var en av mln mormors systrar gift med en Schweizare som hette BRUNNER ! Och en av min mors kusiner hette Frans ! Och med honom hade min mor kontakt hela livet ! Och hon hälsade på familjen Brunner i Schweiz när hon var ung flicka på 1920-talet bl.a. det vet jag !

Oavgjort blev det !

Jaa, mellan Örebro sk o Falkenberg i superettan i fotboll ! För jämställdhetens skull i feminismens namn skriver jag att det gäller herrarna ! Hmm !? Det gäller " att hålla sig vän med alla " även Gina Lollobrigida " !
1-1 blev det på Berhns Arena ! Tyvärr sändes inte matchen i TV och nån recension har jag inte läst i tidningen ännu. Jag såg resultatet på text-tv igår ! Men i dag kommer jag att ringa till min kompis Rolf som ser Örebros hemmamatcher och höra vad han tyckte om spelet. Men Örebro, Sundsvall och Falkenberg fortsätter att ligga i topp ! Och på söndag möter Örebro Degerfors borta ! Det blir en rysare ! Jag tror den matchen går i TV !?
             Ja !!! Hej igen, det gör den ! Var inne och titta på tv-tider ang. superettan !

Jag är intresserad av vad som händer i övriga världen !

Och jag försöker ta reda på så mycket om olika länder, särskilt de som är i fokus ! Vi kan ju börja med Irak där vi trodde allt att allt skulle bli bättre när man störtade Saddam Hussein ! Som jag tyckte var bra att man gjorde ! Men det hjäpte inte att " bomba bort diktatorn " ! Det ändrade inte  landets struktur. Bl.a. svårigheter p.g.a  religiösa motsättningar som resulterar i extremism o fiendskap ! Ständigt hör vi talas om bilbomber o självmordsbomber som numera drabbar landet igen ! Denna månaden har t.ex. 600 människor omkommit av detta ! Och FOLKET blir fattigare o fattigare !
                 I Syrien finns liknande struktur. Men Saddam Hussein tillhörde den Sunnimuslimska minoriteten. El-Assad, ledaren i Syrien tillhör en religiös minoritet som heter Alawiter. Dessa står enligt uppgift närmast Shiamuslimerna. Men i Syrien är Sunnimuslimerna största religiösa grupp ! Och Sunnimuslimerna är den överlägset största riktningen i den muslimska världen ! Och deras ledare har en hårdare tolkning av Sharialagarna, hårda ,grymma straff,och mycket av aggressiviteten riktar sig mot västvärldens kvinnosyn och sätt att leva !
                       Så enligt min mening så löses inte problemen genom att skicka missiler mot ett land ! Och dom som ständigt får lida är FOLKET som är lika mycket människor som du och jag ! Och som i övriga världen finns det väl både vänster-och högerextremism i Arabvärlden. Och har folket i Syrien någonsin lidit som dom gör idag  oavsett diktator eller inte. Och vilka grupper tillhör revolutionärerna ? Vilka är det som västvärldens ledare stöttar egentligen ?

Jaa, god morgon på er !

Det här är en direktrapport från hemmet o datan ! Men det har ju blivit en "ny dimension" i mitt liv det här med surfplattan ! Nu kan jag ge rapporter JUST NU oavsett var jag befinner mig, nära eller långt bort från hemmet ! För jag kan ju blogga även då t.ex. ! Eller titta in " på banken " eller läsa senaste nytt i " urskogen " mm.
I kväll spelar ju Örebro SK mot Falkenberg i superettan i fotboll ! Falkenberg ligger ochså i toppen av serien och är väl årets sensation ! Vann över Hammarby borta för några dar sen ! Tyvärr går inte dagens match i TV, men tv-sändningarna är kanske spikade innan seriens början ? Nu skall jag snart motionera till fots efter 2 härliga utflykter med cykeln i går och förrgår !

Nu har jag kommit ifatt mig själv !

 Så här inleddes vandringen på Tjälvesta ängars naturrreservat ! Att bekantskapa mig med betande kor !
 En del djur känner ju doft av t.ex. människors ångest o svett men mig lämna dom ifred. Kor på ett naturreservat kan nog bli lite förvildade, rör sig över ett stort område. Och vad gör dom för nytta här ! Joo, då dom bevarar det gamla kulturlandskapet ! Med bl.a. sitt betande !  Och gödslar gör dom ju ochså.
 Och hit går jag ofta, nästan alltid när jag är här , och sitter o filosoferar o tittar mig omkring o lyssnar. Idag träffa jag inte en kotte på reservatet och de enda ljud jag hörde var ett plaskande, antagligen från en stor fisk eller bäver
 Och den här utsikten hade jag från bänken på bron ! Kan ni tänka er hur skönt här var i solljuset ? Men jag har inte suttit här ensam alltid, haft med mig kompisar, systrar o svågrar vid nått enstaka tillfälle !
               Vad jag la märke till idag på min vandring var att bävern fällt mer träd än jag har sett innan !  Tyvärr kom jag inte till det område där bäverhyddan ligger. Var avspärrat med elnät lite längre norrut vid en uttorkad bäck. Antagligen för kornas skull !?
  
  Och den här sjön fotografera jag på hemvägen mot cykeln ! Och då gick jag söderut ! Så Bysjön som den här sjön heter ligger närmare där jag har min utgångspunkt än Kyrksjön. Sen kan man även parkera cykeln vid norra delen av Kyrksjön o gå därifrån söder ut i reservatet ! Och i närheten av den utgångspunkten ligger Snavlunda by !
                     Det här var inte heller nån dålig utflykt ! Och att livsnjuta behöver bara kosta cykling i 2 mil ! Tur o retur till ett mycket intressant naturreservat med bl.a fridlysta sällsynta växter o blommor !

Några fler kort från gårdagens meditationsfärd !

   Jaa, den här lilla Katolska kyrkogården  ligger på en plats där man har en fantastsisk utsikt över sjön Åmmelången i närheten av Åmmeberg i Askersunds kommun ! Och med 1 mil öster ut till Zinkgruvan ! Men varför ligger den här ? 1857 köptes gruvfälten där Zinkgruvan ingick av den Belgiska koncernen Vielle Montage. 1862 skulle en järnväg för malmtransport byggas mellan Zinkgruvan ock Åmmeberg som ju ligger vid Vätterns strand. Då anställdes folk från bl.a. Belgien o Tyskland, Valloner...för att vara med att bygga den ! Och tydligen så blev en del kvar i området och avled då så småningom. Och blev begravda på denna kyrkogård som fortfarande skall ses om  i Zinkgruvans regie !
 Och varför brukar jag själv cykla hit några ggr om året o meditera ! Det är ganska enkelt att förklara ! Jag ärar min mors, mormors Katolska rötter ! Min mormor är min gudmor ! Hon höll mig i Katolska kyrkan i Stockholm när jag döptes där 1938 ! På gravstenen på bilden ser vi bl.a. namnet Bertha W.Schmidt född 1849 i Glatz. Schmidt är ju ett vanligt namn i Tyskland ! Men likafullt så hette min mammas mormor  Helena Schmidt som ogift och var född 1860 i Halle in der Saale ! Det är klart jag associerar till det ! O det är ochså klart att jag tänker på varifrån kom ursprungligen dessa Katolska gener ! För förr när man gifte sig fick man konvertera  till t.ex. Katolik ! Och som jag sagt innan,om rötterna på min mormors kvinnliga släkt bakåt i tiden, mor o farmor o bakåt, det vet jag alldeles för lite om, tyvärr !
   Och på gravstenen står att Bertha W var född i Gladz. Gladz är tysk beteckning för staden Klodzko som ligger i nedre Schlesien i Polen ! Sådana var gränserna på den tiden innan Preussen så småningom ingick i ett enat Tyskland ! ! Tyskland enades 1871 och senare igen 1990 efter delningen vid krigslutet 1945 !
 
 

Innan jag ger mig ut på nästa färd..

..så kan jag ju visa detta foto från gårdagens cykelfärd åt motsatt håll, till den Katolska kyrkogården vid sjön Åmmelången där katoliker från Belgien , Tyskland , Valloner...ligger begravda !
Fotot visar en vy från sjön Åmmelången och jag har bara ca 10 minuter kvar till dess jag kommer till kyrkogården ! Vart dagens cykelfärd går ? Till ett vackert naturreservat !

Inget snack !

Arsenal till Champions Leuge !

Det är klart att dom går vidare !

Ett  av mlna favoritlag har i många år varit Arsenal . Och dom vann ju borta med 3-0 mot ett turkiskt lag ! Nu möter dom ju detta lag ikväll i returmatch ! Som gäller kval till Champions Leuge ! Och naturligtvis går dom vidare ! Och innan matchen börjar på tv fortsätter jag att se på tennis !

O nu är jag hemma !

O skriver på min dator ! Det var en rejäl cykelfärd med en del sugande backar ! Kommer att visa lite foton senare ! Och när det gäller " surfbrädan " så har jag mycket o lära ännu men något som är viktigt är att man kan förmedla något i nuet när man är på utflykt eller bortrest ! Och routern fungerar bra ute. Hemma går surfplattan utan routern ! O det är ju bra ! Och det går bättre än när routern behövdes inomhus !

Paus under cykelfärd !

Jaa ! Efter att ha besökt katolska kyrkogården i Åmmeberg pausar jag nu nån halvmil från hemmet ! Jaa, vilken härlig eftermiddag jag har ! Det vill jag förmedla !
 

Det var bra fart på motionen idag !

 Jaa, det var det verkligen ! Utan större krämpor ! Jag har ju beskrivit innan att jag spinner, full fart på tramporna,  med min utecykel på de lägre växlarna. Verkar förbättra min fysiska status ytterligare. Och nu inbillar jag mig det ! Programmerar in det i hjärnkontoret !
       Det här fotot har jag tagit i hamnen, på väg längs strandpromenaden österut ! Ja hur många öar det finns i norra Vätterns skärgård vet jag inte men enbart längs strandpromenaden kan jag nog räkna till 4 . Varav man kommer till en via bro Borgmästarholmen !  
    Vad mera då ! Joo, i kväll tänker jag se på Hammarby mot Falkenberg  i superettan i fotboll ! Och den matchen går på TV ! Hoppas Hammarby vinner för Falkenberg tillhör de 3 topplagen tillsammans med Sundsvall och Örebro. Och jag har för mig att Örebro möter Falkenberg hemma på torsdag !? Hoppas den ochså går på TV !  Nää, nå mer va hä int !
 

Dagens foto var det...

Nöden har ingen lag ! Full fart in i pissoiren !

Jaha, då var det måndag igen..

Med denna djupsinniga kommentar konstaterar jag att en av många fördelar med att vara pensionär, är att slippa gå upp efter väckarklockan ! Och att bli pensionär är ju om man " hänger med " en verklighet som väntar alla ! Jaa, vi går ju mot höst ! En av fyra års-tider ! Jag satt o tänkte på häromdan hur landskapet skulle se ut om vi hade " 25 C året runt med vita sandstränder o palmer ". Vi skall nog uppskatta att vi har fyra årstider !
           Jag kan ju ge några temperturer just nu från tre ställen på Jorden ! Grise Fiord  4 C regn, Verkhojansk -1 C sol,och MC Murdo Stn -31 C sol ! Jaa, " det finns alltid dom som har det värre " ! Resten får ni klura ut själva !

Det gick vägen !

Men det var knappt jag trodde Örebro sk skulle klara det mot Varberg i superettan i fotboll ! Inget bra spel, hafsigt , Många felpassningar o felbeslut ! 2-1 blev det till Örebro ! Ett resultat som dom skall vara nöjda med då dom gjorde en dålig match ! Laget har svårigheter på vanligt gräs verkar det som ! Har svårt med bollkontrollen ! Kanske därför dom tar så många poäng hemma vilket är bra naturligtvis. Men som Örebro spelar nu så har dom inget i allsvenskan att göra ! Och där spelar många lag på vanligt gräs !

Vad kan jag mer göra än att hoppas på som mänsklig varelse ?

Än att alla människor hade det lika bra som jag har oavsett dom är " fattiga eller rika " . !?

Vi får väl se hur det går !

Örebro sk möter ju Varberg borta idag. Den sista matchen, cupmatch, förlorades mot ett på pappret betydligt sämre lag. Som sagt, det blev respass ur Svenska cupen direkt ! Det tycker man borde klarats bättre ! Hoppas den förlusten blir en väckarklocka inför dagens match i Superettan där Sundsvall gått om Örebro och leder serien ! Men vinner Örebro idag så toppar dom den igen ! Och matchen visas i Tv kl 16 ! Då får vi se om dom skärper till spelet igen ! Och Arsenal vann igår mot Fulham borta, tack och lov !

Nä, det tänker jag aldrig bli !

Vadå ? Slav under datan ! Eller surfplattan ! Jag har berört det innan ! Däremot så har jag o mina " uråldriga gångargener " behov av att motionera o komma ut i naturen ! Detta är nog betydligt viktigare för hälsan !
Gårdagens V-75 på Bergsåker gav ju miljoner till vinnarna. Vilket fint lopp det var det avslutande Sundsvall Open Trott ! Där Stefan Hultmans 5-åriga hingst, Panne De Moteur spurtade till sig priset på 1 miljon kronor !
Vilket fint väder det är ! Det är bara o gå ut o njuta på sin motionsrunda ! Och den här bilden tillhör mina favoriter och solen lyser även över molnen ! Men det gör den inte idag.! Den visar sig i all sin prakt !
Men att skriva på bloggar är ett av många roliga tidsfördriv ! Det gäller att " fördela gracerna " !

Så är det !

Jag kan blogga med surfplattan nu ! Men det viktiga är att använda detta när man är utanför hemmet eller besöker en annan ort t.ex. Hemma kan det ju vara bra när åskan går t.ex.! Nu har jag övat mig och har köpt en sån där penna man trycker med ! Och även när man är ute så kan man ju se på senaste väderrapporten eller läsa en tidning t.ex. Nu skall jag ner o fota med min surfplatta på strandpromenaden. Dessa foton o andra kommer att finnas i min surfplatta som " minnesvärda " att titta på. Min kamera som jag haft i många år,,tar fina bilder, och det är dom jag mejlar till folk o har på datan ! O dom förs även över på bloggarna emellanåt ! O finns sen även på bloggen på surfplattan ! Efter ett tag , inte i samband med när det skrives just på den.!
                     Alternativ var det men inget huvudalternativ ! Surfplattan kommer inte att bli " en daglig mani " !

Högtryck en vecka !?

Jaa, enligt vädersajterna , Och då ingen nederbörd och ingen särskild blåst ! Och soligt på dagarna med stigande temperatur. Och högtryck innebär kyligt, kallt på nätterna ! Det innebär ju ett starkt högtryck för det mesta ! Men det är ju inget o gnälla om, då är vi ju inomhus o sover ! Det är ju bara tacka o ta emot, temperaturen stiger ju på dagarna och kommer att gå upp mot 20 C ! På tal om väder så säger en vädersajts meteorolog att det SANNOLIKT inte blir en kall höst !
                  Det är ju som jag säger ibland ! SANNOLIKHETEN när det vädret gäller ibland inte ens nästa dag ! Hur kan dom " då veta hur det blir om 50 år " ! Via datoriserade mallar som inte finns facit på ! Och som styr dagens miljödebatt , utan att veta något om hur utvecklingen blir i världen eller "vad jorden o solen tilsammans hittar på " utan att bry sig om datoriserad miallar !

Det är ju så härligt väder !

Om man skulle ta o sola på balkongen ! Grunden är ju lagd denna fina sommar ! Jaså, inte det ? Men i Askersund har vi och har haft en fin sommar och sådan grönska som det varit i år har jag inte upplevt sen jag kom hit för nästan 8 år sen !
 
 

Konstutställningen Open Art pågår ju fortfarande !

 Och Open Art är ju ett inslag i Örebro sen några år. Ganska känt även utomlands ! Vad det här konstverket kallas för har jag glömt ! Men det finns nära slottet !
 Den här konstverket  finns på baksidan av slottet ! Här satt jag o mös igår o prata bl.a. i telefon med min kompis Rolf !
 Och det här konstverket fanns på Örebro museum där ochså en del Open Art-konst visades. Jaa, det var en givande förmiddag i staden igår och Torsten var ochså nöjd med sin förmiddag på annat håll !!!
 

Vad har vi det idag då !

Joo, jag har fint väder och motion i antågande och inget att klaga på ! Men läser man i media så verkar ingenting vara positivt o allt negativt ! Som ju säljer bäst. Och det gäller det att stå emot för sin egen skull o mänsklighetens som tycks plåga sig i nån slags destruktivitet o vägrar att vända på myntet. För en del har blivit bättre i världen !

Innan, natti, natti !

 Jaa, statyn var av Engelbrekt på stortorget i Örebro och grabben med bergsprängaren sitter i stadsparken ! Svartån rinner ju genom Örebro och det är väldigt lummigt längs med kanterna o det här är inte långt från stadskärnan. 
 Och här är en annan vy från Svartån. Och undertecknad följde med Torsten till Örebro i morse som hade ett ärende i stan. Och hemma i Askersund var vi vid 13-tiden ! Och jag hade tid att fota när  jag väntade på Torsten. Och pratade med kreti o pleti gjorde jag ! Och fler foton kommer i morgon !

Den här figuren är nog känd han ochså..

...av några ! Och jag kan ju avslöja att han har fått radion tillbaks igen ! 
 

Var kan jag ha varit då !

Vi får väl se om nån känner igen mannen på bilden !

Idag är det ju tisdag !

Jaa, ni ser att jag är på alerten ! O dess utom kommer jag ihåg att det är boule kl 10 ! O detta kommer att ske i fint väder nere på strandpromenaden ! Och i gemytligt sällskap med kompisar ! Sen blir det dammsugning o tvättning när jag kommer hem och spelande av världsmusik i datan. Och daglig utflykt i världen via nätet. Det bor ju 6 miljarder 900 miljoner människor till på vår jord vilket ochså naturligtvis har betydelse för vårt eget land i dessa moderna tider !

Jaa, vad säger vi ?

Örebro Sk o Hammarby spelade ju 1-1 i superettan i fotboll ! Rättvist ? Njaa, i slutändan var nog Hammarby värda segern ! Örebro började bra o brände flera chanser i första halvlek, skulle lett matchen klart ! Sen förstörde en ovanligt hård utvisning det hela. Hammarby tog över och Örebros målvakt räddade oavgjort ! Och båda lagens målvakter är unga och lovande tycker jag ! God natt ! Nu blir det inga mer snabbisar idag !

Oj,oj, det blir spännande !

Och dessutom går det i Tv om ca en timme ! Detta gäller matchen mellan Örebro Sk och Hammarby i Supertettan ! Och Hammarby verkar vara på uppgång ! Och målvakten i Hammarby Johannes Hopf kommer från Simrishamn och är i ålder med mitt äldsta barnbarn Pelle som är 25 år !

En snabbis kan man väl ta när som helst !

Om man är flexibel eller får en idè som Sickan ! Det hängde upp sig med att gå ut o motionera ! Blev fördröjd ! Men då kom jag på om jag tar cykeln, den vanliga, och cyklar på växel 1 till 3 så blir det ju en slags spinning som på motionscykel i lägenheten. Och då gjorde jag det i en halv timme. Ochså ett sätt att pröva knän o höfter ! Trampade verkligen för fullt ! O , förlåt Jante, jag får säga att jag har bra kondis ! Och är nöjd med stativet !

Vi tar väl en snabbis så här på morgonen !

Jaa, det heter ju snabbinlägg ! Vädret verkar bli alla tiders ! Mycket bättre än det " siats " om ! Det är ju det jag säger ! Vi har inte ens facit för morgondagen ! Men oroar oss för vad som händer längre bort i framtiden, det gör vi ! Givetvis så inleds veckan med motion ! Och vad som kommer att hända på rundan " har inte ens jag någon aning om " ! Kör mitt race i positivitetens tecken ! Den " sidan " väljer jag !!!

Det var ju bra !

Va då ? Joo, ett av mina favoritlag, Barcelona vann i sin ligapremiär över Levante med 7-0. Naturligtvis är det fotboll jag pratar om.! God natt !

Snabbinlägg var det ja !

Sänder jag iväg detta inlägg utan att skriva etiketter så blir det det ! Det kan väl vara bra så här på morgonen. Foto går att skicka med ändå ! Väljer ett från ett härligt tillfälle ! Och nu blir det snart motion i skapligt väder ! Och det är väl ett " äventyr i sig " utan facit just nu !

Det är som vanligt...

Manchester United verkar vinna matchen mot Swansea o blir väl favoriter till seriesegern i år ochså ! Ja, nu blev det 4-1 ! Men när det gäller Arsenal så har dom förlorat för många bra spelare de senaste åren som t.ex. Van Persie o Nasri ! O Arsenal inleder alltid nu för tiden serien dåligt ! Men förra året spotta dom upp sig o lyckades komma 4 o får då spela i Champions Liege även i år !

Det var ju ingen bra inledning !

Arsenal förlora premiärmatchen i ligan med 1-3 ! Det var inget vidare för en som håller på laget ! Nu får vi se hur det går i matchen mellan Swansea o Manchester United !

Tiden går fort tänkte jag..

...när jag skrivit färdigt v-75 tipsen. Det är 3 veckor, nästan, sen jag var med min svåger Erland o tittade på sto-championatet på Axevalla travbana ! Kommer ni ihåg vad vinnande kusk och häst hette ?

Nu laddar jag upp !

Inte bara surfplattan o routern, heter det väl, utan även inför dagens sportlördag med bl. V-75 ! Mina småsystem, på sammanlagt 150 kr, har jag ej ritat ihop ännu ! Och tävlingarna går på Örebro-travet ! Har varit där förra året men dit skall jag inte i dag !
        Och snart börjar väl Engelska liga sändas på Tv ! Jag undrar om det inte är till helgen ! Det säger man inte nej till !

Nu får vi se om det funkar !

Ja nu skriver jag några rader med mln nyköpta surfplatta . Det blir bara detta .

Det svindla till lite idag...

....och då kom jag att tänka på uttrycket, yr i mössan ! Och  när jag kom hem efter rundan tog jag mössan på mig  ! Vill påpeka att det är ett symboliskt foto ! Svindla till kan det väl göra både för " gammal och ung " !
 
 

Det här glömde jag ju att visa !

         Vi spelade ju boule i tisdags som vanligt, jag och några av pensionärskompisarna ! Damerna vann den här gången, har jag för mig ! Och en lekfull katt uppenbarade sig och sprang efter kloten till allmän förtjusning, när vi kastade iväg dom ! Och vi fick gå ut lyfta ut den emellanåt, så intresserad var katten ! Till slut tröttnade den på spelet och försvann ! Vilket lag den tillhörde ? Jaa, jag vet inte om det var en hane eller hona !
            Och en väldigt social katt var det som var nyfiken på både boule o annat !

Snabbinlägg var det ja !

Det verkar gå mot molnigare väder i helgen ? Men det hindra inte min vardagliga målsättning ! En av byggstenarna i levernet, motionen !
Levernet ja ! Följande klipp är hämtat från min morgontidning Nerikes Allehanda ! Det är kul att se att även ungdomar kan tänka till o ge mig " vatten på min kvarn " !

Jaa, nu har jag sett sista avsnittet !

Av Mänsklighetens historia ! Och det på min ganska nyinköpta surfplatta som jag " långsamt förkovrar mig på " ! Det här var en bra serie som i princip satte fingret på det " motstridiga faktum att världen utvecklats från ständiga krig o andra katastrofer ! "
Jaa, jag försökte tänka till här ! Ingen vill väl ha krig, ingen vill väl dö av sjukdomar, naturkatastrofer mm ! Men, hur hade den världen sett ut ! Hur många människor hade levat på jorden då o hade dom bildat ett stort kollektiv " där alla hade det lika bra o var lika goda " ? ! Det tål att tänka på " med fötterna på jorden " !

Det är för sorgligt..

.. men vad gör man som enskild människa ! Och jag undrar över det här med den Arabiska våren !? Lider " de fattiga folken mindre nu än innan efter revolutionerna på nätet " ?
Idag blir det " vanlig" motion igen ! I fint väder !
Och när det gäller surfplattan så funkar det bättre o bättre ! Kan se på play bl.a. Nästa steg blir idag då jag går ner o får support av grabbarna där jag köpt den ! E-mailen funkar inte ännu och jag skall lära mig fota + lite annat !
                Thats all for know folks ! Auf wiederhören !

En av livets kryddor, anhöriga o kompisar !

Jaa, idag har en av mina kompisar, Christer o undertecknad varit o plockat svamp i storskogen i Askersunds omgivningar. Vi tar väl huvudpersonerna först !
                     Här har vi kompisen Christer, en verklig svampkännare !
               O den här mannen, undertecknad, är inte alls så stor svampkännare, men det går alltid att lära sig  mer om man har en bra lärare !
                   Och vi var och plockade svamp i ett område med en sjö i närheten !
   En väldigt stor myrstack gick vi ochså förbi ! Och Christer visste ochså mycket om myrorna och dess betydelse !
  Så småningom åkte vi hem igen och jag blev avlämnad vid huset där jag bor ! Och här är resultatet, mums, mums ! Och nu har jag förvällt dom enligt alla konstens regler och nedkyld har svampen lagts i plastpåsar o in i frysfacket ! Det blir nått att ha på Dagobertssmörgåsarna till lördagens sportbegivenheter !
            Och den utlovade åskan verkar utebli ! Vädersajten som utlovade detta har ändrat sig ! Påstår att det är 0 % sannolikhet i stället för 50 % ! 
 Vad är det här då ? Ett spindelnät. Spunnet mellan 2 trädstammar. Jag  trodde jag fick med spindeln men den försvann i solstrålarna !
 
 
 
 
 

Idag blir det storskogen !

Jaa, jag och en kompis som är en fena på svamp skall beträda storskogen. Få se om det bl.a. blir några. kantareller ! Rapport kommer ! O några foton ! Vädret nu på morgonen är klart men det är bara 9 C !

Det finns ett otal av dom, både svenska o utländska !

 Och även på en del av de från utlandet kan man ta in det lokala ! På de flesta finns reklam ! Och när det gäller att förutsäga hur det blir  i morgon, eller de närmaste dagarna så skiljer dom sig ! Om det är ett kraftigt högtryck så verkar dom relativt samstämmiga. Och då kan jag ochså veta hur VÄDRET blir, både på sommaren o vintern.
            Visst, det har blivit " ren bussinnes " det här med vädersajter. Och konkurrens emellan dom ! Och då kan man ju räkna ut att kom dom " till samma resultat så hade det ju inte funnits plats för alla " ! ?
                När det gäller det lokala vädret så finns det någon av sajterna som spår åskrisken i procent ! Exempel, för torsdagen 2 procents risk,, nästa dag 76 procents risk !  Och idag, nu, spås det att sannolikheten för åska i Askersund är till 20 procent ! 
             Det enda som verkligen "visar sanningen" är radrarbilder i nuet ! Där kan man följa vädret  ! Finns utmärkta åsksajter som visar åskans framfart med stor träffsäkerhet. Blixtnedslag varje minut ! Häromdagen såg jag att det åskade över Hjo en viss tidpunkt men inte i Askersund. Och när jag pratat med anhöriga just i Hjo så stämde detta, Och mellan Hjo o Askersund är det 8o km ungefär !
                  Jaa, jag är mer intresserad av vädret som en naturlig företeelse än gnällobjekt ! Och jag kan inte göra så mycket åt det och tror inte på " domedagsprognoser " som sagt ! För ibland har " de som förstår sig på det  inte ens rätt för morgondgen " . Men lite kunskap om detta " ett av dom vanligaste samtalsämnen på jorden " skadar inte.  Även här i Nordeuropa har det stor betydelse för vädret hur vindarna blåser runt lågtryck respektive högtryck ! Vad tror ni ?
                  

Nu fungerar den bra !

Vadå ? Min surfplatta ! Men jag tar det lugnt med den och än så länge läser jag t.ex tidning på den, vädersajter, åsksajter, sportsajter ! Men nån e-mail är ej inlagd och skriver på bloggarna gör jag ej heller ännu. Tar det lugnt med det hela, som sagt, o ställer frågor där jag köpt den ang. oklarheter.

Då var det måndag igen !

Det är väl inget konstigt med det ! Men att vakna även en måndag är givande ! Och huvudsaken är ju trots allt att man ser att det " är väder när man tittar ut genom fönstret " ! Hur vädret än är !
              I kväll ser jag fram emot en höjdare rent sportsligt ! Förutom Vm i friidrott som börjar 16:30 ! För senare kl 19 visar dom toppmatchen i superettan i fotboll, Gif Sundsvall mot Örebro Sk ! Naturligtvis hoppas jag på vinst för Ösk men oavgjort går ochså bra !

Idag har jag verkligen tid att odla mitt musikintresse !

Jag har ju ett brett musikintresse " allt från Medeltida kyrkomusik till Amanda Jenssen " ! Naturligtvis utnyttjar jag både Spotify o Youtube i sammanhanget ! Och jag inser ochså att det finns många länder i världen vars musik passar mig alltifrån " Sverige till Kazakstan "  Och jag njuter av den vare sig den går i dur eller moll ! Idag lyssnar jag på  Medeltida kyrkomusik av Orlando Di Lasso .Den förstärker min inre frid ! Passar väl bra en söndag ? Men i morgon kan jag lyssna på Ivan Rebroff eller Haris Alexiou eller nått annat ! Men 16:30 idag  börjar eftermiddagssändningen från friidrotts-Vm ! Det tänker jag inte missa !
   
               Och på V-75-spelet blev det inget !  Jag har ju min symbolik ! " Tyvärr blev det inte nån resa i  Marko Polos fotspår längs Sidenvägen eller en båtfärd längs floden Volga " !

Jag tycker det är intressant med t.ex. klimatet !

Och att förstå att det är en naturkraft, vare sig det bodde 0 människor på jorden eller bor 7 miljarder ! Det är märkligt med alla " domedagsprognoser " ! För det är inte så väldigt länge sen,om man ser  några generationer bakåt i tiden, som människan inte förstod att en del upptäckter som ansågs vara banbrytande och framåtskridande   även förde problem med sig !  Antingen får vi då " reducera jordens befolkning o drömma oss tillbaks till bättre tider då vi jagade bytesdjur dagarna i ända för att överleva " ? Eller med den uppfinningsrikedom o drivkraft som människan har se optimistiskt på framtiden ! Hela debatten är ganska märklig ! Vem hade facit för framtiden omkring 1900 när banbrytande uppfinningar fanns och fler kom !
           Och eftersom det inte finns facit för framtiden nu heller, så tänker jag inte ta " ut elände i förskott " ! Utan jag tänker på att det är ju en fantastisk utveckling som skett i vår värld ! Och människan har alltid kommit igen efter krig och andra katastrofer som pesten t.ex. eller naturkatastrofer mm ! Eller efter " värme eller kyla " !

Osäkert "vederläge" !

Jaa, idag blir det inre tjänst som jag kallar det för ! Det regnar mycket ute och någon knall har jag registrerat i Askersunds närhet ! Men jag har ju mitt alternativ ! Att spinna på min motionscykel ! Och solen lyser ju även ovan molnen ! Och jag har hunnit med att göra en smoothie som räcker några dar ! Och sen hoppas jag att Tor ger attan i att dundra !

Om jag har gått i ide ?

Nää, det har jag verkligen inte ! Men att skriva på bloggarna varje dag är inget måste ! Jag har ju många andra intressen ! Nu har ju friidrotts-vm börjat ! Men på förmiddan sitter jag verkligen inte o tittar ! O nu öser regnet ner !

Det tycker jag det är !

  Om man fått uppleva 75 år som jag har och finner det positivt då har man inga problem med att sitta o filosofera på en kyrkogård ! Jag går ju alltid igenom norra kyrkogården i Askersund när det motioneras antingen motsols eller medsols ! Här har vi minneslunden !
                             Och på den här bänken brukar jag sitta o filosofera emellanåt !
Och från bänken har jag bl.a. den här utsikten ! Det gäller att ha "fötterna på jorden o armarna" mot himlen ! O tänka på vad som " är självklart o inte självklart " här i livet ! Är det t.ex. så självklart att precis jag skulle födas ! Men alla som föds, oavsett vad som händer och hur dom har det, vandrar  nog samma väg ! Vare sig den " blev kort eller lång " ! Ibland får man sätta ner foten o se saker o ting som det är, vare sig man har framtidstro eller inte ! Men jag har hellre framtidstro i realismens tecken än " ständig ångest över sånt som komma skall " !
 

Det här med teknikens under !

Igår såg jag att e-posten inte fungera ! Och då är det ju den ingående serverns lösenord, pop nånting, som inte fungerar. Det är ju telebolaget som jag tillhör som jag fått lösenordet till denna server av. O så funkade det inte längre,av nån orsak ! Ibland har jag kontakt med bolagets support per telefon. Det tycker jag känns bäst ! Och jag har alltid blivit bra bemött av dom som ger mig support ! Kan det bero på att " jag inte har taggarna utåt " när jag öppnar samtalet med dom, utan öppnar det på ett vänligt sätt ? Det är ju inte dom som skall ge mig support som har " gjort att det blivit fel " ! Och Idag skall jag få ett nytt lösenord med posten eller kanske på måndag ? 
       Jag har ju allt samlat hos samma bolag numera ! Mobilt bredband, mobiltelefonen, bredband i väggen, telefonen, " fasta" , datan på det,några tv-kanaler på det och dessutom finns husets kabel-tv på samma bolag !
                 Jag skulle inte vilja ha ett sånt jobb som dom som är supporters. Ofta är det ju yngre människor ! Och jag har berömt dom ibland ! För det har dom varit värda då !
              Och nu blir det motion igen. Igår hade jag inre tjänst ! För en gångs skull så regnade det ihållande då ! Och " den ulovade  " åskan här i området vek av över Östersjön från landets sydligare delar !

Hur kommer den att drabba oss, åskan ?

              Det här är en nytaget foto på åskläget just nu ! Den vita färgen visar de senaste blixtnedslagen ! Frågan är nu vilket håll de 3 områdena går mot ? Till dit jag bor, i Askersund, Närke är det ju många mil ännu  Skåne o Bornholm ligger ju relativt nära åskan ! Det är ungefär tio minuter sen jag tog fotot ! Skall bli intressant att följa det här på nätet ! Men jag hoppas givetvis att det åskar av sig över Östersjön !

Jag är ju ingen vetenskapsman...

... och jag är tacksam över att jag lever på vår jord ! Och jag är ingen vän av  datoriserade mallar  som räknar ut " domedagspredikningar " utan facit ! Och jag vänder ständigt på myntet i den här frågan som mer och mer blir " miljöpolitisk ekonomisk lobbyism " som t.ex. går ut på att " spela ut vindkraften mot kärnkraften " ! Det är inte lite miljarder dollar det handlar om ! Jag har alltid hävdat att Jorden anpassar sig till förändringar " oavsett hur många vetenskapsmän och människor det finns ". När vi människor inte fanns så  "överlevde jorden betydligt värre förhållanden än de som nu " predikas om " ! 
           Människans drivkraft att " överleva på gott och ont " är ju stor. Det har vi ju kunnat följa i Mänsklighetens historia ! Och Moder Jord hiitar nog på något tillsammans med människans påhittighet för att " motverka domedagspredikningarna " !
              Härom dam läste jag följande rubrik STUDIE: JORDEN HAR BLIVIT GRÖNARE . Det visar sig, i den studien, att jorden tar vara på de ökande  koldioxid-utsläppen genom att växternas tillväxt ökas och deras vattenförluster minskas ! Med 11 % har växttäcket ökat i torra o varma områden under ca 30 år ! Källa TT.
           
  " Domedagspredikningarna " har ju bl.a. gått ut på klimatförändringen kommer att leda till svårare torka i många områden !  Det här  är en egen fundering ! Om det blir grönare o grönare så ta ju fler rötter upp vatten om det skulle regna mer som en del klimatmodeller säger ! ? Datoriserade klimatmodeller utan facit? ! Jag tror Moder Jord struntar i dom ! Allt det här negativa om framtiden sår ångest och oro hos människor ! Och tänk på att vi " inte ens har facit för morgondagen ".. Jag tänker inte negativisera mitt liv med något som jag inte  har facit på !!!   Foto Commons wikimedia .

Väldigt intressant var det !

Nu har jag sett de 3 avsnitten av Björnarnas o gamarnas berg ! Som handlar om djur o natur i Pyreneerna ! Tänk att få jobba som parkvakt  bl.a. i de fridlysta områdena. Många djur har ju varit på gränsen till utrotning både på den spanska o Italienska sidan ! Som varg, gam t.ex. Jag trodde bara gamar fanns i Sydamerika. Björnarna verkade vara värst åtgågna , Fanns inte ens 10 st ! Men här har människan återupprättat det som gamla synder förstört genom " hat o profit, tjuvjakt " ! O många av djuren är numera fridlysta
       Natur o fåglar finns det ju gått om i Askersund. Säkert ochså en del vilda djur i skogarna som man inte upptäcker ! Då är ju fåglarna lättare att upptäcka i skogen o i vattnet. Den här myskankan som finns på hembyggdsgården är leasad som de andra djuren där och återvänder till ägarna till hösten. Och Kalle som myskankan heter är nog här för 3 gången . Han blir så glad när nån kallar på honom så han kommer nästan störtandes ! Och sen ställer han sig intill staketet o nästan skrockar och han viftar på stjärtfjädrarna i ett ! Jag behövde bara säga Kalle så kom han och då stod jag på den andra sidan av dammen !
 Det här är Kalles fru men ingen myskanka efter vad jag förstår ! Hon får ochså vara med på bild !

Det är ju länge sen jag kom underfund med det !

              Det är väl nästan sunt förnuft att förstå det här ! Hur undertecknad kom på det ? När jag hörde en arbetskamrat för många år sen berätta att det mesta av hennes prylar gått sönder p.g.a. ett blixt nedslag. Det är kanske inte alla som har råd till att skaffa nytt !?

Jaa, Tor hemsökte inte Askersund, igår heller !

Visst det har åskat några gånger över Askersund i hittills i år men inte speciellt omfattande. Jaa, igår gick den öster o väster om oss igen ! Och det är väldigt intressant att följa åskområdenas framfart på de mycket träffsäkra åsksajterna !
   Som sagt, motion minst fyra dar i veckan gäller ! Och nu skall jag börja göra smoothies igen ! Omväxling förnöjer !
       Dagen foto kan som sagt vara även från igår ! Det här fotot är taget för flera år sen när jag gick den s.k. Utnäsrundan. Och den går längs Vättern och Igelbäcken ligger i närheten ! Det är kul att ha mappar med gamla foton att visa !

O då var det boule idag !

           Och med kaffe emellan o i bra väder ! Och kl 10 som vanligt ! Och kors i taket, herrlaget vann båda omångarna !  Jaa, oavsett vilka som vinner så är boule ett kul spel och roligt har vi med många roande kommentarer ! Och vilken utsikt vi har från strandpromenaden där boulebanan ligger !
 
   Det har ju åskat lite i Askersund ochså på senare tid med några rejäla skurar ! Idag studerar jag mina åsksajter ! Det här området har just nu nått upp till halva Vättern ungefär ! Det vita är de senaste nedslagen men för ett tag sen som sagt ! Det har ju varnats innan idag för att det kan bli kraftiga skurar med åska ! Det som kan reta mig mest är om Tor dundrar när Mänsklighetens Historia börjar. Men det finns ju play att titta på i efterhand ! Men än så hörs inget och jag vet vilket håll jag skall titta åt, åt söder !
            Det här fotot tog jag för några dar sen ! Norra Vättern ses ! Det blev så bra så det undanhåller jag ingen !
 

Vi har vår fjällvärld..

  O Frankrike, Spanien o Andorra har Pyreneerna ! Just nu har jag tittat på det 1 avsnittet av 3 om denna begskedja ! Och jag hittade dessa godbitar på Tv-play ! För dom har sänts innan ! Och för inte så länge sen, nått år eller så såg jag naturserien Det vilda Frankrike. Det är väldigt bra att se t.ex. naturprogram från Europa för man tror nog ibland att vår fjällvärld är unik p.g.a.  sitt djurliv ! Men så är det ju inte " man blir lätt hemmablind " ! Jaa, när jag såg serien Frankrikes vilda djur så tänkte jag spontant, finns det sådana här djur i Frankrike  ! 
          Jaa, i Pyreneerna har man ju ochså haft samma problem ! Att en del djurarter varit nära utrotning p.g.a. t.ex tjuvjakt ! Men att vissa arter kommit igen ! Och detta gäller även fåglar ! Frågan är, vilken art på jorden som är den grymmaste !? Det vet vi ju egentligen !  Foto från Commons wikimedia

Vädret artar sig bra...

..oavsett prognosernas " för eller emot ". Därför ser jag åter fram mot en härlig motionsrunda där det viktigaste är att kroppen fungerar oavsett ......och att få ett bra foto....av något . vare sig det gäller natur eller djur !

Jaa, lite konfunderad blir jag åtminstone !

När det gäller det här med väderprognoser ! Och vetenskapsmännen o meteoreologerna kör ju mycket med  satelliter o datoriserade mallar ! Att t.ex. jorden kan " uppföra sig som den vill " visar ju det som hänt i det förgågna när det gäller vulkanutbrott, meteroitnedslag mm ! Det som förvånar mig mest är att ibland kan dessa människor inte ens veta vad som " händer nästa dag " men döma ut jorden på 50 år via datoriserade mallar kan dom ! Men inte alla vetenskapsmän är " lika tvärsäkra " !  Och om man ser till människans uppfinningsrikedom de sista 150 åren så är jag som " intresserad amatör" inte heller tvärsäker. Och nu förtiden finns det det som heter " ekonomisk miljöpolitik " där man t.ex. sjunger vindkraftens lov ! Mens kolkraftanvändningen i vissa länder stiger ! På bekostnad av kärnkraften ! Och i Sverige är vi beroende av fossila bränslen till 3 % , i Eu till 53 % och globalt till 73 %. Enligt kungliga Vetenskapsakedemins Energieutskott ! Kanske en del politiska ledare i Sverige kunde titta på den o " inte bara sjunga vindkraftens lov " !?

Söndag ja ! Det betyder motion !

           Jaa, bl.a. med den här vyn ! (Men på vintern blir det heller ingen motion på söndagar ! Då är det bl.a. så mycket skidsport även på fm). Av det första skogspartiet om det gås medsols på min motionsrunda. 2 skogsområden går jag igenom, bl.a då natureservatet Stadsparken med hembyggdsgården alldeles intill ! Och därifrån är det inte långt till strandpromenaden med bl.a.  skärgården o Stjernsunds slott i sikte på andra sidan viken vid norra Vättern i Närke, södra Svealand, Sverige o världen !
            Igår tornade åska upp sig igen lagom till sim-vm kl 18 ! Och  mina åsksajter såg jag att det åskade väldigt mycket västerut över bl.a. Vänern ! Och det rörde sig österut mot Vättern ! Så sladdarna drogs åkte ur till datan, tv o modem mm. Men det gör jag ju inte timmar i förväg utan det görs när jag ser åskan närmar sig på sajten ! Men jag lyssnade på sim-vm via öronsnäckorna på min lilla radio ! Men det verkade som om området försvagades . Men strömmen bröts nångång nån kort stund o nån blixt syntes o muller hördes o regna mycket gjorde det ! Tor kom av sig  och sladdarna åkte i vägguttagen och jag såg på en engelsk deckare på TV.!
          V-75 ingen vinst, ingen resa i " Marko Polos fotspår i längs Sidenvägen " den här gången heller ! Men jag har som sagt under nuvarande omständigheter Tyskland i sikte nästa år ! Det duger bra !
          Och nu skall jag ut i det skapliga vädret om nån timme ! Den lilla " resan " duger ochså !

En härlig dag på Medevi Brunn !

             Igår var jag och 3 av mina kompisar på Medevi Brunn ! 15 km norr Motala. Vid riksväg 50 ! Bor man i Askersund som vi gör då är det  långt till Medevi. Och då har man varit där flera ggr. Och vad fint där är ! Och det här är väl nästan den mest kända hälsobrunnen i Sverige, grundad av läkaren Urban Hjärne och friherre Gustaf Soop 1678 ! Det går att läsa mera på Google !
  Det börja med att vi drack kaffe vid 14-tiden ! Och kl 15 började brunnsorkester sin nästan dagliga sommarkonsert som gjorde att man kunde fantisera om hur här var på t.ex 1800-talet ! Punch, verandor,  cigarrer, vackra damer med lång kjolar. Men det var inte bara noblessen som fick vara här o kurera sig, Även för de fattiga byggdes t.ex ett lasarett  har jag förstått !
 Det var gått om folk på eftermiddagen och till många barns förtjusning rusa en igelkottsunge omkring bland borden för att få sig en smakbit ! Och även hans större arma moder ? visade sig nån gång på avstånd. Hade väl fullt sjå med att hålla reda på sin telning !?
              Jaa, vilka vyer här på Medevi Brunn ! Gamla hus, grusgator, gammalt apotek, restaurng, hotell, stugor att hyra mm. Det är inte svårt att få in en annorlunda tidigare epok i fantasin ! Sen hörde vi ochså på kvällsmusiken vid 19-tiden. O åt goda smörgåsar ! Men grötlunken hoppade vi över, den började inte föränn vid 21-tiden ! För dom som aldrig varit här rekommenderar jag ett besök ! 
   Och på hemvägen gjorde vi en avstickare ner mor Vättern inte långt från Medevi hamn !  Och vem kunde motstå att ta det här fotot ! Inte jag iallafall ! Som sagt, det finns många vackra smultronställen i vårt vackra land !  Men det gäller att hitta dom, vare sig dom finns mellan " Korpilombolo eller Baku " eller ej ! O få ett favoritställe ! Ofta anknytet till barndomen ! Men att se på andras ger ochså tillfredsställelse ! Om man inte blir " hemmablind " !

Dom kom igen ! Och visade sitt rätta jag !

Det är bara att gratulera ÖSK som kom tillbaks efter förlusten mot Jönköping Södra ! Vann borta den uppskjutna matchen mot Värnamo med 5-0 ! Och leder superettan med 3 poängs marginal ! Och nu vänder serien ! Alltså blir nästa match mot Jönköping hemma på den nylagda konstgräs-mattan ! Och då hoppas bl.a. min kompis Rolf o jag att ÖSK tar revanch !

Idag har jag mycket för mig !

Och bl.a. skall jag och några kompisar åka till Medevi Brunn, dricka kaffe där ,fara in till Motala för att sedan återvända till Medevi Brunn och titta på den berömda Grötlunken som börjar kl 19 ! Så idag blir det inte mycket besök på bloggen ! O vädret skall bli alla tiders !

Jaa, det gör jag !

              Vårdar mina rötter ! För utan dom kan inget träd växa ! Liksom inget träd kan växa utan grenar o skott !
Och 1 augusti 1904 föddes min far Nils i Fellingsbro, Västmanland !  För att sedan flytta til Nås, Dalarna där han växte upp. Och det är  i Nås som min far hade sitt smultronställe, det vet jag !
             Nostalgi o snyft, nähä ! Verklighet som naturligtvis präglat mig ! Och vad tittar vi på min far och jag ? Omkring 1940-41 ! Troligtvis på trappen till villan i Långängen, Stocksund, Stockholm ! Kan det vara ett flygplan kanske ! Och det är kanske där mitt intresse för flyg blev till ? Som senare utvecklades i sommarstugan utanför Hjo ! För över den och Vättern har jag sett alla plan från J 21 tvesjärten till J 37 Viggen innan F 6 Karlsborg las ner !
                    Jaa, idag tänker jag på min far ! O det gör jag med glädje !

Det är intressant med vädret !

Jag ser det hellre som en intressant " företeelse än gnällobjekt " ! Man får väl stå ut med det ! Det går inte att få ett väder  som går " ut på att det ständigt skall vara vita sandstränder med palmer " ! Sen får man många dubbla budskap när det gäller vädret ! Beroende på " miljöpolitisk ekonomisk lobbyism " som baserar sig på antaganden utan facit ! Man sätter olika " energiekällor mot varandra " vilket t.ex kan resultera i att kolkraften, den stora boven, ökar ! Och tro inte att vetenskapsmännen o metereologerna  är överens ! Dom kan sitta i styrelser bl.a. !
       Vi har ju det här med värmeökningen på jorden ! Där får man dubbla budskap ! En del vetenskapsmän pekar på siffror som visat att det inte varit nån speciell värmeökning de sista 17 åren !
              Och igår eftertermiddag o precis efter matchen Celtic- Elfsborg, 1-0, och senare efter 24, början av natten, åskade det igår, i natt ! Jag kan ochså se på data som bekräftar detta i efterhand ! Men Tor kom inte åt min utrustning ! Sladdarna drogs ut igen efter fotbollen ! Världens bästa hemförsäkring. Och titta gärna på theclimatescam.se !

RSS 2.0