Nån grötlunk blev det inte !

Jaa, idag var jag och mina kompisar på ett besök på Medevi Brunn, 15 km norr Motala ! Årligt sådant ! Efter att ha ätit middag i närheten av Motala ! Och vi anlände till Medevi Brunn lagom till brunnsmusiken ! Kl 15 som vanligt ! 
 Här har vi kompisen Torsten ståendes vid fina blommor ! Och detta foto togs när vi är på väg mot den välkända Schweizerian ! Man får ju känning av gamla anor när man kommer till Medevi Brunn  ! Sveriges äldsta brunnsort som grundades på 1600- talet tror jag det var, av läkaren Urban Hjärne !
Ideer ang. brunnsorter i Sverige kom utomlands ifrån ! Därför kallas denna byggnad antagligen för Schweizerian ! Här serveras kaffe o tilltugg ! Som man kan ta med sig  ut ! Tex, när man skall lyssna på musiken ! Alltså på nått vis kan man känna andan av punch o cigarrer, väna damer i stora hattar o långa frasande klänningar ! Personalen har jag ochså sett varit klädda i tidsenliga kläder alla anno dazumal !
 
    O vi satt ochså ute o lyssnade på brunnsmusikens gamla toner ibland i marschtakt ! Och blåsinstrumenten som spelas på har även dom gamla anor ! Och här går ochså den berömda grötlunken förbi  med början kl. 19 ! Men så länge var vi inte här ! O vi är samma gäng som varit ute i sommar " på olika äventyr " ! 
             Försöker rannsaka mitt minne. Kanske har jag varit här med föräldrar o syskon ! Jag tror att jag och min familj har varit här när sönerna var små ?! Och jag har varit här med andra kompisar och med pensionärsföreningen i Askersund !
 
 Den här byggnaden, nära Schweizeriet som synes kallas högbrunn..en ! Här kan man  gå och dricka vatten från källan som ansågs nyttig, surbrunn, kolsyrehaltigt vatten ! Liknande dom som fanns utomlands ! 
  Vi kan väl avsluta besöket på Medevi Brunn med ett foto på gatorna i brunnsområdet ! Och känner man inte till Medevi Brunn eller vill lära sig mer om denna kända brunnsort i Sverige , så är det bara o googla : Och ett besök på detta anrika ställe rekommenderas ! 

Bra hålligång som vanligt !

Igår var det underhållning i hamnen i Askersund med de välsjungande  Systrana K ! Och undertecknad var där med kompisar ! I fint väder som passa alla ?  Jaa, har ju lagt ut ett videoklipp från midsommarafton i Åmmeberg där systrarna bl.a. underhöll ! Detta klipp blev väldigt bra och delades ut på nätet ! Jaa, systern Karin K tyckte ochså det var bra o delade ut det ! Inga problem att hitta systrarna på nätet, antar jag ? Kanske t.o.m. mitt videoklipp ?
 Charmiga är dom systrarna o sjunger bra o är rutinerade ! O vilket hålligång dom har ! Har även uppträdande som riktar sig till de yngsta ! O befinner sig ofta sjungande bland publiken ! 
              Och idag skall mannen Jan ut på nya äventyr !
 

Att svalka av sig behöver väl en del på olika sätt ?

Det brukar kompisen Torsten gör emellanåt ! Och i dag gjorde undertecknad det ochså !
          På Borgmästarholmen dit man kommer via bro från strandpromenaden finns bl.a ett fint bad med sandstrand på södra sidan ! O där har jag svalkat mig en del ggr under årens lopp. Mycket fint ställe o bada på ! Och det är inte den enda platsen att bada på och ifrån !
 Detta foto tog undertecknad idag från badplatsen  ! Lite molnigt som synes ! Men vadå ! Svalare än igår ! Men vadå ! Jaa, fresten kommer bl.a. ihåg när Melissa och jag badade här för några år sen. Har jag något foto från det tillfället ?
 Och det här fotot tog Torsten av undertecknad ! Ljuvligt var det i vattnet ! På  senare år har det inte varit så mycket badande för min del ! Och det skyller jag inte på vädret ! Det har bara inte blivit så !
 
             Som sagt några ggr. har det blivit till att bada ! Och titta vad jag hitta ! Ett bevis på att jag inte " blivit dement o fabulerar " ! Om nån trodde att man är detta eller fabulerar ! Tyvärr vet jag inte hur jag får fram några små solar här ! En dels sägs med glimten i solen, menar i ögat ! Det här fotot togs ungefär för 4 år sen av Melissa o farfar ! Ju fler som kallar mig för farfar desto härligare !!!
             Jag tycker det var kyligt idag motför innan ! Har tyvärr inte råd att  åka till en varmare plats ! Resa blir det av med i höst ! Hur varmt det blir där vet jag inte  ! Har inget facit på det ! Inte på hur varmt det blir år 2100 heller !!!  Eller vilken temperaturhöjning det blir ! Blinkar med ena ögat !!!
             Vem som tog fotot ? Har för mig att Melissa träffa en tjej i sin ålder där ! Tror hennes mor tog det ?
 

Apropå det här med hen !

Jan Ekblom är en han och har manligt könsorgan ! Gina Lollobrigida är en hon och har kvinnligt könsorgan ! Är det inte det som är vitsen här i livet ? Men om andra inte tycker det så är det upp till dom ! Men jag skall respekteras för det jag känner o tycker , liksom otaliga människor i världen !

Så blir det !

Om Tor vill blir det bad i dag på Borgmästarholmen i Askersund ! Med kompisen Torsten som sällskap ! Och just nu åskar det i Blekinge bl.a. !

Är som sagt ingen vän av åska !

Troligtvis var det extremåska som  t.ex. jag och min familj råka ut för en kväll och natt utanför Hjo i slutet på 40-talet ! Skall be att få påpeka att registreringen av antalet blixtnedslag i Sverige inte börja registreras förän 2002 i Sverige ! Så kvällsblaskorna skall nog passa sig att prata om " värre än någonsin " ! Över t.ex. Simrishamn, har nog nämnt det innan, kom på 90-talet eller kanske 80-talet in ett förskräckligt åskväder från Bornholm ! Dessutom i 2 omgångar !
           Men jag har ingenting emot att dagligen så här års titta efter var åskan går i Europa ! Och  har precis börjat skriva detta efter ett strömavbrott på en kvart ! Hade inte med åska o göra !
            Det finns många länder i Europa som sen i våras drabbats av mycket mer åska än vi i Sverige ! Det har jag full koll på ! Tyskland kan vi nämna bl.a, och Balkanområdet !
            Just nu åskar det 7 mil ca från Vättern, österut ! Och mycket mera i t.ex Finland, Baltikum, södra Polen, västra o östra Tyskland , Nederländerna , Belgien ! T.ex. Nederländerna o Belgien har ju betydligt mindre yta  än Sverige så hela folket drabbas väl ! I Sverige tycker jag ibland att vi har väldigt svårt att förstå att andra länder när det gäller väder och annat kan drabbas ännu mera än vad vi gör ! Nån gång har jag hört att det där rör väl inte oss, vi har våra förhållande ! Som Världsmedborgare vänder jag mig mot sånt snack ! Det är väl ochså människor som bor i övriga världen !
 För mig är det lika viktigt att tillhöra Världen som Sverige ! Nån protektionist kommer jag aldrig att bli ! Men naturligtvis hejar jag på Sverige när det gäller  idrott ! Och apropå idrott ! 16 augusti  börjar Premier Leauge ! Heja Arsenal som värvat en del och Liverpool hålls det ochså en del på ! Och på fotbollskanalen via bredbandet kan det ses ochså t.ex. Champions Leauge  !

Visst blev det boule !

 Och tidigast var jag vid banan ! Tog detta foto från en bänk alldeles nära ! Där det solades o njöts i lite bris !
Vågar man skriva njuta ! Det är min upplevelse, den är lika viktig att framföra som deras som inte njuter !
 Idag blev det " diskriminering " av kön ! 4 damer anlände sen spela vi en omgång där 2 damer spela med 3 klot var och de 3 andra spelarna med 2 klot var ! Vilket rättvist samhälle vi lever i ! Vi som hade 2 klot var vann ! 
 Och det här fotot togs lite längre bort  ! Jaa, mobilfoton blir det här tar foton med samma motiv ochså med kameran ! Nu skall det tittas på åskläget i Europa ! Vi är ju människor var vi än bor !
 

Följande satt jag o undrade över !

Om nån hade byggt tunnlar under marken för att förstöra för oss materiellt eller ta människoliv ! Och skjutit raketer utan förvarning ! Hade vi accepterat det ? Oavsett styrkeförhållande ! Följande extrema fundamentalister kan vi tänka på när vi studerar läget i Irak, Syrien , Nigeria, Israel , Gaza , Libyien m.fl. länder ! Boko haram, Hamas, Isis, Al Quida , Talibanerna, Hizbollah m.fl. Och vilka förser dessa organisationer med vapen ?
                  

Idag har jag varit på en lång cykelrunda ..

..  trots kvällsblaskas varning om ytterligare besök av Tor ! Jag måste få säga följande ! Har varit med om många häftiga, kraftiga  besök av Tor även innan 2014 ! Blev det sånt " spektakel " i kvällsblaskorna då ! Sen undrar jag vilka som tjänar mest kosing på vädret , meteorologerna eller kvällsblaskorna ?
 Jaa, prata om vacker bild från strandpromenaden ! Och som sagt var ! Mobilfotona gör sig bättre här än dom från kameran !  Härifrån cyklade jag till plats som aldrig fotats förr  från .
 Skugga blev det men det gjorde inte saken sämre ! Det här är ochså norra Vättern men längre norrut ! Inte långt från strandpromenaden ! Sen fortsatte cykelfärden norrut över vägen mellan Askersund o Åmmeberg ! En stig, väg som det var länge sen jag färdades på ! O kom inte så långt som jag ville ! Nästa gång blir det fotvandring med lämnad cykel o matsäck på ryggen !
            Och så avslutar jag denna färd norr om stan med nedanstående foto !
 Jaa, en fin cykelfärd där jag njöt av fint väder i landet Sverige ! Tar jag i nu ! Förlåt ! Jaa, att flytta till Island t.ex gör väl att vädret blir mera lagom varmt eller kallt ! Såg att dom hade 12 C i Reykavik ! 
              Hur har vi det nu med åskkaoset, extremåskan o extremvärmen ? För närvarande åskar det i Östergötland,innanför kusten upp mot Stockholm och i Västerbotten o Norrbotten ! I Askersund är det 27 C i skuggan ! Utan att " skryta " så måste det sägas att det har det varits med om förr !
 
 

Varför inte visa lite vinterbilder !

En del längtar ju till varmare länder när vi har vinter ! Andra blir irriterade om det blir för varma vintrar ! För min del konstaterar jag att det gillas värme på sommaren o snö o kallt på vintern ! Sen kan man inte gradera ner eller upp temperaturen efter eget behov ! En del människor tål inte stark kyla o stark värme ! Varken till sinnet eller medicinskt, beroende på ålder eller annat !
                   Hur skall vi klara oss ifrån allt som överstiger våra normer i Sverige när det gäller väder o annat ! Flytta till landet LAGOM kanske ?!
 Så här såg det ut den 9 december 2013 i Askersund ! Några vänliga ord över detta tidiga besök av kung Bore sades nog inte på vissa håll ! Hur kan man bo i ett sånt land som Sverige ! ?
 Vafalls ! Så här såg det ut 2012 den 8/ 3 i Askersund ! Vad är det för land jag bor i ! Värmen nästa !
 2011 hade vi en kall vinter i Askersund o Sverige ! Verkligen kall ! För mig är detta en mycket vacker bild att titta på ! En bild som visar tjusningen med 4 årstider ! Men som sagt, andra vill bort till varmare länder ! Där det t.o.m. kan vara varmare än vi har haft nu ! O där det kan åska mycket mera än här med bl.a. tornados,orkaner, cykloner, översvämningar inblandade !
 Vi kan aldrig bestämma över vädret o normsätta detta , oavsett domedagspredikningar eller inte ! När tror ni det här fotot är taget ? Det är bra med bildbevis ! Folk glömmer så lätt ! Det är taget i början av november 2006 då kung Bore visade sig, räkna inte bort mig ! Oavsett ! Min kompis Torsten har  tagit fotot ! Vi gav oss ut i Tiveden o fotvandrade ! O det gick bra ! Som sagt kung Bore visade att hans fanns till. Liksom drottning Värme , typ !
                Det här med vädret är ju ett samtalsämne som " skapar ve o förbannelse " ! Och nått klimat eller väder som är LAGOM kan vi nog inte ens i Sverige skapa !

Regnat har det !

Nu är kl 21 ungefär ! Som sagt regnat har det men inte nån åska ÖVER Askersund ! Gick bredvid på nära håll ! Men sladdarna drog jag ut vid 17:30 tiden då jag såg att den närmade sig ! O ljuset fladdrade ! Nu är det inte mer än 17 grader ute !  Så för dom värmekänsliga  har det ju gått ner med 10 grader ! På tvitter jublade en del när det började regna o åska ! Äntligen stod det på en dels inlägg !
         Jag funderar på hur vi skall få allt till att bli LAGOM i det här landet ! Inte för varmt, inte för kallt, inte för soligt, inte för regnigt, inte för blåsigt, inte för lugnt... ... ! Hoppas allt blir Lagom i morgon ! Frågan är om alla tycker att LAGOM är Lagom ! 30 grader i skuggan utomlands går bra men här hemma är det för mycket o kallas för tropisk värme ! Ibland blir jag inte klok på det här landet ! 
                

Även om jag inte är vän med den ..

....så tycker jag det är intressant att följa åskans väg i Sverige ! Just nu 13:40 åskar det mest över Stockholms-området och i sydvästra Götaland , kring Laholmsbukten o upp en bit ! Om det är blixtkaos ? Jag vet inte vad definitionen på blixtkaos i Sverige är ! Det enda jag vet är att blixtkaos  torde vara mycket vanligare i andra delar av Europa o andra Världsdelar ! Skulle man räkna det efter människoliv så torde ju Sverige komma lindrigt undan !
 Vid den här minneslunden på norra kyrkogården i Askersund brukar jag sitta o filosofera ibland ! idag gjorde jag det efter en härlig cykeltur !  Här finns även en vacker asklund ! Jag har inte svårt för att sitta på kyrkogårdar o filosofera ! Men  sitter naturligtvis  inte där om det är blixtkaos ! Jaa, Katarina kyrkogård brukade jag sitta på när jag bodde på söder i många år i slutet av maj ! Gällersta  kyrkogård är inte obekant, inte heller i mellersta kyrkogården i Malmö, katolska delen är mig okänd ! Där är min mormor begravd ! Varit där många ggr. Liksom på kyrkogården  i Simrishamn m.fl. ställen !
              Vad jag filosoferar om ? En del om Sverige filosoferar jag ! Ang. att acceptera att även vi medborgare i landet kan usättas för faror av olika slag som vi inte kan försäkra oss mot vare sig vi är unga eller gamla ! Nån stans funderar jag på om folk " kan göra upp med den tanken " !? Att den här vägen skall vi alla vandra ! Och  att acceptera detta har inte med negativt tankesätt att göra ! Kanske det rentav kan göra att vi kan göra oss av med en del ångest o sätta ner fötterna på jorden ! Framtidstro kan man väl ha även ifall vägen framåt mot"målet " är fastställd även om vi inte vet när vi når det o hur snabbt ! Hur mycket skall vi acceptera det som är " det mest fastställda i livet " ! 
                 Vi hade ju ett program i TV som hette Döden, döden, döden ! Där fick jag ju " vatten på min kvarn " så att säga ! Hoppas många såg det ! Sen tror jag att i det gamla samhället i Sverige , bondesamhället t.ex. var man betydligt mer realistiskt o naturligt inställd till döden ! 
                    Ja, jag har ingen anledning att som 76-åring inte acceptera livet som det är ! Det betyder inte att man är nån " döddansare " om nu nån tror det ! Och i kväll skall det bli kul att se på Engelska Antikrundan, om jag får för Tor !
                      
                      
              
 

Fråga ?

Hur definierar journalisterna t.ex. blixtkaos ? O har dom nått o jämföra med ? Egna erfarenheter från Sverige eller övriga Världen ? Andra uttryck som dom svänger sig med är som sagt extremvärme o monsterkyla ! Vem har givit dom dessa definitioner ?

Jaa, man börjar bli van !

 Undrar hur mycket journalisten, rubriksättaren behövt tjata på meteorologen  för att få till den här rubriken ! 
       Jag har via mejl haft kontakt med en meteorolog som ständigt upprings av journalister när det gäller väder utan facit, hur det skall bli om en månad t.ex. Och han svarade dom , jag vet inte ens hur det skall bli till helgen ! Sen har vi även t.ex sådana här rubriken i dessa kvällsblaskor ! Så här blir vädret i augusti där du bor ! Är någon meteorolog så dum så han svarar på det ?!
                     Jag skall prata om för de här journalisterna vad jag som 76:åring har FACIT på ! Lika varmt väder som det är nu ! Och 2 åskväder bakåt i tiden som var synnerligen obehagliga ! Ett som kom från Bornholm för cirka 15-20 år sen och gick över Simrishamn, o kom igen ! Ett värmeåskväder över sommarstugan utanför Hjo på 40-talet !
                Åska o  extrem värme o monsterkyla  exister ochså i övriga världen ! Att varna för detta är en sak om man gör det på på meteorologens sidor ! Men sådana här rubriker som " efter extremhettan, blixtkoaset är här " betackar jag mig för ! Det verkar som en del i säljandets tecken vill göra år 2014 till det uslaste någonsin, i Sverige ! !
              Rent psykologiskt tror jag sådana här rubriker är av ondo , vare sig siandet slår in eller inte ! Man tar ut elände i förskott ! Och spär på folks " dödsångest " , typ ! Höll man på på det här viset förr i tiden ? 

Rapport !

Åskan över Sverige befinner sig nu nära Öland ! Är på väg norrut ! Får se om den fortsätter i den riktningen !

Det här med vackra bilder !

Det kan ju ochså innebära vackra bilder inombords ! Inre skönhet ! Härliga minnen ! Det är bra för sinnet " även om allt inte är  vackert i Världen " !
   Mot andra sidan Vättern, österut togs detta foto med den " vanliga " kameran ! bl.a. då mot Omberg ! Dit har det åkts många ggr förr i tiden med ångfartyget Trafik som gick mellan Hjo och Hästholmen ! Som ligger alldeles vid Omberg ! Och ibland promenerade vi till Alvastra berömda klosterruin i  närheten ! Min mormor var ochså med ibland och som katolik, som gått i arv till min mor o mig, var naturligtvis Alvastra klosterruin x-tra intressant ! Och vi hade ofta matsäck med oss , satt på berget o beundrade utsikten över Vättern !  Mot Hjo t.ex. ! Jag måste leta vidare i min kista eller hos mina systrar ! Har sett foton ang. dessa besök på Omberg !
 Det här är en ögonblicksbild, tagen från samma ställe ! Och om man tittar noga kan man se något som jag hade tur att fotografera ! Skulle tro att det inte tillhör vanligheterna för en amatörfotograf att få med detta på bild ! Vi skall inte ha nån gissningstävling ang. vad det är för djur ! Om ni tittar noga ser ni en smal brun liten kropp som sticker upp ur en skreva , ovan småstenarna !
 
 Ja  det är faktiskt en hermelins ryggsida som syns på mitt foto ! Och när jag berättade för min svåger o visade fotot så berättatde han att han sett denna hermelin hålla till där bl.a. ! Själv såg jag den  när den sprang upp bl.a stenarna ! foto från Wikipedia ! 
              
 
   
 

Det syns så !

Enligt siad väderbild från reklambaserad vädersajt hur det skall bli kl 17 så visar den att det skall bli åska som sjutton i stora delar av landet ! I Askersund är det 66 % chans att det blir åska i em.Vi får väl se hur det blir med det ! O För Askersund har dessa prognoser varit urusla i år ! Vi har knappt haft nån åska !
             Vi skall ta att titta på en norsk väderprognos ochså ! Enligt deras rörliga väderbild ang. nederbörd o åska  under dagens lopp skall ingen åska förekomma i Askersund !
              Det här skall bli spännande o följa på de utmärkta åskseiter från bl.a. Tyskland som visar nuet ! 
Och innan Tor kommer ? skall jag väl  hinna med en runda i fm !
  Läget just nu kl 7:30 ? Lite åska utanför Göteborg i havet och mellan Bornhom o Gotland och i Tyskland !
              Tyskland jaa ! Hade vi haft lika mycket åska o regn som tyskarna haft i vår o sommar, eller på Balkan t.ex......det vill jag inte tänka på ! Vi kan även ta Nederländerna, Belgien m .fl. länder i Europa ! Det finns alltid dom som har det värre ! Åtminstone hittills !

Jaa, vackra bilder har jag ju en kategori som heter !

 Så här innan kvällens tv-program kommer ! Jaa, på V-75 inget ! Men när det gäller foton så har jag ju visat bilder från vistelsen i Simrishamn ! Nu kommer det bilder från besöket i Hjo, eller då i stugan , föräldrarnas  sommarstuga, nyrenoverad för en del år sen av dom som bor där nu sen många år, en syster o svåger !
  Jaa, det här fotot visar platsen där man gick ut o badade från 1945 o framåt tills nu ! Här var sandstrand förr, men den är försvunnen ! Nu har det ordnats ett ställe som ligger lite t.v. att gå ut i vattnet från ! Och vilka rivierasomrar man tillbringat på den här stranden som barn o ungdom, även senare så klart med barnen !
    
  Och den här klätterrosen på stugans vägg , sattes säkerligen på 40-talet av mina föräldrar ! New dawn heter den ! Klarat sig i ungefär 60 år har den gjort ! Jaa, den är nått "  riktmärke " på nått vis .
         Ja, fler kort kommer att visas från Sjöliden/ Björkenäs /Hjo ! Namn som etsat sig fast i sinnet o minnet !
 

Födelsedag o trav !

 Ja det gör jag ! Gratulerar min äldste son Peter idag ! Och naturligtvis kommer man ochså att ringa till honom ! Och i famnen har han sitt yngsta barn o mitt yngsta barnbarn Franke !
                Tittar just nu på v-75 systemet  ! Är inte lätt att få ihop ! Är det det nån gång egentligen ? Vinster har varit noll den sista tiden ! Lite lotto över det ! Har bestämt mig för att göra tre 50-kronors ! Spikharrys ! Sen tippar ju svågern i Hjo ett system ! Nästa månad är det min tur att göra det åt oss !
          Det här med vädret ger ju stora rubriker i massmedia ! Precis som vi aldrig haft värmebölja förrut i det här landet ! Det har vi visst det ! Rubrik i dag i media, " så dödar värmen " ! Jaa, har man en kronisk sjukdom av något slag, eller annan sjukdom av något slag , fel på hjärtat t.ex. så kan man naturligtvis stryka med ! Kanske av vätskebrist ochså ! Men behövs en värmebölja 2014 för att folk skall förstå det ? Buu för massmedia !
       Åska ? Ja som sagt enligt några sajter skall den ochså drabba Askersund kommande dagar, enl.en då med  procentuträkning ! Hittils i år har vi som sagt knappt haft nån åska över Askersund ! 
 
           
         
         

Nu har det gått för långt !

Enligt Af, Aftonbladet har en MP-politker kallat Israel " för en sinnessjuk stat " ! Även om partihögkvarteret tagit avstånd ? för uttalandet så gör det inte saken bättre ! Israelhatet i Sverige är inget nytt ! I bl.a dom kretsarna och vänsterns kretsar !
Jag är ordentligt upprörd !

Jag måste visa några mobilbilder till !

   Vad säger man ! Alla tiders blir dom på denna min blogg, som sagt ! Taget från strandpromenaden !
                           O här har vi då hamnen ! Blå himmel , kyrka o hamn ! Toppen !
  Och här har man kommit en bit norr om hamnen på väg hem norrut ! Dagens motionsrunda gick alldeles utmärkt ! Varmt ? Jaa, men jag har varit med om sån här värme många ggr i mitt 76-åriga liv ! Och då hörde jag inte ordet extrem !!!  Jaa, hur skall vi få vädret i Sverige o övriga Världen LAGOM så det passar alla ! Kanske nått parti i Sverige kan fixa det ! Partiet " som gillar stadsjeepar o går upp o ner efter ozonhålets storlek "  ?
        För övrigt så blir det en titt på V- 75 tipset på Bollnäs ! Bara inte hästarna får värmeslag ! Tänk om favoriten stupar innan mållinjen !  Men dom verkar tåla värmen rätt bra har jag förstått !
             Och sen varnas det om åska från en vädersajt, över bl.a. Askersund söndag, måndag ! 73 % chans på söndag o 53 % chans på måndag ! Men vädersajterna är inte överens om det, inte i morse varje fall ! Men hur vädret blir 2100 verkar alla meterologer, vetenskapsmän vara överens om ! Och åska har det varnats för över Askersund sen i april ! Har bara varit med om ett, i närheten ! Ibland har då denna sajt ochså räknat ut att det t.ex.är 3 % chans att det blir åska i Askersund  ! 1 % chans såg jag en gång ! Kunde man inte ha lite stand up komedi över detta ! 

Ibland resonerar vi om det !

 
                           Jaa, Benny Hill är lite av en symbol för mig ! Och han passar natnurligtvis inte in i dagens samhälle ! Om man tänker på det här med köndiskriminering t.ex. Men roligt har jag när jag ser honom på mina cd-skivor ! I dagens samhälle har nog " kultureliten " i bl.a.media " diskvalificerat" honom, typ !
      Vi " pratar " ofta om dagens samhälle i T.ex. Sverige ! Och kommer fram till att det numera blivit ett samhälle som styrs av bl.a. massmedia o " kultureliten " om vad som är comme il faut eller inte ! 
          Jaa, vi tycker ochså att Sverige blivit ett trygghetsnakomanins land ! Antagligen beroende på att vi inte hemsökts av krig eller naturkatastrofer, värda namnet ! Under lång tid ! O då får inte något störa vår vardag av oväntat slag ! Sånt som  händer i andra delar av Världen ! Inte ens i Sverige kan vi ta  eller ha försäkringar mot " farliga, oväntade saker " ! Och någon " försäkran mot evigt liv " oavsett ålder finns inte !
             Det här med Shangri la ! Inte ens i Sverige kan vi bli ett " Jordens Shangri la " Och frågan är om det finns  nån " försäkran om evigt liv " ens där ?
              Och Benny Hill hade väl inte något fulländat liv ! Det har inte jag heller ! Det hade varit ganska tråkigt " i trygghetsnarkomanins namn " !
                 Nu skall jag ut o motionera ! Är inte det farligt i värmen ? No komments !
          

Jaa, även i utropat extremväder kan en njuta av motion o natur !

Jaa, hur kan man vara så EXTREMT korkad att man går ut i sån EXTREMvärme ! Men faktum är att 80 % av Jordens befolkning gör det, ofta i högre värme o EXTREMARE väder ! Jaha, är det en helt annan sak ! Men dom är ju ochså människor !
           Jaa, folk har ju mer hjälpmedel numera att klara värmen ! I bilar o annat ! Med facit i hand vet jag att det varit minst lika varmt i Sverige innan ! Vissa månader o år ! Varför har det blivit så här ? Att uttrycken EXTREM och MONSTER ständigt framtages i alla sammanhang, även när det gäller elände utan facit !
 Mobilen ja ! Vilka foton ! Och på den här bloggen kommer dom verkligen till sin rätt ! Är här på väg mot hamnen i Askersund på dagens motionsrunda ! Som gick väldigt bra , trots EXTREMvärmen !
  Jaa, det här fotot är taget senare på rundan ! Från strandpromenaden ! Vilka fina foton det blir på den här bloggen, som sagt ! Tar nu samma motiv med både mobilen o kameran ! Dom gör sig olika på olika media ! 
 Och här har man hunnit ännu längre på rundan ! Till naturreservatet Stadsparken !  Min lilla kamera, 5-6 år gammal, tycker jag tar väldigt bra foton men är väldigt imponerad över hur bra foton min nyinköpta mobil tar !

Jag anser detta !

Varnas " hit o dit " i Sverige ! Monsterkyla o extremvärme ! Plus mycket annat vi skall oroa oss för ! Trygghetsnarkomani ? Frågan är om " det är lönt att bo i Sverige " längre ! Ett så farligt land att leva i ! Nää, går det att emigrera till Shangri La ! ?

Jaa, ser åter ut att bli en strålande dag !

 Visst blir det en motionsrunda idag  ochså ! Med hämtning av v-75 program ! Vad jag kommer o ägna mig åt i eftermiddag är att titta på temperaturen på olika ställen i världen ! Såg just nu att London inte har så varmt som Askersund ! Kan ju ändra sig till i em. 
          Apropå vädret så svängde sig en hallåman igår  med ordet extremvärme ! Då undrar man vad värmen kallades i Ultuna 1933 i juli då det var + 38 C ! Jaa, för min del glöms bl.a. inte somrarna på 40-talet när familjen bodde utanför Hjo i sommarstugan ! 50 meter från stranden ! När det en del somrar blåste ostan o vi hade rena rivieran i veckor ! Vattnet var då ständigt över 20 C ! Men visst kunde några regna bort ! O kraftiga värmeåskväder kunde ochså uppenbara sig !
  I bl.a. de journalistiska kretsarna så svänger man sig ju med ord, uttryck numera som t.ex. monsterväder, extremväder mm.Detta gäller alltså vårt land ! Monsterkyla på väg, extremvärme på väg mm,mm, ! Allting går att sälja med mördande reklam, bl.a. tidningsexemplar !
         För min del som ochså tittar på facit o inte bara siar om elände i framtiden så komms det fram till att är bättre på många sätt i världen idag , oavsett konflikter ! Och den numera stora befolkningen på över 7 miljarder ! Nää, det är journalistiken som med sina svarta rubriker koncentrerar sig på det usla och siar om elände i framtiden !  Massmediala har stor makt och är man inte påläst så trillar man ner i negativitetens mörka håla ! 
                 Det går att hitta det som är positivt i Sverige, Världen ! Men det säljer inte !

Idag skall vi ha premiär !

 Jaa ! Det har jag ! Fotograferat med min nya mobil ! Att det skulle bli så här bra foton när man tog ut dom på denna blogg trodde jag inte ! Så nu har den vanliga kameran en konkurrent !
             Vädret ja ! Den här värmen trivs jag i ! Men  har full förståelse för dom med bl.a. kroniska sjukdomar o längre o kortare sjukdomar som ej klarar värmen ! Och denna värme ställer till problem vare sig den är 25, 30 eller 35 C ! Så att fixera sig vid något värmetal låter sig icke göras ! Vad gäller för mig då ? Att ta keps på mig o dricka mer vatten ! Sånt kallas sunt förnuft !
               Ibland verkar det som svenska folket behöver " en barnvakt " för att förstå saker o ting ! Råd i media ges bl.a. för vilka kläder man skall ha på sig på jobbet i värmen, Hur man skall uppföra sig i värmebölja, och  varför man inte skall elda i skog o mark när det är varmt o tort ! Skogsbränder o ris är riskabelt nu " utropas det " ! Det här med eget ansvar o sunt förnuft kan man fundera över när det gäller konungariket Sverige !
          Javiist det blev en härlig runda idag ochså , den första sen vistelsen i södern, Simrishamn o Hjo ! Och man lever som man lär ,som synes ! Och vatten imundigades vid några stopp ! 
          Man skall ju vara genrös o förstående ! Följande platser rekommenderas just nu, för en del ! Prodhoe Bay Canada + 3 C, Thule på Grönland + 7 C ; Sydney Australien + 12 C och det inte allt för långt borta Mc Murdo Station i Antarktis - 25 C ! 
            

Det kan ju vara intressant o veta !

Det här med värmen ! Hur får man den till att bli lagom o passa alla  ! Här går vi ett helt år o längtar efter sommar, sol o värme ! O blir det inte blir så åker vi kanske på semester till varma platser i världen som har ännu varmare än vad vi har just nu när detta skrives !  
          Och allting blir som vanligt uppskruvat i Sverige ! O Tolkas som värre än någonsin ! Undrar om dom hade varningar via media när följande temperaturer uppmättes.
   Kristianstad maj 1892 32,5 C 
   Målilla        juni  1947 38,0 C
   Altuna       juli    1937 38 0 C
   Holma      augusti 1975 36,8 C
   Stehag    september 1975 29,1 C
   I går 22/7 hade följande platser varmast i Sverige ! Norrland Älvsbyn 31,9 C, Svealand Brattmon 30,8 C och i Götaland Eftra-broen 30,8 C !
         Långt till rekordet på 38 C ! Vi har 8 dagar på oss att slå detta rekord ! 
 
  

Den ena upptäckten efter den andra !

Idag lyssnar jag på den grekiska sångaren Giorgos Mazonakos ! Musik kallad Laika en populär genre inom grekisk folkmusik ! Härstammad från nått som heter Rebetiko ! Med olika blandningar från ömusik o fastlandsmusik, västerländsk o med Bysantinsk touche mm !
               Mycket vacker musik ! Går in direkt hos mig ! Som mycket av den mångfacetterade grekiska musiken ! Jaa, finns det några människor mer i Sverige som har utbyte av denna Världsmusik ? O annan från Balkan t.ex. ? Med grekisk-ortodox och Bysantins touche ? Så hör av er ! Men chanserna på denna blogg är säkert små !

Det är inte lätt att försöka förklara !

Mänskligheten är fortfarande en mänsklighet ! Och i denna mänsklighet ingår både det goda o onda ! Annars hade vi väl inte tillhört en MÄNSKLIGHET ! Alla vill väl ha ett paradis på jorden ! Men hur skall man få in denna mänsklighet i samma " paradisiska fålla" ? Hur skall alla bli lika " Goda som du o jag "  ? Efter deras omständigheter ? 
          Vi skall ta konflikten mellan Israel o Palestina ! Som då verkar vara previligierad i massmedia o hos " kultureliten " !
            Om man studerar världens konflikthistoria på senare år,  så har långt fler människoliv tagits i betydligt fler  konflikter än i konflikten mellan Israel o Palestina ! Men om dessa skrivs, skrevs det inte alls så mycket som den nu rådande, de nu rådande ! Dessa konflikter som tog många fler människoliv var det väl inte lika intressant att skriva om !? Människoliv är människoliv ! Var än de blir tagna ! 
          Mänsklighetens historia ! Trots allt har mänskligheten det bättre idag ! Men massmediasamhället får allting att se sämre ut än det är i det hela ! Och även ifall vi lever i nuet så skulle jag tro att " dina rötter genomgick minst lika mycket lidande " som vi i Världen av idag ! Men då fanns  "inga säljande massmedia utan kurirer till häst "  !

Det finns ju mycket vackra platser i vår Värld !

Läser om många länder i världen . Och ser då även på foton från dom ! Rör mig mest i Europa dock ! Annars blir det för mycket ! Men nu kommer några foton från Österlen ! Simrishamn ! Där jag vistades en vecka ! Och har bott i 45 år ! Men inte växt upp där ! Och klanen finns ju här !
                Här har vi ett foto från hamnen ! Liksom Askersund, vid norra Vättern där  jag bor, är Simrishamn en stad med småbåtshamn som lever upp på sommaren ! Förr var Simrishamn en av Sveriges ledande städer när det gäller fiskeflotta ! Men..tiderna förändras !
 Östersjön ja ! Ostkusten ! Skåne . Varmt i vattnet när ost och nordostvindar råder på sommaren i t.ex. Simrishamn ! Men på vintern kan dessa vindar ställa till besvär ! Snöstormar o trafikbesvär ! Har varit med om flera stycken ! Tycker om skärgård men ett " öde " hav kan ochså vara vackert att blicka ut över ! Och skulle vi titta längre åt sydost utanför bilden så skulle Bornholm visa sig ! Ligger inte så långt ifrån Simrishamn ! Tyvärr går det inga passagerarbåtar dit längre ! Vill man åka till ön gäller Ystad ! Och Bornholm ligger ju närmare Sverige än Danmark ! Som det kan bli !
 Jaa, här har en badat många gånger ! Badplatsen med dess fina sandstrand ligger i staden ! Nära o bra ! Men som synes är sandstranden i bukten, viken, lång ! O det gäller även utom synhåll ! Många platser att bada på både norr och söder över längs kusten !
              Om jag hade tur med vädret under besöket ! Regnade bara att tala om på min födelsedag !

Nu får vi ha lite foton från vistelserna, besöken !

 Här har  vi det   yngsta, Franke ! 7 månader gammal, som jag såg för första gången  ! Som kom bra överrens med farfar ! Om han får säga det själv ! Jaa, fotot motsäger det inte !
  O vem har vi inte här ! Det näst yngsta barnbarnet, Kalle 3 år !  Vem kan motstå ett sånt här leende !?
 O här har vi det tredje yngsta barnbarnet, Abbe 5 år ! Och i bakgrunden det fjärde yngsta, Tåtte 11 år.
              O sen har jag ju 6 till + plus bonosbarnbarn ! Spännvidden ? Från 26 år till 7 månader då !
          O alla har man kramat om i Simrishamn ! Det är väl inte konstigt om man ger järnet i avseende att förlänga livet ! O är nöjd med tillvaron ! Oavsett det bos i Korpilombolo eller Catmandu !
                          Det här fotot blev lyckat , tycker jag ! O det bjuds det på !

Hemma igen !

Efter 10 dars " semester " ! Semester tycker jag man alltid har som pensionär men en sån här vistelse bland anhöriga o kompisar är en härlig krydda i tillvaron ! Förnöjsamhet var ordet !

Artar sig bra idag ochså !

Inte skall vi väl klaga på värmen ! Som vi vill uppleva utomlands när det är kyligt här ? Sommar som vinter !

Det är bara att beklaga dom !

Tyska folket ! Ser på min åsksajt att nu åskar det mycket främst  i Tyskland, från mellersta delen upp mot Hamburg ! Och Tyskarna, jaa, bl.a Balkan har ju haft mycket åska den här säsongen ! Vi i Sverige har nog inte varit i närheten av sådana kraftiga åskväder i år ! Sägas skall ochså att Tysklands grannländer Nederländerna o Belgien o Frankrike  ochså har haft kraftiga åskväder ! Liksom en del andra länder i Europa , Baltstaterna, Polen m.fl. österut ! Jaa, vi i Norden är nog förskonade för de värsta avarterna , så att säga ! Förutom Danmark kanske ?

Det tycker jag verkligen !

Att största faran för Palestinska folket inte är Israel utan terrororganisationen Hamas ! Har ni läst Hamas agenda mot Israel o judar ännu ?

Det här med att fylla kroppen med välbehag !

Sinnet , hjärtat o hela kroppen ! Vare sig det är i stort o smått ! Den gåvan upptäcktes t.ex " när jag fångade grodor i Farmors ankdam " . När jag t.ex. besökte min Mormor o fick tillåtelse att ensam gå till Skansen, när jag t.ex för första gången " träffa Gina Lollobrigida " ! När jag t.ex träffade min barndomsvänner Sven-Arne o Rolf där Farmor bodde , Attersta i Gällersta socken ! Mm. mm !
         Nuet då ? Med en livslinje med inriktningen Från Rötter till Barnbarn är det inga problem ! Eller med min slogan, Fötterna på Jorden o Armarna mot Himlen ! Och just nu har jag verklig anledning till att ta vara på dessa mina gåvor ! Och entusiasm, den är härlig p.g.a. Fötterna på Jorden o Armarna mot Himlen ! O just nu tänker jag på barnbarnet Franke ! Visst är livet härligt !

Då var finallagen klara !

Nattine igen ! Lade mig kl 01 ! Och Argentina gick till final ! På straffar ! Som vanligt inte läst några recentioner i tidningarna ! Med devisen,O Blanda inte ihop politik med Sport o Världsmusik, gäller ständigt för mig ! ! Men det är ju klart att man hör snacket i pauserna av halvlekarna !
          Jaa, taktiken var ju i högsätet hos lagen, släpp inte in några mål säkra bakåt !  Jaa, inte var det nån spännande match ! Men ändå, ett mål gör ju så mycket, så det är en viss spänning att vänta på det ! Trots allt spelande i sidled !  O Messi kritiserades under matchens gång ! Robben fick inte så mycket uträttat heller ! Och att " göra sitt bästa " är kanske inte så lätt med den bevakning dom ständigt hade !
            Det här med referenterna ! Dom bästa är bisittarna ! Lasse Grankvist pratar ungefär som han gjorde på radion förr ! Munnen behöver inte gå i ett när man kan se matcherna !
                Jaa, Vilka vinner nu finalen på söndag ! Tyskland eller Argentina ! Läste nånstans att Hummels kanske inte kunde vara med ! På text-tv tror jag !? Det är isåfall ett avbräck !  Men tyskarna torde vinna ! O jag håller på dom  ! Och matchen om 3 pris ! Jag hoppas att Brasilien vinner över Holland, för de " utskällda" Brassarnas skull ! Vilka förväntningar de haft på sig ! Och Diego Silva är ju med igen ! 
                Vädret hoppas jag blir bra i Brasilien ! O då naturligtvis på matchdagarna ! Här hemma säger " de som har koll på framtiden " att det skall bli varmt o skönt ! O tropisk  värme på nätterna ! Jaa, ungefär som det är när man är utomlands på badsemester, ligga på playan ! Klagas det även då från en del håll på värmen ! 
          Och vi får ju hoppas den utlovade värmen håller i sig , vare sig man bor i " Korpilombolo eller Katmando " !

Norra kyrkogården går jag igenom många dar i veckan !

 Det har jag inga problem med ! Vi skall alla den vägen vandra, oavsett ålder ! Med olika omständigheter här i vår  Värld ! Det här är en Asklund ! Med bänkar o sitta o meditera på !  O det har inte jag svårt för ! Inte om man gör upp med sig själv o ens liv ! O tänker på hur bra man har det, o haft det !  Är ju här väldigt ofta sommar som vinter , motionsrundan  ! O tänker på allt från Rötter till Barnbarn.
 Jaa, här har vi minneslunden ! Ligger man här så är man ju lite mer anonym ! Och här är en bänk o sitta på, o filosofera ! Man behöver inte vara deprimerad för man sitter här ! Det gäller att förlika sig med det som varje människa får gå igenom, nån gång !
                Detta var i förmiddags ! Nu sitter jag o lyssnar på grekisk musik o funderar på hur kvällens match i Fotbolls-vm kommer att gå ! Den mellan Argentina o Holland ! Jaa, svårt ! Ah , håller Argentina som lite favorit !
                    Och som sagt var ! Det ena behöver inte utesluta det andra här i livet ! Om man har fötterna på Jorden o armarna mot Himlen ! 
            Och storstädat i köket har jag ochså gjort idag ! Som sagt, det ena behöver inte utesluta det andra !
 
 

Såg ju på hela matchen, men hörde inte på eftersnacket !

Det blev så jag tyckte synd om dom ! Men Brasilien får ju spela match om 3 pris i fotbolls-vm i Brasilien ! Men Tyskland vann med 7-1 ! Tror ju knappt det är sant när det skrives !  Vad säger man. Det är bara o gratulera Tyskland som är i final !
               Brassarna börja bra ! Såg beslutsamma ut ! Men sen kom första målet för tyskarna, från Müller p-g.a. dåligt försvarsspel ! O detta dåliga försvarsspel fortsatte ju ! Är bergsäker på att Nejmars o kaptenen Silvas frånvaro ställde till problem ! Men tyskarna är ju i högform ! Och har en sån bra bänk ochså !
                   Frågan är nu hur det går i kvällens match ? Kommer det att bli Tyskland mot Holland i final ? Europeisk final ! ? O Klose gjorde mål o blev främsta VM-målgörare genom tiderna ! Smart o ta in honom från början av matchen ! Sen blev han utbytt !
                     Och idag skall jag gå på stan ! Det blir ochså motion ! Och varmt o skönt kommer det att bli, men igår klagades det bl.a. på värmen, hörde jag ! För inte så länge sen klagades det bl.a på  kylan i juni ! De sista 14 dagarna i den månaden var ju under det normala i temperatur ! Jaa, vad är lagom väder, o hur skall det passa alla ?
          Så blir det värmebölja här ibland i landet ! Men utomlands söker ju folk värmen ibland, en värme som kan bli ännu högre än här ! 
           

Det är mycket intressant !

I dag har jag varit inne o tittat på de kalla platserna i Världen ! Och alla vet väl hoppas jag att när det är sommar i Antarktis så är det vinter i Arktis, o tvärs om ! Australien ligger ju inte så långt från Antarktis så där är det " vinter " nu !
          Jaa, idag tar vi temperaturer från de platser jag brukar referera ! Och då har vi Antarktis först ! Det högt liggande Vostok Stn. har idag - 66 C, det lägre belägna , vid  ytan Mc Murdo stn. har -34 C !
            Då tar vi Arktis som ochså delar av Ryssland räknas till ! Förutom Kanada , Grönland o norra Skandinavien ! O det är intressant ! I Vekhoyans i Sibirien är det + 26 C, Norra Grönland är det + 3 C och i norra Kanada, Grise Fiord är det ochså + 3 C ! Men när vi har vinter på norra halvklotet så brukar Grise Fiord t.ex. ha - 35 C och Verkhoyansk minst lika mycket ! Och just nu skiljer det som sagt 22-23 C mellan dessa platser ! Och Thule på norra Grönland hade + 3 C och Nuuk på södra hade + 4 C !
                  Det pratas ju mycket om Jordens temperaturhöjning mot år 2100 ! Trots att den planat ut de sista 15 åren har,  räknats ut med FACIT på det ! Jag tror fortfarande att det är jorden med sin atmosfär , havsströmmar, havsdjup, orkaner mm. och  månen och solen samt t.ex. oförutsedda händelser utan facit som bestämmer mer än vetenskapsmännen hur klimatet skall bli 2100 ! Mer än " fördärvande, köttätande män i sina stadsjeepar " !

Det är intressant att följa åskans väg !

Just nu kl 14:22 åskar det kraftigt, närmast oss. på gränsen mellan Tyskland, Tjeckien o Polen ! Och i Halland har det kommit en o annan smäll ! Jaa, i Gdansk , Italien o Ungern o Rumänien ochså t.ex.
           Vi får väl se vad det blir av det ! Värmeåskväder kan väl bildas var som hellst just nu ? Sen kommer väl o inte bli så mycket åska i dagarna som kommer, enl. vädersajter ! För min del får dom gärna " spå rätt " !
 Det här fotot är taget mot campingen i Askersund ! Vädret idag var varmt o skönt enl. mitt sätt att se på det ! O Boule blev det ! Men intresset av att vara med på bild var noll ! På en del håll ! Och det fick man respektera !

Jaa, då får åskan hålla sig borta !

I går kväll mullra det ju, men åskan kom inte in över stan ! Vi har haft tur här i Askersund , inget rejält åskväder ännu ! Bara en knall för några veckor sen , likt ett  kanonskott !
  Boule skall det ju bli idag om inte vädrets makter ändrar sig, just nu är det fint ! Men jag har ärende på stan först ! Tittar ändå ner där sen !
           Och sen har vi dagens ? höjdpunkt ! Semifinalen mellan Tyskland o Brasilien i fotbolls-vm ! Får väl skriva för herrar så jag inte får feministerna på mig ! Vi karlar är ju ganska nedsablade nu för tiden , oavset.....! För min del håller jag på Tyskland, har satt ner foten i frågan ! Och vill även ha landet som slutsegrare !
              Detta blir en mycket intressant match , taktiskt sätt ! Nu är ju Najmar oturligt nog skadad, knä i ryggen ! Hur hårt vågar lagen gå fram ? Den mest justa matchen jag sett var den mellan Tyskland o Frankrike !
                    Och som vanligt är jag min egen krönikör ! Har inte tittat på några tidningars utsagor, nu på morgonen !  Och det här är glasklart för mig ! Blanda inte ihop politik med Sport o Världsmusik !

Utflykt till Tiveden igen !

          Idag var jag i Tiveden igen ! Den här gången med mina Örebrokompisarna, Rolf o Ann-Marie ! Och Rolf o jag lekte som barn i området där min Farmor bodde, söder Örebro ! O hans föräldrar ! Gällersta, Attersta, Björneborg ! Vi åkte till Tivedstorp som ligger på gränsen mellan Närke o Västergötland !  Har ju varit där många gånger ! Men det har ingen betydelse,där är mycket fint ! Och midsommardagen var jag där med andra kompisar ! 
         O den här finns ju i den lilla kyrkan i Tivedstorp, Vandrarnas kapell ! Mycket fin bonad som kan beundras o filosoferas runt !
                                         Jaa, här är ochså ett foto från området !
 
                                                        O här ett till !
  Sen for vi vidare mot Stenkällegården ! Inte så långt bort ! O då hälsade jag på dom här Tivedstrollen igen ! Det  här är ochså mycket fint ställe att o besöka ! Campingplats, reception med gamla redskap o souvenirer t.ex. Stugor går att hyra, skidlift finns ! O plats för husbilar o husvagnar ! Restaurang finns , skymtar i bakgrunden !
 Och det här fotot är taget mot den närliggande Bocksjön ! Och efter glassätande o beskådande av området togs vägen ner till riksväg 49 ! O körde hemåt . Jaa, en mycket  fin dag avslutades i Askersund med mat på restaurang Strandhugget ! Vi såg mörka moln närma sig från väster ! Och när jag kom hem så tittades det  på min fantastiska åsksajt ! Och såg att det åskade i närheten ! O det mullrade på avstånd , kraftigt regn kom, kontakterna åkte ur ! Till diverse apparatur ! Men åskan kom inte rätt över, och ljuset fladdrade inte ! 
                   Så nu skall jag sätta mig o se på Tv ! 
 

Jag hoppas inte ni missa den !

Wimbledon-finalen Mellan Roger Federer o Novak Jokovic ! En fantastiskt välspelad och spännande final ! Otroliga vändningar ! Först räknade man ut Roger  som låg under med 3-5 i tredje set o sen tog 4 gem i sträck o kvitterade till 2-2 ! Novak såg uträknad o trött ut när 5 set börja men kom igen o vann matchen ! Och man kan se att dom uppskattar varandra ! O trevliga är dom båda två ! Roger tog emot andra priset och såg glad o stolt ut när  han gjorde det ! Och han sa att han kom igen nästa år ! Och spelar bra just nu , har hamnat på 3 plats i rankingen ! Novak tog tillbaks första platsen från Nadal !
                  Vilken match det här var ! Njöt så av spänningen o spelet ! Vilka dueller ! Och dom här grabbarna håller jag allra högst men Roger har ju en fantastisk karriär ! För mig är han den bäste tennisspelaren någonsin o en av Världens största idrottsmän ! 

Fick reda på att det var söndag idag ochså !

Jaa, ibland behöver man ju inte krångla till det oavsett !  Är nöjd att jag konstaterade att det var väder ute ! Att man hade förmånen att få slå upp ögonen !
           Ja, fotbollen i Brasilien !  Tyckte att jag såg att Argentina höjde sig ett snäpp , mot Belgien ! Spelade disiplinerat o kraftfullt liksom Brasilien o Tyskland gjorde i sina matcher ! O Costa Rica som fick till straffar mot Holland ! Som då vann straffläggningen ! O då visa dom inga nerver ! Och bytte målvakt innan straffarna ! Ett bra drag för han tog 2 straffar ! Och nu är dom tippade " storlagen " i semifinal ! Vilka semifinaler det kommer att bli !
             O Petra Kvitova vann sin andra Wimbledon-titel, överlägset ! Och idag kl 15 visas finalen mellan Roger Federer o ch Djokovic ! Gissa vem som tänker se den ? Som SVT ochså fått lova att visa ! O Roger är åter igen uppe i en Grand Slam-final ! För mig är han bäst i Världen genom tiderna !
         V-75 ? Står o stampar ! Inget ! Men skam den som ger sig ! O spännande är det o titta på loppen !
               O vädret ser ut att bli bra idag där jag bor ! Motion i sikte ! Lever som jag lär !
 O visst är han värd att ha på bild ! En av mina stora idoler ! Och visst lite är jag berörd av att " det knallar omkring några gener i " landet Schweiz på min mormors sida ! Med bl.a. Brunner som efternamn ! Foto från Wikipedia ! Taget 2006 !
 

Jaa, då var det lördag igen !

Jaa, med detta självklara ? vetande så tar vi en liten snabbis ! En intressant dag väntar som vanligt ! Med entusiasm o positivitet !
           Fotbollen ja ! Tycker att det är lite synd att Tyskland o Brasilien möts i semifinal ! Tycker synd om Nejmar som fick ett fult knä i ryggen ! O inte kan spela mer i Vm ! Hade gärna sett att länderna mötts i final ! Men länderna har ju tagit sig långt ! I kväll får vi se matcherna Holland- Costa Rica och Belgien- Argentina ! Intressanta matcher båda 2 ! Höjdaren för mig, Belgien-Argentina !
          Det blev ju inget på x-tra V-75 i torsdags ! Nu får vi se hur det går med mina små system idag ! Håll tummarna !
          Tennis ja ! Min store idol, o andras,Roger Federer, har gått till final i Wimbledon-tennisen ! Spelar imorgon mot Djokovic ! Och idag går damfinalen, Petra Kvitova, en av mina damfavoriter, möter överskningen Bouchard ! Eugenie ! Och Svt visar dessa finaler !
              Är ju ingen sportjournalist ! Det här ju kända saker ! Men försöker ändå ha en egen uppfattning om saker o ting ! Och har tesen " Blanda inte ihop politik med Sport o Världsmusik " !
 
               Följande är mina favoritsporter ! Fotboll, skidor, friidrott och ishockey ! När det gäller spel, v-75 ! 
               Thats all folks !
 
        
 
 

Vilken härlig runda det blev !

Den långa motionsrundan ! Och ryggskottet o höften gjorde sig litet påminda ! Här gäller det att fightas " så hörs dom inte så mycket " ! De gäller o leva som man lär det har jag haft nytta av även när det gäller motionen ! Undrar hur mitt liv sett ut om jag suttit vid datan hela dagen eller " legat o tyckt synd om mig själv i soffan " ? Men tycker synd om andra gör jag ! Som t.ex kör fast i sina liv och  "går ner i sig avgrundens djupa håla " o bara tror att folk vill dom illa eller bara ser ondskan i världen " ! Själv fajtas jag och PRIORITERAR det goda !
    Vädret är ju strålande idag ! Carpe och crea diem ! Och följande foto visar jag gärna för MÄNSKLIGHETEN ! Som ju både är omänsklig o mänsklig sen " tidernas begynnelse " Själv  PRIORITERAR jag som sagt mänskligheten !
            O jag lyssnar på Grekisk musik nu ! Despina Vandi !
 

Det var ett jädra Ditt o dattande !

Tycker om den kategorin !  Har ju så mycket roligheter i huvudet så det blir " ett jädra Ditt o dattande " ! Det tycker jag bara är kul ! Bara att prata i telefon med kompisen Rolf igår och hans fru Ann-Marie  tyckte jag var kul ! O senare med sonen Martin !
         Vädret ja, enligt "siarna" skall det ju bli fint i helgen, åtminstone i dag och i morgon ! Titta på två sajter för några minuter sen, dom var oeniga om nästa veckas väder ! Den ene spådde mycket regn den andre inte. En tredjes rapport såg jag i går kväll ! Enligt meterologen så skulle en syd-nord gående front dela Sverige, varmt o kallt skulle mötas ! Som gjort för åska ! Vi hoppas att den som spådde litet regn i Askersund med omnejd får rätt ! 
           Visst blir det motion idag i det som synes  fina vädret ! Genom skogsområdena i stan bl.a ! Det blir en lång runda idag ! Via norra kyrkogården, hamnen , strandpromenaden , hembygdsgården, stadsparken, skogsområdet ovan fotbollsplanen, och sedan gående söderut till hemmet, förbi mataffär, mack, spelhåla...mm ! Jaa, jag går genom bostadsområdet Lingon o blåbär först ! Vi får se vad jag upplever på motionen idag, den ene dagen är icke den andre sig lik !
      Vm-fotbollen ja ! Bara att tänka på kvällens matcher,  dom mellan Frankrike o Tyskland o Colombia o Brasilien är oliiiiidligt spännande ! Kvartsfinaler är det frågan om ! Pallar Brasilien för trycket ? 
            Och sen skall det tittas på morgondagens ordinarie V-75:a i Halmstad ! Hade några femmor i går ! Tyvärr ingen utdelning på dom ! Men här ger vi inte upp ! Förrän " stövlarna är avtagna " ! Att dom blir avtagna , nån gång , det är väl det enda säkra man vet , inför framtiden ! Det gäller att bli vän med detta ! Tror jag är en fördel !

Vad vore världen utan musik !

 Har ju så bra högtalare till datan så det går att lyssna på musik där i köket  ochså , när jag äter o så ! O njuter så av min världsmusik så om ni bara visste ! Takten går in liksom tonerna , både i sinne o hjärta ! Tror till och med att detta kan förlänga mitt liv " nått år " ! På grund av att jag njuter så !
                  Musik från Balkan, Grekisk musik ingår ju. Bl.a. Romsk musik har betydelse för dessa länder liksom för den Ryska t.ex. ! Liksom  den Grekisk ortodoxa kyrkomusiken från den Bysantinska tiden , eller tvärsom ! Sen har vi klezmer/ jiddish musik, musik från Arabländer, Persien, Libanon....som ochså kommer in i detta arv ! Jaa, egentligen arv/påverkan från Kina o Indien ochså ! Under den Bysantinska eran !
             Idag har det lyssnats på grekiska sångerskor, o nu lyssnar jag på Viktor Klimenko när han sjunger Ryska sånger ! Blev ingen motion idag, beroende på regnet, mer än till affären den som ligger, tjaaa 400-500 m norrut ! Vackert så !
           Idag är det ju x-tra V-75 ! Så jag passa på o lämnna in ett litet system i spelhålan på vägen ! Av typen spikharry ! So ist es, meine freunden ! 

Varför inte ?

Ha en kategori som heter Ditt o Datt ! låter roligare än Allt möjligt ! Fick det för mig !
             Jaa, regnet närmar sig Askersund ! Nån åska verkar inte lifta med ! Men jag måste ut o handla hur som hellst ! O lämna in ett litet system på X-V-75:n ! Som går i Halmstad , det s.k. sprintermästaren ! Försöka duger !
 
      Sen pågår det ju partidagar i Almedalen ! Är ju Liberal när det gäller det politiska , sen flera år ! O männen blev ganska illa åtgångna i går när Åsa Romson hade show ! Några blev kallade för motsträviga åsnor o männen överhuvud som som de större miljöbovarna . Och gruppen unga kvinnor sattes emot vuxna män !
         Jag tycker du skall se dig om i världen Åsa Romson ! Titta på Tyskland t.ex när det gäller kolkraften, även många andra länder ! I Sverige har vi väl knappt några kolkraftverk ! Titta på t.ex.Frankrike när det gäller kärnkraften, den verkar fungera väldigt bra där ! 
           Jaa, du milde tid ! Är det sådant här retoriskt prat som kallas för att ta politiska poäng ? Ibland verkar vissa politike ha svårt att vända på myntet i ivern att ta politiska poäng ! Och hur är det med den verkliga kunskapen egentligen hos dom som  gör allt att växa som parti ! ?
    Ibland är det kul med politik ochså ! Eller hur Benny Hill ! Och du hade nog inte gått hem hos Åsa Romson !?

Så är det ju !

Det spelas ju en kvartsfinal till på fredag i fotbolls-vm ! Den mellan Colombia- Brasilien förutom Frankrike -Tyskland !
     Vilka tar hem dom ? Skulle inte förvåna mig att det blir förlängning i båda! Åtminstone i den som går mellan Tyskland o Frankrike !? Oj, jag går redan spänning o entusiasm när jag tänker på det ! Ja,ja, jag vet att det är så uselt i Brasilien ! Men jag blandar inte ihop politik med sport o musik, det är 2 saker som förenar världen ! Behöver jag vara mindre humanistisk än " kultureliten " för det !  "Kultureliten" ja, den uppträder väl i Almedalen nu och  lär folk vilka de skall rösta på " i den sanna humanismens namn " ! Jaa, jag vet ju var kultureliten hör hemma det är inte svårt att genomskåda ! Den för oppositionens talan ! Där man gör dom ena " till änglar o dom andra till djävlar " ! Oppositionen, ja, finns det några som någonsin svarmålat sitt eget fädernesland som dom gör " med skygglappar för ögonen " ! Och stenkastning i glashuset ! I Sverige finns det 9,5 miljoner människor ! I övriga Världen 7 miljarder !  Vad tror ni mest betyder nått för Sveriges läge ? För Sveriges situation !
                  I bland är det här så genomskådbart så det borde skrivits om det i Grönköpings Veckoblad ! Det gäller t.ex. att vara påläst om t.ex. 1990-talet för att genomskåda det mesta ! Om fallandet mellan stolarna mm. Om pensionsuppgörelsen, skattelättnader för de förmögnaste, kommunaliseringen av skolan, 740 000 förtida pensioneringar av unga o gamla, uträknande av arbetslösheten på eget sätt ! Där t.ex. inte de förtidspensionerade räknades ! Många långtidsarbetslösa o långtidssjuka förtidspensionerades ! Det bockades för finansvalparna i New York ! Och Fäldt avgick i slutet på 1980-talet då han såg vad t.ex. hög inflation ställde till ! Hur många av dom unga väljarna vet om det här !
               O ständigt samma visa ställa de," fattiga mot de rika " ! Många rika , höginkomsttagare  betalar progressiv skatt , vet en ung väljare vad som menas med det ? Vet en ung väljare om att Sveriges folk ligger bland de 3 högsta att ta ut mest skatt av , trots de utskällda skattesänkningarna ! Och hade  "de fattiga " haft det bättre om inte det fanns höginkomsttagare som betalar progressiv skatt ?
                            Nu skall miljöskatter o andra skatter höjas ! Vi får se hur det går för Sverige efter september 2014 ! Oavsett hoppas jag att Världens ekonomi bättrar sig ! Men då är det väl nuvarande oppositionens förtjänst ?
 Jaa, jag tycker om ordet rättvisa ! Då skall man även kunna inse " att inte ens jag kan ordna allt " o från sidan göra sig själv " till gudar " när man inte haft ansvaret i en av världens värsta lågkonjunkturer !
             Vädret är alldeles utmärkt idag i mitt område ! Åskan håller till på annat håll bl.a. i Bergslagen. Vi får se om den dyker upp här ? O vädret bryr sig inte om vilken regering som har makten ! Rättvisa ja, det skall finnas rättvisa bedömningar efter omständigheterna !

Ännu en spännande nattinné !

Vilka spännande matcher igen ! Och Belgien visade sitt rätta ansikte ! Spelade fin fotboll ! Och USA kontrade o målvakten var fantastiskt duktig ! Belgien hade massor av målchanser ! O vann med 2-1 efter förlängning ! Även Argentina vann en spännande match ! Innan det blev straffar ! 
            På fredag kommer den första kvartsfinalen ! Och den går mellan " ärkefienderna Tyskland o Frankrike ! Spännande, spännande ! Utan facit !
   Märker ju att en del retar upp sig på att fotbollen tar så mycket utrymme just nu på TV ! Alla har vi våra intressen o kryddor här i livet ! Det gäller att förstå detta " o tänka på att jag har lika kul med mitt intresse som han har med sitt " Och det är väl inte så svårt o byta kanal, finns massor o välja på ! Ett förslag är att titta på program från Almedalen den här veckan ! Det är ju ochså en sorts tävling där man skall visa att man är bäst via retorik i att ge " fagra löften " ! Det finns väl såpoperor o titta på ! Och utbudet är ju annorlunda än förr när man fick sitta med sin far på 40-0ch 50-talet o lyssna på t.ex Sven Jerrings referat från skidtävlingar, friidrott, fotboll med mera ! Det  tyckte man ochså var spännande ! Och. Och det är ingen " kulturelit " som skall bestämma vad en annan skall titta på ! Jag bryr mig inte om vad ni tittar på eller retar upp mig på det !
            Och det är med en viss spänning som undertecknad snart skall gå ut o motionerar ! Har inte facit på det heller ! Ochså spännande ! Och har andra spännande saker i görningen ! Utan facit ! Det är ochså spännande !
            Och det skulle aldrig falla mig in att ta ut elände i förskott ! O förstöra spänningen !

Sorgligt tycker jag !

Med de 3 döda Israeliska pojkarna ! Skapas det samförstånd på det viset ! Det Palestinska folkets värsta fiende är enl. min mening  det sunnimuslimska Hamas !

RSS 2.0