Jaa, glad och fin påsk på er..

...i solens tecken ! ?

Jaa, vilken bragd !

Jag tänker på Örebro Hc som gick upp i Elitserien idag genom att slå Rögle borta med 5-2 ! Var favoriter från början att vinna serien o gå upp i kvalserien, Underpresterade, fick skador ! Men vann playoff, sist in i kvalserien. Tog en poäng i Timrå i första matchen, har sen vunnit 6 matcher i rad och kan spela de 3 sista matcherna som blivande elitserielag ! GRATTIS ÖREBRO !

Man kan nästan kalla det för fotvandring !

            Jag vill ju inte förnedra Jante, men jag gick i 3,5 timmar i det fantastiska vädret där solen ännu bränner i ansiktet ! Duktig " gube " ! Och jag sparkade precis Jante ut genom dörren. Och jag har inget o gnälla om heller ! Men jag tycker att svenska folket verkar njuta av att negativisera det svenska samhället, ledda av en sedvanligt gnällande opposition !! Skulle jag flytta utomlands så skulle de inte bero på det "usla vädret, den usla regeringen eller det usla levernet, nää, det beror i så fall på  det trygghetsnarkomaniserade , gnällande folket som aldrig får det bra och tryggt nog " !!!
            O flyttar jag utomlands så slipper ni gnälla på denna man och hans skugga !
 Och här i norra delen av Askersund nära Kvarnbacken satt jag och sola ett tag ! Och eftersom jag vet att det är så att gnällande, negativiserande, domedagspredikande och letande efter mänskliga -o omänskliga tillkortakommanden säljer mest så hamnar det positiva  o nöjda folket utanför på nått vis! Och dessa kämpar i motvind önskar jag en VERKLIGT GLAD O FIN PÅSK med fortsatt, jag vågar kalla det för det, fint väder !
 
        

Utsikt från en bro..

... nä förlåt en balkong menar jag ! Vems balkong ? Min så klart ! Den ligger på syd-sidan ! Nog är det vår i luften emellanåt när högtrycket har befälet o solen " rycks " med på eftermiddagen. Det är riktigt varmt här skall jag prata om för er. Är du inte rädd för att sola ? Nä inte det minsta " trygghetsnarkomaner , jag tillhör dom " som vågar gå utanför dörren " !!

Jaa, goddag på er "allihop", ingen nämnd o ingen glömd !

Jaa, Örebro hockey vann ju igen i kvalet till elitserien ! Trots lite tunn trupp p.g.a. skador ! Slog Södertälje med 3-2 borta ! Örebro o Leksand har ryckt i serien kan man säga ! O i morgon vänder serien, alltså har Örebro Södertälje hemma !
           Inte kan jag undgå att visa den här bilden från dagens motionsrunda ! Varmt o skönt i solen, vi har vår i luften var har ni er...ah, men vill man hänga upp sig i negavitetens tecken att det var -10 c i natt så är det ju upp till var och än !
          Solen är för mig både en realitet o fantastisk symbol för posivitet o livsvilja !  I med o motgång ! Eftersom jag har mest medgång väljer jag det !
             Trots alla domedagspredikningar ang. klimatet så skall jag överskölja er med härliga foton !

Otroligt och glädjande !

Örebro hockey var ju uträknade i playoffet till kvalet till elitserien ! Men Karlskoga förlora ju hemma mot jumbon Oskarshamn o Örebro kunde via vinst i sista matchen gå till kvalet ! O nu leder dom detta före Leksand genom att ha besegrat Västerås, Leksand o Rögle. Inte släppt in ett mål på 6 perioder. Och jag har 4 sportkanaler på bredbandet så jag följer deras matcher där . Och i morgon kan jag se dom spela borta mot Södertälje. Det blir svårt men ... det har man ju sagt hela tiden ! Trevlig helg !

Vad i all sin dar, sex besökare !

               O igår var det ju månadsmöte med pensionärsföreningen ! Det var lyckat ! En journalist berättade minnen bland annat om ett möte på 80-talet med prins Bertil på villa Solbacken ! Och vår lilla sångkör som jag är med i skötte sig bra inför 55 eller var det 75 åskådare ! Nu skall det bli soliga dagar efter det utlovade snökaoset ! O våren hittar vi vid en husknut eller på balkongen i ett förhoppningsvis flödande solsken !
 

Och så blev dom fyra, besökarna !

               Jaa, vintern fortsätter ! I sammanhanget kan jag prata om att idag, i morse, hade staden Verkhoyansk - 43 C. Allting är relativt som sagt och staden ligger i Sibirien och " ryssar är ochså människor " ! Dom lär ha en annan gnällkoficient när det gäller vädret.. Ribban är ju liksom lagd lite högre ! Och idag har en kvällstidning på sin löpsedel- HÅLL UT DÅ KOMMER VÅRVÄRMEN- Inne i tidningen står det med ännu stora bokstäver- SVERIGE REDO FÖR SNÖKOAS Jaa, allting går att sälja med mördande reklam, kom o köp, kom o köp konserverad gröt !!!
          Jaa, jag visar det här fotot ochså från dagens motionsrunda !

4 stycken besök, vad är detta ?

               Jag har ju mycket roligt i huvet vare sig det gäller symbolik eller annat !  Här står jag på fm varje måndag o fotograferar för att se " hur långt våren kommit " ! Och sen förra måndan har det blivit mer snö faktiskt ! Och mer skall komma i morgon säger siarna. Så våren får " bakläxa " !
         Men där solen får lysa där ser det lite mer vårligt ut ! Men vintern har sitt grepp i skuggan o på nätterna ! Och solen har ju lyst många dar även förra veckan ! Men hade det varit så mycket bättre om det varit 3 plusgrader, blåsigt o regn ? Har svenska folket börjat på att bli fixerade " av palmer o vita stränder " ?

Så enkelt är det faktiskt !

Om inte solen lyst på " fattig eller rik, sjuk eller frisk, jude eller muslim mm, vare sig ovan molnen eller inte, " så hade inte vi människor existerat ! " Fötterna på jorden o armarna mot himlen "
Och idag har jag njutit av att sitta på min balkong o njutit av solens strålar, trots " den fruktansvärda kylan " ! I Verkhoyansk i Sibirien hade dom idag - 44 C. " sug på den o begrunda " !

Så är det ju, tycker jag !

                  Att kunna njuta av en kopp varm soppa i kyla ! Askersund 2013 .
              Att kunna njuta av en isglass i värme ! Israel 1988

All right ! Idag var det.....

... Motion över isen..
 .....och sen besök på cafeét med några pensionärskompisar !

Jaa, goddag på er " alla två "

Jodå, det är bara bra med mig ! Men mina" öden och äventyr " får ni läsa om på blogger ! Här blir det nån naturbild då och då !

Trevlig helg !

Jaa, hej på er alla 3 ! Nu skall vi ochså ha en fin helg för det eftersträvar ni ju naturligtvis !

Vilka lyckade foton ! Dom visar jag " överallt " !

                 Inte ens gröten får jag ha ifred ! Jag har pratat om innan för folk att Kalla, min parakit äter från grötfatet. Och som synes har hon redan börjat förse sig innan " jag fått skeden i vackra mun " ! Och folk vet väl att jag inte brukar överdriva " livets fina ögonblick " i nuets, framtidens o rötternas namn !
                 Och vem kan vara mer än nöjd än när man som farfar får ett sånt här kort !  Det är mina 3 yngsta barnbarn av 9 ! Och så har jag bonusbarn,barnbarn, dessutom ! Och dom här kommer jag att se mer av i sommar ! Ibland undrar jag faktiskt om inte " en fattig kan vara mycket rikare än den rikaste ". Mig skall ingen ta politiska poäng på ! Nää, det är ju så att så fort valet nämar sig så räknas jag till den fattigaste tredjedelen i landet ! Men ingen har frågat mig själv vad jag tycker ! O hade dom ringt så skulle dom fått svar på tal !! 

Vi kan väl köra dubbelt !

Det kan ju vara så att jag ser ett djur ochså ! Jag tänker alltså ta 2 foton, ett från vardera stället varje måndag. Även visa fotona här ! Och detta för att "få bekräftat" naturens gång mot sommaren ! Bra ide tycker jag.
          Det här fotot är då taget i jaa, sydöstra Askersund. Och jag kommer att stp på samma ställe o ta fotot varje måndga fm som sagt !
             Och det här fotot är taget från norra kyrkogården i Askersund, minneslunden ! O samma procedur här som beskrivits ! Och det kan hända mycket på en vecka ibland och har jag fortsatt hälsa så går det att genomföra !!!

Så är det !

På min andra blogg jag har så var det förra veckan sidvyer som mest, många från Sverige och USA, 260 respektive 250 . Sedan från Tyskland, Ryssland, Danmark, Malaysia ! o Storbritannien ! Jag startade upp den bloggen i november. Jag tror att det är 15 länder hittils ! Här har jag haft 30 på en vecka. Förr var det betydligt fler men det är som det är ! Jag håller igång lite här ochså, mest med foton ? Försöker att ha olika på de 2 bloggarna  !

RSS 2.0