Efter träningen

346465-130
Efter träningen gick jag o tog ett härligt bad. Låg o njöt i badkaret o hörde på klassisk musik via datan, närmare bestämmt Bethoovens violinkoncert. Jag har ju lagt in musik från cd-skivor i datan o det är ju favoriter. Så där finns allt från Pugh Rogefeldt via ziegenarmusik, Nazareth, grekisk musik, Dire Strait m.m. till klassiskt. Sen åt jag frukost, o den blir ju ofta  efter det jag tränat så den blir ju sen men det har funkat bra När man tränar nästan varje dag så äter man ju mycket så energien räcker ochså till förmiddagens runda. Ja, efter att ha njutit av sen frukost bar det iväg till Netto för att handla efter att ha vart inne i datan o tittat o läst tidningar.  Utanför Netto stod det en äldre dam o sålde påskris för Röda Korset o det är det knippet som syns på bilden.
I tidningarna idag står det ungefär det samma som bl.a. - Man åtalas för sex med cyklel- Tydligen har dna från sperman fällt honom!- Beväpnade rånare valde fel nattklubb, sprang rakt in i mc-möte- ha,ha,.Stor nyhet-Linda Benzing föll på scenen inför  melodifestivalen- fejkat?- Brasilien får börja leverera kött till Eu igen, fler o fler leverantörer blir gokända- Bra tycker en värdsmedborgare. -Total spricka inom MP om Eu sen språkrören ej längre tycker att man skall gå ur- Ja, språkrören vill nog bli "regeringsdugliga" inför 2010.- Rådslag inom Socialdemokratin, ställ krav på de arbetslösa!- No komments.
Nä nu får jag gå o se på v-75 till i morgon. Den går ju på Åby o det finns 2! openstrechspår på den banan! Sen skall det ju bli storm i morgon så det blir säkert miljonutdelning o den hoppas jag få del av!

Här är den igen

346465-129
Idag var jag ute på min runda igen efter ett par dars uppehåll. Började med 5 min cykling innan jag gick ut för att bl.a. få upp min låga puls, vilopulsen brukar ligga under 50 ibland. kanske bra för höften ochså? Gick ochså ganska snabbt men stanna o gav den vite o hans kompisar lite bröd. Han kom springandes i full fart som vanligt o först var han! Nåra andra arter än änder såg jag inte idag men änderna är charmiga så det räcker. Fresten, jag la märke till o har gjort att det är 2 honor som är mindre än de andra o dom har inte riktigt samma färg. Men jag tror inte det är nån annan art. Solen lyste o den lyste på mina hibiskusar när jag kom hem. Dom växer så det knakar. Sen körde jag på med styrketräning o sittupps för o hålla pensionärskroppen i trim, jag kör mitt race o jag ger mig inte! O som sagt naturupplevelser får man på köpet!

På möte med kommunen

Idag gick jag som representant för Spf(pensionärsföreningen) på möte med kommunen mellan 12 o 16. Det har ju "gått bra" för Askersunds kommun förra året, överskott på 12,6 milj. Socialförvaltningen överskred dock sin budget med 2,3 milj o där ingår ju äldreomsorgen, det område som intresserar oss pensionärsorganisationer så klart. Överskridandet var dock mindre än väntat. Men oj,oj,oj, kommunerna behöver försöka samla i ladorna. Det blir hårda bud för framtiden då man skall ge oss åldringar med -40-talisterna i spetsen en bra ålderdom på "hemmet". O folk blir ju äldre o äldre och kräver mer vård när de blir sjuka o dementa!
Vädret idag har varit soligt o fint. Imorgon blir det rundan igen, det blir fint. Skall testa höften nu när jag "vilat" upp mig och jag har ju spinning som alternativ!


Mannen i blått

346465-128
Ja, det ju undertecknad.  Det får ju bli nån bild på värden ochså. Det klart när vännerna åkt hem så blir det ju en del tankar om dåtid o nutid, hur det ändrat sig sen 40-talet då man växte upp. På sätt o vis är jag glad att jag inte växer upp nu utan har varit med om förändringarna till dags dato. Men jag skulle önska alla barn som växer upp nu en tripp till mitt smultronställe på 40-talet, dom skulle nog bli förvånade o lite avundsjuka tror jag!
Blaskat igenom nättidningarna.  Stackars Charlotte Kalla föll i Slottstävlingen i sprint och fick inga poång, Kom igen Charlotte, det nya tävlingar i Lahtis på lördag! Enligt tidningen Al-Hayat i London säger Palestinske presidenten Abbas att Hamas är i allians med Al Quaida. Det låter ju inget vidare för fredssträvandena i Mellanöstern! Maria Wetterstrand i MP har nu svängt i frågan om E.u. Hon tycker inte att vi skall gå ur längre. Possitioner intas redan inför valet 2010! Ja, dass var alles gott folk!

Lekkamraterna på besök

346465-127
Idag på f.m kom mina barndomsvänner Rolf o Sven-Arne på besök! Alla tiders! En del nostalgi blir det ju men vi är även vitala nog att leva i nuet.. Mitt smultronställe, Björneborg, där min farmor bodde, ligger ca 1 mil söder Örebro. Där alldeles i närheten bodde Sven-Arne o Rolf. Björneborg låg i Attersta By i Gällersta socken.  Jag bodde ju i Örebro på -40-talet o åkte buss eller cykla med föräldrarna ut till Björneborg. Var  ofta där o hade en spännande o skön tillvaro, ja Örebro trivdes jag ochså i, så så mycket bättre kunde man inte ha det!. När grabbarna kom så drack vi kaffe o pratade om allt möjligt. Jag visade foton från album i datan bl.a. från vistelsen i Örebro med omnejd i sommras. Sen tittade vi på allt från Gina Lollobrigida till P 51 Mustang(jaktplan från andra värdskriget), min blogg m.m. Efter detta åkte vi ner på stan o åt dagens i restaurang nere vid hamnen. Fotade, gick upp till spelhålan på torget, köpte var sin trisslott som vi brukar. blev inget. Sven-Arne tyckte vi skulle lägga in ett spel på onsdagslotto o det gjorde vi. Hoppas vi vinner, det tycker jag vi är värda! Sen körde vi upp till min favoritaffär, det relativt nyöppnade Netto o gick på seitseeing där. Ja, sen körde grabbarna hem mot Örebro. Ja, det inte dumt o ha  barndomsvänner i nuet, det känns bra!

Apropå vargar

346465-126
Vargen finns inte bara i Sverige förståss! I Spanien finns det ungefär 2000, Rumänien 2500,  Polen 500, Slovenien 150, Finland 200-300, Norge- Sverige 150-200  Ryssland 50.000 osv.
När det gäller anfall mot människor så har man bara dokumenterat en handfull historiska fall. I några fall har det rört sig om rabiessmittade vargar. I andra fall har det rört sig om frisläppta vargar som hållits i fångenskap sedan valpstadiet. Det finns dock några kända fall där barn blivit tagna av varg, 5 st mellan 1700- våra dagar  I utlandet förekommer fler fall av vargattacker årligen. Känt är ochså att i Sverige kan inavel i vargstammen leda till annolunda beteende. Antalet bytesdjur i naturen torde inte göra att man behöver frukta några "desperata" vargar sägs det.
Själv är jag inte för fanatiker på det ena eller andra hållet, det hjälper ingen! Själv tror jag vargen har mer respekt för människan än vi har för den! Skulle en varg anfalla en människa TROR JAG  den är  sjuk, skadad eller inavlad, helt enkelt att den har ett onormalt beteende!
fakta Wikipedia foto www.jinge.se

Det blev motionscykeln o musik i datan

Regn o rusk! Men vad gör det när man har motioncykel i sängkammaren o dessutom datan där ochså!   Men det är ju tråkigt att trampa på o på o på så måste jag höra på musik till! Musiken jag lyssnat på är mest värdsmusik(bl.a.  Zigenarmusic, Israelisk o grekisk musik)o rock Det sätter fart på benen. Jag cyklade enl mätaren över 3 mil. Sen sparar  det min höft Det märker jag när jag cyklar ute ochså Ja , det bara o köra sitt race, en får int ge sig!
I Närikes Allehanda i dag: står det att en man från Örebro åtalats för olaga hot.  Han sågade sig nämligen  med motorsåg in i en bastu där hans f.d. sambo satt o bastade. Ja alla sätt är bra utom dom dåliga säger man ju!
Koppar i alla former är eftertraktat i länet allt från koppar på kyrkor till vanlig koppartråd. Polisen i norra delarna har påträffat stulen koppar värd flera hundratusen!
En 77 årig man blev enligt egen utsago biten av en varg i ena örat när han var ute på harjakt. Detta är värdsunikt säger vargforskare! Mannen säger - Jag är absolut ingen varghatare!- Jag har en teori, vargen ville väl skydda hararna! Nä, nu är vi i fablernas värd igen!
I Expressen står det: förutom rån, våld o våldtäkter, sex,  Persbrandt, Carola(puh), idoljuryn, Peter Forsbergs come-back, nä det blev inte mer.
Imorgon kommer 2 barndomskamrater, Rolf o Sven-Arne från Gällersta ( Örebro) o hälsar på! Alla tiders!

I norra Dalarna ......

346465-125 Har det varit vinter mer eller mindre sen i december efter vad jag förstår.  Tydligen det området som haft mest vinter hittils! Tittat på nätupplagan i Aftonbladet idag där det står om en pojke i Sälen som begravdes av snö från ett tak nu i helgen. Efter 8 min lyckades anhöriga o grannar hitta honom under det flera meter tjocka snötäcket. Konstgjord andning räddade antagligen livet på honom!
Kvinnlig lärare blev nedslagen av 12-årig flicka under stökig lektion, fick akut vård på sjukhus. Ah  jaa men.... 
Så blir du gravid i vår lyder en rubrik. Nä, jag läste inte vidare, det inte aktuellt för mig!
På en annan står det-husse var o handla när han kom ut från affären var bilen försvunnen. Det visade sig att hans hund hade kört iväg med den!!!- Tack gode gud att det inte hände nått kommenterade husse!
Miljöpartiet vill ha statlig a-kassa. Tycker jag har läst om det innan! Rubriker från nån annan tidning kommer nån annan dag.
Rundan idag gick si så där, ryggen( v.höft?) var lite ansträngd mot slutet. Solen lyste i allafall. Massor med kanadagäss landade i sjön, säkert flera hundra, pampigt. Här skulle jag behövt en kamera med teleobjektiv, vilka bilder det hade blivit!

Att vara and...

346465-124Är nog inte så dumt. Dom verkar ta en dag i sänder, har sina vanor, tar en lur på gräset, badar året om, är entusiastiska när man kommer med en brödbit, flyger vart dom vill, samlas i flock, bildar par, går o spankulerar ensamma ibland och verkar förnöjsamma på nått vis m. m. m.m. Ja, att vara and hade nog inte vart så dumt. All right det här är ju inte fablernas värld men ändå. 
Igår var det som vanligt datafritt. Helgen börjar ju rida mot sitt slut. Tog det lugnt på rundan . Vädret var som om det hade varit i november. 
Sett på skidor i helgen. Vi har ju 2 duktiga tjejer nu, Charlotte Kalla o Anna Hansson + flera andra bra men med skador. Synd bara att Kalla blev sjuk efter Ski De Tour! På herrsidan är det nog bara Södergren o Emil Jönsson som är bra just nu! Sen tror jag mycket på Hellner!
När det gäller fotboll så klantade Arsenal till det o förlorade 2 poäng i sista minuten mot Birmingham, inte bra, Man. United vann sin match så nu är det bara 3 poäng till Arsenals fördel! Djurgården tog glädjande nog 1 poäng i Karlstad mot Färjestad! Starkt gjort!
Sen är det ju faktiskt inte mer än nån månad tills dess fotbollsallsvenskan börjar! Undrar om Örebro kommer o klara sig kvar i år?
I tidningarna var det som vanligt mest tråkigheter. Jag tycker det är inflation i tråkigheter. Folk tycks frossa i det  men det säljer väl!. Ikväll blir det spansk fotboll på tv, det grejor det!!

Nu regnar det

Kl är 17:20 o det har väl regnat så där en halvtimme här i Askersund. I Götaland skall det bli storm i kväll eller i natt. Askersund ligger ju i Svealand men bara 2-3 mil från Götalandsgränsen så vi får väl ochså oväder?! Barometern har sjunkit mycket så det stämmer nog! I går kväll drog det till bra ochså, balkongräcket skakade!
På nätet såg jag i tidningarna att kunder övermannat en bankrånare, både dumdristigt o hjältemodigt tycker jag. Men så här kommer det nog bli mer o mer! Bankrånen verkar gå mot en ny vår så att säga! Som vanligt står det om sex, politiker som ljuger o mord ochså! Ja, naturligtvis om sport ochså o det är ju en jäkla tur Ja o så melodifestivalen förståss om det nu är tur?
Rundan gick skapligt idag, tog det lugnt. Det gjorde den vita anden o hans kompisar ochså! O naturligtvis blev det ett besök på Netto i e.m! Jag köpte bl. annat en burk med vitlök i olja (solros) kan de va nått!?
Ikväll blir det final i På Spåret. Hoppas Hoa-Hoas lag vinner när nu Stefan Holms lag är utslaget! Sen brukar jag se Morden i Midsummer som går i repris på tv 24. Har inte sett alla avsnitt innan. Nu skall jag gå o chansa med några vitlöksklyftor i kvällsmaten!

Städning o filosofier

Jag har torkat alla golven idag o dammsugit innan förståss! Idag är det en av få dagar som jag tillbringat inne helt o hållet. Ibland är det skönt att gå igenom saker både i hjärnan o hjärtat. Jag har ju mycket på båda ställena, barn, barn-barn, andra anhöriga kompisar o annat man tänker på, övervägande positivt. Jag har ochså börjat på o skriva i nått som heter Livsarkivet.För dom som inte vet, det är det till för anhöriga om det skulle hända en något! Ja, helt enkelt hur vill jag ha det  när jag dör! Jag anser att nu när man blir 70 i år att det är viktigt för anhöriga att veta hur man vill ha det hur frisk man än är! Det började ju med att jag tog kontakt med katolska kyrkan i Örebro där jag är medlem och pratade med prästen där. Sen gick jag in på en begravningsbyrå i Örebro o frågade mera o då fanns det ett häfte som hette Livsarkivet o skriva ner i! Så nu har jag den saken avklarad.! Känns bra!

Ibland tackar jag Gud för att han förstod och  gav mig styrka att flytta upp till mina hemtrakter igen innan jag blev för gammal. För en som alltid har bott på samma ställe i hela sitt liv är det kanske svårt o förstå att   man längtar tillbaks till hembygden o till en del av ens rötter! För min del har alltid min hembygd o mina rötter varit en del av nuet vilket ingen har undgått o få höra! Jag har ju förstått att längtan efter hembygden både omedvetet o medvetet har gjort sig påmind mer o mer ju äldre jag blivit. Nu känns det bra o cirkeln är sluten som prästen sa!

För dom som kanske inte riktigt i förstår hur det kan ta tag i en människa med längtan, för min del då till hembygden, en naturlig utveckling mot min ålderdom som jag ser det, skall ni få läsa den här dikten av Verner Von Heidenstam! 

                                      Jag längtar hem sen åtta år, i själva sömnen har jag längtan känt.
                                       Jag längtar hem. Jag längtar var jag går - men ej till människor!
                                       Jag längtar marken, jag längtar stenarna där barn jag lekt.

         Det här är en av meningarna med livet, jag är nöjd o lite stolt över att ha haft styrkan o  bejakat den här känslan hos mig o den finns mitt i nuet! Som sagt cirkeln är sluten!

i dag var det årsmöte på Spf

346465-123Först en runda i f.m. En runda som gick i drypande dimma! Inget särskilt på rundan annars. Det var precis som dimman följde med mig in i lägenheten, frös! Temperaturen var så där +2. Sen på e.m. gav jag mig per cykel iväg till Ntos-Iogts lokal där det var årsmöte för pensionärerna i Spf. Jag blev invald i styrelsen. Bilden föreställer kamrater som har hand om lottdragningen som avslutade mötet. En annan vann inget men för 2 månader sen gick jag hem med nästan alla vinster från den ena dragningen vilket nog ingen glömmer!
I dagens tidningar på nätet står det mycket om mordet på flickan i Mora, Susanna Kallur som tycker det är skitkul eller skitfult bl.a., om Usas primärval där jag håller på Hillary Clinton men det verkar inte hjälpa och om Champions League där bl.a. Liverpool slog Inter med 2-0 igår!
I kväll spelar bl.a Arsenal mot Milan o Lyon mot Man. U. Gissa vem som kommer o sitta som gjuten farmför tv:n!

Inte nån av mina hjältar precis!

346465-122Ur askan i elden! Ja så tycker jag det gick för Cubas folk när Fidel Castro tog makten från diktatorn Batista 1959! En diktator efterträdde en annan fast den här gången med kommunistiska förtecken. För många blev nog Fidel Castro en hjälte till att börja med men det är nog numera bara gammelkommunister som har honom som hjälte!  Från början var det faktiskt inte en kommunistisk revulution! Castro bedyrade  till en början att hans mål inte var att gripa makten utan att återge Cuba dess konstitution! Men oj,oj,oj, det visade sig vara bullshit!. Castro utropade en socialistisk stat och införde ett kommunistiskt enparti välde och bröt mer eller mindre med Usa till glädje för en del Usahatare!  Nämnas kan att Castro stödde Sovjets invasion av Tjeckoslovakien o Afganistan I kalla kriget användes Cuba i Sovjets syften, bl.a. kommer vi ihåg utplaceringen av missiler på Cuba men det satte President Kennedy stopp för o Chrustjev fick dra undan dom med svansen mellan benen!

Ja och idag meddelade den 81-årige diktatorn att han avgår! Om det betyder att det blir bättre för Cubas folk återstår att se. För mig är allt som har med enpartivälde o kommunism att göra ett grymt statsskick och det har ju bevisats av historien! För mig var t.ex Stalin o Hitler lika goda kålsupare och alla som band upp sig till dom av ideologiska skäl lika medskyldiga till de fruktansvärda grymheter det medförde!

Fakta o foto från Wikipedia

Gick skapligt..

Rundan var ok. Varken sämre eller bättre i ryggen. I morgon blir det nog bara cykling om det inte blåser för jäkligt. Såg en fågel med svart huvud o vit kropp bland änderna långt ut. Det var troligtvis en gravand. Den vite anden var tillbaks på sitt gamla ställe invid strandpromenaden, häromdan såg jag den inne i hamnbassängen.
Nu i e.m blev det cykling till Netto. Där stötte jag ihop med min granne o fågelvakt Gunvor som hade en tung kasse som hon fick placera på pakethållaren. Man är väl gentleman! För övrigt kom jag att tänka på att det skulle nog va roligt o ha en liten kikare när jag går ut på mina rundor! I kväll blir det Arsenal- Inter på tv, sicken godbit!

Grönköping med sin tid

346465-121Grönköpings Veckoblad är ju en typisk småstadstidning men mycket väl framme när det gäller dagens ämnen och allvarliga diskussioner om dessa, ja helt enkelt en publisistisk kraft att räkna med i dagens samhälle!
Tidningen har då i vetenskaplig anda intervjuat Hr Stadsläkaren Aug. Tert. Salven i Grönköping ang, vår tids bekymmer med hjärtåkommor o hög vikt!!
Då man drabbas av olika hjärtåkommor är det av den största vikt att man konsumerar sådan mat som är mjuk och lätt att svälja säger Dr Salven. Därför har doktorn arbetat fram en liten middagsmenyett där han listat några rätter som han vill rekommendera patienter med hjärtåkommor:
                                      Dr Salvens dietlista
 Fiskpudding med skirat smör
 Falukorv med gräddstuvad potatis
 Isterband med vändstekta ägg
 samt till efterrätt
Chockladmousse med vispad grädde

 Fotot föreställer Grönköpings folkvalda och av en dels figurer att dömma torde de med glädje pröva dr Salvens mycket vetenskapligt sammansatta diet!! Nämnas kan ochså att dieten framgångsrikt har börjat användas på Grönköpings sjukstuga!

Inf. tagen från Grönköpings Veckoblad.  Foto www.s.info.se


Soligt, soligt...

346465-120Rundan idag blev en kombination, först en timmes gående och en ½ timmes cykling för att spara ryggen. Jag cyklar även på motionscykeln 5 min innan jag går ut. Fotot är från den lilla Gårdsjön precis norr om Askersund. När det är vår och utslaget är det helt underbar natur runt sjön och det ligger både bostadshus o sommarstugor runt den.
När det gäller motion så står det om bantning i princip varje dag i tidningarna. Idag stod det om chockladbantning i nån av tidningarna o det är det ena med det andra. Återigen är det bara en sak som gäller, börja motionera eller motionera mer o ät mindre! Det är bara hårt slit o envishet som hjälper i längden o inga halvmesyrer för då går man snart upp i vikt igen! Sen får man försöka hitta en runda som är intressant. Jag har hittat en runda som passar mig perfekt, man går både i skogen o längs Vättern i stan o alltid är det nått nytt jag lägger märke till fastän det är samma runda. Naturens skiftningar lägger man märke till o nya djur t.ex. Jag har alltid kameran med mig ochså!
Soligt o skönt lär dom inte ha i Grekland o Turkiet där länderna är lamslagna av kraftiga snöfall! All right dom får väl vår dom ochså eller hur Pär Holmgren!?
Sverige o Irak har skrivit ett fördrag om att de Irakier som inte får uppehållstillstånd i Sverige kommer Irak att ta emot igen när de skickas tillbaks. Bra tycker jag för alla parter!
Regeringen o oppositionen kunde inte enas i klimatfrågan. Regeringen ville ha 38% minskningar o oppositionen 40%. Har man så stor skillnad i sina förslag så kan jag förstå att det inte går o enas! Nä, nu var jag ironisk,  frustrationen  fortsätter  efter valnederlaget o valtaktiken är redan klar ,säg nej till allt!

Kram Tåtte!

346465-119Har den äran Tåtte på födelsedagen önskar farfar! Tåtte är yngst av mina barn-barn o bor som de 6 andra på Österlen i Skåne, närmare i bestämt i Simrishamn! Tåtte är brunögd som de andra o jag passade Tåtte mycket när han var några år yngre!
Nej nu får jag ut på en kombinerad cykel-promenad runda! Solen lyser o det verkar inte blåsa mycket!

I Sverige underskattad idrottskvinna?

346465-118Jag tycker kvinnan på bilden,Annika Sörenstam, är mycket underskattad i vårt land! Är det så att golf fortfarande anses vara en snobbsport eller överklassport och att  jantelagen gör sig gällande !? Jantelagen gör sig ju gällande när nån lyckats o jobbat otroligt hårt för det men o vinna en miljon på t.ex bingolotto de all right!
Vädret, blev soligare o soligare idag o rundan gick bra utom mot slutet då htv(höft till vänster) eller hiv!(höft ichisash  vänster) gjorde sig gällande men så länge det inte blir sämre så gör jag inga ingrepp!
Insändaren, ang Edöprojektet o badhus fanns idag i Närikes Allhanda.
Afganistan, där dödades o skadades många människor av självmordsbombare utsända av islamistfundamentalisterna talibanerna som tydligen mer o mer visar sina fula trynen i s:a Afganistan!
Melodifestivalen, jag fick som jag ville, Sanna Nielsen gick direkt till finalen i Globen, det gjorde inte Carola, alla tiders!
V75, bara småskrammel, en 6:a gav 32 kr, jackpot på 5!

Undran, räcker det att studenten säger"jag är kränkt" för att läraren skall ställas i skamvrån" = först kränkt vinner!?
Snälla Jan Björklund, ge dig inte i din ambition att få ordning på flumskolan!
 Foto Hugh Gentry.


Sicket väder men kyligt i vinden

Rundan gick bra idag, ännu bättre i ryggen. Änder o gäss samsades i det delvis isklädda vattnet vid strandpromenaden. Lite efter jag kom hem ringde Torbjörn, snack om allt möjligt. Sen ringde Torsten, vi pratade om våra insändare ang. bl.a. Edöprojektet i Närkes Allehanda. Sen blev det ut på stan o fredagshandla på Netto, bara en sån sak!

På nätet idag i Aftonbladet o Expressen

Rödebygänget åtalas, alla tiders tycker jag!
Andreas Johnson uttalar sig om att han var hemlös en tid , levde på existensminimum!
Carola uttalar sig! Thank you Jesus, och säger även, man skulle kunna tro att vi är syskon, jag o Andreas! Jag säger bara en sak, Heja Sanna Nielsen!
Tävlingarna är nog över för Ann-Christin Olofsson, det tycker jag det verkar ha varit för hela svenska skidskyttelaget!
 Mina tänder tvingar mig att begå brott säger en 33-årig man. Jag får signaler från tänderna och kan inte lastas för vad jag gjort säger han!  Ja, jag tycker det är roligt med folk som har humor men är det inte signaler från fingrarna som han får!!

Tillfälligt besök?

346465-117 Städade i f.m. så i e.m. blev det en liten runda ner i hamnen o längs strandpromenaden. En liten flock kanadagäss var på besök i hamnen. Längre bort på strandpromenaden kom den vite anden springande till mig i spetsen för några kompisar när jag stannade till. Jaa, det såg nästan komiskt ut! Men väldigt häftigt! Tyvärr hade jag inget bröd med mig men dom började beta i gräset precis intill mig.
 Det här läste jag på nätet ochså, det höll jag på att glömma. Det är så att en undersökning visar , enl Expressen ,att  kvinnor tänker på jobbet tänker på sex varje kvart eller 42 ggr ca en arbetsdag! Det var väl det jag visste men dom döljer det rätt bra eller...?

Apropå alla Hjärtans dag....

När jag läste dagens tidningar på nätet läste jag en rubrik om gravskändning. Det visade sig att någon, några slagit sönder ljus, brännt upp bilder och trampat sönder Rccardo Campogianis grav. Riccardo är en av många som misshandlats till döds i Sverige på senare år, gamla som unga!  Detta är ju fullkomligt vedervärdigt o HJÄRTlöst. Jag vet vad jag skulle göra utan o blinka om jag såg en sån sak hända utan o tänka på konsekvenserna så känns det just nu.

Vilka är värda alla hjärtan i hela världen, jo alla anhöriga till dessa offer! O då är väl St Valentin bättre o tänka på än ett gelehallon!

Alla hjärtans dag...

Ja,idag är det ju det. Alla hjärtans dag har sitt ursprung från medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför ochså Valentindagen Sankt Valentins dag. Firandet av helgonet Valentinus började inom den katolska kyrkan på 400-talet
Kopplingen till romantik o kärlek uppkom först under medeltiden! I Sverige har firandet Av St Valentin och alla Hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på -60-talet, då det lanserades av kommersiella skäl och genom amerikansk kulturell verkan. NK-varuhuset försökte lansera seden, men det tog tid innan firandet blev mer än det hjärtformade gelegodiset. Under -90-talet tog dock firandet fart !

 Det här var bra att veta. Som vanligt är det från början alltså en kommersiell grej som många andra s.k. traditioner i Sverige. Så här spontant skickar jag ändå en bit av mitt mitt hjärtas livsglädje till dom som vill ta emot det undantagandes fanatiker o fundamentalister, ni får bara en isbit!
Fakta  Wikipedia.

Vårlikt i hamnen

346465-116Så här såg det ut i en del av hamnen när jag var ute o cykla i eftermiddags. Rundan i f.m. gick bra o htv(höften till vänster) verkar bli bättre o bättre. Jag har koll på den o går som sagt betydligt långsammare! Träffade ochså en trevlig dam på rundan o vi pratade en del!
Jag har som vanligt gått igenom en del tidningar på nätet. Förutom att det står en massa om Carola Häggkvist(kommentar överflödig) så visar  det sig enligt Aftonbladet att det är miljövänligare att åka dieseldriven buss genom Europa än tåg!!! Det visar sig att tågen drivs med el från kolkraftverk vilket gör att det blir "smutsigare" att åka med dessa! Enl. Aftonbladets uträkningarna var skillnaden mellan flygets o tågens miljöförstöring inte så stor i det här fallet! Ja, där ser man!!

Ulf Nilssons krönikor uppskattar jag!

Ja, en del av Ulf Nilssons krönikor i Expressen uppskattar jag. Han är väl omkring 70 han ochså, så det är väl en anledning.
 Idag skriver han om.

Kärnkraften, där han tycker att bara Folkpartiet vågar säga det självklara att vi måste ha mer kärnkraft för att vrida oss ur oljeberoendet. Sen menar han ochså att vi måste ta itu med etanolproblemet( etanol är tydligen i vissa fall lika dåligt som bensin för miljön) 
Vägarna, i Sverige är till hälften undermåliga enligt M
Våldet, 15 anmälda våldtäkter per dag är för mycket! Ett par väpnade bankrån i veckan är för mycket! Var finns polisen? Finns polisen?
Invandrarna, i den brittiska tidningen Finacial Times har det nyligen varit ett reportage om Malmö. Bl.a stod det att i en del av Rosengård var arbetslösheten 82 %! (Vilken lyckad intregration)
Äldre, vi gamla är en sorgligt eftersatt och ofta lidande grupp, gamla kvinnor i tiotusentals lever på existensminimum, sjuka vanvårdas, intrycket är att man i Sverige anser att äldre personers enda uppgift är att dö och"lämna plats för yngre" i en tid där det är för få födslar!
Psykvården, finns knappt. Det som finns är tabletter som ibland framkallar passivitet, ibland våld. Är det klokt!
Skolan, att vi ska ha betyg är självklart. Men om vi skriver v.g. eller A är inte viktigt. Det viktiga är -att under ordnade förhållanden- de lär sig saker
 Sen avslutar Ulf Nilsson så här.
Jag kunde ställa fler frågor, men avstår. I detta läge, som inte är bra,kräver gänget Sahlin återställare, gänget Reinfeldt mer av detsamma. man meckar , pratar smörja, tiger ihjäl och jagar lättköpt popularitet. ett folk har de politiker och det system de förtjänar, sägs det, huuu!

Jag har själv varit inne på det här när jag skrivit om den svenska ankdammen o politiska o ideologiska floskler!

Sen är det ju så att den här situationen i Sverige inte har uppkommit på 1½ år. jag tycker den föregående regeringen inte har nån anledning att slå sig för bröstet, hur länge regera den innan det blev ny regim? Ja just det,så länge!  Kommentarer överflödiga, när börja det gå snett, ja inte för 1½ år sen i varje fall!
 
 Ingen är fullkomlig av de politiska blocken men för flera år sen börja jag "genomskåda" socialdemokraterna o pratade ofta med mina kompisar om detta!

Lite tidningsläsning...

Rundan idag gick bra, dock känningar i höften dock inte värre än igår!  Idag var gråvädret tillbaks men enl. SmhI skall vädret bli soligt i Askersund om nån dag o kallare, idag är det +3,5.
Talibanerna är på väg tillbaka i Afganistan enl. Aftonbladet. Oroar mig, känner mig som Rambo när jag hör ordet Taliban! Men de som hatar USA föredrar ju Talibaner. Det klart vill man ha en regim som hugger av händer på folk, stenar folk, har offentliga avrättningar och förtrycker kvinnor m.m. så kommer ju Afganistan bli som för ett par år sen, ä det bättre?
Nuvarande regeringen har tillsammans med polismyndigheten tagit tag i den ökande brottsligheten genom att bland annat börjat ta itu med de brottsliga mcgängen, dä bra det! Skulle gjorts för flera år sen i den då naiva ankdammen! Skrev en gång ett brev(email) till Bodström dåvarande justitieministern, att jag uppfattar det ibland som om att att myndigheterna tycker mer "synd om " de som utförde brotten än dom som blev utsatta för dom!
Reinfeldt leder över Sahlin i popularitet står det i en borgerlig tidning. Sahlin knappar in på Reinfeldt står det i en vänstertidning, ja,ja,
Lättklädda damer i tidningar, i annonser , i reklam o på affischer väcker folks vrede, inte min vrede jag har väl sett lättklädda damer förr! Kan det vara feministfundamentalisterna som är framme igen?! En av dom jämförde ju oss karlar med , ja just det, talibaner
 

Äntligen kom solen!

346465-115 I dag var det fint på rundan. Den vita anden o hans kompisar hade fått sällskap av en flock gäss, troligen kanadagäss! Såg inte riktigt i det födande solljuset. Tog en kort runda i mycket lugnt tempo då jag har ont i v. höften. ett pris som jag kanske får betala efter många mils motion under de sista 5 åren. Hoppas det är tillfälligt. Jag har iallafall gått ner från 98 kg till 82 kg! Lite "skit" får man ta, o tåla!
Läste på nätet att allt flr barn äter medicin mot sömnsvårigheter. Man får hoppas doktorerna som skriver ut medicinen vet vad dom gör. Det är ju så att äter man t.ex. sömnmedicin en lägre tid så kan det ge abstinens och oro o kanske ännu större sömnbesvär. På min arbetsplats hade vi en särskilld grupp som avgiftade folk med abstinens från psykofarmaca!  Hur som hellst är det ju beklagligt.
Läste ochså på nätet att regeringen tar tillbaks den föreslagna begränsningen av sjukförsäkringen till 75% även om man tar en tilläggsfärsäkring  för att få lite mer om man skulle bli sjuk. Upp till var och en tycker jag.  Bra regeringen att ni lyssnat på folk och olika instanser. Bra att ha en regering som som inser att dom tänkt fel! Smart ochså! 

Mycket sport o tävling i helgen

Ja,nu har nästan hela helgen gått! En runda har det ochså blivit idag. När det gäller tävling så tänker jag på första deltävlingen till  melodifestivalen.  Att Amy Diamond gick direkt vidare var helt all right men Christer Sjögren....ja smaken är som baken den är delad. En annan tycker inte om modern jazz o den sorts musik som Christer Sjögren representerar annars kan jag lyssna på det mesta från världsmusik till hårdrock och klassisk musik m.m. Men som sagt säger man Lasse Stefans till mig så blir jag liksom stel i kroppen o andningen kommer stötvis!
På v-75 blev det inget som vanligt! Dock fick jag in en D.D så jag fick tillbaks insatsen på spelet i princip, bra till på lördag!
När det gäller helgens sporthändelser så slog ju Sanna Kallur nytt värdsrekord på 60 m häck, alla tiders. mer o nämna är ju Man Citys seger över Man United på bortaplan med 2-1. Gläder naturligt ochså ett Arsenalfan som jag är!. O Liverpool o Chelsea spela oavgjort! Heja Arsenal! Arsenalfan blev jag -88 när jag såg dom på sin gamla mysiga arena Highbury ! David Seaman stod i mål o Tony Adams spela mittback kommer jag i håg så här på en höft, ja skyttekungen Ian Wright var ochså med. För övrigt gick det inte bra för våra vinteridrottare, Riktigt uselt faktiskt
Ja, det positivt med sport! Spännande, entusiasmerande. Jag undrar hur världen hade sett ut utan idrott och särskillt situationen för de unga om den inte funnits!

Grått,grått,grått

346465-114Trots att barometern står relativt högt så har inte solen visat sig idag i Askersund. +4  i luften o totalt vindstilla! Men det var på nått vis ett vacket ljus eller skimmer över sjön! Man skulle kunna tro att fotot  är svartvitt men så är det inte, blågrå färg var det på nått vis och kav lugnt på sjön!

Läste till min förvåning på Aftonbladets nätupplaga att Sweed Bank i Hjo rånats! Mina systrar bor där, en i stan o en lite utanför. Jaa, nu är det småstäderna som blir drabbade och det är klart dom har väl knappt några poliser på plats! En av mina systrar o hennes man hade varit vid banken bara 5 min innan rånet ägde rum.De hade även sett bilen som brann!

Ja, här ligger en av dom!

346465-113Jag måste ju naturligtvis visa en bild på en av doppingarna av den vanligaste arten, skäggdopping.  För en annan som bara sett dessa skygga fåglar på öppet vatten, o  dyka så fort man såg dom i princip, var det här en upplevelse. Hanen simmade runt boet o höll vakt o matade honan förståss men det såg jag inte. Jag räknade ungefär till 10 bon och revirtänkande runt bona var inget o ta fel på men dom låg  rätt så tätt, 3-4 meter emellan dom kanske. Ja, jag säger bara en sak till! Snart är det vår!

Hemma igen!

346465-112Ja,  på  lite avstånd syns en del av hamnen i Askersund. Till höger i vassen brukar doppingarna ligga i sina bon på våren. Tittar vaksamt på folk o båtar som går förbi men dom är tydligen vana vid platsen! Har legat här i många år sa en man som jag prata med i våras! Han var förresten dansk kommer jag ihåg o hade båten bara så där 5 meter från bona!
All right det här var en bra cykelfärd! Inget regn o framför allt ingen blåst! Cyklade iväg ca 9:20 o var hemma 12:10. Räkna ut att jag cyklat omkring 4 mil. Tagit det lugnt o var ej trött när jag kom hem: Ytterligare en skön dag i livsnjutarens liv!  Rekommenderas!

Ja, nu är jag snart ute på väg 50

346465-111Här slutar strax väg 49 eller börjar rättare sagt. Väg 49 går alltså via Karlsborg , Hjo till Jönköping och det är västra sidan av Vättern som det är frågan om! När jag åkte den här vägen på 40-talet då var det en liten, kurvig grusväg. Idag är den ju asfalterad o bara kurvig  ner mot Aspa Bruk, Olshammar ungefär. Men vägen på den här norra sträckan skall göras om, men jag såg inte nått vägarbete. ja, hur som hellst så syns väg 50 på fotot o längst bort skymtar Askersund. Väg 50 går alltså mot Örebro och i motsatt riktning mot Motala, Ödeshög, Vadstena, Gränna o Jönköping, alltså den östra sidan av Vättern! All right 4 km till Askersund!

Har funnits sen minst 40-talet

346465-110Ja, det här huset längs 49, längre upp då längs vägen, kommer jag ihåg ända sen 40-talet då jag, mina föräldrar o systrar åkte från Örebro med Bennys taxi från Mosås till sommarstugan utanför Hjo. Jag ville alltid få en glimmt av det här huset när vi åkte förbi o det likadant idag! Påminde kanske mig om att nu är det äntligen sommarlov!?

Väg 49 på hemvägen.

346465-109 Stanna till, slog en sjua o åt det sista av bananen o tog en slurk(vatten). En karl kan ju inte göra mer än en sak åt gången säger......så jag tog allt efterhand men i vilken ordning säger jag inte! Hade nog kommit en 5 km från Aspa Bruk!

Aspa Bruk

346465-108 Aspa Bruks Herrgård drivs som hotell o blev ett välkänt begrepp när Sivert Öholm o hans familj drev det i 12 år.  De nuvarande ägarna driver såvitt jag förstår hotellet i samma anda  Gården har en bruksmiljö som kan härledas till 1600-talet  Jag tyckte det var en del bilar på gästparkeringarna. Men som sagt  herrgården är välkänd  Nämnas kan ochså att Aspa Bruk heter ochså det pappersbruk som ligger nån kilometer eller så längre bort. Nä nu cykla jag iväg på den skitiga vägen till 49:n o sen vidare dom 15 km som var kvar till Askersund!
 Fakta  www.aspaherrgard.se

Där har vi ju Vättern!

346465-107Vättern har ju i sin norra del en mycket fin och delvis naturskyddad skärgård. Vid Askersund längre norrut förståss slutar ju skärgården i den sista delen av Vättern som ochså kallas Alsen. På fotot syns ochså väg 49 och längst till höger ungefär vek jag av ner mot sjön till Aspa Bruk.

På väg genom skogen...

346465-106Det var både isigt, slirigt o lerigt på den lilla skogsvägen. Kommer ihåg jag såg en skylt där det stog Håkantorp på. Hur som hellst så stannade jag o fotografera den här lilla delvis med tunn is belagda tjärnen. Sådana här småsjöar o även större är det gått om i Närke o särskillt då i Laxåområdet har jag läst.  Fick nu syn på en skyllt som det stod Aspa Bruk på så jag var rätt!

Vek av från Laxåvägen

346465-105Vek av till vänster där det stod Tived. Cykla genom skog tills jag kom till en plats där en man stod och jobba i en liten verkstad. Tog kontakt med honom och fråga om han ville fota mig o det gick bra som synes.

I dag blev det en cykelrunda

346465-104Att skriva om det man gillar o ogillar samt att regelbundet motionera det är bl.a. 2 bra grejer som befrämjar hälsan tycker jag. Idag tyckte jag att jag skulle ut o cykla eftersom vädret var skapligt o framförallt var det nästan vindstilla!
Jag fyllde som vanligt på med proteiner, durummakaroner o grönsaker dagen innan. Hade en banan o vatten med mig. Kartan är lite disig eller dassig men den visar området jag cyklade i. Jag utgick alltså från Askersund och vek ut på 202 som går till Laxå och följde den gröprickiga vägen ner till Aspa Bruk vid Vättern. Därifrån cykla jag norrut på väg 49 tills jag kom till väg 50 och på den tillbaks till Askersund!

Stening hotar otrogna systrar i Iran

Ja, det läste jag på svts texttv i går. Kvinnorna dömdes sen domarna fått se en smygtagen videofilm som visar systrarna med ett par män i den ena kvinnans hem. Kvinnorna nekar till brott och säger att filmen inte visar någon sexuell handling med männen.
Sen idag läser jag att en man i en stad i Sverige häktats för att ha knuffat en 16-årig kvinna ner från en balkong: Vid fallet mot marken dödades flickan! Polisen misstänker hedersmord!
Läste ochså att polisen har det väldigt svårt att lösa dessa avskyvärda mord därför att anhöriga håller varann om ryggen och de får inte fram bevis då inga vittnen finns eller dom skräms till tystnad!

Ja, egentligen är ju kommentarer överflödiga men tar man då ochså med det här med de utvecklingsstörda självmordsbombarna så undrar man ju inte på att folk hatar den här sortens avarter i vissa länders o gruppers fundmentalistiska tolkningar av sin religion!

I Örebro är som jag tycker det stora maktfullkomliga facket ute på ett korståg igen. Den här gången är det mot en kvinna som äger 2 konditorier som ej tecknat kollektivavtal! Det har delat upp Örebro i 2 delar de som tycker som jag och de som strikt tänker som facket!  Visst skall det finnas kollektivavtal men lite flexibilitetet får det vill finnas särskillt när det gäller småföretag där ägaren som i det här fallet själv vill göra upp med sin personal om löner, förmåner, övertid,  och så vidare. Jag tycker att människor är så pass vuxna att de själva kan i samråd med ägaren resonera sig fram till det lilla företagets bästa! Det borde väl dom som jobbar på företaget begripa bäst!

Nu är som sagt företaget satt i blokad. I förlängningen kan ju företaget gå i konkurs! Vem är hjälpt av det? Jag blir så himla arg när en stor koloss maktfullkomligt  ger sig på en "liten" människa som kämpar för att få företaget att överleva. Det är faktiskt inte olagligt o inte teckna kollektivavtal. Förtryck kan som sagt upplevas i många former!
 

Smakprov från förra året

346465-103Ja, så här såg en av mina hibiskusar ut förra året. Hibiskusen är en blomma som passar mig på nått vis, växtkraft, vackert gröna, vackra blommor, livskraft o temprament, orientens mystik....... Ja, man lär sig alltid nått nytt o man måste ha fin hand med dom!

Mina hibiskusar.....

346465-102Har jag precis klippt! Dom börjar redan o slå nya skott. Förra året fick dom ny jord o större innerkruka. Dom trivs bäst i köket för där är ljusast i lägenheten o dom behöver mycket ljus. Fönstret är ochså mot söder! Har ochså satt näringspinnar i jorden. Det har jag aldrig använt  innan, det skall bli roligt o se hur det funkar!
Jag har haft tur med mina hibiskusar sen jag skaffa dom för ca 2 år sen! Förra året blomma dom från april- maj till oktober! I ett, i ett! På sommaren  får man nästan vattna dom varje dag kom jag underfund med. Ja det är kul med det mesta. När jag hade hus för många år sen var vanliga rosor o klätterrosor det jag var mest intresserad av.!

Ser ni den?

346465-101 Plötsligt när jag var ute på rundan nån gång förra veckan fick jag syn på en ekorre som hoppa omkring bland grenarna o var väldigt nyfiken på mig! Jag stannade till o tog långsamt upp kameran o visst jag fick honom på bild när han stanna upp  för ett ögonblick!  Ekorren syns längst ner i glipan på de 2 vänstra stammarna

Äntligen på bild

346465-100 Ibland dyker gravänder upp i Askersund. O gravänder är just dykänder o skygga. Idag lyckades jag äntligen få en bild på en innan den dök! Tyvärr har jag ingen kamera med teleobjektiv. Har en vanlig liten mycket bra digitalkamera som går o zooma in en aning med men det räcker ju inte! Jag får nöja mig med det jag har, kameror med teleobjektiv är nog väldigt dyra!?

Haru nån mat idag?

346465-99Ja visst hade jag det! Idag kom änderna springande igen när dom såg mig! Det ser så roligt ut o den vite är i spetsen. Han är nu kändis i Askersund och har varit med på bild på lokalsidan i Nerikes Allehanda! Enl. fågelexpert har han "albinodrag" i sig men några röda ögon har han inte!
Rundan gick bra o det hade snöat i natt men nu är snön borta igen!

Mycket data idag

 Det blev långrundan idag ! Solen lyste men snön var borta. Luften var fin, ingen blåst och- 1 grad.
Har suttit och sett på videoklipp i datan både från tidningar och Eurosport. På Eurosport har jag sett mycket tennis med inslag från matcher med Scharapova o Federer! Jag har  bredband sen jag kom upp till Askersund, alla tiders

Nu skall jag gå o se Kamerun - Tunisien från Afrikanska mästerskapen i fotboll på tv just på Eurosport!

Glädjande....

346465-98Victoria har alltid varit en av mina favoriter. Frågan är om inte hon o en av mina andra favoriter Gina Lollobrigida är i samma klass! Dessutom fyller Victoria o jag år på samma dag   Franska nationaldagen 14 Juli, bara en sån sak! Det som är glädjande är att Victoria är utsedd till en av de mest attraktiva kvinnorna i världen i någon tidning enl. Expressen! Ytterst välförtjänt!!

På rundan idag snöade det till att börja med men snöandet övergick i regn. I går e.m var det nästan snöstorm ute. Det är tvära kast! Nere vid strandpromenaden kom den numera kavata vita anden springande mot mig i spetsen för flocken. Det såg väldigt roligt ut och jag hade några brödskivor med mig som jag delade ut. ja, den vite blev favoriserad! Men stans gubbar fodrar dom med säd på bestämd plats så det går inte nån nöd på nån and!

V-75 gick som vanligt igår, ingenting. Inte ens dubbeln fick jag in! Utdelningen på v-75 blev 1,2 milj! Det hade ingen trott med så många favoriter som det var i loppen!

Foto www.victoriadagen.se

Läser med bestörtning o ilska

Att islamistfundamentalisterna och deras fega ledare hittar på avskyvärda saker, det vet vi ju o då i sken av rättmätig (som dom tycker) tolkning av Koranen o hat mot Usa.,  men det här tar priset.!  2 människor, förståndshandikappade, (Downs syndrom) skall enligt uppgift ha lurats till att bära västar försedda med bomber. Bomberna utlöstes sedan på avstånd med hjälp av mobiltelefoner. Resultat 99 döda o många, många skadade. Detta skedde i Bagdad igår.

De här fega ledarna för fundamentalisterna hos islamisterna med Usama Bin Laden i spetsen skulle jag gärna sätta ett bälte på om jag fick fatt i dom o  beordra dom att ringa upp varann en efter en! Den siste skulle jag gärna själv ringa upp!

De här ledarna lär ju lova självmordsbombarna 40 fruar  och ett paradis som flyter av honung o rikedom om dom spränger sig i luften bland folk. Det som ochså är tragiskt med de i Allahs namn utkommenderade sjävmordsbombarna är att de spränger sig i luften bland sina trosfränder som i t.ex.  Irak!

Allt skall kritiseras...

Som vanligt sympatiserar jag ibland med Lotta Grönings åsikter på Debatt i Aftonbladet där hon kritiserar Scialdemokraternas dåliga förloraranda. De kritiserar allt menar hon. Mona Sahlin har gått ut hårt på alla områden och lovar framför allt att återinföra rättvisan. Som om rättvisan fanns före valet? Lotta undrar ochså vad en Socialdemokratisk rättvisa betyder i praktiken!

-Socialdemokraterna, som haft regeringsmakten länge, har anpassat politiken efter EU:s ekonomiska grundpelare och har banat vägen för många av de förändringar som sker NU. Utförsäljningen av statliga bolag, till exempel, påbörjades av Göran Perssons regering. Samma regering ville införa försämmringar för deltidsarbetslösa och fattade  dessutom beslut om att tvinga arbetslösa  att flytta till jobb. Sossarna hatar nu hushållsnära tjänster, men många ministrar har både haft barnflicka och städhjälp. Nu utnyttjar Göran Persson avdraget för hushållsnära tjänster trots att han spottade på reformen i valrörelsen-

Sistnämnda stycke taget ordagrannt från Lotta Gröning i Debatt sid 32 Aftonbladet.

Det här har jag funderat på innan jag såg artikeln. Frågan är om inte en del av svenska folket både vill ha och äta kakan på samma gång som man säger. Detta rider socialdemokratin på men den vet naturligtvis att det inte håller i längden i dagens moderna världssamhälle där vi är ännu mer beroende av omvärden!
 
Jag blir upprörd när vårt största parti tummar på sanningen och lägger ut dimridåer om den egna politiken och om vad som egentligen hände när de hade makten! Detta sker i  en nästan fanatistkt dålig förloraranda tycker jag!

Äh, vad är detta...

Cykla ner till stan nu i f.m. för o lämna in v-75 tipset bl.a. Det första jag möttes av på löpsedlarna utanför spelhålan var - Let´s Dance-Jessica akut sjuk i sändning-! Egentligen behöver jag inte kommentera löpsedeln mer än att världen har störtat samman för mig!! Hade  Jessica fått en hjärtattack, ät det fara för livet? Sitter regeringen i krismöte, har dom kallat på Mona Sahlin?  Kan inte fort nog komma hem o läsa artikeln i tidningen! Va, står den på Nöjesliv!? Magsjuka, genomfört hela sändningen! Nämen Edlundspojken har du nu vart framme igen eller....?

Vitaminer är bra för racet!

346465-97Ja rundan  satt fint i blåsandet, ja det är bara o köra sitt race så länge man orkar! O för o orka så behöver man ju vitaminer bl.a. På bilden finns indigrienserna till som jag kallar den, farfars vitaminbomb!  Det till vänster på bilden är blåbär som jag plockade i massor på sensommaren, o sen är det ju apelsiner, citroner, vitlök, morötter, äpplen o kiwi. Ibland kan det bli nått annat ochså. Det här mixar jag till  i en bunke( med handmixer). När allt är en enda röra slår jag i lite youghirt o kryddar med ingefära o kanel. Tar sex stora skedar i gröten varje morgon, röran räcker 1 vecka så där! 

 I natt storma det som bara den, vakna till o trodde jag hamnat på östkusten i Skåne igen! Så mycket som det blåst här i Askersund i januari har det inte blåst sen jag kom hit -05. Barometern står jättelågt idag så det lär väl bli mer blåst! Nä, nu får jag titta på v-75. Travet går faktiskt i Örebro imorgon. Jag undrar hur banan blir.

RSS 2.0