Tiden går fort, foton från för 10 dagar sen .

 
Jaa, när man går genom delar av naturreservatet Bäckhalladalen så börjar man här om man kommer från Kristianstadvägen. Och denna lilla vackra göl hurr många ggr har man inte gått förbi den.
 
 
För det mesta får man leda cykeln för den vågar jag inte lämna längre vid utgångsläget för rundan. Och cykeln är bra stöd när jag går . Vädret var bra den här dan men visst går vi mot höst o kyligare väder - Och idag tittade jag på sjunkande temperaturer för Sibirien, Alaska, Grönland o Nordöstra Canada mellan minus 10 o 20.
 
 
Och den här öppna platsen med parkering för bilar o bord o träbänkar. O denna utsikt mot väster .Uppskattat ställe. 
 
 
O denna planch finns på den öppna platsen. Därifrån man bl.a kan cykla till Gröstorp på grusväg.
 
 
O från grusvägen mot Gröstorp togs detta fina foto mot innanhavet the Boltic sea. 
 
 
Och från Gröstorp kan man färdas mot stan Simrishamn  på denna asfalterade väg och fotot är taget norrut  .
 
 
O när jag kom hem fick mina parakiter  Tutta o Totte ta sig en flygtur oavsett den stora buren. Jaa, Tutta vi som är äldre kommer väl t.ex. ihåg Tutta Rolf. 
                 Och livet går vidare på  livets stig,  från rötter till barnbarn. .O det här med Johannes, Jahan o Jan . :)
 
 
 

Det här med rönnbär o det här om det blir gott om dom ?

 
Hörde man förr åtminstone att om det blir rilkligt med rönnbär så skulle det bli en sträng vinter, från Bondepraktikan ?  Det här inte ett foto som jag tagit utan fått det på nätet . Vädrets makter ja. Nu är det minusi i Arktis o Antarktis. Nord östra Canada, Grönland utom södra o i Verkhojansk i Sibirien o nollgradigt på Alaska.
       Är intresserad av vädrets makter nu o förr. O det här med kalluftsutbrott kommande vinter ? O från var ?
 
Jaa, det här är ett foto från Schweiz . Ett av flera länder som jag är intresserad av . Fått från Swiss Bliss Travel.Ja, jag känner till min ålder men det här med att känna feeling för. olika länder Inget nytt under solen.
 
                Har fått det här på nätet ochså . Och det visar Matterhorn i Schweiz.  
 
Och det här har jag visat förr . Från Grindelwald i Schweiz. Ett fantastiskt foto ! Det här med sug ens äventyrlystnad får .
 
 
Jaa, det här med Grindelwald . O på 1920 talet då min mormor besökte sin syster och dom åkte till pensionat / hotell i Grindelwald . Om min mor var med då vet jag inte 
 
Jaa, det här fotot har jag visat förr . O det visar min mor o hennes kusin o då från besök i Schweiz. O kusinen hade namnet Franz Brunner. Jaa, lägg märke till min mors bruna färg. Sommartid i Schweiz antagligen ? Men hon kunde ju fått färgen innan, inte mycket sol som behövdes där inte. 
 
 
 

Jaha minsann , dåligt väder idag o en titt in på bloggen.

 
Jaa, förfäderna tog ju oss upp till nordliga europa. o det här med fyra årstider kan man ju inte göra mycket åt.
Detta foto togs häromdagen o det här med vackra vackra färger på hösten är ju populärt att prata om . Och det skall bli intressant o se vad vädrets makter hittar på i höst o vinter 
 
 
 
Och som vanligt vid denna tiden börjar kalla platser i Världen att följas . Och var dessa platser ligger .tr i Arktis o en i Antarktis. Grise fiord har idag -10 C, Hall Land -14 , Verkhojansk - 3 o Mc Murdo stn -  31. Jaa tiden går ju väldigt fort bara att konstatera. 
 
För några dar sen företogs en cykeltur i skapligt väder söderut mot målet Gislövs Stjärna. Och här har vi detta foto 
 
 
       Inte så långt från målet togs detta foto. Och cykelfärden gick via cykelbana längs kusten o sen via Brantevik cykelväg lite längre upp mot Skillinge. 
 
 
Det här med sydostkusten Inget dumt foto det här heller. Kom o tänka på om jag inte skrivit om denna färd innan, Skit detsamma . 
 
 
Jaa,sen vek jag av mot Gislövs Stjärna Där man varit åtskilliga ggr när det begav sig då det fanns ett ställe för mat o dryck o spel o dans. Jaa, det var då det . På den gamla goda tiden som det heter..Och härifrån vändes på kuttingen o det cyklades samma väg hem till hemmet i Simrishamn.
 
 
Det här med fotobevis sen förr som ochså ger positiva tankar . Foto från boulegänget i Askersund 2/10 2012 .
 
 
Det här fotot fick jag från Earth Pics häromdagen . Snow Cabin in the alps Switzerland. Det här med vädrets makter . O hur det kan se ut i det vackra Schweiz. Jaa, har tyvärr aldrig varit i Schweiz. Men min mor o mormor var där ibland o hälsade på mormors syster som var gift med en man som hette Brunner o min mors kusin hette Franz.  Konstateras Liksom att Schweiz är ett spännande land med sina kantoner.
          Nää, hade inte redovisat dessa foton innan .
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0