Tiden går fortare o fortare!


Då var det nyårsafton. Året har gått väldigt fort o 70 har jag blivit!. Jaa, frisk o stark är jag o för som jag tycker ett mycket meningsfullt liv. En sak har jag förstått o det är att jag har längtat upp till Närkesrötterna mer än jag trodde. En blir alldrig för gammal att ändra på saker o ting. Det är mitt liv det gäller. Vad jag är tacksam över är att jag har en klan o kompisar. Det är liksom lättare att ändra sitt liv då! 
                    En höjdare var ju mitt 70-års firande i Hjo då hela den närmaste släkten träffades o vi hade väldigt trivsamt tillsammans. Barn-barnet Tåtte var inte med men honom träffa jag senare i Simrishamn.  Jag tycker att jag alldrig har tråkigt nån enda dag men som vanligt var jag i Stockholm i slutet av maj(eliloppshelgen) med kompisen Lars. för min del var det 11 året i sträck tror jag. Jag var i Hjo ochså nån vecka efter 70-års dagen. Då var det stochampionatet på Axevalla som gällde.med svågern Erland. Kompisen Lars har varit på besök ett par gånger, kompisen Torbjörn o jag reste runt i Berslagen o Dalarna ett par dar. Kompisen Thomas var här några dar i november. Sonen Martin o hans familj låg över en natt innan firandet i Hjo. O i Örebro var jag o hälsa på mina kompisar sen barndomen, Rolf o Sven-Arne o vi var o hälsa på kusin Gunnar. Jag låg över hos Rolf och vi var o såg Örebro Sk tvåla dit Helsingborg på Bern Arena. Kompisen Torsten i Hammar o jag har nog ochså varit ute på en liten forvandring. Foto bloggbilder.aftonbladet.se
                  Ja, så har det varit! Har säkert glömt nått. Jo, har varit på några bussresor med SPF( pensionärsföreningen) o månadsmöten o styrelsemöten i nämnda förening.

                        Nu är det ju nyårsafton och det blev inget firande i Hjo med systrarna och svågrarna. Syster Elisabet o svågern skall besöka dottern Jonna i Göteborg. Hon och mannen Mikael har fått lille Anton i dagarna( första barnet)!
Så nu firar vi trettonhelgen i Hjo i stället! Erland kommer o hämtar mig på trettondagsafton. I kväll ska jag ta mig en liten tuting o bl.a. se Juniorkronorna spela mot Ryssland i Kanada. Matchen börjar 20:30 i TV-24.
                                  Med detta nytagna kort av Kalla önskar hon och jag övriga världen
       ETT GOTT NYTT ÅR!


                                                 

Isen håller!


Efter att förgäves fått kontakt med ett par nyfikna ekorrar på hembyggdsgården, som jag stod och tittade på och "tjattrade" med här om dan, fortsatte jag ner mot strandpromenaden och såg årets första pilkare gåendes på isen. I dag var det lite mildare i Askersund, ca 0 men vädret skall åter bli kallare i morgon, så mannen kan nog pilka många dar ännu!
                       Rundan gick alldeles utmärkt i dag, nema problema! Eftersom isen nu har lagt sig vid strandpromenaden har jag inte sett mina favoriter ankorna o änderna på flera dar. Hoppas dom har det bra!
                    När det gäller  nyårsfirandet med mina systrar, skjuts det upp och trettonhelgen firas i Hjo i stället. Detta beror på att min ena syster har blivit mormor igen efter  efter 8-9 år och kommer att åka till Göteborg o "stötta" upp sin yngre dotter(förstföderska) som hade en besvärlig förlossning! Vi får vara flexibla här i livet, trettonhelgen är väl inget fel på!
                 

Det är nog mer än ett år sen!


Det här kortet är nästan taget för ett år sen, men det är nog ännu längre sen som jag såg den vita ankan för första gången. Då påstod folk att det var en albinoand men det var det ju inte
                         Det här med änder o anker är rätt faschinerande,ja större fåglar överhuvudtaget som andfåglar, kråkfåglar, rovfåglar, duvor m.m. Småfåglar har jag "kopplat" av, det går för fort! Det är klart dom vanligaste småfåglarna känner jag igen, som domherre, stare, koltrast, talgoxe m.fl.
                         En film  som jag har sett flera gånger på i TV är filmen om änderna mitt i Tokio. En fantastisk film där man kan följa änderna sen de var ungar med en fantastisk andhona till mamma. Det har ju bevisats att fåglar o djur överhuvudtaget är mycket klokare än vi tror och har mycket mer "mänskliga" egenskaper än vi tror. Detta är inte minst andhonan i filmen bevis för! Nu har det ju varit kallt på nätterna så "mina" änder o ankor(även gåsen) är försvunna från strandpromenaden. Antagligen har dom sökt sig ut på öppet vatten, ty isen ligger nu på viken.
                     Annars tar jag det lugnt,"växer o frodas"! Men det skall jag ordna upp efter alla helgerna!
  När det gäller v-75 så blev det inget. Annars har det setts både på deckare o sport i helgen. När det gäller fotbollen har Liverpool ryckt i engelska ligan. Ja, Kalla är inte med i Tour De Skie. Synd. hennes namne parakiten Kalla är tokig i paprika som mumsas så det står härliga till! Åpple är alls inte intressant nu för tiden!

Välkommen i släkten, Anton


Jajamänsann! I natt  föddes Anton! Föräldrarna heter Jonna o Mikael Ekblom. Jonna är min syster Elisabets yngsta dotter och dom bor i Göteborg. Grattis Jonna o Mikael o naturligtvis Anton ochså o hoppas att han får ett bra liv! 

Samtalet om Antons födelse fick jag från min syster när jag tog min nästan dagliga runda. Vädret i dag, 0 grader o dimma. Fotot är taget i hamnen där nu ochså isen har lagt sig liksom vid strandpromenaden. Inga fåglar i sikte i dag heller förutom några kråkfåglar och nötväckor. Rundan gick bra o stativet fungera utmärkt. Nu skall jag snart gå på spelhålan o hämta v-75 program o handla lite på Netto. I kväll blir det till att se på ishockey o På Spåret!

Vad fjantigt!


Jaa, det är nämligen så att när jag prata med en av mina systrar i går sa jag att jag skulle nog inte blogga i helgerna! Ah, det är ju löjligt, klart att jag ska blogga!
                                               JULAFTON
När man inte känner sig ensam så kan man fira julen själv! Så enkelt är det! Jag har aldrig firat julen själv förrän jag flyttade hem till Närke o då till Askersund. Nu är jag sån som människa att jag kan både fira julen själv och hade nog kunnat göra det i ett kollektiv med kända o okända människor av olika nationaliteter o slag förutom med anhöriga som ju är självklart att jag kan. Det har jag ju gjort i 67 år av mitt 70-åriga liv! Ja, det här att bo ihop med olika människor. Eftersom jag är född i Stockholm  fick jag som födelsedagspresent av mina söner en resa upp dit från Simrishamn runt min 50-årsdag i Juli -88. Hade ingen aning om detta. Dom hämta mig oförhappandes o satte mig helt enkelt på tåget i Malmö med en korg med mackor o en flaska vin!  Vistelsen skulle ske vid Odenplan på ett vandrarhem som hette Brygghuset har jag för mig! Jag hamnade i ett stort rum med plats för 8 personer och i det rummet bodde det för utom mig o en svensk till, en Israel, en irländare, en Schweitzare, en fransman, en tysk och ja just det, en kille från Paraguay. O den killen som jag kom att umgås med utanför boendet ochså var killen från Paraguay!  Vi såg mest gamla stan och pubarna Tutingen o Kolingen. O drack öl gjorde vi o kul hade vi. Den här killen studerade till hjärnkirurg i Madrid och här i S-holm studerade han några veckor(tror jag ) för den världsberömde kirurgen Olivercrona!
                     Julafton ja!  När jag kom upp  vad fick jag inte se när jag tittade ut genom fönstret, ett lätt snöfall som hade gjort marken o taken vita! Halleluja! Sen blev det förutom allt ätande dagen lång, telefonsamtal, e-majl julkort, sorterande av julkorten via posten(många), nåt sms, öppnande av paket från systrarna, skrapande av lotter från anhöriga,(fick igen hälften av värdet ungefär, så tyvärr ingen högvinst) spännande!  Mera gottis, nötknäckande, skinkmackor med senap, Kalle Ankas jul, Kan du vissla Johanna, Karl-Bertils julafton, Kroner, färd till nordpolen, I sista minuten, Mordet på Orientexpressen. m.m. Jag gick o la mig ungefär vid 1/2 två-tiden

O nu i dag har jag gått min runda som vanligt. O det var en del andra som ochså var ute o gick. Det var mycket dimmigt ute o flera minusgrader. men jag hitta min favoritbänk. den står vid strandpromenaden österut. Här sitter jag ofta o tittar ut över Vättern, mest på våren o sommaren. O kan ni tänka er, här har aldrig suttit någon när jag har gått förbi här, märkligt!

Ja, sen vek jag av västerut längs strandpromenaden. Isen hade lagt sig på Vättern(Alsen) o dimman låg tjock. O änderna o ankorna o gåsen var totalt försvunna. Det var nästan lite spöklikt. Nere vid hamnen fanns det inga simfåglar heller. Inga gravänder heller som jag såg för några dar sen. Ja, sen kom jag via norra kyrkogården hem. Hade inte heller idag så ont i vänsterbenet(höften). Har dragit ner på tempot lite.
                         Det var allt från Jans värld. Kom inte o säg utan att jag har det bra!

Sicket väder!


Efter gårdagens blåsande o vänsterbenets "bråkande" var det en helt annorlunda runda i dag, lugnt o mycket snällare vänster ben. Om nån undrar vad det är med vänster benet så är det artros och ichias som plågar mig lite ibland men regelbundet gående är bra om man har artros. Ja, höftkulan är nog lite "skrovlig" där den ligger o skaver i ledkapseln!

O gröna gräsmatter längs strandpromenaden i det 0-gradiga vädret. Gröna gräsmatter, jaa vi är ju ändå i Svealand. Nån julsnö som jag vill ha blir det nog inte. Var inne o titta på datan nyss. Men högtryck kommer vi o ha i flera dar o då kallt på nätterna!

Tjäna er ankor o änder o en god jul på er. O kan ni tänka er! Gåsen med den skadade vingen har dykt upp igen nere vid strandpromenaden och simmar omkring bland de andra fåglarna. Det är ett år sen jag såg den tror jag. Tyvärr fick jag inget foto på den. Den blev lite rädd o simmade utåt! Jag undrar hur gammal en gås blir o att den har kunnit överleva. Att det är samma gås vet jag, skadan är exakt på samma ställe som innan o det är på samma vinge!
                   Sen kom jag hem, åt och cyklade till Netto. På vägen stanna jag vid spelhålan och köpte en 50-kronors Harry inför kvällens x-tra v-75 som visas på tv 4 sport. Har skickat julkort både via posten o e-mejlen så det går runt i huvet på mig! Men för attan en GOD JUL på er (igen?)!

Som i oktober ungefär


5 + ,blåsigt o en känsla av höst!  Ja, verkligen!  Inte tror man att det är julafton i övermorgon men så är det ju!  Vi går nu mot ljusare tider o det hörs ju bra. Stopp! Vad tänkte ni på? Vad menar han med det, ljusare tider? Jo, det går mot längre dagar o mindre mörker! Det andra ändrar sig väl, världen får  sanera sig!   
                     Såg en film om Cuba i går. Jaa, inte är kommunismen en lösning på dagens problem. Sen råka jag se en  snutt av ett program där man pratade om de Sovjetiska fånglägren efter andra världskrigen. Jag säger bara nazister eller kommunister, samma skrot o korn!
                     Helgen för övrigt var ju givande för en idrottsfantast. Ja, v-75 inte mycket, 50 kr. Men mitt kära Arsenel gjorde en heroisk match mot  serieledarna Liverpool, trots skada på Fabregas och utvisning på Abedayor, och spela1-1!
 Barcelona slog ett annat topplag Villareal med 2-1. skidor är roligt att se på, både nerför och på längden. Kalla var inte med, laddar för Tour de Skie som börjar på Annandagen, tror jag!  O Anja vann en tävling i kombination! Ja, räkna alldrig ut nån, journalister! Särskilt inte Anja Pärson!

                    Däremot är jag mycket bekymrad Tre Kronor, landslaget i ishockey!  Detta folkkära landslag är nu neddevalverat till 2 kronor!  Att inte hockeyligan o ishockeyförbundet förstår hur viktigt landslaget är för folks ishockeyintresse. Jag går inte för nån hetsjakt på Bengt. Åke Gustavsson men egentligen har han bara lyckats det första året av sitt ledarskap sen har det bara gått nerför!
                      
                    Rundan i dag, ja den gick sammanbitet!  Ingen av de bättre! Kört lite smidighetsövningar efter hemkomsten!  Fotot är taget från strandpromenade.

I dag var det höst igen


Jaa, tänk vad det kan ändra sig på knappt 2 dar.  Rundan i dag gick utan något glattande o relativt bra. Nere vid sjön verkade änderna tro att det var vår i luften o det var ett jäkla kacklande o snattrande i vattnet. Inte en enda på land. O mitt ibland änderna, ankorna var ochså med i ruljangsen, simmade en kanadagås lugnt omkring. Några andra gäss syntes inte i omgivningen. Inte mycket folk heller.
                 Efter frukost o duschande begav jag mig till spelhålan o hämta v-75 program. Efter det for jag med cykeln  till Netto där jag handlade en del vardagsgrejs. På måndag eller tisdag blir det till att handla nötter, pepparkakor, en bit skinka m.m gott inför en julafton som blir vit? Ja, drömma kan man ju!  I kväll blir det "på "spåret", ett alldeles utmärkt program o lärorikt dessutom! Sen i helgen blir det sport, sport o åter sport, så då vilar datan! 
                       Apropå sport så har ett av mina barn-barn, Viktor, gått till semi-final i tennis i Fair-Play Cup i Malmö. Stor tävling för hela Skåne. Han spelar i åldersklassen 10 år.  Kvartsfinalen häromdagen vann han med 6-2 , 6-0. I morgon kommer han att spela semifinalen. Vi håller tummarna för Viktor som är verkligt duktig, det har jag själv sett och det talar hans tidigare resultat för tycker en stolt farfar!

Gör mig inte glad!


Nä! Torget i Askersund har gamla anor med kullerstenar. Men det är numera en enda stor bilparkering. På sommaren är det ännu fler o då far bilar runt, runt o letar efter lediga platser. Ytterst tråkigt o vad mycket avgaser som släpps ut. Askersund är ju inte stort och det finns bilparkeringar i närheten. Jag förstår mycket väl att äldre o handikappade behöver platser på torget, men inte på hela torget. men tyvärr så är det ju så nuförtiden att hellst skall människorna "åka ända in i affären" o handla. Handlarna runt torget tål nog knappt att man tar upp ämnet! Och så en vacker gran mitt ibland "härligheten" Synd på en sån fin miljö som kunde  varit betydligt trivsammare!
                       Annars har jag haft pyssel o städdag idag. Sen nu i e.m. var jag o hämta ett julpaket på spelhålan från mina hedervärda systrar i Hjo. Kalla(parakiten) fick ochså några klappar men hon får inte heller öppna några förrän på julafton!

I morgon är det nog ingen snö kvar!


 På vintern vill jag ha snö! Det har jag alltid deklarerat var jag än bott. Kan det vara så att man har "barnasinnet" kvar, jag vet inte. Jag tycker det är spännande när det snöar o efteråt är det så vitt o fint o ljust. Ja,ja,ja jag vet, åt vädret kan vi ingenting göra, det är väl inte lönt att lägga energie på det! Men se det tycker inte en entusiast som en annan. Och jag vill ha sol o mycket värme när det är sommar! Ja, och kom inte o säg att entusiasmen avtar med åldern. Jag kan känna samma "barnsliga" glädje över saker o ting även nu för tiden. Det har med personligheten att göra. O därför har jag sällan  tråkigt vare sig jag är ensam eller inte! O det går även trots grön jul o regnig sommar
                     Tittade efter i min nätdagbok hur vädret var för ett år sen. - 0,5 stod det o högtryck! Tittade ochså på hur det var på julafton förra året, +3,5 stod det!
                        Ja, snötäcket sjunker mer o mer. Idag var det + 3 grader när jag gick min runda. I dag gick rundan betydligt bättre o vänsterbenet hängde bättre med . Troligtvis berodde det på att jag inte gick o spände mig för det var inte lika halt som igår.  
                    När det gäller andra saker sitter jag och funderar på när begreppet utbrändhet(utmattningssyndrom) tog säte i det svenska samhället o när det blev en diagnos, varför landet Sverige har de högsta sjuktalen i världen(eller hade?), mest förtidspensionerade(hade?) kontra välfärdsstaten o friskast i världen(lever längst, nästan) men det tänker jag inte avhandla på den här bloggen! Ja, jag är ochså inne o tittar på statistik här i datan!

Snön försvinner sakta men säkert,tyvärr.


                                DAGENS SENSATION
 I morse ringde min son Martin o prata om att mellan  sex o sju i morse hade plötsligt datan o bordet på jobbet hoppat "omkring". Yrvaket tog jag emot meddelandet. Blev ochså lite nervös när jag hörde Martins röst. Hade det hänt klanen(bor i Simrishamn) något?  Inga verkar ha dött av människorna i södra Sverige efter vad jag förstår! Sist jag hörde talas om en jordbävning med anhöriga i närheten var från Hjo o av min mor eller systrarna. Den jordbävningen var i Skövde och ägde rum 1986 o var på 4,5 enl. richterskalan. Inte så långt ifrån dagens i styrka!
                           Dagens runda gick i långsam takt. halt väglag ännu på vissa ställen o snö kvar särskilt i hembyggdsparken trots blidväder. Fotot ovan är från baksidan på hembyggdsgården.

                Sen kom jag ner till strandpromenaden o tog detta fotot mot öster. Lite längre bort, snett bakom björken, ligger en badplats med sandstrand. Rundan gick väl skapligt idag i långsam takt. Inte nån av de skönaste jag gått. Fortfarande glattar man omkring rätt bra. Är bättre om det är minus. Strävare. Vaden har hämtat sig med hjälp av algesalsalva o massage!

Ja, då var det måndag igen...


Tiden går jäkligt fort, tycker jag. Efter en helg som bara sa swish så blev det att gå ut en runda igen. O det var skönt men glatt o halkigt. Det tog på vänsterbenet, speciellt vaden. Det är klart det tar mer på benen när man går, man spänner sig o får vara väldigt uppmärksam på halkan. Som ni ser är det fortfarande snö i Askersund. Fotot är taget mot väster och gamla Örebrovägen som går igenom stan. Så det är ganska nära där jag bor. Inga "roliga" djurspår idag. Ett av en hare och ett stort  av en hund? Kanske en varg, vem vet. O nej, nu skall vi inte låta fantasin skena men...

Nere vid strandpromenaden var det som vanligt. Den här bron går ut till Borgmästarholmen eller Barnens Egen Ö som den ochså kallas. Det är ju ett eldorado här ute för barn o då speciellt på sommaren. Bra bad ochså, med fin badstrand. Jaa, sen gick jag småhaltande mot hamnen och så småningom hemmet. I morgon skall jag ut o "halta" igen. En får ta det lugnt bara.
                                                          HELGEN
För en som gillar sport som jag gör var helgen givande. När det gäller fotbollen så var ju matcherna Barcelona- Real Madrid och Juventus-  Milan dom intressantaste. När det gäller den förstnämnda så blev jag jätteglad när Barcelona fick hål på Real Madrids igelkottsförsvar och vann med 2-0! I den andra matchen höll jag på Milan men det hjälpte inte. Juventus vann rättvist med 4-2. Det här med att man håller på ett lag tycker jag är naturligt, det är ju kryddan o spär på entusiasmen tycker jag. Det är ju en fight här i livet. Ochså inom politik o sport, det är väl så det skall va.  Nått mer som gladde mig var att Djurgården fick 3-3 mot Brynäs borta i elitserien. Men sist ligger dom ändå!
                 Nått som mer gläder mig är Johan Olssons seger på 3-milen i skidor i världscupen. Sen tycker jag vi skall ha tålamod med Charlotte Kalla som det inte gick så bra för. Hon är ju bara 20 så hav tålamod. En skidlöpare är ju som bäst vid 30 säger dom. Sen blir jag så irriterad på journalisterna ibland. Tänk när dom började räkna ut Frölunda i Elitserien i hockey. Nu ligger ju dom bland de 4 främsta. Anja Persson blev 5 i slalom, gläder mig. Hon brukar ochså vara uträknad ibland av journalisterna. Skidskytte är ochså roligt att se för det är så omväxlande p.g.a. skyttet.
                       Ja, nått som gick riktigt dåligt som vanligt var v-75. Nästa år blir det nog Harry Boyer några månader för varken min svåger Erland eller undertecknad har haft nån framgång i år i vårt "familjetips"

Fotoblogg till en del, är det ju!


O det är ju inget fel! ibland blir det liknande foton, tar ju så många. Det svåra är att ta på vilt som jag sett. Har för lite zoom på kameran. När jag köpte kameran var jag inte så intresserad av att fota som  nu!  All right det får duga Som synes har det blivit mer snö, alla tiders! Men det är jobbigare o gå, inte konditionsmässigt men för vänsterbenet. Idag fick jag känning av ichias men det har jag haft i många år, från o till. men det går ju ändå, huvudsaken! Fotot här är  taget från första slingan.

Jaa, sen kom jag till hembyggdsgården via andra slingan i hembyggdsparken. Det vi ser på fotot är den gamla smedjan som används av "gubbarna" ibland! Inga spår av några vilda djur såg jag idag. Bara av hundar o katter!

Sen kom jag ner på strandpromenaden. Det här fotot är från början kan man säga. Strandpromenaden går även på "andra" sidan sjön men den går  i en halvcirkel. Det tänker man inte på när man går. När man kommit fram längst till vänster på fotot så är det inte långt till hamnen.
                       Nu är det ju helg o allehanda sport, alla tiders. Jag har ändrat om mina rundor tidsmässigt, Nu går jag ut måndag,tisdag, onsdag, städ o pysseldag torsdag, ut på fredan o vilar lördag-söndag. Vila o vila , hjärnan är ju igång. Hoppas den räcker till för att få in nått på v-75!

Snöat i förmiddag


Då skall vi få en period med snö igen. Jag gick in o titta i min dagbok här på nätet. I år har vi haft lite fler perioder med snö i november, december. Det är inte första gången jag är ute o fotograferar från balkongen den här perioden. Jag vill ju ha snö när det är vinter, det är ingen hemlighet. Väder år intressant, inte bara som samtalsämne! Hur rör sig lågtryck o högtryck, titta på radarbilder där man kan se regnvädren o ibland åskans väg, m.m. m.m.  Det som jag tycker är påfallande konstigt är att  SMHI ofta missar prognoserna. Dom har ju mycket mer till hjälp nu för tiden, sattelitbilder, radarbilder t.ex. En förklaring är kanske att vädret nuförtiden växlar snabbare o oftare både lokalt o i världen?
                     Idag har det varit storstädning i köket. Kalla satt uppe på sin gren och iaktog det hela med jämnmod. Hon ser ju liksom det hela från ovan!
                I morgon blir det rundan igen. Då har man chance o se lite spår av vilt i snön. Uppe i skogen finns det mer djur än vad man tror. Det enda jag är riktigt säker på att det inte finns är varg o björn.
                      Julen kommer jag att fira i mitt hem, liksom förra året! Nyår hos mina systrar i Hjo, liksom förra året. Går alldeles utmärkt! Det jag hoppas på är givetvis en vit jul och att alla får bra o sköna helger inklusive undertecknad!

Motion och månadsmöte


Här börjar första slingan som jag tar på min runda. Rätt upp! Denhär slingan har liksom den som går i hembyggdsparken bra nivåskillnader. Lite snö hade det kommit i natt och nån minusgrad var det. Nu har jag kört rundan 3 dar i sträck så i morgon blir det "mys o pysseldag" som valigt på torsdagar.

Nere på sjön simmade de 4 ankorna. Nr i o nr 3 är hanar. Ibland håller dom sig för sig, men oftast är dom bland änderna. Den färgade hanen påminner ju starkt om en andhane i färgen. Men ser man den ihop med  andhanarna så syns skillnaden! Den vita är ju ledaren och det syns i alla sammanhang, även bland änderna! Det är kul o studera dom! Rundan gick bra, inga smärtor!

I eftermiddags hade Spf månadsmöte och trots att ju Lucia är på lördag så ställde en skolklass från Askersund upp o lussade för oss! Blev mycket uppskattat och barnen var välgörande frimodiga! Bästa luciatåget hittills tyckte menigheten!

Temperaturen faller


Ja, när jag gick ut vid 9-tiden var det 4 +. Nu vid 14.30-tiden är det bara 1+ och i natt skall det bli minusgrader!
               Fotot ovan är taget från första "slingan" . Man kan se Vättern i bakgrunden o ljuset var idag lite gråblått. Det var mulet när jag gick ut men nu ser jag att det nästan är klart ute.

Sen kom jag ju via hembyggdsparken ner till strandpromenaden. Fotot är taget mot sydost och man kan se Stjärnsunds slott vid vattnet på andra sidan. Den vita ankan kom springande idag med energiska steg, trodde kanske jag hade mat med mig! Men det går ingen nöd på änderna o deras vänner ankorna. Dom har gräset att äta av och folk och kommunen matar dom särskilt när det är snö!
                                Nu är jag inne i en sån period när jag kan gå fort utan smärta i v. benet. Kondis har jag så det räcker. Har  en vilopuls som ligger omkring 50 o ibland under! Jag konstaterar men en del beror ju på att jag kör mitt race naturligtvis!

Idag var det regn!


Det här fotot är taget några minuter efter det jag lämnat hemmet. Villaområdet kallas för Lingon o Blåbär(husen har röda eller blå gavlar) o ligger nordost från hemmet. Jag viker av till höger o går rätt upp österut förbi idrottsplatsen till första rundan i skogsområdet som skymtar.
                             Till och börja med var det inget regn men när jag kom ner till strandpromenaden börja det regna rätt bra. men det skiter väl en viking i!  Jag har ett svart tunt underställ på mig. Trots att jag var genomblöt, det övriga var alldeles genomblött, så var jag alldeles torr på kroppen!
                             Ibland ringer det ju försäljare o vill att man skall byta el eller telefoni. Ibland får man räkna på det där. Den här gången var det inte lönt för mig att byta telebolag. Tack vare att jag har samma företags bredband så har jag rabatt på telefonringandet(kvartalsavgiften). O då när jag räkna efter så blev det inte billigare o ta det andra! O i och med jag fått rabatt på uppgraderingen på hastigheten av bredbandet så är jag uppbunden till 2010. Men efter 2010 så tror jag att jag kan få ner min kostnad om jag väljer bredband och telefoni från ett annat bolag. Konkuransen ökar ju o bolagen måste sänka avgifterna för att konkurera med varandra!

In i dimman!


Rundan idag gick i dimmans tecken. Det här fotot är taget från slutdelen av första skogsrundan och till höger börjar  jag nästa runda, den genom hembyggdsparken. Som synes finns här en del hyreshus. Den enda fördelen med att bo där tycker jag skulle vara närheten till hembyggdsparken med hembyggdsgården. Sen efter parkrundan kom jag ner till sjön. Oj, vad där var dimmigt. Sån dimma har jag inte sett sen jag flytta hit till Askersund. Det var inte lönt o fotografera ens.
 Ja, rundan gick bra som vanligt o vänsterbenet hänger med trots att jag går med mina grova kängor, visserligen lätta men ändå. Det är alldeles för kallt o gå i walkmanskorna o stundtals alldeles för glatt o snöigt har det ju ochså varit emellanåt!. Kängorna är jättesköna!
 I går ja! Vilken sportdag framför Tv:n. Skidor , skidskytte, handboll, ishockey o fotboll. V-75 4 rätt
                   Vi börjar väl med skidorna. Gick ju bra för Södergren trots testikeloperationen, sexa på 3-milen. Kalla blev 11 på dameras 15 km o Anna Haag nr 13, godkänt för båda tycker jag. Det är det här med höghöjd? Men idag visade damerna o speciellt Kalla o Haag att dom är att räkna med. Dom blev 2 i stafetten tillsammans med lindborg o Andersson som gjorde godkända lopp! Herrarna gjorde det ochså bra o blev 2 efter Norge, bara 2 sek efter.
                          När det gäller handboll så är svenska damerna bra men ojämna. förlorar alltid greppet i 2 halvlek. Trots det så blev det oavgjort mot topplaget i gruppen, Ryssland!
                            Skidskytte, tjaa, kollosalt ojämnt men en seger för Helena Jonsson!
                 Sen är det ju fotbollen. Mitt favoritlag i Spanien Barcelona slog Valencia med 4-0 på hemmaplan, utan Eto! Arsenal vann, Liverpool vann o Chelsea vann. Tyvärr vann ochså Man United med 1-0 på övertid mot Sunderland. I kväll hoppas jag att Real-Madrid får stryk mo Sevilla.
                                 I ishockeyn vann Djurgården mot Färjestad men det ser ändå mörkt ut!
 Sport är uppfriskande att se på och bra för en äldre mans sinnen! Liksom att hålla sig ajour via datan, blogga. O sen håller man fysiken uppe med rundorna!
       

Farbror Bore o gumman Tö!


Det verkar nu som om gumman Tö fått övertaget igen, det regnar ute. i förmiddags var det kung Bore som regera i hembyggdsparken som denna vinterbild visar. Här i Askersund har det faktiskt varit några vinterdagar då och då sen i början av november. Har dokumenterat detta med kameran! Rundan idag gick bra, inte mycket folk ute men en av mina "snackebröder" prata jag med. Några djur såg jag inte, förutom änderna o dom städsevarande kråkfåglarna.

Sen kom jag till hamnen o där var ochså lite snö. Visst lyser det upp! Jag vill ha en snörik vinter! Pratade med "vår" vaktmästare vid hemkomsten som ansåg att det här pendlandet mellan  0 och plus var jobbigare o handskas med än en rejäl vinter!
                       Nu har jag varit o handlat. Innan dess fredagsbad o sen frukost som vanligt. Min idealvikt har jag återfått för jag ser att det sista året har den legat på mellan 83-84 kg. Idag vägde jag 83,6! Sen blir det ju till att titta på v-75 -programmet inför morgondagen! O i kväll är det På Spåret! Yieppi! 

Mys,pyssel o filosofier


I dag är det ju torsdag och då har jag min mys o pysseldag däri städning efter behov ingår  Som ni ser så har kung Bore gjort ett ordentligt försök att ge undertecknad en härlig vintervy att titta på. Fotot är taget  via öppen balkongdörr.
                            Filosofier ja. Det är ju lätt att filosofera när man är förnöjsam med tillvaron o frisk som en nötkärna. Ja, kolestorol  hålls via mediciner o mycken motion i schack. Blodsockret enbart med motion o rätt kosthållning. O för anhöriga o kompisar o kanske andra måste ju det vara bra att höra vare sig jag bor i Peking, Korpilombolo. Jerusalem, Syrakusa, Grönköping,  Tommarp eller Askersund!
                     Sen tänker jag på hur fort tiden går. Ibland tycker jag att en vecka går lika fort som en dag. Politiska filosofier har jag i Expressen  o det är inget  gull ,gull, Dom filosofierna o konstaterandena står jag till 100 % för!
                     Har jag några drömmar, klart jag har. Örebro är ju nummer ett för mig så visst skulle jag vilja bo där! En annan dröm är att bo i Jerusalem. Det har ju mycket med ens inre o göra!  Har jag tur o vinner pengar på lotto, (som jag har stående rader i) så skulle jag kanske kunna uppfylla mina drömmar! O som sagt , hade jag inte trivts med tillvaron så hade jag nog inte haft den kraften jag har! Att känna både drömmar o tillvarons puls. Jag tror ochså att hade jag inte haft mina rötter o grenar(anhöriga o kompisar) så hade jag inte haft styrkan som jag har!
                      Nä minsann! Nu skall jag städa vidare o det blir här i sängkammaren där jag har min data. Dammsugaren står i hallen, hä bara o hugga i. Köket o Kallas bur är avklarat!

På banan igen!


I går var det error i blogg.se-systemet+ styrelsemöte SPF. Men i dag funkar det igen o nått möte var det inte heller. I natt hade kung Bore gjort ett litet  försök och det syntes ju när jag gick ut på min runda i det mulna vädret.

Så kom jag ner till strandpromenaden o då var molntäcket på väg att spricka upp. Ganska blaskigt var det o en massa vatten på de närliggande gräsmattorna och även på själva strandpromenaden. Nere i hamnen var det inte nån större aktivitet. Det här med småstäder, både för o nackdelar. När jag lämnade Örebro efter besöket med Thomas där, kände jag en viss saknad. Men sånt är livet. O det är ju inte så konstigt, jag har ju växt upp i stan! Ja, nu bor jag i Askersund, det är det som gäller!  Jag konstaterar fakta och jag trivs bra här!
                            Närke är ju ett väldigt vackert landskap, o litet. Naturen är väldigt omväxlande alltifrån Askersunds unika skärgård i söder till de s.k. blå bergen i norr , Kilsbergen. Det är inte utan att man längtar till våren o sommaren o de sköna cykelturerna som jag gör en gång varje vecka i princip. Cykeln står för närvarande i källaren med ganska nya däck. O där får den stå till det våras!

En sportig helg!


Ja, vi börjar väl med att "gå" på sporten! V-75 5r, 5kr per man! Tålamod skrev jag till min syster Elisabet när jag betalade in för nästa omgångar. Ja, nu till nått som gick bättre, fotboll!  Arsenal vann över Chelsea borta med 2-1, alla tiders! Barcelona slog Sevilla med 3-0 på bortaplan, alla tiders! Real Madrid förlora mot Getafe med  3-1, Alla tiders! Smolk i glädjebägaren. Tyvärr vann divorna från Man. United med superdivan Ronaldo i spetsen mot Man. City med 1-0! I kväll om Liverpool slår West-Ham så övertar dom serieledningen från Chelsea! Alla tiders!
            Nått som inte är alla tiders är Djurgårdens kräftgång i Elitserien(näst sist) i ishockey, huva, huva! Charlotte Kalla tycker jag får godkänt för sin insats på 10 km klassiskt i världskuppen i Kuusamo på skidor. Det är väl så att det är svårt i dagens konkurrans att bli bäst både i fristil o klassiskt!? Foto.my-rawk.blogspot.com

Själv har jag ochså sportat, både i går och i dag. Full fart med styrketräning lagd idag. Katten på fotot låg i närheten av hembyggdsparken o filosofera. påminde om min syster Elsabets katt Bosse, hm? Får väl e-maila till dom o fråga om Bosse har avvikit!. Apropå djur så var jag bara 10 m. ifrån 2 rådjur i hembyggdsparken. Vi stod o titta på varann en bra stund. Tyvärr så blev fotot misslyckat, alldeles för mörkt av nån anledning!

Ja, så här disigt är det i Askersund i dag. O rått, bara nån +grad. I dag har jag börjat skriva julkort, 3 varje dag så blir det inte så "tråkigt". Några blir via datan o nån får kanske dubbelt! Annars så har parakiten Kalla fått "godisbutik" Har virat en ståltråd runt en gren som går ut från buren. O på ståltråden fäster jag allehanda "godis".  Hon har både ätit tomat, paprika, ost, äpple.  Tänker testa mer saker!

RSS 2.0