Ja, nu ser jag fram emot nästa dag !

Som ju är en lördag ! Oj,oj, vad skärpt jag är ! Det är bara o tacka o ta emot ! O låta optimismen även flöda i morgon om jag får uppleva den ! O Sverige är  ett av de länder som jag är minst orolig för !!!
             Det här med tankeställare får jag ibland som är så frisk ! Ibland möter jag en kvinna som jag utnämnt till en av mina vardagshjältar ! Hon lider av en svår sjukdom. är nog nått år äldre än mig ! Jag kan möta henne i affären eller på väg eller ifrån den ! Och får alltid ett leende från henne ! O ibland ger jag henne en kram o säger till henne , du är en av mina vardagshjältar ! Och hur är det idag frågar jag henne när hon tackat mig för det jag sa ! Åjo, det hjälper ju inte o klaga ! O så ger hon mig ett leende igen !
                    Jaa, som sagt ! Det går nog att få  "nått år till " även om man är sjuk ! Om man är den personligheten som är optimistisk !
            V-75 ja ! Tävlingarna går ju på Jägersro ! Och frågan är hur banan blir ? Nu säger ju " siarna " att det kan bli några plusgrader i södra Sverige ! Än skall det bli minus än skall  det bli plus ! som sagt !
              Och idag fyller ett av mina barnbarn Fia år ! Liksom sonen Peters Anna ! Grattis på er !
               Och jag önskar er en fin helg ! Och Sverige består oavsett regering !
 Och kanske det är grönt ute om en vecka ! Det har hänt förr i februari ! Gumman Tö får kanske övetaget ?
 

Jaa, det här med vädret !

Antagligen jordens mest diskuterade ämne , med kunskap om det som varit och med siande om det som kommer i framtiden ! Jag har ju en liten egen undersökning när det gäller 6 vädersajters 10 dyggnsprognoser ! Nu har jag kommit en bit på väg mot den 6/2 som jag tittade på för då 10 dagar sen !  Ett par av dom har ändrat sig när det gäller temperaturen den 6/2 !  Och nu börjar dom som tippat mildare väder att få rätt ! Men det har ändrat sig från dag till dag ! Och det är kampen mellan högtycket i öster o lågtrycken i väster som detta beror på  Skall Gumman Tö ta över ? Det har hänt förr i denna månad ! Det har till och med kunnat regna i februari !
         Det här med lågtryck o högtryck ! Jag har sett att det t.ex har blivit-17 C i Calgary från + för några dar sen ! Och kallluften tar ju olika vägar beroende påbl.a högtrycks o lågtrycks placering ! Nu kanske kalluften över Arktis/Norpolen  letar sig ner över Nordamerika på sin väg söderut ! Och när den gjorde det sist så hade vi ju det grönt här i mellan-och sydsverige !
           Solen, polerna, högtryck, lågtryck, solfläckar , sydvindar, nordvindar, värme, kyla bestämmer vädret o inte några vetenskapsmän ! Med sina sianden !
                Här i Askersund har det snöat igen ! Och är - 3,2 C ! Men någon sajt lovar nån plussgrad i området redan på söndag !
             Kanske jag skriver nått mer innan helgen ! Då  jag inte " är slav under datan " och skriver mina konstateranden ! O veckans V-75 går på Jägersro ! Jaa, det är inte lätt att sia om vad den utdelningen ger och hur dom vindarna blåser ! Jag säger som Uno Hedin ! Lycka till !

Jaa, god morgon på er !

Hoppas allt är bra , oberoende vad ni röstar på ! Igår läste jag något glädjande för Sverige, oberoende vilka som får makten i år ! 
    Jaa, konjunkturinstitutet,KI spår ljusare tider ! Det visas tecken på återhämtning i den svenska konjunkturen ! Det var väl något att glädja sig åt, tycker liberale Jan ! Och jag vet ochså att skillnaden mellan hur arbetslösheten var 2006 mot för nu inte är så stor ! Trots en världsomspännande lågkonjunktur sen 2008 !
        Vi överöses ju av opinionsmätningar från olika institut ! Dom tjänar säkert grova pengar på att leverera till media, bl.a till koncernen " fri och oberoende " ! Och dessa slutar alltid med ej statistiskt säkerställda och ochså att t.ex. 16 % inte bestämt sig för vilka dom skall rösta på !
           Nu har det kommit 2 st opinionsundersökningar samtidigt, nästan . Nämner inga namn ! Och när man läser dom då blir det amusing ! När det gäller Sverigedemokraterna så har dom på den ena 7,3 % på den andra 11,8 % .! Folkpartiet har på den ena 6,4 % på den andra 5,1 % Annars så är tendensen ungefär den samma ! Och media framhåller ständigt med förtjusning att 2 partier ligger under 4 % spärren ! Jag tycker det är lika viktigt att framhålla att 16 % , stod det på nån av dom, inte vet vilka dom skall rösta på !
           Jag vet att jag inte får det sämre oavsett vilka som vinner valet ! Det går att räkna ut med den ekonomiska situation jag är i som ensamboende pensionär ! Men det innebär inte att jag inte vet vilka jag skall rösta på ! Och röstar man på ett småparti så kan man med ett leende åse pajkastningen mellan de 2 stora partierna ! 
               Och oberoende av regering så är stigande export av varor o tjänster nyckeln till återhämtning ! Det behöver man inte vara Einstein för att räkna ut. Och Sverige ligger forfarande i den topp som har högst progressiva skatter i världen ! Det har jag som låginkomsttagare nytta av bl.a. ! Frågan är given ! Vågar nån öka skatterna o t.ex.höja retaurangmomsen ? Och när skall svenska folket förstå att BROMSEN tagit loven av skattesänkningar för oss pensionärer ? Och bromsen är inget som " hittats på " efter 2006 ! Jag är för rättvisa bedömningar i den svenska politiska debatten !
                Och glöm inte att ca 16 % av svenska folket enligt uppgift inte vet vilka dom skall rösta på !

lite yra i mössan är dom, vädersajterna !

Tittar varje dag på 6 st, alla reklamfinansierade utom en ! Den ena dagen i Askersund, södra Närke, skall kylan fortsätta med minusgrader den, andra med nån plussgrad. Och ibland stämmer dom inte för nästa dag ! Och ibland är det både och ! Och tittar man på deras 10.dygns prognoser så ändrar det sig snabbt från nån plussgrad till - 6 !
             Jaa, en del tjänar väl grova pengar på sitt siande i tidningarna t.ex. ?  Och eniga är dom nästan aldrig ! 
Man kan ha roligt åt det mesta ! Men dom här vädersajterna verkar ju inte ha samma information via sateliter eller framtagna teoretiska datamallar ? Eller dom är så "illfundiga " så att dom skiljer sig åt för att överleva ?
            Jag får väl ta fram min slogan ! När dom inte prickar rätt på en 10-dygnsprognos hur kan dom då pricka rätt i hur eländigt vädret skall bli om 50-100 år !  Håller man inte med om det sistnämnda så räknas man ju som en " förrädare " !               Här i Askersund snöar det mycket o är -3 grader ! O när det gäller vädersajter finns det säkert många fler än dom 6 jag har hittat ! Men jag själv gör statistik varenda dag på deras prognoser till den 6/2 ! Började när jag titta på tiodygnsprognoser ! Och det skall bli väldigt intressant att se hur resultatet blir ! Och hur mycket dom skiljer sig  !
             Och ännu mer road blev jag för nån vecka sen då en kvällstidning skrev på sin löpsedel om hur vädret skulle bli i sommar o hela 2014 ! Att dom orkar hålla på, journalisterna ! Men snart skriver dom väl hur vädret skall bli 2020 ochså eller om 50 år, 2064 !
                   Framåt i tiden ! Jag tror inte vädret i Skandinavien blir så påverkat av vädret framåt i tiden ! Vi är ju nära golfströmmen o nära nordpolen ! Och solfläckarna har ju ochså betydelse ,solens lyskraft  o så, läste jag nånstans ! Det kan ju faktiskt bli kallare om 50 år ! Om solens strålar inte värmer riktigt lika mycket !?

Det här med positiva bilder..

På eftermiddagarna spelar jag ju mycket musik på min dator, med mina utmärkta högtalare ! Och på en musikkanal går det ju att skriva mens man lyssnar på musiken !
        Idag spelas det olika slags musik, från Persien, Grekland t.ex. Och i morgon, kanske idag, kan det bli musik från Libanon eller Incamusik eller annan som Romsk t.ex !
       Jag har en bild av mitt liv ! På livets flod färdas jag i en båt ! Och ibland blir strömmen strid o ibland flyter båten på i en rogivande takt, och jag ror med åror ! På stränderna spelas det musik med dom rytmerna o tonglidningarna som det gillas ! Och ibland dessa sångare/ sångerskor o deras musiker står bl.a. anhöriga, rötterna o kompisar o vinkar till mig ! En del äventyrare ochså som  Marko Polo. Och jag njuter i fulla drag ! Och de kvinnliga dansarna, danseskorna, påminner mig mycket om Tusen o en natt ! Och när jag skriver detta njuter jag ochså !
   O det är tillåtet att bjuda på sig själv, och vara sig själv !   O föra ett behagligt liv ! Vare sig jag bor i " Korpilombolo eller Baku ". Är min egen personlighet ! Och är formad både av det inre och det yttre ! Och Världsmedborgare ! Och som sagt ett av mina barnbarn, Tåtte har tillverkat denna huvudbonad !  Oj,oj, kan det vara en tillfällighet ? Hi, hi !Och just nu spelas det musik med den grekiska sångerskan Eleni Tsaligopoulo !
 
 
           

Ryssland skulle inte haft OS !

Det klingar mer och mer nu i media och bland politiker ! Nu är det så dags 1 vecka innan ! För nu kan ju ingen göra något åt det ! O då vågar ju man vara tuff o visa hur "humanistisk" man är !
Och hur många länder har inte fått ha olympiska spel som inte varit rumsrena ! Länder med dödsstraff t.ex. Det hela är så här nu en vecka ett spel för galleriet ! För spelen går ju inte att ställa in !
            Jag vill inte ha det så här ! Jag vill se idrottsmännen tävla vare sig dom är " si eller så " ! På lika villkor utan doping så klart ! Idrottsmännen kan man väl inte stänga av ! Stäng av dom som fördärvar IDROTTEN genom att blanda in en massa annat o visa " så reko dom är " ! Det här har övergått till att bli ett Politiskt Spel !
       Och finns det några sanktioner mot Ryssland som motiverar, motiverade bojkott ! ?
             Jag vill se häftig sport o känner mig inte ohumanistisk för det !

Tja ! Nu skall jag gå och lägga mig !

Efter att ha sett kommissarie Banks, bra serie ! Och sedan såg jag att Manchester city slog Tottenham med 5-1 o övertog serieledningen med 1 poängs försprång före Arsenal ! Och Chelsea fick bara en poäng mot West Ham !
                  Och media i Sverige har bestämt sig för vilka som skall vinna valet ! Så det blir nog en lätt match för oppositionen ! . 

Tror ni det ?

Att dom människor som i Sverige  trivs med sina arbeten inom Landsting o Kommuner inom sjukvård  o äldrevård får komma till tals i media o mediakoncerner ! Tror ni att dom som har avvikande meningar om klimatet i framtiden kommer till tals ?
                 Om nu t.ex tjugo personer av tusentals ringer upp en mediakoncern o pratar negativt om sin arbetsgivare, sitt jobb ! För dom alla andras talan ?

Ja det är väl härligt !

För en stor mediakoncern att få ha som första rubrik på sin hemsida ! -Regeringen tappar i ekonomifrågor-. Snacka om fri o beroende, från vad ? Jag vet nog vilka som har fäste i denna koncern. Jag fäste mig dock vid en rubrik som för mig var mycket viktigare !
-Fredssamtalen går framåt i Syrien- !

Det var ett väldigt tjatande om härligt !

 För mig behövs inte så stora ord o upplevelser för att tycka livet är härligt vare sig jag är i " Korpilombolo eller Baku, Askersund eller Prag " Typ !
          Och idag har jag sjungit  inte bara med Ivan Rebroff  utan ochså med mina körkompisar ! Vår lilla SPF-kör ! Vad vi sjöng ?. Evert Taube melodier ! Skall sjunga hans visor i mars, med bl.a. våra Spfmedlemmar som medsjungare o åhörare. Och med berättelser om Taubes liv !
              Och fotot tog jag på hemvägen från sången. Det togs med ryggen mot Norra Bergens äldreboende ! Och då kom jag att tänka på tv-programmet Medicin med Mosley ! Där en undersökning visade att man kan förlänga sitt liv med några år om man håller optimismen vid liv eller lär sig att få ett positivt tankesätt, delvis med "inprogrammering !  Detta har jag tagit upp i olika sammanhang innan jag såg detta program ! O fått bra respons på det, inte bara av friska ! Och jag har ju facit på hur detta tankesätt hjälpt mig hittills !
                 Och om lite mer än en en vecka,  den 7 , börjar OS i Sochi ! Det ser jag ochså fram emot, liksom morgondagen ! Och jag hoppas idrottsmännen får vara ifred " från yttre påverkan " och får göra det dom är i Sochi för att göra ! Att sporta ! Och spännande skall det bli !

Jaa, jag tycker mitt liv är härligt !

Och just nu har jag " farit " västerut o lyssnar på Incamusik ! Den musiken lyssnade jag ochså på  för länge sen  !
Och innan dess lyssnade jag ju på Persisk musik ! Och innan dess var jag o drack kaffe med kompisar !
 Och innan dess motionerades det ! I nån minusgrad o snöfall !
 Och innan dess åt dets frukost ! Och innan dess blev jag nöjd över att återigen få öppna mina ögon !

Det konstaterar jag !

 Att jag har bytt profilbild ! Detta här fotot passar ju bra att visa ! Fighting spirit behöver man när man skall slåss för det positiva som enl. min mening finns mycket av i mitt fädernäsland ! Oavsett regim ! Men jag ber inte om ursäkt över jag att dansar bättre till bl.a. persisk musik än till gammeldans ! Och känner mer för den musiken ! Och just nu spelar jag musik med den Persiska sångerskan Mahasti på datan ! Och blanda inte ihop politik med Världsmusik !
 

Det är ju inte bara jag som tycker !

Sverige är ju enligt min o en del andras mening ett trygghetsnarkomaniserat land ! Men inte befrämjas tryggheten av att göra undersökningar om framtiden utan att det finns facit på dom ! Mycket beror ju på hur det bl.a. går i världen med ekonomi o annat ! Och vi har inte ens facit på den närmaste framtiden ! Kommer det att vara status qvo eller sämre eller bättre ! Och tittar man ut i världen så verkar inte färg på regeringarna eller presidenten ha betydelse ! Det är annat som styr ! T.ex extremism vare sig den är religiös, anarkistisk eller från höger eller vänster !  Eller övergrepp från revolutionärer eller regeringstrupper !
                Jaa, trygghet ja ! Vad baseras den på egentligen ? Att oroa sig för vad som händer i framtiden ? Och Sverige är väl ett tryggt land att bo i om man tittar sig ut i världen som ochså alltid har varit på gott och ont.Vad väljer du att tänka mest på ? I nuet ! Och för framtiden ? Och vilket tankesätt " är mest till hjälp för världen " ?

Är undertecknad själv en som gnäller ?

En del vill påstå det ! Nää, det gör jag inte ! Hade min inställning varit den att gnälla om allt möjligt " så hade jag kanske inte levt nu " ! Jag konstaterar o tycker ang. företeelser ! Har svårt för att tycka riktigt illa om folk ! Och har empati för dom som oroar sig för allt möjligt ! I nuet för framtiden som ingen har facit på !
Och jag har gjort mitt val ! Att se optimistiskt på världen och Sverige ! Och det gör jag beroende på att jag vet hur det varit bakåt i tiden ! För mänskligheten ! Det har jag nämligen facit på !

Vi skall ta ett exempel på vad jag nyss skrivit om !

I Sverige har vi en mediakoncern som kallar sig " fri och oberoende " ! Denna koncern gör ibland egna undersökningar ! Bla. annat har den kommit fram till " att jag är den ende " som  känner mig trygg i att åldras ! Det är nämligen så att denna undersökning  " via knapptryck i datan " visar att bara 1 av 50 är trygg med att åldras ! Det är ju några fler förståss, 5 på 250 eller 50 på 2500 o.s.v. 
                 Detta tros bl.a. på enl. koncernens undersökning att det saknas personal i äldreomsorgen ! Och då tas det ut elände i förskott ! Jag undrar om den här undersökningen bygger på vetenskaplig grund elller om den är statistiskt säkerställd ? Den här undersökningen anser jag vara ett inlägg i valdebatten ! Och därför kallar jag inte denna koncern " för fri och oberoende "
            Det är inte så länge sen som Socialstyrelsen gjorde en undersökning, brukarundersökning om vad dom tycker som bor på Äldereboenden ! Den undersökningen har jag relaterat till nånstans bland mina bloggar eller på facebook ! O den fick ju fram  positiva siffror ! Det går säkert att få fram undersökningen i datan ! Via hjälpmedel !
            Och det här visar ju vad jag relaterar till !  Det går " mer hem i stugorna " att oroa sig för framtiden än att glädja sig åt nuet och det som är positivt  !
               Och nu skall det snart gå ut o motioneras, trots att jag blev lite trött i går !  Tar det lite lugnare ! O i eftermiddag blir det ytterligare något positivt ! Träff på cafe med pensionärskompisar !
                 Det här kan man nog tänka lite mer på !  "Jag kan dö i morgon, som alla andra ! Skall jag  då förstöra min sista dag i livet  med att oroa mig för det som  inte finns facit på " ?  Carpe och Cea Diem oavsett....please !

Och banne mig så vet jag om att det är tisdag idag ochså !

 Det är jag tacksam över ! Om man skall tro media i Sverige ang. hur uselt allt är i landet så får man ju vara glad för varje dag som går ! Men så är det ju innan ett val, " Sverige är uslare än någonsin " !
         Det där har jag lärt mig under årens lopp !  Så oavsett regering i september så fortsätter jag att vara optimistisk om Sverige ! Eftersom jag ständigt vänder på myntet när det gäller " pajkastandet " !
             Oavsett utgång av ett val ! Hur blir ett lands befolkning som hela tiden läser o hör negativa omdömen om sitt egna fosterland mer o mer innan valet och inte har den, kunskapen om " stenkastandet i glashuset " !
      Jag har ju fått vatten på min kvarn ! Jag hoppas ni såg programmet i tv i söndags , Medicin med Mosley !
         Och där blev jag bekräftad i min tes om hur t.ex.en människa, ett folk, kan negativiseras i sitt beteende via att få detta, negativiserandet, inprogrammerat i hjärnan ! Vilket leder till oroande för framtiden och dålig sömn t.ex. mm !
            Den undersökningen som gjordes som gick ut på att " inplantera optimism " i hjärnan på olika sätt visade bl.a. hos försökspersonerna som fick " lära sig att tänka optimistiskt "  tänkte optimistiskt o inte orade sig för framtiden t.ex. o levde flera år längre än dom som " såg dystert " på tillvaron !
                  Det är därför jag blir stärkt av mitt antagande, som jag haft i flera år innan detta program, att när man bara " pepprar ett folk i ett land, som har det så bra som det svenska efter omständigheterna,, med elände  i överkant " efter omständigheterna ! Jaa, då blir folket negativiserat och dras ner in nån slags apati där oroandet präglar vardagen ! Och okunskap om ett samhälle, i nuet o några årtionden innan, kan ochså leda till missförstånd " angående givna realiteter " oavsett regering !
                Som sagt för mig känns det optimistiskt att kunna slåss mot " negativismens väderkvarnar " i Sverige ! Och jag förgår med gott exempel genom att leva som jag lär ! Det visar bl.a. mina 8 år i Askersund !

Yippie ! Jag visste ju det ! Det är ju måndag !

 Så här såg det ut i morse när jag tog detta foto från min balkong ! Vintern fortsätter i Askersund o Sverige ! ? Men här har det blivit varmare, -1,5 C ! Och mer snö har kommit o det blåser mer !
            
 Och sen kom jag ut på min motion ! Inga inskränkningar ! Och efter nån timme kom jag ner på strandpromenaden där detta foto togs ! O som jag brukar säga ! Huvudsaken var att jag motionera , oavsett om det var grönt eller vitt ! Och nu njuter jag i vardagen bl.a. av " min " grekiska musik ! Idag underhåller Glykeria mig, ochså under skrivande !
             

Apropå vädret !

" Tror ni att innevånarna i de länder som har vita sandstränder o palmer året runt tycker att vädret alltid är så bra där dom bor " ! Och vad betyder bra väder egentligen ? Om man riktigt tänker efter !!!!

Enligt prognoserna kommer det att gå mot nollan..

..omkring1 februari ! Men vädersajterna ändrar sig nästan dag för dag när det gäller 10 dar framåt ! O bland är dom oense ! Då använder dom sig väl inte av samma " data o uträkningar " ! ? Hur skulle det se ut om alla dom här vädersajterna skulle komma till samma resultat ! Då hade det väl inte varit plats för alla ? Och jag tittar på en 5-6 st ! Och alla är nästan med reklam av olika slag. Tydligen en lönande bussines ! Det är lätt att genomskåda världen i olika sammanhang !
            Barometern har sjunkit, inte mycket ! Men högtrycket i öster kanske börjar försvagas och då tränger ju varmluften från väster på. Bl.a. då från England, västeuropa !
          Och då ger jag er morgonens temperaturer ! Från de kalla områdena ! Grise Fiord hade -34 C, Nuuk - 7 C, Verkhoyansk - 51 C och Mc Murdo st, hade 0 C.
      Men det finns platser på Grönland som har kallare  än Nuuk ! Och vi skall inte glömma att på Antarktis förutom Mc Murdo så är det -32 C på Vostok Stn på östra Antarktis ! Antarktis är ju en stor världsdel ! Så tydligen skiljer det sig mellan östra o västra delen. När vi har sommar i Sverige då brukar Mc Murdo stn ha många minusgrader !
            Och Askersund har idag - 3 C och Melbourne + 31 C. Inget ovanligt det heller. 
   Det skall bli intressant o se om februari blir grön eller vit ! ? Bådadera har förekommit förr i detta område jag bor ! På gränsen till Götaland ! Jag har ju skrivit om att 1931 regnade det i februari o blåste vårvindar i Arvikatrakten bl.a. ! Vilket gjorde att Svenska skidspelen där höll på att få inställas ! Men snön kom som ett trollslag innan tävlingarna ! Och dom kunde alltså genomföras. Och jag kommer inte o gråta vare sig det kommer att snöa eller regna i februari ! För antingen eller är inte nått som tar ner mitt positiva tankesätt !

Jag påstår inte att allt var bättre förr...

...mycket är bättre nu ! Men andan i skolan ? Politikerna skyller på varandra men ingen sätter ner foten o påpekar eget o andras ansvar ! Allting går ut på att ta politiska poäng på varför skolan är som den är !
               Detta tänkte jag på idag när jag förstod att jag inte kunnat motionera så ihärdigt om jag inte varit utsövd ! 
                    Och är man inte utsövd när man går till skolan som elev är det knappast skolans fel.! Det är på tiden att gränssättningarna i hemmet förstås att vara för barnens bästa !  Och att inse att gränssättningar i skolan görs av humanism och omtanke ! Inte för att visa makt ! Elever är människor liksom lärarna ! Men betyder det inte att livserfarenhet är nått som skall respekteras ! Och i skolklassen måste det var en lärare som är chefen ! Inte dom som ständigt " tuffar till sig för att ta kamratliga poäng " !
                   Jag blev ganska betänksam idag ! På min motionsrunda  träffa jag en man som prata om att en släkting har nån i släkten som är lärare ! Hon eller han satt o grät på rasterna ! Så elaka var dessa fjärdeklassare !
                 Och jag kan på mina rundor träffa på lite äldre skolpojkar som när dom möter mig spottar åt sidan, säger nått dumt som går hem hos de andra o hånflinar ! Det har hänt flera ggr ! Den självklara o behövliga respekten för bl.a.  lärare o oss äldre finns inte ! Gränssättningar hemma verkar saknas ! Och när dom inte fungerar så verkar inte föräldrarna ha självinsikt utan skyller på politiker o lärarna !
  Men vi får ju ha lite foton från dagens motionsrunda som gick i en timme i hög fart, norrut tur o retur ! Några skolpojkar mötte jag inte men jag har sagt några sanningens ord till dom när dom " använt mig som ett poängtagningsobjekt " , för att imponera på kompisarna ! 
              På fotot ser ni Kvarnbacken som ligger nära ett naturreservat med samma namn !
 Och sen vände jag på klacken o gick hem söderåt igen ! Vintern fortsätter ! Och det kan även vara tunt molntäcke när det är högt tryck ! Min barometer står högt ! Sjunker den så kan det ju bli snö o blåsigt t.ex. om lågtrycket går söder om oss eller snabbt förbi oss ! Österut !
         Nu närmar sig helgen ! Spännande med bla. V-75 på Bergsåker . Och sen går det ett x-tra V-75 på söndag ! Trevlig helg ! Håller med " förnumstigheterna " på bloggen som vanligt ! Till måndag !

Prestige jaa !

Prestige o lobbyism ! Jag hörde i radio att media i Sverige får mer o mer betydelse för utgången av ett val. Det där har jag skrivit om för länge sen ! Och för att inte fastna i alla " fällor " så gäller det att vara påläst. Och eftersom media säljer mer ju  "mer elände dom kan hitta o glömma det som är positivt i ett land " så påverkar dom ju ett val ! Och i dagens mediasamhälle går en röd tråd, här skall minsann bli en ny regering !
          Prestige har det ju gått i klimatdebatten ! Dom vetenskapsmän/ metereologer/klimatpaneler och medhängande journalister/ politiker som bestämt sig för " elände 50-100 år fram i tiden " letar ju bara efter de negativa o vill inte skriva om något som motsäger detta eller förbättrats ! 
           Människosläktet är tydligen sådant att  "negativism o domedagspredikningar " går hem mest ! Det som är bra i Sverige o förbättrats i världen går inte hem !  
             Media i Sverige har ett stort ansvar att balansera debatten i landet ! Att även plocka fram positiva saker i Sverige o Världen ! Men media har redan bestämt sig ! Ny regering, allting just nu är elände !
                När det gäller det här med prestige ! Vem myntade uttrycket " den Arabiska våren "  ? Kan man påstå att folket i t.ex Syrien fått det bättre ! Nu pratas det ju inte om att skicka missiler mot landet längre ! Är det sen man kom underfund med vilka som understödjer revolutionärerna ! ? Och när man hör ordet revolution blir åtminstone jag misstänksam ! Och Egypten är ju tillbaks på ruta ett igen ! Vilka var egentligen " nätrevolutionärerna " ?
               Jag går inte på allt ! Jag vänder ständigt på myntet och är påläst, Därför är det inte svårt att stå för vad man tycker !
       

Det här har jag ju facit på !

 Men naturligtvis är det ju mer intressant för folk att höra om elände i framtiden utan facit !
                    Jaa, här kommer Jans klimatrapport  med facit på ! I morse innan jag gick ut så hade Askersund i Sverige - 11 C, Verkhojansk i Ryssland - 58 C och Melbourne i Australien + 27 C ! Och Svt.se rapporterade att bl.a. Bangkok i Thailand inte haft så kallt sen 30 år !
 Nå, hur har du haft det i kylan Jan ! Fullt ös ! Härlig runda ! Men det var lite svårt att hitta den ! Vad menar du ? Svårt att hitta den ? Jaa, det var ju ganska kallt ute !
                  Rapport från Hembyggdsgårdens toalett !

Innan jag går ut o motionerar..

..så tänker jag på handbolls-em för herrar t.ex. Att Sverige o t.ex. Rysslands? lag befinner sig i en generationsväxling ! O så är det ju inom sportens värld ! Nu är det ju Spanien, Frankrike o Kroatien som t.ex. har befälet !
          Och nu är det väl inte mer än 14 dagar till dess OS i Sotji börjar ! O det kan jag ju se ! Har ju tv 3 o tv 10 på kabelnätet ! Som ingår i hyran ! Och jag hoppas att OS inte utnyttjas av " nån kulturell elit " som skall politisera spelen eller utnyttja dom på annat vis ! Och att klåfingriga fanatiker håller sig borta från " avtryckarna " ! Låt idrottsmännen tävla i fred oavsett olikheter som människor ! Och kulturella bakgrunder ! Låt bli att " duktigpeka" över dom ! Och dom som gör detta är vill inte intresserad av tävlingarna ! Utan av att visa hur humanistiska dom är som kan utnyttja sporten i egna syften ! 
             Sport förenar människor liksom musik ! Håll fingrarna borta och låt musik o sport förena i stället för att förstöra sådana evenemang !

Nää, det har jag svårt för !

Att gnälla, bland annat över enskilda ! Vare sig " grannen har det sämre eller bättre än jag har " så tycker jag att jag har det bra i Sverige ! Peka på ett land där alla har det lika bra ! Hittar ni det så är det bara o flytta dit ! Om jag flyttar så beror det inte på att jag vantrivs i mitt vackra land som beskådats från norr till söder under min levnad !
Utan detta beror på dess" bortskämda o gnällande folk som har oförmåga att se sig om i världen " ! Ett folk som jag ständigt förklarar för att " dom är ochså människor som bor i övriga världen "
Det är klart att man vill att alla skall ha det lika bra ! Jag tillhör den tredjedel som enligt uträkningar har det sämst i Sverige ! Men jag tycker ändå jag har ett bra liv ! Och jag hade inte haft några som helst problem med att bemöta, säga vad jag tycker till dom som ständigt skall ta politiska poäng på den grupp jag tillhör !
Och när jag hör uttryck som " att någon tar från de fattiga o ger till de rika " så frågar jag denna medmänniska om han hört talas om progressiva skatter ! Dessa progressiva skatter hjälper t.ex mig att ha den välfärd som jag har, som gör att det går runt ! Som ensamboende pensionär !!

Att sätta sig in i saker o ting skadar inte !

Som t.ex klimatet ! O för att inte bara hänga upp sig på enstaka tillfällen  som skrivs om i säljande syfte ! 
          Ibland kan det ju vara så enkelt att högtryck på vintern betyder kyla o högtryck på sommaren värme ! Att det t.ex är mycket varmt i Austalien när det är mycket kallt i Sibirien ! Verkhojansk har idag -52 C t.ex.
           Dagens väder i Askersund, södra Närke då ? På  gränsen till Götaland ! Högtrycket håller pall ! Men det har varit molnigt  ändå de flesta dagarna. Och på ett tag så har inte tempen varit över -3 ! Och vi har ett snötäcke runt 1,5 dm ! Och jag kan ta hur många vackra vinterkort som helst när jag är ute o motionerar !
          Jag tittar ju på många vädersajter ! Och dom varierar ju ofta i siandet ! Men när det gäller 10-dags prognoserna idag så är dom ganska eniga ! Omkring 0 den 1 februari och lägre tryck ! Vindar från sydost, syd och då snöfall ! Men det brukar ändra sig dag från dag i siandet ! 
            Jaa, siande ja ! Det är det ju ! Allt som gäller framtiden är ju ett siande utan garanti ! O tydligen har de här otaliga vädersajterna inte samma källor i sina teoretiska mallar !?
            Jaa, jag är en optimist ! Men jag har ingen garanti för hur morgondagen blir ! Och klimatpanelerna med sina teoretiska datoriserade  mallar har banne mig ingen garanti för det heller . Och hur kan man då kan ta ut elände i förskott när det gäller klimatet om 50-100 år !
           Och klimatet har väl alltid ställt till problem i olika skeden på jorden. Inbegripet hög värme o stark kyla med variationer ! Naturkatastrofer mm ! Vare sig det varit " bilar eller människor " på jorden ! Och hade golfströmmen ändrat sig och gått längre västerut. Vilket gnällande det skulle blivit över vädret i norra Europa !

Om jag är feminist ?

          Det är klart jag är feminist ! Jag gillar Gina Lollobrigida hur mycket som hellst ! Och har alltid gjort !

Det är tillåtet att ställa " dumma frågor " !

Men olika särintressen i världen tycker inte om " sanningen " Är Bashar Al Assad den " grymmaste aktören i Syrien " ! ?
   I Egypten är man väl tillbaka på " ruta ett " igen ! Militären styr ! Betyder det mer oro i landet och sämre för folket än när Muslimska Brödraskapet styrde ? För Hamas är det inte förbättring i varje fall !
                 Och det är märkvärdigt att ingen inser att den 600-åriga fiendskapen mellan Sunni-och Shiamuslimer är den arabiska/ muslimska världens största problem ! Som ochså resulterar i de ständiga bombdåden i Irak o Pakistan o Afghanistan m.fl. länder ! P.g.a. fanatiska ledare i fanatiska rörelser som fördärvar för majoriteter !

Det vimlar det ju av i världen. olika budskap !

Som ingen har facit på ! Men man tar väl åt sig av de positiva budskapen, hoppas jag ! Allt fler chefer för storföretag spår att världsekonomin går mot bättring 2014 ! Detta borde ju glädja kommande regering i bl.a. Sverige. 
         Det här med klimatet är fascinerande ! På dagens SVT-text läste jag följande rubriker !
      Nytt snökaos i USA !  Och på nästa sida stod, som av en tillfällighet Jordens uppvärmning fortsätter !
       Snökaoset kan vi börja med. Det är ju inte så länge sen som polarluften hemsökte USA , nästan ända ner i Florida ! Och i Sverige har ju det gröna och värmen förvandlats till vitt o kyla ! Ochså kyla som dragit ner från vår norra pol med kalluft från ost/nordost !
                Värmeökningen ja ! Men man, NASA, är tvungen att nämna att 2013 var tillsammans med år 2006 och 2009 det SJUNDE varmaste året sen 1980 ! Dom andra åren då ? Innan 1980 ? Eller innan 2013 ?
             Och ibland läser jag om undersökningar som säger att värmeökningen avstannat de sista 16 åren på jorden oavsertt koldioxidutsläppens ökande ?
          Och det här med koldioxid utsläppen ? Och jag har inte läst något på länge om ozonhålens storlek !
         Alla dubbla budskap som man får ! Det har med miljarder o särintressen o göra ! Och dessa särintressen. ofta bestående av olika klimatpaneler/vetenskapliga med undersökningar av olika slag, bestående av vetenskapsmän med en " svans politiker ", pratar för sin vara !
                            Trots negtiviserandet av världen så minskar fattigdomen i världen ! En del länder har fått det bättre ! Jag pratar bl.a. om s.k. U-länder ! Skillnaden mellan fattiga o rika minskar i t.ex. Kina ! Detta land består av 1,3 miljarder människor ! Mer EL behövs för att tillgodose länder med tillväxt, ochså stora länder, som sagt !
             Men på grund av olika särintressen så ökar kolkraftsanvändningen i en del länder ! För att kunna tillgodose befolkningen med elenergi ! Och vilket energislag tror ni har tagit mest liv i världen ! Det tål att fundera på ! När  "man pratar bort " andra energislag som behövs ! Och inbillar folk att " vindsnurror o solpaneler  skall rädda världen " ! Men en del länder börjar bli " fundersamma ang. om dom satsar på rätt häst " !
 
 

Det kan man ju kalla för aktivitet !

 Att gå ut o motionera i fin natur ! Med vita vidder ! På den här gamla snöklädda ekbänken brukar jag sitta på somrarna när det är soliga dagar o titta ut över norra Vätterns/Alsens vatten. Och på håll kan jag se Sjernsunds Slott ! O det kunde jag idag ochså ! Och det var ett lika vackert panorama att blicka ut över !
 Och efter att pulsat i snö bredvid skidspåret i naturreservatet Stadsparken närmade jag mig skogsområde två , det ovan fotbollsplanen och vid bandybanan ! Och det blev ochså pulsning i snö bredvid skidspår !
            Vilket härligt landskap som finns i staden Askersund oavsett om det är grönt eller vitt ! Och så väldigt många spår av inlandsisen , som sagt ! Och jag har som sagt inget emot vita sandstränder med palmer heller ! Med en bar och gator i närheten ! Och intressanta människor !
                 Och jag har ochså hunnit med att fika med kompisarna  i eftermiddag efter nån månads uppehåll ! De flesta tillhör boulegänget ! Och vi ser tiden an ! O många skratt blev det !

Så är det för mig !

Även om man skall ta " en dag i sänder enligt di kloke " så förgyller jag upp " denna dag i sänder " med positiva tankar om framtiden !!

Vad har vi i dag då ?

Jaa, kategori amusing har jag ju för detta inlägg ! Jag har ett bra liv och njuter av det efter mina omständigheter ! Att få det att gå runt ! Och inte blicka avundsjukt på  "grannen som har det bättre " ! Själv rättar jag munnen efter matsäcken men har planer som jag genomför ! Efter mina resurser !
                 Och efter mina resurser så går det t.ex.förutom mina inplanerade resor i Sverige varje år ochså att få ihop det till t.ex en bussresa  i Europa  ! Och i år kommer detta att ske ! Resmål Prag och Berlin nån dag på hemvägen ! 6 dagar ! Och nu har det beställts, det jag förutsatt mig efter omplanerig av prioriteter o resurser !
          Och när man tänker på sådana här roligheter så blir förmågan, entusiasmen för vardagen ännu större, att kunna motionera som det görs ännu mera motiviret ! Och denna ökade motivation kan ju hänföras till nuet ! Jaa, tycker om att ha spännande saker i huvet !
           En dröm har  nu realiserats ! Om " Gud o Mormor Maria vill " ! Resa längs Sidenvägen eller båtfärd på floden Volga ? Det är fortfarande drömmar som finns inombords. Men då skall det till en rejäl tipsvinst ! Nu har jag gett mig chansen att få en dröm uppfylld ! Det räcker bra för tillfället !
           Och jag fick in V-75 tipset i lördags ! Fyra frirundor blev det för Hjoborna o mig själv !
         Och i eftermiddag återkommer tisdagarnas kaffestunder med kompisar igen ! Innan dess motion i vacker natur ! Vad är det man säger ? " Det behövs inte mycket för att roa små barn " ! Jaa, att ta barnet inom sig o sin personlighet med sig genom livet ! Skall icke underskattas !

Utsikt från en balkong !


Vad intressant ! Jag tackar så mycket för detta Staffan !

                   Jaa, jag är ochså väldigt glad över mina rötter o utnyttjar även dom för att förgylla mitt liv ! Vare sig dom heter Andersson/ Karlsson, Ekblom, Lander eller Geuken ! Utan dom hade jag väl inte varit nånting ! ?
 Detta urklipp från Ystad Allehand har jag fått mig tillsänt från Staffan ! Som sett namnet Geuken när han letade efter dödsannonsen efter en egen släkting . Fäste sig vid namnet eftersom det var ovanligt ! Sökte på namnet o hitta min blogg !
                  Och efter som jag har födelsedata på mormor Marias alla 13 syskon med namnet Geuken så kan jag utröna att det är mormors 7 år äldre syster Lousa det gäller ! Som dog redan 1923 ! Historiens vingslag !
 Men tyvärr är inte Lousa med på det här fotot från 1904 omkring ! För mormor Maria längst till vänster är det älsta barnet på bilden ! Alltså saknas det 7 äldre syskon ! Jaa, jag ärar bl.a. min mormor som lät mig själv gå till Skansen från Skeppargatan där jag ibland hälsade på henne i unga år ! Och att jag fick följa med henne, min gudmor, till Katolska kyrkan varje morgon vid besöken har jag inte mått illa av ! Jag tänker med förnöjelse på min kära mormor ! Vars armar jag ibland känner runt mig ! Även idag ! 

God morgon på er !

Det är ju måndag som sagt ! O då blir det temperatur från kalla platser ! Oavsett domdagspredikningar eller inte så så är dom en motpol till dagens fixering vid  " nån grad hit eller dit i värmeökning för nån dag" !
             Jag kan i sammanhanget nämna att för en stund sen svensk  tid var det + 22 C både i Melbourne o Sydney !!
          Och lågtrycks o högtrycks placering har stor betydelse för hur klimatet är  i världen ! Och då riktningen på vindarna genom samspelet !
            Och idag slogs det nytt köldrekord för  året, säsongen ! Karesuando i Lappland hade i morse - 42 C !
                Och då tar vi dagens temperaturer på mina utvalda platser ! Grise Fiord hade  -35 C, Nuuk -12 , Verkhoyansk -54 , Mc Murdo stn 0 C. Vostok är ju en rysk forskningsstation som ochså ligger på Antarktis, östra sidan, hade - 28 C !
                 Jaa, det var morgonens rapport ! Jag har haft en bra helg ! Och idag blir en ny spännande dag där jag genomför vad jag föresatt mig utan " gnäll om hur uselt allt är, både där o här " !

Hade jag inte levt som jag lär...

 .. sä hade jag kanske inte fått uppleva det här ? På fotot ser vi en stor sten ! Det finns många stora stenar o klippblock, klippformationer och skrevor o nivåskilnader på Askersunds höjder ! Ett minne från istiden !
              Jaa, man kan ju säga att jag har både ett facit från nuet o istiden att förevisa !
Jaa, inte tillhör jag dom som  " verkar veta mer vad det skall bli för klimat om 100 år än hur klimatet varit " ! Märkligt samhälle ! Och knepen är ju många för att " inbilla folk saker o ting ". Att blunda för "medelvärden i världen "! Hur många visste t.ex. att det var - 52  C i Verkhojansk häromdan. Och en del vet säkert inte var Verkhojansk ligger !  Men Melbourne vet säkert de flesta var det ligger ! Man väljer att blunda för det ena o läsa det andra ! 
          Jaa, nu är det inte " så intressant att skriva om grönskan längre " ! Stor rubrik på kvällstidning  Här KOMMER POLARKYLAN ! Hör ni journalister , har ni aldrig hört talas om istiden !
             Om jag motionerat idag ? Jaa, jag sa att jag lever som jag lär !

Jaa, så pass pigg är jag !

Att jag vet att det är fredag idag ! Bara en sån sak förgyller upp tillvaron ! Och vad är självklart här i världen ? Det gäller även att förstå att så länge jag slår upp ögonen så är jag en dag rikare utan facit men med framtidstro ! Som jag programmerar in i min hjärna !
Och idag ämnas det att motionera i den vackra naturen oavsett om det är " grönt eller vitt " ! Bara att tänka på detta ger positiva vibbar ! Och så blir det till att handla på hemvägen, spela musik som gillas, den med bl.a. Bysantinsk touche !
Sen har vi ju V-75 o se fram emot och övrig sport i helgen ! En kompis som heter Kurt skall jag titta på i kväll ! I Vi som vet mest ! Kl 19 ! På spåret skall jag titta ! Handboll delvis !
Sen vill jag nämna att vissa realiteter låter sig icke förskräckas i klimatets värld ! I går hade Verkhoyansk i Sibirien - 52 C ! Är det nån som har observerat det ? Det gäller att se det stora hela "i medeltal i världen " !
Så nu vet ni vad undertecknad ser fram emot med tacksamhet och ödmjukhet !

Jaa, en livsfilosofi är det !

 Det är ju mitt liv det gäller ! Men tankarna färdärvar väl inte nåns annans liv  ! ?
          Jag är nöjd med mitt liv vare sig jag pulsar i snö eller sand, vare sig jag ser snötyngda granar eller dadeltyngda palmer, vare sig jag lysnnar på musik i dur eller moll ! Och min ledstjärna är solen o inte vetenskapsmännen !

Vad säger nu siarna !?

Jaa, vare sig det är 10 dagar eller hundra år framåt i tiden när det gäller att beskriva hur vädret o klimatet blir, så är det ju sanning i mitt påstående att det är ett siande ! Förr i tiden hade man ju inte datorer med teoretiska mallar att ta till när man skulle förutspå vädret ! Men domedagspredikningar fanns ju o dom har ju inte slagit in ! Eller hur ?
                 Skall man hårdraga det så är en del vetenskapsmän/ metereologer, klimatpaneler med särintressen, vår tids "domedagspredikanter " ! Nu behöver ju inte dessa människor ta ansvar för sina budskap om hur vädret blir om hundra år !
         Australien är det väldigt varmt i just nu ! Men där har det ju alltid varit varmt sen mätningarna börja som det heter ! Och lika varmt vid några tillfällen som nu ! Jag läste att dessa mätningar har ägt rum i 126 år. Men hur tillförlitliga var mätningar förr i tiden ? En del säger rent av tvivelaktiga ! Och hela tiden handlar det inte om stora skillnader i medelvärdet ! 
            I ett inlägg jag läste  förra året så sades det att värmen är " en het " fråga  i Australien eftersom regeringens omstridda politik utgår ifrån att det skall införas " klimat" skatter o dyl-någonting !  Och inlägget avslutas med ! -Så vädret i Australien är inte vetenskap utan polititik . Försiktighet anbefalls, kritiskhet rekommenderas och tro inte på allt vad som nyhetsbyråerna kommer med !
           Inlägget kommer från Ekonomist( ej verifierad) 04-03 -2013. 
         Och källan där det går att läsa mer inlägg är svenska.yle.fi/artikel/2013/03/04/varmaste-sommaren-någonsin-i-australien
              Jag tror väl att debatten i år handlar om samma " särintressen " !? Och det här med att värmeökningen har stannat upp på jorden de 16 sista åren dementeras mindre o mindre ! Och de tjocka isarna på Antarktis, inte så förskräckligt långt från Australien pratas det inte om ! 

Det här med att vara realistisk !

O inte naiv ! Är man en ohumanistisk person för att man förstår att länders försvar, och försvarssamarbete är en grundplåt i en värld som alltid haft vapen som skydd mot våld och erövringar utifrån ! Hur skulle det sett ut om bara "Nordkorea, Hitler, Stalin, Saddam Hussein,Kark den Tolfte, Djingis Kahn m.fl haft vapen i sin ägo " Ni förstår vad jag menar ! Antar jag ? 
 Varför jag tar upp detta ? Joo, det svenska planet JAS( jakt, attack, spaning, ) 39 Gripen har ju exporterats eller leasats till  en  del länder ! Och Brasilien är ju nyaste köparen ! Och enligt uppgift så är Slovakien intresserat av JAS ! Och om Sverige inte hade varit med i konkurrensen om att sälja detta tydligen utmärkta plan till andra länder så hde något annat land gjort det !
      Några partier i Sverige anser sig slåss på humanismens barikader genom att säga att det är fel att sälja planet ! Det är väl upp till varje land att avgöra om dom vill köpa planet, vare sig landet t.ex heter Schweiz, Brasilien, Sydafrika eller Slovakien ! Om dessa partier kan avskaffa försvaren i världen genom att Sverige inte skall få deltaga i budgivningen när det gäller försäljningen så är dom ju väldigt naiva ! Och Demokratiska länder står för sina egna beslut i frågan ! Men övriga partier i Sverige är överens, även över blockgränsen,,om att vi skall exportera JAS Gripen ! Som väl är !
            Jas Gripen-planet på bilden tillhör Tjeckien !    Foto Commons wikimedia !

Då vet ni det !

På en av kvällstidningarnas löpsedel stod det -Så här blir vädret 2014- Och vi kommer att få en varm sommar !
Tillåt mig småle ! Vädersajterna vet inte ens med säkerhet hur vädret blir månaden ut ! Eller ibland inte i morgon ! Vad gör man inte för att öka försäljningen ! Skall se om jag hittar källan till detta på nättidningen !
          Nä jag kunde inte hitta nått i nättidningen ang. vädret 2014 !  Men de här vädersajterna med reklam har ju blivit en lönande bussines, verkar det som ! Och vädret o klimatet har ju ochså blivit ett eldorado för vetenskapsmännen, med ideliga sianden om framtiden ! Alla Datoriserade teoretiska mallar med medföljande säkra utttalanden tjänas det säkerligen mycket pengar på ! O i alla olika särintressen i den miljöpolitiska världen !
 Och nu är jag ju hemkommen från sjungandet ! Och spelar Grekisk musik när jag skriver detta ! Som tillhör min absoluta favoritmusik ! Och det här fotot tog jag innan jag gick iväg vi 12.30- tiden ! Leve växthuseffekten ! I framtiden utan facit !

Det var ju roligt att läsa !

Jaa, jag letar ju efter sådant som är positivt i Sverige ! Vad är ett rimligt samhälle ! Allting kan ju inte vara perfekt o jämställt ! Eget ansvar för saker o ting ? Ingenting ska kunna gå snett, alla skall vara lika nöjda ! Och det kan faktiskt vara skillnader på saker o ting ! Det finns mycket som är positivt i Sverige ! Men vad är det man inbillar folk !? Folk som är olika, inte bara när det gäller inkomst. Alla kan inte ha en PV 444 !
        I dag läste jag i NERIKES ALLEHANDA att ÄLDRE GER HÖGT BETYG TILL VÅRDEN ! En brukarundersökning i henvården och på vård-och omsorgsboenden av Örebro kommun.Och följande sades av en Förvaltningschef -Jag vill inte på något sätt säga att entreprenörerär är sämre än oss, för vi har ochså en del som ligger lite lågt ! Jaa, det var många som var nöjda i undersökningen , 90 % med hemvården , totalt och med vård -och omsorgsboendet 82 % !
            Nu finns det ju alltid människor som inte är nöjda av olika anledningar ! Att vara nöjda kan  människor vara utan att allt måste vara perfekt. Men det finns dom som hittar det minsta fel på allting och som då inte är nöjda ! Det där har med människors olikheter att göra ! Och värderingar därefter !
             Vad jag menar är att det finns dom som är nöjda och förstår att en del inte kan funka till 100 % ! Varken i Sverige eller i äldrebooendet !
          Om det mesta är bra i min värld så hänger jag upp mig på det ! I stället för att leta efter fel på det som är i minoritet ! Och det är väl lika viktigt att framhålla det som fungerar i sin helhet. Och att det fungerar i sin helhet betyder inte att allt måste vara perfekt ! Vi rör oss väl inte i ett samhälle med robotar, som är programmerade på samma sätt !
           Och jag själv ? Har inget perfekt liv ! Men ett sånt pass bra liv att jag är nöjd i det hela ! Och idag , i em skall jag gå ner i stan och sjunga tillsammans med vår lilla kör i SPF ! O pulsa i snön utan att " svära ve o förbannelse " ! 

Visst blev det det ! Motion ! Som sagts ?

        Ännu lite mer snö har det kommit ! Foto taget i förmiddags ! O lite snöpulsning blev det men skönt o mjukt underlag att gå på ! Visst är det nått visst med vinter MED snö ! Och årstider överhuvudtaget ! Där variationen är  som här  i Nordeuropa ! Skulle jag flytta nån stans så inte var det för vädrets skull. Sommaren som gick var ju härlig med fantastisk grönska ! Det finns ju länder inte så långt söder över som i princip har regn o temperaturer kring 5- 10 grader på vintern ! Är det något att föredra !
 Och här har vi utsikt från strandpromenaden ! O det hann bli så mycket is på vattnet att snön blir liggande över !  Detta gör dock at det tar längre tid för isen att frysa till neråt, att bli tjockare. Nu vågar man inte gå ut på den !
       Ja, våra damer i alpint är ju jätteduktiga ! I kvällens slalom från Österike blev Frida H tvåa och Maria PH trea. Jaa,det verkar som dom har mer chanser till att ta medalj i OS än längdskidåknings-damerna ! För dom är inte dåliga i de andra grenarna heller som t.ex storslalom o fartgrenarna ! Och herrarna är ju bra i slalom ! Är det i alpint som nån medalj kommer ! I ishockey kan det ju bli en ! Men i längdskidåkningen ! Där sätter jag ut ett frågetecken o i skidskytte ett stort !  Kanske det blir i nån av de nyare sporterna  som skicross ? O nu är det  snart bara 3 veckor till OS börjar  !
             
              
 

Kriget i ankdammen fortsätter !

Man har ju varit med förr ! Så då vet man ju hur " skvalpet i ankdammen ökar " ju närmare valet man kommer ! Och så är det  ju " ingen är så usel som regeringen och inga är så ofelbara som oppositionen ". Det som är tråkigt är att det som är bra är " förbjudet att nämna "! För om vi tittar oss om i världen så har vi ju det bra på många sätt ! Oavsett regering !
              För min del som ensamboende pensionär  ändras ingenting oavsett vilka som vinner valet, den s.k BROMSEN i pensionssystemet finns oavsett och gör att skattesänkningar för pensionärerna inte märks då den tas i bruk ! 
            Tiden går ju så fort och nu kommer snillen att spekulera ! En del intressant kommer det ju att bli ! Bl.a. att kolla upp alla löften som getts och se hur de som tycker kärnkraft är bra skall komma överens med dom som vill ta bort den ! Och vad som händer i en värld utanför med ca 7 miljarder människor torde var ytterst viktigt för ett land med 9,5 miljoner innevånare ! Oavsett regering ! För stora delar av världen har ju fått känna på en lågkunjunktur sen 2008 som är bland de värsta sen kanske 1920-talet . Och nedgången i Sverige började egentligen på 1980-talet efter uppgångarna som inleddes efter 2 världskriget : Kassorna i landsting o kommuner minskade !
              O vintern fortsätter oavsett. Snötäcket i Askerssund späs  på . Men nu kyls ochså Östersjön o sjöarna ner ner i Sverige. Och februari räknas ju som den kallaste vintermånaden. Men det viktiga för mig är att fortsatt ha en optimistisk livsnjutar syn och att motionera på samma sätt som de sista 8 åren ! Minst fyra-fem dar i veckan !! Det ni ! O detta går väldigt bra även med kängor försedda med broddar !

Jag fick som jag ville !

Sverige vann premiärmatchen i handbolls-EM i Danmark för herrar ! Och Arsenal tog tillbaks serieledningen genom att slå Aston Villa på bortaplan !

Det tänker jag göra !

Vadå ! Jo varje måndag tills det har slagit ut tänker jag visa ett foto från min balkong. Sen halva december, då vi fick en vinterknäpp i en vecka med ca 2 dm snö, så har det varit gröna gräsmattor tills nu !  Men härom dan slog det om och frös och blev vitt på marken !
           Så här såg det ut idag när jag tog min vanliga motionsrunda ! Och härom dagen var det bara grus o grönt ! Och det gick bra att motionera då ochså ! Och siandet om växthuseffekten, den struntar jag i ! Det här har jag facit på !
            
 

Ytterligare en helg som man har facit på !

Och som vanligt är jag tacksam att jag varit med om ytterligare en helg som jag " inte tog ut elände i förskott över " ! Och vädret tar jag inte heller " ut elände i förskott över " beroende på siffror bakåt i tiden som varit  lika varma eller kalla ! Exempel Adelboden i Scweitz där man knappt kunde genomföra alpina tävlingar för nån dag sen ! P.g.a. värmen ! Detta hade inte inträffat PÅ 50 ÅR ! Kunde det vara så varmt då ? Härom dan skrev jag om en av vintrarna i Sverige som varit regnig o varm för 83 år sen, ända tills snön kom o Svenska skidspelen i Arvika kunde genomföras i mitten, slutet av februari ! I Lake Louise i USA fick i slutet av november 2013 tävlingar de första tävlingarna för säsongen i alpint skjutas upp några timmar p.g.a. kyla över -40 C ! 
              I Askersund hade vi vinter i halva december nån vecka ! Inte ovanligt ! Nu har vi fått snö och minusgrader i Askersund, o nästan i övriga Sverige kanske utom de sydligaste delarna ? Jaa, det här ältandet om växthuseffekten o vädret i framtiden " har satt skygglappar på media o svenska folket " ! Att veta hur det varit förr i tiden verkar vara mindre viktigt än att veta hur framtidens väder blir utan att det finns facit över det !!!
             Idag har Askersund- 16 C ! Strålande sol och vitt som lyser upp ännu mer !  Och i Arktis hade Grise Fiord - 34 C, Nuuk - 16 C och Verkhyansk - 46 C !  MC Murdo Stn hade + 1 C, närliggande flygfält Williams fFeld minusgrader och Sydney i Australien hade + 21 C ! Som sagt det finns något som heter sydpolen ochså !
               Jag har tittat på vädret framåt enl. en del vädersajter ! 10, 15 dagar framåt ! Dom är inte riktigt eniga men en del pratar  om snö och 0-gradigt längre fram i veckan ! Eller nästa. Och ostliga vindar. Och Östersjön t.ex. är ju varm för årstiden, inget nytt ! Då kan det ju bli mycket snö i vissa delar av landet ?
                 Själv skall jag motionera i den vackra naturen ! Och utföra ärenden på stan. Eftersom jag har facit på vädret så vet jag att jag nån av de senaste vintrarna motionerat i - 25 C vid den här tiden. I strålande solsken !
                   Och solen finns vare sig den är ovan molnen eller ej ! Det torde vara det allra viktigaste för klimatet oavsett !!!

Nu är ju det snart helg !

Och då brukar jag ge mig " skrivförbud "! Men går in o tittar efter mejl gör jag ju ! Och kanske spelar musik en stund från Världen utanför ! Och naturligtvis tittar jag på nyheter som hastigast ! Och på odds i V-75 loppen ! Och så här såg det ut idag när jag med broddar närmade mig Askersunds skogspartier ! Trevlig helg !
 
 
 

Det kommer att lysa upp !

Vadå ? Det snöar  här i Askersund och ett tunt snötäcke finns på marken ! Temperaturen sjunker och det torde bli ganska halt ute ! Så kängorna med broddar kommer att påtagas ! Och foton tagas för " bevis för facit ". 
      Apropå det här med vädret så läste jag i min tidning att 1931,  var, var det så milt att skidlopp var i farosonen att ställas in....Rubriken löd -Årets vinter  påminner om 1931- Och det skulle vara svenska skidspelen den 17 till 23 februari i Arvika. Hela landet led av snöbrist ! Och det regnade innan men till slut kom snön och tävlingarna kunde genomföras !  Frågan i slutet av artikeln var ! -Frågan är om klimatförändringarna  började redan på 30-talet ?-
                  Källa insändare Nerikes Allehanda/S.Gustafsson Örebro/ Skidlöpningens Främjande Tidskrift 1931!  
         Det är väl bra att ha facit på saker o ting o egna ögon o se med i nuet ! Och sia om framtiden o frossa i elände tänker inte jag ägna mig åt ! Vare sig det gäller i morgon eller hundra år framåt ! Och om jag tänker på framtiden så väljer jag den positiva sidan av myntet !
 

Vilken härligt återseende !

Just nu lyssnar jag på Los Incas ! Det är flera år sen ! Men ni har väl hört talas om El Condor Pasa ? O jag lyfter mina vingar o seglar ut över Anderna ! Att lyssna på Världens musik gör att man även lär sig mer om Världen! Läser om ländernas kultur t.ex. !

                   Och idag har jag även blickat ut över Vättern ! Inte illa !

Det var kul att titta på !

Jag tittar ju mycket på Världen i alla sammanhang bl.a. vädret eftersom jag har den enkla filosofin att " Världen betyder mer för Sverige än Sverige för världen " Men då måste man ju ochså ta reda på fakta o inte " tro att alltet börja i Sverige " Sverige är ett bra land att bo i men ibland undrar man lite över " debatten i ankdammen " ! Det hade varit bra om andan i Sverige blivit mer positiv ! Media frossar ju i negativiteter ! O har man inte koll på fakta " så är det lätt att springa med i buffelhjordarna " ! Det gäller att vända på myntet ! Och bland annat genomskåda " kastandet i glashuset "
När jag ser på världens väder på internationella vädersajter då kan jag få en översiktskarta i nuet o se t.ex. temperaturerna i olika länder o världsdelar ! Om man är intresserad av omvärlden så är det ju bara att googla på världens väder ! Och vindar från andra områden betyder ju mycket för vädret i Sverige !

Ett gott skepp från Persien ..

Oj vad jag njuter ! Jaa, av t ex den grekiska musiken ! Jaa, jag skall vara tacksam över att dom grekiska tonerna o rytmerna går rätt in i sinnet o själen ! 
  Ett Gott skepp från Persien, To vapori ap tin Persia heter det på grekiska ! Och just nu lyssnar jag på Athinaiki Kompania som bl.a sjunger en sång med denna titel ! På nätet ser jag att det är fler sångare som har den titeln med i sin musik. Jag har ju sagt innan att det finns en touch av bl.a Persisk gammal musik med i den grekiska ! Det kan jag höra när jag lyssnar på Persisk musik !
               Och min dator förmedlar ju ett fantastisk ljud via högtalarna ! Har stått o lyssnat på musiken när jag gjort potatismos, nej,nej inte med pulver !!!
            Nää ingen skall ju påstå att min musiksmak o vurm för världsmusiken " plötsligt flygit på mig " !
   Musiksmaken gör ochså att jag tänker på olika länder o områden ! Hoppas jag får " plötsliga " resurser att åka o gotta mig till ett lands musik som jag tycker om på plats, inte bara för några dar ! Men jag har ju dragit en vinstlott här i livet ! Jag har ju blivit 75 år ! Och kan använda mig av förmågan att ta in toner o takter som passar mig ! Musiköra har jag ! Sjunger ju själv bl.a. Hava nagilah o Tumbalalajka !   "Förstärker" sångare o grupper på nätet ! Har spelat in det ! Även Ivan Rebroff och jag kommer " bra överens " Och jag har bevis på detta inspelat som sagt !
 
                Det här med världsmusik ! Det är verkligen en av dom indigrienser som förgyller mitt liv !

Vem vill inte vara brevduva !

  Här har vi en bild på dom ! Och jag själv skall vara brevduva idag ! Gå och dela ut post på ett område nära där jag bor ! Innan har jag haft ett område längre bort ! 
               Joo, vi som delar ut post till våra pensionärskolleger i SPF kallas för brevduvor ! Sparar kostnader för frimärken ! Det här blir ju dagens motionsrunda !
               Fredsduva ? Jaa, det hade jag gärna vilja  varit i Syrien. Situationen för folket där är ju fruktansvärd ! Jag undrar om dom haft det så dåligt förr i landet ?  Det  tråkiga är att i ett inbördeskrig så " bryr sig inte kulorna om om dom kommer från höger eller vänster ", från revolutonärer eller regeringstrupper ! Jag tror att folket i Syrien svälter mer än någonsin nu ! Var det det som var meningen !?
 Och de här islamistiska rebellerna  som bl.a. är Al-Quida kopplade gör ju inte saken bättre ! Och nu slåss dom mot andra militanta grupper som kallas moderata ! Alltså är det även ett inbördeskrig bl.a. de s.k. revolutionärerna !
                        Det här med att utropa den " Arabiska våren " som gjordes för några år sen.var ganska naivt ! Är inte folk/ journalister inlästa på det största problemet i stora delar av den Islamska världen ?  Den 600- åriga fiendskapen mellan Sunni-och Shiamuslimer, Som då resulterar i fanatiska militanta grupper som Talibaner, Al Quida m.fl.! Jaa, se bara hur det är i Irak nu ! O i Egypten har militären tagit makten igen för att få ordning efter det s.k. denmokratiska valet !
            Och i Libyen t.ex  finns det ju mycket olika militanta grupper ! En milisgrupp där vill sälja olja från blockerade hamnar ! Detta motsätter sig det Libyska försvarsdepartementet  som säger att alla oljetankers som försöker lasta olja skall förstöras !
                  Fakta i nuet från SVT-text ! Och egen kunskap  om situationen " bakom det mesta " Och  angående att inte alltid revolutionärer " har rent mjöl i påsen " !

Det var inte oväntat !

Jag konstaterar att under 2013 producerade tyska kolkraftverk el på den högsta nivån sen 1990-hela 162 miljarder kilowattimmar .
Källa SVT-text

Så tycker jag !

Man kan väl älta om allt möjligt här i livet. Men först o främst är det väl ens egna sinnelag som gäller . På gott o ont ! Med fighting spirit ! Men " hoppsan jag är deprimerad, åt fel mat igår " Vad är det fråga om ?! Nån måtta får det väl vara " på de braskande säljande rubrikerna via vetenskapliga undersökningar " Inte konstigt att  "samhället kör sig självt i botten via alla farlighetsyndrom " !

Jag fortsätter att botanisera i musiken med ...,

tidig medeltida touch ! O då pratar jag om den medeltida Greorgianska kyrkomusiken. Som har bl.a viktiga influenser från bl.a. judendomen, Mellersta östern och Bysantinska riket ! Och dessa influenser o tonglidningar kan man ännu idag höra på t.ex. Balkan och i Ryssland ! Ja den Ortdoxa kyrkan kan kallas för den östliga kristendomen ! Det här går att läsa om på nätet för dom som är intresserade !
                 Idag spelar jag nutida musik med bl.a denna Bysantinska touch med den skönsjungande Divna Ljubojevic ! Oerhört vacker musik ! Och visst kan man njuta av musik som går i moll ! Om man har fötterna på jorden o armarna mot himlen som jag har ! Och som sagt denna musik med medeltida touch har fortfarande betydelse o spelas på bl.a. de Grekiska öarna ! Och kan ochså höras i annan grekisk musik ! Bl.a.!

Statistiken ljuger inte, i detta fall !

När det gäller tempeaturmätningar sen 2004 så ljuger ju naturligtvis inte statistiken med dagens sätt att ta temperaturer på. Antagligen inte heller från en bit in på 1900-talet !
            Jag har tittat på medeltemperaturen på månaden januari sen då 2004 ! Färgen röd betyder över medeltemperatur apropå januaris 2014 milda väder hittills.
         Mycket över det normala har januari 2005 o 2008 varit ! Över det normala har 2007 o 2009 varit ! Detta gäller hela Sverige. Sen har det varit nått år där det skillt sig åt i landet och något nära normal temperatur och resten av åren är kallare än normalt !
                   Som sagt det gäller att ha data med facit när minnet sviker en ! Och man tror att " klimatet, vädret är det värsta någonsin " !
       Hittils har det ju varit, rödfärgat, varmare än normalt de första dagarna i Januari i Sverige  ! Men det betyder inte att hela månaden blir varmare än normalt ! Och normal temperatur ? Jaa, när det gäller t.ex. norra Norrland så kan över det normala ändå betyda en snöig vinter ! O vice versa ! Blåfärgat i sydligaste Sverige betyder inte en snöig vinter !  
                  Fakta blått eller rött SMHI .
    Det är bra med bildbevis ! Så här såg det ut utanför mig i Askersund i slutet av mars 2009 ! Hur många kommer ihåg det ? Som sagt ! Att januari varit mild vid vissa tillfällen behöver inte betyda att Kung Bore lagt av !

Braskande rubriker...

När man läser en del rubriker i media t.ex. på nätet så undrar man vad det är frågan om ! Sverige verkar gå mot ett syndrom där perfektionism o trygghetsnarkomani bygger upp en orealistisk tillvaro ! Där ingenting " farligt " kan hända o ingenting får bli fel ! Det verkar nästan som om inte ens ordet lagom duger längre !
            Följande rubriker har jag sett idag på nätet ! Hästar blir sjuka av välfärd, Många fångar har psykisk sjukdom,  Kosten kopplas till depression mm,mm, " Farlighetsundersökningar " sköljer ständigt över vårt land ! Gör du det så är det farligt..., o.s.v. Jaa, det går att dra upp hur många exempel som hellst ! Och mycket av alla dessa undersökningar som universitet o andra instutitioner står för ändras ju ibland nästa vecka,  ang. det här med vad som är nyttigt o onyttigt att äta t.ex. ! 
          Mycket av det här har ju med särintressen o bussines o göra ! Klimatpaneler bildas av instutitioner med vetenskapsmän med " svansar av politiker o journalister " som har reda på den  " absoluta sanningen " om hur klimatet blir om hundra år och som " dänger varann i huvudet med olika resultat " där endast deras egna står för den absoluta sanningen !
             Som sagt var särintressen o bussines understödda av medias braskande rubriker styr bl.a. Sverige !
        Dagens makthavare är "lobbyister, journalister, populister o statsvetare" ! Och vetenskapliga undersökningar som " sätter myror i huvudet på folk " Dessa undersökningar är understödda av bl.a. miljöpolitiker som springer  "med i den svans som predikar elände ang. framtidens klimat utan facit " ! Mycket genomskådbart !
                        Jaa, jag försöker uttrycka hur jag ser på detta och hur  negativiserat det svenska samhället, folket, börjar på att bli av dennna kanonad av bl.a vetenskapliga undersökningar hit o dit utan facit !
               Och jag själv genomskådar detta som håller på att hända med vårt land där det mesta är bra efter omständigheterna men som sagt.. Vill man hitta ett perfekt land " så får man väl ge sig av till månen " !
          Det här står jag för ! Och jag kommer i optimismens tecken fortsätta att slåss mot väderkvarnar där man hela tiden tar " poäng på svarta braskande rubriker " ! Hoppas att jag får understöd av någon mer !

Jaa, tusentals strömlösa i kallt USA !

Och i området har det inte varit så kallt på 20 år ! Jaa arktisk kyla lamslår halva USA ! Ködknäppen kan drabba 140 miljoner amerikaner ! Och ända nere i södra USA, Lousiana o Florida kan det bli minusgrader ! I delstaten Teneeesee kan det bli det kallaste dygnet på årtionden ! källa svt.se
             Och allt det här beror på att en cirkulerande kall luftmassa som i vanliga fall finns över norra Kanada har rört sig betydligt längre söderut ! Och tydligen är det inte första gången, som sagt.
            Det är kanske ingen tillfällighet att jag varje måndag påpekar hur kallt det är i t.ex. norra Kanada o Sibirien !  Det är inte nån växthuseffekt som styr jordens klimat ! Det är solfläckar o lågtryckens o högtryckens placering !
               Och t.ex ett enda stort vulkanutbrott kan kyla ner jordens klimat ! Det har hänt förr i jordens klimathistoria !
 Jaa, så här ser det ut idag i Askersund i den 3 gradiga värmen ! Olika falla ödets lotter utan påverkan av nån växthuseffekt ! Det har påpekats av metreologer även när det gällde orkanen över Filliphinerna ! Vi får väl se när kylan drabbar t.ex. södra Skandinavien ! Ett annat år eller i år.! Det har ochså hänt förr liksom plussgrader i januari ! Ja just det varje måndag skall jag ta ett foto med denna vyn tills det grönskar ! Det blir foton som jag kommer att ha facit på för nuet och det som varit ! Och utan eländespredikningar för framtiden !

Jag funderar ju lite ! Bara en månad kvar till OS i Sotji !

När det gäller juniorhockeyn så får man ju vara glad åt silvret ! Finlands " igelkottstaktik " gick hem mot Sverige som " stångade sig blodiga " mot den finska försvarsmuren ! Och verkade tappa orken !? Sen får vi se hur det går för seniorlaget i Sotji på OS ! Om en månad !
            Tour De Skie  har ju ochså genomförts ! Det liknade mest ett Norskt mästerskap ! Bland damerna saknades ju Kalla, Kowalszcuk o Björgen ! Och om norskorna skulle fått något motstånd så hade Kalla och Kowalszcuk fått medverka ! De enda som verkar komma upp i norskornas klass på längre distanser. Sprinten är det mera ovisst i ! Jag är lite bekymrad över att kanske Kalla blir den enda som kan vara förhoppning på. 
        När det gäller herrarna så vet man inte riktigt var man har Hellner o Johan Olsson ! För att ta medalj i t.ex. stafett så behöver nog Richardsson ? o Halvarsson ? ha dessa i toppform i laget ! 
           Jag tycker bredden verkar vara dålig bland dom som kör 5 km o längre i Sverige ! Kanske chansen att få medalj i sprint är större ?
         Men inte ger jag upp mina förhoppningar ! Och att över huvud få se på dessa tävlingar är bara det en upplevelse oavsett Sveriges insats ! O snart kör det som sagt igång ! Och hoppas fokus är på idrottslig vänskap o tävlingar o inte på nått annat ! En del i Sverige ville ju bojkotta OS i Peking t.ex. Det går ju o ta populistiska o politiska poäng på det mesta ! Håll fingrarna borta från  "avtryckeren", på alla sätt, under Olympiaden !!!!  Annars skall ni få med mig att göra ! O många andra som gillar idrott !
              

Det tänker jag göra !

            Eftersom jag verkar tillhöra dom få som har framtidstro vare sig det gäller  "morgondragen eller för hundra  år framåt" utan facit så ämnar jag varje måndag ta ett foto med detta motiv nära idrottsplatsen i Askersund ! Tills det börjar grönska ! Bra att ha i bblioteket på det som jag har facit på !
         Apropå framtidstro ! Visste ni att t.ex medelåldern blir högre o högre i världen ! Oavsett " köttberget " eller inte ! Utrycket fällt av en känd politiker för en del år sen ! Än så länge tillhör väl inte undertecknad  "detta köttberg "? Men jag närmar mig väl det år från år ? Men det oroar jag mig inte för ! Det gör mest andra ! Jag  "skrämmer mest upp folk med att jag skall bli en hundraåring som kliver ut genom fönstret" ! Eller bli lika gammal som min fars morfar Anders i Herminge som blev 93 år gammal ! Och fotograferades vid rishögen i hög ålder !
 Jag är väldigt glad över mina rötter ! Jordbruksrötterna från Närke, Herminge gård där min farmor föddes och  där jag lekt som barn, ett stenkast från farmors  "andra ställe " som döptes till Björneborg dit hon flytta med farfar när han gick i pension ! Jag har sjöfararrötter rån Tölö via min morfar, utländska rötter via min mormor och Värmlandsrötter via farfar. Och som sagt mannen på bilden är Anders Karlsson från Hermige inte långt från Almbro eller Mosås ! Inte " konstigt att man är som man är " med dessa olika rötter ! Likväl som nuet har jag dessa rötter i mitt sinne och är tacksam över dom ! Och bäst känner jag till området Gällersta socken som då tillhörde pappas /Farmors rötter ! Herminge är nämnt på slutet av 1600-talet i Proband  !
 

Jaa, good morning !

 Jaa, då var det trettondagen ! En dag som dom flesta har fritt men inte dom som jobbar inom sjukvården t.ex. ! På avdelningar bl.a. ! En gång i tiden fick jag jobba varannan helg ! Och jular kunde det bli efter schema t.ex.
                    Och den här omgången av jul o nyår och den här helgen är det lika grönt ute som det varit sen halva december ungefär ! Nu är det inte mer än den 6 januari så kung Bore, kylan, har nog inte gett upp !
              Jag läser att en " sansad "metreolog uttrycker sig så här - Drar inga stora växlar på det milda vintervädret .Så här är vintrarna ibland ! Det är klart att det blir en kontrast när folk vant sig vid kalla vintrar- ! Och jag har bildbevis på vad han säger sen flera år tillbaks.
          Som vanligt på måndagar rapporterar jag från de kalla områdena i världen ! Grise Fiord har -40 C, Nuuk -7 C, och Verkhoyansk - 43 C !  Arktis var det. På södra delen av halvklotet ligger ju sydpolen och där är det ju tvärsom, sommar ! Därför har Mc Murdo stn på Antarktis + 3 C ! Och Australien " i närheten " t.ex. har ju sommar och + 21 C i Sydney t.ex.! Är det konstigt att det alltid stormat på jorden då vid vissa tillfällen !?
              Ja , då vill ju en del " hetsa upp sig " för att det är grönt bl.a. i mer än halva Sverige kanske ! Men jag vill meddela att jag såg följande rubriker för nån dag sen ! -Rekordkyla väntas i Mellanvästern. Värre än på 2 decennier- ! Sen läste jag följande ! - USA vill få loss fastfrusna båtar ! Och detta gäller i Antarktis ! Bl.a en Kinesisk isbrytare som skulle hjälpa ett Ryskflaggat forskningsfartyg !!!
           Jaa, och nu skall jag om nån timme ut o motionera i det gröna ! Utan att skylla på nån växthuseffekt ! 

Förlorade en enda match...

..men det var finalen ! Som Finland  vann ! Den i junirior-vm i ishockey ! De svenska killarna som var stora favoriter hade svårt med Finlands försvarsspel ! O då hjälpte ju inte att dom hade spelövertag ! Och finnarna släppte inte några " över bron " ! Målet fredades på ett sätt som svenskarna inte kunde slå hål på ! Utom genom 2 långskott från backar ! Efter finska ledningar o vinst i sudden !
              Ett silver är ju inte dåligt o få ! Och de svenska killarna gjorde en fin turnering ! Men finnarna stod emot med ett förstklassigt försvarsspel som fick de svenska killarna konfunderade ! Vad heter det...,,  joo slå " pannan blodig " ! Lite så var det för de svenska killarna !

Vilken hockeyfest det var ! Igår .

Och nu ser jag fram emot semifinalerna i morgon i Vm för juniorer ! Den mellan Kanada o Finland och den mellan Sverige o Ryssland ! Jag tror att Sverige o Kanada möts i final på söndag ! Men Ryssarna har ju genom att slå USA i kvartsfinalen repat nytt mod ?
   Sen har vi ju Tour de ski som avslutas på söndag ! Med långlopp i dag som det kommer att tittas på ! Vilka som tar hem det hela är svårt att veta. De stora stjärnorna är ju ej på plats bland damerna t.ex. men Jouhag ligger väl bra till som den enda kvarvarande ?
    Och i Fa-cupen spelar Arsenal mot Tottenham i morgon ! Ingen rast ingen ro för en del engelska lag i ligan !
             Jaa, sen har vi ju V-75 som går på Halmstad-travet ! Det är
 
 
svårt att hitta klara favoriter den här gången ochså !
 
            Vilken spännande helg i sportens värld  det återigen kommer att bli ! Det är bara att tacka o ta emot ! Och jag kommer nog att prioritera semifinalerna i hockey framför TV. Och slopa mellansnacket under V-75 tävlingarna o bara se loppen som ju inte tar nån lång tid ! Eller se resultaten på text-tv !
                     O datan får vila om det inte händer något " uppseendeväckande " !
             O fotot kom där det kom !
                     

Så ligger det till !

För varje dag som jag får uppleva i mitt liv desto mer nöjd blir jag vare sig jag bor i Korpilombolo eller Baku ! 

Idag blir det hockey för hela slanten !

Efter 1 timmes motion ! Som blir om en halv timme !  Och en ekonomisk plan har jag jag gjort upp för året ! Där de vanliga resorna ingår och ev. nån bussresa till hösten ! Jaa, jag tycker att det är spännande att göra en plan och ha planer i nuet ! O livsnjuta även i vardagen !

Det är ju inte nån filosofi direkt !

Men man blir ju förvånad när man plötsligt inte har en enda läsare på den här bloggen  ! Jag fick ju ideén om att ha Allt möjligt som enda kategori ! Det var kanske inte var något bra ? 0  läsare har jag aldrig varit med om ! Så nu övergår jag  till mitt " kategoriskåp " igen med vidhängande taggar !

Att dom orkar !

Jag trodde dom vilade i helgen, dom Engelska lagen ! Nää, då ! Inte dom som gått vidare i Fa-cupen ! Bl.a. vet jag att Tottenham o Arsenal möts !
        Jaa, i dag befäste Arsenal sin ledning i ligan ! Vann med 2-0 över Cardiff i hällregn ! Vilket betyde både felpass o missade målchanser ! Men Arsenal redde upp det mot slutet ! Några som inte redde upp det mot slutet var Manchester United som förlorade hemma mot Tottenham med 2-1 !
               Och i morgon spelas kvartsfinalerna i juniorhockeyn ! Sverige möter Slovakien !

Det är ganska skrattretande !

När olika forskare " slår varandra i huvet " med datoriserade matematisk mallar ang. klimatet om hundra år som visar olika ! För nåt år, några år sen så skulle enligt  enligt FN;s klimatpanel temeperaturen höjas med 4 C. I höstas var det enligt denna panel, eller nån annan 1,5 C temperaturhöjning och den avstannande temperaturhöjningen de sista 16 kunde inte riktigt förklaras. Nu har forskare i Australien enligt Nature/ Svt kommit fram till att det är fel på de daoriserade mallar som visar på 1,5 graders temperaturhöjning utan det är hans/deras egna som stämmer , på 4 C temperaturhöjning ! La ni märke till forskarens flin när han blev intervjuad !
            Vilken cirkus bland dessa vetenskapsmän ! Och bra betalt får dom säkert för sina sianden utan facit !
       Sen ibland kommer det nån hurtfrisk rubrik om att det varit varmare någonsin t.ex den här julen ! Tittar man sen efter på inlägget så står det på hundra år ! Jag som alltid vänder på " domedagsmyntet " undrar då varför det kunde vara så varmt då ? 
             Det tråkigaste tycker jag att det är att t.ex..media/ miljöjournalister o politiker o andra håller igång denna cirkus ! Och dom kommer ju att inte kunna stå till svars för sina antagnden o sianden om hundra år !
                  

Innan jag går ut o motionerar..

..på det nya året så rekommenderar jag att läsa följande inlägg i DN.SE ! Med rubriken -7 ANLEDNINGAR ATT GLÄDJAS INFÖR 2014 - ! Jag kämpar ju alltid mot de ständigt negativistiska vindarna i Sverige som med stor råge ständigt inplanteras i Svenska folket via " svarta braskande rubriker " ! Och ofta med att ta ut elände i förskott ! Utan facit !
        Jag vet att det fungerar i majoritet  i Sverige, särskilt om jag " orkar " ta reda på hur andra länder har det !
             Kanske chefredaktörerna i Svenska media har kommit på att de negativistiska rubriksättningarna som hela tiden sköljs över svenska folket, ofta utan facit, inte är bra för ett  ett lands folk ren psykologiskt ? Åtminstone om man räknas in bland de 5 främsta när det gäller välfärd t.ex.!
               Och Danmark har övertaget vår första plats när det gäller höga skatter enl. OECD ! Oavsett vilken regering o vilket land frågar jag mig om höga, högsta skatter gör så att arbetslösheten sjunker ? Eller höjande eller sänkande av dom ?
                  O nu skall jag ut o motionera utan baksmälla ! O sen myser jag i soffan o tittar på sport ! Allt från skidor till fotboll ! Premier Leauge  har bl.a. full omgång idag ! Sen håller väl dom nån vecka ?
                  Och det skall ingen ta ifrån mig ! Att även få framföra det positiva i Sverige o övriga Världen trots ständiga MEN efteråt ! Och jag fokuserar mitt enda ? liv på det !!!!. För människan gör både fel o rätt ! I mänsklighetens namn ! Det har dom alltid gjort !!!! Och efter nedgång brukar uppgång komma i Världen !!
                   Och jag säger detta igen när det gäller  människors mänskliga o omänskliga tillkortakommanden ! Du som sitter på din piedestal ! Hur hade du reagerat om du hade varit i DEN människans  situation o haft en helt annan bakgrund ??

RSS 2.0