Visst har sport stor betydelse för många människor här i världen !


              Sen får " kultursnobbarna " säga vad dom vill ! Inte bara för spänningens och entusiasmens skull utan även för den sociala biten ! Hade det inte funnits sport som " förenat världen" så hade den varit ännu " besvärligare" ! Därför är det inte bra att  politisera den och som " duktigland" börja med pekfingrar som bl.a. gjordes mot olympiaden i Peking ! Låt idrottsmän från alla håll och regimer få träffas och utbyta åsikter ! Allt är inte bara antingen " svart eller vitt !
                   Som sagt nu börjar ju snart fotbolls-em. Det är kul att titta på gamla bilder ibland ! Den här bilden är från fotbolls-vm i Tyskland 2006 ! Platsen som jag Björn och Ebe  sitter på ligger i östra Berlin har storbildsskärm och visar matchen Sverige---Trinidad-Tobago. Den matchen utlyste ganska stor munterhet hos publiken på grund av alla Sveriges missade målchanser ! Björn o jag tyckte nästan det var pinsamt !  Tyvärr hade vi  inte tur när biljetterna till evenemanget lottades ut på fotbollsförbundets hemsida ! Björns granne däremot hade turen att bli " utvald" . Men vi åkte till Berlin ändå och det var en häftig upplevelse både socialt o kulturellt, hör ni det " kultursnobbar o pekfingervalsare " !
               Vem som har tatt fotot då ? Jo, det har min tyske kompis Cais dotter Anke gjort ! Och hon guidade oss ochså i Berlin en hel dag ! Särskilt nere i området vid Brandenburger Tor ! Och Ebe och Anke är läkare, numera gifta och har 2 barn .

          Och här ser ni första mötet med Anke som sökte upp oss där vi bodde i Berlin för att vara oss behjälplig i staden ! Och motionen har varit nyttig för mig ser jag på bilden !  Nu är det 6 år sen detta foto togs och man får väl säga att " kroppshyddan minskat  " på undertecknad ! På den tiden rökte jag ochså men det var nog på nertrappning tror jag ?

Som "sportfåne" kan man ju inte ha det bättre..


.....egentligen inte annars heller ! Det har sina fördelar att vara intresserad av allt möjligt och dessutom sköta sin fysik ! Det blir liksom både skötsel av hjärnan som kroppen ! Det tänkte jag idag på min motionsrunda, återupptagen efter 8 dagar med andra aktiviteter ! Idag var det ochså bättre väder än utlovat och huvudangelägenheten att man " vandrar omkring här på jorden", solen, finns ju även ovan molnen om det skulle vara mulet.
            Just nu o några dagar framåt spelas ju Grandslamturneringen Franska Öppna i tennis i Paris ! Jag gillar och se på tennis. För det mesta kan jag bara se damtennis men kanalen som tävlingrna visas på visar även herrtennisen ! Och varken detta eller fotbolls-em, som börjar den 8 juni, hindrar mig från att motionera mina 5 dagar i veckan ! Alltså är jag nöjd med mitt liv som vanligt ! Och jag har fullt upp med att önska och hoppas att andra " runt mig"  får uppleva det samma. Tyvärr är jag ingen trollkarl om det inte skulle vara så !
                    Nu har det ju ändrat sig med temperaturerna på de kallaste ställena i världen ! Idag hade t.ex. Mya Shmidta i Ryssland bara -2, La Sahla i Algeriet hade + 31, Baku + 20 o Askersund +12. Detta i morse !
                  
                 

Nu får vi se om jag kan få ihop det !


         Den här mannen , järnvägsbyggaren Nils Ericsson( bror till John Ericsson), gick jag förbi både när jag kom till Stockholms central och åkte hem. Det lustiga var att jag fick syn på att han hade hörselskydd ( röda) på sig. Många var så stressade att dom inte såg detta ! Dom bygger ju om mycket i Stockholm och på centalen så någon har väl tyckt att Ericsson behövde dessa skydd !

       Vi var ju ute o gick o på lördagen gick vi ner till kajen på centralbron, man kan säga mellan Gamla stan och Södermalm där det bl.annat låg 3 st örlogsfartyg från Nederländerna ! Dessutom var det en väldig fart på många sightseeing båtar ! Vädret var ju bra hela tiden men kyligt i vinden när solen var i moln ! Framför oss ser vi Riddarfjärden !

               Här har vi ett foto från gamla stan. På en del gator var det mer folk och många utländska språk pratades o japaner for o fota som vanligt ! Sen gick vi ner till en båt som heter Flyt och ligger nära Södermalm i vattnet ! Gamla stan i ryggen o Södermalm i kiken !

             O här var vi och åt en god middag vid 16-tiden efter att som sagt strosat omkring både på Södermalm, i gamla stan och på Centralbron !

               Så här ser det ut på gården där hotellet ligger. Gammaldags stuk med kullerstenar ! Via porten kommer man ut på gatan. Hotellingången syns inte, är till vänster ! Och det är många av personalen som är kvar sen vi bokade rum för ca 8-10 år sen för första gången ! Det är många leenden som utväxlas en hel del pratande " o slänga käft " ! Nämnas kan att hotellet från början var ett bryggeri i mitten från 1800-talet, nått sånt ! Sen har det även varit ett hospital, kanske då under den tiden när spanska sjukan grasserade bl.a. ?
 
             Och på söndan for vi till Sovalla för att bl.a. se elitloppet, Sveriges och ett av världens mest kända travlopp ! I år var det 29000 på plats ! Vädret var fint som synes och stämningen god. Vid vårt bord satt 3 trevliga finländare från Sankt Michel. Det ligger i östra Finland har jag förstått, " mot Ryssland till" ! Dessutom hade vi sällskap av en trevlig dam som av barnen o mannen fått i morsdagspresent att gå på elitloppet. Men hon var en av delägarna till Goops Quarcio du Chene ! Så nån novis var hon inte ! Och hon for omkring o fota hästar på banan när dom värmde upp och det var fullt hålligång. Och mycket skoj blev det o i Gällivare var hon född en gång i tiden ! Vill ni se henne på bild ?

        Hi hi, tji fick ni ! Och sen i går fick vi åka hem efter en trevlig helg ! Och vad var det sista Lars och jag gjorde, jo beställde rum till nästa år ! Till tjejernas förtjusning, ja bl.a. dom i receptionen som alltid blir glada över att se oss !

Ytterliggare en pangdag !


          Idag var jag och min gode vän Torsten o delar av hans familj på besök i Garpa gruva ! Drack kaffe o jag tog bilder till ny broschyr. Här har vi ingången till gruvan ! Och på fotot syns Torstens barn-barn och barn-barns-barn !

                Det här fotot är från kaffedrickandet !

             Det här fotot är från delar av gruvans vägg, rakt fram till vänster ! Ytterligare en solskensdag som förenat både nytta med nöje ! Måtte vädret hålla i sig ! Och i kväll blir det Loreens tur att vara med på "foto" från Baku !

Vilket väder o vad kul !

Måtte det bli lika varmt hela sommaren tycker undertecknad som aldrig har obehag av värme liksom av vinter o snö ! ! Och idag var det annat på gång ! O i morgon är det annat på gång ! O på fredag !

           Så här trevligt har vi haft det idag , mina SPF-kompisar o jag ! Vi har nämligen firat pensionärsföreningens 35 års jubileum med middag på Festgård inte så långt från Skyllbergs Bruk. Festgården ligger fantastiskt vackert nära en sjö. Där kan man hyra stugor o planera sitt eventuella bröllop t.ex. Middagen var superb, nästan som ett" julbord" ! Och vi blev underhållna av en dam , kantor som spela på klockor, liksom på små kyrkklockor. Tydligen en av de få i Sverige som kan denna svåra konst ! Hon höll klockorna i handen, plocka upp dom från ett bord med filt på, knyckte till, fick ljud, la ner dom o tog upp dom o.s.v.. Stämda i tonarter ! Dessutom spela hon på dom när dom låg ner på bordet med trumpinnar med " stoppning" på änden !  Det var väldigt vackert o stämmningsfullt. Det här sättet att spela på är mest vanligt i England o USA, sade kantorn som precis själv fyllt 35 år !

              Vackra omgivningar som sagt. Småsjöar är det gått om i Närke. Det småsjötätaste området i Sverige är i Tiveden/ Laxå området ! O Sara Sjöström, vilken tjej ! Fantastisk simmare som ännu bara är 18 år !

Fotografen får ju ochså vara med nån gång, eller hur ?


...egotrippad eller inte ! 

            Det var ju ett strålande vackert väder idag ! Men i morse  var jag inne och titta på åskseiten o då åska det faktiskt sydost Vättern. Nån smäll förekom faktiskt mot Omberg till. Den kom ganska oväntat enl. annan åskseit ! ? Men just nu åskar det inte nån stans I Sverige ! Lite kyliga vindar var det vid 10-tiden men sen blev det varmare o varmare. Jag var inne och titta på Stockholm ! Där verkar det som även i detta område att bli fint väder i helgen ! Jag trivs i värme men jag undrar försynt, om den består, " när de första klagoropen komma " ! Som jag sagt innan så trivs jag ochså när det är kallt o snöigt på vintern !

           Jaa, o sen blev det kaffe eller annan dryck och trevligt vid bordet ! Idag Vann damerna efter hård kamp. Och damerna har väldigt roligt åt att jag kallar kloten för kulorna ! Och i dag fyller Torsten år ! Men han och Viviann är inte med på bild för efter boulespelet gick dom hem för Torsten skulle bli bjuden på middag på stan. Hur gammal Torsten blev ? Jo, han är 3 år äldre än jag o lite till !

Det var för kallt !


                Men en tjej hoppa i o skrek, fy f-n var det var kallt ! Jag satte mig o sola på en bänk här på Haga-badet ! Det andra badet, etablerade, ligger på Borgmästarholmen ! Här har både Melissa o Tåtte badat !

       Men sen flytta jag en bit tillbaks till slutet av strandpromenaden och satte mig i " favoriteksoffan" och där satt jag ganska länge o tittade med framtidstro ut mot sjön i " det ultimata nuet ". Vilken varm o sjön dag. Men på Örebro radio sa dom nått om värmeåskväder. Om dom har rätt är lätt att se på min utmärkta åskseit ! Jag har inte tittat efter vad det är på tv i kväll ! Sport är ju inte så aktuellt nu sen ishockey-vm är över. Joo, fresten det är ju sim-em den här veckan ! Alltid denna sport ! Men det säger jag med ett leende på läpparna !

Innan jag går ut i det fantastiska vädret...


               ...med sol och värme så vill jag visa ett nytaget kort på en av mina St Paulor ! Har gått över till dessa blommor från hibuskusar ! Tar inte sånt utrymme ! Och jag har förstått hur jag skall hantera dom från tips av kvinnliga pensionärskompisar ! Nu är det inte så mycket sport innan em-fotbollen kommer ! Nu blir det att sola o njuta på ett annat vis i eftermiddag ! Kanske nere vid strandpromenaden !

Det är bara att glömma o gå vidare...


.... på skogsvägen ! Jag menar förlusten mot Tjeckien i ishockey-vm ! 3 lag blev utslagna i matchernas sista " skälvande" sekunder. Sverige , USA och Canada ! Jaa, man får ta både segrar o nederlag som en man/kvinna. Måste tänka på feministerna när jag skriver !
                Tro inte jag är så sur så jag inte ser återstående matcher ! Men i mitt huvud poppar upp att nu är det bara 3 veckor till fotbolls-em. Ett ännu intressantare mästerskap ! Jaa, em-och fotbolls-vm är de mest intressanta mästerskapen enligt min mening. Och i morgon har jag för mig att Champion Leage finalen går ! Heja Bayern München !                     TREVLIG HELG även i sportens värld !

Jaa , snuvad på konfekten blev jag !


                   Detta 4 år gammla foto visar precis min " avslagna" förvåning över Sveriges förlust i kvartsfinalen i ishockey mot Tjeckien. Det var ingen bra match om man jämför med den som Finland vann över Usa ! Det var precis som det svenska laget var förlamat, " felpassningar o duttspel", segt o nervöst. Kunde förlorat med mer än 4-3 ! O Canada åkte ochså ur turneringen ! Sverige förlora på sitt taffliga försvar ! Ja, ja, ! Nu är jag sur så jag hppas finnarna förlorar mot ryssarna i semi !

                                  Jaa, idag var det 9 grader när jag gick ut på motionsrundan ! Då gladde jag mig åt alla hockeymatcher jag skulle se idag ! En match var bra som sagt, den mellan Finland o USA ! Nu håller jag på ryssarna !

Det är ett tillhåll för snokar men ...


...         men jag har bara sett en för några år sen på en liten brygga. De förfallna småbryggorna är numera borttagna av kommunen. Och strandskyddet av stenar verkar funka bra ! Jag har bara, sen stenarna kom till, sett ett par döda snokar på gräset intill ! Någon påstod förra året att det låg en huggorm på en sten nere vid hamnen. Kanske det ? Jaa, jag som går härså mycket har inte sett nån sen stenen kom hit men andra har ! O då ringlandes på gräset eller över promenaden. Men visst måste väl det här vara ett eldorado för snokar ?
                         Idag är det ingen hockey men i morgon går alla kvartsfinaler i tv, en efter en med början kl 12 ! Sverige spelar sin match kl 20. Men motionen hinner jag med. O Ösk spelar fotboll i kväll mot AIK. Det är så tråkigt att det går så dåligt för dom ! Vågar knappt titta efter på Text-tv ang reultatet !
           O tiden bara rusar iväg ! Kanske den går långsammare om man " ligger i soffan o gnäller" Nä,nä det " bytet" gör jag inte !

Att titta på prästbetyget o bedömas efter ålder o inte efter ....


...vitalitet o funktion är verkligen diskriminerande för oss äldre. Jag undrar om det finns något land i världen förutom Sverige som " räknar ut folk efter prästbetyget" . Om nån inte ser mig som jag är utan " efter prästbetyget" då skall dom inte få det lätt det lovar jag! Och erfarenhet hur räknas det bland människor ? 

 Vi på bilden tar en paus efter boulespelandet idag. Vår ålder är allt mellan 83 o ca 72 ? med nått undantag  tror jag. Vi klarar oss själv o vårt dagliga liv precis lika bra som yngre. Vi är kapabla att ta egna beslut o vara oss själva.! Och som jag har sagt innan ! Folk vill bli äldre o äldre som unga men ändå så oroar sig dom yngre över att vi äldre blir äldre o äldre " o till ännu mer besvär " !
                          I kväll skall det bli roligt att se det senaste tillskottet i Tre Kronor mot Italien i hockey-vm, Nicklas Bäckström bara 24 år gammal men nästan " superstar" i NHL !

Som vanligt fart på "guben" !


                 Om man nu får " förhäva" sig så !?  Full fart på motionsrundan i blåsigt väder. Fotot här är taget i går !  Beställt tågbiljetter, pratat med Kumlabostäder ! Fick rådet att även ta kontakt med privata bostadsbolag. Skall ochså titta på privata i Örebro ! Nu sätter jag i gång så nätt med " projekt flytta norrut", hellst då till Örebro men Kumla har ju otroligt mycket bättere förbindelser till Örebro än Askersunds som är skandalöst dåliga. Men som sagt planeringen är att senast flytta nästa höst ! Det gäller att ligga i och presentera sig då gärna med " lite socialt" snack som om uppväxten I Örebro/Gällersta mm ! Gällersta/Herminge, platsen där min farmor föddes och sedan återvände till vid Farfars pensionering, ligger lika långt från Kumla som från Örebro ! Jaa, ett litet misstag gjorde innan jag flytta till Askersund, att inte kolla förbindelserna till Örebro ! Men misstag gjorde igelkotten ochså när han "hoppa på skurborsten/ rotborsten, eller var det av "? Men jag tycker ändå att tiden här i Askersund inte känns förspilld !


         Här har vi torget i Askersund, säkerligen med gamla anor. Och runnt torget är allehanda affärer, affärscentrum . På helger o på sommaren kan man sitta o sola sig vid rådhuset, röda byggnaden till höger, och förundra sig över alla bilar som kör runt, runt torget för att hitta parkering ! Det finns alltid 2 sidor av samma mynt !
                    I morgon blir det boule om vädret tillåter ! Och i Askersund var det +9 i morse. I Jerusalem är det nu +19, Ljubljana,+ 14 och i Baku + 28 !. Och dom "som klagar på vädret" kan ju åka till Pevek i Ryssland där det var -12 eller Al alyan i Sahara där det var +  42 !

Nu har jag fler kort att lägga till mappen barnbarn..


             Lille Kalle o Anna ingår som sagt i avdelningen längtan/ förväntan. En bra avdelning att ha i ens Carpe diem ! Jag har skrivit om det innan att jag förutom solen har en annan symbol, en Ek ! Jag kan i det sammanhanget prata om att min farfars farfar hette Ek o var indelt soldat ! Sen har blom lagts till ! För att leva behöver en Ek, förutom sol, rötter, stam, grenar o blad. En ek kan ju bli tusen år gammal ! Det är ju inte så svårt o reda ut vad som är vad på min ek. Den ingår verkligen i mitt Carpe diem !

                         Jaa, o idag har jag motionerat som vanligt ! O "brainstormat" o haft allmänt kul. För man möter för det mesta kända o okända o snacka med ! Eftersom man , trots det ena eller det andra är, en egen individ  känns det väldigt bra att ha klart för sig vad man vill med sitt liv !  Jag är glad så länge jag kan ta tåget till barn o barnbarn o åka till systrarna i Hjo. Om jag är vid samma vigör när jag flyttar till Örebro så kan jag fortsätta mitt " årskoncept" ! Slumpen styr det mesta ! Det var t.ex. ren slump att jag kom till Simrishamn ! Om det var otur eller tur för barn eller barnbarn, det får ju dom svara på ! Jaa, om inte min mormors familj t.ex kommit till Sverige så hade jag kanske bott i Tyskland med andra gener i mig ! Eller inte levt alls ! Då hade nog barn o barnbarn haft en del andra gener i sig  förutom sin mammas o farmors ! Om det varit tur eller otur får dom svara på ! Trevlig helg !

Nää, det går ju inte att förneka..


 .... att det är vackert på Österlen vare sig äppleträden blommar eller inte ! Men trakten, i mellansverige där ens far och farfar kommer ifrån är ochså vacker ! Det får man gärna förlika sig med !

             Men vad den gamle geten tycker om det har väl ingen betydelse ? Var och en blir ju salig på sitt vis !

               Och getens kompis , myskankan visste inte ens om den var kinesisk eller inte !

                 Och här har vi ett bildkoulage från boulebanan vid strandpromenaden i , ja just det Askersund !

                  Och här ligger ett slott där jag lekt som barn och hälsade på min far som hade sitt tjänsterum på slottet. Och efter vad jag förstår så begåvades jag med blyertspennor, statliga sådana ! Prata inte om det för nån bara !! Var slottet är beläget ? Det vågar jag inte prata om ! Hemligt ! Fastän brottet är väl preskriberat ? Vadå ? Joo, att befunnit sig på platsen !? 
    

Regnet det bara öste ner...


... o det bara fortsatte. Just nu regnar det bra mycket. Och på radarbilden har jag just precis sett att det finns kraftigt regn inbakat i området, regnområdet ! Men det är bara kraftig åska o orkanbyar som hindrar mitt koncept när det gäller motion. Jag tänker så här att det är bättre att motionera än att " ligga på soffan o gnälla över vädret o annat". Och jag är fullt medveten om att solen lyser ovan molnen !
                 Lysa kommer den att göra i 5-6 miljarder till säger de lärde ? Sen tar energien slut och solen dör ! Så att springa o oroa sig för alla möjliga domedagspredikningar år 2012 är väl ingen mening med, det blir värre för dom som lever om 5-6 miljarder år !. Och vad kan man göra under tiden mens man själv lever. Möjligtvis tänka på att " ingen människa är den andre lik" vilket borgar för utopiska politiska löften i 5-6 miljarder år till !?
                 Mitt koncept "på livets väg" är, som jag har sakt innan, att flyta sakta med en roddbåt på en å och längs strandkanten bevittna allt " medvetet eller omedvetet" som hänt mellan år 1938 till dagens datum " med musik, sång o dans". Naturligtvis lyser moder sol över det hela. Jag kan inte räkna upp alla som står längs stranden men alla är viktiga vare sig dom är i nuet eller inte ! För utan mina rötter hade jag inte levt som den jag är och utan mig och barnens mor hade inte resten av " gänget" varit som dom är !
                Jaa, det är tråkigt att det går så dåligt för Örebro SK i allsvenskan i fotboll ! Och publiken sviker ! När dom som bäst behövs !

            Och det här då att färdas i roddbåten på " livets å" ! Det här tittar jag gärna på längs färden ! Taget innan " glyttarna"  visade sig ! Och nu tänker jag sjunga duett med Anna German på youtube ! Sjung,sjung min stjärna, Gori, gori moya zvezda !

Nytt foto in på kategorin barn-barn...

Jag har ju olika kategorier här på bloggen, från allt möjligt till t.ex rötter. Jag har även en kategori som heter barn-barn ! Det är ganska bra det där  för det är bara att trycka på barn-barn så kommer det fram en hel radda. Vare sig jag är " i Örebro eller Simrishamn" ! Idag hitta jag ett minikort av ett av mina barn-barn och det förde jag upp till mitt album där en mapp som heter barn-barn finns !

                  Jaa, vem kan det här vara ! Jaa, som sagt , jag utesluter varken det ena eller andra i mitt Carpe Diem och min favoritstad är Örebro ! Vad jag med säkerhet ochså vet är att varken mina barn eller barn-barn är uppvuxna där !

              Det här är taget på ganska stor höjd mot slätten som omtalas i samband med Mårsätters natureservat. Jag har tagit det från reservatet !
                   Vad har jag gjort idag då ? Suttit o " längtat o trängtat" efter det ena eller andra ? Nä, icke sa Nicke ! Jag har spelat boule med mina kompisar ! Vi pratar ganska ofta om våra barn-barn ! Och några har sett mina när dom varit o hälsat på  i Askersund ! Barnen då undrar kanske nån ? Men dom pratar man inte på samma sätt om ! Dom är ju snart " lika gamla som oss" !  Och sen hoppas man ju att dom har det lika bra !?
               Vi herrar , förstärkta med en dam för att få lagen lika stora vann över damlaget igen i boule, båda gångerna vi spela. I morse när jag gick upp vid 8-tiden hade strömmen gått, troligtvis nån halvtimme innnan. Kom inte tillbaks föränn precis innan jag cykla iväg vid 1/2 tio-tiden.
             Sen vill jag rekommendera ett program, kanske sagt det, Det vilda Frankrike på SVT ! Ser det nu på tv-play då jag missat det . Kommit till program 5 som jag snart skall se. Apropå "natur o temperatur" så var det för ett tag sen 12 + i Askersund, - 16 i Alqasuk i Usa och + 42 i Gandai i Indien !

Ständigt beväpnad med 2 morötter...

...i mitt alldeles egna Carpe Diem som jag själv tar ansvar för så begav sig Torsten och undertecknad i väg till Mårsätters naturreservat i närheten av Zinkgruvan i Askersunds kommun. Det gick verkligen upp och ner på en 4km runda ! Stora höjdskillnader i unik natur !
               Detta var ett fantastiskt landskap ! Ett av de märkligaste landskapsförändringarna i Närke enligt länsstyrelsen skrift om detta naturreservat ! -Från att ha varit i ett öppet jordbrukslandskap hamnar man efter bara ett par hundra meter rakt in i ett vildmarksområde med gammelskog och trolska tjärnar. Mårsätter är ett vilt och bergigt gammelskogsområde i Tylöskogen, det skogsområde som binder samman Tiveden i väster och Kolmården i öster- Jag är tillfreds över att ha fått se så mycket av Sverige , särskilt innan 20-års åldern, eftersom jag sen bott 45 år på samma ställe men sen återvänt till mellansverige ! Det skadar kanske inte o röra på sig vare sig man är gammal eller ung !? Mig skadar det iallafall inte ! Det tänker jag fortsätta med ! Morötterna var det ja ! På dom står det längtan/ förväntan . Den ena moroten gäller anhöriga den andra Örebro !
                Det går ju  bra för Tre Kronor i ishockey-vm. I kväll blir det match mot Danmark ! Det går inte så bra för Örebro SK i fotboll, sist i tabellen ! I kväll möter dom Kalmar hemma ! Arsenal håller tyvärr på att " slarva " bort en Champions Leage  plats till nästa år ! Och i morgon skall jag spela boule ! Carpe Diem !             

O apropå Örebro vad hittar jag inte i Länsposten...


               En bild från Oskarsparken i Örebro, tagen på 40-talet ! Denna park inte långt från Sturegatan där vi bodde har jag och mina systrar besökt åtskilliga gånger. Systrarna med mamma i sällskap ! Kan jag vara med på bilden, nää, inte vad jag kan se men så här har det sett ut när man stod i kö ! Sen beror det ju lite på när bilden är tagen, i början , mitten eller slutet av 40-talet. Jag är ju född -38 ! Så chansen finns !
                      Jaa, så gick man alltså klädd. Den här rutchbanan var mycket populär stod det under bilden. Parken finns naturligtvis kvar och ligger inte heller så långt från slottet. Där skall jag sitta o njuta om gud rår ! O till att börja med i höst när jag skall bo några dar i Örebro !

Kanske ungefär 8 km från Örebro och ett " stenkast" från Gällersta...


                    Vadå ? Joo, Örebro-travet ! Där gick gårdagens V-75 och det tittade jag och en av mina svågrar på, Erland ! Han kom från Hjo och hämta mig för färd vidare mot travbanan cirka 4 mil från Askersund ! Vädret blev inte så dåligt som det " predikats om " ! Men blåsigt o kyligt ! Och det var en väldigt trevlig travbana. Fin byggnad o bana o service ! Bänkar var utsatta o eftersom vi kom tidigt så fick vi en som stod mot byggnaden. Och med utsikt över målgången, nära inpå oss. O sluttade mot banan gjorde det så vi såg bra ut över området !
                Ingen av oss har varit på Örebro-travet förr. Och jag hörde aldrig talas om nån travbana i området när jag växte upp i Örebro på 40-talet ! Gällersta ja, det är min farmors " område" där jag lekte som barn !
                          Vi spelade inte för så mycket precis, några hundra , trehundra per man, nånting ! Några storspelare är vi inte precis ! Det är det sociala som är viktigast och spänningen , i detta fallet ochså att se något nytt !
                         Det var favoriternas v-75 omgång ! En 6 gav 21 kr ! så det blev jackpot till den x-tra v-75 avdelningen på Åby på torsdag ! Och vi tänker göra det här till en tradition likväl som att gå på stochampionatet på Axevalla i juli. Där har vi varit åtskilliga gånger, långt över 10 ggr tror jag !
 
                       På fotot ser ni målgången, runda tavlan. Innan tävlingarna börja så var det uppvisningar med islandshästar ! Syns en på fotot.  Det var fina hästar som kunde "springa o studsa" på olika vis. Islandshästen härstammar väl från vikingatiden skulle jag tro ! En fantastisk ras är det i varje fall ! Ganska små men välbyggda !

Tyvärr måste jag meddela följande...


                 Att min kompis sen 2006, den vita ankan har avlidit. Denna strandpromenadens okönte konung och kusinerna ändernas ledare sörjs bl.a. av årets flickvän, fru and ! Jag har inte känt igen mig på strandpromenaden de sista dagarna. Det har varit ovanligt lite änder för årstiden ! Kan det vara så att änder ochså kan sörja ?
                        Hur gick det nu till ? Jag prata med en man som satt på en bänk vid strandpromenaden. Han hade läst i Nerikes Allehanda att ankan hade blivit överfallen av en katt på närliggande hustomt. Folk hade försökt chasa bort katten men förgäves ! Jag har missat det hela när jag läst tidningen.
                 Djurvärlden, är den så mycket grymmare än det tvåbenta djurets värld, Homo Sapiens ? Vi lär nog få lära oss att allt bara inte är vitt eller svart( kattens färg ?) här i världen. Nått jordens Shangri La utan våld lär vi knappast få uppleva trots alla utopiska löften. Att vara realist är bra även för mitt Carpe Diem. Det gör mig inte till negativist !

              Att plocka fram gummihjuls tåget är ett säkert vårtecken sa " gubarna" på hembyggdsgården ! Detta tåg brukar gå mellan hamnen och hembyggdsgården med "hållplatser" längs vägen. Jaa, Melissa du har sett detta tåget. Det var kul att åka med va ?

                    Och på det här populära badet på borgmästarholmen har Melissa badat har jag för mig ! Liksom det badet som Tåtte badade i längst upp vid strandpromenaden ! Oj vad tiden går fort !

                   Och hur man kommer till borgmästarholmen ? På denna lilla bro från strandpromenaden. På den har  jag bl.a.gått med barnbarn, kompisar, systrar m.fl. !

1 maj var ju fantastisk !


                    Det börja med att jag och mina kompisar spela boule med början kl 10 ! Tog så småningom denna bild på Stjärnsund  slott på andra sidan viken med inzoomning !

         Men som sagt dan börja med boule. Som vanligt på sistone så vann herrarna över damerna. Alla är inte med på bilden ! Men bäst var ju vädret !

     Sen cykla jag upp till Hembyggdsgården och åt mat på Klockargården ! Satt ute och åt ! Alldeles här bakom ! Jag står nämligen precis framför ute serveringen. Så här bergigt är det på många ställen i Askersund och sluttar gör det mot Vättern " överallt ifrån " söder ut , ja även österut från första skogsrundan ! Vad åt jag nu fläskcarre med skivad potatis som är värmd i ugnen i sås, ah, vad heter det nu ? Till efterrätt fick jag päronpaj. Och sen drack jag kaffe 0 åt nån kaka ! Men sen cykla jag iväg till strandpromenaden. Begav mig över den lilla bron till Borgmästarholmen !

              Och därifrån tog jag detta kort ! Efter att ha suttit o solat på en bänk här i närheten cykla jag så småningom hem och såg på ishockeymatchen Sverige - Usa och nått annat på TV men det har jag glömt !
                        Och valborgsmässoafton njöt jag på kvällen över att Manchester City slog Manchester United och övertog ledningen i ligan. Det är inte länge sen Man United ledde med 8 poäng och experterna gav inte Man C nån chance ! Play är jättebra att ha. Har precis sett programmet inför eurovision song contest där alla medverkande länders låtar spelas. I dag var Sveriges bidrag med ! Den borde gå hem i alla länder inte minst i östeuropa. Jag liksom många tror att den vinner ! Fantastisk låt ! Nu tänker jag se på Det vilda Frankrike, ett fantastiskt naturprogram i flera avsnitt som jag missat !

RSS 2.0