Ja god dag på er !

Alla fem ! Jag är tillfreds som vanligt och har med god hjälp av trevliga uppringda supporters på företagen löst problem med e-mailen o virusskyddet som förnyades. Så nu funkar allt och man tjänar som kund med att vara glad o trevlig när man ringer upp dessa ofta duktiga ungdomar som ger en support ! O Sverige tog sin 5 silvermedalj på skid-VM ! O Norge är " häpnadsväckande " överlägset ! Hoppas Justina Kowalzuk vinner 3- milen på lördag !

Jaa, vilket kanonväder !

             Jaa, sannerligen ! Solen värmde  ! I skuggan ingen tö, i solen på vägarna men det fryser till på natten !
         Här sitter jag ofta när det är de andra årstiderna men hade jag tagit bort snön o lagt jackan under ändan så hade jag nog kunnat sitta o sola ett bra tag... det får bli en annan dag !
       Och idag var det flera som pimplade och motionerade på isarna !  Vilken dag hittils !

Jag har inte lagt av !

Jag sportar som aldrig den ! Motion på förmiddan o i VM-soffan på EM ! Jag kommenterar mer på min andra blogg men åsikten om att ha " realistiska o symboliska förhoppningar för framtiden " ruckas ej på här heller ! O nu skall Kalla köra om nån timme mot en medalj kanske ?

Jaha, då var det helg igen !

Med detta intelligenta konstaterande blir det nu " sport i soffan " som gäller ! Så är det förutom att jag gått en motionsrunda idag ! Och nere i hamnen hade änderna det " glatt " ! Thats all, folks !

Nu är det igång !

Skid-VM ! Och jag hoppas att inte norrmännen blir lika överlägsna som i skidskyttet ! Referat och tyckande finns på www.jantyckerochkonstaterar.blogspot.se och tänk vad musik o sport vederkvicker ens sinne bland mycket annat som är positivt !

Hej alla 2 !

Nu skall jag snart iväg på årsmötet o sjunga upp mig med de andra en stund ! O det är jag nöjd med i " farlighetssyndromets o trygghetsnarkomanins land", typ. Oj, " tänk om jag halkar eller blir smittad av nån " !!!

Jaa, det är inte så mycket att säga !

Jag kör med positivt men jag undrar om inte dagens omfattande media som ständigt spottar ut negativa braskande rubriker får ta på sig skulden för ett folks negativa tänkande. Och när jag tittade igenom media på nätet idag , jaa jag tror inte ens 10 % av utbudet var positivt ! Det är förskräckligt att man skall " sälja på negativism och förskräckligheter " !
Själv så har jag motionerat idag och därefter har jag fikat med mina kompisar ! I morgon skall jag och " min " lilla sångkör uppträda på SPF:s årsmöte. Innan dess blir det städning och spinning som motion ! Och det är upp till en själv att stå emot all " säljande negativistiska rubriker " !

Hej på er, alla två !

Hur helgen har varit, jo bra ! Mycken sport t.ex. ! Jaa, livet består inte bara av sport men för mig är det en positiv sak i tillvaron ! Annat som är positivt är mina roligheter att tänka på med " större variation " ! Bussresor, Askersund, Örebro, Hjo, Simrishamn/ anhöriga, flytt, rötter med framtidstro.
Flytta ja ! Har förstått att det är lika svårt att få lägenhet i Örebro nu som det var för 7 år sen då jag då fick välja att bo i Nora, Arboga eller Askersund i stället ! Mina poäng räcker inte så jag får samla på mig mer för framtiden i då ÖBO. Väldigt dyrt att bo i de privata om man inte har tur att hitta nått lämpligt. Och att det blir dyrare för mig att bo i Örebro det är ju inte konstigt om man lägger till " utbudet " ! Ja, Hjo har jag ju ochså fina minnen ifrån liksom Örebro, o båda ställena finns nu i närheten ! P.g.a. av att jag har mina flesta anhöriga i Simrishamn är det väl självklart att jag har fina minnen därifrån, men Hjo, Örebro och Stockholm är mina favoritstäder i Sverige, ochså det ganska självklart !!!
Och motion blev det idag efter den i " soffan " ! Alltid lika välkommet !! Och med " iaktagande av att ej gå över smärtgränsen " !!! O vintern kvarstår !

Då tar vi del 2.. för till helgen är det datafritt hos mig !

                 Ja , här har en älg vilat sig ! Såg vi på vägen till gruvan !
          Här kommer nu olika foton från gruvan ! Här går det att ta sig in i denna delen av gruvan. Har inte försökt för det verkar rätt trångt. O idag var det ju istappar o isblock för ingången !
             Och så här ser det ut till höger om den förra bilden !
       Och här står Torsten på den lilla scenen varifrån musik spelats de 2-3 sista åren. Fin akustik i salen som sagt  ! Gruvan som är som en   " sal med himlens tak " rymmer ca 150 åskådare. Dom får ha stolar med sig o det går bra, det finns ju hopfällbara ! Och fint på sommaren är det här med en del turister oandra på besök.
                  Och kaffe drack vi utanför gruvan på väg hem !
 Och utanför gruvan är det inte långt till detta lilla vattenfall som brukar porla andra årstider ! I dag var det  " fastfruset " ! "Gubarna" jaa, huvudpersonerna ja , blir i  år 75 repektive 78 år gamla, åldrar som det inte " behöver vara kört " att lägga på ett kol i ! O motion via snöpulsning blev det idag !
         

Idag har krutgubbarna Torsten o Jan intagit storskogen o Garpa gruva !

              Och här inleddes vandringen till gruvan ca 2 km bort !
                 En av huvudpersonerna !
                Ytterligare en bit på väg !
                           Och här är vi framme vid målet ! Kul att se denna för mig välkända gruva i vinterskrud !

Jaa, det är ju Alla hjärtans dag , Day of St Valentine !

Nåra blommor har jag väl råd att dela ut till mina " 3  läsare här ". Tur att jag har även annan blog med helt olika stuk ! Dela ut ett hjärta gör jag gärna men alla vet vi att det här är det kommerce över ! Hjärtan kan man ju dela ut varje dag , i tankar t.ex utan att det kostar nått !
            Jadå, det blev en motionsrunda idag ochså trots lite " slagsmål med höft o rygg " ! Men jag tog hem fighten ! Är inte mycket för " att ligga i soffan o tycka att det är alla andras fel " ! Här ser ni så mycket snö det är i hamnen i Askersund. Nu är det ju februari o vinter " av nån konstig anledning " men inte säger jag nej till en glass här nere i nån av kioskerna " när kung Bore vilar upp sig " !!
 Och här har jag vänt ansiktet söderut från samma ställe som jag stod på ! Och jag erinrar mig att det inte är mer än några år sen som det såg ut så här 2 vintrar i sträck. Det har jag foton i datans album som bevis för !
          Och så gratulerar jag Slovenskan Tina Maze till en ytterligare medalj idag i alpint ! Och landet hon kommer ifrån har inte mer än uppåt 3 miljoner innevånare, är litet till ytan och verkar väldigt vackert och är katolskt ! Om jag nu inte får ihop till, vinner på lotto t.ex. och " missar att gå genom Kaukasus, sidenvägen, i Marko Polos fotspår " så kan jag kanske skrapa ihop till en vistelse i Slovenien som sagt . Det låter väl spännande ! ?

Då var den musikstunden över...

..och det gick bra enligt vår körledare Bertil ! Det hörs inte alls dumt ! Bertil är van musiker, kantor o " drillar oss rätt bra  " ! I stämmor mm. Nån falsksång  hörs sällan och de flesta är mer rutinerade än jag är ! O nu blir det uppträde på SPF:s årsmöte nästa onsdag !
        Mer positivt ? I går fick vi en silvermedalj i alpina vm och Örebro tog sin 8 raka seger i hockeyallsvenskan ! I kväll spelar Manchester United mot Real Madrid i Champions Leage ! Jag får erkänna att jag inte är nån diggare av nått av lagen ! Och igår tog jag denna vinterbild ! Hoppas inte den retar upp nån ?
 

Idag blir det sång !

Jaa, vår lilla kör skall bl.a. öva på sånger som skall sjungas till årsmötet den 20 ! Det är positivt att man hittat denna " fallenhet " som finns i släkten på min fars sida ! Och när det bl.a. sjunges i stämmor så är det inte helt enkelt. Då gäller det att lyssna på " rätt personer " !
Och så tar vi ett vinterkort taget häromdan ! Skönt o slippa " regn o rusk " !

Så ligger det till !

Runda idag i naturen med " vissa känningar " och sedan fika med kompisar på stan ! Thats all folks !

Jag undrar vem den 3 är ?

Jaa, jag får väl vara nöjd med att ha 3 unika besökare o ibland några fler sidvändningar ! Men 10 ggr så många, några mer eller mindre har jag haft ! Men jag har ju en blogg till !
Jag brukar ju säga det att " i min ålder får man ju vara nöjd att man ser att det är väder ute, inte reta upp sig över hur det är " ! O det tänkte jag på idag då jag på min motionsrunda bl.a. via hembyggdsgården träffade en man som jag inte sett på ett tag. Denne man, i min ålder, berättade att han varit en hårsmån från döden. I början av december kände han konstigheter runt hjärtat och ringde så småningom 112 och ambulansen kom kvickt ! På kirurgen opererades han i 8 timmar ca, av 8 kirurger, doktorer. Och bröstkorgen fick öppnas mer än en gång under resans gång , då komplikationer tillstötte ! Men idag kunde han gå på hembyggdsgården igen ! Vi pratade länge och mannen sade ochså att teamet var förvånade över att han klarade livet ! Så nära var det o hans anhöriga svävade mellan hopp o förtvivlan !
Ni som läser detta ! " Ta inget för givet o gnäll mindre o fyll ändå ert hjärta med framtidstro " !!! Tack för ordet !
Framtidstro säger nån ? Jaa, Ingenting är omöjligt även när oddsen är väldigt små !!
O "alla" förstår ju att jag var ute på en " lärorik runda, rent filosofiskt o känslomässigt " !!!

Trevlig helg...

Det önskar solen ochså ! För han finns även ovan molnen !

Ungdoms-sm i Zinkgruvan var det !

              Det var mycket länge sen som jag var på skidtävlingar ! Men idag var jag med min kompis Torsten. Vi kom till tävlingarna när 15-åringarna precis startat och det gjorde pojkarna sen kom flickorna. Och vilken fart dom hade upp för backarna. Man blir lite lurad av att titta på tv, bl.a.på farten nedför och stigningen på backen ! Sen kom ju åldersklass för åldersklass ! Vi var där några timmar o hade kaffe med oss ! Och vi pratade ochså vid besök inomhus i serveringsbyggnaden med en skidledare från Hudiksvall som  hette Jonsson och vars son kört i ett eller några världscup-lopp !  Fredrik Jonsson var namnet ! Jag undrar om inte Hudiksvals  herrarl vann sm-stafetten för ett tag sen ? Och nu blir det ytterligare foton från besöket !
            Min kompis Torsten skall naturligtvis vara med på bild !
        Ja, en bild över en del av skidstadion !
                       Del av banan till vänster ! Målet är längst upp men högtalarljudet var så högt så vi kunde inte stå där !
                           Och en vy från området tagen vid gående till bilparkering för hemfärd !

Jaa, jag kan inte hålla på o negativisera landet

..." utan kanske mera folket som gnäller mer än nånsin " !? Positivt ja ! Jag tycker det var positivt att vandra på isen o skåda ett vackert landskap runt ikring ! Nått annat positivt, barnbarnen och att jag ökade farten i dag en smula på rundan ! Plus allt positivt som jag upplevt och upplever ! Mer var det inte ! Och " fortsätt negativisera Sverige bortskämda svenska folk " ! Om ni nu mår bäst av det !?

Oj,oj, vilket vackert scenario !

       " Jag har ju inte ständigt palmer i huvet så jag kan även njuta av ett ännu förekommande vintermotiv " ! Frågan är ju om vädret har ändrat sig så mycket utan kanske folkets vanor " vilket gör att dom ständigt har palmer i huvet " ! Typ ?
     Den här gamla byskolan sen artonhundratalet går jag ofta förbi i hembyggdsparken där vi nu befinner oss ! Skulle kunna tänka mig att en del av eleverna i olika åldrar i denna folkskola, fick gå ganska långt för att komma hit ! Skolk var nog inte att tänka på !? Jag vet ju att mina kompisar på landet på 40-talet cyklade o gick ? till sin skola några kilometer bort ! Knappast  nån som körde dom dit ?
Även det här fotot är från hembygdsgården i Askersund ! Här är jag på väg från hembyggdsparken för att om ett litet tag vara nere på strandpromenaden vid Vättern !
 Och här är jag nere på strandpromenaden för att gå mot hamnen o sen vidare mot hemmet ! Och idag var " stativet " bättre än det var igår ! Tog det lite lugnare !

Utsikt från en balkong..

Det här fotot " missunnar " jag ingen ! Det är ju februari ! Och när träden slår ut i maj så går det att ta ett lika vacket foto ! Kung Bore tog befälet i natt o skapade nån minusgrad denna rimfrost !
Ja visst ! Trots lite stelt stativ blir det motionsrunda även idag , denna fina vinterdag där solen " anas bland molnen " ! Och enligt en norsk och svensk väderseit väntas nordliga, nordostliga o ostliga vindar i mitt område minst 10 dar framåt ! Får se om dom fick rätt ! Mitt motionerande påverkas inte , oavsett !

En snabbis innan ...tv-utbudet !

Varit o druckit kaffe med några SPF-kompisar. Beställde en semla till ! Det snöade när jag gick till fiket o när jag gick hem ! O snöar forfarande !

Hoppas ni har haft en bra helg !

För det har jag haft ! O idag blev det motion igen i vardagens tjusning ! För all  som " hoppas på växthuseffekten " får  jag dock rapportera att " varken badstränder eller palmer " upptäcktes på rundan ! Dessutom så har " värmehöjningen planat ut de sista 10 åren  men det skriver ingen om " !
              Helgernas sportsändningar är ju en höjdare o på  vintern är det ju mycket sport på helgerna. Nu börjar snart en månads upplevelser av olika skidsporter o dess VM ! O då är det bra att ha Play att tillgå i datan för en förmiddagsmotionär t.ex. !
           Det syns väl på bilden att det snöar i Askersund idag ! ?  Ca 0 grader. Och det är ju faktiskt februari ! O Verkhovanski i Sibirien hade i morse -  54 C ! Växthuseffekt ?
 

Strålande sol !!!

" Så länge jag lever skall jag mata svenska folket med solkort " ! För solens lysande är förutsättning för liv , på gott och ont ! Ibland undrar jag om lite mer " ödmjukhet o tacksamhet " borde " drabba t.ex. svenska folket " som tror att altt skall vara tillrättalagt till 110 % !?
I helgerna brukar jag inte vara så mycket i datan .... det är bra o pausa med det ochså även om jag inte tillbringar mer än några timmar där på dagarna ! Trevlig helg !

RSS 2.0