Jaa, inte går veckorna långsammare precis !

 
För dom som känner till det  är jag nära Tobisviksbadet ! Det är väl bra att ha några utebassänger när västan blir för ihärdig på sommaren ! Norrut gick dagens runda. Inga dåliga vyer ! O att pulsa i sand går ochså bra för en pensionär liksom snöpulsning !
 
Jaa, sen ganska nära badet gick jag åter mot stadens centrum på denna stig som har gåtts många ggr..
 
 
         Sen träffade jag på denna välbekanta trappa och man kom en nivå högre !
 
Jaa, det här med nivåskillnader var det ! Och här tittar vi ut över det norra koloniområdet ! En bit hem hade jag men ingen trötthet konstaterades ! Och prat med en av svärdöttrarna blev det och med en  gammal kompis som är kul att ha i sin närhet ! I början av motionsrundan !
               Jaa, vi har ju en å som går genom stan, har aldrig sett den så igenväxt som nu på många ställen ! En årensning skulle behövas både här o där !
 
Jaa, i helgen går ju V-75 på Bergsåker, Sundsvall ! Jackpot den här gången ! Inte ovanligt ! Ibland blir det nån tusenlapp på en sjua ! Men ibland betydligt mera ! Men vadå då ! Ibland går ju många favoriter in !
           Jaa, Mif slog ju Örebrohockey borta ! Det var bra gjort ! Och gillar båda lagen ! Liksom jag gillar både Liverpool o Arsenal ! Arsenal ja ! Skadorna ! I helgen möter dom Swansea hemma ! I ligan !
              Jaa, motionen bygger för en spännande helg ! För då kan man lägga tid i soffan utan o bli försoffad ! Trevlig helg ! :)
 

Jaha, motionsrundor i olika natur !

 
         Jaa, det har det ju blivit under årens lopp ! Och då som mest sen efter pensionen 2003 ! Vid 65 års ålder ! Och då fördrivits mest vid Norra Vättern ! De senaste 10 åren ! Men nu är det Österlen, Simrishamn som gäller ! Och naturligtvis fortsätter fotograferingen  !  Efter samma intresse  av att förevisa foton som innan  ! Idag företogs en ca 4 km lång runda mot väster ! På denna gång- och cykelväg mot byn Gröstorp ! 
 
Jaa, och det här fotot togs så smoningom ! Och här är inget tal om platt som en pannkaka ! Här går väl nån ås av något slag ! Jaa, som sagt det här med Närkesslätten och Skåneslätten ! Dom har väl  båda mycket bördiga åkrar !
 
Jaa, det här fotot är taget mot Simrishamn ! Och efter ett tag vände jag näsan mot hemmet igen ! Via landsväg som kom ut på en annan landsväg ! Där det stod bl.a. stod Simrishamn 2 ! 
 
 
O så småningom var det inte långt  till bostaden ! Och det fotsattes då ju upp mot hyreshusen  !
 
 Jaa, sen var det inte långt hem ! Jaa, har ju bott här  i mer än 5 veckor ! Prata om att tiden går fort ! Kors , det är ju fredag i morgon ! Och då blir det en annan färdväg ! Och givetvis upprepar sig rundorna ibland ! Att gå längs havet är t.ex. inte dumt  ! Inte heller så här  års ! Jaa, gick ju ofta samma runda i Askersund ! Men motiven växla ju ändå , stundtals !
 
 
 
 

Idag är det min lilla kamera som står för fotona !

 
Det är man ju van vid att där man bott under årens lopp så har det funnits bl.a. småbåtshamnar ! Vare sig det varit insjöar eller innanhav ! Jaa, här i Simrishamn är det ju nu lite glesare med båtar när turistsäsongen är över ! Men att det finns resurser det syns ju här ! 
 
 
Ochså foto från hamnen på rundan ! Här hitta jag detta par ! Annars brukar det var fler gäss att fota av åtminstone 2 arter ! Dom här är väl av arten grågås ? 
 
 
 
Inget dumt foto , tycker jag ! Här  har jag kommit till slutet av småbåtshamnen o tittar norrut ! Vinden idag var lite kylig , kom in från havet ! Havet ? Som sagt det här med innanhav o sjöar ! 
 
 
Jaa, sen gick det ett tag längs kusten ! Sen veks det av västerut och så småningom gick jag i bra fart uppför denna trappa o hamna gångstigen öster om Kristianstadvägen ! Och handlade så småningom i en av livsmedelsaffärerna ! Samma kedjor som jag handla i i Askersund !
 
 
 
                Det var ju inge vidare ! Arsenal förlora med 3-0 mot Sheffield Wednesday ! Och det här med skador ! 2 utgick ganska fort skadade ! Inga dåliga spelare , av A-lags karaktär ! Men för övrigt var det ju inget ordinarie lag ! Men kanske Arsenal kan vända på det hela när hemmamatchen spelas ! Det här med Arsenal o skador ! Inte bra inför vad som väntar !
 
Glömde väl att prata om de kalla platserna i måndags ! Jaa, visst sjunker temperaturen i Arktis ! Men Mc  Murdo stn på Antarktis har fortfarande ca - 20 C ! 
 
          
 
 
 
 
 
 
 

Jaa, det hängde upp sig med överföringen från mobilen !

 
Men vi tar vi några foton från dagens runda ! Efter som jag lyckades att överföra dom, efter en del irritation  ! Tog ett fotbad innan det försöktes igen !Och varenda ett är taget i Simrishamns stad ! Hit hade jag inte långt o gå ! Fortsatte sedan till Kristianstadsvägen ! Och där går på den ena sidan en stig som går att följa ! Gick norrut på den.!
 
 
Jaa, här har vi stigen !  Och det stupar ganska brant österut mot bl.a ett koloniområde !
 
 
 Sen vek jag av mot havet och gick på cykelvägen mot hamnen !
 
 
 Sen stannade jag upp o tog detta  foto mot  sjön som ju är ett innanhav ! Var väldigt disigt idag men ingen blåst o inget regn ! 
 
 
O lite längre bort togs detta foto ! Jaa sen kom man så småningom till hamnen ! Gick upp för storgatan, handlade o när jag skulle gå in genom porten till boendet , jaa, då kom solen fram ! 
 
                 Jaa, ännu en dag i Jahans liv ! Och i kväll spelar Arsenal en match i ligacupen mot Sheffield Wednesday borta. Jaa, blir kul att titta på ! Men så mycket matcher en del av storlagen i ligan får spela ! Hoppas inte Arsenal får fler skador !  Säsongen varar ju ända till maj !
 
 
 
 
 

Joo då,, det är bara bra !

           Spatserar på helgerna o motionerar på vardagarna ! Foto taget efter spatserande igår !
 
Joo, jag vet hur eländigt det är i Världen ! Och även perioder innan har varit eländesbasserade !  Sen urminnes tider ! Både  när det gäller grymheter, krig, naturkatastrofer, pester mm. Märkligt att det har kunnat bli över 7 miljarder människor ! Det har ni väl läst om att halva Europa blev utrotat av pesten på medeltiden var det väl ! 
Jaa, våra rötter o gener led säkert lika mycket förr av allt möjligt ! Så till den milda grad att en del utvandrade på 1800-talet ! 
 
  Det här med media ! Har mänskligheten nånsin blivit matad av så mycket elände , dag för dag .Jaa, död o förintelse var säkert ett inslag i vardagen förr i tiden ! Utan att braskande rubriker ständigt utbasunerades !
 
 
 
Jaa, ganska nära min nya lägenhet ligger i anslutning till idrottsplatsen en byggnad med stor o små simbassänger, kafeteria o bowlinghall ! Jaa, och det var lika fint där inne som som innan ! Jaa, naturligtvis finns det  ochså bastu i anslutning ! Och som sagt bakom byggnaden finns fotbollsplan med löparbanor !
 
 
                     Jaa, sen vandrade man västerut ! Och tog detta foto ! O en bit till !
 
 
 
Och lite längre fram togs detta foto mot norr  ! Jaa, strålande sol var det under rundan ! Jaa nu får vi se vad rundan går i morgon ! Finns många att välja på runt och i staden o längs kusten !
 
 
                     Och här är det inte långt till porten som leder till min nya lägenhet ! 
 
 
 Jaa, det är klart Totte  parakit skall var med  på bild ! Det är en rolig gynnare o buspojke, Totte. Ett säkert lika kul sällskap som akvariefiskar, kaniner, vitar råttor hamstrar , boaormar t.ex. ! :) Och hirskolvar gillar dom här fåglarna ! Köpte jag på hemvägen i zoo-affären ! Och inte heller långt ifrån där jag bor ligger en bensinmack med matvaror ! Bra att ha på nära håll om vädret är  dåligt . 
 
 
 
Jaa, Väldscupen i Alpint inleddes i Sölden i Österrike i helgen med storslalom ! Och föret o snötillgången var det inget  fel på ! På alphöjderna, som synes ! Och som jag förstod så kommer nästa tävlingsomgång i mitten på november ! Jaa, vem tycker ochså inte om att titta på skidor , både på tvären o på längden o i luften ! Skridskoåkning är ju numera på dekis i Sverige !  Jaa, o även backhoppning !
 
O Nu ligger Arsenal tvåa i tabellen ! På samma poäng som Manchester C som leder ! Och min son Martin o barnbarnet Viktor har i helgen varit i Liverpool o sett matchen mellan Liverpool o Southhampton ! Jaa, den såg jag ochså delar av på TV ! 1-1 blev det ! Men matchen mellan Manchester United o Manchester City
 var en tråkigare tillställning att se ! 0-0  sluta den matchen ! Och om Torsten o Rolf o nån annan från deras område i Närke läser detta ! Hoppas allt är bra med er ! Liksom andra läsare av bloggen !
           Jaa, das var alles für heute ! Und ich hoffe das Menschen von Deutschland , Schweiz und Osterreich auch  ess gut haben ! Varum ? Ich denke an mein grossmutters ahnen ! O övar mig ibland att skriva på tyska !
 
 
 

I lampans sken !

 
Jaa, då var det fredag igen ! Och igår var det ochså en bra dag ! Promenerande här o  där ! Att promenera är ochså bra för hälsan ! O igår promenera jag bl.a. med den  mångårige  kompisen Bengt bla. till  lampaffär o då inköptes denna lampa för vardagsrummet / tv-rummet ! Passar väl bra till en annan " sportfantast " ! Lyser väldigt bra upp ! O på knappen till tändandet går att vrida så olika ljusstyrka kan framkallas. Och en av mina söner kom och satte upp den och hade 2 av barnbarnen med sig !
 
 
Jaa, det är väl inga hemligheter ! Sonen som hjälpte mig heter Peter o barnbarnen Kalle o Abbe ! 2 av många ! Prata om att ha det bra förspänt ! När det gäller det mesta ! Jaa, idag skall jag delvis befinna mig i förrådet o röja o få ordning ! 
     Som sagt ! Trevlig helg ! Trots allt som människan drabbats av sen urminnes tider ! Det som ger störst rubriker , Ondska o bråd död !

Den ene dagen är sig inte den andre lik .

 
 
 
   Jaa,  idag har Totte parakit bl.a fått sitta i köket Det går inte o vara lös o ledig alltid ! För i vardagsrummet har elektriker donat ! Tittat till det elektriska , gjort flera  uttag ! Så sladdar, förlängningssladdar ej behövts användas i onödan ! Blev alla tiders !  Och det är väl kul att träffa folk som man känner sen innan ! Inte märkligt om man bott i stan i 45 år ! Är nu inne på mitt 46 i november !
 
     Jaa, vilket försvarsspel av ett anfallsglatt lag mot ett annat anfallsglatt lag ! Tänker på Arsenal som slog Bayern München med 2-0 ! Jaa, nu hoppas jag att båda lagen går vidare mot nästa omgång ! Jaa, att Bayern gör det är ju mycket troligt ! Och ikväll är en av sönerna o 2 av barnbarnen o ser Malmös match mot Schaktahr Donesk från Ukraina ! Vi håller tummarna. Det går ju att läsa på lite om vilket område Donesk ligger i ! Men för mig skall poitik inde blandas ihop med sport, musik o Vackra Bilder !
 
      Jaa, Örebro hockey slog Brynäs hemma igår läste jag ! Det gläder mig ! Alla vet vad jag tycker om Örebro ! O mina Närkesrötter ! Dom ger mig ochså styrka ! Liksom de 45 åren i Skåne, somrarna i Västergötland o tiden i Norrbotten ! O födelsestaden är ju Stockholm ! Vilken plattform man har o stå på !
 
 
 Jaa, lite motion med matkassar blev det idag ! Nää, här bor man jag inte nu ! I det här huset bodde jag och min familj på 1960-talet ! Och mina svärföräldrar ochså ! I portuppgången närmast ! Kan vara roligt att veta för dom norr ut ! Och en skymt av konstverket Raketen kan man se längst upp ! Som ditplacerades på 60-talet som sagt !
         O när jag tittar på det här fotot dyker givetvis många minnen upp ! O  2 av sönerna föddes här ! Den äldste i Marieholm, på Lunds lasarett ! Joo, har 4 barn ! För på 60-talet föddes även en dotter som dog under födseln ! Det som jag har sagt , det här med garanti för ett långt liv finns ingen som har ! Ingen vet innan vad som väntar bakom kröken ! Fötterna på jorden o armarna mot himlen !

I den ena kanalen fullt med ishockey, i den andra fotboll !

 
 Ganska nära där jag bor o ännu närmare där man bodde på 1960-talet ! Som sagt området där det bl.a åktes tefat och lektes vid lekplats nära denna damm ! Vem har inte hört talas om ankedammen ! 
 
             Jaa, man har ju kanalen där det visas fotboll från både England , Spanien o Italien ! O Champions League ! O i kväll visas  bland annat matchen mellan Arsenal o Bayern München ! Vill ju att båda lagen skall gå vidare men Arsenal ligger sist i tabellen med 0 poäng ! Behövs seger mot Bayern för att kunna bli tvåa ?
 
 
 Jaa, berört det innan ! Karpaterna är ju en förlängning av Alperna ! Tyvärr har jag inte samma möjlighet att överföra foton från Alperna ! Så ibland blir det då foton från Carpahtian Garden Romania ! O här har vi då ett motiv !
 
. O här har vi ett annat foto med Karpaterna i bakgrunden ! Denna Vackra bild gillar jag ochså !
 
 

Vilken sporthelg ! Och idag lyste solen på motionsrundan !

Nu kommer varje måndag rapport från Arktis o Antarktis ! Där det blir kallare o varmare !
 
         I Arktis hade Prodhue Bay i dag på fm - 5 C, Grise fiord airport -17, Thule Air base - 9 o Verkhoyansk -13 C ! Och på Antarktis hade markstationen Mc Murdo stn. -14 C !
 
 
Visst blev det motion idag ! Efter helgens begivnheter ! Ingen ändring på framgångsrikt koncept  Ja ha har vi ett foto från sandstranden i Simrishamn ! Och bad i bl.a. ostvindar det kan man ta längs hela kusten norr och söderut ! Dock skall strömmar beaktas vid vissa tillfällen !  Jodå här kan vara som på riviäran när vindarna kommer från rätt håll ! Och det kan som sagt även gälla Pite havsbad uppe vid norrlandskusten ! Fråga mig ! Jaa, naturligtvis har bad med familj o kompisar varit inslag vid soliga tillfällen ! Västvindar en längre tid ! Kallt i vattnet ! 12-13 grader är nog inte ovanligt ! Efter vad man kommer ihåg !
 
 
En sådan här tavla tycker jag är intressant att titta ! Finns vid strandpromenaden ! Och även en å flyter igenom Simrishamn ! Med fågelliv ! På strandpromenaden norrut går man även längs med den en bit Namn ? Tommarpsån !
 
 
Och här haar vi en bit av Tommarpsån taget från en bro som leder mot norra  koloniområdet ! 
 
 
Och när man viker av mot bron från strandpromenaden så går man på en stig längs ån  som går nere till vänster ! Och denna runda som man kan gå i staden har jag döpt till Tåtte-rundan ! När barnbarnet var 2-3 år 2004-2005 så fick han ganska ofta åka med farfar i vagn denna runda ! När man t.ex. var barnvakt. ! Nu är Tåtte 12-13 väl ! Så nu får han nog traska bredvid ! Skall fråga honom om han vill åeruppleva gamla minnen med farfar !
 
 
O här är jag på väg i hamnen söderut mot hamnkiosken benägen vid stora hamnen som inte syns här ! Och på hemvägen gick jag längs Stenbocksgatan ! Och där gjorde  jag ett kort uppehåll hos den äldste sonen o  hans familj O sen var det en bit hem till bosaden ! Uppskattning.!..10 minuter ca !
 
Vilken sporthelg ! Österlenkraft ordna via box samma sportkanaler som i Askersund, förutom då deras kabelnät ! Gjorde detta i fredags ! Och hade ju fått upplysning om nyordning i denna sportkanal ! Men inte att det var redan i helgen, trodde senare ! Men denna nyordning betydde att jag i helgen kunde se fotboll från England, Italien o Spanien !Och bisittare till den Italienska fotbollen var Glenn Strömberg men även Thomas Nordahl ! Välkommen tillbaks till denna sportkanal Thomas ! Ibland blir man inte klok på de här sportkanalerna ! Det här med att byta varor med varann !  Men det finns ju fler aktörer ! En har ju visat Em-kvalet t.ex. ! Och vilka var det nu som skulle visa olympiaden i år från Brasilien ? Nästa sommar !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
            

På söndag en hel månad ! Sen man kom till den fina nya lägenheten !

 
            Jaa, här  är flyttgänget av nära o kära ! Den 18/9, de små   fick bli hemma, så klart ! Innan dom hämta far o farfar via Simrishamn Hjo och Askersund ! Sonen Bengt kom i egen bil ! Är ej med på bild !Övernattning på hemvägen i Hjo ! Där det var lite släktträff ! Systerdotter med barn ! Och på söndag f.m.den 20/ 9 gick färden mot Simrishamn ! Och när jag kom in i den nya lägenheten stod bl.a. de yngre barnbarnen där o hälsade välkommen ! 
 
 
O detta foto  är taget den 21/9 från köket i min nya lägenhet , med terrass som synes en bit av ! Jaa, sämre början kunde man få efter att ha vaknat i den fina sovalkoven ! Jaa, på natten kl 24 väcktes man av mobilen som " pratade om " att severn inte längre fungerade ! Avtalet ang.bredbandet med telebolaget gick då ut i Askersund ! Och den 21/9 tillhörde jag Simrishamns kommun o Landstinget i Skåne förståss !
           Det här var lite tillbakablickar p.g.a. en månad på plats , på söndag ! Och sägas skall att jag inte ångrar de 10 åren uppe  bland mina  Närkesrötter rötter ! Gläder mig fortfarande åt Örebros framgångar i t.ex. sportens värld ! Och Askersund är en vacker stad belägen vid norra Vättern ! O fortfarande är farmors Björneborg, Attersta/ Gällersta härad  mitt smultronställe under uppväxten i Örebro ! Sådana känslor är för mig ett positivt inslag här i livet ! Och är till hjälp även i nuet här bland nära o kära ! Där jag hör hemma nu ! Med glädje ! Så klart  !
 
            Vädret ja ! Fortsatt lite blåsigt ! Regn i luften ? Tittar ofta på Dmi, den Danska vädertjänsten ! Och igår hörde jag en väderrapport på en Dansk tv-kanal ! Har ju visat snöiga bilder från delar av Karpaterna ! Och den Danske metereologen nämnde bl.a. att det kommit mycket snö i delar av Alperna ! Kanske till fromma för alpina tävlingar som kommer och vintersportorter ? 
 
            Jaa, V-75 loppen går på lördag på Örebrotravet ! Och Åke Lindblom har 2 bra chanser , verkar det som ! Vädret i Närke har varit kyligt har jag sett ! Men inte så båsigt enl. min kompis Torsten i Askersund !
 
          Och som vanligt så ligger jag lågt med skrivandet i helgen ! Trevlig helg önskas !
 
 
 
 
 
    
 

Det säger man inte nej till !

 
           Har ju turen att kunna ladda ner Vackra Bilder från Karpaterna i Rumänien ! Här är en av dom !
 
 
 
Det här fotot från Carpahtian Garden Romania är taget 15/ 10 på 1.504 meters höjd ! Jaa, har ju pratat om kung Bore när det nu gäller Arktis och som synes finns det snöklädda berg i Rumänien t.ex. Om det är över eller under det normala ?
 
 
 
Jaa, det här fotot är taget den 14/10 ! Via Carphatian Garden Romania !
 
          Jaa, det här med att titta ut i Världen är ju inte dumt ! Och till Rumänien är det ju inte så förskräckligt långt ! Ligger ju på Balkan !
 
 
          Joo då det blev motion idag ochså ner till hamnen ! I motvind ! Men på hemvägen med kassar i nävarna hade jag medvind ! Så är det ju här i livet ! Ibland även få kämpa i motvind ! Vilket nog inte skadar om man tar allt för givet ! 
 
 
 Men idag regnade  inte ! Bara en sån sak ! Och någon cykeltur längs KUSTEN har det ännu inte blivit ! Men blir säkert bara blåsandet lugnar ner sig ! Och idag har jag redan börjat titta på V-75 loppen som på lördag går  på Örebrotravet ! Som jag varit på en gång ! Trevlig bana !
 
                  
 
 
           

Det regna åtminstone inte !

 
Jaa, det här fotot är taget från en bro över en å mot havet ! Jaa, vantar togs på idag men inte fullt så  blåsigt ! Har tittat lite på Närkesvädret ! Kyligare än i Skåne ! Nån dag innan visades 1 + ! Att vara med om blåst är väl inte något ovanligt om man bott vid Vättern o, södra o norra Östersön ! Och vi kan ju i sammanhanget tänka på ostvindar t.ex. både sommar o vinter !
 
Jaa, här har mina barn lekt på bl.a. 60-talet o senare ochså ! Tefat har vid åtskillaga tillfällen åkts  här bl.a.o som synes är  här ochså en lekpark ! Med en fågeldamm invid ! Nostalgi ! Behöver väl inte  betyda tårar ! Kan väl vara positivt för hjärnan även om allt här i livet inte gått på räls !
 
 
Jaa, tycker om att visa Vackra bilder från Carpahtian Garden Romania !  Nu ringde nån på mobilen ! Stod hemligt nummer ! Känner ingen som har hemligt nummer ! Och då stryker jag bort samtalet !
       
 Har numera Nix  på min enda telefon mobilen ! Skaffades under Askersundstiden för nått år sen . Och det har gjort att flödet minskat betänktligt på nummer som man inte igenkänner ! Info 10 har inte setts på mobilen !
 
       Jaa, såg ni Så tänker djuren i går på TV ! Har ju sett program om bl.a  fåglar o bläckfiskars eminenta sätt att lösa problem ! Jaa, det här med låset som dyrkades upp o sedan ändrades för att visa tänkandet o uträkningen av kråkfågeln vars namn jag glömt ! Hade ni klarat uppdyrkandet på så kort tid ? Jaa, korpen är ju bl.a en intelligent fågel ! Jaa, är inte längre förbluffad över en del djurs sätt att tackla problem som inte är inlärda ! Och bläckfiskarna med alla sina småhjärnor !
 
 
Och har ochså läst om att fåglarna  är de största överlevarna ! Och när det gäller insekter så är det en väldans tur att dom inte har vår storlek !  Jaa, undrar hur det sett ut dom bara varit några decimeter ?
          

En runda till hamnen o tillbaks blev det !

Och inga Vackra bilder idag, tagna av undertecknad  ! I regnet o den kyliga ostliga vinden ! Men fram och åter till hamnen ! Med bl.a. inköp av fingervantar ! O batterier till kortläsare av Birgitta !
 
 
 Jaa, det här är ett foto från Moldavien ! Mitt intresse för andra länder i vår Värld är fortsatt stort ! Både när det gäller musik, annan kultur o Vackra bilder !
            Jaa, igår slog ju Sveriges herrar Moldavien i Em-kvalet i fotboll ! Och laget är nu klart för play-off ! Spännande lottning till helgen ! Då ger det sig vilka vårt lag får möta !
 
Apropå vackra bilder ! Det här är ett foto från Karpaterna i Rumänien ! Lägg märke till  gestalten längst upp på berget ! Som sagt var, visst har jag mina drömmar kvar !  O det här när man fortsatt trivs med tillvaron då kan man tillåta sig att drömma om det mesta ! Även om  det nu är slutflyttat ! Men utgångspunkten är väl inte sämre  Några veckor nånstans, nån gång eller flera , varför inte ! Och det årliga besöket i födelsestaden Stockholm till elitloppshelgen ämnar t.ex. fullföljas .
 

God måndag ! Jaa, spännande o givande nygammalt liv !

 
Optimist som man är tänker man på kommande vår o sommar när man ser detta från dörren till terassen ! Men jag hoppas på en fin höst o en vit vinter ! O det har inte ändrat sig trots flytt 55 mil söderut !
 
           Ostvind idag , kylig sådan ! Frös om händerna, fingervantar inhandlas imorgon ! Brittsommar kan ju ibland infinna sig i oktober ! Men det här med vädret utan facit ! Och idag hade Mc Murdo stn.på Antarktis - 28 C i morse ! Men där skall ju temperaturen stiga ! I norra Canada hade Grise fiord -13 C ! Men där kommer temperaturen ju att sjunka ! Sen får vi se hur bl,a,  högtrycks o lågtrycks lägen o vandrande reglerar hösten o vinterns temperaturer !
 
 
Det här fotot är  taget inte så långt ifrån där jag bor ! Inne i Simrishamn !  Som sagt väldigt kylig vind i dag !
 
 
 Jaa, minsann ! Detta fotot är från Carpahtian Garden Romania ! Taget 11/10 ! Alltså igår ! Kung Bore visar att han ännu finns till ! Med början på höjderna i bl.a.  Rumänien ! Som sagt i höstas förra året, spåddes ju den värsta vintern på 33 år i Europa ! Men bl.a östra USA fick ju utbrottet istället ! Den värsta vintern på länge där !
 
Varmt o ombonat har jag ! Är väldigt tillfreds med bl.a. ochså  tavelupphängningen ! Överst syns en målning från Kåseberga ! Vann den för länge sen på  konstlotteri ! Tv:n är det inget fel på ! Inte heller på ekkistan ! Men på detta arvegods står det inristat Anna Elerbrockes 1687 ! Det namnet väcker ju vissa asossiacioner till Nederländerna ! Och i sovalkoven som skymtar till höger ! Har jag ochså lyckats med att förena gamla foton av rötter med teckningar av barnbarn o två tavlor med naturmotiv ! Och en av modernt snitt ! 
           Och pryat har man ochså gjort idag ! Varit med o hämta barnbarn på dagis ! Dock icke obekant , andra barnbarn har hämtats där bl.a,  . förr i tiden !
 
          
 

Jaha minsann ! Fredag igen !

 
Igår var jag tillsammans med mina systrar , på besök från Hjo, o åt middag hos min äldste son ! Och då togs detta foto av Stolt farfar omgiven av 4 av barnbarnen ! Kan knappt räkna dem alla ! O den minsta  i mina armar är en flicka , jaa, 3 veckor på söndag.! 
 
O i kväll skall jag o mina systrar åka o äta middag hos min yngste son o hans familj som bor på landet , några kilometer söderut  ! Och där finns ochså barnbarn ! Men alla barnbarn kommer inte att ses i helgen! Utan vid senare tillfälle , naturligtvis , nu när det bos här i Simrishamn !
 
          Det är fullt hålligång ! Och mycket gående o cyklandet o bl.a. handlande till lägenheten !
 
Jaa, min lillasyster får väl ochså vara med på bild ! Med den lilla i famn !
 
             Javisst i morgon är det , V-75 ! Går på Åby-travet ! Det ägnar jag mig naturligtvis fortfarande åt !
 Och trevlig helg önskas ! 

Joodå , havet stormar ! Innanhavet !

 
Jaa, innanhav, insjöar o hav ! Östersjön heter det ju ! Men Östersjön är ju ett s.k. innanhav har ju förbindelser med Nordsjön som har förbindelse med Atlanten ! O varit ett enat hav en gång för länge sen ! Har jag för mig ha läst !
Samma fenomen gäller Medelhavet, Svarta havet o Kaspiska Havet! Även dom s.k. innanhav med förbindelse till Atlanten o varandra ! Som man fattat det !
        Jaa, motionsrundan blev längre än tänkt ! En liten tur längs innanhavet Östersjön ! 
       Allt jämnar ju ut sig ! Motvind till .....Östersjön o medvind hem !
 
 
Var ett tag sen man hade ett foto från Carpahtian Garden Romania ! Joodå  hade gärna  fotvandrat i Karpaterna ! Verkar vara väldigt vackert ! Och bergskedjan går ju igenom många länder ! Liksom floden Donau gör ! Men jag har fotvandrat på många vackra platser i Sverige ! Inte dåligt det ! Men äventyraren i mig hoppas jag få ha länge till ! Även i fantasin ! 

Jaa, hårda ostliga vindar över bl.a. Österlen !

Jaa, inga foton idag ! Inget måste ! Uj,uj, uj ja ! Som sagt hårda ostliga vindar över bl.a. Österlen! På sommaren betyder det ju varmt i vattnet ! På vintern vid vissa tillfällen betyder ostliga vindar svåra snöstormar ! Har ni varit med om de s.k. snökanonerna  Och undertecknad har aldrig varit med om värre än dom som kan drabba Österlen ! Jaa, för en 4 år sen var det ju en rätt sträng vinter i Sverige ! Och mycket snörikt ! Har här på bloggen visat bilder från Askersund från det tillfället ! Bra med bildbevis ! Och kylan styrs av olika saker som lågtrycks o högtrycks vandring bl.a. Tänk på hur östra USA hade det i vintras ! Snöa ända nere i Jacksonville !
 
          Jaa, som sagt tro inte kung Bore har gett upp ! O nu sjunker temperaturen i Arktis ! Och fortfarande ganska mycket minus på Mcmurdo Stn. på Antarktis !
                  

Spegel, spegel på bänken där ...

 
       Jaa, hur roligt kan man inte ha med en spegel ! Men när Totte blåste upp sig  så gjorde spegelbilden det samma ! Så nått övertag fick icke Totte ! Oavgjort blev resultatet ! 
 
Och banne mig har inte Totte även hittat en kompis som han upptäcker på skåpets fönster ! När han går längs rutorna !
          Joodå det tänker jag på ! Löftet när jag köpte Totte ! Att han även skulle få vistas uttanför buren ! Och oftast sitter han på min axel ! Och  även andras axlar kan få besök där nån slags fågelsång utförs ! Till allmänt skrattande ! Jaha ! Nu kom favoritramsan ! Totte duktig med vissling bakefter ! Och går man in på Youtube o tittar så finns det filmer där med nymfparakiter eller bl.a. andra papegojarter !

Jaa, 14 dagar på den nygamla platsen !

 
Joodå ! Så klart har det sina fördelar att flytta tillbaks till välkänd plats med en stor del av den stora klanen på plats ! Och sen har man  en del av den boendes på landet , ca 5 km söderut ! O detta ställe är en gård ! Och det här är lite foton tagna från gården ! Vi börjar med detta !
 
      Och här är ett foto taget mot hus med byggnader ! Jaa, tänk att få vara så pigg att man kan cykla ut hit ! När andan faller på o när det t.ex. fylls år ! 
Och här har vi ochså en familjemedlem ! Av 2 med samma utseende ! Som barnbarnen rider på ibland ! Få se nu ? Shetlandsponny var nog namnet ! Dom kan bli uppåt 30 år sa barnbarnet Moa ! Mor o dotter är det ! Om inte minnet sviker en så är dom 17 respektive 10 år gamla ! 
 
 
Jaa, ett nytt foto taget på plats från gården ! Mot havet i fjärran ! Öster , nordost ut ! Om man inte är fel på det !
 
Och häromdagen cykla jag förbi min gamla arbetsplats ! I en av dessa byggnader höll man till i 23 år ! Innan hoppa man runt ! På olika avdelnigar i ca 2 år ! Och efter jobb på livsmedelslaboratorium , fabriken las ner , blev det jobb inom sjukvården ! Från biträde, undersköterska, skötare till Sjuksköterska ! Alltså jobbades inom psykiatrin i ca. 23 år ! Och fick gratifikation för 25 år när det gicks i pension vid 65 års ålder 2003 ! Jaa, började på Simrishamns sjukhus i 40-års åldern ! innan dess ca 15 år på livsmedelslaboratorium 
                  Och nu har man ett bra liv som pensionär ! Nöjd är ett bra ord att lägga vikt på ! Inte så långt från mig i stan bor äldste sonen med med fru o familj ! Med 4 av barnbarnen ! Dom som är från 6 år till 21 dar gamla ! :)
 
 
 
 

Fantastisk bra serie !

Ishavet på 30 dagar ! Har sett det sista avsnittet på play ! Och vem kommer inte ihåg Ville Haapaslos resa Längs sidenvägen som gick för några år sen !  
 
      
 
Minnen ! Den här raketen har stått i Simrishamn på den här platsen sen 1967 ! Nu bor jag inte långt här ifrån den. Men på 1960-talet bodde man med sin familj ännu närmare ! Bara ett stenkast ifrån ! Och så här fin har jag aldrig sett denna plats innan ! Har väl funnits diskussioner om detta konstverks vara eller icke vara ganska länge förstår jag ! Men så här fin har man aldrig sett platsen vara som idag ! Njöt när jag satt en liten stund på en bänk o titta mig runt på bl.a. växtligheten !
 
           O fort går tiden ! I morgon skall åkas med en av sönerna o köpas persienner ! O nästa torsdag kommer systrarna o gör husesyn o hälsar på ! Kul ! O träffar övriga i min stora klan .
 
          Och det kom jag på idag ! Att gå fram och åter ner till hamnen ! En bra runda även det !  Varken korta eller långa rundor är att förakta !
 
 
       Jaa, nu skall man äta o sedan se på Tv ! Sen kommer man så småningom att kanske lägga till några sportkanaler på bostadsöreningens tv-utbud !

RSS 2.0