Det är aldrig försent...

 ...att ta tag i saker som man tänkt på o känt för ! Mitt intresse för omvärlden utanför, att få näsan ovan ytan i ankdammen, är ju stor ! Det visar sig i mitt musikintresse och intresse över att lära mig mer om olika länders innevånare o deras kultur o historia utan att lägga för mycket fokus på deras ledare ! 
             Idag har jag gått och besökt denna lokalförening och betalt in medlemsavgiften !
                Och detta passar mig som handsken i en ask ! Min nya förening ger stöd till människor OAVSETT religion,politisk övertygelse, kön eller ETNISK tillhörighet ! Föreningen väljer aldrig sida i konflikter ! Målet är att skydda människors liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet och verka för fred !
               För dom som inte har räknat ut vad föreningen heter så är namnet Röda Korset !

Det är inte så länge sen jag var o handla !

 Men i förmiddags fick jag bestiga detta spinning-vidunder ! Men jag motionerade ,dansade i lägenheten ochså till bl.a.rumänskt kultband som bl.a är känd för låten asfaltdjungel, nånting ! Det hela tog en timme ca, minst !
                Jaa, det är ju bra att ta till sådana här intiativ ! För det regnade mycket ute ! Men som sagt nu har jag varit o handlat för ett tag sen ! Men oj vad det var rått ute o några plusgrader ! Jaa, jag tänkte på det här med vårkänslor o det av kvällspressen bevingade uttrycket " våren rusar in " ! Jag får banne mig lika mycket vårkänsler om det på dagen är sol o minusgrader ! O jag fryser mindre !
                    Just nu spelar jag musik med Enya ! Ochså musik i min smak !
  Och " egotrippad" som jag är tog jag detta foto av mig själv efter motionen ! Det bjuder jag på ! O livslusten är oförändrad liksom förnöjsamheten ! Och i kväll blir det Antikrundan på tv ! Bara en sån sak !

Det här med vädret !

Just nu och i några veckor verkar det varit Nordamerika som har fått ta hand om kalluftsutbrott ! Ner i USA ! New York har haft vinter ,minusgrader ett tag nu ! I Arktis dit Grönland hör är det kallt ! Även i Sibirien ! Som hör till Arktis ! Om det är slumpen som gör detta med minus i New York ! Nej det har med högtryck o lågtrycks placering o göra !
        Vasaloppet går ju på söndag ! Dom har bekymmer med spåren p.g.a. att " våren rusar in " som kvällstidnings löpsedel " baraskade ut " ! Men arrangörerna hoppas på att loppet skall kunna köras !
            Jag vill dock påpeka att Vasaloppet ställdes in 1990 och 1931 o 1932 ! Hur kunde det vara möjligt då ? Joo, det beror på högtrycks o lågtrycks placering " och sammarbete " inte på nån växthuseffekt !
               Jaa, det här med att måla " hm, hm " på väggen ! Det går inte jag på !
      Och nu skall jag snart ut o motionera ! Men inte verkar det särskillt vårlikt ute ! I det + 2 grader disiga vädret ! Men står det på stora löpsedlar så är det naturligtvis så ! 
                   " Allting kan köpas med mördande reklam, kom o köp, kom o köp konserverad gröt " ! Nånting så !

Det funderar jag på ibland !

Vadå ? Ang.det här med revolutioner ! Vare sig dom görs " via nätet " eller görs eller har gjorts på andra vis ! Om länder har blivit bättre med avsikten att göra revolution " för det fattiga folkets skull " ! Är det inte så här i många fall ? Ur askan i elden ! På nått vis ? Hur har dom inte blivit som har tagit makten ! Vare sig dom kommit från höger eller vänster !

O efter doktorsbesöket så var jag och hälsade på .....

 Och det var hos mina kompisar Torsten o Vivi-Ann ! Och dit kom ochså Inga-Lill !  Detta hade jag bestämt innan.! I samband med doktorsbesöket ! Så dom fick reda på att det var bra med hälsan ! Och vi hade så trevligt ! Men jag hade missat att Vivi.Ann fyllde år ! Så det blev ju födelsedagskalas ochså ! Vilken slump ! Som det kan bli ! Men en kram går ochså bra att dela ut som present !
            Och nu börjar motionerande " som vanligt " igen ! Efter den mycket sevärda olympiaden i Sochi !  Tiden går så fort ! Det beror nog på  att man trivs med livet ! Och den ena motionsrundan är aldrig den andra lik även om det blir samma rutt ! Spänningsmoment ! Jag vet aldrig hur morgondagen blir ! Det vet inte ens vetenskapsmännen ! Dagens  "domedagspredikare " !
 
            Jaa,ja bilden är lite suddig ! Det får ni tåla ! 

Allt var bra , sa doktorn !

                Och jag kan köra på som vanligt i livsglädjens tecken ! Kanske denna min livsglädje kan ge mig några x-tra år ? Med eller utan rullator i framtiden ! Och ibland skulle jag kunna krama om hela Världen ! Ja men dom onda då ? Dom får en på köpet ! Det är kanske det dom aldrig fått ? En kram !

Det är ochså en nödvändig aktivitet !

 
Att gå till " IL Dottore " , doktorn ! Idag kl 12,skall jag besöka honom o får reda på hur blodproven var, få reda på hur " pumpen " fungerar, pröva syreupptagningsförmågan som ju är väldigt " förnäm " för min ålder ! Om det håller i sig !
            Jag har en " alldeles egen doktor " men det kostar inte mer för det ! Och jag cyklar dit i all ödmjukhet och hem i all ödmjukhet beroende på att man hittills fått leva ett liv där man varit mycket lite sjuk ! Enda gången jag legat på lasarett är ett eller 2 dygn när halsmandlarna opererades bort på 60-talet !
                  Och på hemvägen hälsar jag på kompisar som bor i närheten av doktorns mottagning !
        Och fotot är taget från i går då jag var ute o cykla för att invänta våren som kom rusande enligt kvällstidnings braskande rubrik på löpsedel. O även om det var några plussgrader så kändes det inte precis som det jag kallar vår ! Vare sig den rusar eller inte  !
 

Precis vad jag ville läsa, o vad jag tycker ! Generellt sett !

Följande rubrik syntes på insändare idag på Nerikes Allehanda ! - Lyft fram allt det positiva i hemtjänsten- .
                   Jag försöker ju kämpa emot medias sätt att tackla saker o ting i Sverige ! Det är ju så här ! Är det något fel någonstans så dras det fram  "1 exempel av 10  dom 9 som fungerar skrivs inget om " ! Och det gäller allt i samhället just nu !  Tyvärr är det så att dagens makthavare är  " media, statsvetare o kulturelit "som kan avgöra ett val ! Vi kan ta det här med att ständigt ha olika valundersökningar ! Där man hela tiden har störst rubriker om partierna som ligger under 4 % spärren ! Och hur dåligt regeringen ligger till ! Sen kan det komma nått lite finstilt om att 16 % inte vet hur dom skall rösta i valet eller ej statistiskt säkerställt ! Det här  är ju ett "gammalt trick" ! Att ständigt komma med samma budskap, att ständigt " hamra in det i folks medvetande " !
            Tyvärr bildas det " buffelhjordar som man får med sig " Många insändare t.ex. visar stor  okunskap om hur det ligger till i verkligheten, i jämförelse med.... ! Och den ene  "partiledaren blir en ängel o den andre motsatsen " !
         Jag hoppas det är fler som " genomskådar denna  "hjärntvättning av ett folk " !

Det tycker jag är intressant !

Att ta reda på saker som är viktiga ! För att förstå saker o ting . Ang. vädret eller situationen i Ukraina t.ex.historiskt !
 Vädret ja ! Brukar ju redovisa de kalla platserna i världen ! Det är fortfarande väldigt kallt på platser i Arktis ! Grise Fiord i norra Kanada har -40 C, Thule på Grönland har - 29 C ochVerkhoyansk i Sibirien har - 50 C ! I Arktis kommer så småningom temperaturerna att gå upp !
               Men det kommer dom inte att göra på södra halvklotet ! I Australien o Antarktis kommer det nu gå mot vinter om några månader ! Men redan nu i Antarktis har i östra delen forskningsstationen Vostok -42 C och forskningsstationen Mc Murdo stn, västra delen har -17 C , redan !
            Jag är inte ute efter att ta " udden av vårkänslorna " i Sverige ! Tidig vår har vi haft förr ! 2008 hade vi t.ex.över det normala i temp. i Sverige ! Vad jag frågar mig är, är det bra med tidig vår för växtligheten ?
             Vasaloppet närmar sig ju, spåren är inte så bra har jag läst, blaskiga ! Jaa, året 1990 fick man inställa Vasaloppet., liksom åren 1932 o 1934 ! Och det är inte så stor skillnad mellan temperaturerna i södra Sverige o England, London t.ex.
       Och oavsett väder så blir det motion. Nån åska och slagregn lär väl trots allt inte uppträda ! O i em blir det träff på kafe med kompisar, bl.a boulegänget !

Oj, vad jag skrattade !

Jaa, jag har för ett tag sen sett Hasselhoff , en svensk talkshow på tv !
Apropå skratta så har jag cd-skivor med denna mans upptåg ! Vem kommer inte ihåg honom !  Jag skrattar lika mycket idag åt honom som  på 70-80 talet, då det begav sig ! Då hade TV shower med honom ! Men jag har ju som sagt Cd-skivorna för videon !

Då var det "vardag igen " !

  Och visst kommer jag att minnas bl.a dom här ansiktena med välbehag ! Bra sändningar från bolaget som ochså visar bl.a. hockeyallsvenskan ! Mycket bra bisittare med Rysslandskännaren Malcolm Dixelius som ochså hade förmåga att vända på myntet , historiskt sett !
         Den " svenska kultureliten med sina schabloner o svans " har inte tydligen den empatiska förmågan att förstå att även en " elak president " som Putin kan le över sitt lands framgångar, sportsligt ! O vara stolt över på det sätt som OS genomfördes !
              Jaa, utger man sig för att vara humanist skall man även ha förmåga att vända på myntet ! Det märkliga är att en del av  "dessa humanismens budbärare " i Sverige har hyllat dom som har suttit och skålat med t.ex.Ulbricht eller Honnecker för en 30- 40 år sen !
      Det kan ju inte vara lätt att leda ett land som för 24 år sen var kommunistiskt ! Inte heller ett land vars folk inte riktigt förstår det här med Hen o t.ex. män som  älskar med varandra, bildar familj o skaffar barn ! Kan det överhuvudtaget vara så svårt att " vanliga " människor i världen har svårt att tanke-och känslomässigt ta in detta ! Det har jag ochså ! Hur många vågar erkänna det " när kultureliten regerar " i t.ex. Sverige ! Då betraktas man som " inhuman o oempatisk " !  Det blir ju nån slags buffelhjord av det hela men om jag pratar med folk i enrum över detta " då är det annat ljud i skällan " Och det här har inte i mitt fall med att göra det ses ner på vissa människor , jag har bara svårt att ta in det känslomässigt ! Nu blir jag väl utvisad men det gör inget ! Det finns många andra länder i Världen att bo i !
   
 
      Det sägs ju att våren är kommen ! Jaa, i Askersund har snön försvunnit igen ! Ah " för mig är alltid våren kommen vare sig det är sommar höst eller vinter " ! Obs , symbolik !
                      Motionen gick ochså bra ! Så den är jag ochså nöjd med som Världen i det stora hela ! Den bebos av en mänsklighet " vars 7 miljarder inte man kan få in i samma fålla " ! Den förmågan har aldrig någon ledare haft " varken med ord eller krig " ! Och kommer aldrig att ha ! Inte ens " en ny regering i Sverige " !   
             

Jaa, viken bra underhållning !

Tänk att kunna sitta på första parkett o i tv se ett helt OS ! Och sett på glada ryssar, fint arrangemang o fina tävlingar ! Arrangörerna, Sochi o Ryssland har skött detta fantastiskt. O bra sändningar har det varit ! O idrottare i förening från många länder vare sig någon från Norge blev etta o någon från Östtimor kom på hundrade plats !
         O trots det varma o omväxlande vädret kunde tävlingarna genomföras ! O i publiken viftades det med flaggor från olika länder ! O mycket åskådare var det !
                  O gnällandet i förväg om allt som inte skulle kunna gå av olika anledningar kom på skam ! Och det blev fokus på det viktigaste , gemenskap,o det idrottsliga trots " elake Putin "  !
 
          Jag har sett på OS mer än någonsin i mitt liv ! Inte behövt gå att jobba, o lagt annat åt sidan utom det nödvändigaste ! Jag ger arangörerna högsta betyg liksom dom som hade hand om TV-sändningarna ! Och de som satt i svenska studion !
                         Tack ryska folket , arrangörerna, för denna högtidsstund i idrottens värld ! Och vilken invigning o avslutning ! Bland det häftigaste jag sett när det gäller OS ! Både i vinter -o sommar-OS sammanhang
                  Och vårt hemland Sverige tog ju mer medaljer än någonsin i ett vinter-OS ! Och idrottana verkade trivas i OS-byn !
             Ja, nästa gång går ju vinterOS i Sydkorea ! Nu har ju alla felsökare, " media , kutureliten o andra " fyra år på sig att hitta fel på detta land ! O innan dess på andra länder där bland annat VM i olika sporter skall gå ! Ja dom har ju även kommande sommar-OS  att hitta fel på !  Jaa, Sverige " humanismens fäste "  ! " Felsökningarnas eldorado " !
              

Yes,yes, yes !

Final i ishockeyn på söndag ! 3-mil imorgon mm ! 5-mil på söndag, längdskidåkning ! Var då ? I OS i Sochi förståss ! O 2 brons fick vi idag ! I curling o freestyle ! Och Finland slog vi rättvist i semin ! Och lika rättvist slog Kanada USA i den andra semin !
Jaa, mina förhoppningar på det alpina gänget har ju inte infriats ännu ! Inga medaljer idag heller ! Nu är det bara slalom kvar !
Och i morgon är det ju V-75 som vanligt ! Så nu skall jag titta på det !

Nu laddar vi upp för morgondagen !

För hockeyn i OS ! Först spelar Sverige mot Finland och sedan Kanada mot USA ! Och jag hoppas dom matcherna blir lika spännande som finalen i dam-matchen mellan Kanada o USA var ikväll ! Där Kanada vann med 3-2 i sudden death !

Det var ju lite synd !

Sveriges damkronor ledde med 2-0 inför sista perioden ! Men förlorade bronsmatchen mot Schweiz med 4-3 ! Just nu spelar Sveriges curlingdamer i finalen mot favoriten Kanada ! Ställningen är 3-3 ! Så här har vi ju en medalj som tas hur som helst !

Kung Bore på tillfälligt besök ? I Askersund med omnejd !

   Än är " det vår än är det vinter o skidan den slinter " ! Idag är det bl.a. damernas matcher om guld o brons i hockeyn som gäller ! Tar Sverige brons mot Schweiz ? Det är nog 2 jämna lag som möts ! O det blir en riktig holmgång i finalen mellan USA och Kanada ! O i morgon möts ju Kanadas o USA:S herrar i en annan förmodad holmgång ! Och Finland möter Sverige ! Höjdare det ochså !
                    O jag skall hinna med att gå och handla idag mellan varven ! 

Det kommer att bli riktiga höjdare !

Åtminstone för oss som tycker sport ochså är kultur och ett fint skådespel att titta på ! Dessutom spännande !
Vad menar du ? Joo, semifinalerna i ishockey och 3-milen för damer o 5-milen för herrar i längdskidåkning !

USA slog ju Tjeckien som tydligen inte hade mer kraft kvar ! Och jag såg matchen mellan Kanada o Lettland ! Hur är det med Kanadas lag egentligen ? Dom vann bara med 2-1 o la sig på försvar mot slutet, rädd för att råka ut för kontringar !
Och nu blir det ju 2 " lokalderbyn " ! Sverige-Finland och Kanada- USA ! Hur det kommer att gå ? Dom som är snabbast på skridskorna tycker jag är USA och Finland ! Sverige o Kanada verkar trögare ! Ah, vi säger att USA och Sverige möts i final !

Det är inte klokt !

Sverige o Finland i semifinal i ishockey på fredag ! Sverige slog Slovenien o Finnarna slog Ryssarna i kvartsfinal ! I kväll kommer en annan intressant kvartsfinal ,den mellan USA o Tjeckien ! Enligt experterna är USA stor favorit ! Njaa, det tror inte jag ! Tjeckerna har höjt sitt spel ! Och Canada slår nog Lettland i den 4 kvartsfinalen ?
                Sport o musik, inte gör det vardagen sämre ! Det tillför energi till förnöjsamheten här i livet oavsett " vad kultureliten säger " !
 

Jag lider med Tyskland !

Sverige har ju tagit ytterligare 2 medaljer idag i teamsprinten ! Men de svenska herrarna såg att bli 4 men ett tyskt fall på upploppet bäddade för bronsmedaljen ! Lite mystiskt tycker jag det såg ut, finnen var inblandad ! Och protest är inlagd ! Och de svenska herrarna kan ju inte rå för när andra krokar i varandra !.
Och svenskorna har gått till final i curling, o Sverige kan få möta Finland i semin i hockeyn ! Som leder med 3-1 över Ryssland ! Vilken superonsdag hittills ! Som även utlovats i förväg !

Så är läget !

Gläd er åt superonsdag i Sochi ! Det gör jag !

Bäst när det gäller !

    Jag har sett Tina Maze gråta efter misslyckade lopp i Världscupen i år ! Och blivit ifrågasatt ! Men nu tog du ditt andra guld i OS ! Den här gången i storslalom ! Nu har du ju chans att ta 3 guld som Daria Dombracheva ! För slalom återstår ! Våra damer kom väl 6 0 7 idag ! Men som sagt slalom är kvar med medaljchans !
                            Jaa, jag gläder mig åt Tinas nya guld ! Fattas bara !

Vi gratulerar, vi gratulerar !

Idag fyller ett av mina många barnbarn nr 7 i ordningen,icke den yngste, år ! Från rötter till barnbarn. Och för att Eken skall bli stabil så behövs både rötter, stam o grenar ! Så ser jag det !
 Jaa, det här fotot är 2 år gammalt tror jag ! Men Tåtte ville gärna visa farfar att han vunnit på lotten ! Hoppas han gjorde det nu ochså !          
                       Ha en bra dag Tåtte o många kramar från farfar !

Äras den som äras bör !

            Om man har tagit 3 guldmedaljer så bör man ju äras , vare sig man kommer från Sverige eller Vitryssland !
          Och frågan är om inte Darja Dombracheva blir OS drottning ! Som idag tog sin tredje guldmedalj i skidskytte !  Det är bara att gratulera ! Visst har det väl förekommit nån gång både i sommar -o vinterOS att någon tagit 3 guldmedaljer men ändå !  Foto Commons wikimedia
           Idag fick man ju se på ganska mycket på curling då grenar sköts upp p.g.a. dimman. Och det är en rolig sport att titta på . TV-vänlig ! Och Sverige har ju gått till semifinal, både herrar o damer !
        Som väntat förlora damkronorna mot USA ! Och får spela om bronset ! Där får dom möta ett fjärderankat Schweiz som gjorde bra motstånd mot Canada ! Tjejerna från Schweiz .blir inte lätta o tas med ! Tuffa brudar o snabba på skridskorna !
          Och dagens konstigaste bortförklaring hörde jag av den norske vallachefen när det gällde de norska skidlöparnas skidor ! Med dom resurserna som norrmännen har på det området är det hela ett mysterium ! Det börja ju så bra för dom och dom måste ju känt till förhållandena i snön i området ! Och en norska tog brons idag på skidskyttet ! Inte såg hennes skidor ut att gå dåligt !
             

Åter efter rundan !

Och snart kommer jag att "återvända" till Sochi igen ! Det är tyvärr dimma över området i Kaukasus ! Nu tillhör ju inte jag dom som blir skadeglada över det ! Med facit i handen vet jag att tävlingar i bl.a. Alperna fått ställas in p.g.a.  bl.a.dimma o värme !
            Damkronorna skall ju spela mot USA idag ! Svår nöt att knäcka ! Men tjejerna har gjort det bra som gått till semi !
 Så här ser det ut nere vid strandpromenaden i Askersund ! Gröna gräsmattor o is  på vattnet ! Om det är  "ovanligare än någonsin " ? Nää, inte om man har facit på hur det varit, bl.a. via dagböcker !
                  Så därför tänker inte jag oroa mig över hur februari 2015 kommer att bli ! Jaa, det här med att oroa sig över allt utan facit ? Den fällan tänker inte jag gå i ! För  det verkar  "sälja mest hos svenska folket " ! Det verkar vara lite " självplågeri " över det hela !?

Nu laddar jag om !

Inte bara för " motion framför tv:n " ! Vädret ute ! Passar bra för mina träningsskor ! Inget ont som har nått gott med sig...eller tvärsom !
Som vanligt kommer ni att få fotobevis för att bevisa " att jag inte är stor i orden o liten på JORDEN " !

I dag blir det motion !

Ochså ! Jag kommer att följa OS på " första parkett " så mycket jag kan tills OS är slut ! Oavsett dimma eller inte ! Jaa, dimma är inte roligt att råka utför ! Fråga dom som råkat ut för det i alperna t.ex. när det gäller skidskytte eller tävlingar utför ! Nu är ju " Ryssarna o Putin elakare än alla andra på jorden " så givetvis är detta deras fel !
Det går o genomskåda mycken retorik " i andemeningen att ta politiska, populistiska o humanistiska poäng " om man har facit på saker o ting ! Ang. Sovjet t.ex.
För min del är OS redan lyckat med framgångarna hittills för Sverige o att få se den entusiastiska publiken på plats ! Från all världens länder ! Inklusive glada Ryssar !

Ett guld till !

Vid det här laget så är det ju inte nån nyhet ! Men vad då ! I Om som herrarna levde upp till sitt favoritskap ! O som Nelson körde efter att fått skidan avtrampad ! Jag trodde inte mina ögon ! Grattis till guldet mina herrar !
Och jag är så tacksam över att få sitta få "första parkett" framför TV:N ! Mycket bra sändningar med intervjuer med bl.a medaljörerna o andra av idrottsmännen o idrottskvinnorna ! Och sändningarna är av hög kvalitet både från studion o värdlandet ! Och man kommer idrottarna nära inpå livet ! O vilken glädje bland publiken oavsett arenor !
          O vilken spännande vecka det kommer att bli på min " första parkett " ! O skidlandslaget har ju gjort allt över förväntningarna redan !

Oj,oj,oj !

Det här kommer att bli en skidklassiker ! Guld i damernas stafett i längdskidåkningen ! Första sen på 60-talet ! Det här sådana ögonblick som ytterligare förgyller upp tillvaron ! O Kallas upphämtning är absolut i världsklass ! O damkronorna är i semifinal o herrarna i kvartsfinal !
O i morgon är det herrstafetten !

Vilken dag hittills !

Silver till JohanOlsson, brons till Daniel Richardsson o guld till Dario Cologna ! På 15 km klassiskt i skidor !
           O tjejen som kan lägga sig på fel bana i skidskytte men som är en mycket kapabel dam, Daria Domratjeva tog sitt andra OS-guld i Sochi ! Hon har varit med i många år ! Hon har  hållit på  ända sen 2005 men är bara 27 år ! Och är absolut den bästa skidåkerskan av skidskyttedamerna ! Henne har man alltså sett i många år i tv i sin vitryska dress !
     Och herrarna slog ett försvarsstarkt Schweiz i Ishockey med 1-0 ! Och i morgon är det ochså V-75 att tänka på ! Skall titta på det nu ! Går på Axevalla ! Svår omgång , jaa, med långt upplopp !

Åter en spännande dag i sikte !

Det här med livsglädje ! Det har ju inte bara med sport att göra ! Sport o musik är en av kryddorna i mitt liv ! Man kan ha nytta av sin livsglädje även när man går ut på motionsrundan ! När man tänker på att nu är det ju inte så lång tid till man får krama om alla sina barnbarn t.ex. ! Världsmusiken o sången !
            Det här är ju inget som jag kan " skådespela fram " Det kan jag bl.a som sagt tacka min uppväxt i Örebro för !  Känslan av glädje, entusiasm när jag t.ex. på lördagen, direkt efter skolan, tog bussen via Brickebacken till mitt älskade Gällersta, Attersta, Björneborg ! O träffade Sven-Arne o Rolf, farmor, tant Greta m.fl. O bl.a.
 den f.d.indelte gamle korpralen Kleingard, Klingart i folkmun ! ! Och sen har det hänt annat som mest är positivt i livet ! Det här handlar om 40-talet alltså !
                 Och det här har betydelse än idag ! För att se på dagarna med tillförsikt ! En i sänder utan o ta ut " elände i förskott " ! Och jag hyllar både mina rötter o anhöriga i nuet ! Så här på Alla Hjärtans Dag ! O kompisar ochså !
         O nu sitter man ju på första parkett på OS ! Vilken härlig sport ! Och glädjedödarna som letar fel på allt " runt i kring " går inte hem hos mig ! För mig är det mycket viktigare att bl.a. se den enusiastiska publiken, folket, vifta med alla sina flaggor med förbrödring över gränserna , hejande på sina favoriter !
            Idag är det mycket att se fram emot igen ! 15 km på klassiskt för skidherrarna ! Vilken form har Johan Olsson t.ex. ? Sen herrishockey mot Schweiz, skidskytte med kanske Darja Dombratjeva med sin fina stil som vinnare ? Mm,mm, ! O jag kom på att nu är det ju fredag igen ! Måste ochså titta på morgondagens V-75 ! Som går på Axevalla  !
            Det var en lång avhandling det här ! Men den bjuder jag på ! För den vilar på TILLFÖRSIKT !
 
          
               

Då hade det klagats på det !

Om OS gått i Sibirien "då hade det klagats på det " ! För att det hade varit för kallt ! O hade Ryssland varit kommunistiskt så "hade det klagats på det " ! O det är rätt intressant att se att klagomålen mot Ryssland ochså kommer från vänster ! Från " människor eller en kulturelit " som kanske innan 1989 "satt o frottera sig med " ledarna " på Kuba, Östtyskland eller Sovjet !
          Nu är skidskyttet igång !

Det har jag gjort !

Haft kontakt med Israels ambassadör i Sverige via nätet i dag ! Hur jag kan vara så " förbålt dum " ! Jag bestämmer själv hur dum jag skall vara ! Och vet var jag står nånstans utan att se ner på andra Men jag har varit i Israel och hade gärna bott där ! Och kan krama om folk vilken religion dom än tillhör ! Men favoritländer har jag ! Andra är Tyskland, Slovenien, Grekland t.ex. Jaa, Slovenien varför det ? Har förstått att det är ett litet vackert land bl.a.
Nää, nu återgår jag till sporten ! Och det finns mycket o vara entusiastisk över ",både i tankevärlden o nuet " !

Grattis på er !

Ja, grattis Justina Kowalzcuk o Charlotte Kalla till första och andraplatsen i damernas 10 km klssisk !  Ni är två av mina favoriter när det gäller damenas längdskidåkning ! Och givetvis gratulerar jag Therese Jouhaug till tredjeplatsen ! Men jag tror inte norrmännen är nöjda med tredjeplatsen enbart ?!
      Kalla har nu 2 silver o har sagt nej till att åka sprint ! Nu diskuteras detta av experterna ! Kanske sprinten blev för mycket för Björgen t.ex ! Den som gapar efter mycket...o.s.v. !
         Sen pratas det om banorna när det gäller t.ex.skidåkningen ! Jag vänder på myntet o säger att det är fantastiskt att i solsken o mildväder på dagarna hålla dom i så fint skick ! Och valla har alltid betydelse, oavsett underlag !
                   Och vilken publik det är på tävlingarna ! Och det vinkas med flaggor öch är  tryck oavsett ryssar vinner eller inte ! Och som sagt underlaget är väl lika för alla som kör ! Det kanske är lättare o hitta rätt valla när föret är blött ? Än när det  ligger runt noll ?
         

Då var sången avklarad !

 Av nån underlig anledning har jag döpt min parakit till Kalla ! Nä,det är glasklart fågeln  inskaffades inte så långt innan än när Charlotte vann Tour De Skie ! Och här har hon välkomnat mig efter sångövningarna i lokal på stan ! Och det gick bra ! Nu börjar det att närma sig, jag känner vibbarna ! Matchen mellan Sveriges Trekronor o Tjeckien börjar kl 18 ! Jaa, imorgon går ju damernas 10 km klassiskt ! Då håller Kalla o jag " klorna " för Kalla,
                O det är härligt att krama sig fram genom livet ! Vem det än gäller ! Symboliskt eller inte ! O spontant skalll det vara ! Med entusiasm ! Behöver det vara svårare !

Det tyckte jag om !

Att Tina Maze från Slovenien o Dominiqe Gisin från Schweiz delade på störtloppsguldet ! För Tina Maze kom igen ! Tina hade ju en fantastisk fjolårssäsong ! Och har inte levt upp till den. Jag har sett henne gråta i år men idag var hon jublande glad ! Och Domeniqe Gising ! Jag kommer ihgåg störtloppet 2010 i Vancouver beroende på hennes o Anja Perssons fall i det loppet ! Och vad jag förstår har Domeniqes väg kantats av skador !
       Och jag följer ochså idrottare, från förutom Sverige , från Nederländerna, Tyskland o Schweiz lite mera ! Varför det ! Fråga min mormor !
        Ikväll sätter ju hockeyn igång, ochså för herrarna ! Sverige möter Tjeckien ! Oj, vad jag ser fram emot den matchen ! Leve entusiasmen ! Och innan dess kommer jag att sjunga upp mig tilsammans med mina sångarkompisar, nere i stan ! Och gå och handla ! Så det blir dagens motion ! Motion är nog ochså bra för entusiasmen !  Och sen får jag se om jag ytterligare kan höja entusiasmen " genom att fånga grodor i farmors ankdamm " ! Såna positiva vibbar är nog inte oväsentlig för ens personlighet !
          Det har jag kommit underfund med sen flera år !

Jaa, OS fortsätter att fånga mitt intresse !

Att titta på bra sport är ochså något som befrämjar ens entusiasm och när jag ser all entusistiask publik så gör det inte saken sämre ! Ryssar är ochså människor ! Med mycket känslor som alla vi andra ! 
        Det är ju så här dock ! Felsökningen fortsätter o man kan nästan ana vurmen för att jublande påpeka fel på både det ena o andra !  I media bl.a.Låt dom hålla på, jag njuter av sporten o inte av att påpeka  "hur uselt allt är i Ryssland " !
            Jaa, och i dag blev det 2 medaljer till ! Det vet väl dom flesta som är intresserad av sporten i OS. Den ena medaljen togs på ett förunderligt sätt ! Men Emil kunde ju inte rå för att konkurenterna ramla !
             Och i morgon börjar även herrarna spela ishockey ! O det är ju en höjdare ! Om man är sportintresserad !
  O kan hålla i sär det ena från det andra ! Och glädjedödare finns det som sagt gott om ! Trivs dom med det så låt dom hållas ! Antagligen trivs dom inte med sig själv !
            

För mig är det glasklart !

Eftersom jag ochså är en människa på gott och ont i mänsklighetens historia ! Liksom mänskligheten är ! Därför ätt den består av människor ! Efter omständigheter i världen så syns det onda mer eller mindre ! I
Det kan väl inte vara svårt att vara positiv i ett sånt land som Sverige ! Som har haft en så lugn period sen början av 1800-talet när det gäller krig och förödelse ! Men då blir man nog som innevånare ganska bortskämd och förtränger sin egen historia ! Därför hänger jag inte med längre i det " negativistiska Sverige " där man ständigt felsöker och aldrig är nöjd " ! Och t.ex " farlighetssyndromet och ,oroandet för morgondagen tar " enligt min mening ner landet i " negativismen djupa håla " ! Och jag överdriver inte ! För negativism går även att plantera in i hjärnans centra !
Jag för min del tycker att jag bor i ett av världens bästa länder ! Men jag börjar undra över detta lands folk ! Men det är upp till var och en att välja sida ! Jag kommer att fortsätta att slåss mot " Negativismens väderkvarnar " !

Åter en intressant dag i sportens tecken !

        Det här är en bild från Kaukasus ! Den Georgiska delen ! Kaukasus är ju stort och bergen ovan Sochi gränsar ju till Georgien ! Och Ryssarna har ju en nationalpark ovan Sochi som Malkom Dixelius pratatde om i går på OS-kanalen ! Denna nationalpark är 2.623 kvkm stor så byggnaderna för OS lär knappast ha förstört den ! Det var ochså intressant att få reda på vilket djurliv det finns i parken och det skall bli roligt o se hur inplanteringen av leoparderna kommer att gå !
                När  sådana här  förutbestämda buffelhjordar riktas mot ett land som står i centrum för OS t.ex så får ju naturligtvis inget positivt komma fram ! " Gud nåde " den som vänder på myntet o hittar positiva saker !
            Jag för min del lider inte av " Rysskräck " ! Folket som står o viftar med sina ryska flaggor dömer inte jag ut ! Och Putin har väl efter dom omständigheter han lever under, en helt ny ordning efter kommunismens fall, ingen särskilt lätt uppgift att hålla ihop detta land som ändå består av 143 miljoner människor ! Det kvittar vem som vore ledare i denna nya demokrati, som tillkom genom Reagans och Gorbatjovs försorg !
                    Och dom som tycker att Sovjetunionen skulle kvarstått får stå för det ! Jag tänker inte ta några humanistiska poäng på att " tycka att Ryssland o Putin är förskräckligast i världen " !!!
               " Rysskräck " ! Det finns andra länder som " spridit skräck i världen " !
         Och vinner jag mycket pengar då tänker jag följa med på en resa i Kaukasus längs Sidenvägen ! Och  "krama om många människor " längs vägen ! För människor är vi alla under olika omständigheter ! O lyssna på deras musik under vägen !
                Resan ingår i mitt symboliska tänkande ! Men tänkandet kan ingen ta ifrån mig ! Men så pigg o " äventyrslysten som jag är " ..Ingenting är omöjligt ! Men man får ju ha hjälp av " Fru fortuna "
           Och jag tycker när jag ser till historien och nutiden att världen har bättrat sig ! Men i " negativismens Sverige t.ex blir man väl betraktad som inhuman om man tycker det " !?
          Och nu har jag tittat på dagens OS-program ! Det blir bl.a sprintkvall, semifinaler o finaler ! Och det gäller då förståss längdskidor !                   foto Commons Wikimedia .
       
 
 

Jaa, då var det gjort !

 Va då ? Motionsrundan ! Den var härlig trots att det JUST NU i dag är varmare än normalt . Varmare än medelvärdet ! Nu är jag ju inte den som tar ut " elände i  förskott " ! Så härmed meddelas att februari 2008  var mycket över medelvärdet när det då gäller temperaturen ! Och de tre nästkommande åren var februari kallare än normalt ! Oj, vad mycket oro som hade " besparats svenska folket om dom levt i nuet o hade koll på det som varit " !
               Och när det gäller att oroa sig så verkar det som folk har som mall att oroa sig över det i minoritet som inte funkar ! Så här menar jag ! Om vi utgår från siffran 10 ! Om det skulle gå snett  "på min avdelning så står det inte om dom andra 9 avdelningarna som funkar " ! 
           Vi kan ju ta upp något annat i sammanhanget ! I det här med att inte vända på myntet !  Mellan 1980 o 2012 har kommunernas kostnad ökat med 280 miljoner . Alltså under 22 år ! Och kostnaden för välfärden har inte bara ökat mer än priser o löner ! De har ochså ökat mer än både befolkningsökning och antalet äldre ! Källa rapport från organisationen Sveriges kommuner o Landsting kommuner !
                    Ja, neddragningar o annat tittar man på i media ! Men upplyser folk om att det ochså satsats under årens lopp det nämner man inte ! På 1990-talet när jag ochså jobbade drogs det ner på folk i det landsting jag jobbade ! Men delar av svenska folket väljer ständigt " att vända på myntet " och hitta syndabockar ! Det blir många syndabockar under 22 år !
 Och som liberal jag tror forfarande på att Reinfeldt o Löfvén är lika GODA kålsupare när det kommer till kritan ! Har dom något val ? Och efter dom gyllene åren innan 1980-talet så har ständiga problem att få ihop välfärden som ochså gett ökad statsskuld ! Trots att skatteinteckningarna är större än nånsin ! Och mer folk är i sysselsättning än nånsin ! 
               Det är säkert rätt som skrivs på Ledare idag i Nerikes allehanda ! Att det sprids en nostalgi om att allt var bättre förr !  Och i ledaren står det ochså om exempel om att på äldreboenden på 70-och 80-talen saknades det dusch eller bad , ja t.o.m. varmvatten ! Och på början av 2000-talet fanns det en debatt ang. brister inom psykiatrin ! Och som jag själv nämnt så är arbetslösheten inte mycket större nu än den var 2005 !
          Det är mycket stenkastning i den " svenska politiska ankdammen " !

Det här känner jag till , sen länge !

Olympiska spelen i Moskva 1980 bojkottades av västländer !  Olympiska spelen i Los Angeles 1984 bojkottades av östländer ! " Väst är väst o öst är öst o aldrig mötas de två " ! Men Sverige bojkottade inga av spelen !

Jans betraktelser var det !

Ett av mina bestämda syften här i livet är att ha kunskap, inte bara om Sverige utan om världen i övrigt  ! Både  när det gäller musik- kultur, historia , religioner o politiskt! Och detta görs för att jag är intresserad av folken i länderna ! Och då är Jans betraktelser ingen dum katergor att ! Jag är svensk men trivs lika mycket med att ha förmånen att tillhöra Världens befolkning ! Och det gör mitt egna liv mycket intressantare, varje dag !
             Och då  lär man sig att olika syndabockar utpekas bland många andra länder när "  världens kulturelit skall ta humanistiska o politiska poäng med en svans av politiker o journalister efter sig ". Som t.ex under ett OS ! Som sagt det där återkommer jag till när olympiaden tagit slut ! 
             Och nu blir det motion om en timme på Jordens yta ! Och nån ankdamm " i närheten tänker jag inte simma i "

Jaa, vädret detta intressanta samtalsämne !

Då har jag blickat ut över världen när det gäller vädret ! Och för mig är det inte beroende på att jag skall " gnälla " över det ! 
            Det jag har kommit underfund med är att kalluften under vintern på nordliga breddgrader växlar mellan " utbrott " över Nordmerika söderut eller i den här delen på nordliga breddgrader ! Nu har vi milt t.ex i Sverige men New York har vinter t.ex . Även Japan har drabbats av vinter, åtminstone vissa delar !  O i Beijing är det minusgrader . Calgary kan vi ochså nämna ! Där var det milt för några veckor sen ! Nu såg jag att det är -17 C !
               I Sverige är det ju milt för närvarande ! Men 2008 var det mycket mildare än normalt i februari, rödfärgat !  Sen kom det 3 februari i rad som är blåfärgade ! Förra året var det ochså rödfärgat till en del ! Källa SMHI
                      Nu är ju inte februari slut ! Så dom som har " tagit ut våren i förskott " skall nog lugna sig ! O som vanligt tro " att det är värre eller onormalare än någonsin " !
              Moion hinner jag med idag som vanligt ! På förmiddagen !  Och jag kan gå i mina vanliga träningsskor om jag uppsöker tinade asfaltvägar !
            Och Grise Fiord hade -34 C, Nuuk hade -10 C, , Verkhojansk- 32 C och Mc Murdo stn hade - 2 C !
         Jag kan ju ochså prata om att på slutet av 1960-talet skulle jag och min familj på Österlen åka o handla ägg någon mil söderut dan innan påskafton ! På hemvägen drabbades vi av en nordostlig snöstorm. Utan någon förvarning efter vad jag kommer ihåg ! Så kan det gå till i den stora världen !
        Och genom att skaffa sig kunskap om det mesta i världen ! Så undviker man att " springa med i lobbyistiska o populistiska buffelhjordar " O det gäller bl.a. länders olika kultur ! En del tusenårig, o mer än det ! Kanske det är viktigt i ett land som har 9,5 miljoner innevånare i en värld som består av 7 miljarder människor !

Jaa, god kväll !

Att följa ett OS är fantastiskt oavsett regnbågsfärgade naglar eller inte ! Och 2 silvermedaljer har vi ju fått hittils ! Och en 4  plats i en ny akrobatisk gren som var rätt fashinerande att titta på ! Slop nånting ? Slopstyle ?
        Men Charlotte Kalla o Markus Hellner ! Samma frejdiga upplägg som nästan lyckades ! Och en del konkutenter gjorde dom av med närdom ryckte i backen ! Inte så långt från målet !
             Och herrarnas laginsats var imponerande  på deras 15 km skiathlon ! Och vad heter hon nu som blev 9 i damernas skiathlon ! Joo, Emma Wiken !
                 Och vilka proffsiga sändningar ! Och vilka fina resurser som det svenska teamet i studion o ute på fältet har ! Jens Byggmark, Anja Persson , Lisa Miskovsky, Göran Zackrisson, Malkolm Dixelius, Carolina Klüft m.fl. !
              Och jag har ju förmånen o lägga upp min dag som jag vill som pensionär, lika gammal som Göran Zachrisson ! Och motionen den lägger jag olika på dagen ! Och jag har ju min spinningcykel att ta till som finns i lägenheten ! Spännande veckor blir det !
           Och efter OS skall vi ta i tu med vad " verklig humanism är " ! Att förstå t.ex känslor som är svåra att ta in  och då inte se ner på  "de miljoner människorna som inte klarar det och tycker allt är självklart "  Det tar vi efter OS !
             På min mors sida har jag släkt i Nederländerna, Schweiz o Tyskland ! Kanske andra länder ochså.  .Därför gratulerar jag Nederländarna till sina skridskoguld o Dario Cologna till guldet i skiathlon !
           Jaa, jag har sett ett namn i Polen ochså med min mormors flicknamn ! Inget särskilt vanligt namn ! Det är det inte heller i Sverige , så klart !

Det var det de !

Nu kommer ju en härlig sporthelg ! Med OS o V-75 bl.a.!
Och jag gör mig inte bättre än jag är som människa ! Därför att jag vet inte hur jag handlat om jag vore i den människan eller det landets situation !
Trevlig helg !

Tror ni på allt !

Jaa, det här med propagandakrig ! O tror ni då på allt vad som skrivs i media eller sägs i radio ! Öst är öst o väst är väst o aldrig mötas de två ! Och jag är övertygad om att en stor del  Ryssar är lika präktiga som en stor del svenskar ! Och egentligen är fler ryssar präktigare till antalet eftersom dom är 143 miljoner ! Och hur beskrivs ledarna som styr Sverige ! " Tar från de fattiga o ger till de rika " ! Prata om propagandakrig !

Det var intressant o läsa !

Att dom i England 1766 hade lika mycket vinterregn som nu 2014 ! Att vända på myntet i klimatdebatten skadar nog inte ibland ! Och vilket är mest oförklarligt ? Källa AFP

Så ligger det till !

Nu på förmiddagen skall jag promenera ned till min doktors mottagning för bl.a blodprovstagning ! Och efter det så blir det försenad frukost !
Min doktor har privat mottagning ! Och besöken kostar inte ett dugg mer för det ! Och jag får alltid träffa samma doktor !
Sen kommer ju invigningen av Os kl 17 ! Och jag är imponerad av dom som har hand om det i det svenska tv-laget Carolina Klüft är en av utmärkta programledare ! Och i går hade hon  bl.a Lisa Miskovsky som bisittare. Hon har ju själv varit freestyleåkare och spelat hockey ! Även Rysslandsexperten Malkolm Dixelius  finns med som expert under OS ! Och dom ryska tv-sändningarna under gårdagens " tjuvstartade " tävlingar var inget att klaga på ! Och vädret verkar vara högtryckbetonat på höjderna ovan Sochi ! Och denna stad ligger alltså på samma breddgrad som Barcelona !
               Jag ser fram emot veckorna som kommer nu, ochså ! Och är man pensionär som jag är så är det ju bara tv-tider jag behöver passa !!! O klämma  in en o annan motionsrunda !!

Vad är egentligen humanism !

Är det en svensk uppfinning ! Det är lätt att pekfingra mot andra som är i en helt annan situation ! Både när det gäller enskilda o länder !

Det var så det började !

För flera år sen ! Mitt intresse för den grekiska vackra musiken med Bysantinska anor bl.a. !
Det började med att jag upptäckte den grekiska sångerskan Haris Alexiou ! Jag skulle kunna ge henne en stor kram för att hon förde in mig på detta spår ! För det har ochså gjort mig intresserad av den grekiska musikens influenser från den tidiga medeltiden ! Och det är inte bara Grekland det handlar om ! Delar av Centraleuropa t.ex.
Och den serbiska sångerskanl Divna Ljubojevic sjunger oerhört vackra sånger som har mycket gamla anor från den Grekisk ortodoxa tidiga medeltiden ! Jag blev nästan salig när jag upptäckte henne ! 
                Smaken är ju som baken ! En del tycker om Lasse Stefans, jag t.ex. Haris Alexiou o Divna Ljubojevic !
 Och om ni vill lyssna på Divna så kan man leta efter Agni Partene t.ex.  Och glöm inte att denna musik har sitt ursprung i Grekisk ortodox kyrkomusik ! Från den tidiga medeltiden !

Det här med att vända på myntet !

Jag har för det mesta svårt med att angripa enskilda människor för att jag inte vet hur jag handlat om jag varit i DERAS SITUATION OCH haft deras BAKGRUND ! Jag är ju liberal och tror att t.ex. både Reinfeldt o Löfvén är bra människor ! Annars hade dom väl inte valts till partiledare !
Och för att genomskåda en del "lobbyistisk populism, oavsett vilken , så får man ständigt vända på myntet " för att inte bli en av dom som springer med i buffelhjordarna " !
En sak som jag t.ex. gör är att när självmordsbombare, ofta unga, ställer till elände i världen så ställer jag dom fanatiska ledare till svars som lovar dom " guld o gröna skogar " när dom skickar ut dom !
Och jag kommer aldrig i mitt liv gå ner så lågt i mitt tänkande att jag skulle anklaga någon för " att ta från de fattiga o ge till de rika " i dagens samhälle ! Oavsett skattesänkningar eller skattehöjningar !

Jag kan ju inte rå för om det regnar eller snöar !

Det verkar som det finns 2 läger i Sverige när det gäller vintern ! Ett som håller på gumman Tö o ett som håller på kung Bore ! Själv är jag intresserad av vädret som företeelse även om jag föredrar snö o minus när det skall vara vinter !
 Jag har ju tittat på 10-dygns prognoser för 10 dagar sen. Från 6 olika vädersajter ! 3 fick rätt, de andra som tippat fortsatt flera minusgrader fick ju fel ! O då går det att räkna ut att dom som höll  på minusgrader trodde att högtrycket skulle hålla stånd bättre ! Men det drog sig mera åt sydost !
            Nu, idag är alla överens ! Men det var dom som sagt inte för 10 dar sen ! Jag tycker det är roligast att titta på den seiten som visar hela världen från början ! Sen kan man gå  trycka fram sig till Askersunds kommun via Europa o sen Sverige ! 
         Vad visar nu denna världsbild ! Joo, fortfarande minusgrader i Leningrad t.ex. ! O Moskva har ochså minus ! Askersund har + 1 München har + 3  t.ex. Men kalluftsområdena är de samma  som de i. Sibirien o Kanada, Arktis ! O luften över norra Kanada har nått ner söder över ända ner mot Atlanta, -1 C !  New York längre norrut har 0 grader !
              Jaa, vad visar detta ! Jo det visar att när vi har varmare i Sverige,  så verkar kalluften dra ner söderöver i nordamerika ! Och nått som ochså har betydelse för vädret är de olika vindriktningarna runt högtryck o lågtryck i  områdena i norra världen ! Jaa, runt lågtryck går vindarna motsols och runt högtryck medsols !
          Och man kan tro vad man vill om vädret i framtiden ! Eftersom ingen har facit på detta ! Inte ens de av vetenskapsmännen som ju har bundit upp sig ang "elände".för framtidens klimat ! För nu är det prestige o särintressen i denna fråga ! Och då kör man sitt "självklara race" ! För man kommer aldrig att behöva "stå till svars" för facit 50 till 100 år fram i tiden !
      

Man är väl en handlingens man !

             Åt det här hållet gick jag och handlade !
 Och åt det här hållet gick jag hem efter handlandet !  Och I am sorry ! Fortfarande ingen vår i sikte !
Betydelsen går inte att förringa ! Vare sig den är ovan molnen eller inte ! Vare sig det är vinter eller vår !
 

Gör ni det ?

Ärar ni era rötter ? Jaså inte ? Det är ju dom ni har att tacka för att ni lever ! Oavsett "ni är fattig eller rik " ! Och för varje dag som går " desto rikare blir ni " ! Oavsett situation !
Och jag skulle varken klara mig utan " grenar eller rötter " på min ek ! Och en realist kan ochså vara humanist o optimist !
Och just nu lyssnas det på en grekisk sångerska ! Och vad jag njuter av denna vackra musik med Bysantinsk touch ! Trots dess vindlingar mellan dur och moll ger den mig stor livslust !!! För den är så vacker som sagt ! Och NU skall det gås och handla !!!

Jaa, inte är det enkelt !

Jag tror inte man alltid man får ärliga svar  när det gäller det här med HBT, olika sexuella läggningar ! Och nog måste man vara ärlig med sig själv i frågan  ! Är alla det ! Är en del rädda för att bli utfrysta o bli betecknade som avvikande om man inte håller med det som " anses gångbart " ! 
             Jag, som  " vurmar för Gina Lolobrigida  och tycker det känns härligt att älska med henne kan inte få in nån känsla i behaget att älska med en man " ! Och jag kan förstå om andra tänker lika dant. Mycket beroende på olikheterna mellan män o kvinnor ! Som man aldrig kan förklara bort oavsett läggning !
            Naturligt o onaturligt !? Man skall få säga vad man tycker på samma gång som det hela är upp till var och en !  Jag känner stor empati för dom män o kvinnor som inte har förmånen att känna härligheten när det gäller att älska med det motsatta könet ! Var det ingen mening med att " skapa " två kön ? 
             Är jag mindre humanistisk för att jag säger vad jag känner i frågan ? Eller man skall bara följa med det som anses för Comme il faut  utan att förklara vad man KÄNNER i frågan som human being !
                  Och sen är det det där med minoriteter o majoriteter oavsett ! Om man är humanist så skall man väl förstå" båda sidors känslor " även när det gäller det här med olika sexuella läggningar " !
              Och hade jag haft tid skulle jag nog hitta dom som " förställer sig " i frågan !
                   Jaa, nu skall jag gå och handla ! Jag ser inte ner på någon människa ! Jag begär bara ärlighet i frågan som gäller vad man känner, oavsett ...

Det är ganska märkligt, men egentligen inte !

 Jag är övertygad om att en majoritet av svenska folket t.ex. ser fram emot OS i Sotji p.g.a. att man gillar sport och länders förbrödring . Nu tillhör jag väl inte minoriteten som är kulturelit i landet ! Varav en del antagligen ser ner på sport ! Och  framställer sig som " humanitetens budbärare "  när OS går !
             Och i kväll skall jag ha fräckheten at se på Studio Sotji som ju inte sänds i mediakocernen som anser sig vara  Fri och Oberoende ! Det här med kulturelit o Publik Service !

Min empati för ryska folket är stor !

 O det beror bl.a. på deras historia ! Och om man ser från medeltiden till tsarens störtande var landet lika grymt som stundtals andra länder !  Och vad fick dom sen till 1989 ca då Gorbatjov o Reagan fick muren att falla ! Jo, en kommunistisk diktatur, ledda av Lenins revolution, en av de grymmaste regimerna genom tiderna ! Denna regim rev kyrkor eller gjorde om dom till  t.ex.möteslokaler !
         Nu heter landet Ryssland igen och den grekisk-ortodooxa kyrkan har " återuppstått " !  Det är alltså inte mer än 24 år sen landet som nu har ca 143 miljoner blev fritt kommunismen som ledande parti !  Denna regim och dess makthavare som  fanns mellan 1918 till 1989 har alltså tagit livet av fler människor än någon annan. Både av t.ex. judar o andra oliktänkande i t.ex sitt egna land ! 
      Putin sägs ju numera vara  "den stora boven " !  Utan att överdriva vill jag dock påstå att Stalin o Hitler var grymmare. 
             Det är väldigt lätt för t.ex människor i. " humanismens förlovade land " att springa med i buffelhjordar mot t.ex OS i Sotji ! Och jag skulle inte kunna tänka mig att de religiösa fanatiska ledarna  skickar ut kvinnliga själmordsbombare mot Ryssland eller OS med naglar målade i regnbågens alla färger !  Och jag tror inte heller Putin står vid  "nån ingång eller vid passkontrollen o kollar vilket kön idrottsmännen föredrar " 
                 Kinesiska FOLKET var stolta över att ha tilldelats sommar-OS i Beijing 2008 ! Men hur var debatten innan, i bl.a." humanismens förlovade land " !  Jag tror ochså att stora delar av ryska FOLKET är stolta över att fått sig vinter-OS 2014 tilldelat ! Det är ju alltid en minoritet som är emot som hörs och får fokus ! Vad det än gäller !
             Jag önskar att allt går väl med OS ! För ryska FOLKETS skull ! Och låt idrottsmännen från olika nationer med olika politisk färg få tävla i fred , både från " självmordsbombare o politisk o populistisk lobbyism " !!!
                Det skulle vara roligt o veta vad alla svenskar egentligen tänker som springer med i dessa " kulturelitens buffehjordar med bl. vänsrerpolitikernas poängtagande  "  Är det bl.a. den " gamla rysskräcken " som har inflytande ?
                Hade jag haft resurser så hade jag åkt till OS o kramat om det RYSKA FOLKET ! O tillsammans med dom tittat på härlig vintersport !
                 

Det är en krydda i min tillvaro !

Oavsett hur det blir i framtiden ! Att ha hopp o förtröstan ! Det är väl bättre än att oroa sig för allt " o räkna ut världen " ! Där en del blivit bättre " men det ger det inte lika många poäng o prata om " ! Jag gör mitt val även om jag inte vet " vad som väntar bakom kröken " ! Och jag kämpar " mot negativisternas uttagande av elände för framtiden " ! Och är inte rädd för att gå till doktorn ! För att jag vet att om några krämpor infinner sig så blir jag, väl omhändertagen ! Och ingenting kan fungera perfekt inte ens i Sverige ! Och nån försäkran mot döden finns inte heller i vårt land !
 
          När jag kommit hem från fikat med kompisarna så tog jag detta foto från balkongen ! En hård kamp pågår mellan Kung Bore o gumman Tö ! Liksom mellan delar av svenska folket !   Det är lite ovisst vem som segrar och jag vill påminna om att det regnade i Arvika  februari 1931, " märkligt " ! Men vintern återkom och Svenska skidspelen kunde genomföras på plats som beräknat !
 Och här är beviset på att den 4/2 2014 låg mycket av snön kvar som kom i halva januari !  Trots att dom säger att januari var över det normala i temperatur ! Om det nu hade varit kallare än normalt ! Tror ni nån påpekat det ! Fö de flesta dagarna i januari var blåfärgade ! Nä nu är det ju Antiques Roadshow ! Det skall jag titta på ! Inga fler konstaterande o tyckande idag !
            
 

Det blir det den här veckan !

 Storstädning är väl att ta i ! Men ordning o rent vill även jag ha ! Både när det gäller mig själv o lägenheten ! I veckan går jag igenom lägenheten o på fredag går doktorn igenom mig !
                Idag, i eftermiddag,  eftersom det är tisdag ,blir det ju kafeet med kompisar. Pensionärskompisar ! Och nu på kvällarna blir det till att titta på Studio Sojti kl 20 ! I trean ! Det kan ju vara en bra uppladdning innan det börjar på fredag ! Redan på lördag börjar ju längdskidåkningen ! Damernas skiathion går kl 11 ! 
                              Även för en äldre gentleman gäller följande tes !
            " ATT VÄNTA PÅ EN
              GLÄDJE ÄR OCHSÅ EN
              GLÄDJE. "
              Gotthald Ephraim Lessing
              Tysk filosof, 1729-1791       Från dagens Nerikes Allehanda !
      Det är bra att bli  "bekräftad " ibland ! Och jag väljer bl.a. denna tes !  Med fötterna på jorden o armarna mot himlen ! Och att få leva är en sorts  "ödmjuk påminnelse" ! Oavsett....?

Jag blir mer och mer upprörd !

              Jag  tycker sport är härligt att titta på !  Kan ni som tar politiska o humanitära poäng  hålla fingrarna borta från OS ! Olika länder i världen har olika syn på saker o ting ! Och hur mycket sämre är Ryssland är andra länder som t.ex. har dödsstraff ?. .Och  gör man landets folk en tjänst genom att peka finger mot dom ! Nått som vårt eget land är duktigt på att göra ! Jag tänker inte springa med i den buffelhjorden ! O tro att jag är " världens största humanist och människa " !  
 

Jag gör hela tiden mina fynd !

Idag spelas det musik med den Grekiska sångaren Pashalis Terzis ! Och jag , ja jag finner mer o mer behag i den grekiska musiken ! Som ju innehåller en fläkt av " tusen o en natt " Det är bara att höra på den även nutida Persiska för att förstå detta ! Men måste jag åka till Grekland för att bli bekräftad i denna min smak ?

Det var lika glatt som jag trodde !

Och glatt humör ! Gick en ganska lång runda ! Gick till min doktor på hemvägen ! Skall ta nya blodprover o EKG på fredag ! Var ett tag sen !
             Jaa, det var så glatt som jag trodde ! Utom i innerstan !  Detta foto är taget vid idrottsplatsen i Askersund ! Men Askersund är en stad med många höjdnivåer ! Så uppe i skogarna var väglaget som vanligt nu en tid ! Med utlagda skidspår !
 Och det här fotot har jag tagit med ryggen mot den gamla skolan ! I närheten av den vita Stadskyrlan ! Och längst bort sluttar det ytterliggare mot Vättern  i närheten !  Ja det är  nivåskilnader i staden Askersund ! Det kan vi tacka istiden för !
 Och den här mannen är noga med att ta hand om sig själv ! För min egen o andras skull ! Därför skall jag gå till doktorn på fredag ! Det här fotot är det jag tog senast av mig själv ! Och så här såg anletsdragen ut även idag ! 

Hur tacklar vi väglaget i dag då ?

Jag går ut o motionerar med halkskydd på kängorna ! Mina utmärkta broddar ! Det kan vara tungt om jag hamnar på ren avfrostad asfalt t.ex ! Men det får jag ta i så fall !

Återigen börjar en intressant vecka !

Som man hoppas få vara med om ! Det " programmerar jag in i skallen ", med ödmjukhet !
      När det gäller vädret så får man ju hoppas att det blir skapligt på höjderna kring Sochi ! För på på fredag är det OS-invigning ! Och jag hoppas inte Sochi blir en lekstuga för politiker och annat utnyttjande ! För att ta poäng ! Nu är det själva idrotten som skall sitta i högsätet i ett par veckor ! 
       Vädret ja ! I södra Sverige är det ju tö nu ! Askersund har + 2 C ! Och januari beskrivs i svensk väderseit som " över der normala " !  Betyder det att månaden var mer onormal än någonsin! Det finns säkert januari-månader under årens lopp som ochså varit kallare än normalt ! Sen räknar man inte så väldigt långt bak i tiden på sina medelvärden ! Vi vet ju alla varför man lägger fokus på allt som är " varmare än normalt " även ifall det inte är det varmaste någonsin !
           För att inte gå på all lobbyism för sånt man inte har facit på ! Och de särintressen som styr debatten så räknar jag upp följande temperaturer ! Grise Fiord -34 C, Nuuk - 6 C, Verkhyansk - 60 C ! och Mc Murdo stn.-11 C !
      Med dom häe vädena försöker jag få ballans i det hela ! Jaa, New York har 0 C , Jerusalem 9 C och Beijing 2 C ! En del " växthusentusiaster med särintressen "utan facit för framtiden  kyler undertecknad gärna ner !
          Och ha facit på saker o ting i många århundraden bakåt är nog lika värdefullt som " att säga sig ha facit för framtiden " 
                 Motion blir det om nån timme ! Och det blir det under OS ochså ! Och huvudvikten av det jag vill se på OS läggs på Ishockeyn, längdskidor, alpint : Så motionen skall jag hinna med ändå under OS-veckorna !
           Och så fick jag in några hundringar på V-75 till Örebrokassan ! Jag har alltid olika spännande målsättningar ! Och vistelse på vandrarhem i Örebro vid tillfällen är ett sparmål ! På det viset tillfredställer jag denna längtan till denna barndomsstad ! Med farmors ankdamm i krokarna !
        

RSS 2.0