Är född 1938 och minnen av bra o dåliga somrar o bra o dåliga vintrar.

 Återkommande foton , vadadå huvudsaken är ju motionen.. Och vädret var ju fint idag men t.o.m. Smhi har ju nämnt kylig sommar. Och spaningen i naturreservat efter bl.a bär blev inget av med igår. Dåligt väder satte P för det  Det här med kortare o längre cykelturer styr ju vädrets makter. Men det här med nyttan med att bibehålla fysiken o även då nyttan för sinnet skall ej underskattas , har man ju lärt sig av erfarenhet . Och min doktor gillar att jag gör det : Bra support.
 
 
Den här stranden i Simrishamn hur många ggr har man inte uppsökt den med kompisar o familj även i Simrishamns omgivningar . I Kyl o Baske t.ex. Det här med badande längs kusten speciellt när ostvindar råder. Från norr till söder. Men tyvärr det här är ingen ovanlig bild i år.
 
           Jaa, det här med att tittat på sport i helgen o då fästa sig speciellt vid den fantastiska Sarah Sjöström som inte är mer än snart 24.Måste ju vara en av de största sportstjärnor som Sverige haft. Och hon har ju många år kvar på arenan om inget oförutsett inträffar. De svenska damerna i EM-fotbollen blev man besviken på. Men gläder mig bl.a åt Danmarks o Nederländernas semifinalplatser. Och Frankrike o Tyskland besvikelser liksom då Sverige. Fotbolls-em är ju inte slut men snart får man i TV följa vm i friidrott från London , kul att vara " sportfåne " 
 

Joo då lever i all högönsklig välmåga.

 
Det här fotot togs här i Simrishamn för ca ett år sen. Och har ju minne av många somrar från mitt liv. Och hittills är väl inte denna sommar nån höjdare . Och till påsken i år utropades det supervärme. Men hur många dagar i år hittills  har varit ständigt över 20 C i medltemperatur per dygn. I de överväkande frontvindaran från sydväst/väst från Atlanten , norska havet . Och det är bra med statistik när överdrifterna hopar sig. . Den 20/7 1901 hade Borås + 36,0 C . Räknas som värmerekord sen mätningarna börja Någinson läser man ibland . Det här med någonsin i mänsklighetens historia ? 
 
Den 20/7  togs detta foto för några dar sen då jag cyklade till Baskemölla o hälsade på en kompis Joo, det är nationalparken Stenshuvuds silluett som syns på fotot.Sevärt för dom som aldrig har varit där.
 
Och det här med småbåtshamnen i Simrishamn Foto taget för några dar sen . Då det var kyligt på morgonen men rätade upp sig på dan när solen visade sig emellanåt.
 
 
För några dar sen varnades det för åska . Då fotograferade jag av denna bild på datorn från åsksajt  Och ett av områdena kom fram nära Bornholm Men här fick vi inga knallar. Har varit väldigt lite åska över Simrishamn i år Nästan ingen knall.
 
 
Och fyllde år gjorde ju farfar den fjortonde juli en del av klanen var samlad i en av mina söners trädgård Och d här har de 2 minsta av mina många barnbarn,Franke o Rut.
 
 
Ja, det här med att vara född på Franska nationaldagen liksom kronprinsessan Viktoria har jag ingenting emot. Av olika skäl. 
 
 
 Och naturligtvis är lilla Rut allas kelgris O tiden går fort . Snart är Rut 2 år . I september är det. 
 
          Vi får hoppas att Augusti blir lite mera sommarlik med kanske ett  högtryck i flera dar med ostvindar i solskenet. Bra för bl.a turismen.  Och det här med att kunna njuta av olika slags sporter. Nu går VM i simning. i Budapest i nybyggd fin simhall. O vår Världsstjärna Sarah Sjöström slog ett nytt världsrekord på 100 m fritt på startsträckan . Så nu vet man vad man bl.a skall titta på om kvällarna . Och en annan simmerska som är fenomenalt bra ochså är Ungerns Katinka Hosszo.
          Och Roger Federer  som vann Wimbledon i år. Viken idrottsman o vilket trevligt intryck han ger. O vunnit flest titlar i Wimbledon o den här gången 35 år gammal. 
 
 

Det blir skrivande när andan faller på men konceptet är ej ändrat..

 
Igår i skapligt väder o inte så mycket blåst från väster så cyklades det en bit söderöver på cykelvägen mot Brantevik. Och det finns vackra vyer att titta på även åt det här hållet.
 
 
O den här rastplatsen brukar man stanna till på . O ibland bl.a prata med utländska turister sommartid naturligtvis Jaa, o det här med minnen från inlandsisen går naturligtvis att upptäcka här. ochså. O jag tänker ochså på landhöjningar o havssänkningar,o havshöjningar.
 
 
Och den här segelbåten fick jag syn på . Lugnt o stilla.  Och två som sitter o fikar  O njuter.
 
 
O som sagt det här med inlandsisen o kvarlämnade stenbumlingar. Och som påpekats innan de omfattande spåren av inlandsisen på Askersunds höjder när man motionerade där.
 
 
I dag blev det en cykelrunda på annat håll inne i stan Simrishamn. Och det här fotot är taget västerut. Jaa, det här med infall när man är ute  cyklar o ser ett motiv.
 
 
Jaa, har ju pratat om Askersunds höjder o spår av inlandsisen där vid norra Vättern. Detta foto är taget i juli  2012 från hembygdsgården som gicks igenom på bl.a motionsrundorna.Hä bra med bildbevis av alla de slag. Och enligt uppgift så fick skolbarn gå med läraren på höjderna o lära sig fakta om istiden O se följderna.
 
 
 
 

RSS 2.0